Gość: maturzysta IP: *.debica.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 10:09 Witam Podobno WSIiZ w Rzeszowie to jedna z lepszych uczelni prywatnych w kraju co WY o tym sądzicie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dredi2 Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.rzeszow-staszica.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 10:25 Gość portalu: maturzysta napisał(a): > Witam > Podobno WSIiZ w Rzeszowie to jedna z lepszych uczelni prywatnych w kraju co > WY o tym sądzicie. O tak, jedna z lepszych. A napewno najlepsza jako przechowalnia dla różnych zagubionych facetów i facetów na zakrętach. Tam mogą dobrze zarobić i leczyć swoje kompleksy olewając studentów. Tam są wielcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 10:29 Nie wiem jak w kraju, ale na Podkarpaciu jest najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marakesz Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.phils.uj.edu.pl 18.12.02, 10:45 co sądze o WSIIZ ? HA HA HA HA !!! tyle sądze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kUJon Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.rzeszow-staszica.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 12:12 Gość portalu: marek napisał(a): > Nie wiem jak w kraju, ale na Podkarpaciu jest najlepsza. NAJLEPSZA, GDYŻ INNEJ NIE ZNASZ I NIE MASZ SZANS POZNAĆ JEŚLI TA JES DLA CIEBIE NAJLEPSZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 16:02 Może jakieś argumenty? Która według Pana/Ciebie* jest najlepsza? *niepotrzebne skreślić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 18.12.02, 17:16 Ja skonczylem WSIZ pare lat temu i nie mam jej do zarzucenia niczego. Uwazam ja za bardzo dobra uczelnie. Kadra profesorska jest bardzo dobra ( oczywiscie poza kilkoma wyjatkami ale tak jest wszedze). Moge smialo stwierdzic ze jezeli ktos chce to moze wiele potrzebnych w zyciu rzeczy sie na tej uczelni sie nauczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deska_klozetowa Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 18:22 Gość portalu: MarcinK napisał(a): > Ja skonczylem WSIZ pare lat temu i nie mam jej do zarzucenia niczego. pieprzysz pare lat temu ta "wyższa" prywatna szkoła powstała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 19.01.03, 20:55 powstala w 1996 i wypuscila juz pare rocznikow absolwentow Odpowiedz Link Zgłoś
tarnowiak [...] 18.01.03, 22:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
debiczanin [...] 19.01.03, 14:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yellow Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 17:00 Studiowalem tam. Studiowalem tez na tzw. "uczelni z tradycjami". Prawda jest taka, ze jak ktos chce sie czegos nauczyc to sie nauczy na kazdej uczelni. Burdel i oszolomy tez sa na kazdej uczelni. Moral: roznica polega na tym czy to Ty jedziesz 2 godziny zeby miec wyklad u Pana Profesora, czy to on jedzie do Ciebie. Mozesz tez oczywiscie zdecydowac sie na Uniwersytet Miejscowy czy Politechnike (nie wiem o jakim kierunku myslisz). Jesli myslisz o studiach jako wielkiej nieustajacej imprezie polecam Politechnike. Jesli natomiast chcesz miec mozliwosc zdobycia wiedzy polecam WSIiZ. Nie licz tylko na to, ze ktos wtloczy Ci ta wiedze bez Twojeg wysilku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: 138.16.136.* 22.01.03, 21:47 WSiZ mozna faktycznie okreslic przy pomocy smiechu Burdel, dezorganizacja, niekonczace sie zalatwianie jednej sprawy, zero kontaktu kadry ze studentem, zero doradztwa, studenci istnieja jako numerki, przeludnienie, niski poziom (nie wiem kto napisal ze duzo wymagaja buahaa), wiocha itd itp mysla ze duza sala komputerowa nadrabia niedociagniecia, programy stare, masa rzeczy zuzytych i fakt nieistnienia w polsce swiadcza same ze siebie. Poziom - bardzo podobny jak WSZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.informel.com.pl 21.09.13, 03:51 witam , jestem tego samego zdania , wsiz to naprawdę bardzo dobra uczelnia. wkurzają mnie tacy którzy mówią że egzamin ecdl / cmita sa obowiązkowe , nieprawda! To zależy od danej osoby , można zdawać tylko egzamin wewnętrzny z informatyki . za każdy moduł egzaminu cmita płaci się 40zł i jest to rozłożone . denerwują mnie także ludzie którzy mówią że poprawka jest płatna ! BZDURY ! czesne na wsizie jest podobne do politechniki . WSIZ TO NAPRAWDĘ NOWOCZESNA SZKOŁA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.14, 19:47 W takim razie chyba na innych uczelniach studiujemy.... :] jestem na maksa zawiedziona, kiedyś studiowałam i byłam nie jeden raz zażenowana ale nie do tego stopnia co obecnie. Wróciłam bo potrzebny był mi papier , teraz podwyższanie czesnego!! od tego roku znieśli poprawki, ale nazywają to teraz płatnymi konsultacjami, więc na jedno wychodzi:/ Powiem tak, po 2 latach mojej przerwy szkoła się całkiem zmieniła, było jak było ale to co się teraz dzieje, szczególnie z tą podwyżką czesnego i zachowaniem nauczycieli w stosunku do studentów jest żenujące. Jeśli nie jesteście bogaci, to darujcie sobie tą szkołę bo nabawicie się wrzodów żołądka.. Odpowiedz Link Zgłoś
olgug [...] 07.02.14, 09:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesimon [...] 07.02.14, 13:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksjunxjjs Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.ostnet.pl 16.01.14, 18:02 qwlq2hf; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.smlw.pl / 10.2.2.* 22.01.03, 09:56 Jako pracownik WSIiZ oraz absolwent tzw. Uczelni z tradycjami w Krakowie twierdze, ze tak jak na kazdej uczelni zeby czegos sie nauczyc trzeba sie po prostu uczyc i chcciec cos osiagnoc. To co przemawia ZA to bardzo dobra infrastruiktura - szcezgolnie informatyczna - nieporownywalna chyba z zadna inna uczlnia z regionu (a moze i Polski), oraz duze mozliwoci rozwoju m.in. kursy, certyfikaty, stypendia, staze itp. To co przemawia PRZECIW to niezbyt korzystna z punktu widzenia studenta oraz samej uczelni pozycja szkoly jako niepanstwowej, co ogranicza mozliwosci np co do stypendiow socjalnych (ale i takowe bywaja) i odbija sie triche rykoszetem na poziomie jaki prezentuja studenci. Sprawa jest prosta - jesli ktos ma do wyboru nauke bezplatna i platna to nawet jesli poziom tej drugiek jest wyzszy to wybierze ta pierwsza nawet jesli bedzie musial uczyc sie czegos co mu sie nigdy nie przyda - taka jest swiadomosc naszego spoleczenstwa. Stad wciaz funkcjaonuja kierunki a nawet wydzialy ktore produkuja setkami bezrobotnych - patrz: URz Jednym slowem - polecam WSIZ. Odpowiedz Link Zgłoś
inny_jeremiasz Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni 23.01.03, 02:19 Wsiz byl bodajze dwudziesty któryś w rankingu... studiuje tam chyba kilkanascie znajomych.. rozne opinie... ale raczej ponizej 0 robiac podsumowanie... liczac dobre +1 zle -1 .. dobre niepubliczne to np. WSB-NLU w nowym saczu (www.wsb-nlu.edu.pl) studiuje tam zaocznie... i przyznam ze zajecia sa niezle ! Jeremi inny.rzeszow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościuwa Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.13, 13:46 Piszcie po polskiemu, pliiiiiz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.13, 13:51 Głupia, czy po wsizie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek St W Re: WSIiZ w Rzeszowie - chora uczelnia IP: *.stalowa-wol.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 08:13 Idąc do tej uczelni zachecono mnie specjalnością co mnie interesowała, potem okazało się po roku nauki że nie będzie go, za to dano mi przedmioty wogóle nie intertesujące mnie, przez tą uczelnie straciłem wiele nerwów, pieniędzy, Na dodatku utworzono chorą punktację, nie mozna ani razu byc nie obecnym bo masz obnizone punkty TO CHORE ! nikomu nie polecam tej uczelni, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yellow Re: WSIiZ w Rzeszowie - chora uczelnia IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 11:27 Gość portalu: Darek St W napisał(a): > Idąc do tej uczelni zachecono mnie specjalnością co mnie interesowała, potem > okazało się po roku nauki że nie będzie go, za to dano mi przedmioty wogóle nie intertesujące mnie, Bracie! Patrzac na Twoj sposob wyrazania mysli popadlem w zadume... Jakaz to unikatowa specjalnosc Cie interesowala? Z tego ca ja pamietam ze studiow prowadzenie przez uczelnie danej specjalizacji zalezy wylacznie od tego, czy znajdzie sie wystarczajaca liczba chetnych. > przez tą uczelnie straciłem wiele nerwów, pieniędzy, No coz, stresujaca jest praca studenta. I niestety trzeba doplacac do interesu. > dodatku utworzono chorą punktację, nie mozna ani razu byc nie obecnym bo masz > obnizone punkty TO CHORE A taaak... Chore. Zdrowy czlowiek jesli placi swoimi ciezko zarobionymi pieniedzmi za studia, to raczej stara sie "odebrac towar", za ktory zaplacil i pojawia sie na zajeciach. Oczywiscie nie ma co sie oszukiwac: sa tematy bardziej i mniej interesujace, lepsi i gorsi wykladowcy, itp, itd. Ale przeciez studia sa dla ludzi doroslych. Jesli ktos uwaza jakis przedmiot za nieciekawy i niepotrzebny - moze odpuscic sobie wyklad. Bedzie mial mniej punktow i gorsza ocene, ale skoro dana tematyka go nie interesuje, to czym sie przejmowac? A'propos: zycie uczy, ze nigdy nie wiadomo co moze sie przydac. Przekonalem sie o tym na wlasnej skorze: odpuscilem sobie kiedys kilka przedmiotow, a teraz place za kolejna podyplomowke zeby nadrobic zaleglosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: WSIiZ w Rzeszowie - chora uczelnia IP: *.smlw.pl / 10.2.2.* 23.01.03, 15:45 Faktycznie, byc moze wladze uczelni za bardzo przejmuja sie studentami i za bardzo chca by byli oni konkurencyjni na rynku pracy. Moznaby przyjac inna strategie: ludzie placa wiec dajmy im dyplomy, niech olewaja i bimbaja, ale nic to - oni placa, oni wymagaja - dyplomu. Smulen, ale takie jest podejscie wielu studentow na WSIZ. Mysle, ze momentami rzeczywiscie wladze przeginaja np. z obecnosciami na wykladzie, ale rozumiem intencje. I jak ktos mysli ze bedzie lekko i przyjemnie to niech nawet sobie nie zawraca glowy WSIZ i nich idzie gdzie indziej gdzie dyplony rozdaja za darmo :)) . Sam leniuchom postawie w tym semestrze pare pał, by sie za bardzo nie rozbrykali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: WSIiZ w Rzeszowie - chora uczelnia IP: 138.16.136.* 23.01.03, 19:55 a co ty myslisz ze tam asy chodza? dla nich bardziej interesujace jest dobieranie koloru dresu do komorki albo odwrotnie i polaczenie tego ze skorzana kurtka :) hehha wsiz to dno a zazadcy nie wiedza co z tym zrobic - poprostu brak pomyslu na organizacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: WSIiZ w Rzeszowie - chora uczelnia IP: *.one.pl / 192.168.1.* 24.01.03, 16:03 Nie moge sie wypowiadac o szkole, ktorej nie znam lecz sam ukonczylem szkole prywatna w zakresie studiow licencjackich a nastepnie uzupelnialem wykształcenie w szkole wyzszej - Akademii Ekonomicznej. Mam mozliwosc porownania poziomu nauki i podejscia kadry uczelni panstwowej i niepanstwowej. W mojej opinii i przekonaniu studia prywatne dały mi znacznie szerszy zakres wiedzy specjalistyczne i to naprawde w wielu aspektach wiedzy ekonomiczno - spolecznej niz w przypadku Akademii Ekonomicznej. Fakt studia licancjackie odbywaly sie w trybie dzinnym natomiast magisterskie w trybie zaocznym lecz nie wydaje mi sie, ze ten aspekt az tak bardzo powinien roznicowac poziom nauczania. Musze z przykroscia przyznac, ze w czesie studoiw magisterskich nie dowiedzialem sie niczego nowego w porownaniu ze studiami licencjackimi - moja wiedza nie zostala poszerzona dzieki kadrze wykladajacej lecz tylko i wylacznie w wyniku samodzielnej pracy. Egzaminy przeprowadzne byly w sposob uragajacy wszelkim normom a ich poziom pozostawial wiele do zyczenia... Uwazam, ze szkola jednak ma obowiazek kszytalcenia - czyli wskazywania studentowi alternatyw i drog rozwoju osobistego i intelektualnego a co z tymi wskazowkami student zrobi to jest jego prywatna sprawa... natomiast wskazowki nie ulega to watpliwosci powinny byc udzielane profesjonalnie... A skoro szkola w opinii czytelnikow jest "zła" to prosze zgłosic ja do kontroli PKA, ktora wyda opinie odnosnie poziomu ksztalcenia studentow... Przeciez URZ stracil wych fizyczne.. wiec czemu nie zweryfikowac waszych sadow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: WSIiZ w Rzeszowie - chora uczelnia IP: *.one.pl / 192.168.1.* 24.01.03, 16:05 Nie moge sie wypowiadac o szkole, ktorej nie znam lecz sam ukonczylem szkole prywatna w zakresie studiow licencjackich a nastepnie uzupelnialem wykształcenie w szkole wyzszej - Akademii Ekonomicznej. Mam mozliwosc porownania poziomu nauki i podejscia kadry uczelni panstwowej i niepanstwowej. W mojej opinii i przekonaniu studia prywatne dały mi znacznie szerszy zakres wiedzy specjalistyczne i to naprawde w wielu aspektach wiedzy ekonomiczno - spolecznej niz w przypadku Akademii Ekonomicznej. Fakt studia licancjackie odbywaly sie w trybie dzinnym natomiast magisterskie w trybie zaocznym lecz nie wydaje mi sie, ze ten aspekt az tak bardzo powinien roznicowac poziom nauczania. Musze z przykroscia przyznac, ze w czesie studoiw magisterskich nie dowiedzialem sie niczego nowego w porownaniu ze studiami licencjackimi - moja wiedza nie zostala poszerzona dzieki kadrze wykladajacej lecz tylko i wylacznie w wyniku samodzielnej pracy. Egzaminy przeprowadzne byly w sposob uragajacy wszelkim normom a ich poziom pozostawial wiele do zyczenia... Uwazam, ze szkola jednak ma obowiazek kszytalcenia - czyli wskazywania studentowi alternatyw i drog rozwoju osobistego i intelektualnego a co z tymi wskazowkami student zrobi to jest jego prywatna sprawa... natomiast wskazowki nie ulega to watpliwosci powinny byc udzielane profesjonalnie... A skoro szkola w opinii czytelnikow jest "zła" to prosze zgłosic ja do kontroli PKA, ktora wyda opinie odnosnie poziomu ksztalcenia studentow... Przeciez URZ stracil wych fizyczne.. wiec czemu nie zweryfikowac waszych sadow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel WSZ, ul. Mickiewicza 1 IP: *.acn.pl 24.01.03, 18:06 Witam. Skonczylem studia licencjackie na WSZ w Rzeszowie. Coz moge powiedziec o tej Uczelni?. Powiem krotko- nie taka zla. Mysle jednak, ze nie mozna postawic jej zarzutow np. do niskiego poziomu nauki. Oczywiscie jest tam tak, ze na wykladach obecnosc nie jest obowiazkowa. Wychodzi to jednak wszystko na egzaminach. Roznica jest to, ze na Sucharskiego placi sie za wszystkie oblane zaliczenia. Tutaj jednak jest inaczej, placisz tylko za niezdane egzaminy. Wszystkie zajecia odbywaja sie na miejscu i nie ma koniecznosci przemieszczania sie w inny rejon miasta. To jest wielki plus. Moze ilosc komputerow budzi lekkie kontrowersje, no ale przeciez ta szkola nie ma zadnego kierunku zwiazanego z informatyka. Jednym slowem - polecam ta Uczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
debiczanin Re: WSZ, ul. Mickiewicza 1 28.04.03, 12:13 Gość portalu: Pawel napisał(a): > Witam. Skonczylem studia licencjackie na WSZ w Rzeszowie. Coz moge powiedziec > o tej Uczelni?. Powiem krotko- nie taka zla. Mysle jednak, ze nie mozna > postawic jej zarzutow np. do niskiego poziomu nauki. Oczywiscie jest tam tak, > ze na wykladach obecnosc nie jest obowiazkowa. Wychodzi to jednak wszystko na > egzaminach. Roznica jest to, ze na Sucharskiego placi sie za wszystkie oblane > zaliczenia. Tutaj jednak jest inaczej, placisz tylko za niezdane egzaminy. > Wszystkie zajecia odbywaja sie na miejscu i nie ma koniecznosci > przemieszczania sie w inny rejon miasta. To jest wielki plus. Moze ilosc > komputerow budzi lekkie kontrowersje, no ale przeciez ta szkola nie ma zadnego > kierunku zwiazanego z informatyka. Jednym slowem - polecam ta Uczelnie. jedyny atut WSZ to taki, że po skończonych studiach licencjackich wybrać się można bez problemu na AE w Krakowie bo mają z tą uczelnią podpisane porozumienie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vp Re: WSZ, ul. Mickiewicza 1 IP: 195.117.30.* 30.04.03, 18:24 Gość portalu: Pawel napisał(a): > Witam. Skonczylem studia licencjackie na WSZ w Rzeszowie. ... nie mozna > postawic jej zarzutow np. do niskiego poziomu nauki. Znam osobę tam studiującą. Bardzo sobie chwali, dużo nowych i ciekawych wiadomości, przydatnych w pracy. Jest sekretarką. Naturalną blondynką. Odpowiedz Link Zgłoś
debiczanin Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni 24.01.03, 19:19 NAJWIĘKSZY MINUS WSIiZu TO KAMPUS W KIELNAROWEJ !!! ABY TAM DOTRZEĆ TRZEBA SIĘ NIEŹLE NAMECZYĆ... WTAJEMNICZENI WIEDZĄ O CO CHODZI:) A TAK POZATYM TO JEST OK, CHOĆ RZECZYWIŚCIE NAUKI TROCHE DUŻO :( NO JUTRO MAM DWA EGZAMY WŁAŚNIE :( USTNE Odpowiedz Link Zgłoś
memphis Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni 26.01.03, 13:45 Witam! Studiowałem na AE ale z powodów zdrowotnych musiałem przenieść się do Rzeszowa, studiuje na WSIiZ i jak dla mnie jest OK. Nie jest rewlacyjnie ale napewno student jest lepiej traktowny niż na uczelni państwowej gdzie przez pierwszy rok nauki praktycznie nie przysługują ci zadne prawa. Dużym minusem podobno są zajęcia w Kielnarowej(nigdy tam nie byłem), system puktowy bardzo mi odpowiada (staram sie uczyć regularnie i nie mam żadnych problemów z zaliczeniami), szkoda ze nie ma zadnego lokalu imprezowego które byłoby pod patronatem szkoły ale to podobno ma się to niedługo zmienić.Ogólnie uczelnie oceniam pozytywnie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFI Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: 80.50.19.* 01.02.03, 22:49 Gość portalu: maturzysta napisał(a): > Witam > Podobno WSIiZ w Rzeszowie to jedna z lepszych uczelni prywatnych w kraju co > WY o tym sądzicie. UCZELNIA SPOKO TYLKO KAMUS W KIELNAROWEJ TO MASAKRA, POCZĄTKOWO PLANOWANY DLA WYDZIAŁU TURYSTYKI, TERAZ WSZYSCY MUSZĄ PRZYMUSOWO JEDEN DZIEŃ W TYGODNIU W KIELNAROWEJ STUDIOWAĆ :(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanclerz Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.ghnet.pl / 192.168.4.* 02.02.03, 11:56 bardzo fajna szkoła, bo co piąty nie jest w stanie napisać pracy licencjackiej, więc robią to inni. kapitalizm na całego. dzięki wsiz można zarobić i wszyscy sa zadowoleni. mialem okazje poznac pare osob z tej uczelni - nie maja prawa narzekac, bo nigdzie indziej nie byliby w stanie studiowac. no ale niestety za glupote trzeba placic; 400 miesiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFI Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: 80.50.19.* 02.02.03, 17:38 Gość portalu: kanclerz napisał(a): > bardzo fajna szkoła, bo co piąty nie jest w stanie napisać pracy > licencjackiej, więc robią to inni. kapitalizm na całego. dzięki wsiz można > zarobić i wszyscy sa zadowoleni. > mialem okazje poznac pare osob z tej uczelni - nie maja prawa narzekac, bo > nigdzie indziej nie byliby w stanie studiowac. no ale niestety za glupote > trzeba placic; 400 miesiecznie. też miałem okazje poznać pare osób studjujących na Polibudzie i powiem szczerze z takimi tempolami nie miałem do czynienia już dawno. na WSIiZie jak na pozostałych uczelniach rzeszowskich jest i pełno baranów, jak i bardzo inteligentnych ludzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
debiczanin Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni 28.04.03, 12:12 Gość portalu: RAFI napisał(a): > Gość portalu: kanclerz napisał(a): > > > bardzo fajna szkoła, bo co piąty nie jest w stanie napisać pracy > > licencjackiej, więc robią to inni. kapitalizm na całego. dzięki wsiz można > > > zarobić i wszyscy sa zadowoleni. > > mialem okazje poznac pare osob z tej uczelni - nie maja prawa narzekac, bo > > > nigdzie indziej nie byliby w stanie studiowac. no ale niestety za glupote > > trzeba placic; 400 miesiecznie. > > też miałem okazje poznać pare osób studjujących na Polibudzie i powiem szczerze > > z takimi tempolami nie miałem do czynienia już dawno. > na WSIiZie jak na pozostałych uczelniach rzeszowskich jest i pełno baranów, jak > > i bardzo inteligentnych ludzi !!! CO RACJA TO RACJA :) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO II Kongres Public Relations IP: 80.50.19.* 28.04.03, 11:18 W dniach od 23 - 25 kwietnia 2003 roku - WSIiZ był organizatorem II Kongresu Public Relations. W Kongresie udział wzięli najwybitniejsi teoretycy i praktycy w dziedzinie Public Relations. Obecni byli wykładowcy wielu znanych Polskich uczelni m.in.: Uniwersytetu Warszawskiego, SGH, SGGW, Uniwersytetu Gdańskiego, Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Uniwersytetu Wrocławskiego, Uniwersytetu w Białymstoku, AGH, AE w Krakowie, AE w Katowicach, AE we Wrocławiu, AE w Poznaniu oraz wielu innych znakomitych Polskich uczelni. Kongres ten jest świadectwem, że WSIiZ w Rzeszowie coraz bardziej liczy się w życiu naukowym, nie tylko Podkarpacia ale i całej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: II Kongres Public Relations IP: *.prz.rzeszow.pl 28.04.03, 16:45 Na konferencje jeżdżą z całej Polski i z dobrych ośrodków bo kadra chce pochlać, wieczorem polatać po agencjach, a wiadomo że na Podkarpaciu klimaty do picia i nie tylko są najlepsze.Jakby to było na URz też by przyjechali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krisII Re: II Kongres Public Relations IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.03, 22:14 Gość portalu: kris napisał(a): > Na konferencje jeżdżą z całej Polski i z dobrych ośrodków bo kadra chce > pochlać, wieczorem polatać po agencjach, a wiadomo że na Podkarpaciu klimaty do > > picia i nie tylko są najlepsze.Jakby to było na URz też by przyjechali. święte słowa, jakkieś takie pseudonaukowe spędy się organizuje, by to niby chwalić się jak to się do rozwoju nauki przyczynają. Wszytko to jak i cały ten WSiZ to wielka lipa. Ci piszący apologeci za pieniądze, niech nie mataczą. Płacą i, to tak muszą pisać i tworzyć fikcje. Powiem krótko, nie masz szans na normalne studia, gdyż jesteś za słaby, a masz pieniądze, idź na WSIZ tam papier dostaniesz, i będziesz chwalł imię uczelni, swoje ego i wszyscy będzie zadowoleni. Zorganizujecie następnie kongres bezrobotnych absolwentów WSiZ. Przyjadą luidzie z Rzeszówka i okolic, młode wilki, które wyszły z lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Th. Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.krak.tke.pl 28.04.03, 20:48 a dla mnie jest ta uczelnia smieszna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: 80.50.19.* 29.04.03, 18:58 Gość portalu: Th. napisał(a): > a dla mnie jest ta uczelnia smieszna A DLA MNIE NIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: House Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.smlw.pl 30.04.03, 00:10 LOOKS UCZELNIA :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vp czołówka prywatnych = ogon państwowych IP: 195.117.30.* 30.04.03, 18:12 Na podstawie relacji kolegi, kóry miał okazję studiować informatykę na WZIiZ i Prz. Różnica w poziomie dramatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niu Re: czołówka prywatnych = ogon państwowych IP: *.prov.east.verizon.net 02.05.03, 01:04 wiekszosc opinii jest chyba wystawiona przez tepakow ktorzy studiuja na wsiz zero argumentow; klasyczny profil studenta wsizu - pracuje i uczy sie zaocznie, lub dres i burak i studiuje dziennie, zdarzaja sie inteligentni studenci, ci jedna stanowia bardzo znikomy procent wiekszosc ludzi to wiocha, masa tepakow takze z samego rzeszowa stosunek kadry do studenta - baaaaardzo niekorzystny, wiekszosc ludzi ktorych znam a ktorzy tam studiuja nie moga sie pochwalic inteligencja i kazdy chyba moze to potwierdzic kto choc raz byl, widzial i slyszal co prezentuja i studenci i kadra wsizu Odpowiedz Link Zgłoś
debiczanin Re: czołówka prywatnych = ogon państwowych 02.05.03, 08:56 Gość portalu: niu napisał(a): > wiekszosc opinii jest chyba wystawiona przez tepakow ktorzy studiuja na wsiz > zero argumentow; > klasyczny profil studenta wsizu - pracuje i uczy sie zaocznie, lub dres i > burak i studiuje dziennie, > zdarzaja sie inteligentni studenci, ci jedna stanowia bardzo znikomy procent > wiekszosc ludzi to wiocha, masa tepakow takze z samego rzeszowa > stosunek kadry do studenta - baaaaardzo niekorzystny, wiekszosc ludzi ktorych > znam a ktorzy tam studiuja nie moga sie pochwalic inteligencja > i kazdy chyba moze to potwierdzic kto choc raz byl, widzial i slyszal co > prezentuja i studenci i kadra wsizu Gość portalu: niu napisał(a): > wiekszosc opinii jest chyba wystawiona przez tepakow ktorzy studiuja na wsiz > zero argumentow; > klasyczny profil studenta wsizu - pracuje i uczy sie zaocznie, lub dres i > burak i studiuje dziennie, > zdarzaja sie inteligentni studenci, ci jedna stanowia bardzo znikomy procent > wiekszosc ludzi to wiocha, masa tepakow takze z samego rzeszowa > stosunek kadry do studenta - baaaaardzo niekorzystny, wiekszosc ludzi ktorych > znam a ktorzy tam studiuja nie moga sie pochwalic inteligencja > i kazdy chyba moze to potwierdzic kto choc raz byl, widzial i slyszal co > prezentuja i studenci i kadra wsizu TY TO CHYBA MUSISZ BYĆ BARDZO INTELIGĘTNY, CZYTAJĄC TWOJE WYDUMANE WYWODY WYDAJE SIĘ, ŻE CHORUJESZ NA NADMIERNĄ INTELIGENCJĘ ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: House Re: czołówka prywatnych = ogon państwowych IP: *.smlw.pl 02.05.03, 13:50 A TY BURACZKU SKĄD JESTEŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master Re: czołówka prywatnych = ogon państwowych IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 02.05.03, 17:03 Gość portalu: niu napisał(a): > wiekszosc opinii jest chyba wystawiona przez tepakow ktorzy studiuja na wsiz > zero argumentow; Tylko nie tepakow Buraku jesen!!!! A ty to gdzie niby studiujesz??? Na polibudzie ??? Jesli tak to bedziesz kolejnym bezrobotnym!!! HAHAHA!!!! > klasyczny profil studenta wsizu - pracuje i uczy sie zaocznie, lub dres i > burak i studiuje dziennie, Jak do tej pory nie zdarzylo mi sie spotkac na mojej uczelni dresiarza!!! Ty pewno sam nim jestes!!!! No i brakuje ci piatej klepki - przy okazji jestes ograniczonym pustakiem!!!!! > zdarzaja sie inteligentni studenci, ci jedna stanowia bardzo znikomy procent ?????? Czesc na pewno!!!! > wiekszosc ludzi to wiocha, masa tepakow takze z samego rzeszowa Rzeszowa piszemy z duzej litery !!!!!!! Gdzie cie uczyli ANALFABETO???? Piszesz o innych zle a sam jestes beznadziejnie glupi!!!!!!!!! > stosunek kadry do studenta - baaaaardzo niekorzystny, wiekszosc ludzi ktorych > znam a ktorzy tam studiuja nie moga sie pochwalic inteligencja TO NIEWIELU JEDNAK ZNASZ - BO NIEWIELU CHYBA TEZ CHCE ZNAC CIEBIE!!!!!!! HAHAHA!!! > i kazdy chyba moze to potwierdzic kto choc raz byl, widzial i slyszal co kadra Wsizu po czesci tylko jest niedobra - reszta jest w porzadku ale wszedzie sie zdarza syf!!!!!!!! > prezentuja i studenci i kadra wsizu Ja sie pytam co prezentuja studenci WSIZu ??? Prezentuja sie negatywnie a co inne uczelnie maja super blyskotliwych studentow??? OBUDZ SIE CHLOPCZE!!!!! Sam jestes godny pozalowania!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: 213.172.183.* 02.05.03, 23:28 Dla mnie ta uczelnia to śmiech. W porównaniu z państwowymi rzeszowskimi uczelniami to totalne zero (jeśli chodzi o poziom nauczania i wymagania), choć owszem zaplecze (gł. wyposażenie sal, pracowni)mają wiadomo b.dobr! Wypuszczają tzw. magistrów (od siedmiu boleści), którzy płacąc przełażą z semestru na semestr. Ich wiedza to prawdziwa żenada. Wypuszczają istnych tumanów, którym się wydaje, że skończyli najlepszą uczelnie- a prawda jak pisze jest zupełnie inna. Znam zresztą ludzi którzy to skończyli, to prawdziwe pólgłówki (aż wstyd , żę tacy mają magistra). Skomentuje to w sposób następujący: Niegdyś pracodawca zamieścił takie ogłoszenie: "Poszukuję informatyków po studiach (nie dotyczy absolwentów WSIiZ)" - swoją drogą wiedział co pisze. P.S. Nie chcę obrażać tych którzy faktycznie skończyli tą uczelnię i posiadają naprawdę wiedzę (choć są to rzadkie przypadki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: 80.50.19.* 03.05.03, 09:39 Gość portalu: cc napisał(a): > Dla mnie ta uczelnia to śmiech. W porównaniu z państwowymi rzeszowskimi > uczelniami to totalne zero (jeśli chodzi o poziom nauczania i wymagania, A SKĄD TY MOŻESZ WIEDZIEC JAKIE SĄ WYMAGANIA I POZIOM NAUCZANIA, JAK TYLKO POWTARZASZ STEREOTYPY Z TWOJEJ UCZELNI PEWNIE WZNIOSŁEGO URz ALBO POLIBUDY KTÓRA STRACI UPRAWNIENIA DO MAGISTERSKICH NA KIERUNKU MARKETING I ZARZĄDZANIE choć > owszem zaplecze (gł. wyposażenie sal, pracowni)mają wiadomo b.dobr! > Wypuszczają tzw. magistrów (od siedmiu boleści), którzy płacąc przełażą z > semestru na semestr. Ich wiedza to prawdziwa żenada. Wypuszczają istnych > tumanów, którym się wydaje, że skończyli najlepszą uczelnie- a prawda jak pisze > > jest zupełnie inna. Znam zresztą ludzi którzy to skończyli, to prawdziwe > pólgłówki (aż wstyd , żę tacy mają magistra). WSTYD TO SIĘ ROBI JAK CZYTA SIĘ TWOJEJ WYPOCINY, WYDUMANE GDZIEŚ NA WYDZIALE WYCHOWANIA FIZYCZNEGO UR ALBO MARKETINGU I ZARZĄDZANIA POLIBUDY - TO DOPIERO SĄ WYDZIAŁY BEZ AKREDYTACJI ! > Skomentuje to w sposób następujący: > Niegdyś pracodawca zamieścił takie ogłoszenie: "Poszukuję informatyków po > studiach (nie dotyczy absolwentów WSIiZ)" - swoją drogą wiedział co pisze. > P.S. Nie chcę obrażać tych którzy faktycznie skończyli tą uczelnię i posiadają naprawdę wiedzę (choć są to rzadkie przypadki). TO JUŻ PRZESADZIŁEŚ, NIE STUDJUJE NA INFORMATYCE ALE Z RANKINGÓW WYNIKA, ŻE WSIiZ JEST NA 2 MIEJSCU JEŚLI CHODZI O NIEPAŃSTWOWE UCZELNIE INFORMATYCZNE. JAKIMI ABSOLWENTAMI MOŻE POCHWALIĆ SIĘ POLBUDA MAJĄ DO DYSPOZYJCI SPRZĘT I TO W ZNIKOMEJ BARDZO ILOŚCI JESZCZE Z POŁOWY LAT 90 !! MOJE PODSUMOWANIE: STUDENCI PAŃSTWOWYCH UCZELNI RZESZOWA WIEDZĄ, ŻE ICH UCZELNIE TO NAJWIĘKSZE MIERNOTY NA TLE KRAJU; MEDIA, ŚRODOWISKA NAUKOWE, STUDENCI INNYCH OŚRODKÓW AKADEMICKICH "OPLUWAJĄ" ICH Z KAŻDEJ STRONY ALE ZNALEŹLI SOBIE UCZELNIE Z KTÓREJ MOGĄ SIĘ TAK PONABIJAĆ, JAK Z WZNIOSŁYCH PAŃSTWOWYCH UCZELNI RZESZOWA - CAŁA POLSKA ! I TU JEST PIES POGRZEBANY ! HA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: 213.172.183.* 03.05.03, 11:06 Gość portalu: DODO napisał(a): > Gość portalu: cc napisał(a): > A SKĄD TY MOŻESZ WIEDZIEC JAKIE SĄ WYMAGANIA I POZIOM NAUCZANIA, JAK TYLKO > POWTARZASZ STEREOTYPY Z TWOJEJ UCZELNI PEWNIE WZNIOSŁEGO URz ALBO POLIBUDY > KTÓRA STRACI UPRAWNIENIA DO MAGISTERSKICH NA KIERUNKU MARKETING I ZARZĄDZANIE Mam tam wielu znajomych,którzy skończyli to cudactwo i wiem jakie są tam wymagania (zapłacisz - przejdziesz).W przeciwieństwie, na państwowych, choć za poprawki nie płacisz, to aby je przejść musisz poprostu umieć, inaczej wylecisz! Zdaje sobie sprawe , że jedne kierunki są gorsze od innych na Polibudzie i URz. Jednak biorąc to całościowo, ciężej jest na państwowych, gdzie naprawde musisz umieć , żeby skończyć (szczególnie dotyczy to pierwszych lat studiów-duży odsiew). Nie jestem po zarządzaniu i marketingu, ani po AWF-ie! > WSTYD TO SIĘ ROBI JAK CZYTA SIĘ TWOJEJ WYPOCINY, WYDUMANE GDZIEŚ NA WYDZIALE > WYCHOWANIA FIZYCZNEGO UR ALBO MARKETINGU I ZARZĄDZANIA POLIBUDY - TO DOPIERO SĄ > > WYDZIAŁY BEZ AKREDYTACJI ! Przyjacielu nie jestem ani po AWF, ani po Zarządzaniu, to po pierwsze. Owszem , zgadzam się , że te wydziały podupadają z winy samych ludzi którzy tam wykładają. Choć swego czasu jeszcze w latch 90 zarządzanie miało swój poziom! > TO JUŻ PRZESADZIŁEŚ, NIE STUDJUJE NA INFORMATYCE ALE Z RANKINGÓW WYNIKA, ŻE > WSIiZ JEST NA 2 MIEJSCU JEŚLI CHODZI O NIEPAŃSTWOWE UCZELNIE INFORMATYCZNE. > JAKIMI ABSOLWENTAMI MOŻE POCHWALIĆ SIĘ POLBUDA MAJĄ DO DYSPOZYJCI SPRZĘT I TO W > > ZNIKOMEJ BARDZO ILOŚCI JESZCZE Z POŁOWY LAT 90 !! Widzę , że bronisz tego czegoś jak możesz. Ja ci wyjaśnię tą informatykę.Ranking ten dowodzi głównie wyższości WSIiz jeśli chodzi o wyposażenie (duża pracownia komp., szerokie oprogramowanie, dostęp do komputerów również poza pracownią, dużo zajęć na bazie komputerów, internetu, sieci....itp.). Nijak się to ma do wiedzy jaką tam studenci zdobywają. Znam za to poziom informatyki na polibudzie, jest on bardzo wysoki, choć mają gorsze zaplecze techniczne. Zresztą zapytaj kogoś kto to kończył jak było na pierwszych latach (wymagania itp.). Jeśli chodzi o 2 miejsce w rankingu szkól niepaństwoych, to ok. zgodzę się , że mogą na nie zasługiwać (czyt. patrz na państwowe w osobnym aspekcie). > MOJE PODSUMOWANIE: STUDENCI PAŃSTWOWYCH UCZELNI RZESZOWA WIEDZĄ, ŻE ICH > UCZELNIE TO NAJWIĘKSZE MIERNOTY NA TLE KRAJU; > MEDIA, ŚRODOWISKA NAUKOWE, STUDENCI INNYCH OŚRODKÓW AKADEMICKICH "OPLUWAJĄ" ICH > > Z KAŻDEJ STRONY ALE ZNALEŹLI SOBIE UCZELNIE Z KTÓREJ MOGĄ SIĘ TAK PONABIJAĆ, > JAK Z WZNIOSŁYCH PAŃSTWOWYCH UCZELNI RZESZOWA - CAŁA POLSKA ! I TU JEST PIES > POGRZEBANY ! HA Fakt , że uczelnie rzeszowskie nie mają wysokiej renomy w kraju- zgodzę się. Jednak i tak przakładając to na podejście WSIiZ, to ono jest zupełnie inne na tych miernych rzeszowskich uczelniach (jak to określiłeś) państwowych. Podstawowa różnica to taka, że na WSIiZ podejście jest takie , że ty jesteś Panem bo płacisz , a jak płacisz to jesteś(umiesz, nie umiesz wszystko jedno), natomiast w państwowych nie płacisz, dlatego może cię nie być (nikomu na tym nie zależy), nie umiesz - do widzenia! Na tym polega głównie róznica. Na WSIiZ nie zależy nikomu specjalnie z kadry , żeby udowodnić to , że nie umiesz - wprost przeciwnie, przecież płacisz im! A to że śmieje się z nas Polska, to nie wina całej kadry na rzeszowsich uczelniach a pojedynczych przypadków i nie wynika ona raczej z niskego poziomu tylko z faktu , który przytoczyłem pozyżej!Przykre jest , że rektor który jeździ po pijaku , zostaje nieruszony (świadczy to tylko o cwaniacko- kumpelskich powiązaniach, wręcz mafijnych również w środowisku akademickim. Ale to sprawa na osobny temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: 80.50.19.* 03.05.03, 16:12 Gość portalu: cc napisał(a): > Fakt , że uczelnie rzeszowskie nie mają wysokiej renomy w kraju- zgodzę się. > > Jednak i tak przakładając to na podejście WSIiZ, to ono jest zupełnie inne na > tych miernych rzeszowskich uczelniach (jak to określiłeś) państwowych. > Podstawowa różnica to taka, że na WSIiZ podejście jest takie , że ty jesteś > Panem bo płacisz , a jak płacisz to jesteś(umiesz, nie umiesz wszystko jedno), TO JAK WYTŁUMACZYSZ TO, ŻE U MNIE NA PIERWSZYM ROKU ZACZYNAŁO PONAD 130 STUDENTÓW A TERAZ ZOSTAŁO (3 ROK) NIECAŁE 90 I TO NIE DLATEGO, ŻE ZREZYGNOWALI TYLKO NP. MIELI WIĘCEJ NIŻ DWA WARUNKI CO JUŻ DYSKWALIFIKUJE, POPROSTU 75% Z TYCH CO ODPADLI - TO ZE WZGLĘDU NA WYNIKI NIEWYSTARCZAJĄCE W NAUCE !!! > natomiast w państwowych nie płacisz, dlatego może cię nie być (nikomu na tym > nie zależy), nie umiesz - do widzenia! NIE CHCE CIĘ MARTWIĆ ALE PLAN KOŁODKI UZDRAWIAJĄCY FINANSE ZAKŁADA ODPŁATNE POPRAWKI, OBRONY PRACY DYPLOMOWEJ ITP. WŁAŚNIE NA PAŃSTWOWYCH UCZELNIACH !!! Na tym polega głównie róznica. Na WSIiZ > nie zależy nikomu specjalnie z kadry , żeby udowodnić to , że nie umiesz - > wprost przeciwnie, przecież płacisz im! > A to że śmieje się z nas Polska, to nie wina całej kadry na rzeszowsich > uczelniach a pojedynczych przypadków i nie wynika ona raczej z niskego poziomu > tylko z faktu , który przytoczyłem pozyżej!Przykre jest , że rektor który > jeździ po pijaku , zostaje nieruszony (świadczy to tylko o cwaniacko- > kumpelskich powiązaniach, wręcz mafijnych również w środowisku akademickim. Ale > > to sprawa na osobny temat... TO, ŻE SIĘ ŚMIEJĄ TO WINA GŁÓWNIE MIESZKAŃCÓW PODKARPACIA - NIESZANUJĄCYCH SWOJEJ "MAŁEJ OJCZYZNY", WSZYSCY NADAJĄ ILE SIĘ DA I TAK SIE ROZCHODZI PO POLSCE JAKI TO RZESZÓW I PODKARPACIE ZACOFANE, PROSTACKIE ITP. ITD. ZACZNIJMY ZMIANY OD SIEBIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulturalny Pobiły się dzieci z piaskownicy IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.03, 17:45 Taki wniosek można wyciągnąć z Waszej dyskusji. Szczególnie żałosne są teksty DODO. Nie ma co generalizować. Skończyłem rzeszowską Politechnikę i wiem, że żeby się czegoś nauczyć, trzeba przede wszystkim samemu tego chcieć. Budy na resorach o wiecznym imprezowaniu na polibudzie kończą się niemiłym zaskoczeniem dla wprowadzonych w bład imprezowiczów po pierwszym semsetrze. Trzeba się porządnie uczyć, a że w pierwszym semsetrze student studiów dziennych nie ma praktycznie żadnych praw i jest wszelkimi sposobami gnojony przez kadrę, to też prawda. Tyle że to świadczy dobrze, a nie źle o tych co zostali na następnych semestrach. Rzeszowska uczelnia tachniczna przez opinie takie jak tu ma pewien kompleks niższości i znam ludzi, którzy nie mogli zaliczyć przedmiotów tutaj, a pokończyli bez problemu studia na Politechniach w Krakowie i we Wrocławiu. Politechnika Rzeszowska jest też, szczególnie typowo techniczne keirunki, dobrze oceniania w kraju a absolwenci mają opinię dobrze przygotowanych do zawodu. O WSAiZ nie wiem wiele, ale nie ulega wątpliwości, że system płatnych studiów, (tj. zarówno zaocznych na uczelniach państwowych, jak i studiowania na uczelniach prywatnych) powoduje, ze czesto bardziej uczelni zalezy na studencie, który płaci za studia, niż studentowi na uczelni, mimo ze wydaje pieniądze. Student dzienny jest wręcz łapany na brak wiedzy i robi się wszystko, żeby wyleciał, bo jego obecność to koszta. Student zaoczny płaci i utrzmyje uczelnię. Znam trochę ludzi ze studiów i po studiach zaocznych i widzę różnicę w poziomie, a z opowiadań o przebiegu studiów także i o wymaganiach. Prawda zaś jest taka, że to od studenta zależy najwięcej: jakie ma podejście do studiowania, do wiedzy i do przyszłej pracy. Nie można nigdzie generalizować, choć najtrudniej jest niewątpliwie utrzymać się obibokom na studiach dziennych. Można oczywiście wypisywać różne bzdury, legendy i wzajemne złośliwości, ale tego faktu nic nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO Re: Pobiły się dzieci z piaskownicy IP: 80.50.19.* 03.05.03, 19:04 Gość portalu: kulturalny napisał(a): > Taki wniosek można wyciągnąć z Waszej dyskusji. Szczególnie żałosne są teksty > DODO. TAK DLATEGO, ŻE KRYTYKUJE TWOJĄ POLITECHNIKĘ ! > Nie ma co generalizować. Skończyłem rzeszowską Politechnikę i wiem, że żeby się > > czegoś nauczyć, trzeba przede wszystkim samemu tego chcieć. DO TEGO JA DOSZEDŁEM NA PIERWSZYM ROKU STUDIÓW ! > Budy na resorach o wiecznym imprezowaniu na polibudzie kończą się niemiłym > zaskoczeniem dla wprowadzonych w bład imprezowiczów po pierwszym semsetrze. > Trzeba się porządnie uczyć, a że w pierwszym semsetrze student studiów > dziennych nie ma praktycznie żadnych praw i jest wszelkimi sposobami gnojony > przez kadrę, to też prawda. Tyle że to świadczy dobrze, a nie źle o tych co > zostali na następnych semestrach. TU MASZ CAŁKOWITA RACJĘ I NIE MA ZNACZENIA CZY TO JEST PAŃSTWOWA UCZELNIA CZY WSIiZ ! > Rzeszowska uczelnia tachniczna przez opinie takie jak tu ma pewien kompleks > niższości i znam ludzi, którzy nie mogli zaliczyć przedmiotów tutaj, a > pokończyli bez problemu studia na Politechniach w Krakowie i we Wrocławiu. > Politechnika Rzeszowska jest też, szczególnie typowo techniczne keirunki, > dobrze oceniania w kraju a absolwenci mają opinię dobrze przygotowanych do > zawodu. RÓŻNE KOMENTARZE SŁYSZAŁEM O POLITECHNICE RZESZOWSKIEJ ALE MUSZE PRZYZNAĆ, ŻE NAJGORSZE OPINIE WŁAŚNIE ZE ŚRODOWISKA KRAKOWSKIEGO ! > O WSAiZ nie wiem wiele, ale nie ulega wątpliwości, że system płatnych studiów, WSAiZ TO NIE WSIiZ, TO PIERWSZE TO UCZELNIA W PRZEMYŚLU MAJĄCE FILIE W RZESZOWIE A DRUGA - WSIiZ W RZESZOWIE TO NAJLEPSZE UCZELNIA NIEPAŃSTWOWA NA PODKARPACIU WG WSZELKICH RANKINGÓW ! > (tj. zarówno zaocznych na uczelniach państwowych, jak i studiowania na > uczelniach prywatnych) powoduje, ze czesto bardziej uczelni zalezy na > studencie, który płaci za studia, niż studentowi na uczelni, mimo ze wydaje > pieniądze. Student dzienny jest wręcz łapany na brak wiedzy i robi się > wszystko, żeby wyleciał, bo jego obecność to koszta. Student zaoczny płaci i > utrzmyje uczelnię. Znam trochę ludzi ze studiów i po studiach zaocznych i widzę > różnicę w poziomie, a z opowiadań o przebiegu studiów także i o wymaganiach. STUDIA ZAOCZNE SĄ WSZĘDZIE I W DODATKU PŁATNE RÓWNIEŻ NA PAŃSTWOWYCH ! > Prawda zaś jest taka, że to od studenta zależy najwięcej: jakie ma podejście do > > studiowania, do wiedzy i do przyszłej pracy. Nie można nigdzie generalizować, > choć najtrudniej jest niewątpliwie utrzymać się obibokom na studiach dziennych. > > Można oczywiście wypisywać różne bzdury, legendy i wzajemne złośliwości, ale > tego faktu nic nie zmieni. CO PRAWDA TO PRAWDA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulturalny Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.03, 17:53 Gość portalu: DODO napisał(a): > TO JAK WYTŁUMACZYSZ TO, ŻE U MNIE NA PIERWSZYM ROKU ZACZYNAŁO PONAD 130 > STUDENTÓW A TERAZ ZOSTAŁO (3 ROK) NIECAŁE 90 I TO NIE DLATEGO, ŻE > ZREZYGNOWALI > TYLKO NP. MIELI WIĘCEJ NIŻ DWA WARUNKI CO JUŻ DYSKWALIFIKUJE, POPROSTU 75% Z > TYCH CO ODPADLI - TO ZE WZGLĘDU NA WYNIKI NIEWYSTARCZAJĄCE W NAUCE !!! Na Politechnice, drogi Dodo kończy ok. 1/5 Odpowiedz Link Zgłoś
ptc Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni 03.05.03, 19:39 odpadli bo przepili kasę, to chyba jest już apologeto tej ,,drewnianej uczelni" jasne dla ciebie i tobie podobnych tępaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulturalny Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.03, 22:30 ptc napisał: > odpadli bo przepili kasę, to chyba jest już apologeto tej ,,drewnianej uczelni" > > jasne dla ciebie i tobie podobnych tępaków Z idiotami, czyli ludźmi twojego pokroju i poziomu nie dyskutuję. Daruj sobie więc stukanie do mnie, panie zero cierpiące na kompleks wyższości. Odpowiedz Link Zgłoś
o666o Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni 03.05.03, 19:57 Gość portalu: maturzysta napisał(a): > Witam > Podobno WSIiZ w Rzeszowie to jedna z lepszych uczelni prywatnych w kraju co > WY o tym sądzicie. A JA NA TO JAK NA LATO - PLOTY CHODZĄ RÓŻNE, SPRAWDZA SIĘ JE U ŹRÓDEŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: 213.172.183.* 03.05.03, 22:47 Tak naprawdę to życie kiedyś zweryfikuje i to nie tyle to co się kończyło, a to co ma się w głowie. Jednak swoją drogą ciekaw jestem kogo przyjąłby chętniej pracodawca dajmy na to dobrej firmy komputerowej - absolwenta informatyki po WSIiZ , czy tego z wydziału elektrycznego i kierunku informatycznego z Politechniki? Kończąc, życzę wszystkim znalezienia satysfakcjonującej pracy, bo o nią dziś trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kromka Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.prov.east.verizon.net 05.05.03, 04:02 dodo jest tu chyba jedynym studentem wsizu ktory potrafi poruszac sie po internecie ;] kocany kolego dodo czy ty zdajesz sobie sprawe jacy uczniowie szkol srednich ida na wsiz? ci inteligentniejsi raczej nie wybieraja wsizu, na ktory spiesza ci ktory nie dostali sie do innych szkol, ci ktorym glupio poprzestac na szkole sredniej (bo wiedza ze mimo braku zdolnosci i wiedzy moga jakos przemeczyc ten wsiz) itd i tlumaczyc juz chyba dalej nie trzeba, podobnie jest z wsz, profil przecietnego studenta jest dobrze znany politechnika jak i uniwersytet co prawda tez nie swieca (uczac bzdur nieprzydatnych i przestarzalych czesto), jakkolwiek stanowia lepsza alternatywe twoje dodo argumenty sa naprawde ubogie i swoim zachowaniem tylko pogarszasz sprawe i dajesz swiadectwo studentom wsizu a opinie zarowno o wsz jak i wsiz studentow tam studiujacych tez sa powszechnie znane (i nie swiadcza one na korzysc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: 80.50.19.* 05.05.03, 09:44 Gość portalu: kromka napisał(a): > dodo jest tu chyba jedynym studentem wsizu ktory potrafi poruszac sie po > internecie ;] ZAPEWNIAM CIĘ, ŻE NIE ! > kocany kolego dodo czy ty zdajesz sobie sprawe jacy uczniowie szkol srednich > ida na wsiz? DROGI LOKEGO KROMKA ! OSOBIŚCIE MIAŁEM ŚREDNIĄ ZA MUTURE 4,75; A ZA CAŁĄ SZKOŁE PONAD 4,5 I CO NAJMNIEJ 25% MOJEJ WYKŁADÓWKI MIAŁO LEPSZE WYNIKI! ci inteligentniejsi raczej nie wybieraja wsizu, na ktory spiesza > ci ktory nie dostali sie do innych szkol, ci ktorym glupio poprzestac na > szkole sredniej (bo wiedza ze mimo braku zdolnosci i wiedzy moga jakos > przemeczyc ten wsiz) itd i tlumaczyc juz chyba dalej nie trzeba, podobnie jest > z wsz, profil przecietnego studenta jest dobrze znany > politechnika jak i uniwersytet co prawda tez nie swieca (uczac bzdur > nieprzydatnych i przestarzalych czesto), jakkolwiek stanowia lepsza > alternatywe W SUMIE PEWNIE JAK ZA ROK NIE BĘDZIE PRZYJĘĆ NA MAGISTERSKIE - EKONOMIA NA PRZ TO WIĘKSZOŚĆ BĘDZIE MUSIAŁA IŚĆ NA TEN WSIZ OPLUWANY ! MAM NADZIEJE, ŻE WEZMĄ SIĘ TEŻ ZA WYDZIAŁ EKONOMI UNIWERKU, BO CHYBA JEST BARDZO CIEŃKO Z NIM, NAGLE Z ROLNICZEJ EKONOMI NA AKADEMI ROLINCZEJ ZROBIONO EKONOMIE UNIWERSYTECKĄ ! UPRZEDZAJĄC TWOJE ARGUMENTY CO DO EKONOMI WSIZU TO: 2,5 ROKU TEMU GDY WSIZ UBIEGAŁ SIĘ O MAGISTERSKIE TO ZOSTAŁ BARDZO DOBRZE SPARWDZONY TEN WYDZIAŁ ! > twoje dodo argumenty sa naprawde ubogie i swoim zachowaniem tylko pogarszasz > sprawe i dajesz swiadectwo studentom wsizu MOJE ARGUMENTY UBOGIE - CHYBA ICH NIE CZYTAŁEŚ ??!! > a opinie zarowno o wsz jak i wsiz studentow tam studiujacych tez sa > powszechnie znane (i nie swiadcza one na korzysc) POWSZECHNIE TO ONE SĄ WYRAŻANE NA ŚWIATŁYCH UCZELNIACH PAŃSTWOWYCH RZESZOWA !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tulipan uczelnie IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 05.05.03, 14:48 Co mozna sądzić o uczelniach polskich mozna przeczytać na stronie www.naukowcy.republika.pl To zaimujaca lektura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polek Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.dtvk.tpnet.pl 08.05.03, 20:54 Nic nie sądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Co za różnica, jaka uczelnia... IP: *.*.*.* 09.05.03, 15:32 Wiecie - ja skończyłam elektryczny na Polibudzie, pracuję od pieciu lat jako informatyk. Kilka osób z Polibudy wykłąda też na WSiZ. Jeśli chodzi o preferencje pracodawców to powiem Wam jedno - człowiek od razu po studiach - wszystko jedno jakich - to biała karta. Tak naprawdę niezależnie od tego, co skończyliście, macie tyle wiedzy, ile chcielićcie przyswoić sami. Uczelnia nie ma nic do tego. Na polibudzie coś tam się nauczyłam, ale w pracy w ciągu tygodnia łapnęłam więcej niż tam przez pół roku. I sądzę że z WSiZ i w ogóle każdą inną uczelnią jest podobnie. Teoria teorią a praktyka praktyką. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.06.13, 16:37 Beznadziejna uczelnia, olewają studentów, system kształcenia do dupy, po kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne nie dostaniesz się do pracy, nie jest to przyszłościowy kierunek bo jesteś specjalista od niczego! Nie polecam. Co najważniejsze, jesteś tam tylko po to, bo jesteś maszynką do zarabiania pieniędzy przez uczelnię. Fakt, reklamują się cudownie jak oni to praktycznie kształcą, realia okazują się zupełnie inne a za wszystko w trakcie studiów musisz sam dodatkowo płacić. Poza tym mają podnieść czesne. Pytam się z czym? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.13, 14:58 A kto ci powiedział,że będzie lekko w życiu. kto uwierzył w bzdury, że po skończeniu szkoły wyższej będziesz kimś to przepadł. Mniema, że ukończyłeś WSIiZ, do dlaczego srasz we własne gniazdo. Ja osobiści ukończyłem studia zagraniczne i znam ludzi ze WSIZ i WSPIA oraz z UR i Politechniki i innych uczelni i powiem tak są różni bardziej lub mniej ambitni i inteligentni, a zresztą kim ja jestem by oceniać innych. Odpowiedz Link Zgłoś
piszemy.opinie Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni 21.10.24, 08:20 A to prawda jeśli jesteście biedni albo nie potraficie na siebie zarobić lub zdobyć stypendium to się nabawicie tylko wrzodów żołądka. Biedni ludzie i tak tej uczelni nie kończą albo trafiają potem na firmy bankrutów. Niech Janusze i Halyny odpuszczą bo jest UR czy politechnika i też można odnosić sukcesy w pracy. Niech się patologia nie pcha gdzie Jej nie chcą i tyle moim zdaniem. Natomiast jeśli ktoś chce studiować w normalnym środowisku nie imprezującym nie patologicznym ma pomysł na siebie lub nie chce skończyć UR i siedzieć na bezrobociu jak to dużo osób robi to polecam uczelnię. Na WSiiz jest rok praktyk studenckich nawet na niektórych kierunkach rozłożone po pół roku na 2 i 3 roku. Uczelnia kształci praktycznie i nie ma szans żeby po tej uczelni pracy nie znaleźć. Trzeba by nie chcieć bo po takiej publicznej uczelni z samą teoria bez praktyki to niektórzy mogą skończyć z licencjatem na bezrobociu. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorianhusky Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni 04.06.13, 18:13 Gość portalu: maturzysta napisał: > Witam > Podobno WSIiZ w Rzeszowie to jedna z lepszych uczelni prywatnych w kraju co > WY o tym sądzicie. wg rankingów jedna z najlepszych niepublicznych w kraju a na pewno w regionie - na poludniu Polski, niech sie wypowiedza studenci WSIiZ bo ja po PRz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Satyryk Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.06.13, 19:09 Zaczyna się rekrutacja i już widać akcję promocyjną WSIiZ. A dlaczego skoro taka dobra, to nie ma praw doktoryzowania? Odpowiedz Link Zgłoś
ne-ver Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni 05.06.13, 22:54 Witam wszystkich! Chciałabym zabrać głos w tej jakże tętniącej życiem dyskusji :) Moim skromnym zdaniem, już sam sposób wyrażania opinii świadczy o poziomie komentatora. Bez urazy, ale niektóre wypowiedzi drodzy koledzy/koleżanki to czysta kpina. Mało tego, często działa to na zasadzie "przyganiał kocioł garnkowi" :) Czy robi na Tobie wrażenie marka Porsche? Prawdopodobnie większość z Was powie TAK. A wejdźcie na fora, na których dyskutuje się na ten temat. I co? Nie wszyscy lubią, część ostro krytykuje, część rozpływa się w zachwytach. Są też tacy, którzy obiektywnie oceniają. Takie są fora - to NIE JEST SPRAWDZONE ŹRÓDŁO WIEDZY. I należy o tym pamiętać. Jeżeli przyjrzymy się bliżej zjawisku jakim jest "forum" to zauważymy, że często jest to pole do niepohamowanego wulgaryzmu, a dlatego że panuje tu nieograniczona wolność słowa pisanego. Nie wyraża się opinii opluwając, no proszę Was bardzo! Ja ze swojej strony chciałabym oznajmić, że jestem studentką wspomnianej uczelni (Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie) i o zgrozo - ZADOWOLONĄ studentką :) Jeśli chodzi o kadrę - to moim skromnym zdaniem jest ona w pełni wykwalifikowana. Jeżeli miałam kiedykolwiek jakiekolwiek problemy to chyba jedynie w związku z osobistą konsultacją tematu do projektu, ponieważ prowadzący dojeżdżał z Krakowa, gdzie też swoją drogą wykładał i tylko przez to kontakt był utrudniony. Same wykłady, ćwiczenia odbywają się w salach odpowiednio przygotowanych do danych zajęć (animacja 3D w specjalnych pracowniach komputerowych, zajęcia związane z giełdą w odpowiednich laboratoriach), a nie w salkach, gdzie prowadzący wypisuje wykłady kredą na tablicy jak w szkole podstawowej, czego doświadczyłam zaczynając studia na innej uczelni (przez szacunek nie podaję nazwy :)) Według mnie dużym plusem jest łączenie teorii z praktyką, co później - jak już ktoś zauważył - rynek pracy weryfikuje. Realizuje się to poprzez warsztaty różnego rodzaju, wyjazdy "w teren", goszczenie dzielących się doświadczeniem specjalistów w różnych dziedzinach, itd. Mogłabym długo wymieniać. A tego doświadczyłam tam, gdzie studiuję. Oczywiście ktoś, kto czeka jedynie na "papierek" nie wie takich rzeczy, nie interesuje się tym, co dzieje się na Uczelni, a potem wchodzi sobie na takie forum i "pluje jadem", bo całe życie biedactwo ma pod górkę. A nie o to w tym wszystkim chodzi. Piszę w tym momencie o WSIiZ, bo tam też studiuję, ale uważam, że każdy może napisać coś dobrego o własnej uczelni jeżeli włoży we WŁASNE studia choć odrobinę zaangażowania! A' propos płatności - WIEM ZA CO PŁACĘ, więc mi to nie przeszkadza. Większość pewnie sobie myśli - im taniej tym lepiej, a najlepiej jak za darmo rozdają! tylko wtedy już prawie nikt nie sięga, bo pojawiają się wątpliwości co do jakości. Kto w dzisiejszych czasach robi coś za darmo/tanio i dobrze? 2 w 1 to tylko szampon+odżywka moi drodzy :) Kochani, z moich obserwacji wynika, że przeciętny student studiujący w trybie dziennym (aczkolwiek nie generalizuję, broń Boże!) spędza czas na imprezowaniu, spotkaniach ze znajomymi, a niespecjalnie zajmuje się pożytkowaniem wolnego czasu w jakiś sensowny sposób, jak chociażby działalność w ramach Kół Naukowych czy organizacji studenckich. A to bardzo fajna sprawa i często też owocuje nawiązywaniem ciekawych kontaktów. Studenci zaoczni zwykle pracują i nie wsiąkają tak szybko w życie studenckie. Wbrew pozorom tryb studiów to nie jest wyznacznik! O nie! Znam osobiście sporo osób studiujących i dziennie i weekendowo - mających w sobie tyle energii i motywacji, że naprawdę udaje im się robić COŚ poza codziennymi obowiązkami. Z mojej strony - podziw i szacunek! Podsumowując swoją wypowiedź chciałabym jedynie powiedzieć, że to od nas zależy jak będzie wyglądał czas studiów. Każda uczelnia ma swoje plusy i minusy, a jak wyglądają akcję promocyjne przed wakacjami, to już nie Wasza broszka! Kto będzie zainteresowany ofertą - sięgnie po nią, kto nie - nie zrobi tego. Proste. Ja z czystym sumieniem mogę polecić WSIiZ. I pamiętajcie: kij ma zawsze dwa końce, a na forach na jednym końcu zwykle jest temat dyskusji, a na drugim wielka niewiadoma "X" i trzeba mieć na uwadze, że albo będzie to osoba uczciwie opiniująca, albo nieszczery pochlebca albo też skrzywdzona "przez los" osóbka, która zrobi wszystko, żeby swój żal i złość przerzucić na innych~... P.S. "Zdrowemu" rodzajowi dyskusji zwykle towarzyszy SZACUNEK w stosunku do rozmówcy - oponenta, świadczący przede wszystkim o kulturze osobistej. Nie zapominajcie o tym. Ze swej strony przepraszam, jeśli kogokolwiek obraziłam. Jeżeli wyraziłam się ostro o osobach "plujących jadem" (i ktoś poczuł, że to o nim/niej mowa), to właśnie dlatego, że to robią a jak się tak spróbuję wczytać w to, co piszą to aż oczy bolą. :) Dziękuję za uwagę. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ne-ver Przyganiał kocioł garnkowi! ^_^ 05.06.13, 22:57 Witam wszystkich! Chciałabym zabrać głos w tej jakże tętniącej życiem dyskusji :) Moim skromnym zdaniem, już sam sposób wyrażania opinii świadczy o poziomie komentatora. Bez urazy, ale niektóre wypowiedzi drodzy koledzy/koleżanki to czysta kpina. Mało tego, często działa to na zasadzie "przyganiał kocioł garnkowi" :) Czy robi na Tobie wrażenie marka Porsche? Prawdopodobnie większość z Was powie TAK. A wejdźcie na fora, na których dyskutuje się na ten temat. I co? Nie wszyscy lubią, część ostro krytykuje, część rozpływa się w zachwytach. Są też tacy, którzy obiektywnie oceniają. Takie są fora - to NIE JEST SPRAWDZONE ŹRÓDŁO WIEDZY. I należy o tym pamiętać. Jeżeli przyjrzymy się bliżej zjawisku jakim jest "forum" to zauważymy, że często jest to pole do niepohamowanego wulgaryzmu, a dlatego że panuje tu nieograniczona wolność słowa pisanego. Nie wyraża się opinii opluwając, no proszę Was bardzo! Ja ze swojej strony chciałabym oznajmić, że jestem studentką wspomnianej uczelni (Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie) i o zgrozo - ZADOWOLONĄ studentką :) Jeśli chodzi o kadrę - to moim skromnym zdaniem jest ona w pełni wykwalifikowana. Jeżeli miałam kiedykolwiek jakiekolwiek problemy to chyba jedynie w związku z osobistą konsultacją tematu do projektu, ponieważ prowadzący dojeżdżał z Krakowa, gdzie też swoją drogą wykładał i tylko przez to kontakt był utrudniony. Same wykłady, ćwiczenia odbywają się w salach odpowiednio przygotowanych do danych zajęć (animacja 3D w specjalnych pracowniach komputerowych, zajęcia związane z giełdą w odpowiednich laboratoriach), a nie w salkach, gdzie prowadzący wypisuje wykłady kredą na tablicy jak w szkole podstawowej, czego doświadczyłam zaczynając studia na innej uczelni (przez szacunek nie podaję nazwy :)) Według mnie dużym plusem jest łączenie teorii z praktyką, co później - jak już ktoś zauważył - rynek pracy weryfikuje. Realizuje się to poprzez warsztaty różnego rodzaju, wyjazdy "w teren", goszczenie dzielących się doświadczeniem specjalistów w różnych dziedzinach, itd. Mogłabym długo wymieniać. A tego doświadczyłam tam, gdzie studiuję. Oczywiście ktoś, kto czeka jedynie na "papierek" nie wie takich rzeczy, nie interesuje się tym, co dzieje się na Uczelni, a potem wchodzi sobie na takie forum i "pluje jadem", bo całe życie biedactwo ma pod górkę. A nie o to w tym wszystkim chodzi. Piszę w tym momencie o WSIiZ, bo tam też studiuję, ale uważam, że każdy może napisać coś dobrego o własnej uczelni jeżeli włoży we WŁASNE studia choć odrobinę zaangażowania! A' propos płatności - WIEM ZA CO PŁACĘ, więc mi to nie przeszkadza. Większość pewnie sobie myśli - im taniej tym lepiej, a najlepiej jak za darmo rozdają! tylko wtedy już prawie nikt nie sięga, bo pojawiają się wątpliwości co do jakości. Kto w dzisiejszych czasach robi coś za darmo/tanio i dobrze? 2 w 1 to tylko szampon+odżywka moi drodzy :) Kochani, z moich obserwacji wynika, że przeciętny student studiujący w trybie dziennym (aczkolwiek nie generalizuję, broń Boże!) spędza czas na imprezowaniu, spotkaniach ze znajomymi, a niespecjalnie zajmuje się pożytkowaniem wolnego czasu w jakiś sensowny sposób, jak chociażby działalność w ramach Kół Naukowych czy organizacji studenckich. A to bardzo fajna sprawa i często też owocuje nawiązywaniem ciekawych kontaktów. Studenci zaoczni zwykle pracują i nie wsiąkają tak szybko w życie studenckie. Wbrew pozorom tryb studiów to nie jest wyznacznik! O nie! Znam osobiście sporo osób studiujących i dziennie i weekendowo - mających w sobie tyle energii i motywacji, że naprawdę udaje im się robić COŚ poza codziennymi obowiązkami. Z mojej strony - podziw i szacunek! Podsumowując swoją wypowiedź chciałabym jedynie powiedzieć, że to od nas zależy jak będzie wyglądał czas studiów. Każda uczelnia ma swoje plusy i minusy, a jak wyglądają akcję promocyjne przed wakacjami, to już nie Wasza broszka! Kto będzie zainteresowany ofertą - sięgnie po nią, kto nie - nie zrobi tego. Proste. Ja z czystym sumieniem mogę polecić WSIiZ. I pamiętajcie: kij ma zawsze dwa końce, a na forach na jednym końcu zwykle jest temat dyskusji, a na drugim wielka niewiadoma "X" i trzeba mieć na uwadze, że albo będzie to osoba uczciwie opiniująca, albo nieszczery pochlebca albo też skrzywdzona "przez los" osóbka, która zrobi wszystko, żeby swój żal i złość przerzucić na innych~... P.S. "Zdrowemu" rodzajowi dyskusji zwykle towarzyszy SZACUNEK w stosunku do rozmówcy - oponenta, świadczący przede wszystkim o kulturze osobistej. Nie zapominajcie o tym. Ze swej strony przepraszam, jeśli kogokolwiek obraziłam. Jeżeli wyraziłam się ostro o osobach "plujących jadem" (i ktoś poczuł, że to o nim/niej mowa), to właśnie dlatego, że to robią a jak się tak spróbuję wczytać w to, co piszą to aż oczy bolą. :) Dziękuję za uwagę. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gregorianhusky Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni 21.09.13, 12:23 w rankingach jest dosc wysoko, dobre zaplecze dydaktyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSIZtoGó... Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni IP: *.ip.netia.com.pl 20.11.13, 17:06 Studiuje na tej ch...ni juz kilka miesięcy i powiem wam tylko tyle: jak nie złożyłeś papierów to nie składaj bo im tylko zależy na PLN na niczym więcej, wszystko nastawione jest na zdzieranie skóry ze studenta, dwa nic się tu nie nauczysz, chyba że robić przelewy na konto uczelni stanowczo odradzam szkoda czasu i kasy Odpowiedz Link Zgłoś
rz2014 Re: WSIiZ w Rzeszowie - co sądzisz o tej uczelni 05.02.14, 17:58 w rankingach bardzo wysoko jak na uczelnie niepubliczną. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś