Dodaj do ulubionych

Strajk w MPK, cieszą się taksówkarze

IP: *.189.216.20.skyware.pl 02.06.08, 10:04
no to sie trzeba przesiąść na rower :/
Obserwuj wątek
    • Gość: Marian Strajk w MPK, cieszą się taksówkarze IP: *.wsiz.rzeszow.pl 02.06.08, 10:16
      3500 zarabiają i strajkują - paranoja jakaś. Złamać ich monopol,
      sprywatyzować i tyle.
      • Gość: anty-Marian Re: Strajk w MPK, cieszą się taksówkarze IP: *.pronet.lublin.pl 02.06.08, 10:25
        Skąd ta wiadomość, że tyle zarabiają? To byłoby więcej niż w
        Warszawie. Gratuluję.
        • kretynofil Kretynofil ma pytanie! 02.06.08, 11:12
          To jak to jest? Bo ja ciagle czytam, ze korki w miescie to wina
          autobusow, rowerow, pieszych - ale nigdy samochodow.

I prosze, zaden autobus nie wyjechal na miasto - a miasto jest
          zakorkowane.

Czemu?

A moze jednak kretynofil ma racje mowiac, ze korki sa wylacznie
          spowodowane przez akwizytorow w garniakach z bazaru, ktorzy sie nie
          umyja, bo na mydlo ich nie stac, ale samochod zatankuja i powietrze
          beda wozic?

Ludzie, przestancie jezdzic wszedzie samochodami!!!

----------------------------------------------

Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach
          internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba
          czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z
          kretynami. Milej lektury :)
          • Gość: swan Re: Kretynofil ma pytanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 11:31
            > Ludzie, przestancie jezdzic wszedzie samochodami!!!

masz bardzo adekwatny nick do stanu umysłu. Gratuluję wyboru :-)

p.s. twoje tłumaczenie "spod kreski" nic tu nie da bo w świat i tak
            już poszła cała prawda o tobie.
            • kretynofil Och, kolega poczul sie urazony? 02.06.08, 12:24
              Co dzisiaj nosimy? Garnitur w paski z klapa, koszule w kratke i
              krawat w grochy? Wszystkie kolory teczy i biale skarpetki? A jak
              gumofilce sie sprzedaja?

Tak, kolego, przestancie z tymi autami - bo to dla Was niezdrowe, a
              pogoda ladna, mozna sie rowerkiem przejechac. Spacer tez dobrze
              zrobi i na dodatek ile mozna zaoszczedzic na silowni :)

No i dziekuje za wiare w potege forum. Od dzis kretynofil jest znany
              na calym swiecie! Trzeba mu bedzie zaczac pisac autobiografie :)))

• Gość: MIŚ Strajk w MPK, cieszą się taksówkarze IP: 88.199.51.* 02.06.08, 10:17
      Twoje serce przypomina - piechotą zdrowiej
      • Gość: benek Re: Strajk w MPK, cieszą się taksówkarze IP: 91.196.9.* 02.06.08, 10:33
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=80294428 -
      • Gość: róża O co chodzi z tymi zdjęciami? IP: 195.205.242.* 02.06.08, 14:51
        Na zdjęciach kilka babć siedzących na przystanku to codzienny widok, nie wiem
        jak one się mają do paraliżu w mieście, no reporter to ujął wspaniale na
        zdjęciach jak dla mnie to world press foto 2008.
    • presentation1 ...Ciekawe.......... 02.06.08, 10:34
      Nic o problemach ludzi ktorzy strajkuja?Jakie maja powody?A moze chodzi o napuszczanie jednych na drugich?
    • Gość: Ela Re: Strajk w MPK, cieszą się taksówkarze IP: *.ghnet.pl 02.06.08, 11:04
      Rzeszów da się na piechotę przejsc. Tylko trzeba nogami ruszyc.
      • leszlong Re: Strajk w MPK, cieszą się taksówkarze 02.06.08, 15:29
        @Ela: Da się. Tylko, że w taką pogodę to trwa od 1,5 do 2,5 godziny oraz nie
        każdy ma tyle siły.
    • smok_sielski Strajk w MPK, cieszą się taksówkarze 02.06.08, 11:06
      A ja jestem ciekawy dlaczego rzad daje kase na budowe autostrad, a nie daje kasy
      na rozwoj komunkacji publicznej? Gdyby np. PKP dostawalo od panstwa tyle kasy co
      idzie na drogi, to mielibysmy super komunikacje szynowa. Wszystkich wsadzic do
      aut, zakorkowac i zasmrodzic miasta i zadowoleni.
      smok
      • Gość: bilno PKP? IP: 91.198.179.* 02.06.08, 11:47
        Ty to jesteś cap kwadratowy! PKP to studnia w której utona każde
        pieniądze. I 5 zł i 5 milionów i 5 miliardów!
        • smok_sielski Re: PKP? 02.06.08, 12:03
          > PKP to studnia w której utona każde
          > pieniądze. I 5 zł i 5 milionów i 5 miliardów!

Nie wieksza niz autostrady. Chodzilo mi generalnie o komunikacje publiczna -
          pociagi, tramwaje, autobusy itd.
          smok
          ps. Wycieczki osobiste sobie daruj i nie podniecaj sie tak
      • kretynofil Slynny na calym swiecie Kretynofil odpowiada: 02.06.08, 12:31
        > A ja jestem ciekawy dlaczego rzad daje kase na budowe autostrad

Z tego samego powodu dla ktorego daje kase na budowe kosciolow - to
        po prostu kwestia religijna, ktora w demokracji jest bardzo wazna.

Jesli jutro wiekszosc Polakow przestanie sie modlic do kleru i
        wlasnego auta, a zacznie do babci klozetowych i hulajnogi, to
        wiekszosc wydatkow publicznych zostanie przeznaczonych na rozbudowe
        wielopietrowych super-klozetow (w ktorych nawet wysrac sie nie
        bedzie mozna, ale klozetbabciom bedzie sie swietnie mieszkalo) i
        budowe skate-parkow dla hulajnogojezdzcow (czy jak oni sie tam
        nazywaja) :)

Widzisz, smoku, pozostaje tylko sie nawrocic i zaczac wyznawac
        kretynodewotyzm (nie mylic z chrzescijanstwem) i automobilizm. Z
        tego co wiem, to mozna nawet zostac ochrzczonym za jednym zamachem
        ze swoim samochodem :)

• terion Re: Slynny na calym swiecie Kretynofil odpowiada: 02.06.08, 14:09
          Dokładnie. Na wakacje z dziećmi jeździjmy wszyscy PKP (najlepiej w przedziale z żygającymi gnojkami wracającymi z przepustki, popularny widok w eksprresach), a do pracy na rowerze. I nawet zakupy z Tesco kretynofil przywiezie sobie na swojej hulajnodze.

Nie mam samochodu, bo go nie potrzebuję. Ale większośc ludzi, szczególnie tych posiadających rodzinę bez samochodu obejść się nie może. To samo na wioskach, gdzie komunikacja nie działa wcale, lub prawie wcale. Tam samochód to być albo nie być (mieć pracę lub nie).
          • leszlong Re: Slynny na calym swiecie Kretynofil odpowiada: 02.06.08, 15:32
            @ terion: Co innego jest raz pojechać na zakupy i zrobić zapasy na tydzień, a co
            innego codziennie jak niektórzy po bułkę i piwo. Przy wysokich cenach benzyny
            jazda samochodem pojedynczo jest lekko dziwne (mówię o jeździe tylko na trasie
            dom-praca, kiedy mieszka się w Rzeszowie, a nie za Rzeszowem).
            • Gość: driver ta IP: 88.156.166.* 02.06.08, 15:41
              to sobie dojedz z punktu A do B z 2 przesiadkami bo inaczej sie nie
              da zapewne dojechac bo unas jedzie wszystko tylko do dworca, zaplac
              jak za wycieczke do chin i jedz w konserwie bez klimy,
              wiec kto sprytny to jedzie własnym samochodem i ma to gdzies czy
              jedzie cos punktualnie czy tez nie
            • terion Re: Slynny na calym swiecie Kretynofil odpowiada: 27.06.08, 09:06
              Masz trochę racji, ale majstrując przy cenach komunikacji dowala się i tym jeżdżącym po bułkę i tym na wakacje i tym do pracy.
    • Gość: swan całkiem chyba zgłupieli skoro nie wiedzą, że mają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 11:28
      już znacznie lepiej niż niż jeszcze pół roku temu....
      Przecież wystarczy włączyć sobie tvn, wzmocnić pozytywne emocje
      lekturą wyborczej i człowiek powinien być od tego szczęśliwy
      przynajmniej tak samo jak większość tutejszych forumowiczów.
      A oni strajkują.... Nic z tego ich zachowania nie rozumiem; niechcą
      mieć lepiej? :-)
    • Gość: z berlina Strajk w MPK, cieszą się taksówkarze IP: 212.224.38.* 02.06.08, 11:54
      na taki spontaniczny strajk w Niemczech nie ma co liczyc. Tutaj trzeba z
      wyprzedzeniem 24 godzinnym zapowiedziec, aby nie bylo niespodzianki.
      I nawet Sady moga zabronic strajkow, jak jest duze znaczenie strajku.
      Komunikacja w Berlinie tez robila strajki, i sad uznal, ze najpierw trzeba
      zapowiedziec to min. 24 h przed. Bo innaczej taka firma otrzyma do zaplaty grzywne.
      • Gość: gość Re: Strajk w MPK, cieszą się taksówkarze IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 02.06.08, 16:22
        Czytaj ze zrozumieniem,ten strajk był zapowiedziany miesiąc wcześniej,a to myślę
        więcej jak 24h.To że małolaty i pseudo wykształciuchy,po jakichś g.wartych
        pseudo uczelniach produkują się na tym forum należy brać przez co najmniej 5.
    • Gość: jeremi gorzuff Metropolia... IP: 91.198.179.* 02.06.08, 12:10
      Metropolia jak się patrzy. No comments
      • Gość: Kielczanin1213 Re: Metropolia... IP: 81.219.134.* 02.06.08, 12:27
        U nas też był strajk MZK rok temu. I tyle Wam powiem, że lepiej to przetrzymać
        tak długo jak się da i nie dać się zaszantażować. U nas prezydent się ugiął,
        spółka przeszła w ręce pracowników (za bezcen, a jakże) i po tym roku dochodzę
        do wniosku, że kierowcy mają ludzi jeszcze bardziej w dup*e niż przedtem, w
        sprawie taboru nic się nie zmienia - cały czas jeżdżą te same graty (nie licząc
        aż TRZECH!!! nowych autobusów - Łazów). A lepiej było chyba sprywatyzować...
        • Gość: XYZ Re: Metropolia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 12:52
          Niech mi nikt nie mówi, że miasto da się przejść na piechotę! Jestem w ciąży,
          dojście od mojego domu na Nowe Miasto zajmie mi ok. 2 h, przy czym pewnie padne
          już wcześniej podczas tak długiej drogi i gorąca
          ( kto był w ciąży - zrozumie), na rowerze mi nie wolno, więc nie wiem jak się
          dostanę dziś tam gdzie chce, a cholera w tym miesiącu się szarpnęłam na
          sieciówke a grożą ciągłym strajkiem od 9 czerwca...
          • smok_sielski Re: Metropolia... 02.06.08, 13:00
            > się szarpnęłam na sieciówke a grożą ciągłym
            > strajkiem od 9 czerwca...

A w takim wypadku nie mozna jakos żądać zwrotu kasy? W koncu bilet to umowa, a
            jedna ze stron sie nie wywiozuje z jej warunkow.
            smok
        • Gość: gość Re: Metropolia... IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 02.06.08, 16:25
          Ubolewasz że pseudo elita się nie uwłaszczyła,tylko zwykli śmiertelnicy,a to ci
          heca ha ha ha.
    • Gość: RORA Strajk w MPK, cieszą się taksówkarze IP: 81.219.134.* 02.06.08, 13:25
      Jak się posypią pozwy sądowe o niewywiązanie się MPK z umowy to się skończy
      gó..arstwo MPK.
    • Gość: Max Strajk w MPK, cieszą się taksówkarze IP: *.chello.pl 02.06.08, 13:33
      Ale brzydko w tym Rzeszowie...
    • sq-by Strajk w MPK - Dziękujemy prezydentowi rzeszowa 02.06.08, 13:44
      Straj w MPK, to wina naszego upartego prezydenta, który podwyżkę dopiero co dostał i to.. najwyższą jaka jest możliwa czyli 1200zł, gdyż rada miasta taką mu przydzieliła, dzięki temu że potrafił sie ustawić(wiekszość radnych -jego ludzie). Ale że dla niego pracownicy MPK Rzeszów, to są hmm... szuje? i przez to nie szanuje ich pracy. Ciekawe czy by on jezdził cały dzień w upale bez klimatyzacji(bo większąć autobusów jej nie ma). Oj napewno nie! On i tak powinien już siedzieć na d...e, bo stary i chory. Ale nie! drze kase ile może, a innym nic nie da!
      Tak samo jak przyjęcia do UM, no spróbujcię się dostać, miejsc tworzą pełno, można mieć wszystkie wymagania ponad przeciętność, a i tak dostanie się ta osoba która tam "musi" pracować. Polecam bezrobotnym spróbować(najlepiej kilka razy), wrażenia niesamowite...
      • Gość: driver prywaciarz IP: 88.156.166.* 02.06.08, 13:46
        dzis jadac sobie auteczkiem widzialem autobusy 123 i 126 załądowane
        na fulla pasazerami ktoryz placili aby dojechac bo nie ma u niego
        jazdy za free, oby tak dalej
    • Gość: janan Rozpędzić to towarzycho na cztery wiatry IP: 88.156.160.* 02.06.08, 13:47
      Niech nawzajem wożą siebie na rowerze,swoje rodzinki za darmo.A przede wszystkim
      wyzwalniać wszystkich prezesów związków od spraw niepotrzebnych w liczbie chyba
      kilkunastu. sic!!!Po co oni są,tylko od psucia moherowe popleczniki braci
      mniejszych.A tak merytorycznie to zaczął bym od prezesów,dyrektorów kierowników
      i wszelkiej maści biurwowych pasożytów.Zagladnął bym też w rodzaje
      pokrewieństwa i pociotków.Jak wiecej niż dwóch to za bramę.Jak to nie pomoże to
      wszystkich bez wyjatku.Prezydent powinien zadbać o to aby uruchomić tymczasową
      komunikację zastępczą.Garnizon wojskowy jest,kierowcy też,długo nie potrwa
      zrestrukturyzować zwolnić i przyjąć z powrotem co dziesiątego.Tylko zamiast
      podwyżki podwójna obniżka pensji w wysokości jakiej się domagają lub zielona
      trawka.Nikt po prezesach zwiazku czy firmy nie będzie rozpaczał.Za dużo im się
      wydaje.To podpalanie i eskalacja konfliktu wyrażnie wskazuje na pisuar.O czym tu
      dumać.Cztery wiatry,rower i do widzenia.
      • sq-by Re: Rozpędzić to towarzycho na cztery wiatry 02.06.08, 13:59
        Ja mam dla Ciebie propozycje janan, zrób sobie prawo jazdy na kat. D i idz jezdzij w MPK, poproś najlepiej żebyś zarabiał 600zł netto, myślę że Cię przyjmą z otwartymi rękami.

A co do garnizonu to, jeśli masz taki pomysł to napisz pismo do MONu, poprzez Szefa Sztabu Gen. oraz Komendanta Garnizonu Rzeszów... no spróbuj szczęścia.
        • Gość: janan Re: Rozpędzić to towarzycho na cztery wiatry IP: 88.156.160.* 02.06.08, 14:18
          Mam takowe,ale jeżdżę u siebie i nie wyciągam łapy po nie swoje.Może i macie
          mało tego nie przeczę.To dlaczego nie wypieprzycie za bramę wszelkie rakotwórcze
          biurestwo.Tu jest przyczyna.Co do garnizonu moze i pewni jesteście że nic nie
          zrobią bo procedury.Ferenc to nie Reegan ale w tym kierunku iść trzeba.Dość
          dyktatu.Zielona łączka dla wszystkich jeśli sami nie poradzicie sobie z
          prezesami pociotkami i biurestwem.Ta klasa pasożytów jest i będzie przyczyna
          waszych złych zarobków i niepowodzenia.To gorsze niż cholera z dżumą razem wzięte.
          • Gość: gość Re: Rozpędzić to towarzycho na cztery wiatry IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 02.06.08, 16:32
            Janan Tobie chyba marzy się być niewolnikiem we własnym kraju ,proszę podpisuj
            się Kuntakinte,i wszystko będzie jasne.
    • mis22 Pieszo też można dojść do pracy 02.06.08, 13:58
      Gość portalu: Blanka napisał(a):
      > no to sie trzeba przesiąść na rower.

Rzeszów nie jest taki duży. Pieszo też można wszędzie dojść. Dla
      tych co pracują w biurach chodzenie pieszo jest dobre dla zdrowia.
    • Gość: józek Strajk w MPK, cieszą się taksówkarze IP: 82.177.41.* 02.06.08, 14:01
      w Radomiu jest dwie firmy autobusów miejskich i jakoś mniej
      strajkują.

A może by dopuscić prywatnego przewoźnika ?

Co na to Zarząd Rzeszowa ?????
      • Gość: gość Re: Strajk w MPK, cieszą się taksówkarze IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 02.06.08, 16:34
        Te złotówa, a może by tak znieść koncesje na taksówki.
    • Gość: leon To nadmetroplia Rzeszów ma autobusy? Niesamowite:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 14:18
      Cuś takiego, niesłychane:))))
      • leszlong Re: To nadmetroplia Rzeszów ma autobusy? Niesamow 02.06.08, 15:36
        @leon: Odchrzań się od Rzeszowa. Jak masz problem z nienawiścią do tego miasta,
        to idź do lekarza. Kolejne dziecko neostrady się dorwało do kompa.
    • Gość: maja Strajk w MPK, cieszą się taksówkarze IP: *.univ.rzeszow.pl 02.06.08, 14:45
      A gdyby tak przynieść rachunek do MPK za dojazd do pracy i z
      powrotem.Za bilet płacę 144 zł.
    • Gość: qwerty Strajk w MPK, cieszą się taksówkarze IP: 62.93.60.* 02.06.08, 14:48
      O matko przecież jeżdżą jeszcze prywatni przewoźnicy, jak nigdy dzisiaj linia
      123 i 126 przepełniona.
    • Gość: fakól tetate Zdjęcia rzeczywiście oddają groze sytuacji heheheh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 14:56
      Ach te straszydła-dziennikarskie . Straszą ,żeby za wszelką cenę
      przyciągnąć uwagę czytelnika/widza ,żeby nakarmić swoje bachory za
      pensyję ,ale nawet nie zdają sobie sprawy jak wpływają tym na
      psychikę i przysżłość czytelników/widzów ,a w tej przyszłości będą
      żyły ich bachory dla których robią ten cyrk dziennikarski .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka