Dodaj do ulubionych

www.resman.pl

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 18:20
Kto pierwszy?

www.resman.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: www.resman.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 18:24
      "Dla prawidłowego funkcjonowania połączenia porzebna jest bezpośrednia widoczność anteny hot-spota i anteny użytkownika"

i wszystko jasne....
      • Gość: blacky Re: www.resman.pl IP: *.dnet.pl 15.05.06, 18:41
        Ja jestem w zasiegu i mimo rejstracji, nie potrafie sie zalogowac, mam
        oczywiscie unikatowy numer pin, ale jakos ciezko mi idzie ta autoryzacja, nie
        wiem na razie co o tym wszystkim sadzic...
        Niby strona juz dziala ale jakos nikt nie kwapi sie "pochwalic" ze mu dziala...
        • Gość: AM Re: www.resman.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 19:03
          ktoś już próbował na Osmeckiego?
          • cool.kid Re: www.resman.pl 18.09.06, 13:44
            Telefoniczna rewolucja w Rzeszowie

Lokalne rozmowy telefoniczne za darmo, a poza siecią 40 procent taniej niż do
            tej pory.

Marcin Pawlak

Lokalne rozmowy telefoniczne za darmo

To kolejne możliwości, które daje działająca w Rzeszowie miejska sieć RESMAN.
            Po darmowym Internecie - teraz przyszedł czas na telefony. Sieć działa w
            Rzeszowie od pół roku. Takiego rozwiązania nie ma żadne inne polskie miasto. W
            sekretariacie trzeciego liceum w Rzeszowie wszyscy przyzwyczaili się do nowego
            numeru szkoły zaczynającego się od cyfr 748. Na budynkach szkół umieszczone są
            specjalne anteny a wewnątrz urządzenia, w których sygnał internetowy zamieniany
            jest na telefoniczny.
            Lesław Bańdur, administrator sieci
            -”Nie ma tutaj abonamentu a rozmowy wychodzące na zewnątrz sieci są niższe o
            około 40 procent. Także myślę w ciemno można powiedzieć, że 40 procent mamy na
            starcie a nie jest to koniec. W tej chwili będzie przeprowadzony przetarg na
            zasilanie sygnał sieci i spodziewamy się obniżki tych cen.”
            Do tej pory rachunki telefoniczne w rzeszowskich szkołach wahały się od
            kilkuset do nawet 3 tysięcy złotych. Dyrektor III LO Stanisław Piekarz już
            myśli co zrobić z zaoszczędzonymi pieniędzmi.
            -”Nie płacąc za te usługi telekomunikacyjne wiadomo pewne środki można
            przesunąć na inne cele a przez to skorzystają z tego uczniowie.”
            Telefoniczna sieć RESAMN w tej chwili łączy wszystkie rzeszowskie szkoły.
            Miejską siecią bezprzewodową również za darmo jest dostarczany sygnał
            internetowy do pracowni komputerowych w szkołach. Dodatkowo z bezprzewodowego
            internetu w pobliżu szkół mogą korzystać także mieszkańcy miasta.
            Lesław Bańdur, administrator sieci
            -”Przygotowujemy poprawiony projekt drugiego etapu, który uwzględnia wszystkie
            wnioski jakie nasunęły się nam po etapie pierwszym i chcemy w 2007 roku
            dokończyć budowę sieci.’
            Już dziś poprzez RESMAN-a kontrolowane są też światła na pięciu skrzyżowaniach.

• Gość: Mati Re: www.resman.pl IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 18.09.06, 17:25
      u mnie hula,dodam ze nie widzę nadajnika bo inny blok go zaslania. Zasięg mam do 52%
      • Gość: toja Re: www.resman.pl IP: 84.38.160.* 18.09.06, 19:33
        Na Warszawskiej też działa sprawnie,jesteśmy zadowoleni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka