Dodaj do ulubionych

a V LO w Rzeszowie???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 17:51
czesc wszystkim!!!!! jestem z lancuta obecnie koncze gimnazjum i chce podjac
nauke w rzeszowskim liceum!!!!! co myslicie na temat 5 lo..??? bo mam zamiar
sie tam uczyc:)) jacy ludzie i nauczyciele??? jest spoko czy nie bardzo!! no
i jakie perspektywy na przyszlosc moge miec po tym lo??!!! w gimn. mam
srednia 4.4!!! POZDRAWIAM WSZYSTKICH PAPA
Obserwuj wątek
    • junior.senior Re: a V LO w Rzeszowie??? 24.05.06, 17:51
      Bez sensu, z taka srednia mozesz isc do 4!
      • Gość: gimmmn Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 17:55
        ze niby 4 da mi wiecej???
    • Gość: LOL Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 17:53
      hejka!!!! mysle ze V lo jest spoko!!! uczylem sie tam 6 lat temu!!! tylko pani
      bozek..... ta to dopiero byla:))heheheehhehe pozdrawiam
      • junior.senior Re: a V LO w Rzeszowie??? 24.05.06, 17:54
        Po co meczyc sie w chu.jowej szkole, jak mozna isc do dobrej (4 LO) i miec luz.
        • Gość: ms Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 18:53
          jakieś sprzeczności prawisz. Jeśli piszesz, że "pomęczyć", znaczy, że jest tam
          ciężko. Jeśli z kolei zestawiasz V LO z IV LO i piszesz o tej drugiej, że jest
          dobra, znaczy to że w IV nie trzeba się męczyć.... Tam z kolei, gdzie nie
          trzeba się męczyć wynika logicznie, że są luzy... Twoim więc zdaniem w IV LO są
          luzy i jednocześnie twierdzisz, że jest to dobra szkoła... Hmm...
          • junior.senior Re: a V LO w Rzeszowie??? 24.05.06, 18:56
            Chodziłem do IV LO - poziom nauczania wysoki, świetni nauczyciele mający talent
            dydaktyczny. A jednocześnie luz, bez dręczenia czy przesadnych wymagań.
            Nauczyciele V LO z kolei przeważnie są prowincjonalni, nie mają powołania i
            talentu do przekazywania wiedzy ale kochają dręczyć i stresować swoich uczniów.
            Dlatego też w IV LO masz szansę na lepsze oceny, i nie będzie cię to tak dużo
            kosztować.
            • junior.senior Re: a V LO w Rzeszowie??? 24.05.06, 18:56
              Natomiast najgorszym ogólniakiem w mieście jest ten w Ekonomiku...
              • Gość: ms Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 19:31
                Jeśli chodzi o podejscie do uczniów, to faktycznie w tych dwóch liceach jest
                ono diametralnie różnie. Opowiedział nam o tym jeden nauczyciel, który miał
                lekcje matematyki w IV i u nas (tj. w V :)) i generalnie w IV pytał zawsze
                chętnych, tych którzy byli przygotowani. A tych których sam chciał zapytać
                informował lekcję wcześniej, by im nie zrobić przykrej niespodzianki. W V
                metoda była zupełnie inna - "nie znasz dnia ani godziny". Można się było
                regularnie uczyć na lekcję np. przez 3 miesiące, ale zapytanym można było
                zostać w miesiącu 4. kiedy się akurat raz nie przygotowało i... ndst. Ale
                robiono tak dlatego, że u nas do V nie chodzili generalnie ci, którym nauka
                przesłaniała wszystko, a raczej ci, którzy nie chcieli, by nauka coś
                przeslaniała :) Stąd mobilizacja kadry - co lekcyjne odpytywania,
                niezapowiedziane kartkówki - po to, abyśmy się uczyli.
                PLUS? Jest jeden. W IV nic się nie ucząc można było się spokojnie ślizgać, bo
                zawsze było morze ambitnych, którzy uczyli się sami, a w V na pozytywną ocenę
                każdy naprawdę musiał zasłużyć i nie było, że boli - brak promocji do następnej
                klasy, to była u nas normalne. System ten jednak deprawował tych, którzy nie
                mieli problemów z nauką. Nauczyciele byli nastawieni głównie na wyciąganie na
                pozytywną tych, którzy mieli z tym przejścia. Ci jednak, którzy mogliby więcej -
                olewano. Jak uczyłeś się na "3", to nauczyciela już nie interesowało, by Cię
                mobilizować na więcej. A jak miałeś czwórki to już całkowicie Cię olewali...
                Takie podejście powodowało olewkę u wszystkim, co mieli pewny byt.
                Zatem V LO wyciąga ną tą pozytywną tych, którzy nie chcą się uczyć, ale z kolei
                obniża poziom tych, którzy mogliby więcej. W zasadzie dopiero studia
                uświadomiły mi, że stać mnie na wiele.

Ale nie żałuję, że byłem w V LO. Nauka to jedno - było różnie, czasem naprawdę
                ciężko, ale ludzie, ludzie byli świetni. Zero snobizmu. Tam nikt nikogo nie
                oceniał po zawartości kieszeni. To było świetne. Nie było też żadnego wyścigu
                szczurów... W zasadzie taki przeciętny absolwent I LO ni w ząb nie zrozumie, o
                co mi chodzi. Ci ludzie są już ograniczeni na całe życie :P
                • junior.senior Re: a V LO w Rzeszowie??? 24.05.06, 19:50
                  Chodziłem do IV LO i zgadzam się z tym co napisałeś.
            • Gość: jkak Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 19:14
              co to znaczy ze nauczyciele w 5 sa prowincjonalni...???? jakies bzdury
              piszesz ,co najmniej jakby w 4 lo<ziolo-palarni> uczyli wybitni profesorowie z
              najlepszych polskich uczelni!!!! hehehehe ....
              • junior.senior Re: a V LO w Rzeszowie??? 24.05.06, 19:14
                Maja spore osiagniecia, chocby blisko 200 olimpijczyków, w 5 to chyba 10 czy
                15, a szkoła niewiele młodsza.
                • Gość: jkak Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 19:18
                  a jezeli wziasc pod uwage osiagniecia sportowe 5 to 4 moze sie schowac!!a jest
                  przeciez jest starsze!!!!heh
            • Gość: miśka Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 09:27
              junior.senior napisał:
              > Nauczyciele V LO z kolei przeważnie są prowincjonalni, nie mają powołania
              > i talentu do przekazywania wiedzy

szkoda tylko, że wielu tych prostackich i pozbawionych pedagogicznej
              orientacji nauczycieli z Vlo przechodzi do IV, by tam móc dać upust swoim
              skrywanym dotąd umiejętnościom...

junior.senior chyba sam pogubił się już w swoich rozważaniach.
              • Gość: gimmmn Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 18:56
                no i co narazie to nie bardzo pomagacie w podjeciu decyzji.....:( a mysle ze
                duzo jest osob ktore wiedza cos na temat tej szkoly!!!!!????:>
              • mister_showman Re: a V LO w Rzeszowie??? 25.05.06, 19:51
                Totalna bzdura, z V LO do IV LO przeniosla się tylko jedna chemiczka która
                tak "prowadziła" lekcje że lepiej tego nie komentować.
                • Gość: A Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:15
                  Czy moze chodzi o Kojderkę?
                  • Gość: gimmmn. Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 23:15
                    a wlasnie nie wiem o kogo chodzi!!!! napewno o brata wlodiego:))
                    • Gość: A Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 13:18
                      A może o siostre Tamary?
    • Gość: ;] Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: 62.93.41.* 24.05.06, 19:25
      Zależy co chcesz robić, jeśli interesuja Cię rzeczy związane ze sportem to jak najbardziej polecem 5. Chociaż musze przyznać, że inne profile <czyt. te bez nadgodzin wf> nie cieszą się jakimś specjalnie wysokim poziomem, sama nie chodziłam więc to tylko stwierdzenia znajomych. Polecałabym raczej 1,2,6 może 4 i 3. Ale to zależy też od tego czy chce Ci się uczyć, czy jesteś zdolna ect.Wybór nalezy do Ciebie? a na jaki profil się wybierasz?
      • junior.senior Re: a V LO w Rzeszowie??? 24.05.06, 19:51
        No coz ja znam wiele osób z V LO i niemal wszyscy mowia zle o tej szkole
        (stres, msciwi nauczyciele itd.)
      • Gość: gimmmn Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 23:04
        chce mi sie uczyc i nie sprawia mi to problemow!!! ale zawsze interesowala mnie
        psychologia w alasie w 5 lo jest taki profill!!!!! i to mnie kusi!!!!! mysle
        tez ze jezeli ktos jest ambitny i chce sie uczyc to wiedze zdobedzie w kazdej
        szkole!!!a jezeli nie to nikomu jej lopata nie nalozysz!!!a co do wyscigu
        szczurow....mam go w gimn. i nie chce powtorki z rozrywki!!!!!!ale junoir
        senior ma jakis uraz do tej szkoly???pozdrawiam
        • Gość: change Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.rzeszow.mm.pl 06.08.06, 18:46
          Ja właśnie idę na psychologie do piątego i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam. a ty gdzie poszłaś?
    • Gość: ;] Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: 62.93.41.* 25.05.06, 19:26
      Powiem Ci tak: Może i jak jesteś taka zdyscyplinowana i potrafisz się dobrze kontrolować to pewnie, że możesz iść do 5;]Moim skromnym zdaniem poziom zależy też od uczniów, nauczyciel nie postawi "wysokiej poprzeczki" w słabej klasie bo by musiał usadzić połowę klasy;] Fakt jest tam profil psychologiczny, ale osobiście to się dobrze zastanów nad wyborem, żebyś nie musiała żałować;]A pozatym uczniowie tej szkoły, których znam też jej nie polecają, moze kiedyś była dobra, ale dziś żadna rewelacja;)
      • Gość: gimmn Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 19:42
        czyli ty polecasz mi 1 2 i6 ???a ktore z nich jest najlepsze??? chodziles do
        ktoregos z nich???
      • Gość: 33 Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.icm.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 20:00
        V LO to najgorsza szkola w rzeszowie!!!! tak wiem co mowie.Nauczyzciele to dno!
        Sami nie wiele umieja od swoich uczniow.A wfisci to dn.....! Moja dobra rada
        idz do innej normalnej szkoly.
        • mister_showman Re: a V LO w Rzeszowie??? 25.05.06, 20:06
          Popieram
          • Gość: Asia 33 Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 11:44
            wiesz ci co pisza zle o V sa uczniami 4 i chca zebys do nich sie wybrala ja
            osobiscie chodze do 1 i mam chlopaka z V i nie jest tam tak zle naprawde
            nauczyciele wymagaja i nie sa jacys slabi bo przeciez konczyli te same szkoly
            co i nauczyciele co mnie ucza !! kilku nauczycieli z V przeciez uczy w 3 lo
            czyli slabi nie sa :-) bo na dzen dzisiejszy to 3 wiedzie prym w Rzeszowie(ale
            1-lo ich dogoni)zobacz ostatnie lata w 4 lo przyjmowani sa uczniowie od
            sredniej 3.7 gdzie jeszcez kilka lat temu bylo to niemozliwe !! widocznie jakas
            musi byc przyczyna a jaka odpowiedz jest prosta nikt juz tam nie chce isc co z
            tego ze wiele osob tam podania daje (tez dawlam) ale to bylo w razie czego i
            tak robilo wiele osob ktore wolaly isc do 1,2,3 czy tez 6 nauczyciele w 4 coraz
            baradziej mecza uczniow (koledzy opowiadali) i poprostu wielu lalusiow tam
            chodzi co patrza nie na ciebie jaka osobe do pogadania zabawy tylko na twoj
            stan kasy jak ejste sbogadta to sie tam przebijesz a jak klepisz bide to beda
            mieli do ciebie bariery :-) ja osobiscie polecam 1 ale jak sie zatsanawiasz
            miedzy 4 a 5 radzila bym ci 5
    • Gość: ;] Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: 62.93.41.* 25.05.06, 19:55
      Nie do żadnego z nich nie chodziłam bo też teraz wybieram szkołę. Ja osobiście to stawiam na 1;] Chociaż o tej szkole to różne słuchy chodzą, ze snoby, że wipy, że patrzą na grubość portfela, że nauczyciele nazbyt wymagający. Ale ja chcę się przekonać na włąsnej skórze:D:D Mam tam dużo znajomych i wszyscy zadowoleni;) Uczyć trochę się trzeba, ale za to podobno sympatyczna atmosferka;] @ też podobno jest dobre, chociaż nie ma zbyt wielu jakiś wybitniejszych osiągnięć, ale jak chcesz się uczyć to i tam spoko. ^ jak dla mnie to rezerwowe jakby te 2 nie wypaliły, bo tam chodzą osoby z moujego gima które tak różnie się uczyły, podobno nauczycile od języków trocszkę "niewykwalifikowani", ale znam wileu ludzi także którzy tę szkołę chwalą, uczyć tam się możesz mało uczyć, ale oceny miec satysfakcjonujące. Podobno 4 też jest dobre, ale szczerze to mi się tam nie chce jeździć jak moge iśc do 1, bądz 2. A no i jeszcez 3 aleee tam jest i gim i liceum i to mi nie podchodzi trochę:/ A ta reszta to razcej coś podobnego do lo nie obrażając żadnego z uczniów tamtejszych szkoł;)
      • mister_showman Re: a V LO w Rzeszowie??? 25.05.06, 19:57
        Wyniki egzaminów i rankingi mówią wprost, że tylko IV LO się liczy, I i II LO
        to prowincjonalne szkółki z przerostem ambicji. Taka prawda.
      • Gość: ms Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 20:09
        Powodzenia, ale jak w piątkowy wieczór nie będziesz mieć tych "marnych" 20 - 30
        zetów, to nie masz po co wychodzić z domu, bo Twoi znajomkowie inaczej niż
        w "Gramofonach" spędzać czasu nie umieją :)
        • mister_showman Re: a V LO w Rzeszowie??? 25.05.06, 20:11
          Prowincja i małomiasteczkość, szpanowanie kasa i wydawanie wszystkie co się ma.
          A dom czy samochód to może tatuś kupi a na razie można pomieszkać u rodziców.
          Ja miałem 18 lat jak wyniosłem się z domu i zacząłem żyć na własny koszt, na
          podobnym jak oni poziomie.
        • Gość: ms Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 20:11
          tzn. przyszli znajomkowie z pierwszego rzecz jasna :)
    • Gość: jaaa Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: 62.93.41.* 25.05.06, 20:06
      mister_showman :
      Co skonczyłeś 4 czy jescze tam jesteś. Nie bądź smieszny i nie ujmuj wartości 2, a co dopiero 1. Popatrz sobie na zeszłoroczne wyniki matur, na ranking ogólnopolski, na olimpijczyków. Jakie wnioski się nasuwają? Czyżby żadne? :D:D:D
      • mister_showman Re: a V LO w Rzeszowie??? 25.05.06, 20:08
        Hehe w IV LO matury nie zdało 3 osoby na 317 uczniów i to był drugi wynik po
        katolickim LO, polecam archiwalne artykuły z GW. Tylko IV LO jest nowoczesną
        szkołą na przyzwoitym poziomie, wystarczy spojrzeć jak wiele osób nie zdało
        matury w I i II.
    • Gość: ;] Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: 62.93.41.* 25.05.06, 20:22
      W pierwszym matury nie zdało 2 osoby;] Wiecie co dziwie się takim ludziom, którzy boją się, ze jeżli nie będą miec kasy na piątkowy wieczór to zostaną w domku;] dziwię się ludziom, którzy boją się żyć w jednej klasie z "burżujami" bogaty równa się gorszy?
      • mister_showman Re: a V LO w Rzeszowie??? 25.05.06, 20:25
        W artykule GW jest mowa o 4 osobach, poza tym w I LO łącznie było 680 uczniów a
        w IV równy 1000 co też ma znaczenie. W ostatnich rankingach także IV LO było na
        pierwszym miejscu, warto przypomnieć wiarygodny ranking UNESCO gdzie IV LO
        znalazło się na 11 miejscu w kraju a I nie było w top 20.
      • Gość: ms Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 20:49
        nigdzie nie napisalem, że się boję, tylko "nie zdziw się". Czy kumasz różnicę
        między tymi dwoma stanami emocjonalnymi? Dalej, nie chcę czegoś zaimputować,
        ale jeśli piszesz "jesli nie będą miec kasy na piątkowy wieczór to zostaną w
        domku" moze juz wskazywac, że masz jakąś fiksację materialną... Uważasz, że
        brak kasy musi implikować pozostanie w domu? Bo ja próbowałem wskazać, że w
        przeciwieństwie tego zagłębia snobów,gdzie indziej możesz wyjść z domu nawet
        jak nie masz kasy. Z ludżmi z mojej szkoły można było zawsze gdzieś się spotkać
        nie mając ani grosza przy sobie, ewentualnie robiąc kolektywnie, o przepraszam -
        solidarnie, zrzutę na winko i szlugi. I to było fajne! Można było BYĆ, nawet
        jak się NIE MIAŁO. Ludzie z pierwszego czy po pierwszym nie zrozumieją...
        BTW, a sama nie piszesz do nas teraz np. z zalesia..? ;P
    • Gość: ;] Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: 62.93.41.* 25.05.06, 21:34
      Dlaczego ludzie z 1 czy po 1 nie zrozumieją chodzieś tam? Wszytskich tam znasz, że tak doskonale potraafisz ich ocenić? Bawiłeś się z nimi na jednej imprezie? No więc co mam nie iść tam do szkoły bo chodzi do niej znaczna część" rzeszowskiej szlachty", co z tego, że nie będę mieć kasy w piątkowy wieczór? Ludzie nie będą się do mnie odzywać, zostanę w domu zlewajac się łzami? Uważam, że jeśli poznam tam ludzi którzy zaakceptują mnie i z którymi będę się dobrze dogadywac to "piątkowych wieczorów nie będę spędzac w domu" A kto powiedział, że znajomych ma się tylko w szkole? A tak w ogóle to nie przeszkafdz mi to, że nie będę mieć kasy i nie zrezygnuję ze szkoły, która mi odpoowaida tylko dlatgeo że jej uczniowie mają grubą zasobność portfela;]
      • Gość: gimmmn. Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 14:11
        coz za burzliwa dyskusja powstala............:))
    • Gość: ;] Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: 62.93.41.* 28.05.06, 19:28
      Złożyłąś juz podania? Jaka decyzja?
      • Gość: gimmmn Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 21:54
        jutro skladam!!!!! jednak skaladam do 5LO<mysle ze i tak wiele zalezy odemnie;>
        i do ILO w lancucie!!!! a TY?? pozdrawiam!!!a tak na marginesie to cos malo
        osob ktore konczyly ta szkole sie o niej wypowiada na forum!!!!dziwne
    • Gość: ;] Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: 62.93.41.* 29.05.06, 15:34
      Ja złożyłąm do 1,2,6 ale najbardziej to pasuje mi 1;]
      A Ty idź sobie do 1 liceum w Łańcucie, ja tam się nie znam na szkołach w Twoim mieście, ale pewnie lepsze od "naszego"5';]
    • Gość: kowalik Odp na odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 19:29
      jezeli jestes lizusem i podlizujesz sie nauczyciela to 4 lo jest idealne a
      przyjmuja tam od sredniej 3.8 :-) to kiedys bylo dobre lo teraz to jest to
      zwykle lo takie jak V czy Vi
    • Gość: włodi Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 11:35
      ja osobiscie chodze do IV lo moj brat natomiast chodzi do V lo i w IV lo nie ma
      sznas najmniejszych zebys sobie kiblowal poprostu wladza szkolna :-) w 4
      kazdemu nauczycielowi mowi jasno tu kazdy ma przejsc.Dlaczego ?? bo jak by ktos
      siadl to poziom skzoly by sie obnizyl w oczach rzeszowa (ze np slabsi uczniowie)
      i nauczyciel wie ze nie moze dac jedynki na koniec roku a nawet 2 przypadki
      byly u mnie w klasie gdzie poprostu w innych lo dostali by na koniec po 3 palki
      z przedmiotow roznych ale nauczyciele tam nie moga :-) natomiast w V dyrekcja
      nie mowi nauczycila jakie maja dawac oceny tu poprostu nauczyciel chce to da ci
      pale a jak mu sie nie spodobasz to cie na poprawce zmiesza blotem A i spotowo 4
      lo nie istnieje to poprostu nie ma czegos takliego jak sport w w % same sukcesy
      sportowe no i porownywac laski jakie chodza do 4 i 5 nie ma mowy w 4 to sa kozy
      (bez obrazy)a w 5 jak bylem po brata nie raz to ladne dziewczyny :-) ogolnie
      chodze do 4 i nawte jest spoko poza tymi kozami i brakiem sportu ale jets oka
      • Gość: Asia 33 Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 11:45
        --------------------------------------------------------------------------------
        wiesz ci co pisza zle o V sa uczniami 4 i chca zebys do nich sie wybrala ja
        osobiscie chodze do 1 i mam chlopaka z V i nie jest tam tak zle naprawde
        nauczyciele wymagaja i nie sa jacys slabi bo przeciez konczyli te same szkoly
        co i nauczyciele co mnie ucza !! kilku nauczycieli z V przeciez uczy w 3 lo
        czyli slabi nie sa :-) bo na dzen dzisiejszy to 3 wiedzie prym w Rzeszowie(ale
        1-lo ich dogoni)zobacz ostatnie lata w 4 lo przyjmowani sa uczniowie od
        sredniej 3.7 gdzie jeszcez kilka lat temu bylo to niemozliwe !! widocznie jakas
        musi byc przyczyna a jaka odpowiedz jest prosta nikt juz tam nie chce isc co z
        tego ze wiele osob tam podania daje (tez dawlam) ale to bylo w razie czego i
        tak robilo wiele osob ktore wolaly isc do 1,2,3 czy tez 6 nauczyciele w 4 coraz
        baradziej mecza uczniow (koledzy opowiadali) i poprostu wielu lalusiow tam
        chodzi co patrza nie na ciebie jaka osobe do pogadania zabawy tylko na twoj
        stan kasy jak ejste sbogadta to sie tam przebijesz a jak klepisz bide to beda
        mieli do ciebie bariery :-) ja osobiscie polecam 1 ale jak sie zatsanawiasz
        miedzy 4 a 5 radzila bym ci 5
        • Gość: leluś 4LO Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.krak.tke.pl 09.06.06, 12:59
          w 4 lo przyjmowani sa uczniowie od
          > sredniej 3.7 gdzie jeszcez kilka lat temu bylo to niemozliwe !! widocznie
          jakas
          >
          > musi byc przyczyna a jaka odpowiedz jest prosta nikt juz tam nie chce isc

Koleżanko z 1LO, chyba nie muszę Ci przypominać, że w zeszłym roku podczas
          ogłaszania list przyjętych do szkół w 4lo były wypisane osoby, które się
          dostały oraz te z listy rezerwowych, a w 1lo wymieniono nazwiska wszystkich,
          którzy złożyli podania (było ich tak mało, że jak ktoś się nie dostał to od
          razu był na miejscu rezerwowym). Ponadto mam w 1LO kilku kumpli, którzy przez
          całe gimn się obijali, mieli mało punktów z testów i dostali się bez żadnych
          znajomości i załatwiania.
          Zdania o przykładaniu dużej wagi do pieniędzy w ogóle n ie będę komentować.
          Więc Słońce, jeśli przez ten post chciałaś ośmieszyć 4LO, to chyba zapomniałaś,
          jak jest u Ciebie. Pozdrawiam.
    • Gość: gimmmn. Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 22:39
      dziekuje wszystkim za opinie, zarowno te pozytywne jak i negatywne;)) skladam w
      koncu do 5 lo w rzeszowie i do I lo w lancucie!!!!! ale piszcie dalej chcetnie
      sobie poczytam!!! pozdrawiam
    • Gość: gimmmn. Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 22:41
      wlodi a moze twoj brat sie jeszcze wypowie skoro tam chodzi????
    • Gość: kjdjkd Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 20:01
      halllo obudzic sie!!!!! pistkowicze????
      • Gość: miodzio Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 21:11
        MASZ KASE TO TYLKO 4 LO BEZ KASY NIE MASZ ZNAJOMYCH A JESLI CHCESZ KUMPLI TO 5
        LO TAKA JETS ROZNICA MIEDZY TYMI 2 SZKOLAMI :-) OSOBISCIE JESTEM Z 3 LO I JAK
        JAK SKLADALEM PAPIERY TO DO 1,3, i 5 BO OD ZNAJOMYCH WIEM JAKA SZLACHTA CHODZI
        DO 4 :-)
    • Gość: wiedza z 6-lo Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 21:17
      poziom nauki miedzy tymi szkolami jest taki sam bo wielu nauczycieli z V uczy w
      takich szkolach jak 3 czy 2 czyli musza cos kapowac :] a jezeli chodzi o 4 to
      przewaza tam podlizywanie sie i kasa a ogolnie goscie z 4 to takie rysie i
      macieje z klanu sport jest im obcy :] poprostu "lewary" a w nauce w 4 lo nie
      mozna kiblowac bo nauczyciel nie ma prawa dac 1 (ndst) na koniec
    • Gość: kkkkkk Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 08:00
      nie ma sensu pisać o poziomie nauki - bo i tak wszystko zalezy od ucznia. Ja
      skończyłem V jakies 11 lat temu :) i z perespektywy czasu jestem zadowolony z
      tej szkoły. Atmosfera jest super a tacy nauczyciele jak min. Zdzichu M. to
      poprostu rewelacja. Powiem tak - byłem gnębiony przez paru nauczycieli ale dałem
      rade i musze przyznac że nauczyło mnie to zdrowego podejścia do nauki. (
      skończyłem 2 kierunki studiów, mam własną firme ). Wiele osób z mojego rocznika,
      które błyszczało - było prymusami nie potrafilo sobie poradzic na studiach. (bo
      studia polegaja na studiowaniu a nie na nauce !!!!) A ta szkoła można
      powiedzieć przygotuje cie do spotkania z rzeczywistością.
      • Gość: ms Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 13:14
        mi się wydaje, że to, że sobie pokończyłeś studia, a inni nie zawsze itd.
        zależy jednak w 99% od Ciebie, a nie od V LO, czy jakiejkoliwiek innej
        szkoły... (myślisz, że wśród tych prymusów, co sobie nie poradzili na studiach
        nie było osób z "V"?) Ja tak na to patrzę, chociaż też jestem po "V" i też nie
        narzekam.
        • Gość: gimn Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 17:01
          "Wyniki egzaminów i rankingi mówią wprost, że tylko IV LO się liczy, I i II LO
          to prowincjonalne szkółki z przerostem ambicji. Taka prawda. "
    • Gość: ppp Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.19.165.15.osk.enformatic.pl 07.06.06, 10:38
      ten tekst mnie po prostu rozwalił "...bo wielu nauczycieli z V uczy w
      takich szkolach jak 3 czy 2 czyli musza cos kapowac..." yyy musza coś kapowac?
      czyli co jakby nie uczyli w innych szkołach to co moze by nie mieli wiedzy? i
      nic nie umieli? :/ dziwne myslenie...
      • Gość: gimmn. dla junior_senior IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 20:12
        newsweek.redakcja.pl/artykuly/dodatek.asp?Artykul=9 i co ty na to junior
        senior???? jezeli chodzi o rzeszow to IV LO wcale nie stoi tak wysoko w
        rankingu!!!!a V LO wcale nie jest duzo
        nizej.................................1!!!!! trip trip trip
    • Gość: gimn. Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 18:17
      a moze cos o nauczycielach???? taki maly prywatny ranking:))???? znam takie
      nazwiska jak: ziaja, krysnska i miasik!!!!!!
      • Gość: A Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 17:30
        A ja znam: Kojder, Woźniak, Kopyt, Bożek itp. Same aparatki (a każda w innym stylu).
        • Gość: blopp Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 00:33
          A kto to jest Kojder?!
          Ja ucze sie w tej szkole i takiego nauczyciela nie znam.
          POZDRO DLA PIATKI!!!
    • Gość: s Re: a V LO w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 13:38
      alo alo!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka