Dodaj do ulubionych

Chcemy zmieniać mentalność kobiet

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 19:51
ABORCJI nie - ciekawe czy któras z kobiet chciał by zeby ktos DECYDOWAŁ czy
MA ZYC czy nie !!!
Aborcja tylko w przypadkach gwałtu, zagrozenia dla matki,dziecka itp!

to co sie dzieje na swiecie to paranoja !

w Wielkiej Brytanii ksiazki dla dzieci o 2 Mamusiach które maja dziecko albo
o 2 królach ktorzy sa razem ! no ludzie!!!

nic niemam do homoseksualistów - czlowiek jak kazdy inny, ale wg mnie to
uraz psychiczny czy choroba - bo NATURA PODPOWIADA ze TO NIE NORMALNE facet
z facetem ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Mieszkaniec Chcemy zmieniać mentalność kobiet IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 13.03.07, 20:09
      Żenada. Kończą gó..ane i banalne kierunki studiów a potem dziwią się że mało
      zarabiają.
    • macpherson Re: Chcemy zmieniać mentalność kobiet 13.03.07, 21:39
      A od kiedy aborcja to odbieranie życia? Nie ma żadnego dowodu empirycznego na to, że płód młodszy niż 3 miesiące jest ŻYWY. Dla mnei ejst to tylko zbiór komórek w organizmie matki, nic więcej, gdyż nie uznaję katolickich dogamtów jako osoba niereligijna. I gdybym był kobietą w złej sytuacji materialnej i nie stać by mnie było na utrzymanie dziecka, zaś do zapłodnienai doszłoby przez nieuwagę czy upór kochanka, dokonałbym aborcji. Zaś to, co mówi pani od partii kobiet jest dla mnie żałosne i nie ma ona praw aokreślać swoich poglądów jako lewicowych.

Wśró zwierząt często występuje seks homoseksualny, zaś wśród ludzi, od kiedy istnieją jakiekolwiek dane, geje i lesbijki, a także biseksualiści istnieli zawsze i to w dość dużym procencie. A zatem nie można tego uznać za chorobę ani uraz, tylko za pewną stałą grupę w populacji. Więc argument "naturalności" jest zwyczajnym przekłamaniem i świadczy o ograniczeniu intelektualnym autora wypowiedzi. A to "nie manie nic do homoseksualistów" to zwyczajne zakłamanie i obłuda moralna, typowa dla moherowych katolików-polaków, uznawanych przez obecne władze i większośc mediów za jedynych prawdziwych, zresztą przez panią wymienioną w artykule również traktowaną jako znacząca opiniotwórcza grupa, skoro z taką rezerwą i ostrożnością wypowiadała poglądy lekko nie wpisujace się w jej linię.

Tragikomiczne, że tym paniom mającym takie mniemanie o sobie brakuje zwyczajnej odwagi cywilnej w głoszeniu poglądów odmiennych od pozostałych partii. Moim zdaniem posiadane przezeń macice nie odróżniają ich nijak intelektualnie od pozostałych polityków.
      • Gość: rze Re: Chcemy zmieniać mentalność kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 22:17
        heheh , widac ze mało wiesz -

DZIECKU SERCE ZACZYNA bic w (około) 21 DNIU od zapłodnienia !!! ( a po 4 dniach
        zaczyna rytmiczne pulsowanie)

a po 5-6 tyg - płod zaczyna przypominac człowieka ( tworza sie zawiązki kończyn)
        41 dzien - pierwsze odruchy nerwowe !!

>>>>>> Nie ma żadnego dowodu empirycznego na to,
        że płód młodszy niż 3 miesiące jest ŻYWY<<<<

chłopie jakie glupoty piszesz , naucz sie czegos a pozniej pisz.

TY chciałbys zeby ktos decydował - czy bedziesz zył czy nie ???

Matka która nei chce dziecka - moze je oddac do szpitala i odrazu zrzec sie
        praw - małe dziecko ma duze szanse na adopcje .
        i tu tez jest potrzebna pomoc panstwa dla takich dzieci.

nie jestem zadnym moherem, bo mam 21 lat i nie jestem kobieta.

pozdrawiam , doucz sie . i uzywaj zabezpieczen :x phehe
        • macpherson Re: Chcemy zmieniać mentalność kobiet 13.03.07, 22:41
          Mam szczęscie, że mnie stać na te zabezpieczenia. A w moherowym zaścianku, na zabitych dechami wsiach ale i też w pozornie cywilizowanych miejscowościach często mężczyźni nie chcą tych zabezpieczeń uzywać, zaś kobiet nie stać na odpowiednie środki antykoncepcyjen nierefundowane przez państwo. Oddanie przez kobietę dziecka tuż po porodzie jest często niewykonalne a to z tych "naturalnych" przyczyn, że jej psychika jest nastawiona wyłącznie na opiekę nad tym dzieckiem, do tego dochodzi jeszcze problem w w/w wsiach, gdzie czy to oddanie dziecka czy to aborcja są surowo potępiane przez zachowawcze otoczenie. Zero w Tobie współczucia dla kobiet i po tym poznać można że jesteś facetem, przez chwilę zresztą nie sądziłem inaczej. A moher to nie wiek, tylko mentalność.

Mózg dziecka zaczyna pracować po 40 dniach ciąży i jak sądzę do tego momentu można bezpiecznie uznawać dziecko za fragment ciała matki, który moż ebyć usunięty farmakologicznie.
          • Gość: SCEPTYCZKA Re: Chcemy zmieniać mentalność kobiet IP: *.160.unknown.vectranet.pl 13.03.07, 23:15
            włAŚCIWIE ŚMIERĆ KLINICZNA TEŻ WIĄŻE SIĘ Z MÓZGIEM,NIE SERCEM.
          • Gość: rze Re: Chcemy zmieniać mentalność kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 23:37
            ale ty jestes głupi jezu - jesli kobiet urodzi dziecko (a wczesniej powiedziała
            sobie ze je odda) - a po urodzeniu nie bedzie chciała - to chyba lepiej

piszesz głupoty, bo chyba nie wiesz - ze stan Psychiczny kobiety po aborcji
            jest o wiele gorszy niz po oddaniu narodzonego do domu dziecka ( tu ma
            przynajmniej szanse je widywac i szanse na to, ze jesli sie postara bedzie
            mogła sie nim opiekowac.itd)

sa przypadki ze kobiety po aborcji popełniaja samobójstwa, a wiele popada w
            depresje itd

widac ze mało wiesz.

wybacz ale kobieta nie musi wydawac 1000zł na tabletki , sa tabletki
            refundowane DOBRE , normalne ! opakowanie kosztuje ponizej 10 zl !!!

tylko tu chodzi o mentalnosc - fakt na wsiach jest duze zacofania - i wqrza
            mnie to jak płacze baba w telewizji - ze niema kasy - a ma 12 dzieci !!!
        • macpherson Re: Chcemy zmieniać mentalność kobiet 13.03.07, 22:43
          A! "czy chciałbyś żeby ktoś decydował" itd. Co za bzdurny argument! Do 2 roku życia nie znałem pojęć życie i śmierć! A chciałbyś zeby ktoś decydował o Twoim życiu, czy powinieneś je sobie rujnować będąc słabą kobietą, niezdolną do poradzenia sobie z życiem?
          • Gość: rze Re: Chcemy zmieniać mentalność kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 23:39
            tu po raz kolejny udowadniasz swoj debilizm - sory .

ale kazdy istota zywa ma prawo do zycia . i ty niemasz prawa o tym decydowac.

nie porównuj ludzi do zwierzat ( jak to wczesnie napisałes - ze u zwierzat tez
            sa przypadki homo.) bo albo masz z 16 lat albo rodzice nie umieli cie
            wychowac....
            • macpherson Re: Chcemy zmieniać mentalność kobiet 14.03.07, 09:58
              Każda istota żywa ma prawo do życia, natomiast płód o którym wspominałem istotą żywą nie jest.

Ludzi porównuję do zwierząt, ponieważ wiele ludzkich odruchów i popędów jest ytłumaczalnych fizjologicznie i analogicznych do reakcje wśród innych ssaków. Chociażby niechęć do odmienności, obcych, nienaturalności itp. - to typowe wykluczanie słabszych osobników ze stada, prymitywny zwierzęcy instynkt stadny.

Kobieta dokonując aborcji powinna być świadoma ryzyka pewnego uszczerbku psychicznego po jej dokonaniu i w tym wypadku ponosi za to pełną odpowiedzialność i godzi się na wszelkie konsekwencje, jeśli uznała, że dziecka urodzić nie jest w stanie z jakichś tam powodów, które uznała za ważniejsze od swojej kondycji psychicznej. Zaś łatwiej kobiecie jest usunąć nierozwinięty płód, niż zdrowe, urodzone dziecko - w tym drugim wypadku są uruchamiane takie mechanizmy wpływajace na jej psychikę, że decyzja o porzucenia dziecka jest właściwie nie do podjęcia.
              Natomiast depresje poaborcyjne w dużym stopniu są powodowane przez demagogów fundamentalistów określających przewrotnie aborcję zabójstwem, zygotę czy płód "dzieckiem poczetym" itp. przez co kobieta czuje się jak zabójczyni, choć nie ma do tego przesłanek.
    • Gość: MC widaz ze to jakas po**bana baba IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 14.03.07, 00:29
      do garow babo do garow!!!
    • Gość: antykomunista kobiety nie nadaja sie do polityki!!!!! IP: *.dnet.pl 14.03.07, 22:28
      wyjątkiem od tej zasady jest Margaret Thatcher
      Ciekwe jakie frakcje wykrystalizuja się w niej ja przewiduje że głowne frakcje
      to będą dziewice kontra klimakteryczki no chyba ze lesby zdominują ją
    • Gość: miriam ja chce dołaczyć do was szeregów IP: *.dnet.pl 14.03.07, 22:31
      jeszcze mi tylko przyrodzenia nie usunęli
      • Gość: Prześmiewca Re: a jakie byłyby tytuły? IP: *.centertel.pl 15.03.07, 00:50
        Wydając miliardy dolarów na szukanie życia w jakiejkolwiek formie w układzie
        słonecznym nagle odkrywamy jakieś zamrożone wirusy,bakterie,mikroby.Już widzę
        tytuły w mediach,odkryliśmy ślady życia.A tu na forum czytam :zygota,embrion to
        nie życie.Pewien znany satyryk miał na ten stan rzeczy doskonale pasującą
        definicję " pijany sen chorego idioty".
        • macpherson Re: a jakie byłyby tytuły? 15.03.07, 11:49
          Życie ludzkei ma wyższą wartość od życia innych organizmów. Żyje też mrówka którą rozdeptujemy przecież. A ma wyżsżą wartość z powodu pewnych właściwości umysłu ludzkiego, które przewyższają takowe innych zwierząt i roślin.
          • Gość: rze Re: a jakie byłyby tytuły? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 12:31
            no własnie, tym sie człowiek rozni od zwierzat ze ma posługuje sie rozumem,
            posiada uczucia , kieruje sie rozumem. mysli - nie kieruje sie instynktem .

jak myslisz dlaczego Osoba ktora zabija Kobiete w ciazy odpowiada nie za jedno
            zabójstwo - ale ZA DWA ZABÓJSTWA !! studiuje prawo i wiem ocb. papa
            • macpherson Re: a jakie byłyby tytuły? 15.03.07, 13:28
              Widać, że ten wydział powinien zostać zlikwidowany. Prawdą jest, że poziom kształcenia studentów i ich wiedzy jest żenujący. Ale nie sądzę, żebyś bezproblemowo zdał egz. u prof. Ćwiąkalskiego. Przestępstwo zabójstwa to art. 148 kk, aborcja to art. 152 i 153. To rózne typy czynów zabronionych - właśnie dlatego, że usunięcie płodu nie jest zabójstwem...
    • Gość: antykomuch do macpherson !!!do rze!!!!!!!! IP: *.dnet.pl 15.03.07, 17:12
      dosłownie z 2 tygodnie temu media podawały :za zabójstwo matki będącej w 9
      miesiącu w ciąży sąd okregowy nie przypomnę sobie miejscowości uznał sprawcę
      za morderce 2 osób wyrok ten nie jest odosobnionym przypadkiem wielokrotnie
      mozna spotkać się z podobnymi wyrokami(chyba nawet był wyrok SN odnoszący się
      do tego problemu ale nie chce mi się go szukać). A co do szkoły tzw.
      krakowskiej reprezentowanej przez wymienionego prof.to wiekszość praktyków jak
      i część teoretyków zajmująca się prawem karnym przyznaje się do tego że nie
      opiera się na jej osiągnięciach z prostego powodu oderwana jest od
      rzeczywistości. Zreszta zawsze na lini karniści warszawa lublin kontra kraków
      iskrzyło . Każdy student prawa z każdej uczelni nie praktykujący w czasie
      studiów jest takim samym laikiem jak przysłowiowy kowalski. Macpherson no cóż
      niektórzy dalej uważają się za zwierzęta Możę macpherson potrzebujesz aby
      ktoś pchełki ci wyłapał może zjesz swoją koleżanke bo przecież dla ciebie
      życie nie stanowi wartości
      • macpherson Re: do macpherson !!!do rze!!!!!!!! 15.03.07, 17:52
        To go poszukaj - nie wierzę, żeby Sąd Najwyższy skazał kogoś za zabójstwo płodu z art. 148 . Artykuł 152 nie jest uprzywilejowanym typem zabójstwa tylko osobnym przestępstwem, co wynika z prostych zasad logiki. Być może był jakiś zbieg art. 152par. 3, bo tu można od biedy uznac taką kwalifijkację (chociaż dla mnie wciąż niesłuszną). A media podają o rzeczach na których się nie znają. A student niepraktykujący powinien umieć odróżniać poszczególne przestępstwa, to przecież podstawa. Szkoła krakowska jest merytorycznie najbogatsza i najbliższa zasadom logiki. Jeśli nie można jej doktryny stosować wprost, należy w kwalifikacji posługiwać się jej rozumowaniem, wtedy jest gwarancja spójności logicznej orzecznictwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka