Gość: YOu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 19:16 Wyższa szkoł lansu i bausu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mal49 Jedyna uczelnia z dwoma rektorami 13.07.07, 19:21 Tak to bywa, gdy interesy 'wyższe' kolidują z interesem finansowym, a wszystkiemu winne - jak zwykle - niespójne prawo. Wszak mamy konstytucyjną gwarancję bezpłatnego kształcenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Dwa głupie profesory... 13.07.07, 19:48 ...doprowadzą uczelnię do upadku, ale żaden nie popuści. Jakie to polskie... Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Dwa głupie profesory... 13.07.07, 23:47 A rektorzy powinni nauczać, a nie się kłócić. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "Tak to bywa" glownie w Polsce: ile warte sa 13.07.07, 21:06 Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "Tak to bywa" glownie w Polsce: fakt jest kolejnym 13.07.07, 21:23 swiadectwem ile warte sa polskie profesorskie tytuly i nominacje. Nie tylko kontynuje dyskredytacje /po wscieklej obronie tajnych platnych donosicieli na uslugach prl-owskiej sluzby bezpieczenstwa we wlasnym "towarzystwie wzajemnej adoracji"/ calego polskiego srodowiska uniwersytecko-naukowego ale jest kolejnym swiadectwem naszej polskiej szczeniecej klotliwosci, ktora kosztowala nas w histori tyle porazek "uswieconych" przez polskich historykow wina naszych sasiadow. Te profesorskie pajace nie tylko nie sa smieszne ale wrecz tragicznie smutne swoja zawzietoscia i bezgraniczna glupota w argumentacji wlasnych "racji". Prezentuja klotliwosc ciecia po nieprzespanej nocy i wymowkach zony. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami 13.07.07, 19:23 No tak, kolejna Wyższa Szkoła Robienia na Drutach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 21:36 od roku Pan Żelazny robi wszystko,żeby zniszczyć ta szkole no i mu sie udaje!! dla niego i jego ekipy nie liczą sie studenci tylko ich interesy.. Tacy ludzie jak wy nie nadają sie na wykładowców.co z tego ze macie tytuły ?? jak nie zachowujecie sie jak ludzie tylko jak pijawki!!! Mam nadzieje za to co zrobiliście studentom i co zapewne zrobicie studentom WSSG w Tycznie będziecie sie w piekle smażyć.. Odpowiedz Link Zgłoś
dawida26 Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami 14.07.07, 21:52 wybacz meg ale Zelaznego znam i wiem, ze studenow ceni i konieczenie chacial i byc moze nadal chce, abysmy wywierali lepsze wrazenie jesli chodzi o inne niepubliczne uczelnie. On jest bardziej "dostepny" niz Stachowski, dogaduje sie ze studentami, pomaga jak moze. I nie chcial zniszczyc uczelni, chcial podniesc jej standard, niestety nie udalo mu sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaźmirz Co tam uczelnia IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 13.07.07, 19:42 Tym krajem rządzą dwaj królowie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Co tam uczelnia 13.07.07, 19:49 Gdyby oni rzeczywiście byli królowie... Ale cóż, kartofle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny Re: Co tam uczelnia IP: *.ostnet.pl 13.07.07, 19:57 Jak Gmina może odowoływac od deczyji Ministra NMauki i Szkolnictwa Wyższego? Szczepńskiemu znowu pomieszały się funkcję burmistrza i prezesa spółki Scientia - założyciela uczelni. Tylko rekor prof. W. Żelazny i założyciel spółka Scienitia może odwoływać się od deczyji administracyjnej ministra. Ale jak odowołać się od decyzji administracyjnej której nie było, tego już plagiator Szczepański nie podpowiedział! Towarzysze Kaziutek i Zbysiu - stanowiący światły zarząd spółki wszysko sknocili i jeszcze więcej naknocą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaźmirz Smutna prawda IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 13.07.07, 20:10 Knocicieli tu u nas dostatek, a myślących niewielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas Re: Smutna prawda IP: *.swipnet.se 13.07.07, 20:33 - To jest granda, co się dzieje. Wyślę tam policję, Centralne Biuro Śledcze, a może afgańskich talibów. Rektorem, do jasnej cholery, jestem ja. Jasne! - wścieka się Żelazny. (ten pan wyraża się za przeproszeniem jak menel) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muminek Re: Smutna prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 22:05 Menel to bądź co może mówić, ale kiedy takie brednie wygaduje europejskiej sławy "socjolog", uczony o którego wszystkie uczelnie w Polsce i nie tylko, zabiegają, "To jest granda" - jak sam mówi.No, ale nazwisko "Żelazny" samo za siebie mówi.Co to za persona, może ktoś cuś więcej napisze !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po noć Re: Smutna prawda IP: 91.150.165.* 13.07.07, 22:45 Krążą pogłoski o Zelaznym jakoby został skazany za spowodowanie wypadku samochodowego we Francji co było powodem aresztu ,więc jego zachowanie nie powinno dziwić, przypadłość nabyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felek Re: Smutna prawda IP: *.ostnet.pl 13.07.07, 22:48 Kraza pogloski... O Tobie tez kraza pogloski, ze cie pokrecilo, wiec piszesz jak porabany. Zyj pogloskami. Na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Smutna prawda IP: *.autocom.pl 13.07.07, 23:21 a o Stachowskim, że burak straszny, który przepchnął swoją córkę w kadry naukowe. Nie ma to jak plotki, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Ludzie! Przestancie! To nie jest uczelnia wyższa! IP: *.swipnet.se 14.07.07, 06:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Smutna prawda IP: 91.150.165.* 14.07.07, 18:45 Wygląd to on ma menela, ale w piciu Zbycha nie połozy,a obaj pieprzą jak pijani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 Re: Jeżeli kasa jest jedna to wszystko jest ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 21:10 Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami 13.07.07, 21:27 Kolejna wyższa szkoła "Tego i owego". Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Co to za składnia?! Może rodem z tej szkoły? 13.07.07, 21:29 "Ale Zbigniew Stachowski nie zamierza się poddawać, który od kilku dni rządzi tyczyńską uczelnią". Jakaś nowa gramatyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: *.aster.pl 13.07.07, 21:32 Najwyższej Szkoły Społeczno-Gospodarczej jeszcze ładniej by brzmiało te szkółki prywatne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 22:24 Powinno się likwidować takie sztuczne twory o niskim poziomie nauczania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: *.autocom.pl 13.07.07, 23:19 Profesorze Żelazny jestesmy z Panem. A Stachowski, który czuje sie jak król i kaze tak traktowac, nie tylko studentom, ale innym profesorom, niech spada na drzewo. To wiadomo od dawna w socjologicznym środowisku naukowym, że Stachowski ludzi nie szanuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perdzielisz Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 23:26 Ogladałem TVN.Jak można pracować z taką nieogoloną "małpą" - talib to mało powiedziane.Profesor Stachowski zorganizował WSSG i ją świetnie prowadził a ta "maszkarada" zmarnowała jego i zespołu pracowniczego dorobek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po noć Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: 91.150.165.* 13.07.07, 23:37 Spokojnie kolego,To prawda Stachowski to dobry organizator,Zelazny iChrobak się nie umywają mieli szansę i co. Tak naprawdę to stary w dużej mierze przyczynił się do upadku wssg nie szanował ludzi był i jest konfliktowy,kadra była przyzwoita,ale Jemu było mało głupi cap, po co nagłasniał sprawe Chrobaka przeciesz ekscesy sekxualne były wcześniej,mógł inaczej kupić od niego udziały mały szantaż by wystarczył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po noć Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: 91.150.165.* 13.07.07, 23:30 Sprawa doktoratu córy starego też budzi wątpliwości, swego czasu duż mówiono nam ten temat,były jakieś nieprawidłowości.W tym całym półswiadku naukowym nepotyzm jest na pożądku dziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: *.ostnet.pl 13.07.07, 23:37 Czy ktos widzial/czytal doktorat Ewuni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po noć Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: 91.150.165.* 13.07.07, 23:39 Coś o feminiżmie pisała, po noć Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars tak to bywa z uczelniami niepanstwowymi 14.07.07, 01:18 specjalnosci nijakich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vyur Doktorat Ewy Stachowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 02:54 Religia a rynek w świetle współczesnych teorii socjologicznych Jak juz sie chcecie przypieprzac, to radze sie lepiej przygotowac. A z doktoratem (obronionym u Filipiaka na UMCS) nie bylo problemow. Ten, kto pisal, ze doktorat jest "o feminizmie" pokazal dopiero "wiedze":))))))))) Banda cwiercinteligentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po noć Re: Doktorat Ewy Stachowskiej IP: 91.150.165.* 14.07.07, 09:58 Soryyy Ewa nie denerwuj sie dziewcze, ale takie ponoć chodziły ploty,a ze to cale forum to jedna wielka plota i głupota, dla frustratów to nie moja wina, czasami lubie poplotkować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyur Re: Doktorat Ewy Stachowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 15:11 Nie jestem Ewa. A na przyszlosc: zanim zaczniesz KOGOKOLWIEK oceniac, lub tez, o CZYMKOLWIEK sie wypowiadac - pomysl. Po prostu. A juz na pewno, zanim zaczniesz rzucac w swiat plotki. Inaczej wyjdziesz na tego, kim jestes w tym momencie. A polemika z osoba takiego pokroju, mnie nie interesuje. P.S. "Nie denerwuj sie dziewcze". Kazdy na miejscu Ewy dalby ci po pysku. Ja tego nie zrobie. Zal palcow. Muche zabija sie klepka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucky Re: Doktorat Ewy Stachowskiej IP: 91.150.165.* 14.07.07, 17:10 Chamów się nie przeprasza bo oni nawet przeprosin nie przyjmują. Ewka jest taka sama jak stary prosta w obsłudze i zachowaniu typowy prymityw, dzicz spod lasu, tylko wszystkich po twarzy by bić chcieli,zubożała sprzedajna szlachta za buga p....mać,by ich była.Dlaczego na Kul-u dziewcze się broniło, na świńskim o zaniżanym przez klechów poziomie uniwersytecie, dlaczego nie na ślązkim,UJ- cie , takie możliwości jakie zdolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Doktorat Ewy Stachowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 17:17 z tym śląskim nie przesadzajmy, bo tam u jarosza zrobiło doktoraty kilka osób, a każdy wie w jaki sposób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a fuj Re: Doktorat Ewy Stachowskiej IP: 91.150.165.* 14.07.07, 18:48 Ewa potomstwo Zbyszka na tak niskio renomowanej uczelni doktorata broniło, coś mi się niechce wierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vyur Zabawa:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 01:33 Jakis konkretny zarzut, czy tez idziecie w slady swego kolegi, ktory "po noc" wie, a wiadomo, ze "po noc" to akurat znaczy nieprawdziwie? On tylko myli religie z feminizmem, rozsiewajac do tego plotki o osobie p. Ewy. Hmmm. Oceniacie nisko KUL, i nie kryjecie ironii w swych slowach - dlatego, proponuje mala zabawe, pod roboczym tytulem "karty na stol". Skoro (jak przystalo na "internetowych medrkow") macie czelnosc pisac w taki sposob o czyichs dokonaniach naukowych, to chetnie sie dowiem, jakie sa wasze: tytuly oraz stopnie. Wskazac: Nazwisko promotora, tytul pracy, rok i miejsce obrony. A jesli ktores z was ma na swym koncie doktorantow, to prosze wskazac rok obrony ich pracy. Z kolei, jesli ktorekolwiek z was bralo udzial w programach badawczych, lub/i jest autorem naukowej pracy, prosze wskazac (wraz z rokiem wydania i nazwa wydawnictwa). I co? Sa chetni?:) A zatem, "karty na stol"!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutaj Krytykanci to tchórzliwi debile!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 16:02 Chyba nie zakładałeś/zakładałaś, że którykolwiek/którakolwiek z tych krytykujących Stachowskiego i jego córkę podejmie wyzwanie? To ludzie mierni i mizerni: widać to po ich komentarzach. Braki kultury osobistej uzupełniają wątpliwymi zaletami umysłu. Jedyne co potrafią, to opluć i napluć na kogoś. A kiedy przychodzi co do czego, to siedzą jak myszy pod miotłą. Banda hipokrytów z zerowymi osiągnięciami własnymi. Aż jest ich żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Program w TVN ustawiony pod Stachowskiego IP: *.ostnet.pl 14.07.07, 09:28 program przygotowany pod Stachowskiego --czy nowy rektor nie ma prawa zmienic "starej" kadry kierowniczej to zarzut do rektora Zelaznego,a p.o. rektor przyprowadzil ze soba cala nowa kadre kierownicza - wszyscy z SLD- prorektor, kwestor, kanclerz, dyrektor do spraw osobowych -czy 7 studentow na roku maja utrzymywac studenci innych lat -czy w czasie sesji przyjezdzaja inni z wykladami? -jak pani Ozog moze zrezygnowac z pracy skoro nie pracuje tam - teraz przyszla jako czlowiek p.o. rektora - Stachowski jako p.o. rektor nie ma prawa zatrudniać kogokolwiek -wazniejsza uchwala Stachowskiego i szczepanskiego niz decyzja ministra -uchwala jest nielegalna bo podjelo ja 2 z czterech nie jak podalo TVN z trzech udzialowcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunio Re: Program w TVN ustawiony pod Stachowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 21:50 nie opłacało sie trzymać 8 studentów politologii a oplaca sie trzymac 6 socjologii.Pan Żelazny (socjolog) faworyzuje ten kierunek z tamtych studentów wypił krew do konca..Prawda jest taka ze oni maja Was w du*,robia to co dla nich jest dobre.a Pan Stachowski sie tak o studentow troszczy?? politologia uciekała końcem października przed rektorem to gdzie on byl?? miejcie odrobinę honoru i odejdzie obaj,dosc juz "zrobiliscie"dla tej uczelni!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz K To jest cyrk Tyczyński ?- czy objazdowy ? IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 14.07.07, 03:45 Te prywatne uczelnie zaczynają zdradzać powód dla którego powstały, czyli łowcy czesnego od studentów ? Walka o pieniądze jest jednak autentyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew_wos Jedyna uczelnia z dwoma rektorami 14.07.07, 05:37 Tyczyn - to tam gdzie studiował Rozbójnik Rumcajs???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: *.centertel.pl 15.07.07, 18:23 Dokładnie, ten sam założyciel miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rektor to Ja !!! Ja się nie boję braci Rojek, ten kosz to wszystko. IP: *.ists.pl 14.07.07, 07:49 Ja się nie boję braci Rojek, ten kosz, to wszystko MOJE, ten kosz to wszystko MOJE, MOJE, MOJE. Ja, Ja jestem królem. MOJE JEST KRÓLESTWO. MOJE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ave Re: Ja się nie boję braci Rojek, ten kosz to wszy IP: *.ostnet.pl 14.07.07, 08:49 Internauci nie dajcie się zwariować! Minister Nauki i Szkolnictwa stwierdził, że dr hab. Walter Żelazny jest rektorem Wyższej Szkoły Społeczno-Gospodarczej w Tyczynie. Jeżeli oskarżony Stachowski i oskarżony Szczepański mają dodowy przestępstw W. Żelaznego, to niech zgłoszą na policje i prokuraturę. Wszytsko, co mówią komuniści towarzysz Kazimierz i towarzysz Zbigniew to kłamstwo! Na czyich usługach jest prokuratura i policja w Rzeszowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artek Re: Paranoja IP: *.ostnet.pl 14.07.07, 09:19 Jest na stronie internetowej Ministerstwa Nauki komunikat kto jest rektorem WSSG. Nie ma zadnych watpliwosci. To o czym mowa? Ozywiscie Stachowski ze Szczepanskim zrobili zamach na WSSG. Pierwsze to zaczeli wycofywac sprawy sadowe z sądów, bo wiedzą, że wcześniej czy później Stachowski beknie za przekręty, a Szczepanski za plagiat. Internauci, którzy uważają, że decyzja Stachowskiego i Szczepanskiego jest ważniejsza od Ministra Nauki niech już zaczynają przygotowywać paczki na Zalęże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent 007 Re: Paranoja IP: *.ostnet.pl 14.07.07, 10:56 W dniu 13 lipca 2007 roku odbył się Senat WSSG w Tyczynie w składzie określonym przez komunistów Zbigniewa Stachowskiego i Kazimierza Szczepańskiego. Jednogłośnie podjęte uchwały o odwołaniu z funkcji rektora WSSG Waltera Żelaznego i powołaniu na funkcję rektora WSSG Zbigniewa Stachowskiego mają wartość papieru toaletowego. Zarząd Scientii - założyciela WSSG w Tyczynie w osobnikach Z. Stachowski i K. Szczepańki podjęli jednogłośnie analogiczne uchwały co uzurpatorski senat WSSG złożony z przydupasów p.o. rektora Z. Stachowskiego. Walbego zgromadzenia założyciela WSSG - spółki Scientia nie będzie, gdyż Z. Stachowski i K. Szczepańki na sam widok T. Chrobaka dostają rozwolnienia! Gdzie jest Komendant Policji Wojewódzkiej w Rzeszowie, gdzie jest Prokurator Apelacyjny w Rzeszowie, gdzie Sąd Gospodarczy w Rzeszowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artek Re: Manipulacja IP: *.ostnet.pl 14.07.07, 23:22 W reportazu TVN24 osiagnieto w "obiektywizmie" dno rynsztoka. Stachowski z Ozogowa Anioly. Zelazny cham. Tylko dlaczego Minister Nauki i Sz. Wyż. wskazal na Zelaznego? Moze Zelazny dal Ministrowi w łapę. Niech to zbada CBA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTEL Re: Manipulacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 01:39 To Twoja ocena. Minister nie rozmawiał ze stronami tej rozgrywki. Wydał komunikat na polityczne zapotrzebowanie posła. Komunikat nie jest dowodem w sprawie. W TVN Pan ŻELAZNY ZAPEWNIA, ŻE NIE CHODZI ZA NIM PROKURATOR. JA WIDZĘ ZA JEGO PLECAMI ANIOŁA.CBA TAKIMI PIERDOŁAMI SIE NIE CIESZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak jest Re: WSSG - sprawa polityczna IP: *.ostnet.pl 15.07.07, 09:28 Masz rację, to sprawa polityczna skierowana przeciw umęczonej podkarpackiej lewicy komunistycznej. Szczepański pisze do MNiSW 26 czerca br. MNiSW podejmuje decyzję o tym, ze Żelazny jest rektorem WSSG już 10 lipca. 12 lipca jakiś haker umieszcza na stronach MNiSW komunikat w sprawie WSSG w Tyczynie. Zarząd Spółki pismem z dnia 12 lipca podpisanym przez Szczepańskiego i Stachowskiego wyznacza Ministrowi Nauki Szkolnictwa Wyższego spotkanie, aby wyjasnić sprawę dwuwładzy na WSSG. Wyższa Szkoła Społeczno-Gospodarcza w Tyczynie i jej założyciel Spólka "SCIENTIA", to fenomen na skalę kosmiczną. A za parę dni nastąpi kolaps i WSSG - "czerwony karzeł" z p.o.rektor WSSG dr hab. prof UR Z. Stachowskim przestanie istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 zgłoś się Re: Paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 17:32 tobie to się mózg "zlasował" i fatycznie piszesz "paranoje", ni8e przynośą wstydu 007 *************************************, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Ja się nie boję braci Rojek, ten kosz to wszy IP: *.centertel.pl 15.07.07, 18:46 Policja,prokuratura i sądownictwo.Stąd dylemat w sprawie partii o nazwie Prawo i Sprawiedliwość.O ile prawo można poprawić szybko mając większość w parlamencie, to na sprawiedliwość można czekać bardzo długo.A jak długo? Dopiszcie sobie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licytant Re: Licytacja WSSG IP: *.ostnet.pl 15.07.07, 19:09 Co się stanie stanie z Wyższą Szkołą Społeczno-Gospodarczą w Tyczynie? Napisz swój scenariusz! Pierwszy: generał kaput i kamień na kamieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artek Re: Komentarz po reportarzu TVN24 na forum TVN IP: *.ostnet.pl 15.07.07, 20:13 no to jestem w szkou, że studenci tak znamienitej uczelni, jaką jest AGH nie potrafią zadbać o własne interesy (a wręcz bezpieczeństwo, o czym świadczy post) i udać się ze stosownym pismem do organów odpowiedzialnych w ich alma mater za proces kształcenia i kadrę naukowo-dydaktyczną. Przecież to w końcu przyszłe (jeśli już nie obecne) elity intelektualne tego kraju. Jeśli dają się zastraszyć, to strach się bać. Z drugiej strony, komentowany przeze mnie post może być zwykłą fałszerką. Internet daje różnego pokroju ludziom błogie wrażenie anonimowości. Idąc dalej w tych rozważaniach, należałoby zastanowić się nad prezentowanym materiałem - nie trzeba być medioznawcą, żeby zauważyć kilka bardzo prostych sztuczek, jakie zostały zastosowane. Żelazny prezentowany jest jako agresywny "rusza się", "pokrzykuje", "macha rękami". Jego adwersarze przeciwnie - "spokojni", "stonowani" i "statyczni". Dziennikarz buduje swój komentarz o "większości pracowników" na podstawie rozmowy z tylko jedną osobą, która związana jest z jedną ze stron. Oczywiście, pozostali pracownicy nie mogli się wypowiadać, ponieważ takie mają warunki w umowie. Jeszcze jedno, szanuję TVN za dobrą robotę dziennikarską, co nie oznacza, że poprzezcka jest ustawiona wysoko za każdym razem - spółka Scientia, będąca założycielem Uczelni ma 4 (słownie czterech) wspólników, zatem nie dwóch z trzech, a dwóch z czterech - co dość istotnie zmienia wydźwięk komentarza co do prawomocności uchwały o odwołaniu przez udziałowców rektora. Podkreślam - chodzi o rzetelność w formułowaniu komentarzy i sądów, bo rzucających oszczerstwa jest i tak zdecydowanie za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: kolejny post z TVN24, chyba samego Zelaznego IP: *.ostnet.pl 15.07.07, 20:19 TVN24 pokazała, że potrafi zanurzyć się w rynsztoku. Nieprawda jest, ze uczelnia przegrala wszystkie procesy, gdyz wlasnie wszystkie wygrala. Jest prawda, ze nie mam zadnych sankcji prokuratorskich, w przeciwienstwie do czlonkow dwuosobowego zarzadu Spolki Scietia, ktorzy zanurzeni sa w co najmniej kilka spraw sadowych w zwiazku z uczelnia. Nie jest prawda, ze 2 sposrod 3 udzialowcow wbralo Z. Stachowskiego rektorem, tylko 2 sposród 4. Nie prawda jest, ze pokazana Pani jako Dziekan Ozóg jest dziekanem tej uczelni, i w koncu nie prawda jest, ze wiekszosc studentow i pracownikow jest przeciwko rektorowi, bo jest akurat odwrotnie. Osiagneliscie tym reportazem dno rynsztoku dziennikarskiego. Jestescie klamcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Zarząd Scientii zadziobał WSSG IP: *.ostnet.pl 15.07.07, 22:46 Osoba, która popełniła przestępstwo może uniknąć odpowiedzialności karnej lub uzyskać złagodzenie kary, gdy osobiście powiadomi prokuraturę, policję, Agencję Bezpieczeństwa Wewnętrznego, CBŚ, CBA. To pod rozwagę Pana p.o. rektora WSSG dr hab. prof. UR oraz Pana prezesa-burmistrza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zarząd Scientii zadziobał WSSG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 22:59 A jakim prawem burmistrz gminy jest prezesem spółki? Kto mu dał takie prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artek Re: Zarząd Scientii zadziobał WSSG IP: *.ostnet.pl 15.07.07, 23:49 Rado Miasta Tyczyna, gdzie masz przewodniczacego i radnych. Burmistrz mial ocalic WSSG, a utopil ja. Lada dzien i po WSSG zostanie tylko cień, Stachowski i Szczepanski, niestety, nic wiecej! Radni, czy o to Wam chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: kolejny post z TVN24, chyba samego Zelaznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 07:30 a kto ogląda tvn,to największe badziebie jakie może być, ich tendencyjność i manipulacja nie ma sobie rówbych, śmiać mi się chciało, jak pokazywali relacjie z protestu pielęgniarek, wyglądało to jak relacja zwojny, pseudodziennikarz krzyczał i histerycznie machał łapami, brak profesjonalizmu totalny, to już lepsza jestr telewizja trwam, tam przynajnej wszystko jest czytelne a, że wssg się zajęli, to tylko zasługa stachowskiego komunistycznego politruka, któremu się najzwyczajnie p......w głowie i mu się wydaje że coś ma do gadania, wiadomo, trzeba mu pomóc, bo jest prześladowany przez władzę taka jest niestety logika funkcjonowania walterowskigo imperium, tak jak z lepperem, teraz go bronią, a niedawno był oczerniany i wyśmiewany a sam stachowski, gdyby ktoś miał nagrania z jego wykładów i dałby światu aby zobyczył jak on mówił o naszym Papierzu, co mówił o inwalidach, mieszkańcach podkarpacia, ich tradycji, wierze, to wtedy byłby skandal jeszcze większy niż z Rydzykiem powiem jedno, jego tak jak jagnę powinni na kupie gnoju wywieźć z tyczyna, i raz na zawsze wykluczyć z nauki, i niech wraca z kąd przyszedł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny Re: kolejny post z TVN24, chyba samego Zelaznego IP: *.ostnet.pl 16.07.07, 07:42 Minister Nauki i Szkolnictwa Wyższego przemówił, sprawa p.o. rektora WSSG dr hab. prof. UR pułkownika-politruka LWP prezydenta Rotary Club Rzeszów Zbigniewa Stachowskiego skończona i rozstrzygnęta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyczynianin Re: Co na to Rada Miejska w Tyczynie? IP: *.ostnet.pl 16.07.07, 08:35 Radni, macie wszystkie instrumenty prawne, by przywolac Burmistrza do porzadku. Na co czekacie. Skandal. Szczepanski nie moze byc rownoczesnie prezesem Spolki Scientia i pelnomocnikiem Gminy wsrod udzialowcow Scientia. Art 243 paragraf 3 kodeksu spolek handlowych ZABRANIA KATEGORYCZNIE takich praktyk i traktuje je jako przestepstwo. No ale jesli korzysta sie z Radcy Prawnego Burmistrza, to oczywiscie nigdy nie znajdzie sie rozwiazan prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TVN Re: kolejny post z TVN24, chyba samego Zelaznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 23:31 Przemówiła na zamówienie PiS polityka. Sprawa dopiero sie zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoo3 Re:NAGA Prawda o Stachowskim. 16.07.07, 14:50 Prasa polska: Gazeta Polska Piotr Nisztor/19.07.2006 08:54 "Kariera politruka" Oficer polityczny, przechwalający się związkami z Wojskowymi Służbami Informacyjnymi, prowadzi zajęcia ze studentami na Uniwersytecie Rzeszowskim. Natomiast prokuratura bada, czy dopuścił się przestępstw, m.in. wręczenia łapówki wysokiemu pracownikowi jednego z ministerstw. „Uczelnia niepaństwowa jest instytucją o charakterze non profit. Tu nie ma mowy o żadnych zyskach, o próbie wyciągania pieniędzy. Każda złotówka wypracowana przez wyższą uczelnię musi być przeznaczona na jej rozwój. Jeśli tak się mimo wszystko nie zdarza, to jest to po prostu karygodne. Ale wtedy powinien tym zainteresować się urząd skarbowy” – stwierdził w wywiadzie udzielonym kwartalnikowi uczelni niepaństwowych „Kuźnia Edukacyjna” płk dr hab. Zbigniew Stachowski, współtwórca i wieloletni rektor Wyższej Szkoły Społeczno- Gospodarczej w Tyczynie. Natomiast według raportu opracowanego przez biegłą rewident, tylko od 1 września 2001 r. do 31 sierpnia 2005 r., czyli podczas II kadencji Stachowskiego jako rektora, uczelnia straciła ponad 1 mln zł. Obecnie w prokuraturze w Przemyślu toczy się wielowątkowe śledztwo w tej sprawie, a prokuratura w Warszawie wyjaśnia kwestię rzekomego wręczenia przez prof. Stachowskiego łapówki jednemu z wysokich pracowników Ministerstwie Edukacji Narodowej i Sportu. Rektor politruk Zbigniew Stachowski jest byłym politrukiem, absolwentem Wojskowej Akademii Politycznej im. Feliksa Dzierżyńskiego. Habilitację w specjalności nauki filozoficzne, zatytułowaną „Problemy wojny i pokoju w doktrynie społecznej Kościoła katolickiego”, zdążył obronić jeszcze przez rozwiązaniem tej komunistycznej kuźni talentów wodzowskich. Dotarliśmy także do Zeszytu Naukowego WAP z 1977 r. (nr 90), zatytułowanego „Wychowanie światopoglądowe w wojsku”, gdzie znajduje się relacja Stachowskiego z sympozjum kół naukowych wyższych uczelni wojskowych. „Wypracowane formy i metody prac kół WAP” – podsumowuje konferencję Stachowski – „zdobyte doświadczenie oraz – element najistotniejszy – w pełni zaangażowany aktyw i członkowie kół stanowią gwarancję wywiązania się z ambitnych zadań (… ideologiczno-wychowawczych – w aspekcie kształtowania postaw zaangażowanych (… społeczno-organizacyjnych – [uczących] (… aktywności praktycznej”. Po rozwiązaniu WAP Stachowski pracował w Akademii Obrony Narodowej. W 1995 r. został pracownikiem naukowo-dydaktycznym Instytutu Filozofii Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Rzeszowie. Równocześnie był zatrudniony także w Wyższej Szkole Zarządzania i Marketingu w Warszawie. Pełnił też funkcję przewodniczącego Stowarzyszenia Założycieli i Rektorów Uczelni Niepaństwowych. W 2006 r. został wybrany na prezydenta klubu Rotary w Rzeszowie. Do dzisiaj jest również prezesem Polskiego Towarzystwa Religioznawczego, które w PRL znane było z zajadłej ateistycznej i antyklerykalnej propagandy. Obecnie prowadzi wykłady w Wyższej Szkole Administracji i Zarządzania w Przemyślu oraz kieruje Zakładem Filozofii Kultury Uniwersytetu Rzeszowskiego. Zasiada w radzie programowej publicznego Radia Rzeszów. Funkcję rektora Wyższej Szkoły Społeczno-Gospodarczej w Tyczynie pełnił od 1996 r. Był jednym z założycieli spółki Scientia (która powołała WSSG i jest jej właścicielem) i ma w niej ponad 1/3 udziałów. 23 sierpnia 2005 r. nadzwyczajne zgromadzenie wspólników tej spółki zdecydowało, by nie powoływać go na kolejną kadencję rektora. Zrezygnował wówczas ostentacyjnie z funkcji prezesa Scientii. Dyplomy z WSI na ścianach Październik 2003 r. Wyższa Szkoła Społeczno-Gospodarcza w Tyczynie. Z ponad trzydziestu generałów z podkarpackim rodowodem na uczelnię przyjeżdża siedemnastu, m.in. gen. bryg. Fryderyk Czekaj, obecnie szef Śląskiego Okręgu Wojskowego, i gen. dyw. pil. Kazimierz Dziok, były dowódca Sił Powietrznych RP. Ideą spotkania jest próba stworzenia lobbingu na rzecz regionu. „Dowodzącym” imprezą jest rektor płk rez. dr hab. Zbigniew Stachowski. Nie było to pierwsze spotkanie studentów z generałami i wysokimi rangą oficerami Wojska Polskiego. Niespełna rok wcześniej Stachowski zorganizował seminarium, na którym głównym gościem i prelegentem był gen. Wojciech Jaruzelski. Widać więc, że mimo odejścia do cywila nigdy do końca z wojskiem się nie rozstał. – Kiedyś prof. Stachowski złośliwie powiedział, że u mnie wykłada za dużo „czarnych”, chodziło mu o księży. Odpowiedziałem mu wówczas: u mnie czarni, a u ciebie prawie sami zieloni. Potem już nie wracaliśmy do tej dyskusji – żartuje prof. Jerzy Chłopecki, prorektor Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie. – Z pieniędzy uczelni ufundował paczki dla kombatantów, którzy walczyli m.in. pod Lenino, na umowę zlecenia zatrudniał swoich znajomych z wojska, a na „paradnej” ścianie w jego gabinecie wisiały dyplomy „za zasługi dla Wojskowych Służb Informacyjnych” – opowiada dr hab. Tadeusz Chrobak, były prorektor WSSG w Tyczynie i zarazem udziałowiec spółki Scientia. Z naszych ustaleń wynika, że Stachowski kilka lat temu zatrudnił w Tyczynie ppłk. dr. hab. Marka Ciska, powierzając mu nawet funkcję prorektora ds. rozwoju WSSG. Cisek to absolwent WAP, podejrzewany o współpracę z WSI. Od 1989 r. związany był z firmą Centrex, która miała licencję na handel bronią. W 1993 r., gdy z funkcji szefa firmy odszedł Jerzy Dembowski (były oficer II Wydziału Sztabu Generalnego Ministerstwa Obrony Narodowej), jego miejsce zajął właśnie Cisek. W tym czasie w firmie pracowali m.in. Marek Słoń (oficer WSI, dziś w Żandarmerii Wojskowej) i Jerzy Marszalik (WSI). Pod koniec lat 90. w radzie nadzorczej Centrexu znaleźli się również m.in. Tadeusz Rusak (były szef WSI) i Krzysztof Mochol (były zastępca szefa WSI). Firma realizowała wówczas warte kilkanaście milionów kontrakty, m.in. z Kongiem i Egiptem. Ostatecznie Cisek przestał być prezesem Centrexu w 1999 r. Nie była to jedyna kontrowersyjna postać związana z uczelnią. Udziały w spółce Scientia kilkanaście miesięcy temu chciał kupić Wiesław Ciesielski, polityk Sojuszu Lewicy Demokratycznej, ostatni I sekretarz Komitetu Wojewódzkiego PZPR w Rzeszowie, w latach 2001–2004 wiceminister finansów. Za 28 udziałów był gotów zapłacić 4 mln zł. Ostatecznie transakcja nie doszła do skutku, ponieważ były wiceminister w rzeczywistości nie dysponował tak dużą sumą pieniędzy, a na funkcję rektora WSSG powołano dr hab. Mariolę Wierzbicką. Zapowiadana transakcja miała wpłynąć na burmistrza Tyczyna, aby jako przedstawiciel gminy będącej udziałowcem Scientii głosował za powierzeniem Stachowskiemu dalszego kierowania uczelnią. Nieprawidłowości i domniemana łapówka Z raportu sporządzonego przez biegłą rewident wynika, że straty poniesione przez WSSG w Tyczynie tylko od 1 września 2001 r. do 31 sierpnia 2005 r. (gdy rektorem był prof. Stachowski) wyniosły ponad 1 mln 300 tys. zł. „Główne czynniki spowodowania trudnej sytuacji finansowej uczelni to poniesienie wysokich nakładów na działalność inwestycyjną w stosunku do możliwości finansowych oraz nieprawidłowe zarządzanie bieżącą działalnością gospodarczą” – czytamy w raporcie. Według biegłych nie kontrolowano pieniędzy przeznaczonych na koszty reprezentacyjne i reklamę uczelni. Z zestawienia wysokości kosztów i wynagrodzeń za opracowanie i redakcję książek oraz Tyczyńskich Zeszytów Naukowych wynika, że ponad 90 tys. zł otrzymały żona i córka prof. Stachowskiego. Rewident zarzuciła „brak uregulowań wewnętrznych” w zakresie zasad wynagradzania autorów, recenzentów, korektorów książek i publikacji naukowych. Niekrępowany nimi prof. Stachowsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:NAGA Prawda o Stachowskim. IP: *.ostnet.pl 17.07.07, 14:10 Naga prawda o Stachowskim i jego rodzince jest przerażająca. P.o. rektor WSSG dr hab. prof UR Zbigniew Stachowski potomek szlacheckiej rodziny traktuje WSSG jak folwark, a zatrudnionych tam pracowników jak cgłopów pańszczyźnianych. Szlachcic z klejnotem i po mezaliansie p.o. rektor WSSG dr hab. prof. UR Zbigniew Stachowski zapomiał o rzeźi galicyjskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre Re:NAGA Prawda o Stachowskim. IP: 91.150.165.* 17.07.07, 22:39 zbysior sprzedajna szlachcina niskiego wzrosta,myśli że chrobal potomek,wojowniczego ludu chłopskiego mu nie sprosta.Jest w błedzie chłopa galicyjskiego nie ugnie nawet chłosta .Będą procesy,nowe co wiosna,na pohybel sprzedajnej szlachcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grrroźny i po co wam to było IP: *.dnet.pl 17.07.07, 22:41 A gdzie córunia ewunia? Biedactwo, wystraszyło sie. Za to załoga giebe i ażet dzielnie (hi hi) walczy o stołki. Lepiej sie do nich nie przyzwyczajać. A... i nie przejmować się giebe - paski wyszczuplaja. A dla wyszczuplonej juz ażet - może dadzą ci w kropki dla odmiany. Buf jak gorąco, uff, jak gorąco... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre Re: i po co wam to było IP: 91.150.165.* 17.07.07, 22:45 k....a stary ty coś piłeś czy paliłeś,a może małym sie bawiłesl,i Ewunie w pamięciówce se puściłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iczyn Re: i po co wam to było IP: 91.150.165.* 17.07.07, 23:00 Tyczyn to jest miasto w górach,nad nim wisi czarna chmura, żrą o władze się palanty bedą bić się na hydranty, chwyta Zbysior, Chodaczyne kłótnia poszła o dziewczyne, wrzucił Walter cztery grosze no i bójka ze az prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na wesoło Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: 91.150.165.* 18.07.07, 00:20 Precz, precz Stachowski, z naszy galicyjski wioski, Z Tadziem i Walterem, pod ich przewodem, Wssg- iczyn połączy się z Krakowem Już Stachowski , do swej córci mówi wystrachany Popatrz Ewciu przeto już to chamy biją w tarabany Tato Tato będzie draka, jak wypuści Tadzio ptaka, A i Walter lemiesz kuje, Marsylianke wyśpiewuje Uciekajcie pułkowniku Bo gdy przyjdą nocą i kosami w okno załomocą Pozostaje tylko trwoga, i na próżno wzywać Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muminek Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 18:09 Masz rację Walter zanim "udał się" na socjologa parał się kowalstwem. Trudno mi ocenić czy potrafi wykuć lemiesz, ale na pewno razem z Tadziem cuś ciekawego wykują. Czy natomiast potrafi zaśpiewać Marsyliankę - no cóż jeżdząc tyle lat tirem /po kowalstwie/ to na pewno sobie podśpiewywał, co by nie zasnąć na trasie myśląc jak by tu zostać socjologiem. Chyba z tymi kosami to przesadziłeś !. Mam pytanie kto jest "przydupasem" kogo - Walter Tadzia czy Tadziu Waltera, jeżeli ktoś coś wie na ten temat, to zwracam się z prośbą o informację w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tred Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: *.ostnet.pl 18.07.07, 18:44 Nie wiem czy cos ci pomoze moj wyklad, bo jesli traktujesz konstrukcje spoleczna jako łancuch przydupasow, to nie ta parafia do rozwazan. Ani Tadziu nie jest przydupasem Waltera, ani odwrotnie. Po prostu maja oni cos takiego co nazywa sie minimum przyzwoitosci. Nie bija slabszych, nie okradaja ich itp. nawet gdyby uwazali, ze wiekszosc spoleczenstwa nie jest warta tych nauk moralnych. Gdy Zbysiu bronil socjalizmu jak dostepu do powietrza, Walter uznal, ze to powietze jest smrodliwe i ze w tym ustroju woli byc on kowalem niz (za przeproszeniem) religioznawca po Feliksie Dzierzynskim. Przepraszam za ten osobisty przytyk, ale nie prowokuj! Otrzymaleś odpowiedz na pytanie, ktore Cie nurtowalo. W dalszym ciagu jestem do dyspozycji, jeszcze wiele spraw moge Ci wytlumaczyc, jesli zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i lu Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: 91.150.165.* 18.07.07, 21:33 Walter,Tadziu bierzcie pałki, bierzmy kije, bierzcie co się da,tłuc,dziś trzeba czerwone żmije, w koncu nadszedł czas.Wasza siła dobrze znana rzuci Zbyszka na kolana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlich Re:kombatanci i filantropi IP: 91.150.165.* 18.07.07, 22:41 Czego to sie dowiadujemy,Walter Z.opuścił kraj,za ,,komuny" gdyż, nie był sprzedajnym komformistom;zasłużył wszak na medal,oraz emerytalny dodatek za poniewierkę na obczyżnie.Natomiast pułkownik Zbigniew S. obecnie szanowany Filantrop ,,towerzystwa hotelu Prezydenckiego" zasłużył co najmniej na order uśmiechu młodzieży cyniczno-socjalistycznej,(zamiast soku z cytrynyn seta vódy) ktora zażarcie edukował, kosztem frajerów.A Tadzio Ch. powinien wziąść udział w wyborach misss polonia ma szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jungingen Re:kombatanci i filantropi IP: *.ostnet.pl 18.07.07, 23:15 A Ty Urlich powinienzes wypic szklanke mleka, wszak przeciez jeszcze sie rozwijasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlich Re:kombatanci i filantropi IP: 91.150.165.* 18.07.07, 23:21 Piję spyrol nie wstrząsniety,nabiał mi szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jungingen Re:kombatanci i filantropi IP: *.ostnet.pl 18.07.07, 23:23 Dziekuje za informacje, to bardzo istotna uwaga dla dziejów ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlich Re:kombatanci i filantropi IP: 91.150.165.* 18.07.07, 23:39 ciekaw jestem natomiast,jakimi to srodkami pobudza się prof.Zelazny, napewno to nie jest kozie mleko,po nim nie ma się drgawek, a takowe uwidaczniają sie u wyżej wymienionego, to dopiero ciekawe co smakuje establisz-mętowi,europejskiej prominencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jungingen Re:kombatanci i filantropi IP: *.ostnet.pl 18.07.07, 23:54 Najpierw trzeba stwierdzic i udowodnic drgawki Zelaznego, i tu niestety takiego dowodu nie da sie przeprowadzic. Klapa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muminek Re:kombatanci i filantropi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 00:11 Z tego co słychać, to w Europie jada się żaby, a "ŻABĘ" wraz ze śmierdzącym jajkim znalazł na Kielnarowej. Oby Walter nie dostał "cofki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re:Stachowski nadstawił drugi policzek IP: *.ostnet.pl 19.07.07, 10:26 Stachowski nadstawił drugi policzek, po tym jak "olał" p.o. rektora WSSG dr hab. prof. UR Zbigniewa Stachowskiego rektor WSSG prof. Walter Żelazny. Legalne jednoosobowe kierownictwo WSSG w Tyczynie przeszło w ręce Pani Prorektor. Ciekawe czym, Stachowskiemu i Szczepańskiemu narazi się Pani Prorektor, że Ją już odowłują z funkcji prorektora WSSG i powołołują na p.o. prorektora WSSG dr hab. prof.UR Zbigniewa Stachowskiego? W akcie trzecmi telenoweli "Okupacja WSSG w Tyczynie" legalna władza przejdzie w ręce pani prodziekan i...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatore Re:to nie jest film IP: 91.150.165.* 19.07.07, 10:39 ile w tym wszystkim jest dramatyzmu rzeczywiście jak w telenoweli mało jak w bibli,ale Zbigniew że on nadstawił, nie do pomyślenia,dosłownie jak Jezus,a Walter to Judasz co pocaunkiem na śmierć skazuję, a Chrobak pewnie biczuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re:to nie jest film IP: *.ostnet.pl 19.07.07, 20:41 A ja chcę studiować w Tyczynie. Co tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
kolbet Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami 19.07.07, 21:25 Szkola lansu i bounce'u - poprawnie mowiac. Dzieci ze wsi studiuja a potem lament, ze nie ma pracy. A kysz! Kolbet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: *.ostnet.pl 19.07.07, 22:46 Teraz to jedna uczelnia nie z dwoma rektorami, ale bez rektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolbet bucu Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: 91.150.165.* 20.07.07, 10:40 Ty pewnie też tam studiowałeś, lub nauki dawałeś, a jeżeli chodzi o wieś to całe podkarpacie to wieś,co takiego porabiaja wieśniaki po URz-ecie,to juz wyborcza w dodatku Wysokie Obcasy napisała,ankieterzy w Warszawie, lub kopidoły .Kiedyś ta szkoł miała jeszcze jako taki poziom ala teraz kiepsko,a co do kadry to wiele rzeszowskich uniwersyteckich, sław(sic!)dorabiało.A i niektórzy to i dokturaty na Uj-cie porobili wieśniaki zapomnieli gdzie zaczynali.Zegnam bucu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: *.ostnet.pl 20.07.07, 14:45 Gazeta napisała (Kobiałka), że Stachowski już zrobił przekrętów na kilkaset tysięcy złotych. Nic z tego nie kapuję! Uczelnia ma ponoć zablokowane przez BPH konto. To gdzie było przechowywane owe kikaset tysięcy złotych? W sefie, gabinecie rektora, kiblu, za obrazami, w bibliotece...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: *.ostnet.pl 20.07.07, 20:42 Majaczysz bucu nie wiadomo o czym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: *.ostnet.pl 20.07.07, 20:43 Widze, ze umiesz pisac, ale czytac i wyciagac wnioskow jeszcze nie potrafisz. Chybas konczyl WSSG? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do alexa Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: 91.150.165.* 20.07.07, 21:07 tak jak ty bucu kadra ta sama co na urz-ecie wątpie byś był po czymś lepszym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: *.ostnet.pl 20.07.07, 21:55 Chyba adresowales to do lex-a, nie do Alexa. To istotna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAK DO LEXA Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: 91.150.165.* 21.07.07, 11:11 pRZEPRASZAM ALEX TO BYŁO DO LEXA IDIOTY. PRAWDA JEST TAKA ŻE W WSSG SWEGO CZASU DO MARNEJ PĘSJI AKADEMICKIEJ POŻAL SIĘ BOŻE URZ-TU, DORABIALI ZNANI JEGO WYKŁADOWCY;T.GARDZIEL,S.MARCZUK,M.MALIKOWSKI,D.MARKOWSKI I WIELU INNYCH UJ-TU JA SIĘ NIE MYLĘ NIEZGODA,BLACHNICKI,OCHMAN,MARCINKOWSKI, UW W.BURSZTA.WSSG JAKO PIERWSZA NA PODKARPACIU WPROWADZIŁA PROGRAM KOMPUTEROWY SPSS UŻYWANY DO BADAN SOCJOLOGICZNYCH UWCZESNEJ WSP NIE BYŁO STAC I DAWILI SIE W METODY PLANSZOWE CHŁOPAKI . WIĘC SZLAK CZŁOWIEKA TRAFIA GDY IDIOTA TAKI PISZE GŁUPOTY,OBECNIE SZKOŁA PODUPADŁA I TO JEST W DUŻEJ MIERZE WINA STACHOWSKIEGO, KTÓRY JA BUDOWAŁ ALE PRZEZ GŁUPOTE ZNISZCZYL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: *.ostnet.pl 21.07.07, 11:56 Dziekuje za wyjasnienia, ktore w calosci podzielam. Stachowski wywindowal sie na konunkturze na wyzsze uczelnie i padl, od momentu, gdy koniunkture nalezalo zastapic ciezka praca, nie kombinacjami. Pozdrawiam Alex. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zetzet Re: Jedyna uczelnia z dwoma rektorami IP: *.161.unknown.vectranet.pl 23.07.07, 22:31 No, jednak spss byl to wczesniej na urz-u (wsp) niz w tyczynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net Re: Jedyna uczelnia zlikwidowana w 9 m-cy IP: *.ostnet.pl 21.07.07, 16:58 WSSG została zlikwidowana przez byłego prorektora chrobaka, z zemsty za zgłoszenie molestowania studentki, zatrudnił się nawet w tym celu w konkurencyjnej WSIZ - Zelazny to niewolnik chrobaka od brudnej roboty, lecz za bardzo dobre wynagrodzenie. Opowiadanie tych bredni o winach stachowskiego ma odwrócić uwagę od rzeczywistych sprawców zniszczenia uczelni z 10 letnim dorobkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geba Re: Jedyna uczelnia zlikwidowana w 9 m-cy IP: *.ostnet.pl 21.07.07, 17:10 Wkrotce okaze sie, ze Stchowski jest stworca nieba i ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyczyn to już wie Re: Jedyna uczelnia zlikwidowana w 9 m-cy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 19:08 To się nie okaże. Ale jest szansa, że opnuje i odwróci tendencję upadkowa dla szkoły. Jest szansa, że Uczelnia pod jego zarządem zacznie prawidłowo prosperować. Z czasem zadowolona z tego będzie grupa wrogów piszących fałszywe inormacje na tym forum. Oczywistym jest, że wejście Stachowskiego do Uczelni uchronilo ją przed bezprawnym i nieformalnym przekazaniem innej niepublicznej szkole wyższej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadwiga Re: Jedyna uczelnia zlikwidowana w 9 m-cy IP: *.ostnet.pl 21.07.07, 19:13 Oczywistym jest, że wejście Stachowskiego do Uczelni uchronilo ją przed bezprawnym i nieformalnym przekazaniem innej niepublicznej szkole wyższej. OK, tylko, ze wejscie Stachowskiego bylo bezprawne. I tu sie konczą rozważania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Jadwigi Re: Jedyna uczelnia zlikwidowana w 9 m-cy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 19:43 Rozważania się wcale nie kończą. Są działania niezbedne o wyższej konieczności, które trzeba podejmować. Stachowski uczynił to za późno. Powinien wejść do Uczelni zaraz w tym dniu jak Żelazny publicznie pozbawił praw Załozyciela do decydowania o WSSG. To w tym dniu złamano prawo i od tego czasu zaczęło się na Uczelni bezprawie. Ostatnie ruchy były konieczne. Niezapominaj, że to Żelazny jak piszą gazety zaprosił Stachowskiego do objęcia funkcji. Po czym sprytnie jak LiS się z tego pomysłu wycofał. Tej szkole jest potrzeby spokój i dobre zarządzanie. To gwarancja na jej dalsze funkcjonowanie. Ostatni zarząd WSSG wykazał nizłomnie wolę jej likwidacji wbrew prawu i to jest działanie na szkodę WSSG, studentów,pracowników i lokalnej społeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do tego bez podpis Re: Jedyna uczelnia zlikwidowana w 9 m-cy IP: *.ostnet.pl 21.07.07, 19:51 A kto dal Panu prawo do prawa do wyzszej koniecznosci? Moze Zelazny przekupil Rade Miejska w Tyczynie, by glosowala za polaczeniem Uczelni. Czy Pan nie widzi (TAK! Pan nie widzi tego, niestety!) z jaka "radoscia" przyjeto Pana jako "wyzwoliciela" WSSG. Mniej wiecej tak samo jak Armie Czerwona wyzwalajaca Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSZOŁOMY Re: Jedyna uczelnia zlikwidowana w 9 m-cy IP: 91.150.165.* 21.07.07, 20:03 PANY? DAJCIE SOBIE NA WSTRZYMANIE PERSPEKTYWY DLA WSSG SĄ OGROMNE NIZ DLA WSIZ. NIE DAJCIE SIĘ TANION SPRZEDAĆ W BIZNESIE POTRZEBNY JEST KONSENSUS (FAJNE SŁOWO) POMIANEK JEST DOBRYM GRACZEM, ALE JAK KAŻDY BIZNESMAN LICZY NA KASE, I NIE BĘDZIE LICZYŁ SIĘ TADZIU Z TAKIMI JAK TY I WALTER, A KONKURENCJA NA OBECNIE MIERNYM RYNKU TO DOBRA RZECZ.DOGADAJCIE SIE WKONCU TANIO SIE NIE SPRZEDAWAJCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Jedyna uczelnia bez rektora IP: *.ostnet.pl 21.07.07, 22:21 Gosciu OSZOLOMY. Zelazny nie ma udzialow, Chrobak ma 14, Stachowski 28, Szczepanski 24. Niestety nic nie rozumiesz. Tu chodzi o zasady, nie o pieniadze. O pieniadze moze chodzi tobie, ale nic z tego i tak nie bedziesz mial, wiec nie namawiaj do skoku na kase. Dzentelmeni o pieniadzach nie rozmawiaja. Chodzi o ZASADY, ale ta zasada jest Tobie obca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksa vel Walter Re: Jedyna uczelnia bez rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 18:12 Aleks vel Walter ! Czy ty uzurpujesz sobie prawo by nazywać siebie dżentelmenem posiadającym zasady moralne !. Czegoś takiego nie posiadasz więc nie opowiadaj bredni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re:Walter człowiek z zasadami, demokraci pl. IP: 91.150.165.* 22.07.07, 22:51 .... w d..e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lanti Re: Jedyna uczelnia bez rektora IP: *.ostnet.pl 22.07.07, 23:26 W odpowiedzi Alexowi vel Walter: Oczywiscie Walter to kanalia, zlodziej, prostytutka, klamca, cham i dewot, a na dodatek czlonek demokraci.pl., a kto wie jescze czy nie Zyd i pedal zarazony AIDS. Natomiast cala ekipa nowego-starego WSSG na czele z Panem Stachowskim to anioly z zasadami moralnymi. Nie ma sensu dyskutowac na ten temat, o tym wszystkie wroble cwierkaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Jedyna uczelnia bez rektora IP: 91.150.165.* 22.07.07, 23:52 Stachowski jest śmiesznym typem, i chyba zdaje sobie z tego sprawe swiatowca to on nie rżnie ,ale Walter ty człowieku zacznij się szanować,demokraci pl. to jeszcze tam cie nie było,tak tak powiesz intelektualiści elita itd. itp,masoneria uuuu teraz obniżyła progi ale wiec każdy szanujący się człowiek w szambie się nie moczy.A ty chłopie widzę wpychasz się wszędzie szukasz poklasku, chcesz byc ważny,doceniany ale niestety jest odwrotnie,a co do Zydów to sobie nie pochlebiaj,jesli chodzi o zoofilie pedofilie no widzę coś cię w tym kierunku ciągnie,ale stary jak ty siedziałes w anclu to o pederastie napewno się otarłęś, stary wspaniały temat na rozprawę naukową, na podstaie własnych doświadczeń, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Lulu Re: Jedyna uczelnia bez rektora IP: *.ostnet.pl 23.07.07, 17:47 Do jakiej wiec Twoim zdaniem partii (opcji politycznej w "IV" RP) winnien nalezec Zelazny by nie byl smiesznym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Jedyna uczelnia bez rektora IP: 91.150.165.* 23.07.07, 18:02 Jak Walter chce, byc poważany,szanowany,jako intelektualista nie zależny, dużego formatu, to w żaden syf(partia,bractwo fartuszkowe) nie powinien się pakować,tym bardziej podkarpaccy demokraci pl. na czele jak się nie mylę z cynicznym w swym byciu T.Gardzielem, barwną postacią swą drogą, należacą do tzw.podkarpackiego układu cwaniaków.Walter stary reka reke myje,krzyczysz a dalej błądzisz,Pnu Ch..... też bym za bardzo nie ufał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do neta Re: Jedyna uczelnia zlikwidowana w 9 m-cy IP: *.ostnet.pl 21.07.07, 22:24 W sprawie Chrobaka uwag kilka. Chrobak jest oskarżony o usiłowanie innej czynności seksualnej wobec studentki, która dziwnym trafem wypłakiwała się na łonie Ewy Stachowskiej. W nagrodę za oświadczenie o molestowaniu pokrzywdzona uzyskała od Stachowskiego zaliczenie bez pytania. Chrobak został zatrudniony w WSIiZ, gdyż nie mógł się zatrudnić jak p.o. rektora WSSG Zbigniew Stachowski na swoim rozpadającym folwarku - WSSG. Uniewinniający wyrok Stachowskiego sądu I instancji wytoczony przez Chrobaka został w II instancji w całości uchylony. Tylko "wykształciuchy" z dziurami w mózgu mogą bredzić, że Chrobak mający o połowę mniej od Stachowskiego udziałów może blokować poczynania Stachowskiego i pełnomocnika gminy w Scienita Szczepańskiego razem wziętych. Jeżeli jest tak jak twierdzi "net", to Chrobak jest wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Jedyna uczelnia zlikwidowana w 9 m-cy IP: *.ostnet.pl 21.07.07, 23:17 Bredzenie internautow typu NET jest szczegolnym typem robienia z mozgu wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onek Re: Jedyna uczelnia zlikwidowana w 9 m-cy IP: 81.210.87.* 23.07.07, 14:58 jestemj pod wrażeniem wypowiedzi w których przewijają się słowa typu dzentelmen. O jakich ideach wy gadacie? WSSG to biznes jak każdy inny i o biznesz chodzi a nie o dżentelmenstwo. I to z każdej strony, czy to chodzi o SWtachowskiego czy Zelaznego czy tez kogokolwiek. Poza tym wiadomo że zacżeło się już w szkole lizanie d... Stachowskiemu przez jego ,,lojalnych przyjaciół" co sobie z niego jaja robili i wysmiewali wtedy gdy inni byli u władzy a szczególnie pan pułkownik dr P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr P. Re: Jedyna uczelnia zlikwidowana w 9 m-cy IP: *.ostnet.pl 23.07.07, 15:26 Z. Stachowski zawsze lubiał, gdy mu lizano d..., a z szczególną lubością czyni to burmistrz Tyczyna. Wcieprezydenta Przemyśla aresztowano za korupcję. Burmistrz Tyczyna jest niezatapialny mi, iż zrobił niezły interes na WSGG jako funkcjonariusz publiczny do czego się zresztą publicznie przyznał. Jeżeli robić interes, to trzeba wiedzieć z kim i gdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scyzor Re: Jedyna uczelnia zlikwidowana w 9 m-cy IP: 91.150.165.* 23.07.07, 15:46 Świeta prawda biznes to biznes, a nie ideologia, i to stachowskiemu wychodziło do czasu gdy LSD nie doszło do żłobą,a teraz pany będą sie ciąć o zasady no to też godne szacunku, tylko te zasady? a sądy kosztują i dupa zbita jak biznes kasy nie daje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleks Re: Jedyna uczelnia zlikwidowana w 9 m-cy IP: *.ostnet.pl 23.07.07, 17:49 Wskaz interesy Zelaznego na WSSG! Tak se pier... jak łysy o beton każdy potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fugas Re: Jedyna uczelnia zlikwidowana w 9 m-cy IP: 91.150.165.* 23.07.07, 18:18 Sprawa molestowania przez Chrobaka, tej panienki jest naciągana z samego faktu,że to przyjaciółka dr. Ewy, i ta pomoc w składaniu zeznań,jest dobrze znanan wielu osobom, co nie zmienia faktu upodobań pana prof.do płci przeciwnej, ale w tym wypadku jest parę nie jasności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Jacek Re: Uczelnia bez rektora IP: *.ostnet.pl 23.07.07, 21:39 WSSG w Tyczynie - uczelnia z dwoma rektorami, to już przeszłość. Na dzisiaj WSSG to uczelnia - bezrektorska. Z. Stachowskiemu minister NiSzW polecił spadać na drzewo, bo funkcji p.o. rektora nie ma na świecie. Na tę okoliczność Burmistrz Tyczyna K. Szczepański pouczył z wysokości swojego urzędu Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego - profesora prawa, że "prawo jest równe dla wszystkich". Bezczelność prezesa zarządu spółki Scientia K. Szczepańskiego nie ma granic. Kaziu - Minister, to nie Kotula i przestań ośmieszać mieszkańców gminy Tyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś