Dodaj do ulubionych

Nasila się protest lekarzy

IP: *.19.165.21.osk.enformatic.pl 30.05.07, 16:38
zagadka dla prawnikow : pacjent potrzebuje pomocy lekarskiej, zlamal noge,
jedzie do szpitala a tam strajk, wiec noga zle mu sie zrosla. pacjent jest
ubepieczony bo pracowal placil skladki. Kogo skarzyc o odszkodowanie :
dyrekcje szpitala ? lekarza ktory odmwil pomocy ? skarb panstwa ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Milek Re: Nasila się protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 17:59
      zwolnić powinni się Ci najwięksi biorcy, a z pewnością zwalniają się lekarze
      młodzi, którzy jeszcze nie nauczyli się brać łapówek, takich właśnie szkoda.
      Znam takiego biorcę lekarza w Rzeszowie który mówił że zycie człowieka podczas
      operacji zależy tylko od niego, a nie od lekarza operującego. Łatwo sie
      domyślić jaki to lekarz podczas operacji jest poza lekarzem operującym. A
      jeszcze dokładniej przyjrzeć się należy jego majątkom, przy czwórce dzieci - i
      tacy biedni ci lekarze.
    • Gość: Thorgal Re: Nasila się protest lekarzy IP: 89.100.92.* 30.05.07, 18:05
      Art. 68.

1. Każdy ma prawo do ochrony zdrowia.

2. Obywatelom, niezależnie od ich sytuacji materialnej, władze publiczne
      zapewniają równy dostęp do świadczeń opieki zdrowotnej finansowanej ze środków
      publicznych. Warunki i zakres udzielania świadczeń określa ustawa.

Według Konstytucji Wine ponosi Państwo i tylko skarb państwa może byc skarżony
      ponieważ nie zapewnił dostepu do świadczeń opieki zdrowotnej a lekarz ma prawo
      do protestu jezeli nie koliduje to z prawem.
      • Gość: pacjent Re: Nasila się protest lekarzy IP: *.ipartners.pl 30.05.07, 19:01
        zal tych biednych lekarzy , ktorzy maja wille, porzadne samochody , wakacje za
        granica, mlodzi za pare lat do tego tez dojda , a my pacjenci ???nie mamy nic
        do powiedzenia , a ich zawod to sluzba , tylko serca im brak, za granica
        pieniadze daja za darmo
        • Gość: giga Re: Nasila się protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 21:37
          Jaka służba? Na dyplomie nie mam słuzba. W Umowie o pracy też nie ma mowy o
          służbie.
      • Gość: anette Re: Nasila się protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 09:00
        czy napewno skarb panstwa a nie NFZ nalezy skarzyc, to przeciez NFZ ma zdolnosc
        sadowa jako instytucja moze pozywac i byc pozywana, poza tym to NFZ kontraktuje
        uslugi . A czy nie uwazacie ze powinno sie tez skarzyc bezposrednio lekarza ?
        Ogolna zasada odpowidzialnosci z kc ? a moze jakas kara za zlamanie przysiegi
        hipokratesa ( czy moze hipokryty ? :). a tak powaznie to mysle ze na calym tym
        strajku najlepiej zarobią prawnicy , kancelarie juz rozpatrują powaznie te
        tematy i za chwile bedzie morze pozwow. Mysle ze to da w koncu konowalom do
        myslenia , najlepiej uderzyc ich po kieszeni . Co do wyjazdow za granice, kto
        mial wyjechac juz wyjechal a po drugie ile lekarzy mowi perfect w innym
        medycznym jezyku ? promil ?
    • Gość: pacjent Re: Nasila się protest lekarzy IP: 212.2.101.* 30.05.07, 20:09
      oj szykuje nam sie ciezki rok.
      • Gość: roro Re: Nasila się protest lekarzy IP: *.pul.tke.pl 30.05.07, 21:06
        Pewnie ze lekarze rodzinni będą protestować. Przecież oni ciągle maja podwyższki
        a lekarze w szpitalach nie. T
        ylko co taki rodzinny robi a co robi lekarz w szpitalu?
    • Gość: jacek Nasila się protest lekarzy IP: *.zicom.pl 30.05.07, 21:54
      Ludzie jak wy wierzycie, że te konowały sie pozwalniają z pracy???, na zachód
      wyjadą później za chlebem?, a kto ich tam tylu potrzebuje, a poza tym 95 % z
      nich nie zna języka obcego!. Bukiel ten wąsaty pieniacz powinien sie leczyć...
      na główkę:)
      • Gość: jeszcze zdrowy Re: Nasila się protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 22:24
        na zachodzie za pierwszą próbę wzięcia łapówki na zbity ryj wylatuje więc woli
        zostać u nas. A to nożyczki w brzuchu zostawi, nie tą nogę zoperuje - ale
        koledzy i tak mu nie zabiorą praw wykonywania zawodu - ZIEMIA WSZYSTKO PRZYJMIE.
        Niech konowały popatrzą na siebie - Prywatne gabinety z których nie odprowadzają
        podatku ( CZY KTOś KIEDYKOLWIEK DOSTAł RACHUNEK ZA WIZYTę W PRYWATNYM GABINECIE ??)
        A tak naprawdę to rolę lekarza pierwszego kontaktu spełniają farmaceuci w aptekach
    • Gość: Dr prawa Zagadka dla prawników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 22:28
      Skarżyć się powinno Narodowy Fundusz Zdrowia ponieważ to w nim są ubezpieczone
      osoby które płacą składki na ubezpieczenie zdrowotne. Skoro NFZ wziął pieniądze
      od ubezpieczonych jest on odpowiedzialny za odpowiednie zabezpieczenie usług
      medycznych.
      • Gość: pacjęt Re: Zagadka dla prawników IP: 195.248.247.* 30.05.07, 22:38
        A może to ciężko pracujący naród zastrajkuje? - na początek nie płaćmy na NFZ
    • Gość: Biedni lekarze Nasila się protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 08:22
      Ja nigdy!, nie nie spotkałem "biednego, bez pieniędzy lekarza". Jak ma za mało
      to niech jedzie do Angli, albo sprzedaje jabłka na warzywniaku. Te strajki to
      kpienie ze zwykłych szarych ludzi. Lekarze nie widzicie że wami manipulują. Ja
      kilka miesięcy byłem bez pracy, a lekarza jakoś nigdy nie spotkałem
      bezrobotnego. Ich praca w przychodniach, szpitalach to najczęściej poniżanie
      chorych ludzi.
      • Gość: Lekarz Re: Nie spotkałeś lekarza na bezrobociu IP: *.plock.msk.pl 31.05.07, 10:02
        I nie spotkasz lekarza bezrobotnego , ponieważ lekarzy jest za mało. Każdy z
        lekarzy pracuje w kilku miejscach pracy, więc tego niedoboru nie widać. Ponadto
        pracujac w kilku miejscach, zarabia sie trochę wiecej pieniędzy.Żaden lekarz
        nie bedzie żył za 500 zl, bo potrzeba mu wiecej niż czlowiekowi po podstawówce,
        któremu do szczęścia jest potrzebne tylko jedzenie i telewizor. Stąd też lekarz
        szuka dodatkowych miejsc pracy i je z łatwoscią znajduje. Zresztą lekarz należy
        do tej najbardziej inteligentnej ( całe 7 procent ) grupy społeczeństwa i
        jezeli nie miałby pracy w swoim zawodzie , szybko nauczyłby się wykonywac inna
        pracę, z łatwością zastąpi nauczyciela, spawacza, prawnika ( oczywiscie po
        przyuczeniu ), budowlańca, fryzjera, urzędnika. Natomiast żadna osoba z w.w.nie
        zastąpi lekarza, bo lekarz to zawód z powołaniem , ogromną wiedzą i praktyką.
        Pozdrawiam gorąco wszystkich Forumowiczów, tych mniej i bardziej inteligentnych.
        • Gość: Kaźmirz Nie żartuj ! IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 31.05.07, 11:01
          Wiedza i praktyka - owszem, ale nie mów mi o powołaniu, bo właśnie jestem po
          śniadaniu i żołądek mi się przewraca.
          • Gość: qw Re: Nie żartuj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 12:09
            Dziwnym trafem w większości przypadkach POWOłANIE do zawodu lekarza przechodziz
            ojca na syna.
            przykładów napewno nie braknie
            • Gość: Kaźmirz Prawie prawda IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 31.05.07, 14:03
              Prawie - robi wielką różnicę. Nie jeden pradziad lekarz w grobie się przewraca
              ( Hipokrates też ) na to co dziś wyprawia jego prawnuk - lekarz z " powołania ".
        • Gość: witamy w UK Re: Nie spotkałeś lekarza na bezrobociu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 20:36
          Jedno wiem pewni siebie sa lekarze i nic wiecej.To co mnie cieszy to to ze
          powoli odchodzimy od przekonania ze lekarz to cos.Bardzo podoba mi sie to
          forum.Mam nadzieje ze za strajk im nie zaplaca.Beda brac urlopy bo trzeba to
          nadrobic w prywatnych gabinetach.Bardzo przebiegle???!!! i inteligentne!!!!!
          Nikt sie nie domysla....
    • Gość: er Lekarze !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 89.174.66.* 31.05.07, 11:31
      Moim zdaniem lekarze dawno już powinni powiedziec o swoich problemach bo
      skandalem jest aby dziewczyna w gminie czy urzedzie wypisując jednym palcem
      pismo na klawiaturze komputera zarabiała więcej jaK lekarz który ma ratowac
      nasze zdrowie i zycie. Trzeba im współczuć i poważać ich za poswięcenie i
      pracę.Wiem że oni aby funkcjonować muszą pracować na 3 etatach iwyrzec sie
      normalnego życia oni już i tak długo wytrzymali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka