Gość: fiolka Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 19:13 HM... Rzeszówek... i wszystko jasne. Pomimo swoich wad jest jednak lepszy niż Warszawka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiex Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? IP: *.provider.pl / *.provider.pl 22.12.03, 19:39 Moje wspomnienie z Rzeszowa ( przebywałem tam przez rok ) mąci paru wieśniaków rzeszowskich, którzy zachowali się w sposób podły, nie tylko wobec mnie, ale w o g ó l e. A samo miasto - biedne, ale fajne. No i mam tam jednego czy drugiego kumpla, który nie daje dupala przy byle okazji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amish A JA LUUUUUBIE RZESZOW!!! IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 15:38 RZESZÓW Właściwie, to nie pamiętam, od kiedy chciałem zamieszkać na Podkarpaciu. Ale dokładnie pamiętam, dlaczego. Pamiętam ośmiogodzinne jazdy zapchanymi pociągami pełnymi pijanych rezerwistów i mieszkańców wsi ubranych w te same tandetne ciuchy i śpiących z otwartymi ustami. Najpierw były nasze wałbrzyskie góry. Zresztą sam nie wiem, może to były porośnięte hałdy? Potem szklane cielsko wrocławskiego dworca rozpięte na metalowych żebrach, oniryczny krajobraz Śląska i wreszcie monotonia małopolskich równin. Gdzieś przed Tarnowem zawsze wschodziło słońce. A zaraz potem na horyzoncie pojawiał się komin załężańskiej elektrociepłowni. I Rzeszów – ten prowincjusz marzący o tajemniczych zaułkach, secesyjnych kamienicach i nadrzecznych bulwarach, a w pejzaż którego nieodmiennie wpisana jest wielka płyta i tandeta. Z dworca odjeżdżają autobusy w każdym niby kierunku, ale tak naprawdę, to tylko na wschód, do Przemyśla i dalej. Bo zachód jest tu kategorią trochę niejasną i przejawiającą się tylko w nazwach. Centrum handlowe „Ameryka”, dyskoteka „Europa”. To działa jak lek na kompleks wschodu. Bo wschód jest tu widoczny na każdym kroku. Każdego dnia na targowisku na Podpromiu pojawiają się Ukraińcy marzący o lepszym życiu. Czerwone autobusy rozwożą po pracy mieszkańców okolicznych wiosek, które nie bardzo mogą się zdecydować, w jakiej epoce funkcjonują. Obok chałupy krytej strzechą wyrastają nowobogackie wille. I tylko u bocianów po staremu. Chodzą po polach tak samo jak sto lat temu. Kicz tamtejszych ni to wsi, ni to miasteczek, uwalnia wyobraźnie. Nie tylko moją. Uwolnił wyobraźnię Kantora i tak powstało „Wielopole, Wielopole”. Głogów, Sokołów albo Dukla niewiele różnią się od Schulzowskiego Drohobycza, Chagallowskiego Witebska albo Hrabalowskiego Kerska. Brakuje im tylko aniołów unoszących się nad rynkiem, nie doczekały się też jeszcze Ulicy Krokodyli. Za to kotów maj pewnie w nadmiarze. Galicja Zachodnia zwana Podkarpaciem nie jest pępkiem świata. Nie jest nawet pępkiem Polski. I dobrze. Trudno jest być fanem środka. Mieszkać w środku znaczy mieszkać nigdzie. W każdą stronę jest tak samo blisko, albo tak samo daleko. Z Podkarpacia to raczej daleko. Ale to wszystko jest nieważne. Najważniejsze jest to, że Podkarpacie leży na południowym wschodzie mojej ojczyzny. Jestem pewien, że to nie przypadek. Bo południe, to słońce, to ciepło i jasno. A północ? Północ to strach i zimno, to duchy i obawy. Tak samo wschód. To początek wszystkiego, co kończy się na (o) zachodzie. Nie, Rzeszów nigdy nie mógłby się znaleźć na miejscu Szczecina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: A JA LUUUUUBIE RZESZOW!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.04, 00:56 Ja też lubię Rzeszów... za jego mansardowe dachy, Kościół Bernardynów na żółto rozkwitły za ogrodzeniem, za sąsiedztwo z Gwoźnicą, gdzie pochowany Przyboś, za bliskośc z Ukrainą, skąd krok w stepową przestrzeń i za to niesamowite poczucie, że jest się na końcu świata... albo na jego początku - zależnie od nastroju. Odpowiedz Link Zgłoś
o666o Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? 27.12.03, 20:47 zależy gdzie ale niestety raczej postrzegany jest niezbyt dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 23:02 eeee głupi temat do dyskusji, nic nie wnosi i nic nie zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urha pomnik rzeszowski IP: 193.19.164.* 23.01.04, 21:56 no ja mam nadzieje ze jeszcze cos napiszecie...Cjhcialabym sie was spytac o opinie na temat pomnika w reszowie i placu ktory sie przy nim znajduje. Czy widzieliscie go bedac w rzeszowie, lub jesli nie byliscie to czy cos o nim slyszeliscie? czekam na opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawa Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.04, 18:30 Prawda jest taka że Polska Rzeszowa nie zna i nie chce znać. Kojarzy go z klerem, Bieszczadami i niczym innym. Nie wiedza nawet gdzie lezy. Ostatnio w warszawski taryfiarz stwierdzil ze rzeszow lezy chyba gdzies na slasku i to nie jest opinia odosobniona. Szczerze mowiac nic w rzeszowie nie ma. Zero zycia kulturalnego, ciekawych imprez, rozwinietej warstwy inteligenckiej. Wiem bo tu zylem przez 19lat. Moze jest i czyste w porownaniu z wieloma innymi miastami w plsce ale co z tego. A glos o marnym Londynie? Zalosne, to juz tylko ciemniak mogl napisac.Nie brudem odrozniamy miasto od miasteczka ole zyciem kulturalnym i intelektualnym. A to w Warszawie, moim nowym miescie jest po prostu bez porownania. A uniwerek? Posmiewisko kadry UW. Naprawde nie ma sie czym chwalic a stolicy co nie napiszecie to i tak bedzie zalosny lament z prowincji. Jak chcecie cos osiagnac -uciekajcie z rzeszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kogal Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 21:53 No i dobrze, wg mnie całe to gówno jakie jeszcze mieszka w Rzeszowie niech spierdala do Warszawy. Po co nam takie osły, które ciągle powtarzają, że Rzeszów to dziura. Cieszę się gościu, że już nie mieszkasz w Rzeszowie, teraz jesteś "panem" z Warszawy hahahahahaha. Życzę Ci wiele szczęścia i powodzenia w "pięknej" stolicy, tylko proszę Cię bardzo nie przyjeżdzaj więcej do Rzeszowa, bo znowu będzie strasznie śmierdziało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 28.01.04, 13:12 Hehehe, taksówkarze w Warszawie nie wiedzą gdzie leży Rzeszów? Ładną reklamę im zrobiłeś koleś - taksówkarz i nie wie gdzie ma jechać hahaha, nie zna miast w Polsce, stolic innych województw. Ciekawe jak taki ciemniak dostał zezwolenie na jeżdzenie taksówką. Ale jakoś mnie to nie zdziwiło, już słyszałem, że ludzie w Warszawie nie wiedzą gdzie leżą inne miasta w Polsce. Hmm... dość ciekawe, bo tego przecież uczą w szkołach podstawowych. Ciemniaki i już, inaczej tego nie można określić. Najciekawsze jednak jest to, że zawsze są dumni ze swojej tępoty. Mówisz, że inteligencja jest tylko w Warszawie? No, właśnie widzę, taka inteligencja, że nawet nie potrafi wymienić wszystkich województw w Polsce. Myślę, że dobrze trafiłeś i dużo osiągniesz w Warszawie, marny pajac z Rzeszowa wsród największych debili w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiekm Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? 12.03.04, 03:11 Gość portalu: Warszawa napisał(a): > Prawda jest taka że Polska Rzeszowa nie zna i nie chce znać. Kojarzy go z >klerem wiesz co stary chyba troszke sie pomyliles bo z klerem za bardzo nie mozna nas kojarzyc bo prl zbudowal bloki, ktore w rzeszowie niestety wioda prym. chyba pomyliles nas z przemyslem (bez obrazy przemyslanie, w koncu jestescie rzymem wschodu) Naprawde nie ma > sie czym chwalic a stolicy co nie napiszecie to i tak bedzie zalosny lament z > prowincji. Jak chcecie cos osiagnac -uciekajcie z rzeszowa. juz ktos o takich jak ty tu napisal, ale widac ze nie przeczytales skoro tak sie wypowiadasz. prawdziwy warszawiak z prowincji- jestes poprostu zalosny i tylko nie wiem czy sie nad toba smiac czy plakac?! a niewiedza na temat polozenia geograficznego rzeszowa jest smieszna i budzi we mnie groze. nawet w podstawowce jest geografia polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ofiara sadownictwa Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? IP: *.venlo1.lb.home.nl 29.01.04, 13:01 Sadownictwo w Rzeszowie jest super skorumpowane. Wyroki wydawane nie maja nic wspolnego z Kodeksem Prawa. Wyrok na zasadzenie alimentow po 8(osmiu)latach. Sprawa rozwodowa wstrzymana przez sprawe alimentacyjna na prawie 2(dwa)lata, co jest totalnym nonsensem. TO MOGLO SIE ZDAZYC TYLKO W RZESZOWIE. Tylko Strasburg moze ujawnic glupote i korupcjogenne dzialanie tego stworu zwanego Sadem w Rzeszowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieciu Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 00:52 Hmm... sadownictwo... sadownictwo - chyba chodzi o Trzebownisko koło Rzeszowa, choć nie wiem czy tam są sady, może w Albigowej są... tak tam są - dobre jabłka tam mają ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiciu Re:Typowe dla Polski C IP: *.venlo1.lb.home.nl 25.02.04, 02:37 Burakowi wszystko jest jedno co z czym sie je. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieciu Re:Polski C??? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 11:34 Aleś mi pojechał stary, nie wiesz jak mi głupio teraz i w ogóle, ale no tak, przecież ja burak z Polski C jestem ;-):P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sympatycy sztuki Raczej negatywnie IP: 213.199.192.* 29.01.04, 20:28 Uważamy, iż Rzeszów jest postrzegany jako miasto prowincjonalne, acz aspirujące. Świadczy o tym szereg (nie zawsze najlepiej wykonanych) inwestycji oraz krzycząca o pomstę do nieba architetkura. Odwiedzamy to miasto w kilkumiesięcznych odstępach czasu i nasze obserwacje są raczej gorzkie. Sympatycy sztuki z ulicy Tarłowskiej (Kraków) tarlowska.blog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kresowiak Re: Raczej negatywnie IP: *.man.rsk.pl 31.01.04, 23:30 Za mało pokazujemy Rzeszów jako miasto metropolitalne w regionie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guciek Re: Raczej negatywnie IP: *.grakom.net / *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.04, 11:28 a jak to rzeszow jest metropolia????????????? majac 165 tys mieszkancow???? no sorry jak sie jest najwiekszym w regionie to nie nalezy sobie uzurpowac metropolitalnych przywilejow. to tak jakby ges wsadzic do orlego gniazda i mowic ze to orzel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokół Warszawski Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? IP: 217.153.91.* 19.02.04, 12:56 Uwielbiam Rzeszów - wszystko zaczęło się bardzo romantycznie. Moja żona pochodzi z Rzeszowa. Zanim zostaliśmy małżeństwem i zanim żona przeprowadziła się do Warszawy przyjeżdzałem do niej prawie co tydzień, tak że poznałem się trochę z Rzeszowem. Teraz za każdym razem, gdy tu przyjeżdzamy koniecznie muszę odwiedzić te miejsca, w których bywaliśmy na początku naszej znajomości (Rynek, 3 maja i inne "magiczne miejsca"). Interesuje mnie również dość mocno historia Rzeszowa. Z dużym zaciekawieniem śledzę wszystkie artykuły na 650 lecie Waszego miasta. Rzeszów jest dość małym miastem (w moim kategoriach), ale właśnie przez to podoba mi się bardzo. Tempo życia jest dużo wolniejsze niż w Warszawie, a powietrze o wiele czystsze. Gdyby nie marne perspektywy znalezienia pracy w Rzeszowie (jak dla mnie), nie zastanawiałbym się nawet chwili nad przeprowadzką. Co do ludzi - są inni - spokojniejsi, skromniejsi, bardziej uprzejmi niż w Warszawie - po prostu lepsi. Pozdrowienia dla wszystkich Rzeszowiaków :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SWP Lublin Byłem w Rzeszowie tylko przejazdem IP: *.pl / *.enterpol.pl 20.02.04, 13:33 więc nie moge powiedzieć zbyt dużo o tym mieście.Jak sie przez nie przejeżdza to robi wrazenie prowincjonalnego i szarego,ale to cipsko na środku miasta macie nieprzeciętnę!Dworzec zarówno PKS jak i PKP paskudny(W Lublinie jest śliczny odnowiony PKP,PKS niestety na tym samym poziomie co w Rzeszowie:-) Podobno macie ładna starówkę,która jest systematycznie odnowiana,dlatego jak bedę miał okazję byc w Rzeszowie,to napewno tam zawitam.Co do kierowców,to byłem 2 lata temu na stopa w Bieszczadach i z moich obserwacji wynika,ze kierowcy na Rzeszowskich numerach[RZ]nie wiedzą co to znaczy kogoś podrzucić (ani jeden samochód na Rzeszowskich numerach przez 2 tygodnie pobytu w Bieszczadach nie zatrzymał sie),w przeciwieństwie(i tu szok!)do kierowców z Wa- wy którzy podwozili mnie bardzo często,ale być moze to tylko przypadki losowe więc nie uogólniam.W przeciwieństwie do niektórych ignorantów wiem gdzie leży Rzeszów i stolicą jakiego jest województwa,bo uważam że inteligentny człowiek powinien mieć choćby podstawową wiedzę o swoim kraju.Mogę was pocieszyć,że macie patriotów lokalnych:-)Moja koleżanka z Rzeszowa,bardzo sobie chwali to miasto i uważa że jest bogatsze i ładniejsze od Lublina:-)Piękno to kwestia gustu,zaś jeśli chodzi o bogactwo to możemy sie co najwyżej spierać w którym kosciele pod miotłą siedzi więcej myszy:) Na koniec pozdrowienia dla wszystkich Rzeszowiaków:kochajcie swoje miasto,najważniejsze żebyście sami dobrze sie w nim czuli,tak jak ja kocham i dobrze czuje sie w Lublinie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Winnetou Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 14:55 > Czy zastanawialiscie sie jak nasze miasto i ludzie w nim mieszkajacy > postrzegani są przez mieszkańców innych miast, miasteczek w regionie i w > Polsce ? Moim zdaniem Rzeszów jest niesprawiedliwie postrzegany jako miasto wieśniaków (wynika to z wielu wypowiedzi komentujących tutaj ludi). Taka sytuacja wynika zapewne z tego, ze te kilkanaście ulic na krzyż z otaczającym je terenem dumnie nazywające sie starówką swiadczy o tym, ze w przeszłości miasto było malutkie. W przeciwieństwie do np. Krakowa, Wrocławia, Poznania, Lwowa etc, Rzeszów jest miastem pozbawionym klimatu kulturalno-historycznego, jaki spowija w/w miasta. W oczach nie-rzeszowiaków, miasto to jest pewnego rodzaju dorobkiewiczem, który dzięki strategiczemu położeniu po wojnie, wzbogacił i rozbudował sie, i dlatego nie chcą przyznać mu rangi wielkiego miasta - i chyba stad te ataki. Poza tym, Rzeszów nie ma czegoś z czym byłby identyfikowany - nie kojarzy sie jak np Karkow z wawelem, katowice ze spodkiem, czy chociażby Lańcut z zamkiem etc). Na domiar zlego przypomina z miasta typu Stalowa Wola, Tarnobrzeg itp. miastami- blokowiskami, pozbawionymi jakichkolwiek walorów. Zapewne, pogląd ten by sie zmienił gdyby wyrosło w Rzeszowie kilkanaście "szklanych domów". Wtedy Rzeszów by sie bardziej kojarzył z wielkim miastem, miałby jakiś prestiż. Słyszałem ze ostanio jest w Rzeszowie duży problem z nawieżchniami dróg.. no cóż to jest niestety podstawa, dziurawe drogi bedą sie zawsze kojarzyć z zaściankiem:) Pisze: słyszałem bo dawno nie bylem w waszym miescie. Student z Poznania, ur w Tarnobrzegu, tymczasowo w Przemyślu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter 1 Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 29.02.04, 15:26 Mysle ze gdyby nie pan Podkulski mozna by było nazwac Rzeszów dziura. Jest to jedyna osoba na podkarpaciu ktora inwestuje w to miasto i jako tako ma to wszystko smak. Czekamy na nastepne dwie inwestycje tego pana ktore zostana oddane do uzytku w lecie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? 17.01.14, 16:36 Cha cha, a się uśmiałem. Ten co ma sprawę w prokuraturze, za "pozyskanie" do spółki z zięciem zakladów graficznych? Smak? Taa, smaki to oni mają ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Boguchwały ANATGONISTYCZNE MIASTO BEZPRAWIA IP: *.zg.rzeszow.pl 02.04.04, 07:59 Czego przykładem jest akcja Ferenca z rzeszowskimi przedszkolami i dyskryminacja ludzi spoza granic miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro-prowincjusz Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? IP: *.gddkia.rzeszow / 80.51.255.* 22.04.04, 19:48 Usiłowałem przeczytać wasze posty, ale nie wytrwałem do końca. Mieszkam w Rzezzowie, choć urodziłem się w Kolbuszowej, czyli na jeszcze większej prowincji. I chcę powiedzieć tylko tyle: KOCHAJCIE SWOJĄ PROWINCJĘ!!! Nie spoglądajcie na Warszawę i inne "metropolie". Zyjmy sobie spokojnie i róbmy swoje. Nasze miasto to MY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? IP: *.net.autocom.pl 27.04.04, 20:16 Dlaczego tak źle? Bo większość wykształconych ludzi (i to wykształconych w Rzeszowie) po prostu opuszcza to miasto i zamieszkuje np. w Warszawie, Wrocławiu lub w Krakowie. Mam wielu znajomych, którzy postąpili właśnie w taki sposób, ja zresztą i mój mąż też. Co więcej, w ww metropoliach znajomi ci zajmują wysokie stanowiska i osiągają duże sukcesy (głównie naukowe). Nie ma więc powodu do kompleksów np. z powodu ukończenia studiów na UR. Ten, kto prawdziwie studiuje, osiągnie sukces, choć prawdą jest, że w Rzeszowie ludziom inteligentnym stawia się kłody pod nogi. Ja i mój mąż jesteśmy nauczycielami w wielkiej polskiej metropolii. Oboje uczyliśmy już w kilku miejscach i stwierdzamy (choć to może przypadek?), że w rzeszowskich szkołach średnich (nawet tzw. słabych) poziom jest o niebo wyższy, niż w niektórych szkołach wyższych obecnie zamieszkiwanej przez nas metropolii. A jeśli chodzi o wielkość miasta, to owszem nie jest tak duże, jak Warszawa, czy Kraków, ale to chyba słuszne, że granic miasta nie poszerza się o tereny niereprezentatywne, a takich niestety w tych miastach molochach są setki (mieszkam w takim mieście i widzę!). Gdyby nie warunki finansowe, których Rzeszów nie zapewnia, z pewnością wrócilibyśmy do niego. Poza tym, żeby coś powiedzieć o Rzeszowie, trzeba tu trochę pomieszkać, i naprawdę pozwiedzać, a nie szukać "dziury" w całym... Jeżeli zaś chodzi o kulturę, to ten, kto zna Rzeszów, dobrze wie jak jest (tutaj muzyka i plastyka już w szkołach podstawowych jest na wysokim poziomie), a poprawności polszczyzny prawdziwego Rzeszowianina pozazdrościć może niejeden Krakowiak lub Warszawianin. Niestety błędne opinie o Reszowie wynikają z kojarzenia Rezszowa z Przemyślem, Krosnem lub nawet z Ukrainą. Odpowiedz Link Zgłoś
nessus Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? 23.10.13, 04:04 Najwiecej do powiedzenia maja ci ktorzy nie znaja miasta, nie byli w nim, nie mieszkali i nie wiedza gdzie lezy, a Rzeszow moze do najpiekniejszych nie nalezy ( architektura) ale jest to jedno z najprezniej rozwijajacych sie miast w Polsce. Ostatnio doczekalo sie pieknego lotniska, ma niezle drogi a ze zapchane no coz wiele lat temu nikt nie przewidywal takiej dynamiki rozwoju. Reasumujac to piekne, przyjazne i ciekawe miejsce do zycia. A wy Rzeszowiacy nie wyklinac ,nie stekac i narzekac; chwalic i pomagac na miare swoich mozliwosci. Okazujcie lokalny patriotyzm bo miasto zasluguje na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? IP: *.play-internet.pl 23.10.13, 20:07 A ja przeczytałem wszystkie wpisy od 2003r. Czyli mamy dziesiątą rocznicę i co malkontenci? Rzeszów to : i mogę sobie dać upust złośliwości z perspektywy Środkowoafrykańskiej Republiki Czadu , nawymyślam na ten grajdoł. Ale kiedy wrócę to daruj mi Tadziu , przy najbliższej okazji wejdę pod stół i odszczekam to co nabajdurzyłem. Rzeszów to potęga i przyszłość Polski a skąd to się wzięło to Wam kiedyś opowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-! Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.14, 19:22 Opowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? 17.01.14, 16:30 Rzeszów to wioska, bez żadnej inteligencji. Przez 10 lat po prostu postarzałeś się, zapewne po robocie siedzisz w domu, a w klubach i na imprezach pojawiasz się przypadkiem, jak coś w rynku "zagra". Większość inteligentnych, wykształconych i rozrywkowych ludzi dawno stąd wyjechało, wyjeżdża, albo zbiera się do wyjazdu. Hehe. Rzeszów będzie miastem, być może za 30 do 50 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.14, 19:28 hahaha jeszcze do tej pory tak się nie usmiałem. Rozumiem , że teraz jest przysiółkiem Trzebowniska:) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? 20.01.14, 13:23 Teraz jest świetną atrapą miasta. Naprawdę można się nabrać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kto to mówi Krótko i zwięźle ale prawdziwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.13, 09:32 O miasto nieszczęsne, jakże można urodzić się w tobie! O miasto, miasto – Jeruzalem szału! O miasto nawet miejskości swej niepewne, nie miasto, a półmiasto, miejscowość nijaka i bezduszna, w każdym razie bezradna wobec akcji ducha – co tu dużo gadać, od stycznia do stycznia wiocha niebotyczna. O dziuro fatalna, nędzny półkurorcie – potrzebnyś zaiste jak dziura w aorcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Krótko i zwięźle ale prawdziwie IP: *.play-internet.pl 16.01.14, 20:07 I "Kto to mówi" i kto to pisze. Zakompleksiony renegat bazyliszek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To nie moj wpis Re: Krótko i zwięźle ale prawdziwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.14, 20:25 az tak nie strasze... Odpowiedz Link Zgłoś
prol_1984 Re: Krótko i zwięźle ale prawdziwie 19.01.14, 11:00 coś w tym jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma Re: Jak Rzeszów jest postrzegany przez innych ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.14, 13:55 cóż miasto średniej wielkości, wojewódzkie, zadbane, czyste, blisko lotniska - niedaleko autostrada (cały czas w budowie zresztą) na szczęście w kierunku cywilizacji zachodniej jest - bo na UA to nie musi być, równie dobrze A4 w Rzeszowie mogla by sie skończyć i finał, - S19 tez cały czas w budowie i na węźle Kielanówka (Rzeszów Południe) się skończy pewnie (przykro) a na północ do Sokołowa i też koniec będzie. Tyle obietnic Tuska Tyle mogę o nim powiedzie Odpowiedz Link Zgłoś