Gość: ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 20:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bodo Re: Podkulski popchnie Millenium Hall IP: *.nm.e-zet.pl 11.05.08, 21:44 Czy chodnik od Kopisto też wykupili, bo z budową zbliżają się juz do samej ulicy. Tam nie mozna przejść. A jest to droga codzienna kilku setek studentów uniwersyetetu i uczniów gimnazjum. Kiedy skończy się ten bajzel przy Kopisto? Jakiś nadzór budowlany jest? Jakis nadzór drogowy jest? Tam jest zagrożenie życia, bo samochody pędzą od mostu Zamkowego jak szalone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAFIA! Re: Podkulski popchnie Millenium Hall IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 21:47 No to byly milicjant (Ryszard Podkulski) trzyma cale miasto w garsci... juz myslalem ze bedzie cos innego niz jego baraki ... eh tragedia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuraiko Re: Podkulski popchnie Millenium Hall IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 04:01 akurat Podkulski i jakikolwiek nadzór rzadko idą ze sobą w parze :/ nie pytajcie skąd mam informacje, bo nie chcę nikogo wkopać ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Podkulski popchnie Millenium Hall IP: 88.156.160.* 11.05.08, 22:05 Ciekawe co z tego wyniknie, mam nadzieje ze projekt bedzie utrzymany i poza wkładem finansowym to nic wiecej nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Podkulski popchnie Millenium Hall IP: 78.133.188.* 12.05.08, 14:51 można się było spodziewać takiego obrotu sprawy kolejna działka ....jakim cudem akurat tam gdzie ma się rozpocząć jakaś konkretna inwestycja czy budowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Podkulski popchnie Millenium Hall IP: *.ceti.pl 11.05.08, 22:12 Znany "biznesmen"...Nie no prosze Was...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gringo Re: Podkulski popchnie Millenium Hall IP: *.intertele.pl 11.05.08, 22:26 mp śmiejesz się ale jak na Rzeszów to jest bardzo znany biznesmen i trzęsie tym miastem więc to nie jest właściciel jarzyniaka, a że nie każdy biznesmen jest jak Pan Góral z Asseco no cóż i owoce morza i hamburger z McDonaldsa nazywają się jedzeniem. MAFIA, a dlaczego podkreślasz jak już kilka osób na forum, że był milicjantem jeżeli wogóle był tym milicjantem. Czy to, że nawet tam pracował dyskwalifikuje go jako biznesmena ? Pewnie mi ktoś tu jeszcze napiszę, że tych pieniędzy co ma dorobił się na łapówkach za mandaty :-) Nie ważne czy był milicjantem, piekarzem, kucharzem czy kioskarzem wolno mu być teraz biznesmenem. I od razu uprzedzam nie jestem miłośnikiem przybytków Pana Podkulskiego ani u niego nie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Podkulski popchnie Millenium Hall 11.05.08, 22:35 Najciekawsze zdaje się są kulisy tej odgrzanej miłości dwóch panów P. -------------- ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
olias Podkulski popchnie Millenium Hall 11.05.08, 23:17 kolorowych blaszaków la-la-la-la Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki człon Re: Podkulski popchnie Millenium Hall IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 23:51 ja bym popchnął podkulskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6TY6666 Podkulski popchnie Millenium Hall IP: 212.106.17.* 12.05.08, 08:15 W POLSCE NIE DOŚĆ,ŻE URZĘDNIK POTRAFI BEZKARNIE ZABLOKOWAC INWESTYCJĘ, NIELICZĄC SIĘ Z KOSZTAMI JAKIE PONOSI PRZEDSIĘBIORCA, TRAKTOWANY GENERLANIE PRZEZ BESZCZELNYCH POLSKICH URZĘDASÓW JAK ZŁODZIEJ I CWANIAK, TO JESZCZE PSEUDOBIZNESMENI Z POPARCIA DANEJ FORMACJI POLITYCZNEJ POTRAFIĄ BYC RÓWNIE BESZCZELNI!!!POLSKA MENTALNOŚĆ ZAWSZE BĘDZIE PRZESZKODĄ PRZED NORMALNOŚCIĄ W TYM KRAJU, NAWET JAK POWIELI SIE JAKIS SPRAWDZONY WZÓR DZIAŁANIA NP. W USA...ZAWSZE PRZEGRA ON Z MENTALNOSCIĄ POLAKA CWANIAKA I KOMBINATORA!!!TACY NIESTETY JESTEŚMY!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudno sie mówi Re: Podkulski popchnie Millenium Hall IP: 78.133.188.* 12.05.08, 14:57 to niestety prawda i jak niby mają nas inaczej za granicą postrzegać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mef Podkulski popchnie Millenium Hall IP: *.189.216.5.skyware.pl 12.05.08, 08:31 dam wam niusa, ze dziure po hotelu juz prawie kupil i zbuduje tam dzielo swojego zycia, ostatnia jego inwestycja to bedzie wlasnie w dziurze po hotelu, podkulski zainwestuje 500 ml zl a po wybudowaniu bedzie warta 800 ml to sa info z pierwszej reki Odpowiedz Link Zgłoś
arkadius0700 Podkulski popchnie Millenium Hall 12.05.08, 08:32 Pawłowski nie ma innej możliwości niż wejście w spółkę z Podkulskim, ze względy na brak funduszy na dokończenie całej inwestycji, jak i na ewentualna wizję 11 arowej łączki pośrodku tej budowli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Podkulski popchnie Millenium Hall IP: 62.93.62.* 12.05.08, 09:50 dołączam się do propozycji "wielkiego człona" popchnijmy Podkulskiego. Szkoda się rozpisywać bo i tak nie mamy na to żadnego wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wertyk Podkulski popchnie Millenium Hall IP: *.prz.rzeszow.pl 12.05.08, 10:31 Na obu biznesmenków - tak dobrotliwych dla naszego miasta - wpływ mamy moze i niewielki - ale na obecną Radę Miasta wydającą kompromitujące zgody na tego typu "zagospodarowanie" terenu - może mamy - i to ich w pierwszej kolejności powinniśmy wymieść ze swych stołków.... A potem - zaprosić jakiegoś Ziobrę - i spółka P&P też znajdzie właściwą dla siebie lokalizację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Podkulski popchnie Millenium Hall IP: 212.160.172.* 12.05.08, 14:10 Nie no to już przesada wałki na naszych oczach, zapraszamy CBA do kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golwes Re: Podkulski popchnie Millenium Hall IP: 79.139.62.* 12.05.08, 20:14 co wy pier... jakie wałki? jeden gość niema kasy na inwestycje a drugi ma i chce zainwestować więc się dogadali.To takie trudne do zrozumienia?? a tak na marginesie ciekawe czy pisząc te bzdury już jesteście po zakupach w galeriach ryszarda p. czy jeszcze przed?? Myślenie nieboli, a zawiść należy wykorzenić z polskich przywar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Psychol Re: Podkulski popchnie Millenium Hall IP: *.range86-130.btcentralplus.com 12.05.08, 20:47 Tak myślenie nie boli ;)))) Widzę że mamy tutaj fana działalności Pana Rysia. Pan Rysio to złoto chłop dzięki niemu Rzeszów rośnie w siłę i pięknieje nam w oczach. Budynki takie jak |Galeria Rzeszów i Graffica to wizytówki miasta. Architektura 21 wieku :)))) Pan Rysiek może budować co che bo ma złote serce i Tadeusz - prezydent nasz wie o tym doskonlae dlatego przyklepie każdą propozycje ze strony Ryszarda dobrodzieja naszego i żywiciela :))) To nic że Rysiek buduje bez pozwoleń i wykłada offset na miarę warzywniaka z kalarepą. To nie ważne, ważne że COS SIĘ BUDUJE. Że się buduje, że beton się leje, że blachę się kładzie i papy nie żałuje ;))) Panie toż to bedzie 100 lat stało. I każdy kto myśli inaczej jest głupim zawistnym polaczkiem ze świńskim wąsem. A takich jak Rysiek to nie ma takich :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golwes Re: Podkulski popchnie Millenium Hall IP: 79.139.62.* 12.05.08, 23:07 wiesz co niewiem jak ci to napisać ale nieznam faceta nieinteresuje mnie skąd ma kase ale widocznie ma i chyba nieukradł bo go nie zamkneli, co do fanatyzmu do rysia jakbyś poczytał moje inne posty to byś zauważył że niejestem jego fanem a wręcz zachęcałem do nieodwiedzania jego galerii, ja byłem 2 razy w grafice bo poprostu musiałem i chyba raz w rzeszowskiej także zastanów sie kto bardziej popiera rysia czy ty biegając do jego sklepików na zakupy czy ja bojkotując je? tak jestem za ofsetem za wkładem kasy do miasta za pięknymi galeriami i takie tam ale jest mi wszystko jedno czy wybuduje coś chińczyk, węgier rusek czy niemiec poprostu w dobie globalizacjii niema to najmniejszego znaczenia,a że w naszym mieście niestety inwestuje tylko rysiu to trudno widocznie nikt inny niwyraził takiego zainteresowania tylko mi niemów że blokuje inne inwestycje bo jeśli inwestor jest na poziomie to pierwsze załatwia sprawy własnościowe, pozwolenia a dopiero potem roztacza wizje a niestety nasi pożalsieboże inwestorzy robiąwszystko odwrotnie i na miejscu ryśka też bym blokował jak mógł, dorośniesz to zrozumiesz naczym polega bisznes, dobra kończe bo itak niezrozumiesz tego co napisałem i niechodzi tu o błędy stylistyczne czy składniowe ale o nasze początkowe hasło MYŚLENIE NIEBOLI pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gringo Re: Podkulski popchnie Millenium Hall IP: *.intertele.pl 13.05.08, 00:00 No wreszcie chopie popieram Cię w 100% :-) a od siebie dodam, że gdyby nie te pseudo galerie to w Rzeszowie najlepszym sklepem byłaby Dołowa lub Full Market. Skoro tak narzekacie na Podkulskiego to przyciągnijcie tutaj inwestora który postawi coś na kształt Starego Browaru z Poznania, Manufaktury z Łodzi czy Galerii Kazimierz z Krakowa. Jak na razie to poza Podkulskim pies z kulawą nogą nawet kupy nie chce zrobić w Rzeszowie nie mówiąc już o jakiś prawdziwych inwestorach więc dajcie mu spokój. Jak coś wiecie o szemranych interesach Podkulskiego to zgłoście to do prokuratury, a nie szczekajcie zza winkla. Od razu napiszę, że nie jestem pracownikiem ani miłośnikiem Pana Podkulskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Podkulski popchnie Millenium Hall IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.08, 12:54 No tak bo tylko p.Ryszard chce trzymac wszystko w swoim dowodzeniu,bo inna Rada juz mu nie pojdzie na taki układ .I obym sie nie mylił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Psychol Re: Podkulski popchnie Millenium Hall IP: *.range86-150.btcentralplus.com 13.05.08, 23:57 Heheh tak Gringo. A co chce w takim razie sklecić u nas Cushman? Co to ma być? Kiosk z onucami? Stoisko z rabarbarem? Gdzie im do takiego Ryśka. Ten to dopiero buduje ... ;))) Galeria Rzeszów znakomicie wpisuje się w zabudowę zabytkowego centrum. Toż to architektura z najwyższej półki. Począwszy od projektu, przez wykonanie aż po wystrój stoisk ;))) Odstawiliśmy świat o jakieś kilkadziesiąt lat. Nie było szans tam postawić czegoś innego. Nikt by tam nic nigdy nie zbudował. NIGDY!!! Do tej pory stałaby tam strzelnica z wesołego miasteczka. Tylko Rysiek. Tylko ON. On jest geniuszem. Jest wybrany przez siły kosmosu aby zbawić nasze miasto ;))) Jest naczelnym architektem Rzeszowa. Zawdzięczamy mu wszystko ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mikael20 Re: Podkulski popchnie Millenium Hall 14.05.08, 10:53 To jest zabawne co napisales ale cala sprawa jest dramatyczna - miastem rządzi uklad i nikt inny nie może nic budować. Co sie dzieje z dziurą po hotelu Rzeszów, jakie były problemy z Millenium Hall, jakie są z Nowym Światem, Mayland itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Psychol [...] IP: *.range86-150.btcentralplus.com 13.05.08, 23:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golwes Re: Podkulski popchnie Millenium Hall IP: 79.139.62.* 16.05.08, 20:48 o ile mnie pamięć niemyli to pis zablokował budowe na miejscu dawnego hotelu, po drugie podobno ten teren także przejął rysiu p. po trzecie nowy świat z tego co wiem ma wszelkie pozwolenia tylko firma jakaś taka nijaka i dlatego nic niebuduje,a po czwarte casty już niema, niewiem kto jest właścicielem tamtego terenu ale jak się okazało była to firemka która narobiła szumu i chciała poprostu zarobić a ty bidaku uwierzyłeś w jakieś ikee i niewiem co tam jeszcze.Jak już niejednokrotnie mówiłem niejestem fanem pana rysia ale jak się okazuje jest to jedyny człowiek który w tym miasteczku "coś" buduje, niestety ale taka prawda, i niejest ani moją ani twoją winą że nikt niechce budować. A hasła typu nadworny budowniczy czy inne pierdoły to może pisać albo jakieś dziecko albo zwolennik radiomaryjno-pisowski,i w razie jakiejkolwiek dyskusji to może troszke argumentów a nie pier... i narzekanie w przerwach między bieganiem od jednej galrii rysia do drugiej, zresztą dorośniesz to pogadamy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StudentPRZ Re: Podkulski popchnie Millenium Hall IP: *.rze.vectranet.pl 16.05.08, 20:55 Ty dorosłeś ale nie z czasownikami piszesz razem, razi to strasznie, czy aby na pewno już dorosłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Psychol [...] IP: *.range86-130.btcentralplus.com 16.05.08, 21:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Psychol Re: Podkulski popchnie Millenium Hall IP: *.range86-130.btcentralplus.com 16.05.08, 21:42 Oczywista wskórać przez ó :))) Przepraszam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mikael20 Re: Podkulski popchnie Millenium Hall 13.05.08, 14:34 Dlaczego pan Podkulski tak ochoczo nie inwestuje w innych miastach, tylko właśnie w Rzeszowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Podkulski popchnie Millenium Hall IP: 78.133.188.* 13.05.08, 17:13 ciekawe czemu akurat w Rzeszowie przecież cała polska jest jeszcze i wiele innych miast Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gringo Re: Podkulski popchnie Millenium Hall IP: *.intertele.pl 13.05.08, 17:13 Podobno ma wpływy także w Lublinie. Buduje bo z tego co wiem to jest z Jasła więc stawia swoje pudełka na Podkarpaciu, a że Rzeszów jest stolica województwa i największym miastem to dlatego buduje pewnie tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor Podkulski popchnie Millenium Hall IP: *.gprs.plus.pl 14.05.08, 00:25 Ale Was boli że gość ma kasę. Jeśli ma to kupuje od właściciela udziały i po sprawie...to takie proste...co do tego ma ratusz???? czy tacy niepojętni jesteście Jeżeli łamie prawo to proszę wniosek do prokuratury..... Bardzo proste- jest kasa- jest inwestycja.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Podkulski popchnie Millenium Hall IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 09:46 Fajnie, że cos się dzieje w mieście, fajnie, że coś nowego sie buduje. Gość ma kasę i inwestuje a nam przez to gorzej nie będzie. Ja mam tylko pytanie, kto pozwala budować centra wielkopowierzchniowe w centrum miasta, gdzie stoi budynek jeden obok drugiego jak makaron w pudełku. Czy nie można tego zorganizować w okolicy miasta ? Czy wiecie, że "Nowe Miasto" w sobotę staje się wielkim centrum handlowym (dołowa, full-market, rejtan, plaza, tesco, e'leclerc, media-markt, castorama, predom i salony samochodowe) Przyjeżdżają setki aut, tysiące ludzi, korek szalony ruszyć palcem nie można. Budowa millenium to kolejna cegiełka w tym wszystkim, kolejne tysiące ludzi kolejne setki samochodów. Ma powstać 3-ci pas ruchu, ale po co to wszystko. Wysłać to na przedmieścia!!! Ale nie też się nie da, bo kasa pójdzie gdzie indziej. Dogodać się nie można. Budow millenium trwa już 2 lata i jeszcze 2 ma trwać. Betoniarki jeżdżące co 5 minut, kurz i brud z budowy na ulicach, na chodnikach, w domach w sąsiedztwie. Betonowanie na 3 zmiany, nieprzespane noce. Okna otworzyć nie można latem bo hałas z ulicy większy jak na pokazach car-audio. Durne miasto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Podkulski popchnie Millenium Hall IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 23:07 jesteś głupcem Odpowiedz Link Zgłoś
mikael20 [...] 14.05.08, 10:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podkulsky [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 23:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POPCHNIE Podkulski popchnie Millenium Hall IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 23:12 Popchnie dobre!!! lokalne media są bardzo rzetelne i profesjonalne hehehehee aha i niedługo powstanie pomnik Ryśka i o tym też wszyscy napiszą!!! "media" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Tadziu musi skakać z radości IP: *.wsiz.rzeszow.pl 16.05.08, 13:31 Teraz już nikt nie złamie monopolu lokalnego byznesmena. Millenium Hall zmieni nazwę na Capital Plaza, zamiast eleganckiej elewacji będzie blacha (te srebrne panele + czerwone szkło punktowe), trochę szarego tynku, dach pokryty papą. A gospodarz powie "No popatrz, nie widzisz ze to piękny budynek?" Odpowiedz Link Zgłoś