Dodaj do ulubionych

urlop w Pieninach

19.06.07, 10:49
W czerwcowy długi weekend odpoczywaliśmy z mężem w Pieninach - piękne okolice
Czorsztyna, Niedzicy, Szczawnicy, Nowego Targu. Zatrzymaliśmy się w ładnym,
nowym domu góralki z Grywałdu. Pokoje z łazienkami, czyściutko, miło, cisza,
spokój, niedrogo (tzw. osobodoba 18 zł). Na życzenie gości gospodyni pysznie
żywi - jeden obiad, który ja ugotowałabym na co najmniej 2, 3 dni, tam
kosztował 12 zł; można się żywić na tzw. mieście, również niedrogo. Gorąco
więc polecam tym, którzy zamierzają zwiedzić zamki (czorsztyński, niedzicki),
popłynąć stateczkiem po czorsztyńskiej zaporze, zaliczyć spływ Dunajcem,
połazić po Pieninach (Trzy Korony), odetchnąć świeżym powietrzem, spotkać
miłych, gościnnych górali, popróbować oscypków, domek pani Krystyny
Waksmundzkiej w Grywałdzie. Zainteresowanym mogę podać numer telefonu gospodyni.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • dinn Re: urlop w Pieninach 19.06.07, 11:40
      super dziekuje za info
      • oela11 Re: urlop w Pieninach 19.06.07, 14:59
        Bardzo proszę o kontakt do w.w. pani Krystyny.Z góry dziękuję.Ela
        • Gość: Ola Re: urlop w Pieninach IP: *.icm.edu.pl 19.06.07, 16:29
          Numer telefonu kom. p. Krystyny to 664360678. Gdyby nie odbierała od razu, radzę
          próbować wieczorkiem, bo komórkę ma od niedawna i mówi, że jeszcze się do niej
          nie przyzwyczaiła.
          Pozdrawiam!
    • Gość: maly Re: urlop w Pieninach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 13:46
      czy wSzczawnicy jest taki duzy basen nad grajcarkiem,moze napelniony woda i do
      uzytku,jesli tak to jade natychmiast.
      • Gość: ola_glo Re: urlop w Pieninach IP: *.icm.edu.pl 19.06.07, 16:35
        W Szczawnicy jest park wodny, ale przyznam, że nie byliśmy tam. Nastawialiśmy
        się raczej na zobaczenie cudnych okolic (polecam również wybranie się do
        Sromowców Niżnych - dojeżdża się drogą wzdłuż Dunajca do podnórza Trzech Koron,
        na które szlakiem można się wdrapać, albo przejść nowo wybudowaną kładką na
        stronę słowacką), niż na pobyt na basenie. Dlatego więc nie umiem Ci
        odpowiedzieć na to pytanie. Może ktoś inny wie i napisze. Ja chwalę i polecam
        przemiłych państwa Waksmundzkich, ich pokoje gościnne, wspaniałe warunki, no i
        przystępne ceny! (dla porównania: w październiku za osobodobę w pokoju z
        łazienką w Polańczyku płaciliśmy 35 zł).
        Pozdrawiam!
        • Gość: obiezyswiat Re: urlop w Pieninach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 17:07
          droga Olu , z twojego postu wynika,ze bylas bardzo krotko w Pieninach. Polecam
          do zwiedzenia wawoz Homole,Jaworki,Biala
          Wode,Palenice,Wysoka,Bryjarka,wycieczka piesza lub rowerowa wzdluz Dunajca do
          Czerwonego Klasztoru- napewno nie pozalujecie.
          • huskyman Re: urlop w Pieninach 19.06.07, 21:52
            Olu mam nadzieje, ze ten temat nie zostal zalozony w celu komercyjnym ;)
            A co do Pienin to szczerze polecam, bylem tam ładnych pare lat temu i bardzo fajnie wspominam. Zastanawiam się, czy nie odwiedzic jeszcze raz w najblizszym czasie, jak tylko znajde wolną chwile.
    • Gość: ola_glo Re: urlop w Pieninach IP: *.icm.edu.pl 20.06.07, 17:37
      Dziękuję za życzliwe rady i informacje. Rzeczywiście - byliśmy kilka dni w
      Grywałdzie (na stałe mieszkamy w Łodzi, dlatego tych okolic jeszcze nie znamy),
      zwiedziliśmy maleńki fragmencik tego, co można w tamtym cudnym miejscu zobaczyć.
      Na pewno nie raz wrócimy w okolice Czorsztyna, Nowego targu, Szczawnicy (na
      Palenicę wjechaliśmy kolejką linową, wrażenia niezapomniane!).
      A dlaczego podzieliłam się z Wami informacjami nt. miejsca zakwaterowania (na
      pewno nie jest to kryptoreklama! Panią gospodynię widziałam pierwszy raz w życiu
      na oczy, kwaterę znalazłam na Allegro)? Ano dlatego że w sierpniu zeszłego roku
      właśnie tu, na rzeszowskim forum zapytałam o niedrogie, a przyzwoite
      zakwaterowanie nad Zalewem Solińskim. Forumowicze zareagowali natychmiast,
      podali mi kilka namiarów, z jednego skorzystałam, było rewelacyjnie i
      rzeczywiście niedrogo (p. Bajorek - Polańczyk). No i teraz, gdy zbliża się czas
      urlopowych poszukiwań i wyjazdów, postanowiłam "odwdzięczyć się" sprawdzonymi
      informacjami. Nic więcej. Kto chce - skorzysta.
      Pozdrawiam i życzę udanych wakacyjnych wypadów (niekoniecznie zagranicznych -
      Polska jest naprawdę piękna)!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka