Dodaj do ulubionych

LO w Rzeszowie

15.04.07, 18:31
wiem, że ten wątek był już parę razy, ale jakie są ostatnie opinie o liceach w Rzeszowie?? Muszę wybrać, a nie wiem które :( Wybieram się na profil humanistyczny lub językowy. Dużo słyszałam różnych plotek, a co wy myślicie??
O ILO słyszłam, że snobistyczne, o II, że się nie trzeba uczyć... Juz sama nie wiem... Wypowiedzcie się
Obserwuj wątek
    • Gość: PC Re: LO w Rzeszowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 18:40
      W II LO czyli liceum o poziomie nauczania jednym z najwyższych w regionie nie
      trzeba się uczyć? Owszem, trzeba i to nie mało. Choć przyznać należy, że
      atmosfera panująca tam sprzyja nauce. Pewnie stąd właśnie czyjaś opinia, którą
      usłyszałeś. To liceum tworzone przez ludzi dla ludzi, tam bez stresu i zbędnych
      ogródek podyskutujesz z nauczycielem, dyrektorem. Tą szkołę się kończy z potężną
      wiedzą, renomą i świetnymi wspomnieniami. Kończyłem kilka lat temu i szczerze
      polecam, warto jeśli tylko wykazujesz ambicje a nie szukasz łatwizny, bo wtedy
      Ci lekko nie będzie.
    • Gość: bellisima Re: LO w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 19:33
      Jak myślisz o klasie humanistycznej, bądz językowej to ja polecam Ci VIII
      LO!!!! mimo iż jest to młoda placówka wcale nie jest gorsza od
      takich "gwiazdek" jak I LO czy II LO!!!! w szkole panuje miła i rodzinna
      atmosfera, którą tworzą nie tylko uczniowie ale i młodzi, świetnie
      wykwalifikowani nauczyciele!!!Nauka języków jest tu naprawdę na świetnym
      poziomie!!!! I mimo, że VIII LO nie ma jeszcze wyrobionej renomy w Rzeszowie to
      z roku na rok pnie się w górę!!! sprawdż ofertę jaką przygotowali i porównaj z
      innymi szkołami rzeszow.edu.com.pl/Kandydat/kseon.php !!! Myślę, że
      jest się nad czym zastanowić!!! ja nie żaluję spędziłam tam niezapomniane 3
      lata!!! pozdrawiam
    • Gość: asik Re: LO w Rzeszowie IP: *.home-net.com.pl 16.04.07, 17:12
      nie wiem gdzie słyszałaś ze w II LO nie trzeba sie uczyc. ktoś chyba Cię źle
      poinformował. z tego co sie orientuje to na profilu humanistycznym trzeba
      nieźle zakuwać historie a polski tez wysoko stoi. ja sama skonczyłam to liceum
      i jezeli miałam bym wybrac jeszcze raz to zdecydowanie wybrałabym II LO. w tej
      szkole panuje swietna atmosfera. polecam ta szkołe ale wybór nalezy do Ciebie.
    • uczniak4 Re: LO w Rzeszowie 17.04.07, 10:26
      ja miałem wyjechac z rzeszowa razem z rodzicami do Warszawy, i tam miałem
      podjąc naukę w XIII LO w klasie językowej z angielskim i rosyjskim!!! jednak
      zdecydowaliśmy, że zostajemy w rzeszowie i teraz ostro zastanawiam się nad
      LO!!!! ktore wybrac, które okaze sie najlepsze dla mnie!!!! i jak narazie
      jestem zdecydowany na 8LO na klase lingwistyczną z ang+ros!!!!! jest ktoś kto
      idzie do tej klasy!!???!!! jutro dzien otwarty w VIII LO!!! odzywać się to może
      sie spotkamy w szkole:))
      a reraz spadam bo przerwa sie zaczyna;>!! papa
    • belfer27 Re: LO w Rzeszowie 17.04.07, 10:53
      ja proponuję VIII LO klasę lingwistyczną i połączenie języków angielski+
      rosyjski!!!! pózniej można podjąc kontynuację nauki na Filologii rosyjskiej
      połączonej z licencjatem z języka angielskiego lub niemieckiego, która jest na
      Uniwersytecie Rzeszowskim!!!!!i język rosyjski w połączeniu z angielskim jest
      naprawdę językiem PRZYSZŁOŚCI!!!!!!!! pozdrawiam
      • Gość: xxx Re: LO w Rzeszowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 19:37
        Proponuję ci X LO przy ul.Sucharskiego w Rzeszowie.Miła atmosfera,wysoki
        poziom,bardzo mili nauczyciele i dyrekcja!!!!!JAK SIE UCZYC TO TYLKO W X LO.
      • Gość: steppenwolff Re: LO w Rzeszowie IP: *.166.unknown.vectranet.pl 19.04.07, 22:52
        pózniej można podjąc kontynuację nauki na Filologii rosyjskiej
        > połączonej z licencjatem z języka angielskiego lub niemieckiego, która jest
        na
        > Uniwersytecie Rzeszowskim!!!!!i
        O ile mi wiadomo, nie ma już tego połączenia - w tym roku przynajmniej
        rekrutacja o tym nic nie mówi.

pozdrawiam
        Anka
    • Gość: Student Re: LO w Rzeszowie IP: *.sgh.waw.pl 19.04.07, 23:14
      Za moich czasow w I LO byl duzo wyzszy poziom niz w II LO (wiem, bo ja
      chodzilem do I a moja siostra do II LO)-> Chodzi mi o przedmioty humanistyczne
      i jezyki.
      Ale ja skonczylem liceum 4 lata temu.
      Nie wiem do konca, co masz na mysli piszac "snobistyczne", tak na prawde
      atmosfere tworza sami uczniowie i wszystko zalezy od tego na jakich ludzi w
      klasie trafisz, a nauczyciele sa rozni, jak wszedzie. W mojej klasie bylo wiele
      fajnych osob.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka