Gość: res_test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 18:20 Kto pierwszy? www.resman.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: www.resman.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 18:24 "Dla prawidłowego funkcjonowania połączenia porzebna jest bezpośrednia widoczność anteny hot-spota i anteny użytkownika" i wszystko jasne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blacky Re: www.resman.pl IP: *.dnet.pl 15.05.06, 18:41 Ja jestem w zasiegu i mimo rejstracji, nie potrafie sie zalogowac, mam oczywiscie unikatowy numer pin, ale jakos ciezko mi idzie ta autoryzacja, nie wiem na razie co o tym wszystkim sadzic... Niby strona juz dziala ale jakos nikt nie kwapi sie "pochwalic" ze mu dziala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AM Re: www.resman.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 19:03 ktoś już próbował na Osmeckiego? Odpowiedz Link Zgłoś
cool.kid Re: www.resman.pl 18.09.06, 13:44 Telefoniczna rewolucja w Rzeszowie Lokalne rozmowy telefoniczne za darmo, a poza siecią 40 procent taniej niż do tej pory. Marcin Pawlak Lokalne rozmowy telefoniczne za darmo To kolejne możliwości, które daje działająca w Rzeszowie miejska sieć RESMAN. Po darmowym Internecie - teraz przyszedł czas na telefony. Sieć działa w Rzeszowie od pół roku. Takiego rozwiązania nie ma żadne inne polskie miasto. W sekretariacie trzeciego liceum w Rzeszowie wszyscy przyzwyczaili się do nowego numeru szkoły zaczynającego się od cyfr 748. Na budynkach szkół umieszczone są specjalne anteny a wewnątrz urządzenia, w których sygnał internetowy zamieniany jest na telefoniczny. Lesław Bańdur, administrator sieci -”Nie ma tutaj abonamentu a rozmowy wychodzące na zewnątrz sieci są niższe o około 40 procent. Także myślę w ciemno można powiedzieć, że 40 procent mamy na starcie a nie jest to koniec. W tej chwili będzie przeprowadzony przetarg na zasilanie sygnał sieci i spodziewamy się obniżki tych cen.” Do tej pory rachunki telefoniczne w rzeszowskich szkołach wahały się od kilkuset do nawet 3 tysięcy złotych. Dyrektor III LO Stanisław Piekarz już myśli co zrobić z zaoszczędzonymi pieniędzmi. -”Nie płacąc za te usługi telekomunikacyjne wiadomo pewne środki można przesunąć na inne cele a przez to skorzystają z tego uczniowie.” Telefoniczna sieć RESAMN w tej chwili łączy wszystkie rzeszowskie szkoły. Miejską siecią bezprzewodową również za darmo jest dostarczany sygnał internetowy do pracowni komputerowych w szkołach. Dodatkowo z bezprzewodowego internetu w pobliżu szkół mogą korzystać także mieszkańcy miasta. Lesław Bańdur, administrator sieci -”Przygotowujemy poprawiony projekt drugiego etapu, który uwzględnia wszystkie wnioski jakie nasunęły się nam po etapie pierwszym i chcemy w 2007 roku dokończyć budowę sieci.’ Już dziś poprzez RESMAN-a kontrolowane są też światła na pięciu skrzyżowaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: www.resman.pl IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 18.09.06, 17:25 u mnie hula,dodam ze nie widzę nadajnika bo inny blok go zaslania. Zasięg mam do 52% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: www.resman.pl IP: 84.38.160.* 18.09.06, 19:33 Na Warszawskiej też działa sprawnie,jesteśmy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś