Dodaj do ulubionych

Wiadomości dnia

07.04.07, 15:16
Stalowa Wola > Godziny święceń pokarmów
Bazylika Matki Bożej Królowej Polski – od godziny 9 do 14 co pół godziny;

Kościół Świętego Floriana – od godziny 9 do 12 i od 15 do 17 co pół godziny;

Kościół Świętej Trójcy – od godziny 9 do 17 co pół godziny;

Kościół Opatrzności Bożej – od godziny 9 do 16 co pół godziny;

Kościół Matki Bożej Szkaplerznej w Rozwadowie – o godz. 9, 10, 11 i 12;

Klasztor Braci Mniejszych Kapucynów - – od godziny 9 do 16 co pół godziny;

Parafia Matki Bożej Różańcowej – od godziny 10 do 12 co pół godziny i o 15.

www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070407/AKTUALNOSCI/70407011/0/podkarpackie

Ciekawe, kiedy zaczną informować w gazetach o tym, który blok i klatka ma
sprzątać kościół?
Obserwuj wątek
    • Gość: MC Re: Wiadomości dnia IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 07.04.07, 16:51
      ale w czym widzisz problem?dla mnie to duze ulatwienie wiedziec gdzie i kiedy
      mozna poswiecic koszyczek.zluzuj krawat:P
      • smalltownboy Re: Wiadomości dnia 07.04.07, 16:59
        Przeciez to nie tematy do gazety ponadregionalnej, To zwykłe ogłoszenia
        parafialne.
        • Gość: MC Re: Wiadomości dnia IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 07.04.07, 17:00
          skad to wydarles?
          • smalltownboy Re: Wiadomości dnia 07.04.07, 17:38
            Z Echa Dnia- gazeta o zasięgu- Woj świetokrzyskie, Radom, Byłe tarnobrzeski i
            Mielec
            • Gość: MC Re: Wiadomości dnia IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 07.04.07, 17:43
              e tam, myslalem ze cos ogolno.jest ok.niech pisza;)
        • mjot1 Widzisz? 07.04.07, 19:20
          Społeczności tego właśnie potrzeba, więc media spieszą z pomocną informacją.
          Mniemam, iż należałoby też ogłaszać owe chwile kiedy to zwróciwszy się we
          właściwą stronę świata należy padłszy na kolana cześć oddać.
          A już informacje o sprzątaniu koniecznie.

Najniższe ukłony!
          Ze zrozumieniem M.J.
          • smalltownboy Re: Widzisz? 07.04.07, 22:00
            Nie mogę już. To katowanie obrzędami, świętami. Przyjechali znajomi, nie ma
            gdzie wyjść, gdyż wszystko już pozamykane, mało tego, dzwoniłem do Warszawy do
            lokalu gdzie zawsze jest całodobowo, dziś wyjątkowo do 23.00 W TVP psychoza
            świąteczna, w radiach to samo (takim pozytywnym wyjątkiem jest Zetka, która
            normalnie gra tanecznie jakby nigdy nic). Nawet w internecie widać to
            umartwienie. Nic dziwnego, że potem ludzie zapijają się na umór, bo w takim
            kraju to jedynie alkohol lub leki przeciwdepresyjne mogą pozwolić na normalne
            funkcjonowanie. Chociaż w okresie świątecznym należy podwoić dawkę. To jest ta
            obłuda i hipokryzja, ta obrzędowość, te miotełki tydzień temu w niedziele, te
            koszyczki dzisiaj. Gdzie w Piśmie Świętym, niby wykładni dla katolików jest
            jakaś wzmianka o świętach? o koszyczkach?
            Nie wiem, ja nie pasuję do tego kraju, przytłacza mnie ten katolicyzm, otworzę
            TV- JPII, radio- to samo, Internet- także sporo, wyjdę z domu- pomnik JPII i
            modły pod nim. Dziś znajomy osobnik (nawiedzony i ciemny zarazem) zwyzywał mnie
            od ateistów przez gg, bo nie chcę wywyższać papieża JPII. Żadne logiczne
            argumenty o Piśmie Świętym nie docierają. Na konkretnie zadawane pytania sypały
            się tylko epitety i odpowiedzi w stylu.. a u was to murzynów biją. I taki jest
            ten polski katoliban, niestety. A podobno był u spowiedzi.....
            • mjot1 Re: Widzisz? 07.04.07, 22:36
              Cóż... Nie przejmuj się.
              Powiadają, że będzie lepiej (choć trudno sobie wyobrazić by mogło być jeszcze
              lepiej...)

Najniższe ukłony!
              Nastrojon świątecznie M.J.
              • smalltownboy Re: Widzisz? 07.04.07, 22:47
                Tu znalazłem ciekawą dyskusję na temat, na jaki pokłócił się ze mną ten znajomy.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=60383107&a=60383107
                Ja oczywiście prentowałem poglądy bliskie autorowi tematu. Przy okazji widzimy
                miłosierdzie bliźniego katolibanu (adwersarzy)
                • mjot1 Re: Widzisz? 07.04.07, 22:56
                  Ponoć krowa jeno poglądów nie zmienia...
                  Więc? Niechybnie w „tem temacie” krową pozostanę do końca marnych swych dni
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=60104940&a=60139032

Najniższe ukłony!
                  Zatwardziały M.J.
                  • smalltownboy Re: Widzisz? 07.04.07, 23:01
                    Po prostu gdy czytam tamte logiczne wypowiedzi husyty i bełkotliwe, aroganckie,
                    bezsensowne i wrogie odpowiedzi katolibanu, to po prostu gotuje się we mnie
                    krew. Jak można mieć tak mózg wyprasowany ideologią? A śmiali się z komuny, że
                    była taką czy inną ideologią. Czymże oni są?
                    • mjot1 Re: Widzisz? 07.04.07, 23:49
                      Bardzo, ale to bardzo dawno temu w czasach tak mrocznych aż nieprawdziwych
                      zadawałem sobie i innym pytanie: dlaczego „komuna” nie nauczy się propagandy od
                      kościoła?
                      Cóż... Widać tak to już jest na tym padole, że gdy stajesz się siłą przewodnią
                      i uwierzysz żeś posiadł prawdy wszelakie i jedynie słuszne tracisz wówczas
                      wszelkie zahamowania w tym (mam taką cichutką nadzieję) także instynkt
                      samozachowawczy.

Najniższe ukłony!
                      Życzący wszystkim makabrycznych snów nadziei pełen M.J.
                      • smalltownboy Re: Widzisz? 08.04.07, 00:05
                        Z drugiej strony, może i dobrze, że tak katują tymi obrzędami i JPII poprzez
                        media, szkoły, nakazy, zakazy. Nie zdają sobie sprawy, że docelowo coś takiego
                        wywoła odwrotny skutek, szczególnie w młodym pokoleniu MTV, a nie JPII, jak by
                        chcieli nazywać.
                        • cool_kid Re: Widzisz? 08.04.07, 01:14
                          Tez mam dosc tego cholerstwa, wszystkie puby pozamykane, nie ma gdzie wyjść na
                          weekend, czy my żyjemy w kraju wyznaniowym :/
            • Gość: Kuraiko Re: Widzisz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.07, 02:00
              o tak, wiem co czujesz :P byłam na mojej "kochanej" uczelni (WSIiZ) w środę,
              idę sobie, a tu na holu głównym portret Jana Pawła II we wstążkach, kwiatach,
              itd :/
              godziny święcenia, spoko, niech będą, bo jak się dowiedzieć skoro się co
              niedziela nie chodzi do kościoła :PP ale to co w radiu i tv, to masakra.
              Chciałam dzisiaj z facetem obejrzeć coś fajnego, a tu albo Pasja (była rok
              temu!!!), albo jakieś starocie i skończyło się na Cartoon Network i Animal
              Planet :P

Polska stanie się niedługo państwem wyznaniowym, jeśli już nie jest, a
              sczególnie Rzeszów...

poza tym, kiedy ludzie zrozumieją, że religię stworzył CZŁOWIEK
              • Gość: uio Re: Widzisz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.07, 07:46
                ups
              • smalltownboy Re: Widzisz? 08.04.07, 21:01
                A dzisiaj polskie święta widać na drogach, sami niedzielni kierowcy, głównie
                płci żeńskiej (nie obrażając kobiet ogólnie), a z boku zalani w sztok mężowie.
                A jak. Jak świętować, to świętować. W większości państw już jutro jest dzień
                roboczy, a u nas ustawodawca pomyślał, żeby kaca wyleczyć :)
              • cool_kid Re: Widzisz? 08.04.07, 23:06
                Rzeszów to katoland jakich mało, może Ci Hindusi czy Arabowie których WSIZ
                ściąga trochę orzeźwią to miasto bo na razie tutejsza społeczność uznaje jeden
                jedyny model życia a kazdy kto od niego odbiega uchodzi za kogoś złego.
                • cool_kid Re: Widzisz? 08.04.07, 23:09
                  Szczególnie piękny widok to kościoły z których po mszy wychodziło pełno dresów
                  i innych tępaków, plując na chodnik, gapiąc się tępym wzrokiem na przechodniów
                  i przeklinając co drugie słowo. Poza tym chamstwo jak na co dzien, np. jeden
                  taki przykładny nazwał wczoraj kurwą młodą kobietę za to że za długo stała przy
                  kiosku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka