Gość: aja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 08:20 To już wiem co będę robiła w sobote:) Świetny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 08:41 W końcu Gazeta pisze o czymś przed, a nie, że "odbyło się"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 10:38 super sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja szkoda że nie podali adresów :o( IP: *.ostnet.pl 20.05.06, 17:22 bo nie każdy jest zorientowany co gdzie jest, a tym bardziej turysta z poza rzeszowa. hejka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzycho Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 15:15 Wprawdzie napisali artykuł przed imprezą, ale nie napisali w których godzinach sa czynne te muzea. Więc gdyby ktoś nie wiedział - są one czynne w godzinach: od 19 do 24 (sprawdziłem na stronie muzeum okręgowgo). Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iads Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.tukw.qwest.net 20.05.06, 03:27 Nie wiem gdzie uczono Cie czytac, ale ja dopiero dzisiaj mialam okazje przeczytac ten artykul o najstarszym filmie i wyraznie pod koniec artykulu pisze jakie muzea w Rzeszowie sa otwarte, w jakich godzinach i co beda prezentowac. No ale milo ze zagladnales na strone muzeum okregowego, moze tam pisza czytelniej i wyrazniej, wiec odczytales. Dodam, ze o muzeum w Stalowej Woli tez pisza. Pozdrawiam i proponuje przeczytac 3 razy zanim zdecydujesz sie dodac wlasny komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzycho Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 14:56 Drogi/a iads! Rzeczywiście w artykule: ,,Zobacz najstarszy film o Rzeszowie'' są napisane godziny otwarcia muzeów. Mój komentarz odnosił się jednak do artykułu ,,Noc muzeów w Rzeszowie'', który dziwnym trafem został usunięty, a w którym wspomnianych godzin nie przytoczono. Nie wiem dlaczego mój komentarz został przeniesiony do artykułu ,,Zobacz...''. W każdym razie należą się podziękowania redakcji że w nowym artykule w końcu napisano o godzinach otwarcia muzeów. Życzę wszystkim milego sobotniego wieczoru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paradius Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: 62.93.41.* 20.05.06, 16:47 Krzycho masz racje. W tamtym artykule faktycznie redaktor sie rozpedzil i pominal najwazniejsza informacje. Pozdrawiam BTW wybieracie sie dzisiaj? Mam jedno pytanie, otoz czy do Trasy Podziemnej musi byc grupa 15 osobowa? Probowalem dodzwonic sie dzis do muzeum, ale chyba nikt nie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:43 Droga Sylwio, autorko. Pisanie o filmie z 1929r., że jest czarno-biały i niemy to tak jak komentować pierwszy lot na Księzyc; ...Amerykanie szczęśliwie dolecieli swoją rakietą kosmiczną kształtem przypominającą fallusa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yooo Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:48 ello super sprawa bardzo sie ciesze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 23:01 Luke chciałeś błysnąć a trafiłeś kulą w płot. Kolorowa taśma pojawiła się w kinie już 1910 a pierwszy film dźwiękowy zaprezentowano w 1922 roku w Berlinie. Można więc sobie wyobrazić, że mógłby to być film kolorowy i z dźwiękiem. Zamiast złośliwości warto wiedzieć o czym się pisze. Tak przy okazji, w 1935 w Berlinie nadawała już program stacja telewizyjna a w 1938 takie same próby podjęto w Warszawie. To tak przy okazji, gdyby określenie "ekipa TVP" wywołała u ciebie kolejne cenne acz nietrafne skojarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 07:55 Ciekawy pomysł - sam film może być sensacją. Super sprawą byłoby rozprowadzanie kopii filmu /koniecznie na cd/ i stopklatek w formie zdjęć. A ja z przyjemnością oglądne wnętrze muzealne w atomsferze wieczoru - oby tylko pogoda dopisała w odniesieniu do pleneru na dziedzincu klasztoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 17:40 Teddy, znawco tematu. Mieszkamy w Rzeszowie, a nie w Niemczech. Powinieneś również wiedzieć, skoro mienisz się znawcą, że pierwszy kolorowy film w Polsce nakręcony został dopiero w 1951 roku przez Anatola Wojeczkowskiego w Poznaniu. Jeśli więc piszesz o kulach, to raczej ty ich nie nosisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: 81.15.189.* 20.05.06, 11:58 Gdzie znajduję się Muzeum Łowiectwa w Rzeszowie? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo M.łowiectwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 17:25 Coś kiedyś było przy siedzibie PZŁ dzisiejszej Jałowego /kiedyś Turkienicza przy zakręcie do hotelu sportowego /vis a vis II LO/ - ale czy jest?? może jakieś wypchane zwierzątka ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dębica city Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 21.05.06, 12:52 A w Dębicy dyr.Ożóg zamknął Muzeum na klucz! Przespał taką okazję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paradius Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: 62.93.41.* 21.05.06, 12:55 W Rzeszowie ludzie naprawde dopisali. Nie spodziewalem sie takich tlumow. Szkoda jedynie, ze kolejka do trasy podziemnej byla taka dluga:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KszKsz Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: 62.93.41.* 21.05.06, 15:18 Kolejka długa? Co z tego? Warto było czekać! Ja od dawna chciałem zobaczyć tą trase, niestety wcześniej nie miałem czasu. Po prostu nie wyobrażam sobie, jak można być mieszkańcem Rzeszowa i nic o nim nie wiedzeić... Dobrze, że ktoś wystąpił z taką inicjatywą! Oby więcej takich akcji! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 16:19 Wystawa skamielin - kamiennych ryb, portrety autorstwa witkacego , kilak pukawek - trochę to mało - ale lepszy rydz niż nic. Pomysł z występami na dziedzińcu bardzo fajny.Miła, profesjonalna obsługa. szczegolnie pań przy gablotach ze starodrukami i pamiątkami sarmackimi. Było też Kilka ciekawych książek do kupienia - ja za marną dyszkę nabyłem monografię o Wisłoku. Muzeum diecezjalne - żenująco słabe,wręcz amatorszczyzna dowodzi moim zdaniem bardzo złego odnoszenia się KK do pamiątek przeszłości. A pomysł z filmem - WSPANIAŁY - oglądałem "dwie kolejki". Tylko dlaczego drugi z filmów prezentowany był na telewizorze z dosłownie JEDNYM miejscem do siedzenia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knz Re: Noc Muzeów w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 19:30 z tm filmem to nie taka znowu sensacja... ja mam to na cd juz od poltora roku:) na stronie tej fundacji sielberga sa tez filmy z innych miast polski - tamte sa z komentarzem, "nasz" niestety niemy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jawor Adres strony z filmem ? IP: 80.48.248.* 23.05.06, 09:31 Proszę o adres strony z filmem z Rzeszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugo Re: Adres strony z filmem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 10:32 Przylaczam sie do prosby. Ma ktos adres strony gdzie mozna sciagna ten film? Odpowiedz Link Zgłoś