Dodaj do ulubionych

Jedna uczelnia, dwóch rektorów

IP: *.ostnet.pl 10.07.07, 18:05
studiowałam za rządów pana Stachowskiego a potem pana Żelaznego. Obu szanuję,
ale za czasów pana Stachowskiego uczelnia była przyjazna studentom, bar
kominek, dziekanat, czystość, dyscyplina itp. zmieniło się to potem bardzo
Obserwuj wątek
    • Gość: Student76 Re: Jedna uczelnia, dwóch rektorów IP: *.ostnet.pl 10.07.07, 18:31
      Ja też studiowałem za Pana Stachowskiego i Pana Zelaznego. Mam porównanie i
      uważam, że bylo dokladnie odwrotnie. Takie posty to se możemy pisać do św.
      Mikołaja.
      • Gość: olo Re: Jedna uczelnia, dwóch rektorów IP: *.autocom.pl 10.07.07, 18:41
        a ja twerdzę, że stachowskiemu odbiło i czekam w końcu kiedy trafi do
        kryminału, jego godziny są już policzone, baj baj panie generale
    • Gość: hej Jedna uczelnia, dwóch rektorów IP: *.ostnet.pl 10.07.07, 19:02
      A ja służyłem "pod" kapralem Stachowskim.
      Rzadki sku........
      • Gość: Ania Re: Jedna uczelnia, dwóch rektorów IP: *.ostnet.pl 10.07.07, 19:25
        Gratulacje Panowie Stachowski i Szczepanski. Rozwaliliscie doszczetnie WSSG w
        Tyczynie. Oto Wam chodziło. Tylko jak teraz podzielicie się szmalem?
    • Gość: skwer Jedna uczelnia, dwóch rektorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 22:50
      Gdzie są panowie radni gminy Tyczyn? Czy nie moga wziąść sprawy w soje ręce? Przecież to oni moga decydować o tym co sie w gminie dzieje. A może w Tyczynie radni nie mają prawa głosu? Może nie mają odwagi?
      • Gość: Tyczynianin Re: Jedna uczelnia, dwóch rektorów IP: *.ostnet.pl 10.07.07, 23:12
        Ciekawe jak się teraz Kaziuniu wytłumaczysz z tego, że ostatecznie zatopiłeś ze
        Stachowskim uczelnie, i nie pozwoliłeś na połączenie WSSG z WSIiZ. To była
        jedyna rozsądna droga dla Tyczyna. A radni? Niby byli za połączeniem, ale jak
        zwykle poza ich plecami Kaziunio zrobił swoje, to znaczy to co mu rozkazał
        generał, a nie to, o co prosili radni. Swoją drogą, jak to jest możliwe?
        • Gość: student Re: Jedna uczelnia, dwóch rektorów IP: *.nat.rsk.pl 11.07.07, 11:22
          to kto w końcu jest rektorem?
          • Gość: burmistrz Re: Jedna uczelnia, dwóch rektorów IP: *.ostnet.pl 11.07.07, 11:51
            Na podstawie pisma Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 10 lipca 2007
            r. DSW-3-05-4012-82/07 podpisanego przez Sekretarza Stany prof. dr hab. Stefan
            Jurga uprzejmie informuję zainteresowanych,w tym samozwańca p.o. rektora WSSG w
            Tyczynie dr hab. prof. UR Zbigniewa Stachowskiego, że rektorem Wyższej Szkoły
            Społeczno-Gospodarczej w Tyczynie jest prof. dr hab. Walter Żelazny.
            Łączę wyrazy szacunku
            • Gość: szymon Re: Jedna uczelnia, dwóch rektorów IP: *.wsiz.rzeszow.pl 11.07.07, 12:01
              To nie będzie połączenia z WSIiZ?
        • Gość: magda to wojna o kase,o nic wiecej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 08:38
          żal mi tylko studentów,potraktowali moj rok jak śmieci wiec z nimi tez sie
          pewnie cyckać nie będą.Im chodzi tylko o kase,tylko o nic więcej!! obyscie nie
          skonczyli ja II rok politologii
    • Gość: zbulwersowani Re: Jedna uczelnia, dwóch rektorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 19:08
      Sytuacja na uczelni jest paranoiczna. Koniec sesji, a z rektorem nie można się
      spotkać w sprawach uczelnianych, gdyż uzurpatorzy okupują budynki WSSG. Gdzie
      jest praworządność w Polsce? Ciekawe, czy coś w tej sprawie robi rzeszowska
      prokuratura. Jak długo ten stan "nieważkości" będzie trwał, pomimo decyzji
      ministerstwa.
      • Gość: budziwojak Re: Jedna uczelnia, dwóch rektorów IP: *.ostnet.pl 11.07.07, 19:43
        WSSG w Tyczynie, to hańba dla Gminy!
    • Gość: kotek ludzie niesłusznie plują na Stachowskiego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 19:31
      bo on chce utrzymać uczelnię natomiast to pan T. Chrobak, częściowo rękoma
      rektora Żelaznego, dąży do jej likwidacji.
      • Gość: Chrobak Re: ludzie niesłusznie plują na Stachowskiego... IP: *.ostnet.pl 11.07.07, 20:17
        Kotkowi coś zaszkodziło! Ze źródeł dobrze poinformowanych wiadomo, że Chrobak
        działa ręka w rękę ze Stachowskim, a kruk krukowi oka nie wykole! To Stachowski
        kazał Chrobakowi napisać licencjat Kazimierzowi S., aby Gmina oddała udziały w
        Scientii hochsztaplerom!
        • Gość: verbus Re: ludzie niesłusznie plują na Stachowskiego... IP: 81.219.8.* 12.07.07, 02:03
          Zbig to złodziej! Dobrze że jest stary i z jego zejściem zakończy się era układów!
          • Gość: onka Re: ludzie niesłusznie plują na Stachowskiego... IP: 81.210.87.* 12.07.07, 08:27
            Jeśli myslisz że to Z.S. jest całym złem Tyczyna to gratuluje naiwności. Każdy
            chciał sie dorwac do kasy a wzniosłe gadanie że chodzi o dobro to dla naiwnych.
            Przecież to biznesi chodzi o kasę. Tak jak wszędzie jest to miejsce gdzie każdy
            załatwia swoje. Jedni gonia za kasą a inni przyjeżdżaja pod przykrywką pracy do
            swoich d... przyprawiać rogi innym.
            • Gość: Onka bis Re: ludzie niesłusznie plują na Stachowskiego... IP: *.ostnet.pl 12.07.07, 10:44
              Jesli myslisz ze tak wyglada cywilizowany swiat, to ci gratuluje, mozesz zyc na
              Podkarpaciu. Ty bedziesz nastepna, ktora oskubią. Niech Zyje Prymitywizm.
              • Gość: onka Re: ludzie niesłusznie plują na Stachowskiego... IP: 81.210.87.* 12.07.07, 11:17
                ten konkretny tak wyglada i takie są fakty. Może prymitywne ale w wiekszości
                to rządzi ludżmi a nie ideały. Też żałuję że niestety tak jest.
                • Gość: Onka bis bis Re: ludzie niesłusznie plują na chodnik! IP: *.ostnet.pl 12.07.07, 11:25
                  Ze tak masz uksztaltowany swiatopoglad, to nic ci na to nie poradze, tylko nie
                  oskarzaj niewinnych ludzi. Wielu ludzi jest uczciwych i nie korzysta..., ze tak
                  się wyraże. Nie wiem jakie masz wizualne możliwości, ale mógłbym powiedzieć, że
                  więcej byś zarobiła czterema literami, niż swoimi dywagacjami o moralności,
                  jeśli nie robisz tego, to jest to sprzeczne z Twoimi zasadami, że każdy tak
                  robi. Wypraszam sobie, jestem w miarę zamożny, mam wysoką pozycję społeczną i
                  czyste ręce, nie ubabrany polityką... Wiem, że przebywając w środowisku z
                  którego czerpiesz wiedzę o świecie, nie możesz znać takich ludzi. I niestety,
                  od tego momoentu zaczynamy się kręcić w kółko...
                  • misio_zbysio Re: ludzie niesłusznie plują na chodnik! 13.07.07, 13:33
                    Wybacz, ale sformułowania "zamożny" i "z czystymi rękami" wzajemnie się
                    wykluczają.
                    Swoją drogą, napisz co, twoim zdaniem, kształtuje wypaczony światopogląd "onki"
                    i większości społeczenstwa? Może byt?
          • Gość: Balllala Re: ludzie niesłusznie plują na Stachowskiego... IP: 91.150.165.* 12.07.07, 18:48
            Zbig to dzik, On tak łatwo z tego świata nie zejdzie, K....w sam Lucyper z Nim
            by w piekle nie wytrzymał, On tam do rewolucji by tych Diabli jescza
            poprowadził.Zbiga vóda nie wykończyła, pikawa,córa i jej kochaś, zarzuty
            prokuratorskie, Chrobaczyna,Szalony Walter,Pisowszcyzna też przeminie, a Zbig
            wiecznie żywy, jak Lenin bedzię,Na zdrowie.
            • Gość: onka Re: ludzie niesłusznie plują na Stachowskiego... IP: 81.210.87.* 12.07.07, 20:28
              Onka bis niestety znam właśnie takich ludzi którzy przedstawiaja się podobnie
              jak ty i od nich czerpie wiedzę o tym co piszę. Poziom twojej wypowiedzi
              rzeczywiście,, b. wysoki'' i świadczy o dużej kulturze . Na marginesie dodaje
              iz nie powiedziałam że wszyscy tak postępują a jedynie że większość. Wyluzuj.
              • Gość: Onka bis* Re: ludzie niesłusznie plują na Stachowskiego... IP: *.ostnet.pl 12.07.07, 21:55
                Droga Onko, wyluzowałem.
                Dziękuję za korektę. A co do meritum sprawy, i chcę to jasno podkreślić, nie
                wiem jak wyobrażasz sobie osobisty interes Prof. Zelaznego, który w tamtym roku
                oświadczył, że potrzebuje rok czasu na uporządkowanie WSSG, że będzie rektorem
                do 30 września 2007 (już złożył wypowiedzenie z 3 miesięcznym ustawowym
                terminem), jest równocześnie profesorem AGH na Wydz. Nauk Społ., prof. Akademii
                Nauk w San Marino itp. i cenionym socjologiem. Nie jest udziałowcem w Spółce,
                która jest właścicielem WSSG. A szmal to se może zarobić na każdej uczelni w
                Polsce i w świecie frankofońskim. Jaki ma on w tym interes? Bardzo jestem
                ciekaw Twojej opini? Pozdrawiam i raz jeszcze dziekuje za korektę Twoich
                rozważań.
                • Gość: pikuś Re: ludzie niesłusznie plują na Stachowskiego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:49
                  Żelaznemu to chyba "interes zwisa nacią od pietruszki".Przecież o
                  tego "wybitnego" socjologa biją się wszystkie uczelnie w Polsce i Unii
                  Europejskiej. Nie jest udziałowcem w spółce, uczelnie biją się o to aby
                  zechciał pracować dla nich, szmal mu nie potrzebny bo jak ptaszki ćwierkają
                  jest na "socjalu",a uczepił się WSSG jak "rzep psiego ogona". Dlaczego ten
                  wybitny socjolog marnuje marnuje swój cenny czas w Tyczynie.
                  • Gość: Hyd Re: ludzie niesłusznie plują na chodnik IP: *.ostnet.pl 12.07.07, 22:51
                    No i wlasnie tego nigdy nie zrozumiesz, ale i tak tez mozna zyc.
                    • Gość: Członek Re: ludzie niesłusznie plują na chodnik IP: 81.219.8.* 13.07.07, 01:03
                      To powinno rozwiać wszelkie wątpliwości wokoł tej szkoły
                      www.nauka.gov.pl/mein/index.jsp?place=Lead08&news_cat_id=908&news_id=5306&layout=2&page=text
                • Gość: anka* to sa kpiny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 08:52
                  od kiedy to Pan Żelazny jest taki dobry?? jak on traktuje studentów? ludzie
                  zejdzicie na ziemie on ma swoj interes w upadku tej szkoly."przekonal" studentow
                  by nie szli na politologie tylko na socjologie,zmusil studentow by uciekali z
                  WSSG jak najdalej i jeszcze im na URZ odpowiednia reklame zrobil.mam
                  nadzieje,ze sumienie Pana zje!!!!!!!!!!
                  • Gość: student Re: to sa kpiny... IP: *.ostnet.pl 13.07.07, 09:48
                    Oto na Podkarpaciu jesteśmy świadkami kontrofesywy lewicy komunistycznej.
                    Tylko dlaczego pierwszą rubieżą revenons a nos moutons (powrotu do naszych
                    baranów) towarzyszy-komunistów jest Tyczyn i WSSG?
                    • Gość: hund Re: to sa kpiny... IP: 91.150.165.* 13.07.07, 09:58
                      Oni są tacy czerwoni jak rzodkiewki, po ostruganiu.,,Lewica" na Podkarpaciu, to
                      tzw. stara grupa interesu
                    • Gość: koźlątko Re: to sa kpiny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 21:52
                      A może to ty "poligloto" jesteś żelazny baran
                  • Gość: hund Re: to sa kpiny... IP: 91.150.165.* 13.07.07, 09:55
                    Zelazny hahaha nawciskał kitu studentom jaki on to wielki, gdzie to nie był
                    czego nie widział itd. a jego wykłady to tak naprawdę jeden wielki
                    bełkot,metodologią zaliczenia dla studentek była nie wiedza tylko wielkośc
                    piersi, i specyficzna uroda np. jak to ują; ma pani koptyjską urode więc 5- a
                    panna ani me ani bee ani kuukuryko. Zresztą nierozumie dlaczego tu jeszcze jest
                    taki wybitny specjalista wątpliwy dla mnie altruista, do pstchiatryka dziadu,
                    flustracie i oszołomie,Stachowski też psychol ale nie gra przynajmniej swiatowca
                    • Gość: o la la Re: to sa kpiny... IP: *.ostnet.pl 13.07.07, 11:38
                      Stachowskiemu i Szczepańskiemu skończyły sie rzeczowe argumenty. Zaczęla się
                      odsłona obelg i podejrzeń. I po co ci to Kaziu? Sąd II instancji odrzucił w
                      całości wyrok uniewiniający Zbigniewa S. o pomówienia pod adresem ekszakonnika.
                      Wraciłeś do punktu wyjścia Zbysiu. Spaliłeś wszystkich swoich "agentów" w
                      Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Teraz metodami jakimi próbowałeś
                      załatwić Chrobaczka chcesz uziemić Żelaznego, że Żelazny jest łasy na kobiety!
                      Pułkownicy - politrucy nie się poddają, ale z honorem odchodzą na wieczną wartę
                      wraz z burmistrzami!
                      • Gość: Olek Re: to sa kpiny... IP: *.ostnet.pl 13.07.07, 13:12
                        Zelazny dziwkarzem, no trafili kula w plot. Brawo. Jszcze chwila i mozecie isc
                        do roboty w CBA. Tam takich intrygantow potrzebuja. Ale w sumie niezla komedia.
                        Senariusz Zbysiu, rezyseria Kaziu, tylko brak aktorow. Chyba, ze zagraja w
                        koncu role Ministrowie Nauki i Spraw Wewnetrznych.
                        • Gość: Irena Re: to sa kpiny... IP: *.ostnet.pl 13.07.07, 13:17
                          Zona Zelaznego czeka od 10 m-cy na transplantacje. Intrygi uczuciowe Zelaznego
                          maja dobic jego zone. Zna polski i czyta forum. Nie mozna wyrzadzic drugiej
                          niewinnej osobie wiekszej podlosci. Gratuluje wam chamusie.
                          • Gość: kula Re: to sa kpiny... IP: 91.150.165.* 13.07.07, 14:29
                            No i co z tego że Zelaznego żona czeka na transplantacje, przypomnijcie sobie
                            drodzy Zelaznego i jego wykłady, co mówił na temat Jana Pawła II, jak szydził
                            z choroby naigrywał,negował Jego autorytet, teraz bliska jemu osoba jest w
                            podobnej sytuacji.A co do molestowania to Ballala ma racje co podał na
                            przykładzie tu niechodziło o molestowanie tylko specyficzne kryteria ocenanie
                            studentów,budzące zastrzeżenia, i swiadczące o jego stosunku do profesji,byłam
                            sama tego swiadkiem.A w europie to zrobi kariere zapewne jak bedzie pluł po
                            Polsce niegodziwiec,niech powie o swojej przeszłości,bo nie jest kryształowy.
                            • Gość: Swir Re: to sa kpiny... IP: *.ostnet.pl 13.07.07, 15:55
                              Chyba Ci sie cos popi.e.r. Chyba mylisz Zelaznego ze Stachowskim. Skleroza nie
                              jest wyleczalna, wracaj na drzewo i nie siej insynuacji o obrazaniu papieza
                              przez Zelaznego, bo wychodzisz na buca.
                              • Gość: do swira Re: to sa kpiny... IP: 91.150.165.* 13.07.07, 17:00
                                Stachowski równiez pluł,ale także Zelazny, pamiętam wykłady, studiowałam
                                2004rok,nie róbcie z Zelaznego świetoszka,(mówił o pokracznym starcu na
                                kółkach, rządnym władzy,o widowisku geriatycznym itd.)ludzie którzy
                                zaprotestowali poprzez wyjscie z wykładów nazwał prostakami. Teraz może się
                                nawrócił ludzie których spotyka nieszczescie tak mają, najbardziej zastanawia
                                to że ma on wielkie poczucie swojej wartości a tak nie jest dowartosciowuje się
                                cudzym kosztem tak jak Stachowski(tylko że u niego to naturalne)
                          • Gość: POST ADMIRAŁ A może studenci się wypowiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 14:44
                            czy ktoś ma tu amnezję?? Pamiętacie pisanie prac u Stachowskiego i jego
                            córeczki. Ktoś kiedyś obliczył, że na sprawdzenie jednej pracy potrzeba im 9
                            sekund( do wieczora egzaminy a rano już wyniki). Żelazny pokazał uczelnię z
                            ludzką twarzą i tylko o to można go oskarżać. A z jakich pobudek co to kogo
                            obchodzi, student czuł się szanowany na uczelni.
                            • Gość: jajca Re: A może studenci się wypowiedza IP: 91.150.165.* 13.07.07, 15:36
                              Zelazny to pokazał twarz, gdy nie zwrócil pieniedzy studentom, co opisywały
                              gazety, używajac pod ich adresem obrażliwych słów kultura na poziomie
                              prawdziwie europejskim, wogóle jeden wart drugiego, i wszyscy się dziwią ze
                              kaczorki wygrały jadąc na haśle wykształciuchy,łże-elity,to widać właśnie na
                              przykładzie wssg,wsiz,przemyskiej szkoły gdzie ktoś z kadry pisze o bucu
                              robiącym czystki,urz-cie którego rektor powozi pod wpływem,itd.
                              • Gość: student Re: A może studenci się wypowiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 16:11
                                nie przemyskiej tylko jarosławskiej, a niejaki jarosz za pieniadze robił
                                doktoraty, no i te osoby zajmują, zajmowały odpowedzilane stanowiska, i co, to
                                są złodziejskie elity
                            • Gość: też student Re: A może studenci się wypowiedza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 22:39
                              Szanuję bardzo Rektora Zelaznego i trzymam za niego kciuki. Chodzi bowiem o
                              prawdę. Jest uczciwym czlowiekiem,jedyny ma odwagę walczyć o sprawiedliwość.
                              Ministerstwo to potwierdziło.Mimo że warszawa daleko wiedzą tam kto jest
                              rektorem. Studiuje na studiach uzupełniających. Znałem wszystkich rektorów,
                              zdanie mam wyrobione. Wielu pewnie sie ze mną zgodzi że atmosfera normalności
                              zaczęła panować na WSSG dopiero w ostatnim roku. Liczę że Rektor Zelazny wygra,
                              że prawda wygra.
    • Gość: Student 007 Taśmy Stachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:36
      to by chyba Rydzyka przebiły. Jak ktoś ma nagrania z wykładów (np. o papieżu
      Janie Pawle II) to dawać do sieci!
      • Gość: budziwojak Re: Taśmy Stachowskiego IP: *.ostnet.pl 14.07.07, 13:58
        W posiadaniu taśm Stachowskiego z 01 lutego 2007 roku jest Rada Gminy Tyczyn.
        Rada Gminy Tyczyn taśm z obelgami Stachowskiego nie udostępni, bo radni boją
        się burmistrzy Tyczyna Kazmierza Szczepańskiego.
        • Gość: student Re: Taśmy Stachowskiego IP: *.ostnet.pl 14.07.07, 14:03
          Gdziemy żyjemy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka