Dodaj do ulubionych

Bezrobocie w Rzeszowie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 22:09
Najnowszy wskaźnik - 7.5%. Warszawa ma 5.5% :)
Obserwuj wątek
    • Gość: jerry Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 10:15
      prosze o zrodlo tych danych
      • Gość: aa Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 10:23
        źródło to podstawa!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Iwan Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 13:28
          W koncu 400 tys mieszkancow Podkarpacia wyjechalo do Hameryki:-)
        • Gość: Iwan Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 13:31
          Rzeszow-8,6%

www.stat.gov.pl/dane_spol-gosp/praca_ludnosc/bezrob_pow/2006/07_06.xls
          • Gość: jaasaaa Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 14:30
            Bezrobocie w Rzeszowie praktycznie nie istnieje jak ktoś nie ma pracy to znaczy
            że mu się pracować nie chce lub nie opłaca.
            Jedyny problem związany z pracą tutaj to żałośnie niskie zarobki, dla wielu 1000
            zł to granica nie osiągalna a nie oszukujmy się jeśli ktoś chcialby mieszkać sam
            to tym 1000 może sobie tylko krzywdę zrobić
            • Gość: autor Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 15:31
              co racja to racja
              • Gość: baśka Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: 81.15.189.* 03.09.06, 20:21
                Nie da się tu żyć jak nie masz rodziny,która Cię utrzyyma
                • Gość: xyz zaniżane dane ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 21:13
                  Przy obecej emigracji zarobkowej, niezarejestowanych pozostających bez pracy i
                  bez prawa do zasiłków - te dane są z pewnościa zaniżone.
                  • Gość: autor Re: zaniżane dane ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 23:27
                    taa
                    to spróbuj znaleźć pracownika
                    powodzenia
            • Gość: M Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 23:07
              Ja tu zarabiam 4000 zł m/c majac 20 lat, wytłumacz mi o co ci chodziło? W wątku
              o liście płac też jest wiele wyjaśnione.
              • Gość: M Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:50
                Ja tu zarabiam 40000 zł m/c majac 20 lat, wytłumacz mi o co ci chodziło? W
                wątku
                • Gość: asd Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:51
                  nie tak dawno nasz forumowy piz...uś pisał, że dostaje 2400 netto, teraz mu skoczyło do 40000 :) Po prostu nie mogę już z tym deklem, jedyna nadzieja w tym, że medycyna ponoć czyni cuda :)))))))
                  • Gość: Mikael Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:53
                    Trzeba było sobie debilny studenciku przeczytac że od 1 wrzesnia mam nową umowę
                    o pracę. Po prostu zazdroscisz nieudaczniku.
                    • Gość: Mikael Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:55
                      Poza tym tresc postu była 4000, ktoś się podszył po mnie i napisał 40000, to
                      był oryginal:

--------------------------------------------------------------------------------
                      Ja tu zarabiam 4000 zł m/c majac 20 lat, wytłumacz mi o co ci chodziło? W wątku

Jesli cie to tak bardzo obchodzi - realizacja projektu e-retail 1200 zł,
                      biuletyn 1000 zł, tłumaczenia tekstów powiązanych z projektem 1700-1900 zł na
                      miesiac.
                      • Gość: asd Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:08
                        To i tak zarabiasz mniej ode mnie leszczu :). Chociaż jak na mojrzeszowskie warunki grajdołka to chyba możesz się uważać za kozaka :). BTW, a czemu mimo solennych zapewnień nie jesteś w Stanach Zjednoczonych?
                        • Gość: Mikael Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:12
                          Po pierwsze - widze ze srasz we własne gniazdo, po drugie nie badz taki ważny
                          bo to obecnie praca dodatkowa. Jeśli uda mi się napisać własny projekt i wygram
                          konkurs, zarobki się podwoją a zajmie mi to na tyle mało czasu, że będę mógł
                          studiowac, a potem pracować w swoim zawodzie. Nie wiem czy umiesz czytać ale
                          juz kilka razy wyjasnialem tą sprawę - gdy pisałem o wyjeździe, nie było to
                          kłamstwo, taki plan był jednak studia te kosztuja ok. 70-80 tys. zł za rok, a w
                          maju dowiedziałem się że mam szansę tu załapać się własnie do tej pracy. Prosty
                          rachunek. Nie zamierzam nigdzie wyjeżdżać a tu chcę podjąć pracę w swoim
                          zawodzie, realizacja projektów będzie tylko dodatkiem. I nie podniecam się tym,
                          ale jak nietrudno bylo przewidzieć mój wpis w temacie o zarobkach oczywiście
                          wywołał falę internetowej agresji w stosunku do mnie.
                          • Gość: Mikael Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:13
                            Z planów wyjazdu tłumaczę się tylko dziś czwarty raz, co ciebie i parę osób tak
                            zabolało że wciąż do tego powracacie, skoro temat był omawiany jedynie w marcu
                            i kwietniu.
                            • Gość: asd Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:23
                              Przepraszam, mogłem coś przeoczyć bo zrobiłem sobie w tym czasie wycieczkę na stację orbitalną z astronautami z NASA i nie miałem połączenia z netem :) Przypomnij jeszcze cóż to jest za wyszukany zawód bo to z kolei mogło umknąć mojej uwadze kiedy właziłem na Mount Everest :)))))
                              • Gość: Mikael Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:25
                                Pisałem już dziś o tym, nie bede sie powtarzac. pozdrawiam.
    • Gość: mloda Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 03.09.06, 23:40
      Wydaje mi sie, ze czesto ludzie sa zniecheceni poszukiwaniem nowej pracy. Wg
      mnie jesli ktos jest operatywny, uparty, stanowczy, mobilny, dazacy do
      postawionego sobie celu to moze znalezc prace, ktora pozwoli go zadowolic.
      Zalezy jeszcze w jakiej branzy, dziedzinie tej pracy poszukujemy. Praca jest
      tylko czesto zarobki nie zadowalaja.
      • Gość: mtg Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.pskn.east.verizon.net 04.09.06, 05:00
        ...Wskaznik bezrobocia - 8.6 % w Rzeszowie to jest tylko uspokojenie
        spoleczenstwa. Tak naprawde(?). ... Co drugi nie ma pracy! A EU to (super)
        zawor bezpieczenstwa dla rzadu, bo inaczej to na Podkarpaciu byla
        by "masakra"!
        • Gość: autor Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:33
          ciekawe - nie znam nikogo bez pracy
          znam wielu szukających pracowników
          • Gość: Mikael Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:35
            Tak jasne w Rzeszowie zanizone jest bezrobocie, zawyżony dochód gminy na
            mieszkanca, zawyżony budżet, zawyżone kwoty na inwestycję, tak naprawdę to
            ludzie latają tu na bosaka a najlepsze co mozna zobaczyc na ulicy to nowoczesna
            furmanka na której jeździ pan Rychu. Gdyby sie niektórym chciało ruszyc dupe i
            poszukać pracy, mogliby się nieźle ustawić.
    • Gość: mloda Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 04.09.06, 10:42
      Stopa bezrobicia w maju 2006 oscylowala wokol 9,4 %. Teraz 8,6% = tendencja
      spadkowa, ale trzeba wziac pod uwage bezrobocie ogolem z jakim mamy do czynienia
      na terenie calego wojewodztwa podkarpackiego.
    • Gość: up Re: Bezrobocie w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 18:38
      ble ble ble vel xyz to idiota
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka