Gość: Pawel IP: *.cable.ubr01.dals.blueyonder.co.uk 11.10.06, 12:59 Prosze o wypowiedzi. Gzie sie najlepiej mieszka, a gdzie najgorzej w tym naszym pieknym miasteczku. Gdzie sie bezpiecznie mieszka, a gdzie nie?.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewka Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? IP: 82.177.97.* 11.10.06, 14:48 Witam!!Zdecydowanie polecam Nowe Miasto!! Mieszkałam już na tym osiedlu i szczerze polecam!! Może jeżeli choodzi o kupno ceny sa wysokie to naprawde jest warto!! Odradzam Baranówke ( nie ciekawe typki tam chodza) nie obrażając innych mieszkańców tego osiedla!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzesz Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 16:22 zdecydowanie nie Kupuje nigdzie na BARANÓWCE - daleko od centrum itd ! Nowe miasto , jak na poczatek super - wszedzie blisko , do centrum przez Most zamkowy 10 minut . spokoj cisza , mieszkam 10 lat i jesce nikt mnie nawet nie zaczepił , spółdzielnia dba o osiedle - POLECAM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? IP: *.cable.ubr01.dals.blueyonder.co.uk 12.10.06, 12:04 A czy w ogole buduje sie cos nowego w Rzeszowie??. Jesli tak, to czy na Nowym Miescie?. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? 12.10.06, 12:58 Na pewno nie nowe miasto. Osiedle, owszem zadbane, ale to mrówkowce z wielkiej plyty. No chyba że idziesz zależy ci na cenie. Niezłe są bloki na nowym osiedlu na Staroniwie, buduje się osiedle bloczków na Zalesiu. Jesli lubisz blisko do centrum to Cegielniana.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 13:16 www.slavres.rzeszowiak.pl/mieszk01.htm tuttaj mniej wiecej jest opisane co nowego budują Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? 13.05.20, 23:43 Najlepiej w Rzeszowie! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.B. na Rejtana spokojnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 01:18 na Rejtana jest najspokojniej Odpowiedz Link Zgłoś
cool.kid Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? 16.10.06, 13:27 Najlepiej popatrz na balkony. Na wielu osiedlach ludzie wiadomego pochodzenia wieszają pranie na takich drutach przez okno albo balkon (mimo że na balkonie jest miejsce by powiesić pranie). Dominuje w tym tzw. Baranówka i os. Kmity. Mamy cudowny widok prania zwisającego z okien i balkonów godny chyba Rumunii. Ale co ludzi przesiedlonych ze wsi obchodzi czy to ładnie wygląda, przecież estetyka dla nich nie istnieje. A tacy ludzie to 80% rzeszowian - pozostałe 20% np. ja (moja prababcia była zameldowana na Staroniwskiej) musi na to patrzeć i wstydzić się. A co do osiedla - najlepiej nowe budownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? 22.10.06, 11:02 A ty skad pochodzisz Michal? Chyba mi kiedys juz o tym cos wspominales? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? IP: *.pul.tke.pl 23.10.06, 09:34 w d..pie byl i g.no widzial wielki rzeszowianin sie znalazl, ale z tym praniem to popieram. jak widze suszace sie majciory na niektorych osiedlach to nawet przed blokami na sznurkach to masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 13:06 Głupia krowa. Wyszłaśze wsi , ale wieś z ciebie nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jhfyirf Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? IP: *.sgh.waw.pl 21.10.06, 20:43 Nowe Miasto i Baranówka IV (a nie cała Baranówka!!!) to dwa jednakowe blokowiska z dresiarzami pod blokami i równie (nie)bezpieczne. Pozostałe części Baranówki tj I, II, III to spokojne, starsze osiedla więc nie czepiajcie sią Baranówki. Na Nowym Mieśie nigdy nie mogłabym mieszkać, paskudne, duże blokowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosia Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 10:42 Hehehe dobre sobie, Baranówka III to spokojne osiedle???? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? 22.10.06, 10:54 Nowe Miasto paskudne? To chyba nie mowisz o tym w Rzeszowie ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ivo21 Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? 23.10.06, 08:48 polecałabym Krośnieńską i okolice .Wszystko nowe ,kolorowe (nowa szkoła i przedszkole), bardzo mi sę podoba. Wygląda na to, że dobrze się tam mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 20:28 polecam również Krośnieńska czyli osiedle Projektant. Wszystko piękne,bo nowe. Młode rodzinki, spokój, czysto. Tylko jest jeden MINUS- nie zwracają za infrastrukturę.Obiecują , obiecują... juz ponad 5lat.. Z tego co slyszalam teraz placi sie 7 tys. i nie ma co liczyc na jej zwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takie tam osiedle Projektant IP: 81.15.189.* 23.10.06, 21:26 zdecydowanie to osiedle jest godne polecenia - czysto, ładnie z gustem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: osiedle Projektant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 21:34 Haha BI i BII spokojne osiedla:):):) Normalnie z krzesła omal nie spadłem hehe Wszystkiego bym się spodziewał, ale nie tego że ktoś poleci te dwa osiedla jako spokojne:):) Tam to dopiero jest dresów i meneli! Zresztą na B3 i B4 podobnie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: osiedle Projektant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.13, 20:00 Wszędzie jest w miarę bezpiecznie jeżeli się zna topografie stref kibica. Ostatecznie można się powołać na Strumyk Malawa ale lepiej trzymać z ziomalami z osiedla. A najwięcej nowych mieszkań oddawanych będzie za rok czy dwa na Staromieściu. Odpowiedz Link Zgłoś
o666o Na którym osiedlu kupić mieszkanie ? 05.12.13, 12:30 Na którym osiedlu kupić mieszkanie ? - taki wątek był tutaj niedawno i sporo (ponad 100) wypowiedzi tam możesz znaleźć, jeżeli rzeczywiście szukasz porady :) Odpowiedz Link Zgłoś
o666o Re: Na którym osiedlu kupić mieszkanie ? 05.12.13, 12:30 bezpośredni link: forum.gazeta.pl/forum/w,69,119565997,,Na_ktorym_osiedlu_kupic_mieszkanie_.html?s=0&t=1386242908868 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjezny Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? IP: *.204.114.179.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.12.13, 10:25 heja, właśnie też się rozglądam za mieszkaniem, ale preferuje centrum i okolice, a po moich doświadczeniach najlepiej mieszkanie z lat 70-tych. Powiem tak przez ostatnie 5 lat wynajmowałem różne mieszkania w kilku lokalizacjach Baranówka IV, Nowe Miasto, Dąbrowskiego, Tysiąclecia, Krakowska Płd. i też na tych tzw. nowych osiedlach z reguły na obrzeżach tj. Strażacka oraz Projektant. Po moich doświadczeniach na pewno nie chce mieszkania na nowym osiedlu bo po 1. z infrastrukturą społeczną i handlową kiepsko, a po za tym te mieszkania są strasznie akustyczne, słyszałem wszystko co się u sąsiadów dzieje, a poza tym czasami różne rzeczy wychodziły w użytkowaniu np. czułem co gotuje sąsiad z góry. Ze starych osiedli to najlepsze było Dąbrowskiego i Tysiąclecia, bloki z lat 70tych i tam poszukuje teraz fajnego mieszkanka, a powodów jest wiele bliskość centrum, pełna infrastruktura społeczna i handlowa oraz standard mieszkań znaczy zdecydowanie mało akustyczne i bez większych usterek. Odpowiedz Link Zgłoś
zgw Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? 07.12.13, 12:36 mam do sprzedania właśnie coś takiego, jeśli rzeczywiście szukasz - pisz na zgw@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betka Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.13, 11:00 mieszkam na Piotra Skargi to jest osiedle Tysiąclecia - polecam:), 100-300 m do żłobka, przedszkola czy podstawówki jak i gimnazjum, niedaleko sklepy w tym biedronka, galeria rzeszow, a co istotne to cisza i spokój mimo, że osiedle praktycznie w centrum - blisko rynek, dworce i praktycznie wszystkie urzędy. Dla mnie też ważne, że sa kamery monitoringu na osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
moskwa1970 Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? 07.12.13, 16:46 witam polecam słoneczny stok mieszkam tam i jest spokojnie nawet za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.12.13, 12:31 Najlepiej mieszka poza Rzeszowem. Koszt wybudowania domu np. w Chmielniku, czy w pięknej Błedowej Tyczyńskiej jest mniejszy niż większego mieszkania w mieście. A spokój i piękne widoki - zapewnione. Sama przeniosłam się do Chmielnika, do pracy dojeżdżam bez problemu do Rzeszowa - komunikacją i naprawdę - nie przeprowadzę się do Rzeszowa za żadne skarby! Dobre szkoły dla dzieciaków, wszystko na miejscu. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
rz2014 Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? 24.03.14, 11:43 no wybór masz spory. Zależy jakie rejony miasta Ci sie podobają Odpowiedz Link Zgłoś
o666o Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? 25.03.14, 07:48 Na którym osiedlu kupić mieszkanie ? - taki wątek był tutaj niedawno i sporo (ponad 100) wypowiedzi tam możesz znaleźć, jeżeli rzeczywiście szukasz porady :) forum.gazeta.pl/forum/w,69,119565997,,Na_ktorym_osiedlu_kupic_mieszkanie_.html?s=0&t=1386242908868 Odpowiedz Link Zgłoś
o666o Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? 25.03.14, 07:49 forum.gazeta.pl/forum/w,69,119565997,,Na_ktorym_osiedlu_kupic_mieszkanie_.html?s=0&t=1386242908868 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simply Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? IP: *.212-91-26-0.dynamic.chello.pl 13.05.20, 12:31 Celowałabym w dom. Znacznie wygodniej się mieszka. Jednak dosć ciężko będzie kupić dom w centrum. Coś tam sie buduje, ale po pierwsze ceny takich domów będą bardzo wysokie. Po drugie ograniczona jest przestrzeń ( nie będziecie mogli cieszyć się działką) Sugerowałbym zastanowić się nad okolicą Senatorskiej Ciekawe domki w szeregowcach buduje ten deweloper: sprzedajemy.pl/szeregowka-rzeszow-brzozowy-zakatek-senatorska-okazja-2-1b8e55-nr61660929 Po pierwsze budowane są w okolicy gdzie jest dobry dojazd. Po drugie podoba mi się sam styl inwestycji ( są dość nowoczesne). No i plus na pewno za ogrodzenie, kostkę i taras. Sama wybierasz czy interesuje Cię ssz czy moze deweloperski. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: Gdzie kupic mieszkanie w Rzeszowie??? 15.05.20, 19:39 W Białej! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś