Gość: Polny
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
12.06.08, 13:35
Ostatnio miałem wątpliwą przyjemność podróżować wraz z rodziną na wspaniałej, szybkiej, bezkolizyjnej trasie Rzeszów-Kraków-Rzeszów. Pomijam fakt że podróż w jedną stronę trwa ponad 4 godziny i ruch jest niemiłosierny, a droga pozostawia wiele do życzenia. Sama podróż jest długa i męcząca nie tylko dla osób dorosłych lecz szczególnie dla dzieci. Chciałem skorzystać z miejsca gdzie mógłbym spokojnie przebrać i przewinąć dziecko - nie spodziewałem się, że takie miejsce to naprawdę rarytas na tej trasie. Może na innych również, tego jeszcze nie sprawdziłem. Zaglądaliśmy do wszystkich stacji benzynowych na tej trasie, do tych małych i dużych, prywatnych i "renomowanych" dystrybutorów BP, ORLEN, LOTOS i co ......NIC, NIE MA.
Jedyne miejce to Mc Donald w Dębicy.
Może warto było by się zainteresować tym problemem, bo skoro tak bardzo dbamy o nasze dzieci, zwłaszcza medialnie szczególnie o te nienarodzone to może należałoby zadbać również o te które już są i mają swoje potrzeby.
Pomagajmy sobie nawzajem, zbliżają się wakacje będziemy podróżować, piszmy gdzie warto się zatrzymać, jakie miejsca odwiedzić w takcie podróży, zwłaszcza z małymi dziećmi - dla nich podróż jest szczególnie mało atrakcyjna i bardzo męcząca.