Gość: pacjent IP: *.rze.vectranet.pl 22.05.08, 18:30 Podobno to jedna z lepszych metod uzywana od stuleci... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: boss Za leczenie pijawkami usunięty z oddziału IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.08, 20:43 wiocha, nie liczy sie czlowiek tlko klucz wg którego ma byc realizowany plan. do dupy jest tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 czysty debilizm 22.05.08, 20:56 czlowiek zaplacil 4000 zl i ma noge, szpital obcialby mu te noge za darmo a do tego belkot o wyzszosci czystosci procedur nad efektami leczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: czysty debilizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 21:16 Są dwie szkoły uprawiania medycyny; rynkowa działająca w myśl zasady---jak się da to się zrobi. socjalistyczna---każdemu według jego potrzeb[ ale po co chłopu noga jak może kuśtykać o protezie] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik Za leczenie pijawkami usunięty z oddziału IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 22.05.08, 21:58 brawo panie nadordynatorze. proponuję odstrzelić doktora z dubeltówki, to przynajmnie pan porafi. tylko porszę na trzeźwo i nie prowadzić po spożyciu... ale przecież panu wolno, pan potrafi wszytsko najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 Za leczenie pijawkami usunięty z oddziału 23.05.08, 04:12 Tępota i debilizm tego pseudo dyrektora strzelczyka sięgnęła dna. Załoga szpitala powinna tego palanta odwołać i przenieść go do prosektorium.Co za tępota ! W majestacie prawa należało uciąć nogę . A temu tępemu strzelczykowi nie można by tak nogi uciąć zgodnie z prawem i wymienić zawartość czaszki zwanej ponoć mózgiem na krowie gó..?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Za leczenie pijawkami usunięty z oddziału IP: *.mtm-info.pl 23.05.08, 09:36 a ja mam pytanie do dr L.od pijawek : czemu nie założy własnej przychodni lub nie zatrudni się w prywatnej, będzie mógł bez przeszkód działać? ludzie będą walić drzwiami i oknami, kasa sypać się będzie. Może to zrobić bez przeszkód.Proste?Jesli zas nie odchodzi, ciekawe, dlaczego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Za leczenie pijawkami usunięty z oddziału IP: 80.51.115.* 23.05.08, 09:55 No właśnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Za leczenie pijawkami usunięty z oddziału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 10:36 No włśnie... Większość lekarzy boi się zweryfikować swoje umiejętnoąści bazując tylko na prywatnej praktyce. Wszak pokorne ciele dwa...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba Re: Za leczenie pijawkami usunięty z oddziału IP: *.mtm-info.pl 23.05.08, 15:52 chyba jest inny jednak powód - prawdziwy :albo się umie leczyć tylko pijawkami (co baba też potrafi i od wiek wieków potrafiła), albo nie firmy, która ubezpieczy takie "leczenie". Siedem zdrowasiek pewnie też wielu pomogło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Za leczenie pijawkami usunięty z oddziału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 22:30 a ja pytam dlaczego ma odchodzić? gdzie zdobędzie lepsze doświadczenia w leczeniu operacyjnym niż w szpitalu? nawet gdyby założył własną przychodnię to nie mógłby wykonywać w niej operacji ratujących zdrowie i życie! dlaczego ma uciekać w prywatę przed durnym dyrektorem i ordynatorem, dać im satysfakcję, że go wypędzili ze szpitala?! "hm" - ty patrzysz tylko przez pryzmat spokoju i kasy, a kto wtedy będzie operował?! tacy co wszystko będą amputować dla świetego spokoju, dla których pacjent to przedmiot i źródło przychodów?! gdzie ambicje, honor i powołanie do niesienia pomocy innym?! pewnie nigdy jeszcze nie byłeś w takiej sytuacji, w której dużo zależało od wiedzy i chęci lekarza - ja byłem i mówię ci, że piszesz głupoty i próbujesz oczerniać dobrego człowieka jakim jest ten lekarz Lenart. Zastanów się czasem nim coś powiesz lub napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjent Za leczenie pijawkami usunięty z oddziału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 18:46 Jak długo jeszcze taki Strzelczyk ("dyrektor") będzie upadlał lekarza (y), który skutecznie leczy przy stole operacyjnym, wprowadza inne metody, chce mu się coś więcej zrobić niż norma wymaga (amputacja!!!). Stwierdzenie, że ortopeda Lenart, który jest na miejscu, ma tylko przyjmować w przychodni, a do operacji będą przyjeżdżać lekarze z innych szpitali jest chamską złośliwością i zemstą za to, że ortopeda (w dodatku jedyny w szpitalu) nie chce podporządkować się chorym pomysłom dyrektora. Lekarz, który jest skuteczny przy stole operacyjnym, z taką intuicją, nabywający praktyki i wiedzy jest kierowany do pogotowia lub pracy w przychodni, gdzie nie będzie mógł w pełni wykorzystywać swoich kwalifikacji i dalej się rozwijać zawodowo, a pacjenci zostaną pozbawieni szansy operowania i wyleczenia przez dr Lenarta. Również zakaz dyżurów na oddziale z nienormalym i chorym uzasadnieniem pisemnym ordynatora wydanym na polecenie dyrektora Strzelczyka powinien być zbadany przez izbę lekarską, a może nawet przez prokuraturę jako jaskrawy przykład psychicznego znęcania się nad podwładnym, czyli mobbing!!!!! Co na to władze powiatu?! Nabrali wody w usta i czekają, aż sprawa sama ucichnie, tzn. dyrektor usunie lekarza ze szpitala i po kłopocie. Ludzie nie po to ich wybierali, żeby poklepywali się po plecach i przyglądali się niszczeniu dobrych i nieskorumpowanych fachowców!!!!! Doktor Lenart to pewnie jest facet z "jajami" i nie da się przegonić chorym administratorom ze swojego miejsca pracy, na którym pomaga i służy pacjentom, zachowując skromność i chęci do niesienia pomocy. Jak długo będziemy słyszeli o takich Strzelczykach, Nogach ... zamiast czytać o kolejnych pozytywnych przykładach wyleczenia ludzi przez takich Lenartów?! W tej sprawie lekarz chcący pomagać pacjentom musi zmagać się z mściwym dyrektorem zamiast skupić się nad jak najlepszymi metodami leczenia operacyjnego. To, że kolejny już pacjent Lenarta nie został kaleką z amputowaną kończyną stało się zarzewiem agresywnego ataku dyr Strzelczyka i jego ludzi na ortopedę. Powinni wykorzystać takie sukcesy medyczne do pozytywnego pijaru, dla dobra szpitala w Kolbuszowej, ale oni wolą gnębić dobrego lekarza i człowieka, oni wolą amputować palce, nogi, uszy ... bo to jest refundowane z NFZ-tu. Po co im problemy z wyleczonymi i zadowolonymi pacjentami skoro bardziej opłaca się doprowadzać do kalectwa i w dodatku nie ma problemów z procedurami. To chore podejście!!! To szkodzenie dobru, zdrowiu i życiu pacjentów, to powinna ścigać prokuratura z urzędu!!!! Oni mówią, że zastosowanie pijawek niesie ryzyko zakażenia itp., każde leczenie niesie za sobą ryzyko powikłań, nieudanej kuracji i dlatego powinny odbywać się w szpitalach, pod nadzorem i kontrolą lekarzy - to normalne. Dlatego dyrektorzy i administratorzy szpitali muszą naciskać na NFZ-ty aby uznawały inne, niż przyjęte dotąd metody leczenia w szpitalach. Oni wolą spokojnie siedzieć na swoich stołeczkach i cieszyć się kolejnym miesiącem, rokiem swojego dyrektorowania. Dosyć już takich folwarcznych "wyczynów" i traktowania lekarzy i pacjentów jak przedmioty, temu panu Strzelczykowi ktoś musi powiedzieć ODEJDŹ bo szkodzisz wszystkim i szpitalowi!!!!! Służba zdrowia jest chora przez takich nieludzkich dyrektorów i administratorów. Panie Lenart trzymamy kciuki za powodzenie i popieramy takich lekarzy!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: och,pacjencie Re: Za leczenie pijawkami usunięty z oddziału IP: *.mtm-info.pl 23.05.08, 23:41 pacjencie, jestes tym od pijawek, twoj styl cię zdradza, jestes chory, ale jak kazdy, kto ma problmy z samym sobą, nie chcesz dać wiary temu, co prawdziwe: lecz się, lecz się, póki czas.może jestes niezły, ale bredzisz, Krzystofie. Dobrej nocy ci życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: och,pacjencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 12:17 nie jestem tym od pijawek, jak domniemujesz, a na czym ma polegać choroba tego lekarza i problemy z sobą samym? Na co i z czego ma się leczyć?! Z chęci leczenia i pomagania? Z tego, że mu się chce zadziałać niekonwencjonalnie, że chce mu się pomyśleć?! Czemu prawdziwemu on niby nie chce dać wiary? Nie analizuję jego kwalifikacji, ale prawdziwe jest to, że metodą z pijawkami uratował komuś ucho, nogę, palec lub inną część ciała. Mój syn dzięki niemu i pomysłowi z pijawkami nie jest kaleką!!! Pytam ponownie na co i z czego on ma się leczyć - z dobrych chęci, ze skuteczności, z pracowitości?! To ty jesteś chory na zawiść kolejny Strzelczyku albo jego zwolenniku. Jeżeli masz odwagę do dalszej dyskusji i to nie anonimowej to proszę o kontakt mailowy: astom@poczta.fm Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: och,pacjencie IP: *.mtm-info.pl 25.05.08, 14:22 Nie znam osobiscie ani Ciebie, ani dyr. ani dr L.,ale czytajac to wszystko mam prawo przypuszczac, ze dr L.ma problemy z samym soba. Pamietna opisywana swego czasu gonitwa z siekiera po cmentarzu jest dowodem na potrzebe jesli nie leczenia to konsultacji.A jesli chce pomagac to wie chyba ze prywatne przychodnie istnieja niech sie tam zatrudni lub zalozy swoja.Nie bedzie sie denerwowal, nikt mu nie bedzie klod po nogi rzucal, pacjenci przybiegna. Ilu, to sie zobaczy. Koncze, bo Pana nikt i nic nie przekona. Powodzenia zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjent Re: och,pacjencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 00:19 Jeszcze krótko, właśnie się tym różnimy, że ja poznałem osobiście dyrektora S i doktora L. Już od dawna nie wyciągam wniosków na czyjś temat z opisów prasowych, które nie sposób zweryfikować i niejednokrotnie są stronnicze i odzwierciedlają czyjś interes, nie zawsze opisują prawdę lub nie całą prawdę. Uważam, że prawdziwe są czyny autentyczne i potwierdzone przez ich uczestników. Dzisiaj w tvn 24 o godz 17.15 był reportaż z autentycznymi, bardzo pozytywnymi wypowiedziami pacjentów na temat umiejętności i skuteczności leczenia doktora L, jak również z autentycznymi, wulgarnymi wypowiedziami dyr S i ordynatora, jak to w porozumieniu (na polecenie?)ze starostą Kolbuszowskim muszą wyp.... L ze szpitala i z dyżurów, żeby nie czuł się świętą krową... Ja nie jestem krową i jestem w stanie zmienić pogląd w jakiejś sprawie, ale na podstawie faktów i prawdy, a nie z powodu plotek i artykułów prasowych, pisnych niejednokrotnie na poptrzebę chwili, nie pokazujących (całej) prawdy. Doktor L jest trochę zadziorny, ale to raczej zaleta w czasach gdy pracodawca nie chce dbać o dobrze rozumiany interes zakładu pracy i pracowników. W ramach tzw. "samoobrony" też jest to ważna zaleta, która pomaga przetrwać i nie dać zrobić z siebie "zwierzyny łownej". Ten lekarz niejednokrotnie (dzięki tej pozytywnej zadziorności) stawał w obronie krzywdzonych lub słabszych (nie zawodowo)współpracowników i upominał się o poprawę warunków pracy i leczenia pacjentów. To się nie podoba szefom i szukają wtedy "haka" na takiego delikwenta, biada mu wtedy gdy nie potrafi "powalczyć" z takim despotyzmem. Jestem szefem ok 700 osób, mam bogate doświadczenia w relacjach pracodawca-pracownik i wierz mi mam odwagę spotkać się i spojrzeć w oczy każdemu z obecnych i byłych mioch pracowników. Nie jest łatwym zadowolić każdego, ale gdy się jest sprawiedliwym i uczciwym to nawet karę można wymierzyć po ludzku, tak żeby jak najmniej bolało, a było edukujące na przyszłość. Mściwość i nienawiść powraca do tego, od którego wychodzi i to nieraz zwielokrotniona. Nie jestem alfą i omegą ale już sporo nauczyłem się w życiu i wciąż się uczę i staram się wyciągać wnioski z moich błędów. Jeszcze jedno w przychodniach nie można robić operacji, a ten doktor L jest w tym naprawdę dobry, ma intuicję, wierz mi, byłem codziennym świadkiem leczenia mojego syna i nie trwało to krótko ale efekt jest niesamowicie dobry, zakończony całkowitym wyzdrowieniem. Inni nawet nie pomyśleliby o pijawkach, bo to "średniowiecze", a syn, młody chłopak, po amputacji byłby kaleką! Miało być krótko :-)) - przepraszam i pozdrawiam. W. Odpowiedz Link Zgłoś
salamanka-styl Re: Za leczenie pijawkami usunięty z oddziału 17.06.08, 21:19 Może ktoś moze mi powiedzieć czy pan dr Lenart przyjmuje gdzies w jakimś gabinecie (np prywatnie ;) ) ? To dla mnie ważne - bo mam nadzieję, ze pan doktor będzie mógł pomóc bliskiej mi osobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia hirudoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.08, 17:36 Dzięki temu wspaniałemu, wrażliwemu lekarzowi mój tata wraca do zdrowia. A tępe, zakłute, zawzięte konawały niech się nie mszczą nad lekarzem, któremu zdrowie i życie ludzi stanowi nadrzędny cel. Szkoda, że tak niewielu jest takich lekarzy jak DR Krzysztof Lenart. Gdyby któremukolwiek z nich pijawki miały pomóc, pewnie po kryjomu by sobie stawiali, nie mając odwagi się do tego przyznać. Zakłamane środowisko!!!!!zadufanych snobów. Panie Doktorze, trzymam kciuki i wierzę, że sprawiedliwość istnieje i nadal będzie Pan pracował na oddziale i pomagał pacjentom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vs Re: hirudoterapia IP: 84.38.160.* 10.08.08, 20:24 To wszystko dzieje sie za nasze pieniądze ! Odpowiedz Link Zgłoś