Gość: Hemoroyd IP: *.rzeszow.mm.pl 16.03.07, 19:59 Zamiast pomnika postawcie Tesco - i tak nie zrobi to juz większej róznicy - Rzeszów schodzi na psy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 16.03.07, 20:02 I bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyCzarny Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 16:43 Tak, daj czarnemu palec, a weźmie całą rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 17.03.07, 20:30 "pomnik nie współgra z wstępną koncepcją ogrodów włoskich" :-))))))) Ubawiło mnie to stwierdzenie... Ale może da się go zgrać z jakąś bardziej zaawansowaną koncepcją ogrodów włoskich... Choć niestety ma swoją wymowę, która księżom bernardynom niekoniecznie musi odpowiadać... Odpowiedz Link Zgłoś
tedi112 Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 22.03.07, 23:38 Niechcę nawet myśleć co będzie jak przyjdzie nowa władza z innej opcji czy będą burzuć kościoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: 213.199.192.* 17.03.07, 17:09 ta czarna banda ten kler wszystko chce zniszczyc ale nie pozwolimy onie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawawaw Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.dsl.dynamic.simnet.is 18.03.07, 01:05 Moze ktos nazwie rzecz po imieniu????? Przeciez ten pomnik to "CIPKA" !!!! hi him hi hi.............................. A hotel nazywacie "pod Cipka"...... Odpowiedz Link Zgłoś
tedi112 Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 22.03.07, 23:40 Te warsiawiak poatrz se na pałac kultury, taka sama jest i Twoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dinn Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.enformatic.pl 16.03.07, 20:23 a może coś takiego zamiast pomnika www.digart.pl/praca/604406/Fontanna.html wtedy to miejsce może by nie kojarzyło sie już tak prymitywnie co niektórym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC czemu w tym kraju zajmuja sie takimi pie..mi?! IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 16.03.07, 20:27 dlaczego Bernardyni nie oddadza tego terenu za ktory dostali ten pod urzedem wojewodzkim?wkurza mnie ze Rzeszow jest stolica tego ciemnego regionu w ktorym rzadza Ksieza!to bardzo smutne ze tak to wyglada.za to ze oddano Bernardynom plac wartosci 11MILIONOW ZLOTYCH za jakies grosze to jest skandal i tej sukin**** ramski powinien za to wisiec!ale oczywiscie nie bedzie bo rzadzi partia takich oszolomow jak on sam.pytanie-kiedy ten cyrk sie skonczy??!!czy w Rzeszowie naprawde nie ma wazniejszych spraw od rozbierania pomnika??!!!k***mac w jakim kraju ja zyje??!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: czemu w tym kraju zajmuja sie takimi pie..mi? 16.03.07, 21:57 pytasz kiedy ten cyrk się skończy? w ciągu jednego pokolenia. Gdy kościoły opustoszeją, skończy się czas władzy książąt kościoła. Z przykrością to piszę, bo jestem katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tedi112 Re: czemu w tym kraju zajmuja sie takimi pie..mi? 22.03.07, 23:32 Sprawa jest bulwersująca to przyznaję ale niestety jeżeli chcemy oddać sprawiedliwość to obecny plac przed UW to teren dawnego jeziora bernardyńskiego nie umię w tym momencie odpowiedzieć skąd ta nazwa , czy z prawa własnści czy z racji sąsiedzctwa klasztoru,z własnej ciekawości jeszcze raz pod tym kątem przejrzę historię naszego miasta (a pomnik powinien zostać) Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 17.03.07, 20:57 jeśli komuś przeszkadzają skojarzenia, to niech idzie do lekarza. proste? Odpowiedz Link Zgłoś
cool_kid Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 16.03.07, 20:35 Podobno że ma go tak "przy okazji" zburzyć ta maszyna co wyburzy hotel Rzeszów :) Jeśli faktycznie mają pozwolenie to teraz to już tylko kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeszowiak Re: Kto płaci? IP: *.nat.rsk.pl 16.03.07, 20:38 Kto płaci za rozbiórkę? Nie wierzę, że Bernardyni. Odpowiedz Link Zgłoś
cool_kid Re: Kto płaci? 16.03.07, 20:44 Mają kase to zapłacą. Ja już pół roku temu mówiłem że zależało im na tym terenie pewnie dlatego że chcą wyburzyć pomnik. Są właścicielami działki na której fragmencie stoi pomnik i mogą robić co chcą - pomnik nie jest w rejestrze zabytków i można go bez problemu zburzyć. Mam nadzieję że wkrótce jakieś zmiany czekają też pobliskie szkaradsztwa np. te pseudo-wieżowce mieszkalne, CH Europa i Ameryka, budynek TP. Za Resbud już się zabrano, internat przebudowywany, hotel Rzeszów do wyburzenia - centrum Rzeszowa ma szanse bardzo sie zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.160.unknown.vectranet.pl 16.03.07, 20:37 Ten pomnik wystrzelić na Marsa razem z tymi debilami z pis..du!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: 84.38.160.* 16.03.07, 20:47 jestem przeciwny zniszczeniu symbolu Rzeszowa!!! roznie moze sie kojarzyc pomnik ale faktem jest ze to niepowtarzalny obiekt!!! rozpoznawany wszedzie. mnie osobiscie bardzo sie podoba, jest rewelacyjny. jedyny w sowim rodzaju. osobiscie przywiaze sie lancuchem w ramach protestu. zalosne jest argumentowanie ze przypomina narzady plciowe kobiety albo ze to symbol "komuny" to symbol rzeszowa czy sie to komus podoba czy nie. zostawic pomnik w spokoju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cool_kid Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 16.03.07, 20:50 Już widze to przywiązywanie się łańcuchem, zastanówcie się co piszecie. Policja raz dwa by się z tym rozprawiła gdyby zostało wydane pozwolenie na wyburzenie obiektu a z tego co wiem to sprawa jest bliska załatwienia. Poza tym na necie przed każdym protestem deklarują obecność dziesiątki ludzi a potem przychodzi 1/20 z tych co tak się zapowiadała. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 16.03.07, 22:04 trzeba być szczególnym przypadkiem zakompleksionego idioty by ładować ciężką kasę w burzenie pomnika o niepowtarzalnej sławie. jakie jeszcze miasto ma taki pomnik z taką legendą? Gotowa atrakcja turystyczna. Kiedyś będziecie tego żałować. Mam już hasło na manifę: Ręce bernardynów - precz od cipy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antydebil Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 16.03.07, 22:21 Zajmij się swoim miastem a nie Rzeszowem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hąkąg Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 20:44 Symbol Rzeszowa??? Przecież powszechnie wiadomo, że w całej Polsce mówi się o tym jako o największej piczy/cipie/piździe. Ja dziekuję za taki "symbol" i chętnie dorzucę się do składki na rozbiórkę tego "dzieła". Wszystko jedno czy tam będzie ogród, tesco, pole golfowe czy pole kukurydzy - przynajmniej nie będzie wstydu. A tak na marginesie: jaka to rewolucja była w Rzeszowie, żeby ją upamiętniać tak wyjebistym "pomnikiem"? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 16.03.07, 22:07 nie bądź taki/a poważny/a. Ludzie poważni szybko umierają. I są nudni jak flaki z olejem. Po co burzyć symbol ciepła? No po co? I nie łudź się - braciszkowie nie dla motłochu zrobią tam ogród. Będzie zamknięty dla pospólstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieeee Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: 84.38.160.* 16.03.07, 22:43 NIE BURZYĆ!!! TEN POMNIK JEST ZNANY NIE TYLKO W RZESZOWIE, LECZ W CAłEJ POLSCE, I NAWET POZA GRANICAMI :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7505182352 Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 20:53 OJCIEC RAFAŁ DOSTANIE OBIECUJĘ Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 16.03.07, 22:09 do piekła pójdzie. Ponoć żeby zdobyć plac podpisali cyrograf z takim jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antydebil Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 16.03.07, 22:23 Twój post został zgłoszony tam gdzie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troll Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 20:55 Wyburzyć to dziadostwo! Stoi taki syf w środku miasta i nazywacie "wizytówką" miasta? Piękna wizytówka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 21:05 nie nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: wam się w głowach poprzewracało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 21:06 nie co to za pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POMNIK MA ZOSTAC Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 21:06 DOSC MAM JUZ DYKTATU RADIA MARYJA TEN POMNIK TO HISTORIA KOMUNY TO JEST WIZYTOWKA MIASTA RZESZOWA BYLEM 6 Lat w usa pytali się mnie czy w rzeszowie jest wielka ci.. jest i niech tak zostanie mieszkam k poznania kocham to miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Kocham to miasto kocham ten pomnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 21:08 Pomnik jaki jest każdy widzi ale skojażenia zależą od człowieka. Bardzo ciekawe mają Bernardyni skojażenia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Kocham to miasto kocham ten pomnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 21:10 Gdzie my mieszkamy................nic tylko niszczyć i burzyć to też jest historia tego miasto histori nie można zniszczyć tak było...Co wam się w nim nie podoba??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antydebil Re: Kocham to miasto kocham ten pomnik IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 17.03.07, 07:21 Napisz jeszcze 20 postów z tego IP i wymyśl kolejne 20 nicków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cipcius Re: Kocham to miasto kocham ten pomnik IP: 82.160.162.* 21.03.07, 16:34 Nie lubicie cipek ? Eh to rozpropagowanie homoseksualizmu ... pedalskie esbeckie volksdeutsche :):) Odpowiedz Link Zgłoś
borowik1 Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 16.03.07, 21:09 kiedyś wydawało mi się że zakonnicy po to wstępują do klasztorów aby mieszkać w nich w ciszy, kontemplować, modlić się itp, a nie zajmować się biznesem i polityką. Ale chyba tak tylko mi się wydawało Odpowiedz Link Zgłoś
vendetta15november Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 16.03.07, 21:13 Najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek słyszałem nie dość że w Rzeszowie mamy mało atrakcji turystycznych to jeszcze pomnik do rozbiórki. Lepiej go wyremontować i podświetlić. Nie niszczmy tylko twórzmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanka Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.171.43.117.crowley.pl 16.03.07, 21:22 popieram pomysł z podświetleniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmmm Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 18:37 Moze by tak z jednej strony lekko na rozowo, z jednej lekko na czerwono, i zamontowac jeszcze na szczycie fontanne, z ktorej lecialaby woda. Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 ogród włoski z parkingiem? - 16.03.07, 21:37 - niezły konglomerat. Podejrzewam, że jedno i drugie dostępne za słoną opłatą. Pomnik niech bernerdyni oddadzą do Kozłówki, nie jest to dzieło sztuki. Radny Kultys powinien sam na własnych plecach go przenieść... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antydebil Zostawcie pomnik Czereśniaki !!! IP: *.range86-145.btcentralplus.com 16.03.07, 21:53 Piszę to bo mnie mało krew nie zaleje po przeczytaniu wiadomosci o wyburzeniu pomnika. Mieszkam obecnie za granicą ale mam zamiar wrocic do Rzeszowa na stałe i nie pozwalam na rozwalenie POMNIKA !!! Czy się komuś podoba czy nie ten monument jest pamiątką czasów komunizmu w POLSCE, za kilkadziesiąt lat będzie jednym z największych (dosłownie i w przenośni) zabytkow naszego miasta. Nie wiem jakim prawem oddano w ogóle plac przed UW klasztorowi i to wraz z pomnikiem. Ludzie którzy podjęli tę decyzję powinni stanąć przed sądem. To jest centrum miasta wojewódzkiego a nie wygonek za plebanią !!! Dlaczego u nas zawsze musi wziąć górę myslenie chłopka-roztropka ? Pomnik jest symbolem miasta, wiadomo ze kojarzy sie z "VAGINĄ" i pod taką nazwą funkcjonuje w całej Polsce, nawet za granicą ludzie pytali mnie czy to prawda :))) Wiecej luzu i poczucia humoru bando zakompleksionych czereśniaków !!! Pomnik powinien być odnowiony i ladnie iluminowany. Mozna tez oblozyc go jakims kolorowym szklem, zrobic z niego ciekawostkę , coś co by nas wyrózniało w kraju. I jeszcze jedno. jakim prawem ojczulkowie chcą go zburzyć, skoro nikomu i niczemu on nie zagraża, Czytalem ze wybudowanie go kosztowalo tyle co budowa dwoch blokow dwuklatkowych. PRZECIEZ KIEDYS WSZYSCY ZAPLACILISMY ZA TO !!! To ze stoi na terenie katabasów nie oznacza ze moga nagle usunac tak wielki obiekt architektoniczny przez co zmienia panorame centrum MIASTA. WARA OD POMNIKA WIEŚNIACZKI !!! WIO DO KRUCHTY PACIORKI KLEPAĆ A RADNYCH KTORZY ODDALI PLAC POD SĄD I PRĘGIERZ !!! TAm powinno powstac cos z rozmachem jakis fajny nowoczesny park a nie kolejna zagroda dla otumanionych owieczek gdzie pewnie nie bedzie nawet mozna przycupnąć normalnym ludziom. NIE DLA IDIOTYZMU I FANATYZMU !!! PS: NIE JESTEM CZERWONYM ŻYDEM MASONEM ANI CHINCZYKIEM TYLKO OBYWATELEM MIASTA RZESZOWA :):):):):):):):):) HOUK Odpowiedz Link Zgłoś
olias a Lucyfer się raduje 16.03.07, 22:18 niestety, przyszedł czas ciemnych ludzi. Elity, które rządziły w kraju przez kilkanaście lat uległy takiemu sprostytuowaniu, że ludziska oddali władzę byle komu, byle nie im. Kiedy czas ciemnych ludzi minie, pomnika nie będzie. Pozostanie smutek że banda kretynów i braciszkowie czarnego humoru zniszczyli coś, czego niszczyć nie wolno. Za jedno pokolenie bedzie można w kościołach urządzać resttauracje i kawiarnie. jak dziś w zachodniej Europie. Nie wiem może ma kto jakiś pomysł, by otrzeźwić pijany władzą zakon. Bo potem będziemy mogli tylko pluć przechodząc obok zamkniętego dla "pospólstwa" ogrodu "braci lepszych". Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Re: Zostawcie pomnik Czereśniaki !!! 17.03.07, 00:17 Nic tylko bić oklaski!:) Ludzie tu choć wierzą w prawicę jak w Pana Boga to powiedziałbym mentalnie są jeszcze kilkadziesiąt lat wstecz, w PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Nie podoba mi się to IP: 84.38.160.* 16.03.07, 22:03 Kto doprowadził do tego że doskonały teren w centrum Rzeszowa został przekazany kościołowi ?? I co? Zrobią z niego ogród ? To może go lepiej zaorać i ziemniaki posadzić? To nie jest teren na takie rzeczy. Ogród fajna rzecz ale na przedmieściach a nie w samym centrum.. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Nie podoba mi się to 16.03.07, 22:21 nie dla nas ten ogród będzie. Nie dla ludzi. Nie wierzę by tam ludzi wpuścili. Władza zawsze deprawuje ludzi. Władza Kościół niszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: so what? Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.gemini.net.pl 16.03.07, 22:15 Ja też jestem przeciw zburzeniu pomnika. Bądź co bądź jest to wizytówka miasta ... ale koledzy i koleżanki - trochę więcej obiektywizmu. Te tereny kiedyś należały do Bernardynów. Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 17.03.07, 00:24 I co z tego... Każdy obywatel powinien być równo traktowany, czy ksiądz czy nie ksiądz. Proponowałbym by sprawdzić czy klasztor otrzymał już rekompensatę za tą ziemię - za komuny czy może już za III RP. Czy inni pokrzywdzeni przez PRL mają szansę odkupić dawny swój majątek za przysłowiową złotówkę, albo by był im darowany? Nie powinno to być rozstrzygnięte jak zrobiła to rzeszowska rada pis i lpr tylko tak jak to się robi wedle procedury z innymi ludzmi. Zresztą - darować komuś majątek wartości 11 milionów złotych by wybudować na nim ogród włoski to jest po prostu kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antydebil Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 16.03.07, 22:22 Sama nazwa pomnika (nieoficjalna) świadczy o kulturze i klasie jego "fanów". Przesiedlenie chłopstwa do Rzeszowa zrobiło swoje z tym miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYPRZYGŁUP O tempora o mores ;))) IP: *.range86-145.btcentralplus.com 16.03.07, 22:29 Chłopku panszczyzniany prócz tak wszetecznych nazw jak Wielka Vagina nazywają ów twór LUCYFERA również niektórzy OŚLIMI USZAMI, dla ułatwienia nadmienię iż jest to coś co zwisa ci po obydwóch stronach pustej łepetyny. A tera do łozeczka ministrancie bo kto rano wstaje temu Pan Bóg daje i łapki na kołderce o żadnych tam występnych pomnikach nie dumać :))) Ora et labora :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antydebil Re: O tempora o mores ;))) IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 16.03.07, 22:44 Rozmawiasz z Rzeszowianinem od pokoleń chłopku bez gustu. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyDEKIEL Re: O tempora o mores ;))) IP: *.range86-145.btcentralplus.com 16.03.07, 23:18 A ty rozmawiasz z Rzeszowianinem i obywatelem kosmosu od pokoleń zwierzaku pociągowy oddarty od dyszla panzervaustem :))) A typowe bezguscie prezentują tacy jak ty. Pewnie w ogrodzie masz całe stadko gipsowych krasnali i pomnik papieża z modeliny ;))) Dlaczego nie zrobic z POMNIKA awangardowego dziela sztuki a przy okazji ocalic kawalek historii? What? Przez takich jak ty miedzy innymi rozebrano kiedys mury obronne Krakowa, tylko dzieki fortelowi kilku madrych ludzi ocalono Bramę Floriańską, wiem ze to nie ten kaliber ale za 100 -200 a nawet 50 lat POMNIK BEDZIE BEZCENNYM ZABYTKIEM tłumoku nie dociera? Ja wiem ze tacy jak ty prezentują myslenie przyszlosciowe od sumy do dumy ale na szczescie jest jeszcze wielu bardziej rozgarnietych ludzi. I pytam sie kto ma prawo niszczyc cos co kiedys wybudowano wielkim nakladem sil i srodkow? Co? I dlaczego? Bo nie pasi gosciom w garsonkach ? CO? Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Re: O tempora o mores ;))) 17.03.07, 00:30 Czy to jest kwestia gustu? Śmiem wątpić. Mi ten pomnik wcale się nie podoba ale wrósł w Rzeszów. I co na to można poradzić. Jeszcze kilka lat temu, z tego co pamiętam, były próby wyburzenia i ówczesnego domu kultury WSK, bo to twór komunistyczny itp. I co jest teraz. Budynek świeci zupełnie innym światłem i jest niemalże jedynym takim budynkiem w Polsce klasycznie socrealistycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leppiej Re: O tempora o mores ;))) IP: *.ija.csic.es 17.03.07, 12:54 >>Rozmawiasz z Rzeszowianinem od pokoleń chłopku bez gustu.<< O qrcze, ale humor... :D. Nie obraz sie, ale przeciez 2 pokolenia wstecz Rzeszow byl rozmiaru duzej wsi. To nie wies sie przeprowadzila do Rzeszowa, tylko Rzeszow objal okoliczne wsie. Zabrzmialo mi to mniej wiecej tak: "Rozmawiasz z Lubartowianinem od pokolen ty wsioku ze Szczebrzeszyna". Jak czlowiek nie ma powodu do dumy ze swoich osiagniec, to jest dumny z przynaleznosci narodowej, etnicznej, regionalnej czy chocby z Malysza Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: O tempora o mores ;))) 17.03.07, 13:44 Gość portalu: Antydebil napisał(a): > Rozmawiasz z Rzeszowianinem od pokoleń chłopku i co sie tak tym szczycisz przeciez Rzeszów to wiocha a przed wojna to kilka ulica i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 22:57 tak zgadzam sie z toba w 100%!!! i Ty jestes tego najlepszym przykładem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antydebil Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 16.03.07, 22:58 Odezwała się córka chłopów z odziedziczonym po nich gustem. Wstyd mi ze takie typy mieszkają w tym mieście, na szczescie wasz chłopski symbol za parę miesięcy zniknie z Rzeszowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 17.03.07, 00:26 Moim zdaniem o poczuciu humoru. I o niczym więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: 82.177.98.* 16.03.07, 22:42 gdyby nie PiS, który wybraliscie nie byłoby teraz takiego problemu jeszcze raz dziękuje wszystkim dzięi którym przez ostatnia kadencję miasto stało w miejscu, zamiast go budować to go niszczyli i poprzez swoję decyzje bedzie niszczone nadal............. po prostu nic tylko uciekać z tego miasta ...trace już nadzieje iż coś się tutaj zmieni.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW Zdjąć to żelastwo i przetopić na pomnik papieża :) IP: *.19.165.29.osk.enformatic.pl 17.03.07, 00:01 założyć z powrotem i nie będzie kolidować z parkiem papieskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observ Glowy niech sobie zburza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 00:11 rozbieraja nam jeden symbol i chca nastepny.... POMNIK ZOSTAJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re:Antydebil wolał by pomnik penisa i w tym proble IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 01:07 Antydebil wolał by pomnik penisa i w tym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.dyn.optonline.net 17.03.07, 01:31 Tez byl pomysl zeby rozebrac palac kultury i dzieki Bogu nic z tego nie wyszlo.Tak jak niektorzy pisza ten pomnik jest wizytowka Rzeszowa czy sie to komus podoba czy nie.Jak zniknie hotel i pomnik to co bedzie ta wizytowka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scyzoryk Re: ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 04:36 Nie wiem o co chodzi? rozbieracie pomnik bo komuś przypomina pipke??? nie kumam was?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Re: Ogrody bernardyńskie IP: *.nat.rsk.pl 17.03.07, 07:08 Kto zbałamucił Bernardynów że dostana pieniądze na urzadzenie ogrodu włoskiego? Unia daje pieniądze na renowacje zabytków, a nie na kultowe miejsce kontemplacji. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Ogrody bernardyńskie 18.03.07, 09:53 to się da prosto zrobić. Najpierw powiedzą że będą to ogrody dla pospólstwa. Po realizacji wprowadzą przepustki. Ci ci głosowali za oddaniem placu będą wraz z rodzinami mieli stałe przepustki. Pospólstwo ... won chamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antydebil Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 17.03.07, 07:24 Po ch..u symbole - betonowy klocek i osrany szary pomnik, jedz do Phenianu tam będziesz miał pełno takich symboli pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomuch as przewrazliwony jestes!!!! IP: *.dnet.pl 17.03.07, 13:32 nie rozumiem ludzi którzy rano budzą się z myślą co zburzyć tym razem Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 17.03.07, 15:01 Kolega - rzeszowianin od pokoleń objawił nam swoją kulturę;) Antydebilu lecz się sam;) Odpowiedz Link Zgłoś
ika_przemysl Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 17.03.07, 07:28 Buuu... z czego teraz cały kraj będzie się śmiać? Odpowiedz Link Zgłoś
aptyalismus Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 19.03.07, 10:59 Widzę tu szansę dla Ciebie. Mam nadzieje, że staniesz na wysokości zadania. Tylko musisz się wypowiadać na forum ogólnokrajowym bo jak narazie to chyba tylko Rzeszów rozbawiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jwm1 Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.cable.wsm.wielun.pl 17.03.07, 08:54 Po pierwsze primo. Pomnik kojarzy sie z waginą. I co z tego? Na świecie symboli fallicznych w architekturze i sztuce jest przeszło więcej i od pokoleń. Nihil novi sub sole. Po drugie primo. Pomnik jest elementem charakterystycznym Rzeszowa w stopniu deklasującym jakiekolwiek inne symbole. Po trzecie primo. Moja młodość upłynęła w cieniu tego właśnie pomnika i nie pozwolę, by jakieś bernardyny go rozebrały. Po moim trupie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.dnet.pl 17.03.07, 09:08 nieeeeeee!!! debile!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leppiej Nie wierze... :) IP: 87.223.239.* 17.03.07, 09:16 Miasto podarowalo zakonowi teren, a teraz placi za jego dzierzawe? Dobrze zrozumialem? Qrcze, to albo jakis Monthy Python albo prokurator za niegospodarne rozporzadzanie mieniem komunalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAG Re: Nie wierze... :) IP: 84.38.160.* 17.03.07, 10:45 Trzeba postawić tablice z nazwiskami tych panów co przekazali plac i go ogrodzić z informacją iż należy teraz do zakonu. W głowie się nie mieści jak można podejmować takie decyzje !!! Niech przekazują SWÓJ prywatny majątek na cele zakonu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludwik Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 09:40 kocham Rzeszow ,ale chyba juz pora go opuscic. klechy przejely wladze -Qrrrwaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 17.03.07, 09:44 W realu nie ma tylu obrońców pomnika co na necie... W autobusach ludzie odwracają głowy jak przejeżdżają obok tego syfu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.rzeszow.mm.pl 17.03.07, 09:57 Ja pie.. co tu się dzieje !!!! Szok !!! Niech jeszcze wyburzą Urząd Wojewódzki, teatr i to wszystko co jest w około i niech postawią z 8 kościołów z ogrodami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasciturus A jakby tam byli ssmani?a nie czerwone bydlaki? IP: *.rzeszow.mm.pl 17.03.07, 10:00 To juz dawno by pomnika nie było. Ale że są czerwoni bandyci to jest ok.Inna sprawa że pomnik jest wstrętny i szpeci wizerunek miasta. Komu się podoba?chyba tylko miernotom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.krak.tke.pl 17.03.07, 09:58 nie powiem, zeby pomnik był jakims super specjalnym elementem rzeszowa ale dzieki niemu rzeszów jest rozpoznawany w calej POLSCE !! ktoś ma bardzo durny pomysl :-/ Odpowiedz Link Zgłoś