Dodaj do ulubionych

Rozwoj Rzeszowa-Lista Numer 14

IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 05.11.06, 13:30
Przegladam wlasnie ulotke.Moj okreg to Nowe Miasto.Jest Fijolek, Kwasniak,
Gren, Michalski.Nazwiska znane i cokolwiek znaczace.Chcace rozwoju miasta a
nie ciaglego zarcia sie i pyskowek, szaf teczek komod, agentow.WYBIERZMY
ludzi a nie parapety.Bede glosowac na Fijolka.Mlody chce cos zmienic.Wam tez
radze wybrac liste 14.Inczej bedziemy dnem.Pokazmy PiSowi faka.Za caly rok
upadlania Podkarpacia.Pokazmy gdzie ich miejsce!
Obserwuj wątek
    • m.maciejczyk Re: Rozwoj Rzeszowa-Lista Numer 14 05.11.06, 13:39
      Poza parapetami jest jeszcze Komitet Wyborczy Wyborców Rzeszów Razem,
      zrzeszający ludzi którzy też chcą aby miasto się rozwijało. Nie żadnych
      polityków poprostu działaczy.

www.razem.rzeszow.pl/
      Zapraszam na stronę :) dostępna jest już lista i opis kandydatów
      • Gość: MC parapety-rozmowa(szumski) IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 05.11.06, 13:46
        "W.S. Podczas poprzedniej kadencji Rady Miasta zrealizowano kilka dużych i
        kosztownych inwestycji; wspomnę tylko, że dokończono wtedy budowę wielkiej hali
        sportowo-widowiskowej i zbudowano od podstaw most zamkowy. Natomiast obecny
        prezydent nie podejmuje praktycznie żadnych dużych inwestycji, ograniczając się
        do modernizacji i remontowania ulic. Z zewnątrz może to wyglądać imponująco,
        toteż wykorzystywane jest propagandowo do kreowania obrazu prezydenta, jako
        doskonałego gospodarza. Przemilczane jest zarazem to, co robi Rada Miasta, a
        zwłaszcza prawicowi radni. Stad społeczny odbiór tego, co się dzieje w
        Rzeszowie, jest niezgodny z rzeczywistością. Jako przykład podam, że to radni
        PiS zwołali specjalną sesję, chcąc dobrowolnego poszerzenia granic miasta, czy
        ostatnio dwie nadzwyczajne sesje celem pomocy dla sportu w Rzeszowie (Stal i
        Resovia) i budowy aquaparku.

Media twierdzą, że to prawicowi radni wstrzymują realizację niezbędnych
        inwestycji.

W.S. Nie postępowaliśmy nigdy w myśl zasady: „nie, bo nie”. Zdarza się, że
        radni dłużej analizują jakieś inwestycje, dostrzegając że istnieje możliwość
        wynegocjowania korzystniejszych warunków ich realizacji lub wprowadzenia
        lepszych rozwiązań. Nie godzimy się na budowę blaszaków, czy likwidację
        ogródków działkowych „Nasz Gaj”. W przypadku sensownych inwestycji, połączonych
        z offsetem dla miasta, prawicowi radni głosowali zawsze za ich realizacją;
        wystarczy przeanalizować wyniki głosowań. Prezydent chciał uzyskać od nas zgodę
        na szybką sprzedaż działki koło hotelu „Rzeszów”, a my mieliśmy obowiązek
        dokładnie przeanalizować, jak wybudowane tam obiekty wpłyną na komunikację w
        centrum miasta"

mysle ze komentarz zbedny
        • Gość: MC Re: parapety-rozmowa(szumski)cd IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 05.11.06, 13:48
          "W.S. Podczas dotychczasowych dwóch kadencji udało nam się, jako radnym, wiele
          dobrego zrobić. Mam nadzieję, że w zbliżających się wyborach zwycięży,
          popierany przez „S”, kandydat na prezydenta Marian Hady, a większość w Radzie
          Miasta uzyskają kandydaci PiS-u, wśród których są członkowie „S”. Z takim
          prezydentem i z taką radą Rzeszów ma szanse na szybki rozwój, zwłaszcza że
          mając możliwość uzyskania znacznych środków z UE i poparcie naszych
          parlamentarzystów, potrafimy to umiejętnie wykorzystać i nie być na szarym
          końcu w kraju.

A.D. Istnieje poważne niebezpieczeństwo, że jeśli w tych wyborach zwycięży
          ponownie obecny prezydent, a większość w Radzie Miasta uzyskają radni z listy
          Komitetu Poparcia Ferenca na Prezydenta Rzeszowa, to może wkrótce dojść do
          sytuacji, że z powodu rosnącego zadłużenia, banki odmówią miastu dalszych
          kredytów. Zaciągnięte przez obecnego prezydenta długi będziemy musieli spłacać
          przez długie lata, nie mając przy tym najmniejszych możliwości korzystania ze
          środków UE. Dlatego apelujemy do koleżanek i kolegów z „S”, żeby starali się
          przekonać swoich sąsiadów i znajomych do głosowania na Mariana Hadego i
          kandydatów na radnych PiS, w szczególności tych, którym udzielił poparcia
          Zarząd Regionu Rzeszowskiego „S”."

rece i nogi opadaja
          • Gość: Prześmiewca Re: parapety-rozmowa(szumski)cd IP: *.centertel.pl 05.11.06, 19:18
            Wszystko już było ale szantaż wyborców bankami to jakaś nowość.Oznacza to że jak
            będziemy głosować na PiS / obojętniak/ to banki sypną groszem bez umiaru nawet
            darują długi.Ja śnię- kto nami chce rządzić ? co za retoryka ?
            • m.maciejczyk Re: parapety-rozmowa(szumski)cd 05.11.06, 19:23
              Nie banki tylko kasy :P Skoki u Stefczyka ;D hahahahahahha
              • Gość: ewa Re: parapety-rozmowa(szumski)cd IP: *.wist.com.pl 05.11.06, 19:32
                Widzę, że panowie tutaj na forum założyli sobie takie kółeczko wzajemnej adoracji... Kampania wyborcza znaczy się. Na tym poście wzajemne chwalenie się i kadzenie sobie a na innym obrzucanie błotem innych, którzy ośmielą się mieć inne zdanie. Bo na ten przykład ja, cytuję: "mam podkulić ogon" bo ośmieliłam się być za prawicą. Moje gratulacje. No i życzę sukcesów w wyborach, a może wcześniej wypadałoby jednak ukończyć studia.
                Z góry informuję, że nie będę odpowiadała na żadne posty (nie życzę sobie żadnych wyzwisk, zwłaszcza ze strony niejakiego pana MC)
                • adam_west Re: parapety-rozmowa(szumski)cd 05.11.06, 20:18
                  moja droga - jako ludzie w większości młodzi liczymy na to iż nie będziemy
                  zmuszeni, jak ponad 1 mln naszych rodaków, emigrować z tego kraju. przez
                  ostatnie 4 lata sami widzieliśmy że z nijakiego miasteczka udało się zrobić
                  jedno z najszybciej rozwijających się miast w Polsce. osobiście uważam że to
                  właśnie dzięki panu Ferencowi oraz radnym którzy go wspierali udało się osiągnąć
                  taki stan rzeczy. natomiast radni głosujący na przekór panu Ferencowi bo taki
                  dostali rozkaz lub bo takie jest stanowisko partyjne nie powinni już nigdy
                  zasiadać w ratuszu - proszę nie zapominać że to właśnie takie działanie
                  doprowadziło do upadku Rzeczypospolitej, a które to działanie radni, których
                  nazwisk nie przystoi już nawet publicznie wymawiać aby o nietakt nie być
                  posądzonym, takie właśnie działania podejmowali i najprawdopodobniej dalej będą
                  podejmować. i żeby nie być gołosłownym - proszę sobie przypomnieć historię
                  choćby blokowania inwestycji miejskich (m.in. remont ulic i chodników, sieć
                  internetowa, odnowa kamienic, budowa pływalni Karpik, parkingi), słynną już na
                  całą Polskę "aferę pierogową", czy też odpowiedź jaką udzielili współpracownicy
                  poprzedniego prezydenta miasta przedstawicielom firmy Motorola gdy ci wyrazili
                  zainteresowanie ulokowaniem w Rzeszowie swojego centrum programistycznego a
                  które ostatecznie umiejscowione zostało w Krakowie (jeśli pani nie pamięta to
                  zacytuję: my w Rzeszowie żydów nie potrzebujemy).
                  • Gość: antyferenc Re: parapety-rozmowa(szumski)cd IP: 195.117.241.* 06.11.06, 10:13
                    A jaką postawę prezentował Ferenc w czasach kiedy prezydentem był Szlachta?!
                    Czy to była postawa prorozwojowa?! Wtedy też było NIE bo NIE!!!
                    To taka nasza wada narodowa, niestety.
                    Także nie zapominajcie że upartyjnione do granic są nie tylko zastępy PiS, LPR
                    czy też innych partii prawicowych. SLD-owskie struktury też nie są lepsze.
                    • Gość: MC Re: parapety-rozmowa(szumski)cd IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 06.11.06, 23:48
                      Z ta roznica ze byl prezesem spoldzielni Nowe Miasto a kurdupel jest poslem i
                      zamiast wspierac ta podkarpacka wioche to co robi?no co on robi??sie pytam!!!
                • m.maciejczyk Re: parapety-rozmowa(szumski)cd 05.11.06, 20:51
                  Pani Ewo, jakby pani była dłużej na forum zobaczyłaby pani że mnie mało osób
                  adoruje. I na pewno nie jest to adam_west :)
                  Cieszę się jednak, że doszła pani do tego wniosku by nie udzielać się na forum
                  miło z pani strony.
                  Ja pani nie obrzucam błotem, zadałem pytanie na które nie dostałem odpowiedzi. A
                  pani w bezczelny sposób kłamie o mnie i o moim komitecie. Godne pożałowania ;)
                • Gość: Prześmiewca Re: parapety-rozmowa(szumski)cd IP: *.centertel.pl 06.11.06, 07:56
                  Czyli szanowna pani Ewo wypada pani z gry nie odpowiadając na posty.Jak pani
                  myśli? może o to niektórym chodziło?
                • Gość: Prześmiewca Re: parapety-rozmowa(szumski)cd IP: *.centertel.pl 06.11.06, 08:17
                  Szanowna pani Ewo czy uważa pani że sytuacja w kraju jest tak zła że należy
                  popadać w pesymizm.Ja uważam że wszystko idzie w dobrym kierunku bez względu
                  kto rządzi.Pani coś pisze /panowie założyli na forum kółeczko wzajemnej adoracji
                  .....wzajemne chwalenie się i kadzenie i obrzucanie błotem tych którzy ośmielą
                  się mieć inne zdanie/ Pozostawiam bez komentarza. Pani Ewo musi pani sobie
                  zdawać sprawę z tego że wchodząc do dyskusji z takim tonem stawia Pani siebie w
                  pewnej wąskiej grupie znanej w każdej formie ustrojowej.Niech się pani domyśli
                  o kogo chodzi.
    • Gość: tu_mieszkam Re: Rozwoj Rzeszowa-Lista Numer 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 19:34
      Dokładnie! Ja głosuje na Ferenca i kandydata na radnego z komitetu T. Ferenca
      Rozwój Rzeszowa. Nie chce oglądać przez następne cztery lata, kolejnych akcji
      blokowania Ferenca przez radnych PiS. Na czele list komitetu Ferenca są ludzie
      młodzi ale już z pewnym doświadczeniem - okręg 1 - T. Kamiński, okręg 2 - M.
      Niewczas, okręg 3 - G. Budzik, okręg 4 - K. Fijołek. Ja akurat też jestem z
      okręgu czwartego, więc głosuje na Ferenca na Prezydenta i na Fijołka do Rady.
      Pozdrawiam
      • Gość: John Re: Rozwoj Rzeszowa-Lista Numer 14 IP: *.range81-158.btcentralplus.com 05.11.06, 21:24
        Dokladnie tak trzeba myslec.Mieszkam w okregu 2.Bede glosowac na Marte Niewczas.
        • Gość: arti Re: Rozwoj Rzeszowa-Lista Numer 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 05:56
          Popieram w całej rościągłości. Ja mieszkam w okręgu Nr. 1 i z całą rodziną
          głosuję na nr 1 na liście czyli Tomasza Kamińskiego.
          • m.maciejczyk Re: Rozwoj Rzeszowa-Lista Numer 14 06.11.06, 10:17
            Szkoda, że neostrada ma zmienne IP =) wyszłoby wtedy jak ludzie podpisując się
            różnymi nickami udzielają się na forum :P
        • Gość: Nie glosuje na FER Re: Rozwoj Rzeszowa-Lista Numer 14 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 11:26
          O czym ty mowisz ? zastanowiles sie dobrze nad wyborem ? podoba ci sie MN czy
          glosujesz na nia bo ja znasz z TV ? Prawda jest niestety taka ze Pani Marta
          Niewczas moze jest dobra w sporcie i ma te swoje tytuly ale na polityce i
          sprawach spolecznych sie kompletnie nie zna. dala temu wielokrotnie wyraz w
          sesjach rady miasta gdzie albo sie nie odzywala albo jej wypowiedzi byly tak
          nikle wiec niewarte dalszej dyskusji. Poza tym przypominam ze Marta Niewczas
          wielokrotnie w swojej diotychcazsowej dzialalnosci popierala pomysly prawej
          strony sceny rady miasta - a juz sano to ja w moich oczach dyskfalifikuje. NIE
          dla ludzi ktorzy nie maja czasu na PRACE dla tego miasta - Pani MN ma swoj
          biznes swoje sprawy i swoje zwody sportowe - to zaden spolecznik ani politym
          tym bardziej - zwykla dziewczyna dobra w sporcie ale do polityki ..... z dala o
          tego.
          • Gość: antyferenc Re: Rozwoj Rzeszowa-Lista Numer 14 IP: 195.117.241.* 06.11.06, 11:33
            Masz rację Niewczas to nieporozumienie!
            • Gość: wyborca 3 Re: Rozwoj Rzeszowa-Lista Numer 14 IP: 62.93.41.* 06.11.06, 22:53
              Czytam te wypowiedzi i nie moge zrozumieć dlaczego ludzi wypowiadajacy sie na
              tym forum sa tacy zawistni i zazdrośni. Moze ta dziewczyna chce wykorzystac
              swoje doświadczenie ktore zdobyla w sporcie dla promocji tego miasta. To dzieki
              niej mielismy super impreze w Rzeszowie. Tego juz Pan nie pamieta? za to my
              jako mieszkańcy tego miasta pamietamy i dziękujemy. Czytajac pana wypowiedzi
              panu to sie nic i nikt nie podoba.
              Prosze cos zaproponować, a nie krytykować bo tak jest najlatwiej.
              • m.maciejczyk Re: Rozwoj Rzeszowa-Lista Numer 14 06.11.06, 23:01
                Ja mogę zaproponować kandydaturę Anny Czenczek okręg 4 poz. 1, która promuje
                nasze miasto na całą polskę i świat!

www.carpathia.rzeszow.pl/ - tutaj więcej informacji.
                razem.rzeszow.pl/0401czenczek.htm - tutaj informacje o niej samej
                • Gość: wyborca 3 Re: Rozwoj Rzeszowa-Lista Numer 14 IP: 62.93.41.* 06.11.06, 23:05
                  I o to chodzi zeby proponowac ludzi najlepszych.moze nie teraz beda startowac
                  do Rady Maista ale uswiadomic im o potrzebie bycia w Radzie i za 4 lata......
                  Dziękuje za propozycje.
                  • m.maciejczyk Re: Rozwoj Rzeszowa-Lista Numer 14 06.11.06, 23:16
                    Póki ludzie nie zaczną oddawać głosów na osoby nie na komitety czy partie nic
                    się nie zmieni. To jest bolesna prawda. Dlaczego?
                    Jestem jednym z założycieli naszego cudnego komitetu Rzeszów Razem. Dlaczego
                    cudnego?
                    Po pierwsze postawiliśmy własnie na ludzi, w naszych szeregach są osoby które
                    coś robią i działają na rzecz mieszkańców.
                    Po drugie jesteśmy organizacją bezpartyjną.
                    Po trzecie mamy wspólne cele które połączyły nas (osoby nie znające się
                    wcześniej) przed wyborami, bo chcemy coś zmienić na lepsze.

Nie chodzi tutaj o żadne pchanie się do koryta, bo komisje na których byli radni
                    zbijają majątki są już dawno poustawiane.
                    Chodzi tutaj o możliwość zmiany czegoś na lepsze w naszym mieście. O właśnie tą
                    iskierkę nadziei dla nas wszystkich.

Jedni wykorzystują kościół do wsparcia swoich kandydatów, my oczekujemy od ludzi
                    rozsądnego wyboru. I każdy z nas powinien zadać sobie pytanie - czy jest za
                    rozwojem naszego miasta? Czy woli wybrać szarą masę, która w żaden sposób nie
                    będzie reprezentować wyborców.

Ktoś zarzucił mi myślenie o Utopii, nie. Ja na swojej stronie utworzyłem nawet
                    system newsletterów oraz odpowiedniego maila, na którego ludzie piszą mi listy a
                    ja im odpisuje. Bo nam zależy na byciu z ludźmi nie przeciwko nim. Na
                    rozwiązywaniu problemów tego miasta a nie swoich prywatnych....
                    • Gość: wyborca 3 Re: Rozwoj Rzeszowa-Lista Numer 14 IP: 62.93.41.* 06.11.06, 23:20
                      Ale mam nadzieje ze szanuje pan Pania Niewczas nie za to ze jest Mistrzynia
                      Swiata i stara sie do Rady Miasta, ale za to ze jest to dziewczyna z wielka
                      haryzma i osobowością oraz godnie reprezentuje nasze miasto w Europie i na
                      świecie.
                      • m.maciejczyk Re: Rozwoj Rzeszowa-Lista Numer 14 06.11.06, 23:28
                        Nic nie wspomniałem o tym, że jej nie szanuje.
                        Baa powiem, że jest bardzo miło słyszeć o jej kolejnych tytułach. Ta kobieta
                        pokazała, że chcąc można osiągnąć wiele. I jestem pełen podziwu dla jej
                        samozaparcia i dążenia do celu

Dlatego i my powinniśmy zacząć myśleć podobnie. Zbliżają się wybory, postawmy
                        choć ten raz wbrew wszystkiemu co się pisze i mówi na ludzi którzy coś robią dla
                        mieszkańców. Nie na tych co się nie sprawdzili po raz kolejny.
                        Chcąc zmiany musimy postawić na świeżą krew :) Bo stara już nic nie zdziała,
                        poza blokowaniem inwestycji czy pobieraniem pieniążków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka