Gość: krzysiek IP: *.Red-88-8-25.dynamicIP.rima-tde.net 21.09.07, 10:31 chcialem zapytac czy ktos sie orientuje jakie sa ceny aparatow stalych u rzeszowskich ortodontow. moze tez kogos polecicie? dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Shila Re: ortodonci IP: *.ostnet.pl 21.09.07, 12:00 Ja mam aparat metalowy z zamkami mini. Za łuk płaciłam 1500zł i wydaje mi się, że jest to jedna z tańszych wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: ortodonci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.07, 16:25 ja również szukam niedrogiego ortodonty (dla córki)w okolicach Rzeszowa proszę o opinie i cenne uwagi kogo polecacie z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
grigio Re: ortodonci 22.09.07, 19:25 Podobno dobry ortodonta - p. Lidia Półćwiartek tel. 865 40 23. Jeszcze u niej nie byłam i nie znam cen, ale wybieram się z dzieckiem, numer dostałam od znającej się na rzeczy dentystki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: ortodonci porada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 22:51 Witam wszystkich "zmetalizowanych" bądz "nie zmetalizowanych". Nie dawno co własnie zakonczyłam leczenie ortodontyczne aparatem stałym. Chodziłam do dr Tadeusza Welca. Jestem z niego bardzo zadowolna!! Przede wszytskim podał on na samym poczatku koszty całego leczenia. Nie ważne czy będą jakieś dodatkowe wizyty czy nie. Aparat na jeden łuk kosztuje u niego ok 1200 zł a z wizytami 2500 zł. Przy czym w cenie jest wliczony apart stały, wizyty, wyciski oraz poźniej aparat retencyjny (który nosi sie po zdjęciu aparatu stałego przez min 1 rok). Polecem bo miałam nie jedna koleżanke, która u innego ortodonty (na Baranówce nie wiem jak się nazywa zapomniałam)za każda wizyte płacila min 100 zł a wizyty sa min 1 w miesiącu a czasem częściej. Ale konkrety Dr Tadeusz Welc przyjmuje w Łańcucie jest to prywatny gabinet na ul. Solskiego 3 nie daleko rynku. Oprócz tego przyjmuje jeszcze w Lublinie. Dla zainteresownych nr tel. 604-282-161. Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: ortodonci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.07, 15:07 dziękuję za odzew czy ktoś jeszcze ma namiary na niedrogiego i sprawdzonego ortodontę w okolicach rzeszowa? dziekuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steppenwolff1 Re: ortodonci IP: *.218.unknown.vectranet.pl 23.09.07, 22:53 Ja kilka lat temu chodziłam do Błotnickiej na Baranówce (okolice kładki). Wrażenia i efekty tak sobie. Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: ortodonci IP: *.ostnet.pl 24.09.07, 10:59 dr. Moszin jest dobry i nie drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: ortodonci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 11:08 Niedrogo jest w gabinecie Ortodent, ul rejtana (w tem budynku co spidruk i pizzeria twist) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ortodonci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 11:55 Też polecam Ortodent - konkurencyjne ceny , fachowa i miła obsługa Odpowiedz Link Zgłoś
mettea Re: ortodonci 24.09.07, 11:08 Mozesz napisac, dlaczego efekty takie sobie po leczeniu u blotnickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steppenwolff1 Re: ortodonci IP: *.218.unknown.vectranet.pl 24.09.07, 15:25 Każdy pacjent to indywidualny przypadek ;-) Ja na pewno byłam. U mnie chodziło wyłącznie o rozsunięcie zębów i wyprostowanie jednego, nie miałam wady zgryzu. Rozsunięte są, z wyprostowaniem gorzej ;-) Ale aparat miałam ściągany nieco wcześniej, po decyzji pani doktor - ponieważ mała próchnica zrobiła się w miejscu niemożliwym do leczenia z aparatem. Nosiłam potem jeszcze aparat zdejmowany, ale on już nie pomógł wyprostować dwójki, a jedzenie z nim to była porażka. No i trochę kontrowersyjnie usunięto mi do rozsunięcia zęby łatwiejsze w leczeniu (czyli bodajże piątki, a nie - jak zazwyczaj - czwórki). Taka przynajmniej opinia moich dwóch stomatologów. Ale efekt leczenia jest - zęby praktycznie mi się nie psują, a przy ściśnięciu miałam duże problemy na stykach zębów. A w przychodni pani doktor to był wtedy sajgon - czekało się po 2-3 godzinyw kolejce, czasem dłużej, ona przyjmowała na 3 fotele. Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: ortodonci IP: *.160.unknown.vectranet.pl 24.09.07, 19:40 w tym mieście nie ma porzadnych ortodontów, dobry był i nadal chyba jest w tarnowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: ortodonci IP: *.rzeszow.mm.pl 27.09.07, 11:02 Błotnicką odradzam - przykre doświadczenia sprzed lat. A efekt: usunięta zdrowa "4" (żeby zrobić miejsce pozostałym zębom) a zęby dalej krzywe i na dotatek ta dziura po "4". O kasie nawet nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś tam Re: ortodonci IP: 62.93.47.* 26.09.07, 18:48 A czy są ortodonci w Rzeszowie z umową NFZ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ortodonci IP: *.eranet.pl 26.09.07, 21:38 A czy ktoś może podać namiary na ortodontę z Tarnowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: ortodonci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 19:49 podajcie proszę namiary do tego ortodonty w Tarnowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: ortodonci IP: *.160.unknown.vectranet.pl 27.09.07, 20:11 pamiętam jedynie gdzie przyjmował na rogojskiego w domku jednorodzinnym, blisko centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erta Re: ortodonci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 19:28 pani Półćwiartek jest bardzo dobra, robiłem zęby u niej kilka lat temu i jest super Odpowiedz Link Zgłoś