Gość: aaa IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 22.06.06, 11:09 Zwiedzając okolice Rzeszowa zawitałem do Lutoryża. Moim zdaniem piękna miejscowość, nazwa tajemnicza - skąd nazwa Lutoryż. Może ktoś wie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: Lutoryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:37 mieszkam w Lutoryżu ale nie mam pojęcia skąd nazwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Lutoryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:49 Podobno w średniowieczu w lutym urósł tam ryż na polach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryż Re: Luto (pa)ryż IP: *.res.pl 22.06.06, 13:18 A jak Pani Wolska ? Została już wywieziona razem z Krynicką na takach poza wieś. Nie opłacało sie kłamać prawda ? Ilu wsiuczkow przez was głupie baby zapłaciło ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Luto (pa)ryż IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 22.06.06, 16:32 Do "Ryż". Pomyliłeś wątki - w tym za takie klimaty dziękujemy. Tu zapraszamy tych którzy chcą się podzielić informacjami o miejscowości Lutoryż, informacjami z historii tej dalszej i bliższej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan z lutoryza Re: Lutoryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 09:29 To jest taka wioska, ze psy chodza dupami do przodu a bociany startuja pionowo. Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: Lutoryż 27.06.06, 09:51 A kogo wogole to obchodzi? Piękna? nigdzie tej pieknosci tam nie widze, wiocha jak wiocha ;) Duzo menili i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Lutoryż IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 13.08.06, 17:05 Do huskyman Piękno trzeba zauważyć "wiocha jak wiocha" - niezupełnie. Na początek - o koncertach organowych w Lutoryżu słyszał(a)? Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: Lutoryż 13.08.06, 17:51 I to ze sa tam koncerty organowe ma czynic ta wioske piękna? Zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
jetpilot1 Re: Lutoryż 17.09.06, 11:57 ktoś mówił że moderator FR ma być obiektywny?? Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: Lutoryż 17.09.06, 19:28 Jak masz jakiś problem to zgłoś go wyzej. Napewno cos poradza na Twoje niejasności! A jak masz cos do mnie to wal na maila - szybciej to sobie wyjasnimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikael Re: Lutoryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 16:51 On gdy to pisał to nie był modem. Poza tym, widziałes Huskymana na zywo? :) Lepiej wyjasniac wszystko mailem ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Lutoryż 26.09.06, 22:34 nie tylko Lutoryż, cały ten obszar jest ładny, teren nierówny, pofałdowany .. tylko że nie wsztscy widzą cokolwiek poza własną głupotą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Lutoryż IP: *.centertel.pl 30.09.06, 23:00 "huskyman" jesteś zimny najlepsze miejsce w Europie dla Ciebie to Skandynawia a czy przypadkiem Twoi przodkowie nie zostali tu po "potopie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lutoryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 14:47 ??? do kogo ten rechot??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Lutoryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:46 Lutoryż piękny? <lol2> ouu jeee.. to sie uśmiałam.... to chyba żart był no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lutoryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:28 kupie działkę w lutoryzu w okolicach starej szkoły podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nre Re: Lutoryż IP: *.d / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 09:39 w lutoryzu powstaje sala gimnastyczna po dlugich steraniach sie , może to podniesie prestiż tej wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbbbbb Re: Lutoryż IP: *.d / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 19:58 rozmiary sali gimnastycznej zeczywiscie zostały zmniejszone i Lutoryżanie zapomnijcie o gimnazjum dla swoich dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Lutoryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 06:54 gimanzjumw lutoryżu ??? toć to by była totalna porażka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Lutoryż IP: *.viknet.pl 23.08.06, 11:08 Wyjatkowo zaniedbana wieś, w porównaniu do Zwięczycy i Boguchwały wygląda żałosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lutoryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 12:04 No tak bo wójt zapomniał że gmina składa się z wielu sołectw a nie tylko z Boguchwały i Zwięczycy, dlatego lutoryż wygląda tak jak wygląda...nawet rozmiar sali zmniejszył w porównaniu z przyjętym projektem poprzedniej kadencji... a jednak lubię lutoryż ale jako sypialnie dla siebie;) spokój cisza, zieleń wokoło, w sumie może być;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lutoryż IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 17.09.06, 08:55 Zgadzam się z określeniem "w sumie może być". Świadmość mieszkańców zrobiła swoje - szamba śmierdzą coraz mniej, nad rzeczką latają ważki, wkrótce zapewne pojawiają się w niej rybki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: off Re: Lutoryż IP: 82.160.42.* 17.09.06, 11:38 Przejeżdzalem przez Lutoryż całkiem miła mieścina i dobre lody są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voy Re: Lutoryż IP: *.19.165.19.osk.enformatic.pl 17.09.06, 13:16 A wg mnie jedna z najgorzej wyglądających wioch w okolicach miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpk Re: Lutoryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 13:19 Zaniedbana jak cholera, kto was tak urządził? Dobrze że Rzeszów tam MPK puszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lutoryż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 19:22 przesadzacie z tym że Lutoryż to paskudna wiocha--ja nie narzekam po pracy mam spokój, cisze, zieleń do lasu nie daleko wiec co mi więcej trzeba?? może mentalnośc ludzi(szczególnie) starszych nie jest zaciekawa ale trudno, jakoś sobie z tym trzeba poradzić. toże wójt tej kadencji zapomiał o lutoryzu to fakt pocieszeniem może być że ni etylko o tej wiossce ale i o reszcie-oczywiście pomijając sołectwo boguchwała i Zwięczyca z którj pochodzi. zbliżają sie wybory --kogo chcielibyście widziec w nowej kadencji?? i czy ktos z was wie ilu kandydatów się szykuje by stanąc w szranki??? czekam na info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lutoryż IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 20.09.06, 21:40 Jeżeli takie pytanie tu padło to: - na razie kandydaci się nie ujawnili, będzie ich zapewne kilku (jest o co walczyć) - nie wiemy kto wystartuje ale głosy otrzyma ten który: a) przekona, że zadba o drogi wiejskie - moim zdaniem w Lutoryżu palący problem, b) zadba aby infrastruktura drogowa była przyjazna mieszkańcom wsi, c) zadba o czyste środowisko wiejskie (skutecznie zwalczy wyrzucanie śmieci, wylewanie ścieków do przydrożnych rowów, spalanie tworzyw), d) będzie hamulcowym przy ustalaniu podatków i cen za usługi komunalne (woda, ścieki, śmieci) Czy dostanie poparcie ten który będzie proponował budowę ratusza i rynku w mieście Boguchwała - w tak niedoinwestowanych wioskach jak Lutoryż pewnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spr in Re: Lutoryż IP: *.range81-129.btcentralplus.com 21.09.06, 00:49 Lutoryż z tego co wiem ma dwie Babie góry; pierwszą i drugą. Cała Polska powinna dowiedzieć się o tym?.Agroturystyka może ruszy z kopytka; tylko kto będzie oscypki robił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włóczykij Re: Lutoryż IP: *.ostnet.pl 21.09.06, 20:23 Mnie się Lutoryż podoba i w lutym i we wrześniu. A Lutoryżanki - nie znajdziesz piękiniejszych na tym świecie! A proboszcz ....... A sołtys........... A ja............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lutoryż IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 24.09.06, 08:41 Dziewczyny z Lutoryża owszem, polecam. "włóczykij" nie wymienił Pana Radnego - On też należy do elity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Lutoryż IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 08.10.06, 09:23 Oscypki zrobimy jak będzie owcze mleko, mieszkanki Lutoryża to bardzo zdolne panie - w Lutoryżu owiec nie hodują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lutoryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 07:53 a kogo mieszkańcy lutoryż awidzieli by na stanowksi Wójta?? jakieś propozycje?? sugestie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtg Re: Lutoryż IP: *.cmdnnj.east.verizon.net 26.09.06, 09:26 ...No to jedziemy do Paryza czy do LuToryza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włóczykij Re: Lutoryż IP: *.ostnet.pl 26.09.06, 21:50 Na dobry początek skoczmy na chwilę do LUToRYŻa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokg Re: Lutoryż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 18:34 w Lutoryżu WARCHOLSTWO SIESZEZY1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lutoryż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 19:39 spieprz.j dziadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Lutoryż IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 29.09.06, 16:57 A może zmiany będą zbędne. Przypuszczam, że jeszcze będą próby częściowego odrobienia zaległości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Lutoryż IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 04.10.06, 18:20 Dzisiaj Lutoryż pożegnał Proboszcza Emeryta Księdza Czesława Przystasia. Cześć Jego Pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lutoryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 07:04 Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Lutoryż IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 15.10.06, 10:57 Było zaproszenie Pana Wójta na drogi gminne dzielnicy Kolonia w Lutoryżu. Ciekawe czy skorzystał z tego zaproszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lutoryż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 15:30 faktycznie ciekawe--ktos wie cośna ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś