Dodaj do ulubionych

Strych pełen niedoręczonych listów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 18:55
maja monopol i czuja sie bezkarni - ale zamiast ich dyscyplinarnie z wilczym
biletem zwolnic to oni ich przenosza w inne miejsce - smiech ... a tam co
moze tego nie beda robic ??
ja dlatego nigdy nie ufalem poczie polskiej - a zwlaszcza potym jak pare lat
temu dostalem do domu przesylke ktora byla juz otwarta (naszczescie nic z
niej nie zginelo) a jak "grzecznie" sie zapytalem na poczcie czemu taka
paczka domnie dotarla to nawet slowa przepraszam nie uslyszalem ....
niech ktos w koncu przelamie monopol tej PP bo inaczej to bieda bedzie ...
a tym bardziej ze to nie pierwszy przypadek w polsce
Obserwuj wątek
    • Gość: baryton Re: Strych pełen niedoręczonych listów IP: *.171.41.162.crowley.pl 07.08.06, 09:33
      Popieram, poczta polska to generalnie banda oszustów i nierobów. Do mnie poczta
      przychodzi raz w tygodniu, bo listonoszowi nie chce sie częściejprzychodzić. Co
      go to obchodzi, że rachunki zdarza mi się dostać po terminach płatności. Ważne,
      że on po trzech godzinach pracy wraca do domu!
      • Gość: miśka Re: Strych pełen niedoręczonych listów IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 09:45
        Monopol po części przełamany......Są firmy kurierskie.Poczta nie będąc gorsza
        też ma usługi kurierskie.Jest w czym wybierać...Wszelkie listy też można przez
        kurierów dostarczać.
    • Gość: to tylko ja do mnie nie dotarła przesyłka IP: 213.25.159.* 07.08.06, 10:36
      z wygraną nagrodą w konkursie. Zadzwoniłam do organizatora a tam Pani
      stwierdziła że pewnie znów zaginęła na poczcie. Mówiła że mają barszo duzo
      takich przypadków. Organizator konkursu przysłał mi nagrodę zastępczą (nie była
      to tak fajna nagrooda jaką powinnam otrzymać, ale cóż...)a oni ze swej strony
      występują z reklamacją. Miałam też taki przypadek że przyszła mi również
      nagroda, tym razem kosmetyki ale była tak zmasakrowana że połowa nadawała się
      do kosza:-(. Także jakość obsługi w Poczcie Polskiej jest okropna.
    • bzyczek61 Re: Strych pełen niedoręczonych listów 07.08.06, 16:43
      Poczta na calym swiecie, od czasu do czasu zatrudnia leniuchow, chcacych
      spokojnej pracy bez wielkiego wysilku. Zdarza sie tak dlatego, ze jest to
      przewaznie praca panstwowa. We Francji, Poczta robi wszystko by sie klientom
      przypodobac, bo konkurencja jest bardzo duza. Pracuja rowniez w soboty i kiedy
      jest taka potrzeba, rowniez w niedziele.(dyzurujace biura poczty w duzych
      miastach).Oczywiscie, zdarzaja sie nieuczciwi pracownicy, ale raczej kazdy dba
      o prace, bo jest duzo udogodnien, wczesna emerytura w porownaniu z innymi.
      W Kanadzie, bylam zaskoczona tym, ze nie roznosza listow w soboty, ale w sumie
      mozna sie do wszystkiego przyzwyczaic.
      Mysle, ze duzo zalezy od podejscia do pracy. Polacy przez dlugie lata byli
      przyzwyczajeni, ze juz jak bedzie pracowac to do konca swych dni. Rynek sie
      zmienia, sposob pracy sie zmienia, a tylko mentalnosc pozostaje ta
      sama....szkoda!
      • Gość: aaa ale aferka !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 16:49
        Wygląda na to że całe to wydarzenie jest jedną z wiekszych aferek pocztowych w
        naszym regionie. Dla dziennikarzy wymarzony temat na lato. mam nadzieję że temat
        nie zostanie wyciszony i będą dalsze rewelacje.
        Poczta - archaiczny twór z uporem maniaka podrzucająca reklamy do naszych
        skrzynek - "dała ciała" - i dobrze jej tak :))))
        • hugon2 Re: ale aferka !!! 07.08.06, 17:25
          Biedne to nasze miasto. Prawie co tydzień jakaś afera.
          • Gość: afera Re: ale aferka !!! IP: *.d / *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 19:10
            Miasto bardzo biedne ale czyja to wina, pracownicy ściagani sa z Rzeszowa tak
            jak by nie mozna swoich Tyczyniakow zatrudnic, ale to rzaądy Burmistrza.
            Zastanowcie sie na kogo bedziecieglósowac ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka