Dodaj do ulubionych

Wybierzmy ikonę Rzeszowa!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 15:57
Jak dla mnie na dzien dzisiejszy ikona Rzeszowa sa siatkarze i miasto powinno dbac o nich bo to oni glownie promuja miasto w Polsce.
Obserwuj wątek
    • Gość: Blanka Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: 89.188.192.* 20.02.07, 12:33
      wydaje mi sie że słowo "ikona" jest kompletnie nie na miejscu,uważam że obraża ono uczucia religijne
      • Gość: Fulco De Lorche Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: 81.219.30.* 20.02.07, 12:49
        Szanse mialby Pawel Miesiac skrobiacy sie pod pachami i po czerwonej twarzy
        z transmisji wreczania nagrod za najlepszego sportowca Podkarpacia
        Niestety Pawla nie ma i fani wiejskiego sportu musza sie zadowolic
        ewentualnie kolorowymi blokami na Nowym Miescie ewentualnie smierdzacymi
        zapiekankami dworcowymi ktore po powrocie z zawodow zuzlowych w oczekiwaniu na
        PKSy i pociagi konsumuja
        • Gość: sceptyk kretyński pomysł IP: 84.38.160.* 20.02.07, 13:36
          nazwanie przedsięwzięcia 'wybieranie ikony miasta" to tak kretyński pomysł że
          mógł sie urodzić tylko w głowie pismaka-pampersa ktoremu roją się w głowie tylko
          pomysły i schematy w stylu tandeciarskiej reklamy.
          Mamy już coś w rodzaju loga z hasłem "Rzeszów-miasto na plus". Widać że komuś
          mało - no to kombinujcie :) może coś wykombinujecie :)
          Ps a nazwanie madonny ikoną popu ?? skąd to się wzięło?? ta kiczowata
          podstarzała lampucera ma być ikoną czegoś ??
          No nie - to już nie kretynizm - to idiotyzm do kwadratu !!!
          • Gość: Paddy Ikona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 14:14
            Mialbym kilka typow:
            -plastikowe kuranty odtwarzane z tasmy z ratuszowej wiezy
            -dziurawa od zawsze nawierzchnia Alei Pod Kasztanami z
            bogatymi_planami_wybrukowania_kostka _z_imionami_mieszkancow
            -katafalki-potworki udajace lawki z 3 Maja
            -wrak kladki przez Wislok
            -sciezki rowerowe konczace sie i zaczynajace nagle i nie laczace sie ze soba
            -zabytkowy zamek w centrum, uzytkowany najpierw jako wiezienie, nastepnie jako
            sad
            -tereny w centrum udajace parki miejskie
            -tor smierci udajacy przejscie dla pieszych przy zaporze
            -zarastajaca sadzawka w miejscu dawnego zalewu
            -i takie tam...
            Paddy
            • Gość: Nast Re: Ikona IP: *.krak.tke.pl 22.02.07, 20:14
              A gdzie geszefciarz i Wielki Drogowiec Tadeusz - wielki malarz Nowego Miasta
            • Gość: Zbyn Re: Ikona IP: 82.177.97.* 04.03.07, 18:44
              Paddy zgadzam się z Tobą
        • Gość: ok hahahaha IP: 84.38.160.* 21.02.07, 13:28
          Tępy Resoviacki dresie, Miesiąc od małego jest kibolem Resovii i wcale tego nie
          kryje. Wyśmiewacie się z własnego ziomka. Wygląda i zachowuje się jak wy
          wszyscy...hahahahaha
      • mjot1 Dzięki! 22.02.07, 18:48
        O dzięki Ci Blanko!
        Tyś to sprawiła żem ja ślepiec przejrzał.
        Ja profan proszę o wybaczenie mi wszystkich mych wszeteczeństw i oświadczam, że:
        Od teraz klikając w ikonkę przyklękał będę.

Swoją drogą to faktycznie wielu jest takich którym wszystko kojarzy się z ...

Wracając do tematu wątku to zaznaczyłem pomnik bez wątpliwości (nawet
        najmniejszych).

Najniższe ukłony!
        Z czochradłem prochem przyprószonym pokornie wygły M.J.
      • Gość: poniedzaialkowy ja Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 09:52
        ...a microsoft to gniazdo szatana...
      • Gość: Lysy Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.proosto.com 04.10.07, 09:02
        > wydaje mi sie że słowo "ikona" jest kompletnie nie na miejscu,uważam że obraża
        > ono uczucia religijne

masz bardzo wrażliwe uczucia (religijne) ;)
        obrażanie uczuć religijnych jest ponoć karalne. Możesz podać np. Microsoft do
        sądu za to jak nazywa te obrazki na pulpicie ;)
    • Gość: klient Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 16:49
      jedynie z tej .... to pomnik sie nadaje i siatka - reszta bk
      • Gość: historyk Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 18:24
        pomnik jest trwalszy
        • Gość: j Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 19:25
          siatkarze, siatkarze ;) Pomnik tez by mogl być... Ale mimo wszystko :))
          siatkowka górą.
      • tomasz_st11 Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! 28.02.07, 22:38
        A ja proszę Panstwa stawiam na niesamowite Rzeszowskie lodowisko jak sama nazwa
        wskazuje ikona.
    • Gość: Anie Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: 82.177.97.* 20.02.07, 19:41
      Pani redaktor m0oże być sama "ikoną" prasy rzeszowskiej.
      Dawno tyle błędów w tekście Wyborczej nie było. Ale za Rzeszów (miasto) nie
      jest winne, tylko niedouczenie p. redaktor.
      • Gość: Paweł Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 21:21
        POmnik oczywiście
    • Gość: Kocio Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: 82.177.97.* 20.02.07, 23:47
      Ten zatrzymany mistrz swiata pochodzący z Rzeszowa moze byc jego ikoną.
      I ta nowa ikona będzie tyle samo warta co ten pomnik przy rondzie.
      • Gość: siatkarze? haha Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 00:23
        siatkarze - a jak to ikona ? kto sie siatka interesuja ? a szczegolnie Polska
        Liga , mało kto - w wiekszosci faceci . i kto tam zna jakiegos Kamude czy
        Łuke ? by was wysmiali :]
        siatkarze pare razy zagrali dobry mecz i odrazu Ikona ? smieszni jestescie .
        zaraz spadna poza pierwsze 4 :x

Ikony - co masz na mysli ? budynek ? osobe ? bo jesli chodzi o budynek to
        wiadomo (_) :]
    • Gość: df ludwik szyszka :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 00:28
      ludwik szyszka :-)
      • Gość: Goździkowa Re: ludwik szyszka :-) IP: *.19.165.33.osk.enformatic.pl 21.02.07, 05:30
        Un ze Słociny - Nowy Rzeszowianin! :) To już Pomnik lepszy. O wiele lepszy.
        Siatkarze przeminą, Ferenc - nieporozumienie (będą lizusy głosować hehe) A
        POMNIK stoi i niczym Latarnia w Faros jest punktem zaczepnym Rzeszowa!
    • Gość: Albin Siwak Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.rzeszow.mm.pl 21.02.07, 01:29
      Ikony Rzeszowa: ozdoby bozenarodzeniowe 21 lutego na słupach, prezydent w
      samozachwycie w filmie w telewizji regionalnej na poziomie tv osiedlowej lub
      wieziennej,artykuły o metropolitalnych cechach tego miasta w prasie regionalnej
      i jej poziom ,porównywanie rzeszowa do krakowa i innych miast o wielowiekowej
      kulturze,plany kostki z nazwiskami za pieniądze rzeszowian,nazwanie zlepki kilku
      uczelni uniwersytetem rzeszowskim, niedołęstwo strazy miejskiej w tępieniu aut
      na deptakach,przedwyborczy tor przeszkód ferenca na olszynkach , plan kładki na
      piłsudskiego ,niedołęstwo w uporządkowaniu placu przydworcowego ( zapiekanki
      własnie ),brak koncepcji rozwoju i rozdrabnianie wielkich mozliwości zwiazanych
      z pieniędzmi z uni i ich przejadanie, rozpisywanie się GW o kazdym planie
      ratusza i nie rozliczanie urzędników z niezrealizowanych obietnic. I inne ikony
      których nie wymienię.Jako główną ikonę miasta proponuję dziurawe ulice boczne
      ,odrapane kamienice,offsety hipermarketów,martwe światła na skrzyzowaniach i
      marazm, biurokrację i niemoc władz.Acha i niedziałające kamery na których
      czyszczenie trzeba ogłaszać przetarg :-)
      • halfilner ikona Rzeszowa - Zofia Grzyb,,,,,,,,,,,,,,,,,,+,,, 21.02.07, 04:24
        www.gazetapolska.pl/?module=messages&message_id=138
        • styro Re: ikona Rzeszowa - Zofia Grzyb,,,,,,,,,,,,,,,,, 21.02.07, 05:42
          Moi drodzy Rzeszowanie, Krakow ma swoj Wawel i Kosciol Mariacki, Warszawa ma
          Zamek Krolewski, LOdz ma ul. Piotrkowska, Katowice maja Spodek, a Rzeszow ma
          wlasnie Wielka CI.... czy sie nam to podoba czy nie. Jedni moga sie burzyc bo
          to komunistyczny symbol, innym moze sie to podobac, ale czy tego chcemy czy
          nie, ale jest to jedyny rozpoznawalny symbol Rzeszowa w calej Polsce i w
          swiecie. Jak jeszcze mieszkalem w Polsce z racji wykonywanej pracy spotykalem
          sie z ludzmi spoza podkarpacia, Perfect : "oooooo wielka ci.... to Rzeszow",
          Eleketryczne Gitary - "Rzeszow jest super a Wielka jest the best", kiedy
          Andrzej Golota byl jeszcze na topie i slawny ( nie chwalac sie to ja
          zorganizowalem jego przyjazd do Rzeszowa, podpisywanie jego biografii w C.H.
          Ameryka, spotkanie z fanami w Radiu Rzeszow a pozniej fiesta Goloty w
          Akademii, po niej odwiozl mnie do domu i wyjezdzajac z Akademii rowniez mowil o
          Wielkiej Cip... i uwierzcie - z tym sie Rzeszow kojarzy i nie ma w tym nic
          zlego ani wulgarnego i jest to jedyny symbol jaki mamy. Ani bernardyni, ani
          Ferenc, ani nic innego nie rozslawia Rzeszowa w swiecie jak Wielki Organ i
          zaakceptujcie to zamiast zasciankowo sie burzyc.
          • Gość: Agata Re: ikona Rzeszowa - Zofia Grzyb,,,,,,,,,,,,,,,,, IP: 10.30.193.* 22.02.07, 11:01
            Do Styro! Proszę o kontakt na adres e-mailowy: agata.kulczycka@rzeszow.agora.pl
    • Gość: gość Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 08:33
      Popatrzcie do czego doszło!
      Nie ma w mieście ani jednego budynku (może oprócz Polfy) który by mógł być
      symbolem miasta! Most - lepiej nie mówić, Agora - wstyd!
      Władza nie lubi architektów i konkursów to mamy skutki!
      Sportu osobiście oglądać nie lubię ale mam świadomość że jest to rewelacyjny
      sposób na promocję
    • olias Wybierzmy ikonę Rzeszowa! 21.02.07, 10:00
      najlepiej gdyby ikoną była Dolina Lotnicza.
      Ale wg mnie ikoną i symbolem Rzeszowa i Podkarpacia jest Zamek Lubomirskich.
      Jest symbolem możliwości (JEST zamek!!) i symbolem niewykorzystania tychże
      możliwości (jakie jeszcze miasto ona świecie może chlubić się ;-( zamkiem który
      przerobiono najpierw na więzienie, potem na sąd?). Kiedyś gdy wreszcie Zamek
      Lubomirskich będzie tylko zamkiem nadal będzie symbolem rzeszowa. Tym razem
      stolicy Bramy Wschodu.
      • Gość: Mikael Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 21.02.07, 10:04
        Ja bym wolał aby symbol Rzeszowa dopiero powstał i aby był to jakiś oryginalny
        nowoczesny budynek, liczę na nowy biurowiec Asseco Poland.
        • Gość: scpt Kandydaci na ikonę IP: 84.38.160.* 21.02.07, 11:33
          Ex radna E. Dz. - pobozna kobicina, wierna córa Koscioła, dziewica - na ikonę
          jak znalazl,

Pani wojewodzina - z przyczyn jak wyżej - do tego jeszcze dodam wielce
          wykształcona- bo ikona nie może być głupia - prawda??

Dawid "cygan" K. :) - ikona jak znalazl. Pamiętam "peany" na jego cześć i w
          Wyborczej i nowinach. Niech bydzie ikoną - może do czasu "ikonowania" wypuszczą
          go za kaucją???

Pan parlamentarzysta Szlachta - kto jak kto ale on sie nadaje!! Może wtedy
          przestaną pluć na niego?? wszak na ikonę sie nie godzi pluć- prawda??

Pan europoseł Janowski - no ten Pan to żywa ikona - pamiętem go z odwalania
          kazań z okacji róznych jubli - lepiej to robil od biskupa:)

No i obaj szanowni Biskupi rzeszowscy - przecież na ikonę najlepiej sie nadają
          osoby świętobliwe - koniecznie w szpiczastych czapkach świętego Mikołaja :)
      • Gość: eMZet Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: 82.177.97.* 04.03.07, 18:30
        Ktoś napisał że Rzeszów powinienem kojarzyć się z Doliną Lotniczą i być
        stolicą lotnictwa. Myślę że to dobry pomysł. Może należałoby przy wjeździe do
        miasta ustawić billboardy z symbolami lotnictwa albo nawet wykonać pomnik
        symbolizujący lotnictwo.
    • pinio997 Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! 21.02.07, 11:50
      A może te świecidełka z ulicy 3 Maja. Przeciez one rzeszowskie...nasze...
      • ares19 Ikona "przechodnia" 21.02.07, 12:07
        A ja proponuję coś takiego - ikonę przechodnią.
        To jest taki obrazek z ramką i otworem na buzie "ikonowanego" lub przedmiotu
        do ikonowania.
        No dla przykładu - dziś wybieramy ikoną np pana Podkulskiego - więc - bach -
        wstawiamy jego podobizna w obrazek,
        Potem np Pana Prezydenta Ferenca więc - siup - wstawiamy jego podobizną do ikony.
        Mozna i inaczej np galerię graficę - do ikony potem wielką cipkę - do ikony
        potem ktoryś z kosciółków itd itd.
        A wszystko po to aby się nam nie znudziło :) w ramach akcji "Ikonowanie do
        kwadratu" :)))
        Zarówno wstawienie jak i wywalenie z ikony powinno odbywać sie na podstawie
        uchwały stosownej "kapituły ikony" - publikowanej na stronach gazety Wyborczej
    • doktor_borsuk Wybierzmy ikonę Rzeszowa! 21.02.07, 19:36
      oczywiscie pomnik.. siatkarze tez sa ok, ale pomnik jest i bedzie, a z siatka to nie wiadomo co sie stanie jak sponsor sie znudzi:)
      uwazam, ze nalezalo by ten pomnik ciekawie podswietlic. zdjalbym tez ten krzyz, bo przez niego pomnik wyglada jak choinka. a najlepiej byloby zdjac chlopa, robotnika itd. i powiesic nasz herd w ich miejscu.
      pozdrowienia
      • Gość: Przechera Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.nat.rsk.pl 21.02.07, 22:54
        A co będzie jak bernardyni każą Ferencowi rozebrać pomnik?
        • trocqi Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! 21.02.07, 23:24
          (|) rlz:PP
          • Gość: rafal Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 02:50
            Pomnik, Hala, Dolina lotnicza, Zamek, F-16
    • Gość: D. Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 03:25
      Nie jestem z Rzeszowa, a w mieście byłem tylko przejazdem, ale zawsze kojarzy
      mi się z tym wielkim pomnikiem.
    • Gość: aq Obciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 09:10
      Używanie słowa ikona w tym znaczeniu to obciach. Człowiek, który tak mówi
      zdradza, że ma tylko gazetową edukację i kompromituje się.
    • Gość: asa Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:58
      pomnik jeszcze bardziej upodobnić do tego z czym się kojarzy i będzie atrakcja
      turystyczna.
    • Gość: artI Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 17:40
      Ja tam na pomnik stawiam, siatkarze sa OK, rowniez żuzlowcy..ale OK sa teraz a
      pomnik juz od lat i na lata
    • Gość: res Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.171.41.117.crowley.pl 22.02.07, 20:10
      Wielki pomnik jest i długo będzie ikoną Rzeszowa
      P.S.
      byłem kiedyś w Chojnicach i zamiast wielkiej ... widziałem tam wielką PAŁĘ heheh
      czego to miasto nie jest naszym miastem bliźniaczym???
    • Gość: knopix1 Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 20:15
      Nie ma co mówić,ikonką Rzeszowa jest piczka i tak trzymać.
    • Gość: Paweł Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 11:53
      Jak dla mnie Rzeszów jest ikoną samą w sobie, ponieważ to moje miasto. Miasto, w
      którym się urodziłem, miasto w którym żyje. Miasto mojej rodziny i miasto moich
      przyjaciół. Tutaj poznałem swoją żonę, tutaj urodziła się 11 miesięcy temu moja
      córka Ola. Nie potrzebuję pomników, galerii handlowych bo Rzeszów to miasto,
      które dla mnie ma wszystko, czego potrzebuję. Tutaj pragnę żyć i tutaj pragnę
      pożegnać żyć do końca. Poprostu Kocham to miasto takie jakie jest.
    • Gość: Res Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 27.02.07, 16:22
      Zenada po prostu by sugerować wybor jednego symbolu choćby przez zdjęcie. Poza
      tym wkurzające jest to że przy każdej okazji (jakaś akcja itd.) GW Rzeszow
      zamieszcza zdjęcie tego pomnika, teraz na głównej stronie są nawet 2, żenada po
      prostu.
    • allo11 Wybierzmy ikonę Rzeszowa! 28.02.07, 10:26
      A może by ten kontrowersyjny pomnik pomalować np. na różowo? A może dołożyć pewne elementy/np. tablice u jego podnóza/ i go przekrzcić np. Ofiarom Rewolucji i walk bratobójczych.
    • Gość: jkmm Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.ghnet.pl 01.03.07, 10:33
      Jak studiowałem w Rzeszowie to na pomnik mówiliśmy "największa c... świata"!
      • Gość: Rzeszowiak Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.nat.rsk.pl 01.03.07, 11:11
        Cała Polska kojarzy Rzeszów z tym pomnikiem. Proponuje zdjąć robotnika i
        żołnierza prowadzących chłopa, który się upił w hotelu "Rzeszów" - a w to
        miejsce dać inną rzeźbę i zmienić nazwę pomnika.
      • Gość: jacek Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 13:10
        Tak pomnik niech zostanie takim jaki jest. A w domysłach i rozmowach o symbolu Rzeszowa też niech pozostanie "przyjemną i ciepłą" częścią kobiecego ciała...
        Dodatkowo Rzeszów kojarzył się z Akademią - przynajmniej tym młodym ludziom, lecz na nich przecież trzeba świat budować. Przydałoby się odtworzyć Akademię, nie koniecznie w miejscu w którym była. Klub był znany w całej Polsce i też był wizytówką Rzeszowa - tą kulturalną..
    • Gość: natalka Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.chello.pl 01.03.07, 17:44
      a studnia????
      • Gość: Siurpo Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 13:51
        Studnia jest za mloda na symbol Rzeszowa dopiero co ja odkopali. dlatego
        zdecydowanie pomnik a nie jakas dolina lotnicza, rodzinie spoza rzeszowa kojazy
        sie on wlansie z pomnikiem, piekny to on nioejest ale charakterystyczny
    • Gość: Andy 12 Re: Wybierzmy ikonę Rzeszowa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 20:33
      Ikoną Rzeszowa, rozpoznawalną i niepowtarzalną jest mentalność miejscowej ludności.
      Oczywiście nie dotyczy to całej populacji, jednak o wrażeniu decyduje tzw. masa
      krytyczna. Niestety wysokie mniemanie o własnej doskonałości i wyjątkowości nie
      znajduje odzwierciedlenia w osiągnięciach i znaczeniu regionu w naszym Kraju.
      Pozdrawiam serdecznie.
      Andy 12
    • Gość: zenek Buahaha siatkówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 11:58
      Siatkarze hahaha bo padne banda gamoni prezentujaca mierny poziom
      • mjot1 Re: Buahaha siatkówka 04.03.07, 12:05
        Siatkówka to tu była bardzo, baaardzo dawno temu w czasach gdym z perspektywy
        swego ówczesnego zamieszkania postrzegał rzeszów jako odległe rubierze...
        • mjot1 Re: Przepraszam! 04.03.07, 12:08
          • Gość: Zosia Ikona IP: *.wsiz.rzeszow.pl 05.03.07, 16:25
            Zdjąć rzeźbę, i te uszy zająca pomalować na różowo - będzie piękny króliczek
            Playboya. Pomnik i tak większości kojarzy się ginekologicznie, ale to chyba
            dobry symbol? Kojarzy się z początkiem życia, z matką, seksem - z jakiego
            innego miasta można wywieźć tak miłe skojarzenia?
    • nawiedzony-u Re: Wybieram ikonę Rzeszowa! MOHER! 05.03.07, 16:53
      Wybudowac pomnik moherowego bereta.
      Wygląd, poglądy, wybory moherowe toz to cale podkarpacie!
      Rzeszów sciąga danine z całego województwa, więc i tam powinnien być taki
      pomnik.
      Ikona Rzeszowa MOHER! (i basta)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka