Gość: Aga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 14:31 Witam , co to są za ptaki co tak stadami lataja teraz głównie pod blokami...wie ktoś może? i głównie są tam gdzie jarzębina... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ds16 Re: ptaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 15:35 hehe pewnie wrony się tłuką, sypialnie tradycjnie mają na Lisiej Górze Odpowiedz Link Zgłoś
reges Re: ptaki 27.01.07, 17:00 Podnoszę, bo przed chwilą też się nad tym z mężem zastanawialismy:-). Jarzębinę kojarzę z gilami, ale te nie maja czerwonych brzuszków i są takie jakieś.. smuklejsze;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd moze inwazja ptaków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 17:13 a co to sie dzieje? moze inwazja ptaków jakaś? mam kluczyki do czołgu szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: ptaki 27.01.07, 17:20 Jemiołuszki? pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Bombycilla_garrulusII.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubię ptaki Re: ptaki IP: *.wist.com.pl 27.01.07, 17:23 Jeśli na jarzębinie, to są to jemiołuszki, uwielbiają te owoce, latają całymi stadami i mają takie czubki z tyłu na głowach. Wdzięczne ptaszki, rzadko je widać na wsi, ale w miastach widywałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tim Re: ptaki IP: *.res.pl 27.01.07, 17:37 A jesli są kolorowe i z czubkiem na głowie to są jemiołuszki- przyletują do nas na zimę aż z Syberii. A jeśli są wielkości szpaga i szaro brązowe to kwiczioły- żyją u nas cały rok a na zimę zbierają się w stada. Obydwa bardzo miłe ptaszki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: ptaki IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 27.01.07, 20:29 To są wróble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubię ptaki Re: ptaki IP: *.wist.com.pl 28.01.07, 15:07 wróble nie jedzą jarzębiny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: ptaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 16:47 wróble inaczej wyglądają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vp Re: ptaki IP: *.rzeszow.mm.pl 28.01.07, 20:21 > Witam , co to są za ptaki co tak stadami lataja teraz głównie pod > blokami...wie ktoś może? i głównie są tam gdzie jarzębina... Możesz pstryknąć fotkę i zamieścić na fotoforum z ptakami, albo sobie pooglądać i znaleźć podobne. Twój opis nic nie mówi o wyglądzie tych ptaszków, ale wydaje mi się, że chodzi o kwiczoły. Odpowiedz Link Zgłoś