Dodaj do ulubionych

Jaka podstawówka?

13.02.07, 00:29
Przewaliłam całe forum, i nie znalazłam - rankingu posatwówek w Rzeszowie.
Która najlepsza? i dlaczego? Pomóżcie, bo nie wiem gdzie dziecko zapisac...
Najbliżej mam "12" - znacie nauczycielki stamtąd? jest jakaś godna polecenia?

Plizzz, pomózcie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: magii Re: Jaka podstawówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 10:08
      Ja tez prosze o opinie o podstawówkach, zwłaszcza Nr 1 na Bernardyńskiej.
      Równiez szukałam rankingu i niestety. Odezwijcie sie rodzice starszaków i
      pomóżcie.
    • Gość: Monika Re: Jaka podstawówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 20:24
      Moja siostrzenica chodzi do ,,12'' i jest bardzo zadowolona. Jak miała iść do
      szkoły to też się zastanwiali do jakiej ją posłać, w końcu poszła do
      najbliższej, tj.12-tki - i to był dobry wybór.No ale to oczywiście ty
      decydujesz :-)
      Pozdrawiam.
      • Gość: Hmmm Re: Jacy Ci rodzice dzisiaj? walnięci IP: *.res.pl 14.02.07, 09:26
        Najlepsza jest ta która jest najbliżej miejsca zamieszkania to chyba
        proste.Jeśli dziecko jest zdolne i rodzice dopilnują to jakie to do diabła ma
        znaczenie? To rodzice wychowuje a szkoła pomaga.Wszędzie są języki i zajęcia
        dodatkowe jakie kto chce a temat uważam za ... przemilczę.Tak to jest jak się
        ma jedno dzieciątko ale nie ma się dla niego czasu i szuka się kwadratowych jaj.
        • Gość: Monika Re: Jacy Ci rodzice dzisiaj? walnięci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 00:30
          I jedno co Ci powiem Panie Hmmm - to masz świętą rację !!!
        • virus_alfa Re: Jacy Ci rodzice dzisiaj? walnięci 17.02.07, 21:28
          "Tak to jest jak się
          ma jedno dzieciątko ale nie ma się dla niego czasu i szuka się kwadratowych jaj.
          "

Mam dwoje dzieci, tak gwoli ścisłości ;) i nie mam pędu do wyścigu szczórów.
          Natomiast jeśli miałabym blisko 2 szkoły - jedną mającą renomę i polecaną, oraz
          drugą nie bardzo, chcę o tym wiedzieć. To chyba nie jest złe?

Nie lubię, jak ktoś wypowiada się, a nie wie za wiele albo zgoła nic...a Ty już
          zdążyłeś mi przypiąć etykietkę walnietej. Proponuję Ci zatem, abyś sam się
          walnął, może to pozwoli Ci wydawać osądy dopiero wtedy, gdy będziesz cokolwiek
          wiedział na dany temat.
          Tym miłym akcentem kończę posta ;) i dziękuję wypowiadającym się :).
          • Gość: Hmm Re: Jacy Ci rodzice dzisiaj? walnięci IP: *.res.pl 18.02.07, 08:57
            No no przepraszam ze ośmielilem sie zwrócic uwagę Jaśnie Pani.Gdzie to (na
            jakim osiedlu ?) są blisko siebie dwie szkoły podstawowe? Jeśli jest to 11 i 23
            to skoro tam Jaśnie Pani mieszka to chyba jest ktoś znajomy kto moze
            podpowiedzieć ,chyba że nikt nie jest godny aby dostąpić zaszczytu chwili
            rozmowy z kimś tak wyjątkowym.
            Ps: podtrzymuje swoje wcześniejsze spostrzezenia.Ojciec trójki dzieci w wieku
            ponad podstawowym(gwoli ścisłości).
            • virus_alfa Re: Jacy Ci rodzice dzisiaj? walnięci 21.02.07, 16:33
              Cytat;
              "nikt nie jest godny aby dostąpić zaszczytu chwili
              rozmowy z kimś tak wyjątkowym"
              Wyciąga Pan wnioski o mnioe na podstawie kilku napisanych przez mnie słów?
              wolne żarty...
              Jaśnie Pani, hihi :)
              Cóż, babka 5 pokoleń wstecz miała w żyłach błękitną krew, natomiast cała reszta
              to zwykli parweniusze, nawet jeśli z wyższym wykształceniem ;) niestety więc
              przyznać muszę, iż herbu nie posiadam.

Ech, niech Pan idzie leczyć swoje kompleksy (?) gdzie indziej.
              Złotą zasadą jest odpowiadać na temat. Jeśli zatem w kwestii meritum nie ma Pan
              nic do dodania, niech Pan lepiej zamilknie. Ludzie, którzy "biją pianę" lub jak
              Pan woli "wywołują burzę w szklance wody" niepoptrzebnie, są IMHO żałośni.
              Luzu trochę, ok?
      • Gość: Gość Re: Jaka podstawówka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 17:09
        Polecam 12
        • Gość: ono Re: Jaka podstawówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 07:31
          Tylko 16
          • Gość: mama Re: Jaka podstawówka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 14:31
            bardzo dobra jest 1 walory to centrum i swietne nauczcielki nauczania
            poczatkowego opiekuja sie wspaniale dziecmi i nie maja humorow
            • virus_alfa Re: Jaka podstawówka? 10.04.07, 23:13
              Hm, mieszkam na Wilkowyi, i nie chciałabym przewalać połowy miasta, a o
              szkołach tutaj nie wiem nic, bo rzeszowianką jestem od niedawna. Dlatego
              prosiłam Was o opinie, temat nadal jest otwarty. Zapisałam syna wprawdzie do
              12, no bo blisko, ale nie wiem, czy dobrze zrobiłam...
              Fakt, że jeżeli nie będzie chciał się uczyć, nie pomoże mu najlepsza nawet
              szkoła, ale z drugiej strony tez trzeba spojrzeć...Chyba po prostu jak każda
              matka chcę dla dziecka wybrać jak najlepiej.
              • Gość: xxxx Re: Jaka podstawówka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 14:40
                Na pewno dobrze. Ja też zapisałam dziecko do najbliższej szkoły chociaż różnie
                o niej mówiono. Jak rodzic przypilnuje dziecko w domu, to w jakiej szkole by
                nie było, osiagnie to co powinno osiągnąć. Co z tego, że ktoś posyła do super
                szkoły, a potem liczy tylko na efekty nauki szkolnej bez wkładu pracy własnej w
                domu. Na pewno wszystko będzie dobrze. Na etapie podstwówki każdy rodzic jest w
                stanie pomóc własnemu dziecku (chyba, że mu się nie chce). A z pomocą rodziców
                w domu, dziecko osiągać będzie naprawdę dobre wyniki. Moje dzieci nie są
                najlepszej szkole, ale wyniki mają bardzo dobre. Tyle, że ja codziennie z nimi
                siedzę.
    • Gość: jolaś Re: Jaka podstawówka? IP: *.171.43.3.crowley.pl 11.04.07, 15:10
      ja zapisalam do 11 bo mam blisko miejsca pracy,tylko że to było we wrześniu i
      wtedy pozostało już tylko 5 wolnych miejsc
      a z sentymentem wspominam "jedynkę" sama tam uczęszczałam przez 8 lat! a w
      zasadzie 9 bo i tam chodziłam do klasy 0- ciepła i domowa atmosfera mam
      nadzieje ze tak pozostało:))
      zobacz wiele szkół ma swoje strony internetowe i można wiele się z nich dowiedzieć
      • Gość: Agusia Re: Jaka podstawówka? IP: *.ostnet.pl 11.04.07, 18:18
        Wyniki szkół ze sprawdzianu po VI klasie są też ważnym wskaźnikiem pracy szkoły.
        Wszystkie wyniki można znależć tu
        www.egzaminy.scholaris.pl/
        Szkoły się tym nie chwalą - szczególnie te co mają je poniżej średniej
        • virus_alfa Re: Jaka podstawówka? 03.05.07, 22:02
          Dzięki! :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka