Dodaj do ulubionych

Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr

IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 23:32
Niech tu wpisują się ludzie, którzy popierają dyrektora Rybkę. Niech Rzońca-
Dyzma zobaczy, że jest w Rzeszowie opinia publiczna. I, że ta opinia jest
przeciwko jego decyzjom personalnym.
Obserwuj wątek
    • Gość: Silver Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 04.12.01, 08:34
      POPIERAMY DYREKTORA RYBKĘ!!!!!!
      CHCEMY ABY POZOSTAŁ W NASZYM TEATRZE!!!!!!!!
      • Gość: Silver Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 04.12.01, 12:08
        A może tak zasypać marszałków emailami z poparciem dla Dyrektora Rybki? Co Wy
        na to?
        • Gość: MG MOJA OPINIA O MARSZAŁKACH IP: *.rzeszow.msk.pl 15.12.01, 18:30
          RYBKA - ZŁY, NOWARA - ZŁY. TO MOŻE WYBIERZECIE PANOWIE MARSZAŁKOWIE KOGOŚ
          TRZECIEGO - PASIECZNEGO.
          • kubik12 Re: MOJA OPINIA O MARSZAŁKACH 03.01.02, 14:36
            Wreszcie jakieś mądre słowa!! Tak trzymać.
        • Gość: PT POZOSTAŁO TYLKO PÓJŚĆ NA PIWO!! IP: *.rzeszow.msk.pl 15.12.01, 18:34
          PANOWIE PRZESTAŃCIE BYĆ NUDNI.TAK JAK NUDNY JEST TEATR W TYM MIEŚCIE. NIE
          PRZYNUDZAJCIE.lEPIEJ PÓJŚĆ NA PIWO, TYLKO NIE DO TEJ KOSZMARNEJ "MUZY".

ILONA K.
        • Gość: KW Gdzie nasz MACHO - RYBKA?? IP: *.rzeszow.msk.pl 15.12.01, 18:37
          KOCHAMY CIĘ ZBYSZKU RYBKO - Anna Kulpa i inne w kolejce, nasz Casanowo
          Rzeszowski.
      • Gość: kp KOGO MAMY RATOWAĆ????// IP: *.rzeszow.msk.pl 15.12.01, 18:26
        "nie znam pana Nawary ale to ja jestem najlepszym kandydatem na stanowisko
        dyrektora teatru" - powiedział pan Rybka po werdykcie jury. Gratuluję dobrego
        samopoczucia. Grunt to mieć dobre mniemanie o sobie.
    • Gość: RJ Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.ifpan.edu.pl 04.12.01, 10:44
      POPIERAM DYREKTORA RYBKĘ
      • Gość: bbb Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: 10.1.3.* 04.12.01, 11:28
        POPIERAM DYREKTORA RYBKĘ.
        • Gość: in Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 04.12.01, 13:01
          Kto zna adres mailowy marszałka?
    • Gość: Ika Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 04.12.01, 15:18
      No dobrze też popieram. A gdzie w Rzeszowie jest teatr.
      • Gość: m_z_r Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 04.12.01, 15:29
        Teatr mieści się...
        nad kawiarnią o wdzięcznej nazwie "Muza", którą zresztą również stworzył Rybka.
        Teatr w rzeszowie za jego czasów stał się miejscem gdzie wypada bywać, gdzie
        dzieje się wiele nie tylko na scenie. Jest to instytucja kulturalna w pełnym
        znaczeniu. Wystawy prac plastycznych i happeningi, edukacja dzieci i młodzieży.
        Gdzie nie miała dostępu kultura Polsatu.
        Niestety halabardnicy i garderobiane tego nie rozumieją.

Teatr mieści się w samym centrum miasta obok Urzędu Wojewódzkiego, na przeciwko
        Klasztoru o. Bernardynów. Obecnej nazwy ulicy nie pamiętam (dawniej nazywała
        się Tkaczowa czy tak jakoś).
        • Gość: Silver Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 04.12.01, 16:08
          ul Sokoła 7
          oraz
          www.teatrbiennale.rzeszow.pl
          • Gość: seyko Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: 192.168.1.* 05.12.01, 21:05
            NO WARA od Teatru!!!!!Jak skompromitowany człowiek może brać udział w
            konkursie!Kto o tym decyduje?
            • Gość: u-waga Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: 192.168.1.* 05.12.01, 21:20
              W Rzeszowie źle się dzieje!Sport ledwie dyszy,z WDK pozbyto się
              dyrektora,teraz próbują "położyć" Teatr.Filharmonio-jeszcze ty zostałas!Strzeż
              się więc.Do ciebie też się jeszcze moga dobrać!Zostało mi jeszcze parę miesięcy
              władzy!!!
        • Gość: frais Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 22:59
          "Wypada bywać".Wybacz,że sie czepiam,ale dla mnie teatr,kino i filharmonia z
          dobrym repertuarem to miejsce ,w który chcę bywać, bo lubię, a nie -bo
          wypada.Na spotkania teatralne chodziłam jeszcze w czasach liceum i były
          rewelacyjne.Teraz podobają mi się jakoś mniej.Ostatnio oglądalam parę
          przedstawień rzeszowskiego teatru i muszę przyznac,że były świetnie zagrane.A
          tak w ogóle Rzeszów jak na niewielkie miasto ma niezły teatr(ul.Sokoła) i
          filharmonię.A kino Rejs wyświetla znakomite filmy.Pozdrawiam.
          • Gość: less Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: 192.168.1.* 05.12.01, 23:32
            "Przyszła pora- N A P I E R A J na Dyrektora".Proponuje opracowanie spotu,
            dla tych co "myślą inaczej".
          • Gość: less Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: 192.168.1.* 05.12.01, 23:33
            dla tych ,którzy "myślą inaczej".
            • Gość: A.M. Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow.msk.pl 16.12.01, 11:41
              Jestem nauczycielką języka polskiego. Podobał mi się artykuł Grzegorza
              Chojnowskiego w Nowinach. Tylko on naprawdę pełen był troski o los rzeszowskiej
              sceny. Mówił o kondycji artystycznej naszego teatru. Szkoda, że w GW nie było
              tej klasy refleksji, tylko same stronnicze napady pełne agresji. Po prostu żal.
          • Gość: less Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: 192.168.1.* 05.12.01, 23:34
          • Gość: less Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: 192.168.1.* 05.12.01, 23:34
            • szpiro Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr 06.12.01, 00:20
              Gość portalu: less napisał(a):

> "Przyszła pora- N A P I E R A J na Dyrektora".Proponuje opracowanie spotu,
              > dla tych co "myślą inaczej".

NAPIERAJ na Dyrektora to Napieralowa zostanie Dyrektorowa.Nareszcie sobie
              dyrektorowa pogra.

• Gość: m_ Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 10:08
          • Gość: m_z_r Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 10:15
            Oczywiście, że lepsza potrzeba niż moda.
            Ale jest nadzieja, że od mody do potrzeby się dojdzie.
            Od ingorancji do potrzeby raczej daleko.
            Tylko dzięki modzie na sztukę powstawały nawybitniejsze dzieła światowej
            kultury. Tak było zawsze od starożynego Rzymu po Warhola.

Myślę, że spektakle Spotkań nie są dużo gorsze niż kiedyś. Oczywiście brak
            jakichs spektakularnych przedstawień, ale to nie tylko rzeszowska bolączka.
            Poza tym to poziom rzeszowskiego Teatru się znacznie podniósł.
            • Gość: frais Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.01, 18:45
              Gość portalu: m_z_r napisał(a):

> Tylko dzięki modzie na sztukę powstawały nawybitniejsze dzieła światowej
              > kultury. Tak było zawsze od starożynego Rzymu po Warhola.
              Zupełnie się nie zgadzam,ale wybacz,że nie będę odnosić się do takiego
              wszechogarniającego stwierdzenia. No,może z tym starożytnym Rzymem to się
              zgodzę:)))))
              >
              > Myślę, że spektakle Spotkań nie są dużo gorsze niż kiedyś. Oczywiście brak
              > jakichs spektakularnych przedstawień, ale to nie tylko rzeszowska bolączka.

Fakt niezaprzeczalny.Polskie teatry repertuarowo i aktorsko podupadają.
              > Poza tym to poziom rzeszowskiego Teatru się znacznie podniósł.

Zgadzam się w zupełności(napisałam to zresztą poprzednio).
              Pozdrawiam i przepraszam,że nie mogę "uratować"Pana Rybki,ale popieram wszystkich
              tych ludzi,którzy chcą coś fajnego zrobić w Rzeszowie.

• Gość: m_z_r Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 13:43
                Rzeczywiście, przesadziłem ze stwierdzeniem, że "tylko" dzięki modzie na sztukę
                powstawały wybitne dzieła.
                Ale na pewno moda na sztukę czy snobizm władców i bogaczy, był jednym z sił
                napędowych wielkiej sztuki. Zeby ominąć starożytność wymienię tu tylko Michała
                Anioła czy Rembrandta. A iluż artystów mogło przeżyć i tworzyć, tylko dzięki
                chęci posiadania przez snoba landszaftu w salonie?

Oczywiście rzeszowski Teatr przeżyje bez Rybki i jego sponsorów.
                Ale czarno widzę tę przyszłość. Pan Marszałek niedługo wróci do Jasła, do
                teatru dalej nie będzie chodził, to mu wszystko jedno. To my zostaniemy sam na
                sam ze spadochroniarzem i hochsztaplerem.
                Dlatego powinniśmy protestować, protestować, protestować...
                • Gość: Silver Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 14:45
                  PROTESTUJĘ<PROTESTUJĘ<PROTESTUJĘ NADAL.
                  Dlaczego spadochroniarz miałaby zastąpić człowieka, który świetnie zna nasz
                  Teatr, lokalne środowisko i co najważniejsze sprawdził się w swojej roli.
                  Po co nam ktoś obcy, mając tu, na miejscu, swojego - "rzeszowskiego" człowieka.
                  Jaki to ma sens?
                  Nie uwierzę także, że oferta spadochroniarza była lepsza, jak niektórzy to
                  sugerują. W Kaliszu doznał objawienia na temat rzeszowskiego Teatru???
                  A może wie, jak na nowo zadłużyć nasz Teatr? Łatwo jest naobiecywać różne
                  cudeńka.
                  PROTESTUJMY ZATEM DALEJ!!!
                  Do skutku!!!
                  • Gość: Piotrek Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 17:16
                    Nie dajcie się nabrać na Nawarę!
                    To specjalista od destrukcji.
                    Macie dobry teatr i niech tak zostanie.
                    • szpiro swieta naiwnosc 07.12.01, 19:17
                      Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> Nie dajcie się nabrać na Nawarę!
                      > To specjalista od destrukcji.
                      > Macie dobry teatr i niech tak zostanie.

o siwta naiwnosci,zadnych zmian niech zostanie tak juz nawieki.

• Gość: in Re: swieta naiwnosc IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 09:46
                        szpiro napisał(a):

>
                        >
                        > o siwta naiwnosci,zadnych zmian niech zostanie tak juz nawieki.

To co, lepiej żeby upadł?
                        Oj, szpiro!...

• Gość: Silver Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 11:15
                      APEL DO MARSZAŁKA WOJEWÓDZTWA PODKARPACKIEGO

My, internauci rzeszowscy i podkarpaccy – Wielbiciele, Przyjaciele oraz
                      Sympatycy Teatru im. Wandy Siemaszkowej w Rzeszowie – zdecydowanie protestujemy
                      przeciwko decyzji komisji konkursowej, rekomendującej na stanowisko dyrektora
                      Teatru pana Jana Nowarę.
                      Wielkim niepokojem napawają nas doniesienia prasowe dotyczące tej
                      kandydatury, uważamy, iż nie jest to człowiek odpowiedni na ww. stanowisko.
                      Jednocześnie wyrażamy głębokie poparcie dla dotychczasowego Dyrektora
                      Teatru im. Wandy Siemaszkowej – pana Zbigniewa Rybki,
                      Wyniki 3-letniej pracy Dyrektora Rybki, związanego z naszym Teatrem od
                      wielu lat, mówią same za siebie. Redukcja znacznego zadłużenia Rzeszowskiej
                      Sceny, modernizacja zaplecza technicznego, a przede wszystkim liczne sukcesy
                      sceniczne, ciekawy repertuar, współpraca ze świetnymi reżyserami i aktorami,
                      udział Teatru w konkursach międzynarodowych i krajowych, to tylko przykładowe z
                      jego osiągnięć.
                      Dyrektor Rybka dał się poznać jako znakomity menedżer i organizator,
                      jako prawdziwy „człowiek Teatru”.
                      Mieszkańcy Rzeszowa oraz województwa z ogromną satysfakcją obserwowali
                      przemianę Teatru, jaka następowała w ciągu ostatnich kilku lat,
                      Dlatego więc opowiadamy się stanowczo za pozostawieniem Dyrektora Zbigniewa
                      Rybki na dotychczas zajmowanym stanowisku. Jesteśmy zdania, że jego osoba jest
                      gwarancją dalszego rozwoju Teatru, uważamy też, że jako człowiek „stąd” jest
                      znacznie lepszym kandydatem niż nieznany w Rzeszowie były – odwołany – dyrektor
                      Teatru z Kalisza.

List przesłany na adres emailowy Marszałka Województwa Podkarpackiego
                      • Gość: m_z_r Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 12:29
                        Jaki adres?
                        Napisz to też coś mu wyślę!

• Gość: Silver Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow.medianet.pl 09.12.01, 16:44
                          Adres:
                          marszalek@podkarpackie.pl
                          Pozdrowienia
                          • Gość: diablo Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: 192.168.1.* 10.12.01, 00:35
                            Teatr w Kaliszu do Teatru w Rzeszowie!!!
                            Po artykule ,jaki ukazał się w naszym tygodniku "7 dni Kalisza"nasuwa mi się
                            tylko jedna stara prawda "Szanuj szefa swego ,bo możesz mieć
                            gorszego".Przypominam ją tym,którym marzy się nowy dyrektor Teatru w osobie
                            p.Nowary!My już uwolniliśmy się od niego,ale nie życzymy Wam współpracy z tym
                            człowiekiem.Możecie liczyć na wyzwiska i upokorzenie.I tak wprowadzi tam swoich
                            ludzi,a Wy zostaniecie bez pracy i z zakazem wstępu na teren Teatru.Licze na
                            rozsądek władz Rzeszowa,że nie pozwolą panu Nowarze zniszczyć kolejnego Teatru.
        • andno Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr 28.01.02, 13:39
          Nie przesadzajmy!!!
          Przecież to nie Rybka wszysko stworzył, lecz jego poprzednicy! A pamiętacie jak
          on (p. Rybka) ich wyrolował? Jak walczył tak ginie.
          Szkoda tylko całkiem niezłego teatru dla tych zaściankowych "Zajazdów".
    • Gość: boste Re: Ludzie ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 17:34
      Mam nadzieje ,że nasze petycje przywróca rozsadek władzy i dyr.rybka pozostanie
      na stanowisku.
      • Gość: Silver Re: Ludzie ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 12.12.01, 17:41
        Gość portalu: boste napisał(a):

> Mam nadzieje ,że nasze petycje przywróca rozsadek władzy i dyr.rybka pozostanie
        >
        > na stanowisku.

Panowie Marszałkowie! Nadal trzymamy kciuki za Dyrektora Rybkę!!! Tylko i
        wyłącznie!
        • Gość: Henk Re: Ludzie ratujcie rzeszowski Teatr IP: 192.168.1.* 14.12.01, 23:34
          Chyba sam diabeł mnie nakłonił do rozwinięcia listy dyskusyjnej na temat
          rzeszowskiego teatru i jego dyrektora. Chce mi się spać, a nie mogę odejść stąd
          bez dołożenia swoich pięciu groszy. Jestem stałym bywalcem w Siemaszkowej. Nie
          znam dyrektora teatru, ale ucieszyła mnie wiadomość że konkurs na to stanowisko
          wygrał ktoś inny. Liczę na repertuar dla szerokiego kręgu widzów i na spektakle
          w soboty i niedziele. Myslałem że dowiem się czegoś więcej na ten temat z tej
          dyskusji. A co stwierdzam po przeczytaniu poszczegółnych wystąpień. Ta dyskusja
          to LIPA !!!!!!!! Przecież to wszystko zostało napisane przez tą samą osobę.
          Wygląda mi na to że pan Rybka broni się jak tylko może. Próbuje trafić do
          rzeszowskiej władzy wystawiając sobie fałszywie pozytywną opinię. Wygląda na to
          że gdyby brać na poważnie opinie z tego forum, to Pan Marszałek zostałby
          niepoważnie zrobiony-przepraszam-w konia, albo jak kto woli w rybkę.
          • Gość: m_z_r Re: Ludzie ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 23:42
            Masz rację co do jednego.
            Posty napisane przeciwko Rybce dziwnie "śmierdzą", tym samym, nie powiem jakim,
            stylem.
            Jeżeli chodzi o inne posty to Twoja koncepcja nie trzyma sie kupy.

"Ty to wiesz i ja to wiem"

;-)))

ps.
            Nie wiem jak się to skończy ale mam nadzieję, że wcześniej, czy później
            sprawiedliwości stanie się zadość.
            • Gość: Henk Re: Ludzie ratujcie rzeszowski Teatr IP: 192.168.1.* 15.12.01, 08:55
              Przeczytałem jeszcze raz wywody o rzeszowskim teatrze, a raczej o panu Rybce.
              Stwierdziłem że Pan Dyrektor się chyba tyko mnie nie podoba. Myśląc że
              pomyliłem się w swojej ocenie pozwoliłem sobie zadzwonić do teatru aby
              dowiedzieć się czegoś u tzw. źródła.
              Dowiedziałem się że pan Rybka przegrał konkurs, że nie ma poparcia u
              pracowników teatru. Na 84 osoby pracujące w teatrze 53 podpisały petycję o
              zmianę dyrektora. Teraz straszone są przez dyrektora zwolnieniem z pracy.
              Na moje pytanie to dlaczego w internecie na stronie Gazety ma dobre opinie i
              jest mocno broniony, powiedziano mi że to wszystko pisze ciotka pana Rybki.
              I tutaj potwierdza się moja ocena że dyrektora Siemaszkowej broni w Rzeszowie
              jedna osoba! Szczęść Boże panu Rybce, ale nie lubię jak ktoś wstawia kit i to
              tak marnej jakości.
              • Gość: Silver Re: Ludzie ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 12:34
                Henk,
                to stek bzdur.

Z kim rozmawiałeś w Teatrze? Ktoś z halabardników czy garderobianych odebrał
                telefon?
                Po drugie, ja na przykład nie jestem ciotką pana Dyr Rybki, hi hi hi!!! Swoją
                drogą nludzie mają wyobraźnię!
                Po trzecie, pan Marszałek sam zrobi się w konia, jeśli wybierze sobie pana
                Nowarę. Szkoda tylko, że prędzej czy później zapłaci za to Teatr.
                Ciekawe co wtedy powiesz, stały bywalcu...
                • Gość: Henk Re: Ludzie ratujcie rzeszowski Teatr IP: 192.168.1.* 15.12.01, 13:10
                  Szanowna Nieciociu pana dyrektora Rybki. Widzę, że jest Pani mocno zaangażowana
                  tematem zmiany dyrektora w Siemaszkowej. Mnie ten człowiek ani ziębi ani grzeje.
                  Nie wiem, kto to jest Nowara.
                  Słyszałem jednak audycję w rzeszowskim radiu. Wypowiedź tego faceta ze związku
                  zawodowego była jednoznaczna. Pan Rybka i nasz teatr razem z jego pracownikami
                  to dwa bieguny. Riposta pana dyrektora i osoby go broniącej była nie
                  przekonywująca i na miernym poziomie. Wniosek dla neutralnego widza lubiącego
                  czasem odwiedzić teatr jest jednoznaczny. Trzeba wymienić dyrektora a nie teatr.
                  A ogólnie oceniając pani wyponiedź stwierdzam, że nadawałaby się pani świetnie
                  do ekipy posła Leppera.
                  • Gość: m_z_r do Heńka IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 16:15
                    Z łatwością można udowodnić, że jesteś, i owszem, bardzo zainteresowany tym co
                    się w rzeszowskim Teatrze dzieje.
                    Wbrew temu co nieudolnie deklarujesz.
                    Najprawdopodobniej nawet tam pracujesz i jesteś jednym z tych co podpisali (z
                    może nawet pisali)petycję.
                    Pewnie nawet was - garderobianych i halabrdników tylu tam jest.
                    (np. nie wiesz kto to Nawara ale wiesz, że Silver to ciocia Rybki, nie ziębi
                    cię ni grzeje Rybka ale w radiu audycję słyszałeś, dane statystyczne Teatru nad
                    podziw dobrze znasz... itd.)

Tylko, że to nie ma żadnego znaczenia.
                    Jak Pan marszałek Rzońca przysłużył się województwu podkarpackiemu, jakimi
                    kadrami zasilił nasze instytucje wiemy doskonale.
                    I nic nie wskazuje na to, że jego kolejna decyzja nie ma znamion Dyzmoizmu.

Niestety...
                    Czarno to widzę.
                    • Gość: Henk Re: do Heńka IP: 192.168.1.* 15.12.01, 20:04
                      M-ój Z-arozumiały R-odaku
                      Z uśmiechem przeczytałem opinie na mój temat. Wiedz, że gdyby prawdziwość
                      Twojej opinii miała wpływ na Twoje je zdrowie, to po napisaniu tych słów już
                      byś nie żył. Nie mieści Ci się w głowie, że ktoś zabiera sobie czas na sprawy,
                      które tak naprawdę wcale go nie obchodzą. Jestem emerytem, który ma stałe łącze
                      i szuka w sieci dupereli dla zabicia czasu. A że lubię oglądać i słuchać stacji
                      z naszego miasta, więc nic dziwnego, że dotarł do mnie temat z Siemaszkowej.
                      Ciekaw byłbym argumentów przemawiających za Panem Rybką.
                      Ja jako widz pospolity oczekuję w teatrze nie przystojnego dyrektora, a
                      w miarę przystępnego teatru. Teatru, który uzupełni nasz szary i biedny dzień.
                      Nie chcę po spektaklu fruwać ponad chmurami i zmieniać świat. Chcę, aby lepiej
                      smakowała mi kaszanka kupiona za te marne pieniądze emeryta.
                      Mogę sobie pogratulować dobrej intuicji, co do osoby dyrektora. Jeżeli byłby
                      geniuszem, to nikt by się nie zastanawiał nad jego wymianą.
                      I na koniec proszę mi powiedzieć, kto to są halabardnicy, bo często widzę to
                      określenie / stąd mój wniosek, że wszystko pisze jedna i ta sama osoba/ a nie
                      wiem kto to taki. Żegnam do poniedziałku, bo jutro pracuję od 7 do 19, a więc
                      nie w teatrze.
                      • Gość: m_z_r Re: do Heńka IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 22:22
                        Zacznę od końca.
                        Oczywiście doskonale wiesz, że halabardnicy i garderobiani to dość, niestety,
                        pogardliwe określenie najgorszych w Teatrze aktorów i najniżej w hierarchii
                        służbowej Teatru ustawionych pracowników. Często używa się tych określeń w
                        pejoratywnym znaczeniu właśnie w podobnych sytuacjach.
                        Gdy najmniej kompetentni i najgorsi, próbują przejąć stery w Teatrze.
                        I nie jest to mój wymysł, tylko dość powszechnie używany zwrot.
                        Więc jeśli użycie go przeze mnie i przez innych jeszcze uczestników forum daje
                        Ci asumpt do wniosku, że pisze to jedna i ta sama osoba, to popełniasz błąd
                        logiczny. Gdyby tak było, to ta osoba starała by się właśnie tego nie robić.
                        Ale mimo, że doskonale o tym wiesz, usiłujesz wmówić czytelnikom, że jest
                        inaczej. Sam wiesz po co.

Niech ludzie osądzą sami.

Następna sprawa z Twojego postu.
                        Martwi mnie Twoja marna emerytura i kaszanka, którą jesteś zmuszony wsuwać.
                        Martwi mnie Twoja nieroztropność. Wszak, gdybyś zrezygnował ze stałego łącza,
                        to może wystarczyło by na szyneczkę.
                        A i inet niewiele by stracił.

Wcale nie widzę logicznego związku pomiędzy pracą w niedzielę od 7 do 19 a
                        niemożliwością zatrudnienia w Teatrze.
                        A może jesteś teatralnym cieciem?

Najciekawsze są Twoje przemyślenia na temat Teatru. Pozwól, że zacytuję:
                        "Ja jako widz pospolity oczekuję w teatrze nie przystojnego dyrektora, a
                        w miarę przystępnego teatru. Teatru, który uzupełni nasz szary i biedny dzień.
                        Nie chcę po spektaklu fruwać ponad chmurami i zmieniać świat. "

Rybka przystojniakiem nie jest.
                        Reszta - bez komentarza.

I przetłumacz mi, proszę taki akapit Twojego listu:
                        "Mogę sobie pogratulować dobrej intuicji, co do osoby dyrektora. Jeżeli byłby
                        geniuszem, to nikt by się nie zastanawiał nad jego wymianą."

Zupełnie nie kumam.
                        Ale ja jutro mam wolną niedzielę, więc jeszcze nad tym pomyślę...
    • Gość: KR Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow.msk.pl 16.12.01, 11:35
      Dużo reklamy,popiersia, plansze, plakaty, katalogi- pustka w środku. Bez
      wnętrza. Bez charakteru i jaj. Taki jest Teatr im.Siemaszkowej pod wodzą
      Zbigniewa Rybki.
    • Gość: pk ludzie przebudźcie się .Ratujmy TEATR. IP: 217.96.71.* 19.12.01, 22:12
      wiem od znajomych z teatru że w styczniu zaczynają strajk.Rzeczywiście mieć
      dyrektora psychopatę to ból.Podobno nawet w kiblach chciał założyć przeszklone
      drzwi żeby wszystko móc kontrolować.Mówią że takiego skurwiela jeszcze nie
      wiedzieli.Z sali prób zrobił tak potrzebną galerię.Aktorzy próbują po kątach.
      Współczuję im. A gazety go bronią. nIECH SOBIE GO WEZMĄ NA SZEFA TO ZOBACZĄ.
      • Gość: m_z_r Re: ludzie przebudźcie się .Ratujmy TEATR. IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 20.12.01, 00:49
        Oczywiście zbiżność adresów nadajników jest zupełnie przypadkowa...

" ludzie przebudźcie się .Ratujmy TEATR. adres: 217.96.71.*
        Gość portalu: pk 19-12-2001 22:12
        wiem od znajomych z teatru że w styczniu...

USUŃMY RYBKĘ DO AKWARIUM TAM POPŁYWA adres: 217.96.71.*
        Gość portalu: OR 19-12-2001 22:22
        WYDAJE MI SIĘ DZIWNYM FAKT, ŻE TAK...

POWIĄZANIA PEWNEJ "DAMY RZESZOWSKIEJ" adres: 217.96.71.*
        Gość portalu: KK 19-12-2001 22:25
        CZY PRAWDĄ JEST ZE..."

Czcionka -wielkimi literami walona - też pewnie przypadek...

A co powiecie na to:

ciocia pana(i) pk - jest pracownica agencji towarzyskiej,
        konkubina pana(i) or - założyła w teatralnej toalecie kamerę video,
        prawnuk pana(i) kk - ma konszachty z diabłem, pewnie jest żydem jak wielu
        innych.

Takie bzdury mogę wypisywać dzień i noc.

Jak zastrajkują podrzędni aktorzy i sufelrzy ( wiecie państwo pk, or i kk - co
        to jest sufler?) to może Teatr nie upadnie.

Masz rację frais, to nasza lokalna kolorystyka.
        Ale mimo iż też nie jestem uwikłany, szlag mnie trafia, gdy ignoranci próbują
        rządzić. Taka pajdokracja mnie nie bawi.
        Dlatego wydzieram się głośno - dość!
        Trzeba nam Teatru z prawdziwego zdarzenia.
        Wydawało się przez chwilę, że Rybka ma szansę..
        Ale Dyzma-Rzońca, za podszeptem kilku teatralnych miernot wprowadził
        pajdokrację.
        Król Maciuś się qrna znalazł, Janosik, w morde...
    • Gość: OR USUŃMY RYBKĘ DO AKWARIUM TAM POPŁYWA IP: 217.96.71.* 19.12.01, 22:22
      WYDAJE MI SIĘ DZIWNYM FAKT, ŻE TAK ŚWIATOWA GAZETA DAŁA SOBIE WMÓWIĆ ŻE PAN
      RYBKA I PAN ROZEN ROBIĄ W RZESZOWIE NAJLEPSZY TEATR NA ŚWIECIE.PODRÓZUJĘ TROCHĘ
      PO POLSCE I CZĘSTO W MIARĘ SWOICH MOŻLIWOŚCI BYWAM W INNYCH TEATRACH RÓWNIEŻ
      TYCH TAK ZWANYCH PROWINCJONALNYCH.ŻYCIE TEATRALNE W NASZYM KRAJU JEST NAPRAWDĘ
      BARWNE I RÓŻNORODNE.I CIEKAWSZE NIZ U NAS W RZESZOWIE.PROWINCJONALIZM TO STRACH
      PRZED CZYMŚ NOWYM STRACH PRZED EKSPERYMENTEM PRZY JEDNOCZESNEJ WIERZE W
      FAŁSZYWE AUTORYTETY, KTÓRE TRWAJĄ NA STANOWISKACH CAŁKIEMNIEŹLE ZRESZTĄ
      OPŁACANYCH. TROCHE WIARY W NOWE I NIEZNANE .NA TYM WŁAŚNIE POLEGA SZTUKA.
    • Gość: KK POWIĄZANIA PEWNEJ "DAMY RZESZOWSKIEJ" IP: 217.96.71.* 19.12.01, 22:25
      CZY PRAWDĄ JEST ZE PANI MAGDALENA ZURAD JEST KUZYNKĄ PANA ZBIGNIEWA RYBKI I
      JEDNOCZEŚNIE KOCHANKĄ NACZELNEGO RZESZOWSKIEGO ODDZIAŁU GAZETY WYBORCZEJ, JAK
      TO SŁYCHAĆ NA ULICACH W NASZYM MIEŚCIE.
      • Gość: frais Re: POWIĄZANIA PEWNEJ IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.01, 00:35
        Czytając wypowiedzi naprawdę daje się wyczuć,że chyba tkwicie w lokalnych
        układach.Ja jestem poza nimi.I całe szczęście(zważywszy choćby na ostatnią
        wypowiedz)...
        Jeśli interesujesz sie niską polityką,uczestniczysz w kłótniach ,wypytujesz
        kto,dlaczego i z kim to znaczy ,że twój umysł obniżył loty.To nie przytyk,a
        myśl z Kapuścinskiego,którego Lapidarium IV właśnie czytam....Pozdrawiam:)
    • Gość: fenix ratujcie rzeszowski Teatr IP: 217.96.71.* 20.12.01, 21:26
      PRAWDZIWEGO MĘŻCZYZNĘ POZNAJE SIE PO TYM JAK KOŃCZY" - powiedział pewien znany
      Polak. A jak kończy Rybka przyklejony klejem do fotela? Czy lepiej godnie zejść
      ze sceny przy oklaskach ,czy wśród gwizdów i tupania w atmosferze skandalu?
    • Gość: laki Re: Ludzie ratujcie Rybkę, ratujcie rzeszowski Teatr IP: 217.96.71.* 20.12.01, 21:59
      "PRAWDZIWEGO MĘŻCZYZNĘ POZNAJE SIĘ PO TYM JAK KOŃCZY"- powiedział pwewnien
      znany Polak". A jakkończy Rybka przyklejony do fotela? Czy lepiej godnie zejść
      ze sceny przy oklaskach czy wśród gwizdów i tupania w atmosferze skandalu?
    • Gość: ff ratujcie rzeszowski Teatr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.96.71.* 20.12.01, 22:05
      Znam trochę pana Rybkę. Widziałem go pare razy w akcji.Nie dziwią mnie jego
      aktualne kłopoty. Ta muszka i wybrylantowana fryzura to tylko fasada. Lepiej
      trzymać sie od niego trzymac z daleka.
    • Gość: Aa ratujcie rzeszowski Teatr IP: 217.96.71.* 20.12.01, 22:08
      Wiem od znajomych z teatru, że w styczniu zaczynają strajk. Rzeczywiście, mieć
      dyrektora psychopatę to ból. Podobno nawet w kiblach chciał założyć przeszklone
      drzwi, żeby wszystko móc kontrolować. Mówią, że takiego skurwiela jeszcze nie
      widzieli. Z sali prób zrobił tak potrzebną galerię. Aktorzy próbuja po kątach.
      Współczuję im. A gazety go bronią. Niech sobie go wezmą na szefa to zobaczą.
      • Gość: batim Re: ratujcie rzeszowski Teatr IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 26.01.02, 17:45
        Pomimo negatywnej opinii Urzędu Marszałkowskiego w Poznaniu,który był
        pracodawcą p. Nowary, nominacja się odbędzie.Czyżby posada Dyrektora Teatru
        dla p. Nowary to honorarium za poprowadzenie kampanii wyborczej "ogryzkom
        prawicy"?
        • Gość: bbb Re: ratujcie rzeszowski Teatr IP: 10.1.8.* 26.01.02, 23:52
          Pewnie to co zwykle "UKŁADY"
    • Gość: Help Re: ratujcie rzeszowski Teatr IP: 217.96.71.* 20.12.01, 22:13
      Okazja. Jest interes do zrobienia.
      Ogłaszam przetarg:
      Jest znakomity Manager do Wzięcia, ZBIGNIEW RYBKA (SUPERSTAR)
      Panowie biznesmani, zaczynamy licytację. Kto da więcej?
      • Gość: m_z_r Re: ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 20.12.01, 22:30
        To ma nawet swoją nazwę w psychiatrii.
        Schizofrenia albo jeszcze gorzej.
        Bo już nie rozdwojenie tylko rozdzielenie na czworo.
        I to nie włosa tylko jaźni.

Jeśli sądzisz, że od takich listów przybędzie zwolenników odwołania Rybki, to
        masz nierówno pod sufitem.
        • Gość: EGRI Re: ratujcie rzeszowski Teatr IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 31.12.01, 01:17
          WIADOMOŚĆ z ostatniej chwili!!! Po Tureckim,po Krasnym,po Kawie i innych
          Machowska stała się kolejną ofiarą Rybki!!!
          • Gość: m_z-_r Re: ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 31.12.01, 02:12
            A któż to jest Machowska?
            Gwiazda na rzeszowskim firmamencie teatralnym?
            To Rybka jeszcze może...?

Jeśli to jest ta baba, która spowodowała odejście Rybki, to dobrze Jej tak!
            • Gość: surf Re: ratujcie rzeszowski Teatr IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 31.12.01, 11:01
              Skoro "nasze umysły obniżyły loty",chciałbym dodać jeszcze jedną wiadomość
              dla zainteresowanych.Jerzy Lubas,sobowtór Maksymiuka,jest bliskim przyjacielem
              Rozena,czego nie ukrywa w rozmowach prywatnych.Zresztą Rozen powiedział
              publicznie, że bardzo lubi Jerzego Lubasa!To powinno dać do myślenia tym którzy
              wierzą panu L.
              W Nowym Roku życzę wszystkim umysłom "wysokich lotów"!
              • Gość: m_z_r Re: ratujcie rzeszowski Teatr IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 31.12.01, 16:10
                Co ma piernik do wiatraka a Lubas do Rybki?
                Nie kumam zupełnie!
                • Gość: Henk Re: ratujcie rzeszowski Teatr IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 11.01.02, 14:41
                  I co słychać na dzień dzisiejszy w temacie dyrektora rzesowskiego teatru?
                  Dawno mnie tu nie było.
                • Gość: bbb Re: ratujcie rzeszowski Teatr ZAPÓŻNO IP: 10.1.8.* 31.01.02, 23:42
                  No to mamy dyrektoa!!! Pieknie zwycierzyl UKŁAD a nie rozsadek. Bede sie
                  czepial ale ZChN to partia czysto katolicka czyli niby powinna byc uczciwa, a
                  widze ze cos tu smierdzi. Miejmy nadzieje ze nasz teatr przezyje....
                  • Gość: Jill Re: ratujcie rzeszowski Teatr ZA PÓŹNO IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 09:51
                    Jeszcze jeden koleżka załapał sie na dyrektorski stołek przed wyborami.
                    A to jak widać najważniejsze.
                    Wkrótce się okaże, czy warto było...
    • hochwander Niewłaściwy człowiek 01.02.02, 10:48
      Zdeje się, że nasze kochane władze wprowadziły sobie kolejnego szwagra na ciepłą
      posadkę.,,W mordę, w życiu bym do teatru nie poszedł "- mam nadzieję, że ten
      cytat z ,,Misia" nie będzie miał zastosowania w naszym mieście i wladze szybko
      naprawią swój błąd.
      • Gość: MICHAL Re: Niewłaściwy człowiek INTRYGANCI IP: *.skane.se 08.02.02, 22:38
        Psy szczekaja, karawana rusza dalej....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka