katolik_prawdziwy 20.03.07, 12:43 Podejrzewam że dlatego rząd jest nieprzychylny Rzeszowowi a Polacy nie lubia tego miasta. Fanatyczne uwielbienie obscenicznego wulgarnego pomnika potwierdza tylko opinie że Rzeszów to miasto komuchów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam! Re: Pomnik powstal po to by osmieszyć pobliski ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 12:59 Puknij sie w leb prostaku! Ty sie zastanow co wypisujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Pomnik powstal po to by osmieszyć pobliski ko IP: *.intertele.pl 20.03.07, 13:04 Ten "prawdziwy katolik" musiał miec niezłe wtyki w byłym KW PZPR skoro założył taki temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludwik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 13:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Katolik ma rcją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 13:21 Katolik ma rację...dawniej chodziło o to ,żeby zasłanić i zasłaniać Kościoły..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Katolik ma racje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 13:22 Katolik ma rację...dawniej chodziło o to ,żeby zasłanić i zasłaniać Kościoły..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Katolik ma racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 14:24 Nie dziwie sie ze jak stoisz od strony polnocnej pomnika to nie widac kosciola. Wystarczy ruszyc tluste dupsko dwa kroki za pomnik i kosciol jest w pelnej krasie. Troche pomysl a dopiero pozniej wypisuj glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Katolik ma racje IP: *.devs.futuro.pl 20.03.07, 14:55 Prawdą jest że pomnik miał przysłonić widok na kościół (obecnie chyba już bazylikę). Opisane jest to przez F.Kotulę (którego trudno posądzić o klerykalizm). Pomnik powienien być wyburzony przy przebudowie ul. Cieplińskiego - jeszcze byłoby dofinansowanie z unii. Nie ma co sie rozczulać nad tym "arcydziełem" tow. Mariana Koniecznego - jego Lenin z Nowej Huty został zburzony chyba w 1989roku, a Nike (Mike) warszawska chyba niebawem zostanie wyburzona - już jej otoczenie zostało tak zmienione że jej praktycznie nie widać. A swoją drogą sieroty po komunie wiecie chociaż jaki jest napis pod naszym sławetnym pomnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smiley Re: Katolik ma racje IP: 75.126.114.* 20.03.07, 15:13 No wlasnie - na pewno nie wiedzą. Jeden z drugim proste chłopy wytłumaczyły sobie że to pomnik cipy i bronią bo chłop żywemu nie przepuści. Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Re: Katolik ma racje 20.03.07, 15:32 nikt o zdrowych zmysłach nie rozczula się nad "arcydziełem". Kpisz chyba podejrzewając ludzi o to, ze dostrzegają w nim walor artystyczny. Ten pomnik to znak rozpoznawczy Rzeszowa - zabawny należy przyznać. I kawałek historii. Co do napisu - nie sądzę by 1/10 rzeszowian wiedziała co tam pisze. Dla nich to jedna jedyna w swoim rodzaju, zabawna, i we wspomnieniach ciepła;) stojąca od przeszło 30 lat wielka... Pozostałość po komunie , ale przede wszystkim świadcząca o poczuciu humoru mieszkańców. I nie ważne jakim, czy górnolotnym czy tym mniej(osobiście dla mnie to takie bardziej z "Misia"). Jest przykładem jak "wielkie idee" można ośmieszyć w tak banalny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Katolik nie ma racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 16:24 A ja nie wiem co pisze, co dokladnie przedstawia, nie jestem komuchem i nie interesuje mnie kiedy pomnik powstal ( czy za komuny czy w czasach mieszka I) natyomiast jestem przeciwnikiem wyburzenia pomnika. Mi sie on z komuna nie kojarzy. Sorry ale wystarczy sciagnac ten blaszak i zamiast niego przyczepis herb miasta i finito. Uwiezcie mi, ze ktos jak pierwszy raz zobaczy ten pomnik to nie bedzie wiedzial ze postawiony przez komunistow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Katolik nie ma racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 16:31 Proponuje wyburzuc Urzad Wojewodzki bo jak ide Grunwaldzka to nie widze klasztoru Bernardynow. Kto tak beznadziejnie pozwolil na budowe takiego gmachu w tym miejscu. Najlepiej zeby klasztor widzoczny byl w promieniu 5 km z kazdeho miejsca:-) Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Katolik ma rcją 22.03.07, 23:07 dziś nie ma potrzeba zasłaniać kościołów. Urzędnicy Pana B. zniszczą Kościół; zostaną niepotrzebne kościoły. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Katolik ma rcją 27.03.07, 21:41 I robią to do dzisiaj bez względu na to, co się tam dzieje :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Re: Pomnik powstal po to by osmieszyć pobliski ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 16:43 Ika, zmienilas nicka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siemanko Kosciol sam sie osmiesza :)))) IP: *.range81-157.btcentralplus.com 20.03.07, 22:24 Katolik nigdy nie ma racji gdyż wierzy on w rzeczu równie prawdziwe co krasnoludki, Smurfy, Spiderman i Strażnik Teksasu, dlatego można go zakwalifikować jedynie do grupy chorych psychicznie lub niedorozwinietych. "Rzeszów to miasto komuchów" tak i dlatego SLD ma tu zawsze "najlepsze" wyniki a plac Bernardynom oddały stare SB-eki heheeheh Pobliskiego koscioła nie trezba osmieszac - SAM SIĘ OSMIESZA na kazdym kroku ostatnio :))) Siemanko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: revenant Re: Kosciol sam sie osmiesza :)))) IP: 82.177.97.* 20.03.07, 22:54 Potwierdzam poprzednika doskonale to ujął kościół to utopia dla słbych i ciemnych i wieczna zaraza tego miasta.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowiak Re: Kosciol sam sie osmiesza :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 23:20 Londyn ma big bena wiec dlaczego my nie mozemy miec wielkiej ci**...?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Kosciol sam sie osmiesza :)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 23:31 BIG CIP*bo to jest dużych rozmiarów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dinn Re: do revenanta IP: *.enformatic.pl 20.03.07, 23:43 prosze mow za siebie okey !!!! obrażasz dziesiatki tyśiecy ludzi tylko w tym miescie a jestes jednostka wiec bez takich ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: revenant Re: do revenanta IP: 82.177.97.* 21.03.07, 07:42 NIE wymieniam nikogo z osobna tylko piszę o parszywej instytucji jaka się panoszy dosłownie wszędzie w tym kraju a wprzypadku naszego miasta to już wogóle horror ale to się na szczęście kończy wraz z wymianą pokolenia. Mnie nie jeden raz obrażano tu i moje poglądy na życie które nie idą w parze z kościołem. To co mam być zadowolony i klaskac z radości że klechy dostały za frajer dosłownie centrum miasta chcą zniszczyć symbol naszego miasta i zrobić tam jakiś park czy ogród zapomniałeś jak biskup za 1 złoty kupił sobie dworek w centrum na jałowego nawet ulica jest imienia jakiegoś klechy!!!!! to kościół i jego zacofany elektorat robi nam taką zapyziałą opinię w kraju. Wszędzie ryja wtyka w nie swoje sprawy nie będzie tak że klecha będzie uszczęśliwiać nas mieszkańców swiomi pomysłami mam nadzieje że dzięki tej 5-tonowej kuli powstana takie drgania że panów bernardynów wytrzęsie z takiego pomysłu jak nizczenie symbolu miasta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: do revenanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 15:04 nie jest jednostka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dinn Re: do revenanta IP: *.enformatic.pl 21.03.07, 15:48 No dobra jest moze setny na dziesiatki tyśiecy ludzi tylko w tym miescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Pomnik powstal po to by osmieszyć pobliski ko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 09:58 Cała ta dyskusja dowodzi o prowincjonaliźmie dyskutantów. Jak mozna bronić czegoś co jest powodem kpin w całej Polsce. Posiadanie takiego pomnika a zwłaszcza jego obrona nie swiadczy o poczuciu humoru Rzeszowian. ale wręcz przeciwnie będzie znowu powodem do kpin z naszego miasta i ludzi tu mieszkających. Przecież to ani dzieło sztuki, ani prof Konieczny taki wielki artysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Pomnik absurdu IP: *.devs.futuro.pl 21.03.07, 10:33 od samego pomysłu absurdalny i głupi. Jakich niby wlak rewolucyjnych miał dotyczyć?? Tow. Kruczek (jeden z praojców SLD) powiedział: "Ma Warszawa Mike to i Rzeszów będzie miał swoją Mike". No i co sieroty po komunie żaden nie był nawet przeczytać napisu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: revenant Re: Pomnik absurdu IP: 82.177.97.* 21.03.07, 15:43 Sieroty po komunie na szczęście radzą sobie nieźle w przeciwieństwie do sierot posolidarnościowych czy posierpniowych to oni sobie zrobili raj na ziemi z polski za 700 - 1000 netto krzaklewski waz wydymał Wałęsa was wydymał cała prawica was wydymała macie prawiczki czego chcieliście!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artU Re: Pomnik powstal po to by osmieszyć pobliski ko IP: 195.117.30.* 21.03.07, 10:53 Prowokacja ..smieszna..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: Pomnik powstal po to by osmieszyć pobliski ko IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 22.03.07, 18:52 ales ty jest jednak kretyn! Odpowiedz Link Zgłoś
tedi112 Re: Pomnik powstal po to by osmieszyć pobliski ko 22.03.07, 22:43 Jeśli jesteś prawdziwym katolikiem jak deklarujesz to dlaczego: 1 wyzywasz bliźnich od komuchów? 2 Chcesz wejść do d.... rządowi podpierając się kościołem? 3 może śmieszny ale nie obsceniczny (afe skąd takie skojażenia u katolika) symbol Rzeszowa może ośmieszać kościół? Przecież bardzo duże zasługi w walkach rewolucyjnych i narodowo-wyzwoleńczych miał właśnie kościół katolicki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: Pomnik powstal po to by osmieszyć pobliski ko IP: 84.38.160.* 25.03.07, 14:49 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
edico No to masz problem 27.03.07, 21:39 Ponieważ nie dostrzegam nic bardziej osmieszającego siebie, jak kościół katolicki i jego zwolennicy. Odpowiedz Link Zgłoś