Gość: monika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:19 mam takie jedno pytanie czy wiata może być obudowana z trzech stron i czy na tych ścianach można zrobić przeszklone otwory tak iż będzie to wyglądać jak okno i drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drewniany_pajacyk Re: wiata 13.10.06, 18:48 No jasne! A z czwartej, nie obudowanej strony, przystawiona do jakiegoś budynku. Ale jajca, czego to ludzie nie wymyślą! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: wiata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 14:33 no właśnie mam taki sam problem bo w/g ustawy prawo budowlane nie ma czegoś takiego jak obudowana wiata, ale w/g słownika pojęć budowlanych jest, jedno wyklucza drugie i dlatego zapytałam czy takie coś jest możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: wiata IP: 195.205.44.* 17.10.06, 15:50 Wystarczy aby nie miała fundamentów (ale może mieć 4 osadzone w ziemii słupy) i będzie to konstrukcja lekka/rozbieralna. Zabudowa 3 boków powinna mieć "prześwity" np. na dole lub pod dachem (tak jak np. wiaty, w których stoją śmietniki przy blokowiskach (np. na osiedlu 1000 L). Odpowiedz Link Zgłoś