Dodaj do ulubionych

Noc Muzeów w Rzeszowie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 08:20
To już wiem co będę robiła w sobote:) Świetny pomysł.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 08:41
      W końcu Gazeta pisze o czymś przed, a nie, że "odbyło się"...
      • Gość: res Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 10:38
        super sprawa
        • Gość: ja szkoda że nie podali adresów :o( IP: *.ostnet.pl 20.05.06, 17:22
          bo nie każdy jest zorientowany co gdzie jest, a tym bardziej turysta z poza
          rzeszowa. hejka
    • Gość: Krzycho Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 15:15
      Wprawdzie napisali artykuł przed imprezą, ale nie napisali w których godzinach
      sa czynne te muzea. Więc gdyby ktoś nie wiedział - są one czynne w godzinach:
      od 19 do 24 (sprawdziłem na stronie muzeum okręgowgo). Pozdrawiam :-)
      • Gość: iads Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.tukw.qwest.net 20.05.06, 03:27
        Nie wiem gdzie uczono Cie czytac, ale ja dopiero dzisiaj mialam okazje
        przeczytac ten artykul o najstarszym filmie i wyraznie pod koniec artykulu pisze
        jakie muzea w Rzeszowie sa otwarte, w jakich godzinach i co beda prezentowac.
        No ale milo ze zagladnales na strone muzeum okregowego, moze tam pisza
        czytelniej i wyrazniej, wiec odczytales.
        Dodam, ze o muzeum w Stalowej Woli tez pisza.

Pozdrawiam i proponuje przeczytac 3 razy zanim zdecydujesz sie dodac wlasny
        komentarz.
        • Gość: Krzycho Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 14:56
          Drogi/a iads! Rzeczywiście w artykule: ,,Zobacz najstarszy film o Rzeszowie''
          są napisane godziny otwarcia muzeów. Mój komentarz odnosił się jednak do
          artykułu ,,Noc muzeów w Rzeszowie'', który dziwnym trafem został usunięty, a w
          którym wspomnianych godzin nie przytoczono. Nie wiem dlaczego mój komentarz
          został przeniesiony do artykułu ,,Zobacz...''.
          W każdym razie należą się podziękowania redakcji że w nowym artykule w końcu
          napisano o godzinach otwarcia muzeów. Życzę wszystkim milego sobotniego
          wieczoru :)
          • Gość: paradius Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: 62.93.41.* 20.05.06, 16:47
            Krzycho masz racje. W tamtym artykule faktycznie redaktor sie rozpedzil i
            pominal najwazniejsza informacje. Pozdrawiam
            BTW wybieracie sie dzisiaj? Mam jedno pytanie, otoz czy do Trasy Podziemnej musi
            byc grupa 15 osobowa? Probowalem dodzwonic sie dzis do muzeum, ale chyba nikt
            nie pracuje.
    • Gość: luke Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:43
      Droga Sylwio, autorko. Pisanie o filmie z 1929r., że jest czarno-biały i niemy
      to tak jak komentować pierwszy lot na Księzyc; ...Amerykanie szczęśliwie
      dolecieli swoją rakietą kosmiczną kształtem przypominającą fallusa...
      • Gość: yooo Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:48
        ello super sprawa bardzo sie ciesze :)
      • Gość: teddy Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 23:01
        Luke chciałeś błysnąć a trafiłeś kulą w płot. Kolorowa taśma pojawiła się w kinie już 1910 a pierwszy film dźwiękowy zaprezentowano w 1922 roku w Berlinie. Można więc sobie wyobrazić, że mógłby to być film kolorowy i z dźwiękiem. Zamiast złośliwości warto wiedzieć o czym się pisze. Tak przy okazji, w 1935 w Berlinie nadawała już program stacja telewizyjna a w 1938 takie same próby podjęto w Warszawie. To tak przy okazji, gdyby określenie "ekipa TVP" wywołała u ciebie kolejne cenne acz nietrafne skojarzenia
        • Gość: jojo Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 07:55
          Ciekawy pomysł - sam film może być sensacją. Super sprawą byłoby rozprowadzanie
          kopii filmu /koniecznie na cd/ i stopklatek w formie zdjęć.
          A ja z przyjemnością oglądne wnętrze muzealne w atomsferze wieczoru - oby tylko
          pogoda dopisała w odniesieniu do pleneru na dziedzincu klasztoru.
        • Gość: luke Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 17:40
          Teddy, znawco tematu. Mieszkamy w Rzeszowie, a nie w Niemczech. Powinieneś
          również wiedzieć, skoro mienisz się znawcą, że pierwszy kolorowy film w Polsce
          nakręcony został dopiero w 1951 roku przez Anatola Wojeczkowskiego w Poznaniu.
          Jeśli więc piszesz o kulach, to raczej ty ich nie nosisz.
      • Gość: j Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: 81.15.189.* 20.05.06, 11:58
        Gdzie znajduję się Muzeum Łowiectwa w Rzeszowie?
        Pozdrawiam!
        • Gość: jojo M.łowiectwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 17:25
          Coś kiedyś było przy siedzibie PZŁ dzisiejszej Jałowego /kiedyś Turkienicza
          przy zakręcie do hotelu sportowego /vis a vis II LO/ - ale czy jest?? może
          jakieś wypchane zwierzątka ???
    • Gość: dębica city Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 21.05.06, 12:52
      A w Dębicy dyr.Ożóg zamknął Muzeum na klucz!
      Przespał taką okazję!
      • Gość: paradius Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: 62.93.41.* 21.05.06, 12:55
        W Rzeszowie ludzie naprawde dopisali. Nie spodziewalem sie takich tlumow. Szkoda
        jedynie, ze kolejka do trasy podziemnej byla taka dluga:(
        • Gość: KszKsz Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: 62.93.41.* 21.05.06, 15:18
          Kolejka długa? Co z tego? Warto było czekać! Ja od dawna chciałem zobaczyć tą
          trase, niestety wcześniej nie miałem czasu. Po prostu nie wyobrażam sobie, jak
          można być mieszkańcem Rzeszowa i nic o nim nie wiedzeić... Dobrze, że ktoś
          wystąpił z taką inicjatywą! Oby więcej takich akcji! Pozdrawiam!
          • Gość: jojo Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 16:19
            Wystawa skamielin - kamiennych ryb, portrety autorstwa witkacego , kilak
            pukawek - trochę to mało - ale lepszy rydz niż nic.
            Pomysł z występami na dziedzińcu bardzo fajny.Miła, profesjonalna obsługa.
            szczegolnie pań przy gablotach ze starodrukami i pamiątkami sarmackimi. Było
            też Kilka ciekawych książek do kupienia - ja za marną dyszkę nabyłem monografię
            o Wisłoku.
            Muzeum diecezjalne - żenująco słabe,wręcz amatorszczyzna dowodzi moim zdaniem
            bardzo złego odnoszenia się KK do pamiątek przeszłości.
            A pomysł z filmem - WSPANIAŁY - oglądałem "dwie kolejki".
            Tylko dlaczego drugi z filmów prezentowany był na telewizorze z dosłownie
            JEDNYM miejscem do siedzenia ???
    • Gość: knz Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 19:30
      z tm filmem to nie taka znowu sensacja... ja mam to na cd juz od poltora roku:)
      na stronie tej fundacji sielberga sa tez filmy z innych miast polski - tamte sa
      z komentarzem, "nasz" niestety niemy:(
      • Gość: Jawor Adres strony z filmem ? IP: 80.48.248.* 23.05.06, 09:31
        Proszę o adres strony z filmem z Rzeszowa.
        • Gość: hugo Re: Adres strony z filmem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 10:32
          Przylaczam sie do prosby. Ma ktos adres strony gdzie mozna sciagna ten film?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka