Gość: marek IP: *.tvkdiana.pl 12.06.08, 19:23 Co wiecie o tej Firmie, o pracy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxxx Re: Borg Warner IP: *.rze.vectranet.pl 12.06.08, 20:43 Ze dopiero startują w Rzeszowie (Jasionce) i ze szukaja specjalistów. Wiecej na stronie www.turbos.bwauto.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 08.07.08, 21:11 witam, nie tak dawno było ogłoszenie w prasie że Borg Warner szuka pracowników. Interesuje mnie czy wśród osób które już odpowiedziały był ktoś już na rozmowie. Ciekawe bo od tamtego czasu nie ma żadnych ogłoszeń ani w prasie ani w necie. Śledzę na bieżąco - czyżby było tylko jedno...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Borg Warner IP: *.171.192.42.crowley.pl 31.07.08, 12:17 Buduje Fabrykę . Szuka ludzi do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Borg Warner IP: *.171.192.42.crowley.pl 31.07.08, 12:19 Będę tam pracował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 15:40 Witam, Andrzej, mam pytanie w jaki sposób skontaktowałeś się z pracodawcą (Borg Warner) czy dysponujesz adresem kadr ich siedziby w rzeszowie bądź numerem telefonu, będe wdzięczny za szybką odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wico Re: Borg Warner IP: *.mtnet.com.pl 10.08.08, 16:01 rownież będę tam pracowal jako operator cnc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 16:33 Wicio czy dowiadywales sie czy rozpocznie sie praca zgodnie z umowa?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicio Re: Borg Warner IP: *.mtnet.com.pl 11.09.08, 22:44 przpraszam, ze dopiero teraz odpisuje. Nie bardzo rozumiem zapytanie. Pracę rozpoczynamy ( z tego co mi wiadomo ) od 01.10.08 szkoleniem bhp, wiecej narazie nic nie wiem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomm Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 14:26 moze ktos napisac jakie zarobki oferuja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.lka Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.08, 14:45 Ciekawe ile będziesz zarabiał? 1.300? czy więcej? haaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicio Re: Borg Warner IP: *.mtnet.com.pl 12.09.08, 18:48 wbrew pozorom nie jest tak zle, kasa jest ok. Na rozmowie powioedzieli " na poczatek " Mysle, ze bedzie tam ok. mam nadzieje;) Odpowiedz Link Zgłoś
ca-ller Re: Borg Warner 05.02.14, 13:34 Witam, proszę o pomoc czego można się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej w Borgu i czy dużo chętnych?czy ciężko się dostać na rozmowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywnie Re: Borg Warner IP: *.bilgoraj.mm.pl 01.09.08, 14:11 Firma podobno już dobiera kadrę. Na pewno weźmą pod uwagę takie atuty jak: kwalifikacje ( dobre wykształcenie i stałe doskonalenie się kandydata)oraz doświadczenie zawodowe. Dobra aparycja może też będzie brana pod uwagę. To super okazja dla startującej w Jasionce firmy Warner, żeby pozyskać pracowników mieszkających w Rzeszowie lub okolicach, którzy już wcześniej zdobyli wiedzę i doświadczenie, dobre kwalifikacje ( pracując do tej pory w innych firmach). Do takich pracowników BORG Warner nie musi "dokładać" finansowo na ich dokształcanie, kursy itp.Za to doświadczonym, wykształconym a jeszcze przed czterdziestką - pewnie zaproponuje dobre wynagrodzenie. Tak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Borg Warner IP: 84.13.217.* 03.09.08, 12:09 A ja w życiu się nie spotkałem z taką niekompetencją podczas procesu rekrutacji. Kto tym kieruje? Zapowiadało sie na naprawdę ciekawy projekt na podkarpaciu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.08, 07:38 witam podpisalem umowe o prace z dniem rozpoczecia 01,10,2008 bylem ostatnio na miejscu budowy i moim zdaniem otwarcie sie opozni-czy ktos ma jakies informacje na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Ł Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 09:17 witam Wojtku, napisz jak sie skonytaktować z firmą BORG, bo słyszałem że rekrutacją zajmuje się firma z rzeszowa. Proszę o jakieś namiary na nich Z góry dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Borg Warner IP: 89.241.79.* 04.09.08, 11:21 www.kkselekt.pl/page.php?action=Kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.08, 14:57 wiem ze biuro maja w centrum handlowym Ameryka na 1p,nie mam ani maila ani telefonu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 07.09.08, 11:16 Ja zostalem przyjety ale nie dostalem jeszcze umowy i nie wiem od kiedy mam zaczac, jedyna informacja od nich (miesiac temu) ze zostalem przyjety ale nie wiadomo kiedy mam rozpoczac prace Odpowiedz Link Zgłoś
lenonek Re: Borg Warner 14.11.08, 18:28 Witam, Mam pytanie do Ciebie, jak długo czekałeś na odpowiedź z Borg Warner, ja wysłałam podanie w połowie października, ale nie dostałam do tej pory telefonu od nich? Nie wiesz czy potrzebują inżynierów jakości z doświadczeniem w branży automotive? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.08, 13:23 17 7179714 bulman@borgwarner.com 35-001 Rzeszów ul.Piłsudskiego 40/12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanka Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 09:33 a o firmie MTU coś wiecie ? też buduje sie pod Jasionką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 09:53 czesc bylem w MTU na rozmowie,nie dostalem sie,rozmowe przeprowadza firma z Krakowa,jest rozmowa po angielsku,skladanie figur geometrycznych z papieru-ogolnie dziwna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
kicyk Re: Borg Warner 22.09.08, 13:12 Witam, Mam pytanie do tych co robia na tokarkach CNC , bo zamierzam sie tam zatrudnic :) Jesli nie mialem praktyki na tokarkach CNC to czy sobie poradze tak odrazu po szkole o profilu mechanicznym ze zdanym egzaminem zawodowym. Miłem tylko w szkole duzo lekcji w MTS CNC - Symulator toczenia i frezowania w 3D najnowszej wersji i cos z tego kumam . Tylko wiadomo w praktyce czy bym sobie poradził,czy moze jakies szkolenie jeszcze bym miał... jak sadzicie , prosze o odp. czy az tak trudno sie pracuje jako operator CNC ???Bardzo zalezy mi na tej pracy. Pozdrawiam, Z gory dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicio Re: Borg Warner IP: *.mtnet.com.pl 27.09.08, 10:29 Jezeli nie miales nigdy dotad do czynienia z obrabiarkami, warto siegnąć po literature " obrobka skrawaniem " " poradnik metrologa warsztatowego" lub pokrewne. A jezeli masz mozliwosc zobaczec na zywo jak sie pracuje przy maszynach CNC warto tak zrobic, pogadac z doswiadczonymi tokarzami, frezerami. Mają bardzo cenne wskazowki, ktore zawsze pomogą, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Borg Warner IP: *.rzeszow.mm.pl 14.11.08, 20:21 Ja wiem tyle o tej firmie, że moja firma robi im inastalacje sanitarną :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 18.11.08, 16:33 Informacja dla wszystkich osób mających doświadczenie na maszynach cnc myślących o pracy w Borgu- praca na obrabiarkach w tej firmie to KROK W TYł W ROZWOJU. Robota monotonna i tępa, choć na razie płacą lepiej niż gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 10:04 Gdzie są oferty pracy z tej firmy i gdzie składac podania? Czy maja jakąś strone internetową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 21.11.08, 18:55 Tymczasowo firma nie ma strony, a co do przyjęć to są czasowo wstrzymane ze względu na ogólnie znany kryzys w branży i jest chwilowy zastój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam bisaggio Re: Borg Warner IP: *.lds-bng-011.adsl.virginmedia.net 25.11.08, 23:33 jesli szukasz pracy jako operator cnc i masz doswiatczenie komunikatywną znajomosc j angielskiego, to jest praca dla ciebie.Stale zatrudnienie bez agecji zarobki na poczatek 20000 tys funtow rocznie.odp.na adres email abisaggio@googlemail.com tel 0044 7843146754 od zaraz pilne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: Borg Warner IP: *.wyszkow.fuz.pl 24.11.12, 15:46 To musi być super pracodawca 20 milionów funtów rocznie - jestem pod wrażeniem. rozumiem , ze tam pracujesz ? frank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Borg Warner IP: *.rzeszow.mm.pl 27.11.12, 04:49 jak mozna dostac sie do Borg Warnera?? gdzie skladac cv ? przez agencje jakas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Borg Warner IP: *.mtnet.com.pl 23.11.08, 14:14 Witam! Miałem doczynienia z firmą borg warner gdzieś w na przełomie kwietnia i maja. Rekrutacje prowadzi firma zewnetrzna. Jeśli chodzi o kase to na poczatek dawali 2800 pln brutto potem podnieśli sie do 3000 pln brutto. Miałem juz nawet kontrakt za skrzynce. No i oczywiście umowa była na czas nieokreślony. Wszystko wiązało sie z wyjazdem na szkolenie jak dobrze pamietam do rumunii. Nie wziąłem tej roboty bo zdecydowanie mało kasy robota bardzo monotonna bo mieli klepac miliony ciemiutkich wałeczków i składać to z innymi dostarczonymi cześciami w całosc. Pózniej w pszyszłości miało być coś frezowanego. Miałem by operatorem cnc. Gdzieś mam jeszcze wizytowki tych ludzi jak by ktoś chciał..../ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Borg Warner IP: 88.199.51.* 24.11.08, 10:56 Maciek - a mógłbyś napisać tutaj nr. telefonu do nich. Byłem w CH Ameryka, ale ich nie znalazłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: Borg Warner IP: *.chello.pl 25.11.08, 15:21 Nie wiem skąd się wzięła Rumunia. Firma BW nie ma swoich biur/fabryk w tym kraju. Znam kogoś, kto pojechał na szkolenie... kilkumiesięczne, jest aktualnie w Monachium, w Niemczech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 25.11.08, 17:46 Ale gość palną - Niemcy, Monachium Pomyliło ci sie z MTU A to z Rumunią też było dobre NO PEWNO żE TO BYłY WęGRY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Borg Warner IP: *.19.165.58.osk.enformatic.pl 25.11.08, 17:34 koleś, coś ściemniasz. Jaka Rumunia ?? Po pierwsze to firma wysyłała na szkolenie na Węgry a po za tym to wynagrodzenia zupełnie inne. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adambisaggio Re: Borg Warner IP: *.lds-bng-011.adsl.virginmedia.net 25.11.08, 23:37 Jesli szukasz pracy jako operator cnc i masz doswiatczenie komunikatywną znajomosc j angielskiego, to jest praca dla ciebie.Stale zatrudnienie bez agecji zarobki na poczatek 20000 tys funtow rocznie.odp.na adres email abisaggio@googlemail.com tel 0044 7843146754 od zaraz pilne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Borg Warner IP: *.19.165.58.osk.enformatic.pl 26.11.08, 10:59 Dzięki za info ale nie interesuje mnie praca za granicą. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Borg Warner IP: *.fenomenalny.net 05.12.08, 19:56 Nie do Rumunii tylko na Węgry:)( taka mała różnica) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczepan Re: Borg Warner IP: *.one2one.net 07.12.08, 07:54 Witam Od 2 lat pracuje w Borg Warner w zakladzie w Bradford jako ustawiacz cnc. Warunki pracy jak rowniez finansowe sa naprawde rewelacyjne. Czy moze ktos mi napisac jak to sie ma w Rzeszowie? Zamierzam w niedlugim czasie wrocic do Polski i staram sie o przeniesienie. Z gory dziekuje za info. Odpowiedz Link Zgłoś
lenonek Re: Borg Warner 07.12.08, 12:41 Czy ktoś ma wiedzę czy Borg Warner w Rzeszowie potrzebuje inżyniera jakości z doświadczeniem w motoryzacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Borg Warner IP: *.19.165.58.osk.enformatic.pl 08.12.08, 09:16 Tego Ci narazie chyba nikt nie powie, bo fabryka jeszcze nie ruszyła. Od nowego roku ma się zacząć produkcja i wówczas będę mógł Ci napisać jak to wygląda. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
kyksztyrybyszty Re: Borg Warner 08.12.08, 22:00 a ja mam pytanie do osób, które były już na szkoleniu z tej firmy. Czy wiecie kiedy startuje produkcja?? U mnie jest taka sytuacja:na początku miałem zacząć od listopada a potem od stycznia, nie podpisałem jeszcze umowy i nie wiem kiedy mam zacząć prace, jeszcze sie nie odezwali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Borg Warner IP: *.19.165.58.osk.enformatic.pl 09.12.08, 10:14 Witam. Widzę że jesteśmy w takiej samej sytuacji ;) Produkcja zaczyna się w lutym ale wcześniej ma być szkolenie. Generalnie to polecam samemu dzwonić do nich bo wówczas się można czegoś dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyksztyrybyszty Re: Borg Warner IP: 91.150.161.* 07.01.09, 21:02 no i jednak nie otwierają!!!!!!!!!!!!!! bo kryzys!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cobradd Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 14:54 skąd pochodzi ta informacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Borg Warner IP: *.19.165.58.osk.enformatic.pl 09.01.09, 09:21 Narazie nie wiadomo kiedy otwarcie. Budynek wykończony, maszyny stoją ale nic po za tym. W kadrach nie są w stanie powiedzieć kiedy, co i jak. Albo burdel mają albo przez ten kryzys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Borg Warner IP: *.19.165.58.osk.enformatic.pl 14.01.09, 16:13 A jednak fabryka już pracuje. Ale jeszcze nie wszyscy pracownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królik Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 16:44 zawsze można iść do MTU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik borg war Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 14.01.09, 18:25 (Panie Królik! czy my się przypadkiem nie znamy?:)) Myślę, ze na razie nie ma co wpadać w panikę z powodu kryzysu. Pierwszy kwartał będzie bardzo decydujący, dużo się rozstrzygnie, ale jestem dobrej myśli. W najgorszym przypadku wyjadę do pracy za granicę. Ktoś tu na forum miał rację: robota w tej firmie jest strasznie monotonna i uwsteczniająca, doświadczony operator nie nauczy się niczego nowego, ale fakt, płacą lepiej niż firmach których pracowałem wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królik Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 20:19 myślę że to nie ważne czy się znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królik Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.09, 14:14 mianowicie jakiej pracy można się spodziewać w Borgu ze jest taka nudna....itd. Wydaje się ze przy dobrej stawce można takie niedogodności znieść:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukyfggkuyt Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 18.01.09, 19:11 zwłaszcza że niedaleko jest gsik, no nie krulik zawsze można skoczyć po żołądkową hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 21:12 Goscie lepiej uwazajcie co piszecie bo wasz numer IP mozna sprawdzic a z pracy mozna za to wyleciec!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królik Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.09, 13:01 każdy cymbał (jak ty) powinien wiedzieć że nic z numeru IP jak nie wiesz kto za nim stoi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Borg Warner IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.02.09, 16:16 Są już jakieś nowości z BW? Interesuje mnie co to za praca i jakie są stawki? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurka Wodna Re: Borg Warner IP: *.mcon.pl 16.02.09, 18:59 Ksywa nie ciekawa . Praca w Borgu ma swoje plusy i minusy,nie każdego może pociągać zależy od zainteresowań na początek jest ciekawa a dalej czas pokaże.Stawki ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Borg Warner IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 16.02.09, 21:33 Pracy wiem jakiej mozna sie spodziewac. Interesuje mnie stawka....w jakisch granicah mozna sie spodziewac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurka Wodna Re: Borg Warner IP: *.mcon.pl 16.02.09, 22:04 To chyba zależy od umiejętności ,wiedzy ,doświadczenia. Trudno to określić , natomiast nie mam zamiaru podawać stawki każdy ma swoją wynegocjowaną ,nie chcę nikogo wprowadzać w błąd jakimiś liczbami .W dobie kryzysu i recesji nie liczcie na wiele ,ewentualnie jak powstaną nowe zakłady w strefie to jest szansa na ciekawą i dobrze płatną pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quality Re: Borg Warner IP: *.116.203.2.kutno203.tnp.pl 17.02.09, 10:07 Jest wiadomo jak tam się dostać(gdzie aplikować)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Borg Warner IP: *.19.165.58.osk.enformatic.pl 17.02.09, 11:44 Czy ktoś z obecnie pracujących w BW wie kiedy rusza trzecia zmiana ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurka Wodna Re: Borg Warner IP: *.mcon.pl 17.02.09, 12:15 Firma znajduje się Jasionka koło lotniska trudno nie zauważyć,aplikacje podejrzewam że tam można zostawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Borg Warner IP: *.19.165.58.osk.enformatic.pl 17.02.09, 15:53 Moje pytanie brzmiało - kiedy rusza trzecia zmiana a nie gdzie można złożyć papiery. Myślałem że skoro na tym forum wypowiadają się pracownicy BW to coś od nich się dowiem. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Borg Re: Borg Warner IP: *.mcon.pl 17.02.09, 20:45 Sami nie wiemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anitka Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 05.03.09, 12:51 mam pytanko, nie orientujecie się czy s ą szanse na prace tam dla kobiet? Szuka pracy i mam doświadczenie jako monter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anitka Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 05.03.09, 13:12 I jak się tam pracuje, chodzi mi głównie o atmosferę jaka tam panuje i jak się traktuje pracowników. I w jakich godzinach się tam pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Borg Warner IP: *.ostnet.pl 05.03.09, 13:52 ze znajomoscia j.ang. i zachodnim wyksztalceniem oraz doswiadczeniem w branzy technicznej, chetnie wspomoge dzialanie tej znanej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaToja Re: Borg Warner IP: 217.243.253.* 11.12.09, 10:02 Jeżeli nadal jesteś zainteresowany pracą w Jasionce to poszukują Inżyniera Procesu z co najmniej 3-letnim doświadczeniem w obróbce skrawaniem. Mile widziana znajomość spawania metodą EB-Welding. Praca w BW-Bradford może być dodatkowym atutem. Jeśli jesteś zainteresowany to CV (po angielsku, bo szef działu nie jest Polakiem) do bulman@borgwarner.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 13:48 czy w borg przyjmują operatorów cnc po kursie? czy trzeba miec juz doswiadczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Borg Warner IP: *.19.165.58.osk.enformatic.pl 06.03.09, 00:54 Byłem na rozmowie w Borgu pół roku temu. Skończyłem tylko kurs CNC i mnie przyjęli na operatora. Do tej pory pracy nie zacząłem ale to już inna sprawa. Nie wiem czy w tej chwili przyjmują nowych, nie sądzę. Jak zakład będą powiększać, a mają budować nowy dział, to może wtedy. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej130589 Re: Borg Warner IP: 91.189.222.* 27.03.09, 10:41 Witam! Orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja z przyjęciami??? I czy będąc po Liceum i kursie na Operatora CNC są jakies szanse na prace w tym zawodzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.piedel Re: Borg Warner 28.04.09, 23:11 Ja mam podobne pytanie, z taką różnicą, że ukończyłem technikum. Przez rok pracowałem w zakładach Skody jako monter. Interesowałaby mnie podobna praca w BW. Chciałbym dowiedzieć się, czy są nabory, ponieważ teraz pracuję za granicą, a chciałbym podjąć pracę na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Borg Warner IP: *.19.165.58.osk.enformatic.pl 29.04.09, 08:37 Narazie nie licz na jakieś oferty pracy w BW. Ledwo starcza roboty dla obecnie zatrudnionych. Jak wiadomo jest kryzys w tej branży więc trzeba jeszcze trochę poczekać na zmianę sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 21:48 Ale nadal przyjmują aplikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 01.06.09, 21:27 słuchajcie jak wiadomo jest kryzys i na razie przyjęć nie ma do odwołania ale chętnie przyjmuja aplikacje na przyszłość rekrutacja@borgwarner.com tzreba byc cierpliwym - warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej130589 Re: Borg Warner IP: *.189.222.3.jap.com.pl 02.06.09, 09:18 Tomek dzięki za kontakt:) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo 999 Re: Borg Warner IP: *.ostnet.pl 03.06.09, 11:48 a co takie podanie ma zwierać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Borg Warner IP: *.mmpnet252.tnp.pl 30.06.09, 12:44 chodzi ci zawierac? Na pewno list motywacyjny i CV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ric Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.09, 12:16 jednak patrząc na obecną sytuacje w tej firmie zaztanowił bym sie na waszym miejscu czy faktycznie chcecie tu pracować.Bo ten Borg do którego tak sie każdy dobija pomału zmienia się w obóz pracy (presja nadgodzin, przymusowe soboty ,normy normy normy) na domiar tego jest paru idiotów co za pośrednictwem monitoringu kt. znajduje sie na produkcji (i niebawem w WC) chcą pracownikom zajrzeć do d..y. Więc większość młodszej kadry z niecierpliwością wyczekuje kolejnych firm jakie mają się tworzyć obok z wiadomego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamel Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 17:41 taa, to miała być firma przyjazna pracownikowi a z tego co ja widze jest przyjazna kadrze kierowniczej i tym tłustym lochom z piętra co nie potrafią nawet zrobić tabelki w excelu.......:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikoś Dyzma Re: Borg Warner IP: 193.42.154.* 09.09.09, 18:13 nie musisz obrażać kogoś za wygląd,to świadczy o TOBIE .Uważam że monitoring jest potrzebny ale komuś odbiło (kłopoty z głowa) widocznie nie umie się w niczym innym wykazać to zajmuje się duperelami ciekawe czy MU za to płacą czy robi to jako WAZELINA.Presja nadgodzin tu bym polemizował, dobrze płacą sytuację zapewne znacie .A odrobina dyscypliny jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 20:38 no pewnie, przydupas Pan wazelina sie znalazł... Monitoring owszem, ale nie do sprawdzania co robili ludzie na 2 zmianie lub ile jeden z drugim spędził na papierosie.Jeśli był zakładany z przeznaczeniem ochrony budynku lub odtwarzania ewentualnego przebiegu wypadku to napewno nie żeby szpiegować pracownika. Jesli Ci Pizdusiu to nie przeszkadza to widocznie nie masz zamontowanej kamerki nad biurkiem, lub jestes Panie Wazelina jednym z kilku (+-3) patriotów jacy mogli zostać w Borgu;)) Więc nie pieprzo o polemizowaniu na temat nadgodzin i dyscypliny bo jak ją lubisz to trzeba było iść do wojska albo do zakonu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurka Wodna Re: Borg Warner IP: 79.139.112.* 13.09.09, 14:01 Gargamel zaczynasz pieprzyć głupoty ,przeczytaj uważnie wypowiedz Nikosia . Sądzę ze jesteś wyjątkowo odporny na wiedzę,i tępy, bo nie piszesz na temat a lubisz kogoś obrażać co świadczy o niskim poziomie inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyniuu Re: Borg Warner IP: *.mielec254.tnp.pl 17.09.09, 22:22 Hej mam pytanie czy w Borg Worner przyjmują teraz? Jest po rocznej szkole w zawodzie operator cnc i mysle działać w tym temacie. Jak wygląda tam praca 3 zmiany? i w ogóle? Dziękuje za rzeczowe odpowiedzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firezy Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.09, 01:20 pojebało ci sie we lbie lepiej idz z nikosiem do prezesa dupe lizac to bedziesz miał wieksze uznanie niz na jakims forum pedale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyg Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.09, 01:17 wiezs Kurka ,pomimo ze jedziesz nikosiw w dupe skoncz pie...ci zamknij jape, bo takich pedałow w firmie nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Borg Warner IP: *.rzeszow.vectranet.pl 23.09.09, 08:52 Ludzie piszecie glupoty i sie zalicie,a prawda jest taka, ze jezeli nie trzyma cie lojalka to szukaj innej pracy,moim zdaniem trzeba poczekac do nowego roku,zobaczymy jakie beda i czy beda podwyzki i premie.Jedno jest pewne wchodza nowe projekty i pracy bedzie coraz wiecej,a za te grosze nikt nie bedzie pracowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Borg Warner IP: 217.243.253.* 24.09.09, 04:49 no ale w tym smutna prawda ze lojalka tu trzyma połowe ludzi pracujących wyłączając oczywiście mości państwa z biur kt. przybywa w większym tępie niż roboli. przypomina mi to drugie WSK gdzie tam bylo i pewnie jest nadal 50/50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikoś Re: Borg Warner IP: 193.42.154.* 24.09.09, 20:31 Tragedia jakie głupoty piszecie,to świadczy o Waszym poziomie. Takie fora czytają osoby zajmujące się szukaniem nowych pracowników . Tak trzymać kapitalna reklama.(dla Was) Serdecznie pozdrawiam Nikodem Dyzma ps. Daro tu masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dix Re: Borg Warner IP: 217.243.253.* 24.10.09, 14:23 eee, cos sie już nikt nie skarży na forum. jakaś podwyżka byla czy pozabijali niepokornych.......:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurka Wodna Re: Borg Warner IP: 79.139.112.* 24.10.09, 20:19 Dix masz rację , nic mi nie wiadomo o podwyżkach,nie zwalniają,nie zabijają, ciekawe może coś im się stało??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 28.10.09, 14:20 Witam! Orientujecie się może czy są jakieś przyjęcia na magazyn albo produkcję, bo słyszałe że tak, ale na stronie nic nie ogłaszają... Dzięki za odp! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyniiuu Re: Borg Warner IP: *.mielec.mm.pl 22.11.09, 22:17 Cześć mam pytanie w jakim trybie pracują operatorzy cnc na tym zakładzie?? Na 3 zmiany czy? Warto składać tam podanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Achtung Re: Borg Warner IP: *.mielec.mm.pl 30.11.09, 00:26 no właśńie ja również ponawiam pytanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokol Re: Borg Warner IP: 217.243.253.* 03.12.09, 01:40 chlopaki praca jest w systemie czterobrygadowym tak ze nie wiem czy warto bo weekendy zawalone no i teraz jeszcze swieta w pracy:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm... Re: Borg Warner IP: *.189.222.3.jap.com.pl 03.12.09, 11:09 czyli jakieś przyjęcia będą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKOŚ Re: Borg Warner IP: 193.42.154.* 03.12.09, 21:04 co za bzdury piszesz jaka 4 bryg.na mózg ci padło,w planach są przyjęci now.pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKOŚ Re: Borg Warner IP: 193.42.154.* 03.12.09, 21:11 ZAPOMNIAŁEM SERDECZNIE POZDRAWIAM NIKODEM DYZMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokol Re: Borg Warner IP: 217.243.253.* 04.12.09, 23:29 praca jest na cztery zmiany wiec nie za bardzo!!! nikos wez sie w garsc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maksymilian Re: Borg Warner IP: *.68.91.83.mielec91.tnp.pl 10.12.09, 20:33 Ja też jestem zainteresowany tematem ... No więc czterobrygadówka jest na produkcji (operatorzy cnc) czy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Strzeppanek Re: Borg Warner IP: 217.243.253.* 10.12.09, 22:14 Ogólnie jest wprowadzony sysyem czterobrygadowy ale to jest przewidziane na okres pierwszego kwartału 2010. W koncowym efekcie bedzie przyjęte 35 osób a po wybudowaniu drugiej hali produkcyjnej w 2010 roku 78 osób. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaToja Re: Borg Warner IP: *.res.pl 12.12.09, 13:11 W BorgWarner nie ma wprowadzoneo systemu 4-brygadowego. Operatorzy montażu pracuja na dwie zmiany po 10h (plus 1 zmiana 8h w soboty). Operatorzy na obróbce pracują 2 zmiany po 8h plus ewentualne nadgodziny w soboty. Są natomiast dyskusje nt. ewentualnego zatrudnienia 3 zmiany, ale wszystko zależy od wysokości zamówień. @W.Strzeppanek - na dzień dzisiejszy nie ma żadnych przesłanek aby w temacie zatrudnień mówić o 35 osobach. Do pełnego obsadzenia dwóch linii montażowych wystarcza zespół 14 osób (z czego część już od dłuższego czasu pracuje) plus mistrz zmiany. Po stronie cnc wystarczy 8-osobowy zespół i sytuacja ze stanem osobowym jest tutaj podobna jak na montażu. Odnośnie powiększania hali to z tego co się mówi w fabryce, powiększenie hali opóźni się o mniej więcej o rok. Jeśli masz jakieś inne informacje w tym temacie to proszę, podziel się z nami - będziemy wiedzieć na czym stoimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maksymilian Re: Borg Warner IP: *.mielec.mm.pl 12.12.09, 23:45 no to nieźle a jak kształtują sie płace operatorów cnc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Achtung Re: Borg Warner IP: *.mielec254.tnp.pl 15.12.09, 22:15 Kasa znośna cosik jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKOŚ Re: Borg Warner IP: 193.42.154.* 16.12.09, 18:19 Na CNC do 3zmiany potrzeba 3 operatorów,tylko kiedy to będzie trudno powiedzieć. SERDECZNIE POZDRAWIAM NIKOŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Borg Warner IP: 217.243.253.* 05.01.10, 21:19 Zawsze jest wolny etat na magazyn grzie planoane jest przyjęcie 7 - 9 osób, ale szczerze mówiąc to Auschwitz-Birkenau chyba że Pana Tomasza Ł.(kierownik logistyki) zwolnią lub awansuje do innej firmy to może się sytuacja poprawi. Jeśli ktoś jubi pracować u przełożonego kt. traktuje ludzi jak 2 kategorie albo gożej to naprawde polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiechur Re: Borg Warner IP: 217.243.253.* 06.01.10, 22:37 o jakim kształtowaniu płac mówimy??!!! 2 lata bez podwyżki i premii, wszystko ładnie sie rysowało na rozmowie kwalifikacyjnej - wszystko żeby pozyskać "jeleni" kt. będą dobrze zap...lac i tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Borg Warner IP: *.mielec.mm.pl 07.01.10, 19:00 No właśńie ile może zrobić w Borgu operator cnc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QBA Re: Borg Warner IP: 89.230.85.* 10.01.10, 14:41 LUDZIE WOLNE MIEJSCA NA MAGAZYNIE SA JUZ OD X CZASU,CO CHWILA KIEROWNIK MA W PLANACH PRZYJECIA-TYLKO CZEKA NA ZIELONE SWIATŁO, A FAKTY SA TAKIE ZE 7 OSOB PRACUJE NA 3 ZMIANY A NA ROZMOWIE MOWA BYLA O 18 TU OSOBACH,JAK CHCESZ ODPOCZAC TO POOBKLEJAJ SIE TASMAMI I POGADAJ Z KIEROWNIKIEM NARA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Borg Warner IP: *.189.222.3.jap.com.pl 11.01.10, 18:05 Witam! Więc jak to w końcu jest... były juz prowadzone jakies rozmowy rekrutacyjne na stanowiska Operatorów CNC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystian Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.10, 23:11 nie bylo prowadzonych zadnych rozmów w sprawie przyjęcia do pracy na CNC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystian Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.10, 23:28 Co do pana kierownika magazynu ; faktem jest ze sprawia wrażenie zakompleksionego gó...aża i jego postępowanie wobec podwładnych jest dosyć dziwne, ale zrozumcie że tu człowiek chce robić karierę i czasem (a nawet często) trzeba kogoś zgnoić żeby wiedzieli kto tu rządzi;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Borg Warner IP: *.net.stream.pl 23.12.10, 00:16 Chlopaczek jest zakompleksiony i ma 2 twarze,to ze nie szanuje swoich pracownikow to jasna sprawa np.ostatnia impreza na ktora mailowo zaprosil wszystkich procz magazynierow na uklady nie ma rady kierownik bez powaznej uczelni,bez doswiadczenia wskakuje na super posadke dzieki kolezance,pracuje od niedawna i widze jakie metody postepowania ma kierownik magazynu co do pracownikow ktorzy sie dopytuja i walcza o swoje prawa.Wytresowal liderow i oni w jego imieniu wymierzaja sprawiedliwosc,lub jak to okreslil jeden z liderow nagrodzil innych pracownikow praca po 12h poniewaz w ten sposob moga wiecej zarobic a szkoda gadac-jedno wielkie bagno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Borg Warner solenoid IP: *.uznam.net.pl 11.02.10, 15:53 Witam! Mam pytanie interesuje mnie opinia na temat produktów tej firmy a szczególnie chodzi mi o solenoid do automatycznej skrzyni biegów chrysler voyager (A604). Znajomy polecił mi tę markę mówiąc że to to samo co Mopar. Proszę o szczere opinie. Podaję meila kinia61@onet.eu Dziękuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaToja Re: Borg Warner solenoid IP: 217.243.253.* 15.02.10, 12:51 Chyba pomyliłeś wątki - ten służy wypowiadaniu się pracowników farbryki BorgWarner w Jasionce, która to fabryka produkuje turbosprężarki a nie elementy skrzyni biegów. Ale jeśli chcesz moją opinię, to produkty BW są masową produjkcją przeznaczoną do tzw. pierwszej zabudowy i projektowane z myśla o jak najdłuższej żywotności i niezawodności przy pracy w standardoych konfiguracjach. Mopar natomiast jest to produkcja niskonakładowa - do silników pseudosportowych (panowie specjalizują się w częściach do tzw. Muscle Cars). Więc jeśli twoje autko wyposażone jest w silnik o mocy powiedzmy 80KM wyższej niż standardowa, to polecałbym już Mopar, w przeciwnym wypadku lepiej zastosować część od BW - w końcu takie części są montowane w oryginalnych skrzyniach Chryslera na których przejeżdżają setki tysięcy mil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Golibroda Re: Borg Warner solenoid IP: *.ostnet.pl 15.02.10, 13:31 z ciekawosci zapytam, to ile tych setek mil moze taka skrzynia wytrzymac bez naprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaToja Re: Borg Warner solenoid IP: 217.243.253.* 15.02.10, 15:54 Według moich źródeł taka skrzynia przy normalnej (czyt. nie w polskich warunkach) jeździe taka skrzynia wytrzymuje 200-250 tys. mil bez napraw. Dla informacji - BW dostarcza układy napędowe do praktycznie wszystkich amerykańskich modeli Dodge i Chryslera (łącznie z tylno- i czteronapędowymi pick-up'ami). Myślę, że moja odpowiedź jest wystarczająca. Pozdro, jaToja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matiim Re: Borg Warner IP: *.189.222.3.jap.com.pl 07.02.10, 14:15 Witam! Jak wygląda sytuacja z przyjęciami na obróbkę? Były już prowadzone jakieś rozmowy? Kiedy (i czy w ogóle) ma startować trzecia zmiana? Czekam na odpowiedź Pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunegunda Re: Borg Warner IP: *.rzeszow.mm.pl 31.01.10, 00:36 Panowie i Panie! Jeżeli brać pod uwagę pracę na linii produkcyjnej a na jakimś magazynie , obróbce czy jakości (która zresztą jest bez żadnej odpowiedzialności) - czyli tak naprawde bez poświęcenia zawodowego, to śmiało śmiem twierdzić że zarobki w naszym ,,CUDOWNYM,, zakładzie którego tak śmiało opisywała jedna z rzeszowskich gazet jako bohatera i jednego z czołowych pracodawców Jasionki!!! Borgu kochany!!! Jesteś w błędzie !!! ludzie chcą podwyżek a nie tylko pustych obietnic. Zostawiam kierownictwu do zastanowienia!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helga z Montarzu Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.10, 20:28 ....przyłączam się do powyższej treści, jedynie na gadaniu się skończyło, co do tego jeszcze trzeba było stracić 3 miesiące na Węgrzech!!! ".....bo jak nie to nas ominą awanse, premie i podwyżki..." - mawiał wielki Stef... a teraz po prawie 2 latach pracy mogę Ci Waldek powiedzieć: ..GOŃ SIĘ ZE SWOIMI OBIETNICAMI BO JESTEŚ KŁAMCĄ I PIEPRZONYM LIZODUPEM!!!SPRZEDAŁ BYŚ WŁASNYCH LUDZI ŻEBY TYLKO ZAPUNKTOWAĆ U PRZEŁOŻONYCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Borg Warner IP: *.147.46.11.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.02.10, 06:50 ludzie dlatego powstała fabryka w polsce - jasionce żeby produkcja tańsza była, a co za tym idzie tania siła robocza. Dużych podwyżek nie będzie, jeżeli wogóle będą. Jednak na WSK są lepsze pieniądze bo na głupiej szlifierce kolega z 1,5 rocznym starzem 1700 na rączke ciągnie. A tu co?? wykorzystywanie ludzi za grosze marne i straszenie że jak ci nie pasuje to jest stos podań na twoje miejsce i cześć! Poprostu to jest typowy zaje...ny kapitalistyczny koncern nastawiony na gigantycze zyski i mający w dupie zwykłych pracowników, dbający jedynie o zarobki kadry managerskiej i kierowniczej. Pozdrawiam ludzi uczciwie pracujących!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ranquel Re: Borg Warner IP: *.189.222.3.jap.com.pl 31.03.10, 15:46 Witam! Moje pytanie brzmi...Czy i na kiedy sa planowane przyjecia na obróbke???;> Widziałem ogłoszenia na magazyn i jestem ciekaw czy coś sie dzieje w temacie obróbki?? Czekam na odpowiedź...Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurka Wodna Re: Borg Warner IP: 79.139.112.* 03.04.10, 13:41 Nie licz na zatrudnienie w Borgu jako operator CNC (ewentualnie jak masz dobre plecy) Lista oczekujących jest długa jak pas startowy lotniska ,do pełnej obsady 3 zmian brak 3 operatorów ,może w przyszłości jak się firma będzie rozwijać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek R. Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 13:17 ogłoszenia są na magazyn w to nie wątpię, bo tamtejszy kierownik zwalnia nie wygodnych dla siebie ludzi. Ogólnie to można się zgodzić ze polska to druga Irlandia i tam i tu mają Cię za bydło, twoim obowiązkiem jest pracować i nie zadawać pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jej Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.10, 11:10 ...a najlepiej jakbyś pracował 25 godzin na dobę - może wtedy doceniliby cię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ją Re: Borg Warner IP: *.189.222.3.jap.com.pl 18.05.10, 13:14 wiec 3 zmiana dalej nie rusza??? i znowu nie wiadomo czy i kiedy ma ruszyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porazka Re: Borg Warner IP: 217.243.253.* 31.05.10, 09:15 Jak na razie montaż pracuje po 58h (5 dni po 10h plus soboty 8h) tygodniowo, z krótkimi, tygodniowymi prerwami pracy 40 lub 48h. Ja swoja droga nie rozumiem jak długo oni są jeszcze w stanie pracowac takim tempem (taki tryb pracy trwa z krótkimi pauzami od kwietnia 2009 jeśli się nie mylę). Obróbka pracuje w zależności od zamówień na 8, 10 lub 12h zmianach. Ptaszki ćwierkają, że na jednej celi obróbczej ma być uruchomiona 3 zmiana, ale ludzie do pracu podobno będą transferowani z obróbki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Borg Warner IP: *.189.222.3.skyware.pl 31.05.10, 13:16 to już nic nie wiem... zwolniły sie 2 miejsca na obróbce.... wiec skoro jest dużo pracy, to chyba powinni kogos przyjąc?? no chyba, ze źle rozumuje?? noi jak mogą kogoś przesunąc z monatrzu na obróbke skoro montaż pracuje w takim "trybie" (wiec chyba i u nich też brakuje kilku ludzi???;>)??ehhh... niepojęte to wszystko.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRODO Re: Borg Warner IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 15.06.10, 23:59 BW to swietna firma tylko dla kierownikow i dyrektorow. Jak sie dobrze orientuje to zatrudnia ok 120 osob w tym ok 10 kierownikow i dyrektorow. Dysproporcia biura/produkcja to mniej wiecej 60/60. Jednym slowem nic dodac nic ujac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AN Re: Borg Warner IP: 217.243.253.* 23.08.10, 17:45 Najpierw nalezy znac liczby, aby wypowiadac sie o proporcjach zatrudnienia. Sytuacja wyglada nieco inaczej. Mowiac wprost podales nieprawdziwe dane dotyczace proporcji biura/produkcja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Borg Warner IP: 217.243.253.* 25.08.10, 10:59 Dokładnie. FRODO, tacy pracownicy jak Inspektorzy Jakości, Pracownicy UR (poza kierownikiem Waldkiem i jego zastępcą), Pracownicy Magazynu też są liczeni jako pracownicy produkcyjni, bo biorą czynny udział w produkcji. Licząc nawet na korzyść Twojego rozumowania, doliczyłem się max 45 pracowników biurowych, co w firmie liczącej ponad 120 osób daje jakieś 30/70 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Borg Warner IP: 62.133.153.* 05.09.10, 17:19 pracuję w BorgWarner już 2 lata i naprawdę jestem zadowolony, można się tu rozwijać (mamy kilka osób jako przykład) - ale powiedzmy sobie wprost że nie każdy się nadaje na rozwój choć często jest w firmie taka potrzeba to brakuje pracowników spełniających dane kryteria. Najłatwiej jest narzekać ale skoro komus nieodpowiada to dlaczego ciągle tu pracuje...? Czy nikt nie zwaraca uwagi na środowisko pracy i na dodatkowe świadczenia jakie oferuje pracodawca? Po przeczytaniu całego forum nie znalazłem ani jednego konkretnego argumentu poprzedzonego prawdziwym faktem dlaczego BorgWarner to zła firma?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.10, 17:10 do pracownik a jakie sa te dodatkowe świadczenia?dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.10, 22:33 Witam BorgWarner zamierza mnie wyslas na szkolenie do swojej fabryki pod Frankfuret, czy ktos byl juz tam i mogły sie podzielic swoim doswiadczeniem z pobytu tam.Z góry dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bradford 1 Re: Borg Warner bradford IP: *.barn.cable.virginmedia.com 15.09.10, 14:02 pracuje w bradford podstawa wynagrodzenia 7,87 h dniowka ,2 zmiana popoludnie 7,87 h +30% shift premium to jest jakies 18500 f rocznie nocka +40 % rotation +40% i continental 12 na 12 nie amietam.praca jest zakontraktowana na 35 gdz tygodniowo.karzda nastepna gdz 7,87x1,5 overtime.Warunki pracy super czysto i profesionalnie przygotowane stanowiska pracy bhp na pierwszym miescu.Pracowac trzeba za to ci placa i nie ma to tamto ale nie ma mowy o tym zeby traktowali cie jak czowieka drugiej kategori albo zeby cie straszyli ze sa stosy podan na twoje miejsce co tam sie dzieje ?bwa to jest korporacja i zawsze jest ktos wyzej i nawet na tego kierownika z logistyki jest prosty sposob zeby go uspokoic.NIE BOJCIE SIE RAPORTOWAC OFICJALNIE NA PAPIERZE PROSTO HR.Pozdrawim z uk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaToja Re: Borg Warner IP: 62.93.43.* 18.09.10, 13:50 janek, popytaj chłopaków z Inżynieringu - oni spędzili tam najwięcej czasu. Może będą Ci w stanie pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaToja Re: Borg Warner IP: 62.93.43.* 18.09.10, 13:48 Dodatkowe świadczenia to karta lux-med i wszyscy specjaliści + diagnostyka praktycznie bez kolejek, premia świąteczna + wczasy pod gruszą (pomimo braku funduszu socjalnego), szereg szkoleń i to, że jeżeli członkowie Rady Pracowniczej idą z jakimś pomysłem do Prezesa to ten przynajmniej rozważa ich propozycje, a nie mówi że "nie bo nie". Myslę, że to wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EloElo Re: Borg Warner IP: *.182.39.36.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.10.10, 04:55 Co do wypowiedzi kolegi to najpierw napisz na jakim stanowisku jesteś i jaki hajsik bierzesz a następnie możesz pisać jak ci jest super w tej firmie. To co napisałeś to są normalne żarty i mydlenie oczu osobom które chciałyby tam pracować. Tak więc szanowny Panie czemu nie wspomnisz o zarobkach pracowników fizycznych tylko wypisujesz o kartach lux-med. Codziennie do lekarza nie chodzisz więc to jest tylko mało ważny dodatek. Jeżeli chodzi o premie świąteczne to oczywiście masz rację. Co do rady pracowniczej to ich rola skupia się tylko na przekazywaniu odpowiedzi od najwyższego która zresztą zazwyczaj brzmi negatywnie - rada pracownicza niema żadnej siły przebicia! Dlaczego też nie wspomnisz o jebaniu nadgodzin czy się to komuś podobało czy nie? Tak więc reasumując wcale nie jest tak kolorowo jak kolega pisze, no chyba że dla kolegi karta lux-med i brak kolejek u lekarza są ważniejsze od godnego wynagrodzenia za pracę to powodzenia życzę i dorzucić ci mogę paszport polsatu HAHAHA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaToja Re: Borg Warner IP: 217.243.253.* 04.10.10, 13:32 Za Paszport Polsatu dziękuję, mam swój. A co do Twojej wypowiedzi, to mogę tylko zripostować: - nie podam Ci stanowiska, bo Internet daje mi swobode anonimowości w pewnym stopniu; - też, jak się to wyraziłeś/-łas "jebałem nadgodziny" tylko że w moim przypadku nie było nawet mowy o płaceniu - 100% do odbioru; - incjatywy Rady, jeżeli tylko były wykonalne i w miarę sensowne, były opiniowane pozytywnie (nie wymagaj, aby Prezes zgadzał się na propozycje, które naruszają Prawo Pracy), poza tym Rada była wybierana przez Nas (czytaj wszystkich Pracowników); Ostatecznie, nigdzie nie pisałem, że jest kolorowo, mój post dotyczył odpowiedzi na pytanie zadane Gościa portalu urzytkownikowi pracownik, który właśnie się o te dodatkowe rzeczy pytał. Natomiast jeżeli warunki praca/płaca aż tak bardzo odbiegają od Twoich miniów, to może alternatywą jest rozpoczęcie szukania zatrudnienia gdzie indziej?(broń Boże, nie staram się tu czegoś sugerować ani nic w tym stylu). Z tego co się orientuję, to warunki płacowe w tej firmie nie są aż takie złe, w porównaniu do np. Zelmera, MTU, HSW, WSK, PZL, czy innych. Na zakończenie, firma to nie instytucja charytatywna, fabryka jest, bo tutaj opłaca się produkować (m.in. bo płace są niższe nież gdzie indziej, nie tylko Twoja). Nie wiem jak ty, ale ja wolę pracować tutaj za w miarę dobrą stawkę (jak na podkarpacie), niż gdzieś za granicą z dala od rodziny i znajomych (przerabiałem i nie polecam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strzeppanek Re: Borg Warner IP: 217.243.253.* 29.10.10, 04:53 ....Mistrzu, weź sobie przerób głowe.;)) Dobrze ci muszą sypać kapuchą że tak pięknie piszesz o tej firmie, z tego co wiem to każdy co tu przepracował swoje nie popiera twoich bredni.... Każdy kto tu pracuje zna realia firmy i mentalność naszego zarządu Więc stul dupe i daj nam sobie ponarzekać!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Borg Warner IP: *.189.216.220.skyware.pl 29.10.10, 12:05 Czytam, czytam i nasuwa mi się jedno stwierdzenie: w tej firmie część załogi powinna się zastanowić nad tym co pisze, sami sobie wystawiacie opinie, macie możliwość wypowiedzi na forum, to zachowajcie odrobinę kultury przyzwoitości, taktu. Swoją drogą pisanie po nocach, ze służbowych komputerów świadczy o tym że nie jest tak źle jak piszecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EloElo Re: Borg Warner IP: *.147.143.141.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.11.10, 11:27 Chyba ci się w bani koleś coś poprzestawiało (do czytelnik)! każdy na forum może pisać co chce i nic nie wiesz o tej robocie to głosu nie zabieraj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Borg Warner IP: *.150.181.144.fenomenalny.net 06.01.11, 08:24 Widzę że kilka postów zniknęło odnośnie pewnej pani, która została okrzyknięta cichodajką firmy. Ciekaw jestem czy to z polecenia szefostwa które korzystało, czy poprostu została niesłusznie oskarżona. Robi się ciekawie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robin Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.11, 19:53 Przyznaję, forum zaczyna nabierać rumieńców;))) Jeszcze firma zacznie nakładać cenzurę na nasze wypowiedzi jak tak dalej pójdzie. Z resztą prawie nie daleko było do tego bo z tego co wiem to jeden podjadacz łakoci oburzył się bo uznał że ktoś śmiał na niego bluzgać;)) Dla tego dziwię temu czlowiekowi... ...normalnie wstyd, tyle lat a zachowuje się jak przedszkolak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robin Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.11, 01:36 No No, słyszałem jaką zawrotną karierę robi nasza koleżanka;) Teraz pewnie będzie strajk głodowy....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZukajacy pracy Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.11, 17:30 Czy moze mi ktos powiedziec ile mona tu zarobic?Ile dostaje sie na umowie?I czy jest jakas premia?Zaznaczam ze chodzi mi o montaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poleautorawymagane Re: Borg Warner IP: 217.243.253.* 15.02.11, 08:34 Zaznaczając że chodzi Ci o montaż, to nie ma zatrudnień na chweilę obecną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukajacy pracy Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 22:59 Ale mi chodzi ile tam sie zarabia.Chcialbym sie tak zorientowac.Bylbym wdzieczny jak bys mi napisal(a) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poleautorawymagane Re: Borg Warner IP: *.rzeszow.mm.pl 05.03.11, 20:27 Na montaż pracownicy są zatrudniani przez Manpower. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukajacy pracy Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.11, 16:23 Ale ile sie tam zarabia na montazu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 14:44 jaką ona może kariere robić i gdzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Borg Warner IP: *.tvkdiana.pl 07.04.11, 23:23 Czy planowane są obecnie jakieś zatrudnienia? Będę wdzięczna za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilla Re: Borg Warner IP: 94.42.116.* 08.04.11, 09:30 Także jestem ciekawa... Sa jakieś przyjęcia na produkcję? dla kobiet? a może papiery można złożyć? Orientuje się ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.11, 17:33 Mam zamiar zlozyc podanie ichcialabym sie dowiedziec jak wam sie tam pracuje?iLE MOZNA ZAROBIC?Prosze oszczera odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Borg Warner IP: *.rzeszow.mm.pl 23.04.11, 16:30 Pytanie nie powinno brzmieć ile można zarobić, bo to jest sprawa indywidualna (ile wynegocjujesz przy rekrutacji, tyle zarabiasz). Pytanie powinno brzmieć, czy Wasze podania są na tyle interesujące dla działu kadr, aby zaprosił Was na rozmowę? Jedno jest pewne - nie ma szans na to, aby dostać pensję na poziomie, który mają Operatorzy już zarabiający, bo jest to po prostu ekonomicznie bezzasadne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.11, 18:03 No to ile zarabiaja tam starzy operatorzy?A nowy ile moze dostac na reke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.11, 19:51 no powie mi ktos ile sie tam zarabia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: Borg Warner IP: *.rzeszow.mm.pl 14.06.11, 10:09 Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na magazyniera i miałem kontakt z Panem Tomaszem i nie mogę powiedzieć na jego temat złego słowa, powiedzcie mi, czy na prawdę jest tak źle jak się tu wypisuje, czy warto łapać tą robotę czy odmówić jak zadzwonią? Jakieś rady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyacynt Re: Borg Warner IP: 94.42.117.* 14.06.11, 21:24 jak zadzwonią to bierz chłopie tą robotę w ciemno! Módl się tylko żeby zadzwonili....!! NIE ROZUMIEM WAS LUDZIE! ALBO SZUKACIE PRACY ŻEBY ZAROBIĆ KAPUSTĘ ALBO MATKI I UCZUCIA W PRZEŁOŻONYM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.11, 13:41 hyacynt to ile ty tej kapusty zarabiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.11, 14:17 jeśli kogoś satysfakcjonują zarobki poniżej 3 000 pln, brak możliwości rozwoju - no chyba że się potrafi odpowiednio zakręcić :) to może składać papiery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.11, 13:14 Ponizej 3000? Tzn. ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyacynt Re: Borg Warner IP: 94.42.117.* 26.06.11, 20:03 piszesz człowieku juz po raz 30ty ile ile ile............. Poniżej 3000zł jest to zbiór liczb od 0-3000zł Przykłady 1000-1500-2000-2500 sucks.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Borg Warner IP: 78.133.217.* 28.06.11, 18:24 Przyjmują tam ludzi zaraz po studiach Mechanika Budowa Maszyn staż/praktyki/praca ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 13:23 Ja jestem na montazu i zarabiam 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kic Re: Borg Warner IP: *.cluster-e.websense.net 07.07.11, 05:06 Przez M-Power można dociągnąć do 1800 br. Umowa na 3 a nawet 6 miechów. Dalsze sprawy finansowe to już sprawa indywidualna każdego. Ale 2500 br po przedłużeniu umowy to chyba max możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.11, 16:29 Kic nie mow ze na montazu tyle zarabiaja bo nie chce mi sie wierzyc.Napisz ile realnie mozna zarobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kic Re: Borg Warner IP: 217.243.253.* 21.07.11, 01:52 ...Po pierwsze nie pracuję na montowni i moja wypowiedź to prognoza maximum zarobków. Jak jest naprawde to niech się wypowiedzą pracownicy tego działu. Więc nie truj dupy jeden z drugim i czekaj cierpliwie na odpowiedź ile tam się zarabia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.11, 22:59 To kic ile Ty zarabiasz?Jestes na cnc sie domyslam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIC Re: Borg Warner IP: *.cluster-e.websense.net 16.08.11, 21:38 Skoro się tak świetnie domyślasz gdzie pracuję, to się domyśl ile zarabiam..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.11, 17:18 Domyslam sie bo na montazu nie chce mi sie wierzyc.Jk mozesz to napisz.Bede wiedzial czy warto zlozyc podanie na cnc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Borg Warner IP: *.krosno.vectranet.pl 18.08.11, 22:08 czy jest tu ktoś kto był na szkoleniu w niemczech? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 30.08.11, 18:41 czy ktoś wie, potrzebują teraz operatorów cnc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juntalisk Re: BorgWarner praca IP: 190.43.70.* 07.09.11, 12:38 Witam Wszystkich, Wszystkich zainteresowanych pracą w Bogwarner z min. dosw 2 lata w Quality contol prosze o kontakt na : juntalisk@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teddy Re: BorgWarner praca IP: *.ostnet.pl 08.09.11, 00:01 mam tam szwagra i zarabia tam 1500 zł netto. Z taka kasą to niech Borg sie wali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Geslerr Re: BorgWarner praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 21:48 słyszałam panowie że macie tam jakiś problem z ginącymi obiadami!? Może mogła bym jakoś wam pomóc lub przeprowadzic u was kolejny odcinek kuchennych rewolucji??? Naprawde polecam bo warto... pozdrawiam pana Sławomira Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławomir c Re: BorgWarner praca IP: *.opera-mini.net 14.09.11, 23:58 tak pani Magdo obiadki z firmy kateringowej sa bardzo smaczne... Aczkolwiek prosil bym o rewolucje bo ostatnio strasznie malo osób zamawia te bardzo smaczne dania i nie mam komu podkradac wiec bardzo prosze o choc by jeden odcinek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldii D. Re: BorgWarner praca IP: *.tktelekom.pl 03.10.11, 00:11 a poza tym spadły zamówienia i zwalniają kogo się da z produkcyjnych... to znaczy nie przedłużają umów... Jeśli szukacie pracy dzięki której coś osiągniecie, bo o dobrych zarobkach możecie pomarzyć to BorgWarner nie jest tą firmą!!! Chyba że chcecie się dopchać do biurowego chlewika, to zapraszam - full service;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż. Re: BorgWarner praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 19:11 A pracowników z Działu Rozwoju też będą zwalniać? Zastanawiam się nad złożeniem podania na konstruktora (part designer) do tej firmy. Czy warto składać podanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie ma Re: BorgWarner praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 11:49 Możesz próbować, ale nie zapominaj, że obiecanki a realia to dwie baaardzo odległe strony .... Mając to na uwadze człowiek nie jest potem niemile zaskoczony .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumowe_ucho Re: BorgWarner praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 21:00 Słyszałem, że w Borgu inżynierom płacą najlepiej w regionie. Prawda to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KiC Re: BorgWarner praca IP: *.tktelekom.pl 20.10.11, 20:42 No prawda, jak na przeważającą większość głąbów jacy mają szczęście pracować w inżynieringu to jest życiowa szansa i dobre zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vertikus Re: BorgWarner praca IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 05.02.12, 20:46 Dziwne ze nazywasz ich głąbami i chciałbyś do nic dołączyć. Czyżby bycie głąbem było w Polsze aż tak pociągające? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: BorgWarner praca IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.02.12, 16:04 CIEKAWE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: BorgWarner praca IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.02.12, 16:10 Slyszalem ze jasnieoswiecony zorganizowal piekna czterobrygadowke, oczywiscie ku chwale premi rocznej panie kierowniku, zycze wielu sukcesow na drodze do kariery w firmie......... Odpowiedz Link Zgłoś
1paolo66 Re: BorgWarner praca 21.02.12, 20:07 Może mi ktoś napisać jak wyglądają sprawy finansowe, konkretnie na produkcji, ile można dostać na początek, ponieważ niedługo mam rozmowę kwalifikacyjną i ile mogę wynegocjować. Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stahu z hezbollahu Re: BorgWarner praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.12, 20:52 Kolega był jakiś czas temu na rozmowie. Na pytanie o oczekiwane zarobki zaśpiewał rekruterowi 1700 na łapkę. Nie oddzwonili. Odpowiedz Link Zgłoś
1paolo66 Re: BorgWarner praca 21.02.12, 21:29 Może za mało im się wydawało, żartuje, znasz kogoś kto tam pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: BorgWarner praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.11, 11:28 a do biurowego chlewika trudno się dopchać ojjj trudno no chyba że się ma na "TO" sposoby :) niektóre o tym wiedzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korti Re: BorgWarner praca IP: *.tktelekom.pl 20.10.11, 20:44 Daj spokój, wchodzenie w dupę i dawanie dupy jest po prostu celem w życiu niektórych pracowników Borga;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: BorgWarner praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.11, 14:17 no właśnie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co Re: BorgWarner praca IP: *.rzeszow.mm.pl 25.10.11, 13:22 ale biurowi też odchodzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mambam Re: BorgWarner praca IP: *.stimo.net 25.10.11, 17:29 Witam, Czy ktoś z pracowników może powiedzieć, czy w tej firmie są premie comiesięczne? I ewentualnie jakiego rzędu. Proszę tylko bez złośliwości, po prostu pytam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacław Re: BorgWarner praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.11, 19:22 jasne że są premie... 30zł, no jak zasłużysz albo komuś w dupsko wjedziesz tak jak tam wyżej piszą to może z 40 dostaniesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam Re: BorgWarner praca IP: *.stimo.net 25.10.11, 19:50 eh, prosiłem żeby bez złośliwości... poważnie pytałem tak/nie/ile jeżeli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KiC Re: BorgWarner praca IP: *.tktelekom.pl 27.10.11, 21:30 Tak, jestem tera poważny.....;) Premia jest, z reguły dostaje się jakieś 150 zł czego nie jestem pewien bo dawno takiej sumy nie widziałem. Jest ona uzależniona od kilku czynników jak: terminowość dostaw, realizacja planu, wypadki i takie inne pierdoły Jest to sprytnie zaplanowane żeby mało kiedy dostać pełną stawkę. Pracowałem w kilku firmach, ale takiego dziadostwa to jeszcze nie widziałem. Ale jak to ktoś "mądry" powiedział; w innych firmach mają gorzej........... .......więc mróweczki chwalcie biedę;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogi Re: BorgWarner praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 21:48 wiec zapraszamy dupowłazów bo tacy tutaj maja poważanie... naprawdę jeśli masz to we krwi to możesz tutaj zrobić niezła karierę... tylko pamiętaj rób to umiejętnie bo jeden już sam siebie wykończył i władza strasznie teraz za nim plączę bo kto będzie donosił no kto!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KiC Re: BorgWarner praca IP: *.tktelekom.pl 27.10.11, 21:59 No i dupa z tego! Jednego stracili dwóch zyskali;P I szlag trafił krasnale ogrodowe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max kaszanka Re: BorgWarner praca IP: *.opera-mini.net 07.11.11, 11:40 tak to wlasnie jest jak jeden z drugim po zawodowce do wladzy doszli... Dobrze zasad ortografi nie zna a ludzmi ma kierowac i robi za wielkiego filozofa a sloma z butow mu wystaje... wiec sie wcale nie dziwie ze jest tam tak jak jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Sku...sz Re: BorgWarner praca IP: *.tktelekom.pl 09.11.11, 13:35 ....no racja, jeszcze specjalistów z montażu transferuje żeby wiedzy łyknął. Tyle że gorszego bałwana i dupowłaza nie mógł przenieść, jeszcze do tego przez przypadek można na niego depnąć.... Niech sobie przyszłego mistrza tresują na magazynie, bo na obróbce żaden z niego pożytek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: BorgWarner praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.11, 14:56 generalnie "kadra zarządzająca" (liderzy, mistrzowie) to kaszanka. jedno lepsze od drugiego. no ale tak to jest (jak to pisze w powyższych postach) jak wybierają nie tych co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Sku...sz Re: BorgWarner praca IP: *.tktelekom.pl 28.11.11, 07:55 No co poradzisz, kierownik nie może wybrać mądrzejszego od siebie. A że wybiera "przeważnie" kompletnych idiotów więc znamy i poziom inteligencji całego pionu. Z drugiej strony jak patrze na pana Waldemara to nie wiem czym się kierownik kierował podczas swojego wyboru, dla mnie reprezentuje kompletne dno i brak jakichkolwiek predyspozycji do kierowania ludźmi. Taki człowiek powinien paść świnie, może z nimi znajdzie wspólny język...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: BorgWarner praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.11, 10:09 no masz racje, zresztą ten kogo "wyciągnął" wspomniany przez Ciebie pan za sobą też pozostawia wiele do życzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: BorgWarner praca IP: *.ip.netia.com.pl 13.12.11, 21:11 Hej ludziska jesli chcecie godnie zarabiac to nie pchajcie sie tu. to juz nie ta firma co na poczatkuTeraz idzie na zyski i chodzi jej tylko o toA pacownik?On jest pionkiem ktoremu nalezy sie tylko pare groszy za ciezka prace!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimdzim BH Re: BorgWarner praca IP: *.tktelekom.pl 14.12.11, 18:57 Zgadza się, ta firma to ciężki temat. Jedyny ratunek to zwolnić tych paru buraków co tu rządzą. Ale tych co są w ciężkiej sytuacji to zapraszam do składania podań, oczywiście wypłata wystarczy ci na zapłacenie czynszu ale jak mawiał jeden głomb w innych firmach jest gorzej;P . Ciekawe czy pierd olną się w końcu w łeb i zaczną traktować ludzi jak należy, ciekawe ilu jeszcze ma się zwolnić żeby te tępe pały w końcu ruszyły swoimi łbami. I co jeszcze ciekawsze kiedy szanowny Pan Dyrektor doda 2 do 2 i zrozumie że specjalistów mu nie przybywa ale ubywa, zatykanie dziury ludźmi z montażu nic nie da.Strefa jasionka mielec ma ten plus że firm przybywa i pracownik już ma gdzie wybierać, a wy panowie do których się zwracam możecie mieć nadal wszystkich daleko, ale miejcie świadomość że my mamy was jeszcze dalej;))) Odpowiedz Link Zgłoś
radek_tt Re: Borg Warner 25.11.11, 18:33 Witam, chciałem zapytać czy ktoś z użytkowników forum orientuje się na jakie wynagrodzenie można liczyć na stanowisku inżyniera konstruktora w BW z 2-letnim doświadczeniem zdobytym w międzynarodowej firmie z branży aviation? (mazowieckie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgadnijKto Re: Borg Warner IP: *.rzeszow.mm.pl 26.11.11, 16:58 Raczej nie opłaca Ci się z mazowieckiego sprowadzać do Jasionki (albo raczej Jasionka nie spełni Twoich wymagań finansowych). Zarobki odrobinę wyższe od WSK (o tyle, że praktycznie wszyscy konstruktorzy w BW są z tamtej szacownej firmy i mają takie samo doświadczenie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moxy Re: Borg Warner IP: *.19.165.123.osk.enformatic.pl 26.11.11, 22:56 No nie wiem czy tylko nieco wyższe ? Drugie tyle dostają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.12, 21:32 Ta firma to dno.No i te''cudowne zarobki'.Nie polecam zadnemu wrogowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnnnnn Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 23:59 Czy możesz rozwinąć temat? Dlaczego nie polecasz, czy chodzi o zarobki, które z tego co słyszałam są od 5 000 w górę? Czy są jakiś inne haczyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.12, 13:16 Tak 5000 ,ale to za 4 miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max kaszanka Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 20:01 :) "nn" zapomniałeś dodać że to za 4 m-ce... i to pracy na czterobrygadówce!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Borg Warner IP: 62.244.154.* 08.01.12, 18:35 Maxkaszanka mnie to na szczescie nie dotyczy.Ale wspolczuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikoś Re: Borg Warner IP: *.189.221.212.skyware.pl 13.01.12, 02:22 Przestańcie wreszcie pieprzyć głupoty, jak się nie podoba to zmieńcie firmę,płaczecie jak <płaczki> ktoś was trzyma nie podoba się zmieniać pracę. Że robi się " burdel " wszyscy widzą, pokażcie firmę gdzie wszystko jest OK. Spotkanie kwartalne "CISZA" spotkanie na produkcji nieliczni zabierają głos,a na forum " jak na bazarze" pełno krzykaczy i filozofów, że kilka osób na stanowiskach w firmie to jakieś nieporozumienie każdy widzi. 18 złotych premii miesięcznej czemu o tym nie piszecie, ciekawe jaka będzie nagroda roczna,bo nagle cały biurowiec interesuje się ilością BRAKÓW (GRUDZIEŃ) gdzie byli wcześniej, TO WAM POWIEM MAJĄ NAS W DU....IE , dbają o siebie, tak było jest i będzie. Zbliżał się koniec roku nagle wszyscy się angażują w rozwiązywaniu problemów . Problemy się zaczną jak ruszy 4 brygady to będzie wesoło będziemy ZAP........LAĆ sobota, niedziela jak coś się RO...P.....LI to ci nikt nie pomoże bo mają RODZINY DZIECI a my to K....wa nie mamy. Robimy na tych nierobów to powinni ruszyć D....PY , a nie praca się zaczyna od pielgrzymki na kawę potem pogawędka a zgłoś problem to lament i krzywda bo są Z...B....ANI robotą. Wiecznie widzą innych, produkcja się OP......ALA, zabrać expresy do kawy są zbędne lepiej niech kupią łożyska powietrzne do wyważarek K....WA czekamy na nowe i nie można się doczekać. Podobno będą w lipcu, mam nadzieję że już mnie tu nie będzie . Pozdrowienia dla pana S.W. Serdecznie pozdrawiam Nikodem Dyzma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hobby: piwo i krzo Re: Borg Warner IP: *.opera-mini.net 13.01.12, 09:41 Nic dodać nic ujac panie Nikodemie... Kto byl mądrzejszy to juz odszedł bo widział co jest grane... 80 osób na produkcji a na liście do żarcia 180! Więc gdzie ta 100 jest!?! A ze do koryta świnie ciągną to widać w kantynie. Firma bez przyszłości szczególnie z ta kadra zarządzającą patrzą tylko jak sobie dobrze zrobić i nic więcej więc po co robic jakiekolwiek zakupy jak trzeba walczyć o nagrodę dla siebie i całej swojej spółki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Kaszanka Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 14.01.12, 01:49 Panie Nikoś, masz u mnie człowieku flachę. Niestety nie doczekuj się wdzięczności to nie w tej firmie. Jestem ciekaw jak będzie wyglądała ta 4-brygadówka skoro sami liderzy łapią się za głowę. KR..A jaki debil myśli że można zawojować świat 5 doświadczonymi pracownikami i resztą na przyuczeniu?! To pewnie niezła premia się kroi dla dowództwa skoro się porywają z motyką na słońce. Premia roczna? Zapomnij że zobaczysz więcej niż w roku ubiegłym! Tylko szkoda że zawsze zapominają że od 2009 roku regularnie od kwietnia do sierpnia mieszkamy w fabryce bo ZAPIER....MY po 12 godzin. Gdzie wtedy jest wdzięczność naszego kierownictwa?! Nie wiecie? W DU.IE! Ważne że kilkanaście tysiączków co miesiąc wpłynie na konto. A z ludźmi nie trzeba się liczyć, bo i po co. Teraz to jeszcze zatrudnić z trzech mistrzów to produkcja na pewno wzrośnie, bo treser przypilnuje. No i dołożyć z 3 liderów, to już czysta perfekcja;)) A idź sobie człowieku na kawę albo na papierosa to zobaczysz wtedy jak możesz mieć przesrane. Jakby niektórym policzyć ile tracą czasu na PIER.OLENIE o rozmnażaniu delfinów podczas posiedzeń w kuchni to ty robolu z produkcji już dawno wyleciał byś na zbity pysk! Nie domagam się w żadnym razie udziału w korzystaniu z kawy, ciasteczek i innych uprawnień dostępnych tylko dla szlachetnie urodzonych. Chcę jedynie mieć jeszcze kiedyś takie odczucie jak 2 lata temu kiedy przyjeżdżało się do pracy. Teraz jedynie trzeba puścić pawia na parkingu przed wejściem i mieć nadzieję że dzisiaj zleci szybciej niż wczoraj. Ta firma była by świetna jak by nie ułomne kierowanie i chore decyzje jakie rodzą się w tych tępych łbach. Oni to robią na przetrwanie, jeśli się noga poślizgnie to zawsze można zwalić na produkcję. Jak będzie za mało to zawsze uwalić lidera jak nie wystarczy to i mistrza;) Zawsze to coś;)))) Tyle że tu dobrym przykładem jest piłka nożna; gdzie za porażki zespołu WYPIER..LA się na zbity pysk trenera a nie piłkarzy;D Więc skoro źle gramy to pasuje wykopać naszego "selekcjonera kadry";))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikoś Re: Borg Warner IP: *.opera-mini.net 14.01.12, 08:27 Eee spoko... Jemu włos z glowy nie spadnie! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Borg Warner IP: *.ip.xcore.pl 14.01.12, 18:06 Panowie jak prezes skończył wille, to może jakaś premie roczną dostaniecie, a jak będzie musiał marmury jeszcze położyć to tylko biurowi dostaną, wciąż ten sam dobry BORG, tylko żal że jeszcze do Niemiec nikt nie napisał.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Borg Warner IP: 62.244.129.* 14.01.12, 22:58 Borg Borg kochany daje nam na chleb!!!!!!!!!! I tylko chleb~!!!!!!!!!!!!!! Bo na maslo i kielbaske nas juz nie stac!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ludzie zbontujmy sie i zrobmy strajk!!!!!!!!!!!Nie pracojmy za te marne pieniadze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Kaszanka Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 15.01.12, 00:17 Jestem za jeśli chodzi o strajk, ale to nie wypali;( Za dużo nowych pracowników którzy mają CHU.OWE umowy na ManPowerem. Proponuję opłacić dwóch karków w dresach, to załatwi sprawę;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.12, 23:31 Hej maxkaszanka to znasz jakiegos dresiarza?Bo z tego co widze to tu nic innego nie pomoze!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 23.01.12, 00:24 Pojebany Borg to najgorsza firma jaka mogła powstać na Podkarpaciu. Naprawdę nikomu nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal Re: Borg Warner IP: *.19.165.67.osk.enformatic.pl 31.01.12, 18:55 Jeśli tak narzekacie, wyrażcie swoje niezadowolenie dla kierownictwa w ankiecie która teraz będzie, jest okazja. Zgadzam się z przedmówcami, każdy z biurkowych myśli tylko o premii rocznej i jak się spytasz jednego czy drugiego o pomoc (rozwiązanie problemu które leży w jego obowiązkach)to ma tak dużo roboty że nie wie w co ręce włożyć - standardowa śpiewka, w rzeczywistości ponad połowę czasu na necie siedzi i w kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikos Re: Borg Warner IP: *.19.165.127.osk.enformatic.pl 31.01.12, 23:54 Aby wypelnic ankiete, to trzeba umiec czytac ze zrozumieniem, hahaaa. A jak ten konsultant opracuje pytania to ich nikt nie zrozumie, nawet on sam. Bo ankiete robi za i dla kasy a placi mu przeciesz nasz Borg... wiec o czym tutaj mowic. A jezeli chodzi o premie, to jak wiem premie roczna dostaja wszyscy pracownicy - zalezy ona od wynikow osiagnietych w roku ubieglym. A prawda jest taka, ze wszyscy sie migaja od roboty jak moga / biurowi maja neta i kawke i reszta na stolowce siedzi kiedy chce i ile chce, a pozniej jeszcze papieroski i takie tam... Spojrzcie na inne firmy, 15/20 minut przerwy dla kazdego i znowu do roboty! Wiec tutaj nie jest zle, placa na czas co do zlotego, nadgodziny tez, swieta bony po 500, w wakacje tez cos skapnie a i ubezpieczenie grupowe w ing za nas placa w calosci i mozna sie z jezyka angielskiego podszkolic. Narzekaja wsrod nas tylko mlodziki, ktorzy nie maja zadnego doswiadczenia jeszcze ale chca byc najmadrzejsi, a jak jest robota dodatkowa w nadgodzinach platnych to nie ma chetnych ale do narzekan to wszyscy. Przeciesz, nikt nikogo na sile tutaj nie zaciagnal i nie trzyma>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ippl Re: Borg Warner IP: *.19.165.127.osk.enformatic.pl 31.01.12, 23:58 kazdy narzeka i wszedzie, tak bylo jest i bedzie.... >>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.12, 10:12 Nikos nikt nas tu nie trzyma i w tym masz racje.Zobaczysz ,ze jeszcze chwile i sam bedziesz tu pracowal i uczyl nowych i nic za to nie dostaniesz. Bo co myslisz ,ze inni beda tu siedziec?Oj nie nie i jeszcze raz nie!Nie przy takim zarzadzaniu.Ciekawe czy dostaniemy premie roczna. POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Borg Warner IP: *.rzeszow.mm.pl 01.02.12, 20:01 Tak sobie siedzę, czytam te posty i nie mogę się nadziwić. Jak myślicie, dlaczego borg otworzył fabrykę akurat w Jasionce? Czy była to chęć dania pracy naszej wykwalifikowanej kadrze (również wysoko wykwalifikowanym pracownikom produkcji, zwłaszcza tym młodym)? Otóż wprawię was w zdziwienie, ale nie to było powodem. Powodów było kilka: 1. Jesteśmy tańsi od Węgrów (inaczej rozbudowywaliby się tam, bo mają gdzie) i Niemców. Gdyby była możliwość, aby bez problemów importować do UE bez cła z np. Ukrainy, ani by was zapach takiej fabryki nie zaleciał, a turba tłukłyby kobiety spod Odessy i chwaliły Boha za to, że mają hrywny na życie. 2. Borg uzyskał tutaj największe i najdłuższe ulgi podatkowe spośród kilku lokalizacji w Europie. Był to czysty rachunek ekonomiczny. Zanim zaczną się osobiste wycieczki pod moim aderesem i wyzwiska, chciałem napisać, że też nie jestem zadowolony z obecnej sytuacji w Borgu i też zastanawiam się nad alternatywami, ale zastanówcie się: W jakim innym zakładzie w okolicach Rzeszowa będziecie w stanie zarobić tyle, aby móc zamienić mieszkanie na dom (oczywiście na kredyt), albo jeżdzić takim, a nie innym samochodem (nie twierdzę, że nowym), czy móc w ogóle brać pod uwagę wyjazd na narty, czy wakacje? Jeżeli znacie taki zakład i nie macie zobowiązań wobec firmy, to co Was powstrzymuje przed aplikacją na jakieś stanowisko i złożeniem wypowiedzenia w firmie bierzącej? Mysłe, że kierownictwo jest w stanie pójść na rękę i skrócić okres wypowiedzenia do miesiąca (a z tego, co wiem, to co najmniej dwóch, czy trzech kierowników nie robi żadnych problemów). Mam też taką prośbę do Pracowników, dla których jest to pierwsza praca w życiu, lub pierwsza praca po dłuższej przerwie w zatrudnieniu. Pogadajcie z pracownikami, którzy przyszli do nas z innych zakładów w Rzeszowie i okolicach. Niech wam opowiedzą więcej nt. warunków zatrudnienia w np. Zelmerze, czy innych. Może nabierzecie Państwo dystansu do tego co macie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.12, 22:07 ooo widzę ze ktoś zaczął pozytywne posty pisać co do tej firmy!!! Czyżby kierownictwu brakowało już ludzi do pracy na obróbce??? Oj wyczuwam ogromny niepokój pana kierownika... Mimo ogromnych problemów życzę powodzenia w kolejnej walce o premie roczną bo teraz to dopiero będzie panu ciężko.... A jeszcze nie tak dawno ktoś mówił że "kierownikiem się bywa a człowiekiem się jest......." Pamiętasz te słowa???? My je pamiętamy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BH Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 03.02.12, 01:56 Nie łapiesz w locie "gość", ludzie naprawdę byli by zadowoleni z tej firmy gdyby nie atmosfera i podziały. Podziały które zostały wprowadzone na początku i które są w dalszym ciągu zaznaczane jak granica i pogłębiane przy każdej możliwej okazji. Tu nie chodzi o Twoją i innych posadę w administracji czy gdzieś indziej a na pewno zarobki. Tak naprawdę jedni z drugimi mało się znają i trudno o opinie. Ale jak wszędzie tak i w biurach macie czarne owce które całkowicie pieprzą wasz wizerunek. W ramach chyba swojej głupoty czy chęci manifestu pokazują jak to nie mają co robić, albo to pierniczą farmazony jak to nie są zarobieni. Następna sprawa to podejście kierownik/menedżer do pracownika. Wiemy że ciężko pracowali na swoje awanse, podwyżki i premie. Wiem też że chcą za wszelką cenę się utrzymać, bo i gdzie znajdą takie przedszkole;) Jedynie nie myślałem że amnezja czy skleroza zawodowa tak szybko pozwoli im zapomnieć że to zapracowały ręce tych mrówek które ma pod sobą. Po twoim poście wiem że do kadry kierowniczej nie należysz, chyba że do tej ułomnej bo wiedział byś że dobra atmosfera w śród załogi dała by bardzo dużo. Potrafiła by nawet w jakimś procencie zrekompensować i tak marne na Podkarpaciu zarobki. Nie sztuką mieć zakład gdzie ludzie muszą przychodzić do pracy, ale zrób tak aby chcieli u ciebie pracować! To jest właśnie zadanie na poziomie kierowania firmą. Dla czego chcesz postawić porównanie że Borg odstaje od tych najgorszych? Bo Nikt nie odważy się powiedzieć że dorównuje tym najlepszym??? I w tym sęk całych dyskusji tego forum... Więc zostawię Cię z tym "mój przyjacielu" i drugim razem zastanów się zanim coś wydziobiesz na klawiaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Borg Warner IP: *.rzeszow.mm.pl 05.02.12, 19:08 Proszę Wielce Szanownych Forumowiczów, na początek małe sprostowanie - nie jestem pracownikiem tzw. szczebla Administracyjnego tylko (jak to zwą Ci na górze) Okołoprodukcyjnego. Nie będę precyzował w którym dziale pracuję, bo czytają to forum również Wielce Szanowni Szefowie Działów (sarkazm jak najbardziej celowy). Nie jestem w stanie postawić się na Waszym miejscu, więc nie będę tutaj prawił morałów i narzekał jak to zarobiony jest jeden czy drugi, jak mało zarabia, czy że nie dostał w zeszłym roku podwyżki, premii albo innych rzeczy. Nie miałem broń Boże na celu zepsuć atmosfery, czy pogłębić podziałów (które zresztą istnieją w każdym zakładzie, chyba że jest to firma rodzinna). Chciałem Wam tylko uświadomić, że macie inne alternatywy niż Borg (jeżeli naprawdę nie jest tutaj do wytrzymania) i to w pozytywnym sensie, jako wykwalifikowani pracownicy. Pisaliście, że Borg powinien równać do najlepszych - i tutaj macie rację. Moim zdaniem, jednym z symptomów tego, że dana firma jest dobra jest to, że ludzie składają do niej podania nawet wtedy, gdy pracują gdzieś indziej. No cóż, z moich wiadomości wynika, że BW jest jednym z atrakcyjniejszych pracodawców na naszym rynku. Oczywiścię zawsze będą atrakcyjniejsi, zgodnie z zasadą że wszędzie lepiej gdzie nas nie ma. A może się mylę i wybierają po prostu zło konieczne? Piszecie, że Aministracja ma stresa bo nie wie czy dostanie nagrodę roczną i jak wysoka będzie. Dla wyjaśnienia - oni nie dostają premii miesięcznej, a oprócz tego rocznej, oni dostają tylko roczną dlatego aktywują się początkiem roku ;). Chciałbym napisać, że też mi się nie chce w poniedziałek iść do pracy. Też mi się nie chce słuchać, jak mój kierownik mnie je**e bo za dużo by chciał mieć zrobione na raz. Też lubię po powrocie do domu walnąć piwko i przytulić się do żony. Ale wstaję, bo mam świadomość, że pomimo tego, że mogłoby u nas być lepiej (Ci, któzy pamiętają przezesa Brazylijczyka wiedzą, co mówię), to jestem szczęśliwy, bo mogłoby być dużo gorzej (nowym szefem mógł być np. Pan W. S.). Pozdrawiam całą Załogę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janko muzykant (du Re: Borg Warner IP: *.opera-mini.net 28.02.12, 21:19 Nie ruszy, nie ruszy! Nie ruszy nie ruszy! Jak bedzie po... premii to dopiero ruszy :-D ale z ch...ami ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macio Re: Borg Warner IP: 31.130.98.* 06.03.12, 23:56 Jak w tej firmie jest z poszanowaniem godności osobistej? Bo słyszałem że jak ktoś nawala przy pracy to na oczach całej zmiany za karę robi pompki itp.HA HA HA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Becia Re: Borg Warner IP: *.opera-mini.net 08.03.12, 02:46 jeśli ktoś jest wypaczony emocjonalnie i psychicznie a zarazem nie panuje nad swoimi emocjami to powinien dać sobie spokòj z funkcją Lidera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Borg Warner IP: *.rzeszow.hypnet.pl 08.03.12, 11:05 Ja uważam, że osoba która kazała robić te pompki powinna natychmiast zostać zwolniona z pracy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Borg Warner IP: *.opera-mini.net 09.03.12, 07:32 Jak byś robił lody na prawo i lewo to tez by cię nie zwolnili!!! Nie wiadomo jak wysoko ten proceder sięga a chyba każdy z nas wie ze taka "pani" wszędzie bedzie nie do ruszenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Borg Warner IP: *.opera-mini.net 10.03.12, 09:42 Wiadomosc dla nowych pracownikow.Jesli nie umiecie i nie macie sil robic pompek to ta praca nie jest dla was.Bo tu za jakis blad za kare robi sie pompki przy wszystkich.I po co te szkolenia dla liderow w zarzadzaniu zasobami ludzkimi?Czy tego tam ucza?Pozostawiam to do przemyslenia wyzej postawionym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 11.03.12, 00:12 Szkolenie ma uwydatnić pewne cechy lidera w zarządzaniu ludźmi, ale jak się jest pustym i nie ma podstaw to nie zobaczysz żadnego efektu. Ale tak czytam i też dochodzę do wniosku, że jeśli ta osoba po tylu już wpadkach które uszły płazem i tym razem nie poniesie konsekwencji to naprawdę trzeba się zastanowić nad tą naszą sprawiedliwością w firmie. Takich spraw się nie tuszuje a w ręcz przeciwnie z tego co pisze na jednej broszurce firmowej - zgłasza się na wyższe szczeble... Dobrze że jeszcze jest ta Rada Pracownicza bo pewnie Krzysiek z HR by się o tym nie prędko dowiedział......;) Pozdrawiam wszystkich Liderów ...tych dobrych i tych złych;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 10:34 ja jesli dobrze pamietam to bylo tak ze jesli jednemu WILKIEMU ktos nie pasowal bo obstawal za swoimi ludzmi nawet jesli nie zrobil nic zlego to go zgnoil za to co jego koledzy zrobili bo poprostu tylko szukal pretekstu zeby go usunac a jeli ktos chodzi dupe lize i opowiada mu to co on chce uslyszec to bedzie go bronil!!! Nie raz tak bylo ze tuszowal sprawy np naduzywania alkoholu przez powolanego przez niego lidera i uwazal ze sie nic nie stalo a ten jego lider przychodzil codziennie do pracy pod wplywem i jeszcze bojki prowokowal pomijajac to ze nie mial pojecia w kierowaniu ludzmi tak jak bernadetta i jak to sie skonczylo... zatuszowal wszystko i zwolnil go za wypowiedzeniem i jeszcze mial wielki zal do siebie ze musi go zwolnic!!! Wiec to trzeba bylo zatuszowac nie raz i nie dwa wiec i trzeci teraz mozna! Ile jeszcze ludzi musi sie stąd zwolnic zeby ktos przejrzał na oczy ze to problem nie tkwi w tych wszystkich na dole tylko tym jednym WIELKIM!!! Niedawno ktos tu dobrze napisal ze jesli cos w druzynie nie idzie to sie wymienia trenera a nie kadre! TAKIE SYTUACJE JAK NP. UKRYWANIE BRAKOW NA KONIEC ROKU ZEBY TYLKO ON PREMIE DOSTAL DOBRA NIE POWINNO MIEC MIEJSCA W TAKIEJ FIRMIE A TO TYLKO CZESC JEGO ZASLUG..... a u niego najlepsze jest to ze wielki kolega wszystkich taka mozna by powiedziec Matka Teresa a za plecami zgnoi kazdego przede wszystkich swoich kolegów mengierów :D ale nie przejmujcie sie bo w poprzedniej firmie tez byl takim filozofem i co... i juz tam nie pracuje..................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuckingmenager Re: Borg Warner IP: *.opera-mini.net 12.03.12, 00:03 Zgadza sie "ara", piotrka wywalił bo był dla niego nie wygodny. Nadarzyła się okazja i mu pomógł w podjęciu decyzji po przez zdegradowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuckingmenager Re: Borg Warner IP: *.opera-mini.net 12.03.12, 00:17 ....ale powinien sobie sam pierd..nąć w łeb wtedy i samemu zwolnić bo cały burdel z narzędziami był tylko i wyłącznie z jego winy. I własnie tu powstaje zasadnicze pytanie dla czego ta liderka nadal pozostaje przy swojej funkcji skoro też się nie nadaje?! Może trzeba w końcu powiadomić Inspekcję Pracy, albo wysłać wiadomość do Borga w stanach.....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fzdzi bzdzi Re: Borg Warner IP: *.greenbird.pl.173.150.91.in-addr.arpa 12.03.12, 12:10 www.borgwarner.com/en/Contact/default.aspx Co prawda nie pracuje na produkcji, ale słyszałem o całej sprawie i moze sie to komus przyda :) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asi Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 13:38 Borg Warner = fabryka gwoździ :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Borg Warner IP: *.171.46.194.static.crowley.pl 13.03.12, 21:36 Szanowni pracownicy Borg Warnera prosimy o zwrot "pożyczonych" łyżeczek. Z nowej zastawy 40 sztuk zakupionej w grudniu pozostało 9!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zięciu Re: Borg Warner IP: *.opera-mini.net 14.03.12, 00:20 szanowny gosciu otóż lyżeczki zostana zwrocone zaraz po przebadaniu ich czystosci przez tutejszy inspektorat sanitarny ponieważ ostatnimi czasy czystość waszej stolowki odbiega daleko od normy więc postanowilismy interweniowac znacznie wyżej niż nasz wielki menagier... Wspomnielismy również o posiłkach które zostawiacie na cały dzień w kantynie w sposób karygodny i niedopuszczalny! Niezamierzamy czekać aż ktoś w lecie zatruje sie waszą surówka pozostawiona 12 godzin w temperaturze otoczenia a wszyscy wiedzą ze w lecie jest tam nawet powyżej 30 stopni więc spodziewajcie sie kontroli i to lada moment... Zresztą w inspektoracię byli zdziwieni taka działalnością która ma tam miejsce tym bardziej ze nikt ich nie informował o czymś takim a powinien! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieciu Re: Borg Warner IP: *.171.46.194.static.crowley.pl 16.03.12, 17:45 zjebana firma małe zarobki i wykorzystywanie ludzi. Nie warto składac cv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 19.03.12, 15:00 Do wszystkich niezadowolonych z firmy BW. Jak Wam tak źle, to po co tak się męczyć. Zwolnijcie się i zróbcie miejsce innym!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal Re: Borg Warner IP: *.opera-mini.net 19.03.12, 15:22 Adek nie badz taki cwany.Nie boj sie,kiedys to nastapi i nie bedzie mial kto na CIEBIE robic bo starzy pojda!A mlodzi?Za taka kase nic tu ich nie trzyma!Co za te pieniadze moga kupic?!Chyba tylko raz w miesiacu wziasc dziewczyne na zapiekanke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hieronim Re: Borg Warner IP: *.182.99.17.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.03.12, 11:19 Czytam te wpisy na forum i łapię się za głowe co tam w tej firmie się dzieje!!! Jakieś robienie pompek za popełniony błąd? Szybka akcja z pozwem do sądu pracy i osoba która się tak świetnie bawi przy gnębieniu innych szybko zamknie jape!!! Jakaś panienka cytuję ,, robi lody na lewo i prawo,, i dlatego jest nietykalna??? - to jest jakiś koszmar i totalna patologia!!! Myślałem że firma takiego kalibru potrafi sobie poradzić z problemami na własnym podwórku ale niestety nasuwa mi się tylko jeden wniosek że poprostu to całe szefostwo to jedna klika i w tyle mają dobro pracowników i rozwój firmy. Po raz kolejny potwierdza się że stołek i kasa jest najważniejsza! Na koniec jeszcze jakieś pijaństwo w pracy?????? - to już totalna PATOLOGIA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hieronim Re: Borg Warner IP: *.182.99.17.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.03.12, 11:25 Jeszcze tylko dopiszę że pracuję w równie dużej zagranicznej firmie i zajmuję jedno ze stanowisk kierowniczych. Takie historie nie mają, nie miały i nie będą miały miejsca ponieważ podejście do pracownika jest zupełnie inne. Pracownik tworzy tę firmę i jest jej częścią a nie ,,murzynem,, którego się traktuje jak niewolnika i tanią siłę roboczą. Pozdrawiam i życzę szybkiej poprawy sytuacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Borg Warner IP: 31.130.104.* 07.04.12, 22:41 Współczuje ludziom, którzy muszą pracować w tym obozie pracy, przede wszystkim ludziom którzy mają na co dzień kontakt z tym niedorozwojem "paluchem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 15.05.12, 13:24 gdzie można złożyć cv????? w siedzibie firmy????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 15:26 Witam małe zarobki piszecie podajcie kwoty ile zarobi na produkcji ??? a ile na magazynie ??? Pozdrawiam przyszły pracownik (może) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maliniak Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 21.06.12, 15:29 Borg Warner to SUPER FIRMA ale to co się dzieje w Borg w Jasionce to jedno wielkie G... ale co poradzić jak ludzie w Polsce to K... Nie ma się co cudów spodziewać. Takie zakłady najlepiej omijać z daleka. Chyba, że kto umie dobrze lody robić, to na pewno zostanie doceniony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kieł123 Re: Borg Warner IP: *.podkarpacki.net 05.07.12, 22:07 Amerykański koncern w Polskich realiach samo życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodziarz Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 19:20 Sam z chęcią bym wyprodukował lody dla tej pani :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kieł123 Re: Borg Warner IP: *.podkarpacki.net 05.07.12, 22:30 mimo tych wszystkich zniechęcajacych komentarzy mam pytanie do osób pracujących na produkcji w BW --czy pracownicy są zwalniani przez pracodawcę --czy są przedłóżane umowy po okresie próbnym --czy aktualnie sa zatrudnienia na linię produkcyjną --jak najkożystniej złożyć SV mailowo czy osobiścię --ile zarabia pracownik produkcyjny ( po 1-szym roku pracy w WB) oczekuje odpowiedzi od osób pracujących w BW pozdrawia bezrobotny Kieł123 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralf Re: Borg Warner IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.12, 11:19 Ja natomiast mam pytanko jak jest w biurze, jakie zarobki i jaka atmosfera, czy warto kiedys składac dokumenty do pracy gdy pojawi sie ogloszenie o naborze?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Borg Warner IP: 91.225.135.* 08.07.12, 23:09 niezłe piekiełko :)) narzekanie i narzekanie :)) a jak trzeba nikt się nie odezwie :)) dobrze jest każdemu :)) specjaliści z BW, he, he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobr Re: Borg Warner IP: *.cluster-e.websense.net 12.07.12, 12:05 Zaglądnąłem pierwszy raz na to forum. Z przykrością dla osób wpisująych się muszę stwierdzić: Ludzie wypowiadający się na forum (oczywiście bez reguły) w większości prezentują ogromne zażenowanie swoją pracą. Wypisują różne historie (prawdziwe lub półprawdziwe) jednak jaskrawie pokolorowane. Mógłbym wymienić kilka powodów takiego narzekania, ale szkoda na to mojego czasu. Napiszę tylko: Plusem tego zakładu jest to, że zaangażowanie i umiejętności pracownika są doceniane wcześniej lub później. Atmosfera pracy jest zależna od bezpośredniego przezłożonego - obiektywnie patrząc na wszystie działy jest naprawdę w porządku, wyjątki się zdarzają i będą zdarzać. I nie ma sie co czarować, jest to korporacja, która produkuje w Polsce z prostego powodu: Zysk i bez wyników zysku nie ma. Jesteśmy na produkcji, a na produkcji się produkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelg441 Re: Borg Warner 13.07.12, 11:52 Jest szansa dostać się do tej firmy po technikum samochodowym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LiLi Re: Borg Warner IP: 217.8.163.* 07.08.12, 23:32 Oj "bobr", skończ pieprzyć głupoty. Docenionym się zostaje raczej później niż prędzej. Widać jak zostali wszyscy docenieni po podziale wczasów pod gruszą, premią roczną i innymi łaskawościami jakimi my niegodni zostaliśmy obdarowani. Atmosfera pracy jest zależna od dyrektora - od niego wszystko może się mieć dobrze lub źle (co się z resztą obecnie dzieje) więc wbij to sobie tumanie w swój pusty łeb i skończ się produkować;) PS; Pozdrowienia dla Kontroli Jakości BW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Borg Warner IP: *.rzeszow.mm.pl 09.08.12, 23:34 Wygląda na to, że jeżeli człowiek poszedł na 2 tygodnie urlopu, to za karę nie dostał premii (tzw. wczasy pod gruszą), bo ja bynajmniej do tej pory nie mam przelewu... Co do części wypowiedzi bobra dot atmosfery w oparciu o bezpośredniego przełożonego to w pełni się zgdzam. Mój jest człowiekiem do tego stopnia bojącym się konfliktów, że wszystko bierze "na klatę", co powoduje, że od jakiegoś czasu szukam zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LiLi Re: Borg Warner IP: 217.8.163.* 12.08.12, 23:38 Niech sobie w dupe wsadzą taką premię! Nawet taki kołchoz jak MTU płaci lepiej i bez jakiegoś lamentu! Osły na produkcji zapieprzają nadgodziny a "wieprze" tylko się cieszą że tabelki są na zielono, no i jakaś premia na kwartał też pewno będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Borg Warner IP: 31.130.102.* 16.08.12, 12:15 Witam Ktoś się pytał jak z zarobkami.Zarobki osoby na produkcji takiej zwykłej przy 12-godzinny systemie to ok.2500 na rękę czyli bardzo dobre.Więc do tych co tak narzekają to proponuję się zwolinić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: Borg Warner IP: 195.117.187.* 16.08.12, 19:40 Ile zarabia operator CNC i jaki jest system pracy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Re: Borg Warner IP: *.opera-mini.net 17.08.12, 22:21 Ty jesteś prze h.j jak twierdzisz ze 2500 przy pracy 12 to bardzo dobrze... wystarczy policzyc ze praca po 12 godzin to druga wypłata, 8 normalnych godzin i 4*100% powinno dawać drugie 8 więc nie trzeba byc fenomenem zeby obliczyć ze normalna pensja to 1250 czyli prawie najniższa krajowa!!! I to ma byc dobrze??? Przy takich warunkach jak pamiętam praca w hali przy temperaturze 35 stopni 12 godzin gdzie ludzie mdleja i nie można nawet bramy otworzyć cos świeżego powietrza wpadlo!?! Dla mnie to albo jesteś leszczu albo zięciu sokola... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieciu Re: Borg Warner IP: 217.8.163.* 18.08.12, 00:03 Ty cieciu, jeśli dla ciebie 2500 przy 12 godzinnej pracy to dobrze to chyba na łeb upadłeś. Zapewne cię mama z tatusiem do dzisiaj utrzymuje i nakarmi od czasu do czasu z procy i chwalisz borga pod niebiosa. Poczytaj sobie kalafiorze w necie ile musi zarabiać małżeństwo które ma na utrzymaniu średnio dwoje dzieci. Tylko weź pod uwagę 8 godzin pracy a nie 12, po dwanaście niech sobie pracują te jelenie które to wymyślają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Borg Warner IP: *.rzeszow.mm.pl 18.08.12, 20:33 Obróbka owszem, pracuje po 12h, w trybie 4-brygadowym, jak to się ma do stawki za godzinę pracy to zaznajomieni z tym trybem sami sobie policzą. Pracownicy Montażu (z tego co ja wiem) pracują na 3 zmiany po 8h oraz chyba wszystkie soboty w nadgodzinach (co już chyba jest naruszeniem prawa pracy, ja się nie znam). Zdaża im się jeszcze jakieś godzinki ekstra w tygodniu, ale jak kierownik Wojtek zakończy rekrutację, to wszystkie linie (nawet ta, której jeszcze nie ma, hehe) będzą strugać na 3 zmiany i ew. soboty. Co do pozostałych działow to nie wiem, zależy chyba od tego co kierownik wywalczył. Mój powiedział że jak chcę mieć liczone nadgodziny to zawszę mogę poprosić o degradację i iść na Montaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaxKaszanka Re: Borg Warner IP: 217.8.163.* 19.08.12, 00:05 Zapraszamy zapraszamy, na montażu nie tylko zarobisz i poznasz nowych ciekawych ludzi ale także staniesz się wysportowanym. Trochę pompek, trochę brzuszków i będziesz byku....;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiszonka Re: Borg Warner IP: *.opera-mini.net 20.08.12, 08:12 A no tak bo tam ta lalunia nadal karze ludzi rożnymi ćwiczeniami! Sama je dobrze zna bo takiego pajaca jak ona to dawno nikt z siebie nie robił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Borg Warner IP: 195.117.187.* 20.08.12, 14:45 Tzn jaka lalunia ?? młoda jakaś ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Borg Warner IP: 31.130.102.* 22.08.12, 11:43 Do "ara i mieciu".Już pisałem jak dla was 2500 to mało to proponuję się zwolnić i na pewno z waszymi kwalifikacjami wam dadzą w innej firmie więcej.Ktoś tam pyta kolejny raz o zarobki- przeczytaj tutaj wszystko napisałem a nie zadajesz po kilka razy to samo pytanie.Od 1500 do 2500 zł zależy od działu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do aaa Re: Borg Warner IP: *.opera-mini.net 22.08.12, 11:59 Kolego juz dawno to zrobilem ale akurat w tym wypadku nie o kasę chodzi a o atmosfere w jakiej sie tam pracuje... Jedno wielkie bagno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieciu Re: Borg Warner IP: 217.8.163.* 23.08.12, 00:32 Zwolnić się i zwolnić... Sam się cieciu zwolnij to wtedy będzie jednego pajaca mniej. Jakbyś dupy nie wsadził na dobry stołek to nie pier.olił byś jak ci tu dobrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Borg Warner IP: *.205.6.248.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.08.12, 11:57 atmosfera w pracy jest jaka jest ale koleżanke to bym lizną buhahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Borg Warner IP: 195.117.187.* 24.08.12, 13:22 to co to za koleżanka ?? młoda ?? heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrzu Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.12, 08:35 koleżanka to powinna w zielonej budce pracować jak tak bardzo lubi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Borg Warner IP: 195.117.187.* 28.08.12, 13:24 Jak sie nazywają te dwie młode dziewczyny co pracuja na stołówce przy wydawaniu posiłków jedna na pierwszej zmianie a druga na drugiej ?? bo chciałbym napisac do jednej z nich :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uyuy Re: Borg Warner IP: 195.117.187.* 04.09.12, 15:50 Na która godzine jest ten pikink w niedziele ?? i jak sie tam trzeba ubrac bardziej elegancko czy na luzie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Dyrektor Re: Borg Warner IP: 217.8.163.* 07.09.12, 21:07 Nie idziesz chyba do Kościoła więc garniak sobie daruj, na luzie będziesz wyglądał na człowieka;) Start od godziny 15:00 ale radzę spóźnić się z 30 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.12, 21:43 Witam. Interesuje mnie bezpłatny staż/praktyka studencka w dziale kontroli jakości, słyszałem, że przyjmują ludzi w trakcie studiów na takie staże gdzie można się co nieco nauczyć. W jaki sposób i gdzie się udać, wiecie może coś na ten temat? Proszę o jakieś namiary :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Borg Warner IP: 217.8.163.* 21.09.12, 17:47 Kontrola Jakości?!! W większości banda jeleni i frajerów. Lepiej wbijaj do nas, na Logistykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Borg Warner IP: 31.130.102.* 16.10.12, 11:56 Witam Jako że przenoszę się do Rzeszowa chciałem zapytać czy jest szansa aby w tej fili Borg Warner w Jasionce zarobić na stanowisku lidera 3000 zł na rękę czy raczej jest to niemożliwe.I jaka jest atmosfera w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik hali Re: Borg Warner IP: 31.130.102.* 16.10.12, 13:36 Myślę że jako lider ze 3000 zł spokojnie weźmiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Borg Warner IP: 217.8.163.* 16.10.12, 20:33 trójka na rękę, cycki cię pieką wieprzu;) Widziałem kiedyś kwitek lidera to brutto może i była trójka ale o netto to sobie musisz dorobić najlepiej dając dupci...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konfucjusz :) Re: Borg Warner IP: *.150.184.47.fenomenalny.net 18.11.12, 20:17 Logistyka Rulezzzzzzzzzz!!!!!!!! www.youtube.com/watch?v=IzCzOheOB1A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Borg Warner IP: 31.130.102.* 19.10.12, 12:15 A mi taki jeden mówił że 3 tys na czysto weżmie jako lider więc jaka jest prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pra Re: Borg Warner IP: *.wist.com.pl 24.10.12, 12:51 Moze i wezmie 3 tys na reke ale sie nie dowiesz tego, atmosfera jest h...owa, zaklamanie i falsz bije od niektorych ludzi. Szczerze powiedziawszy w firmie majacej tak wielki obrot i zysk, zarobki na tym poziomie sa karygodne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygan Re: Borg Warner IP: *.opera-mini.net 28.10.12, 10:59 to startuj na lidera ja slyszalem ze maja 5 na reke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygan Re: Borg Warner IP: *.opera-mini.net 28.10.12, 11:03 ..a jak dasz dupy jednemu z mistrzow to zostaniesz nawet kierownikiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hfd Re: Borg Warner IP: 31.130.104.* 07.11.12, 23:18 Najwieksze klamstwa jakie kiedykolwiek slyszalem, sami fałszywi ludzie. www.youtube.com/watch?v=oCNQzpB7p6A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Borg Warner IP: 62.244.136.* 08.11.12, 17:17 hfd to poco tu pracujesz?Zwolnij sie i po klopocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Borg Warner IP: *.play-internet.pl 04.01.13, 15:22 tak wiesku zrobilem , sami falszywi ludzie , jestes czopkiem to siedzisz tam , wec nie wychodz z dupy bo odpadniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Borg Warner IP: *.248.247.2.skyware.pl 08.02.13, 17:23 jest wogóle ktoś kto uważa że to dobra firma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Borg Warner IP: *.248.247.2.skyware.pl 08.02.13, 17:29 mam dwoje znajomych którzy tam pracują i bardzo sobie chwalą ale czytając te fora to już nie wiem czy dobrze zrobiłam składając tu papiery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Borg Warner IP: 195.117.187.* 08.02.13, 17:40 składając na jaki dział ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Borg Warner IP: *.248.247.2.skyware.pl 09.02.13, 13:03 szczerze nie wiem dokońca dałam znajomemu cv a on ma podrzucic jak będzie w pracy, ale mówił ze będę siedzieć przy taśmie i pakować czy przeglądać, więc pewnie jakaś linia produkcyjna a mąż na tokarki ale też teraz się waha czy zmieniać prace? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 17:14 a w jakim państwo wieku jesteście ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Borg Warner IP: *.248.247.2.skyware.pl 10.02.13, 11:08 31 i35 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hfd Re: Borg Warner IP: 31.130.104.* 19.01.13, 05:26 juz dawno sie zwolniłem i wogule tego nie załuje, zaluje tylko ze tak pozno to zrobilem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.13, 12:37 a dlaczego żałujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Borg Warner IP: 217.8.163.* 14.11.12, 12:36 Niestety panie Krzyśku, atmosfera w firmie nie jest tak przyjacielska, widać to na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Borg Warner IP: 31.130.101.* 12.11.12, 11:35 to prawda - jak na takie obroty firmy - zyski - zarobki są niskie, ale nie jest to najniższa krajowa ;) :) uważam, że tragedii nie ma, ja się cieszę, że mam pracę! nie lubiec swojej pracy - męczące, nie miec pracy - tragedia! pracownicy na produkcji zarabiają 2100 brutto - przynajmniej Ci początkujący (ale pracujący już przez borga) plus premia 300zł (nie zawsze), liderzy wydaje mi się, że kokosów nie mają... byc może ok. 3000brutto, ale to tylko moje przypuszczenia... utrzymanie ruchu 2500brutto... jak tam reszta nie pytam, bo i tak nie powiedzą :] ogólnie nie narzekam na pracę tam, chociaż nie mam dnia, żeby nie przekląc tam na coś! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szu szu pracownicy IP: *.play-internet.pl 08.11.12, 21:38 Ile zarabiają pracownicy w BW? Netto. Czy na @ można porozmawiać z kimś z kadry? I pytanie czy macie pojęcie kto pracuje w BW? Weryfikujecie pracowników? Pytacie o karalność? company70@o2.pl - w razie ochoty proszę napisać. Albo tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrzu Re: BorgWarner IP: *.opera-mini.net 12.11.12, 09:18 Wysoce rozwinięty pakiet motywacyjny... Hmm to pewnie mowa o tej premii ktora niedawno otrzymałem (18zł za jak mi wyliczono 105% wyrobienia) wystarczylo na 3.18L ON czyli na km to jakiś jeden dzien dojazdu do pracy... Zajebiscie mnie to motywuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumis Re: pracownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 21:02 Jeżeli chodzi o stanowisko operatora to: zatrudnieni przez agencję początkowo 1800 zł brutto plus premia 320 zł, dalej umowa przez borga - 2100 zł plus identyczna premia. Do tego dochodzi wyrównanie za nocki (bez szału, ok 100 zł za tydzień 3ciej zmiany), za to dobrze płacone są nadgodziny (za soboty 200%, czyli 200 zł dniówki przy umowie z borgiem - sęk w tym, że jeden miesiąc praca była we wszystkie soboty, a kolejny już nie było ani jednej pracującej). Po egzaminach II stopnia możliwość podwyżki, rekrutacje wewnętrzne itp. Świadczenia raczej standardowe - prywatna służba zdrowia, karta multisport, dodatkowe ubezpieczenie, dopłaty do obiadów itp. Atmosfera w porządku, przynajmniej w otoczeniu z którym się stykam. Liderzy różni, jak to w każdym zakładzie pracy, ale generalnie źle nie ma. Firma pomimo kryzysu wychodzi bez szwanku, stan zamówień wzrasta. Obok głównego zakładu produkującego turbosprężarki powstają dwa nowe - produkujący moduły kontrolne do skrzyń biegów, oraz Centrum badawczo rozwojowe grupy Borg Warner. Narzekacze znajdą się wszędzie, ale powiem Wam... nie ma źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: pracownicy IP: 195.117.187.* 20.11.12, 10:31 jest jakieś spotkanie całej firmy przed świętami Bożego Narodzenia ?? Opłatkowe czy coś w tym stylu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xc Re: pracownicy IP: 195.117.187.* 22.11.12, 18:40 co to za dwie dziewczyny przyjeli na praktyke ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdf Re: pracownicy IP: 195.117.187.* 10.12.12, 15:02 jest jakieś spotkanie opłatkowe czy coś w tym stylu ?? wszystkich pracowników.. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: pracownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 12:48 było rok temu, w tym roku był mikołaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dff Re: pracownicy IP: 195.117.187.* 14.12.12, 15:14 a jak to spotkanie wyglada zawsze ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamadi Re: pracownicy IP: 31.130.98.* 29.12.12, 00:08 niech ktoś mi powie jakie badania lekarskie robią przed przyjęciem do pracy np narko-testy i czy wymagają zaświadczenia o nie karalności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: pracownicy IP: 195.117.187.* 15.01.13, 20:18 co tam ciekawego w firmie slychac ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: pracownicy IP: *.tktelekom.pl 04.02.13, 19:31 borgwarnerv4 - YouTube! czy to są jakieś żarty???????? czy ten film był nagrany z okazji PRIMA APRILIS (z łac. 1 kwietnia, łc.: Prima dies Aprilis), dzień żartów – obyczaj związany z pierwszym dniem kwietnia, obchodzony w wielu krajach świata. Polega on na robieniu żartów, celowym wprowadzaniu w błąd, kłamaniu, konkurowaniu w próbach sprawienia, by inni uwierzyli w coś nieprawdziwego ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dhsdhdhsdd Re: pracownicy IP: *.greenbird.pl.173.150.91.in-addr.arpa 20.02.13, 09:50 heh jakościowcy maja tak dobrze, że nawet nie muszą ubierać koszulki roboczej. tylko nie wiem czy to dzieki tym znajomościom, czy po prostu firma nie posiada koszulek w rozmiarze XXXXXXXXXXXXXXXXXXXL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: pracownicy IP: *.cluster-e.websense.net 21.02.13, 00:57 Bolek zastanów się co piszerz, bo takie pierdoły to przy piwie możesz kolegom opowiadać. Jak moasz jakiś problem z którymś z Jakości to napisz otwarci o kogo ci chodzi a nie przyrównujesz wszystkich do jednego przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx Re: pracownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 21:57 Mam też taką prośbę do Pracowników, dla których jest to pierwsza praca w życiu, lub pierwsza praca po dłuższej przerwie w zatrudnieniu. Pogadajcie z pracownikami, którzy przyszli do nas z innych zakładów w Rzeszowie i okolicach. Niech wam opowiedzą więcej że to co piszecie to kłamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik z hali Re: pracownicy IP: *.rz.izeto.pl 24.02.13, 17:19 Czytając to forum, mam nieodparte wrażenie, że większość tu narzekających to młodzi pracownicy, dla których Borg jest pierwszą pracą. Mam już za sobą doświadczenie zawodowe w różnych firmach o różnym profilu, jeździłem ciężarówkami po kraju i europie, rozmawiałem z rożnymi ludźmi o pracy, o warunkach zatrudnienia i stanowiskach pracy. W każdej firmie jest coś, co można by usprawnić, poprawić, nie wszystko nam pasuje. Miejcie litość dla siebie samych! Tutaj jest bardzo dobrze i nie ma porównania do innych firm, w szczególności do polskich pracodawców. Finansowo nigdy nikt nie będzie zadowolony, każdy chciałby zarabiać więcej, ja też. Popytajcie doświadczonych jakie mają zdanie nt. swoich wcześniejszych pracodawców. Ja, ani osoby z którymi rozmawiałem na zakładzie nie wróciłyby do swoich wcześniejszych miejsc pracy. Tutaj wypłata zawsze jest i na czas, premia i dodatki to dobra wola Borga, w polskich firmach nie ma czegoś takiego, nie czarujcie się. Sobota płatna 200% a w innych firmach trzeba odbierać dzień wolny. Urlop urlopem, ale po co komu 40 czy 50 dni urlopu skoro każdy z nas potrzebuje pieniędzy. Na zakładzie ciepło w zimie, czysto bo firma zewnętrzna sprząta, każdy dostał swoje komplety robocze prędzej czy później i pierze to Borg, gdzie indziej czeka się miesiącami na robocze, a prać trzeba samemu. Oczywiście, mogłoby być lepiej, lecz to zależy tylko od ludzi tam pracujących. W każdym stadzie trafi się czarna owca, która psuje opinię i renomę. Borg jest tak silny, jak jego najsłabszy pracownik więc to jest w naszym interesie dyscyplinować obiboków i nierobów czy to tych z hali, czy to tych z biura. Musimy być organizacją uczącą się, wspierającą się na wzajem, a nie narzekającą. Jak ktoś nie wywiązuje się ze swoich obowiązków to można napisać kartkę z problemem i proponowanym przez nas rozwiązaniem, czemu z tego nie korzystacie? Czyżby już naturą Polskiego narodu wpisaną w krew i wyssaną z mlekiem matki jest to, że narzekamy, a nic z tym nie robimy? Tak tylko tchórze postępują... Powodzenia wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokoli wzrok Re: pracownicy IP: *.opera-mini.net 06.03.13, 01:39 z tą koszulka to cos czuje ze o zięcia chodziło :-D no ale to co rowerek i suche andruty nie pomogly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naprawiak Re: Borg Warner IP: *.rzeszow.vectranet.pl 06.03.13, 02:32 Narzekają Ci co nie mają porównania. Wystarczy pogadać z osobami które mają większe doświadczenie, w Borgu jest naprawdę dobrze, szczególnie jak na obecne czasy, gdzie mamy ponad 14% bezrobocia. Nikt tutaj siłą nie trzyma i jeśli naprawdę jest się przekonanym, że "wszędzie" jest lepiej -> droga wolna ;) Niemała kasa na czas, premie miesięczne i roczne, ciuchy, bogaty socjal, ciepło i czysto, żarcie za 1/3 ceny, jasne zasady pracy, możliwości awansu, szkoleń, niekorzystacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.13, 12:41 Jak zatrudniałem się w firmie niemal rok temu, przerażały mnie opinie wypisywane tutaj na forum - teraz widzę jak bardzo są one niesprawiedliwe. O zarobkach, premiach czy innych subsydiach wypowiadał się nie będę, ponieważ już wcześniej nie raz zostało to poruszone. Napiszę o atmosferze w pracy, bo to dzięki niej każdego dnia idę do zakładu z przyjemnością! a nie z przymusu. Mówcie co chcecie, pracowałem już w kilku innych firmach ale tutaj tak naprawdę poczułem sens pracy. Być może kwestią jest to, z którymi liderami przychodzi nam współpracować - z naszej zmiany są fantastyczni :) Rozmawiam też z innymi osobami na linii, wiele z nich przeszło tutaj z innych zakładów i niemal każdy stwierdza, że teraz jest o wiele lepiej. Borgwarner osiągnął coś, co udaje się niewielu pracodawcom tego typu - 'wychował' pracowników, którzy chcą identyfikować się z tą firmą. Brzmi to zbyt pięknie? Być może są osoby które mają inne doświadczenia - wiadomo, nie każdemu będzie tak samo. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, byle była szczera i obiektywna. Pozdrawiam - Montaż ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik z hali Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 12.03.13, 18:32 "Borgwarner osiągnął coś, co udaje się niewielu pracodawcom tego typu - 'wychował' pracowników, którzy chcą identyfikować się z tą firmą. " - Popieram. Mało jest takich firm, a jeszcze mniej jest ludzi, którzy z dumą mówią o tym gdzie pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stiven Re: Borg Warner IP: *.opera-mini.net 26.03.13, 20:33 jestem jedynie ciekaw kto w Borgu bierze w łapę że jeszcze trzymają ten pseudo catering Gusto. Wczoraj na 3 zmianę podali przeterminowane jogurty, na następny raz sanepid zapuka do drzwi;P Skończy się pieprzenie że się poprawicie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowani Re: Borg Warner IP: *.rzeszow.vectranet.pl 27.03.13, 01:11 wypełnij ankietę na stołówce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stołówka Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 03.04.13, 17:29 Taką sytuację należałoby zgłosić w biurze, oczywiście z dołączonym opakowaniem jogurtu, owoce czasami też pozostawiają nieco do życzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokoloko Re: Borg Warner IP: *.net-9.rev.tdctelecom.pl 09.04.13, 17:41 Kiedy jakis piknik w borgu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik z hali Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 21.05.13, 17:42 odnośnie pikniku jeśli jeszcze Ci nie wiadomo, to początkiem czerwca lub początkiem września, ja osobiście typuję początek września, plac po budowie wtedy będzie uprzątnięty, wszystko wykończone, będzie można wtedy wszystko rodzinom pokazać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re: Borg Warner IP: *.165.enf.pl 15.05.13, 00:19 czytam to z niedowierzaniem , bylem pracowałem wiem i zmieniłem prace . pozdrawiam tych którzy zostali i mam nadzieje że naprawdę im lepiej i ze jedno co się musi tam zmienić się zmieniło czyli bardzo bardzo fałszywi ludzie mam wątpliwości czy to ludzie, nie wiem jak wtedy taki człowiek wraca do domu kładzie się w łóżku i opowiada swojej bliskiej osobie jak to podstępnie podjebała inna osobę i dzięki temu prawdopodobnie znajdzie sie miejsce dla niej. nie ma co ukrywać pracują tam całe rodziny .do reszty czyli pracy i normy wyrobienia faktycznie idzie się po jakim czasie przyzwyczaić. tak ze jak wytępi sie to chamstwo lub żmije same sie zagryza wtedy możliwe ze polowa negatywnych opinii zniknie pozdrawiam życzę zdrowia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny człek Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.13, 21:11 Masz rację,tak jest i dalej,ale niestety zwykły pracownik nie ma na to wpływu. Selekcja pracowników trwa nieustannie, ale liderów zdegradować nie ma kto. Nie każdy ma szansę przenieść się do innej firmy, a szara rzeczywistość jest taka, że bez kasy nie da się żyć... a wtedy pozostaje jedynie zacisnąć zęby i przetrwać jakoś te 8 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Borg Warner IP: *.wist.com.pl 29.05.13, 15:38 szczególnie mocno musisz zacisnąć zęby jak ludzie z wyższym wykształceniem pracują na produkcji a ludzie po zawodówkach idą do jakości... ...układy, układziki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaToja Re: Borg Warner IP: *.cluster-e.websense.net 01.06.13, 21:14 Nie chodzi o układy i układziki tylko o zaangażowanie. Co z tego, że ktoś ma wyższe wykształcenie, skoro jego świadomość wpływu jego pracy na jakość końcową wyrobu jest żadna, a swoją pracę traktuje jak zło konieczne, bo on z WYŻSZYM WYKSZTAŁCENIEM powinien zarabiać min. 2 razy tyle, więc się nie wysila i ogólnie ma swoją robotę w d.... Chodzi o to, że pomimo tego, co robi, jest dumny z tego, że wykonuje to z pasją i że dba o to, co się dzieje dookoła niego. Zaangażowanie jest docenianie w tej firmie, wiem z własnego doiświadczenia. Wykształcenie nie definiuje tego kim człowiek jest i jak wykonuje swoją pracę, a teksty w stylu "układy i układziki" nie opisują na jakich zasadach odbywa się rekrutacja przy awansach... A nawiasem, czy piszesz te teksty bo nie udało Ci się awansować, czy po prostu nie chciało Ci się złożyć aplikacji na rekrutacji wewntrznej? A może po prostu nikomu nie wpadło na myśl aby Ciebie zapytać, czy nie chcesz awansować, bo marnujesz się ze swoim wykształceniem? Pamiętaj, że masz nowego szefa, który być może nie jest świadom Twojego potencjału i nie zaproponował Twojej osoby jago potencjalnego materiału na awans? Daj mu szansę, na pewno doceni Ciebie tak samo jak poprzedni. Tylko broń Boże się nie staraj za bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: you Re: Borg Warner IP: 93.154.138.* 03.06.13, 21:38 czy w najbliższym czasie będzie prowadzona rekrutacja???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 05.06.13, 16:26 Wszystkie oferty pracy są zamieszczane na tej stronie: www.pracuj.pl/praca/borgwarner%20poland%20sp.%20z%20o.o.;eid,20019494 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: are you Re: Borg Warner IP: *.free.aero2.net.pl 19.06.13, 14:24 Z tego co zauważyłam to na danej stronie są tylko oferty pracy na" wyższe stanowiska" a Mnie interesuje praca na produkcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik z hali Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 24.06.13, 20:11 W sprawie pracy na produkcji CV należy składać w sekretariacie firmy, bądź na bramie u pracowników ochrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez pracownik Re: Borg Warner IP: 91.240.130.* 08.07.13, 12:45 ale czy ochrona poda dalej, to juz nie takie oczywiste.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolita Re: Borg Warner IP: 217.8.163.* 08.07.13, 21:16 A może do kontroli jakości, tam byle buc zrobi karierę. Jak włazisz w tyłek to i inżynierem jakości zostaniesz;) Odpowiedz Link Zgłoś
baroness1 Re: Borg Warner 14.07.13, 19:53 Witam, Proszę o informację w jakich godzinach procuje firma, jest to 7-15, czy np. 8-16? Poza tym, czy ktoś wie jakie są przeciętne zarobki na stanowiskach biurowych (3tys., 4tys., więcej lub mniej?). Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik z halii Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 18.07.13, 19:49 Biuro pracuje od 8 do 16, zarobki zależnie od zajmowanego stanowiska, zakresu obowiązków i umiejętności. Dla każdego stanowiska są widełki, na wynagrodzenie składa się wiele czynników. Dokładnych zarobków nie znam więc nie piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Borg Warner IP: 91.240.130.* 27.07.13, 12:08 pytanie o "wczasy pod grusza" czy jesli ktos pracuje tylko 2 miesiace to tez sie zalapie?? Odpowiedz Link Zgłoś
ortolann Re: Borg Warner - dojazdy 29.07.13, 14:41 A ja mam pytanie o dojazdy do pracy. Czy można się do kogoś dołączyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurka Re: Borg Warner - dojazdy IP: 217.8.163.* 30.07.13, 23:23 pytaj o Leszka z Kontroli Jakości, jeśli chcesz być kierowcą a on dużo płaci żeby go wozić bo jego samochód nie może się zużywać;P Odpowiedz Link Zgłoś
ortolann Re: Borg Warner - dojazdy 31.07.13, 07:04 No mnie chodzi raczej o to, żeby się też przez jakiś czas powozić, bo moje auto na razie !@#$% trafił :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukacz Re: Borg Warner IP: *.open.pl 31.07.13, 09:44 właśnie czy ktoś mógłby napisać jakie są zarobki na stanowiskach biurowych ? na asystenckich ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: are you Re: Borg Warner IP: *.free.aero2.net.pl 06.08.13, 13:28 Orientuje się ktoś czy są przyjęcia do pracy na produkcji????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwo Re: Borg Warner IP: *.165.enf.pl 11.10.13, 14:24 nie pier.... bo zal mi tego czytac, bylem pracowalem. mialem bardzo dobre opinie , skladalem dokumenty na aplikacje wew. i co z tego jak jedno co widzialem to kol obok pracujacy swiezo po maturze nagle awansuje . i dopiero na integracji przyznaje po kilku glebszych kogo zna i gdzie. wiec wsadz te swoje chore brednie. bo sadze doskonale wiesz o co chodzi. awansuja cie mjak masz znajomosci lub dobrze wlazisz w du pe liderom i pod warunkiem ze nie stwarzasz dla tych oslow ( nie wszystkich )zagrozenia . dla dobra osob ktozy tam nie pracowali skoncz pisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: Borg Warner IP: 31.130.104.* 15.10.13, 19:38 Wiecie co jest z wami nie tak (z tymi co tylko narzekają) że prawdopodobnie to jest wasza pierwsza praca każdy by chciał zarabiać kokosy, być ważny, podejmować decyzje i takie tam ale wykształcenie nie jest wcale najważniejsze bo nie wiem czy się orientujecie ale ludzie z wyższym wykształceniem pracują na kasach w biedronce czy jako sprzątaczki. A ci co narzekają tu na forum że jest tak czy siak że to jest źle że jedzenie nie taki co i tak płacą za to grosze albo że szefowie dostali nowe fury (co się im należy bo to oznacza że w firmie jest dobrze). Niestety nie widzą tego że wypłata jest zawsze w terminie że są wczasy pod gruszą bony na święta premie co miesiąc dodatkowo zakład ma bogaty socjal tak że ogarnijcie się trochę a jak nie to nara.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Borg Warner IP: 217.8.163.* 17.10.13, 01:06 debilu, czytaj co kolega pisze! Awans w Borgu zależy w głównej mierze od tego kogo znasz. W pełni się zgadzam! Nabòr na inspektoròw jakości, przejścia z montażu na obróbkę, przyjęcia na wyższe stanowiska logistyki są w wiekrzosci oparte na znajomosciach z pewnymi osobami. Pozostale dzialy nie sa swiete. Przepraszam tych, co swój awans sobie wypracowali. Ale niestety w wiekrzosci przypadków takie szmaciarstwo się dzieje. Jest to całkowite nieporozumienie i sabotowanie działania firmy, taki osioł nic nie wniesie swoją osoba a jedynie narobi bałaganu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: Borg Warner IP: 31.130.104.* 17.10.13, 17:08 po pierwsze to sam jesteś debil bo widocznie pracował byś w tej ukochanej jakości. ciekawe czy jak sam miał byś szanse skorzystać z okazji i awansować dzięki pomocy kogoś innego to byś powiedział nie dzięki ale ja się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Borg Warner IP: 217.8.163.* 18.10.13, 01:03 Zdziwił byś się na jakim stanowisku pracuję, ale to g..no ci do tego. Ja w przeciwieństwie do ciebie wiem żeby nie ryć się jak świnia tam gdzie się nie nadajesz. Do pewnych spraw trzeba dorosnać, a w tłumaczeniu dla ciebie nabrać doświadczenia. Nie mierz mnie swoją miarą, boś prostak jakich wielu już spotkałemna swojej drodze. Ja opisałem sytuacje które mają miejsce, oczywiście możesz sie szpagatowac i zaprzeczać temu ale pracownicy od dawna otym wiedzą;) Życzę zdrowia i powodzenia w dalszej karierze Panie Sralala;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: Borg Warner IP: 31.130.104.* 19.10.13, 11:43 jeśli faktycznie pracujesz na jakimś stanowisku to zastanów się nad swoim słownictwem bo jaki przykład dajesz swoim podwładnym o ile takowych posiadasz. a że tu jesteś anonimowy to wcale się nie dziwię bo każdy jest nie ma sensu sprzeczać się na forum bo nie w tym rzecz ja wiem swoje a ty swoje i przy tym będziemy się upierać. A nóż pracujemy ramię w ramię i nawet o tym nie wiemy. Również życzę sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Borg Warner IP: *.net-9.rev.tdctelecom.pl 04.11.13, 19:58 Były przyjęcia kobiet na montaż w ostatnim czasie? Przyjmują może nadal?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatar Re: Borg Warner IP: *.opera-mini.net 05.11.13, 11:54 jestem ciekaw kiedy wkońcu zrobią transwer jednego z mistrzów do kontroli jakości? chodzi biedny i nie wie jak już ma im wejść w dupę, z litości już powinni go przygarnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Borg Warner IP: 151.91.34.* 18.10.13, 08:38 wiadomo że skorzystałby, wiadomo też ze reszta by go gnebila za to, to normalne, nie wiadomo po co te pytania.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Borg Warner IP: *.248.247.2.skyware.pl 06.12.13, 08:30 niestety tA FIrma to nie raj a tak myślałem szkoda mi osób nowych które są traktowane jak popychadła a jak nie przypadniesz do gustu liderom to masz kolejną umowe z agencją a nie z borgiem szkoda bo nikt nie widzi jak oni się starają a mimo to ciągle sa tymi gorszymi Wszyscy już zapomnieli jak też byli nowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monalisa Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 13:18 Zdecydowanie odradzam. Układy i układziki. Od pół roku tam nie pracuję. Pojawiają się tez niemoralne propozycje (wiadomo jakie i jak popytacie wśród załogi to się dowiecie więcej) Jednym słowem szczebel najwyższy nie wie co wyrabia się w tej fabryce. Mnie tam juz nie ma na szczęście i w końcu mam normalną pracę mimo, że gorzej płatną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Borg Warner IP: *.net-9.rev.tdctelecom.pl 29.08.13, 10:23 ale na jakim dziale te niemoralne propozycje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygmunt Re: Borg Warner IP: *.opera-mini.net 30.08.13, 04:13 słyszałem że w dziale KJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Borg Warner IP: *.net-9.rev.tdctelecom.pl 02.09.13, 17:22 to co takiego tam się dzieje ?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 02.09.13, 21:46 ja natomiast słyszałem, że w 2012 roku miał się świat skończyć, nie skończył się, więc czy opowiadanie historii na podstawie gdzieś kiedyś od kogoś usłyszałem jest realne i ma odzwierciedlenie w rzeczywistości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bf Re: Borg Warner IP: *.net-9.rev.tdctelecom.pl 04.09.13, 23:26 lepiej powiedzcie co na pikniku bedzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boczek Re: Borg Warner IP: *.play-internet.pl 10.09.13, 23:08 Czy nadal pracuje w firmie ta buła co wpie... stropian i biega za tatusiem. Nie kupujcie od niego ukraińskich podróbek perfum bo podobno sam je produkuje w piwnicy;) Pozdro. Boguś;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marylka Re: Borg Warner IP: 217.8.163.* 11.09.13, 22:51 Jest jest, siedzi i pierdzi w stołek i czeka aż tatuś wyciągnie go za uszy gdzieś wyżej. Niestety jak się ma mało do zaoferowania, to trzeba czekać aż ktoś potoczy jego dupsko do przodu jak żuczek kulkę gnoju;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goscu Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 04.10.13, 22:26 Pracował ktoś tam w logistyce? Jakie zarobki, atmosfera, nadgodziny, praca w weekendy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 07.10.13, 22:33 W logistyce tak, lecz na jakim dokładnie stanowisku, bowiem "Logistyka" zmierza od pracownika magazynowego, poprzez biuro magazynu, biuro logistyki aż do menadżerów logistyki... Musisz bardziej sprecyzować swoje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llll Re: Borg Warner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.13, 09:25 składałem papiery na spec. ds. logistyki zero odzewu total porazka a ogłoszenie pojawia się zawsze co jakiś czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 09.10.13, 17:34 Przykro mi to stwierdzić, skoro ogłoszenie się pojawia nadal, to brak odzewu należy traktować jako brak zainteresowania Pańską osobą. Złożenie CV nie gwarantuje zatrudnienia, ani tego, że zaproszą na rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Borg Warner IP: 195.206.127.* 28.11.13, 11:05 Mi również przykro stwierdzić, że w tej firmie jak i pewnie we wszystkich na podkarpaciu o przyjęciu do pracy decydują wyłącznie znajomości. Sprawa dotyczy zarówno produkcji jak i stanowisk nazwijmy to umownie "bliżej góry". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Borg Warner IP: 151.91.34.* 28.11.13, 11:18 Wie ktoś może czy sytuacja jest podobna w nowo otwartym centrum badawczo-rozwojowym? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macin Re: Borg Warner IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.12.13, 00:13 hej są może przyjęcia na montaż proszę o odp bardzo zależy mi na pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Borg Warner IP: *.net-9.rev.tdctelecom.pl 11.12.13, 09:12 Czy w firmie szykuje sie jakies spotkanie opłatkowe, wigilia ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Borg Warner IP: *.248.247.2.skyware.pl 12.12.13, 11:41 oficjalnie nie ale w rzeczywistości tak z tego co wiem od nowego roku ma przyjs 10 osób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Borg Warner IP: 195.206.127.* 13.12.13, 15:36 Aplikowałem na jedno ze stanowisk w 100% spełniając wymagania - bez odpowiedzi. Dla potwierdzenia tego co słyszałem, posiadając wykształcenie wyższe i wiedzę o tym, że nowe osoby są przyjmowane do pracy złożyłem papiery na montaż... No niestety nie znam tam nikogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha Re: Borg Warner IP: 192.162.174.* 14.12.13, 09:13 najwidoczniej nie spełniałeś w 100% wymagań :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.13, 11:32 A jest w firmie jakies spotkanie opłatkowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik z hali Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 16.12.13, 18:38 Niestety, wyższe wykształcenie nie gwarantuje zatrudnienia, w sumie to niczego nie gwarantuje. Tobie może się wydawać, że spełniasz wszystkie wymagania, może i faktycznie, wszystkie kryteria manualne spełniasz, jednak są jeszcze pewne kryteria ukryte, taki, które są wyciągane na podstawie rozmowy kwalifikacyjnej, czy nawet na podstawie złożonego podania z CV włącznie. Możesz spełniać wszystkie warunki techniczne, a masz np błędy w CV, lub jest nieschludnie napisane, to też potrafi zdyskwalifikować . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po studiach Re: Borg Warner IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.12.13, 11:58 Witam Wie może ktoś jak praca w biurach? W zakupach, logistyce, konstrukcyjnym czy finansach? Znacie może kogoś kto tam pracuje, jakie są opinie, zarobki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaToja Re: Borg Warner IP: 31.130.109.* 19.12.13, 18:44 Zarobki jakie wynegocjujesz, takie masz, oczywiście w ramach pewnych ram narzuconych wewnętrznie dla danego stanowiska. Ogólnie, jeżeli masz doświadczenie i na rozmowie wykażesz, że byłbyś wartościowym nabytkiem, to nawet powyżej średniej krajowej dla danej grupy zawodowej. Opinii jest tyle, ile osób, ja jestem pracownikiem biurowym i na pensję nie mogę narzekać jak na warunki podkarpackie. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy4 Re: Borg Warner 21.08.14, 01:26 jaToja: piszesz, ze jestes pracownikiem biurowym. Chciałabym aplikowac również na takie stanowsko, ale do logistyki. Możesz mi m/w opisać jak to wyglada czy jest praca na 3 zmiany? Jakie są warunki finansowe ( tylko nie pisz ze dobre i ponad przecietnej, potrzebuje konkretów, ze np. miedzy 3 a 4 tys.) Czy kierownik logistyki jest OK, jaka panuje atmosfera pracy, ile osób pracuje itp. Jakie systemy operacyjne posiadacie? dziekuje z góry za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Borg Warner IP: *.248.247.2.skyware.pl 20.12.13, 14:36 z tego co wiem to po kilka razy trzeba składać podanie żeby się odezwali rzadko za pierwszym razem dzwonią Jest ogrom podań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik z hali Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 20.12.13, 17:37 Zgadzam się, jest ogrom podań na wszystkie stanowiska = potężne zainteresowanie tym pracodawcą, tym chcę uciąć wszystkie spekulacje jak to jest źle i nie dobrze tutaj. Oczywiście, pojedyncze incydenty są wszędzie, w szkole, w pracy, w kościele, w domu - więc błagam, ludzie, przestańcie wyolbrzymiać i wylewać swoje żale. Aby w życiu coś osiągnąć trzeba rozwijać się, uczyć się, trzeba mieć szczery zapał i samozaparcie oraz jasno sprecyzowany cel w życiu. Studiujcie (w dosłownym tego słowa znaczeniu i nie chodzi mi tu o zaliczanie kolejnych semestrów na uczelni tylko o poszerzanie swojej wiedzy), uczcie się języków (bez minimum angielskiego na poziomie B2 nikt w BorgWarner nie zrobi kariery), rozwijajcie swoje zainteresowania oraz przede wszystkim solidnie wykonujcie swoje obowiązki przez cały dzień pracy (przecież każdy ma za to płacone), angażujcie się w rozwój firmy (każdy jeden, pracownik montażu na linii, operator obróbki czy magazynier też może brać czynny udział w rozwoju firmy). Nie może przy tym wszystkim zabraknąć pokory i cierpliwości. Dla wszystkich zainteresowanych obecnie jest nas nieco ponad 500 osób, do roku 2018 plan jest sukcesywnie zatrudniać kolejnych pracowników. Docelowo w 2018 roku ma nas być ponad 1000 pracowników. Firma dalej będzie się rozbudowywać, będą potrzebni pracownicy montażu, obróbki mechanicznej, utrzymania ruchu, magazynu oraz pracownicy biurowi. Działajcie, podnoście swoje kwalifikacje i składajcie podania w rekrutacji wewnętrznej. Róbcie coś, a nie tylko narzekacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaToja Re: Borg Warner IP: 31.130.109.* 20.12.13, 22:14 Szkoda tylko, że pracownicy składający swoje podania w rekrutacji wewnętrznej są często blokowani przez swoich obecnych zwierzchników. Nie gdybam, tylko wiem z autopsji jakie larum podnosili kierownicy działów na staff meetingu że RTC podbiera co wartościowszych pracowników. Zobaczymy co będzie się działo jak RTC ogłosi rekrutację wewnętrzną na pracowników warsztatów i prototypowni, które jak wieść niesie mają zatrudniać w przyszłym roku. @pracownik z hali: Jak na pracownika produkcyjnego to jesteś bardzo elokwentny i sprawiasz wrażenie ambitnego. Chciałbym widzieć Cię kiedyś jako kolegę z mojego działu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re: Borg Warner IP: *.165.enf.pl 21.12.13, 13:16 @pracownik z hali: Wreszcie jakaś merytoryczna wypowiedź. Brawo! @jaToja: Uważasz, że to uczciwe, żeby nowy dział rozwijał się kosztem starszej części firmy? Wszędzie trzeba ze sobą współpracować na uczciwych zasadach. Rekrutacje wewnętrzne mogą w pewnych sytuacjach osłabiać firmę i w takich sytuacjach przełożeni będą protestować. Myślę, że to była taka sytuacja, bo rekrutacja wewnętrzna do RTC była prowadzona na dużą skalę i podobnie będzie pewnie z tą rekrutacją, o której piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaToja Re: Borg Warner IP: 31.130.109.* 21.12.13, 16:20 @Stach: Uważam, że jeżeli dany pracownik widzi szansę na rozwój w innym dziale, to jeżeli jego przełożony nie zapewnia mu takiej szansy w swoim dziale, to nie fair jest blokowanie, nawet kosztem własnego działu. Koniec końców taki pracownik może poszukać szans na rozwój w innej firmie i zamiast osłabić dział osłabi cały zakład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re: Borg Warner IP: *.165.enf.pl 21.12.13, 18:29 @jaToja: W zasadzie to się z Tobą zgadzam - chciałem tylko zaakcentować, że jest to czasem delikatna i skomplikowana kwestia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik z hali Re: Borg Warner IP: *.150.168.197.netres.com.pl 27.12.13, 00:27 @ jaToja - dziękuję za opinię wystawioną na podstawie mojej wypowiedzi, elokwencja nie jest mi obca i staram się taką postawą wnosić pozytywną atmosferę do mojej zmiany. Bardzo miło słyszeć taką propozycję, w jakim dziale pracujesz jak można wiedzieć, być może kiedyś spełnią się Twoje plany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re: Borg Warner IP: *.165.enf.pl 18.12.13, 21:00 Zatrudnili Cię po znajomości, że twierdzisz to z takim przekonaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.14, 11:34 Czy ktoś wie czy jest jakaś praca dla kobiety ze średnim wykształceniem technicznym czy raczej nie ma szans proszę o jakiś kontakt gdzie można się dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re: Borg Warner IP: *.165.enf.pl 09.01.14, 16:47 Zawsze warto złożyć CV na portierni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazio Re: Borg Warner IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.01.14, 21:34 Witam, Jestem zainteresowany pracą na utrzymaniu ruchu jako automatyk zmianowy. Ogólnie jak wygląda praca w tym dziale - czy warto aplikować? Czy firma szkoli pracowników? Jakie wymagania? Czy kierownictwo działu jest do wytrzymania :) Dziękuję z góry. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik z hali Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 10.01.14, 16:55 rekrutacja@borgwarner.com - najlepiej na ten adres przesłać swoją aplikację (CV i LM) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazio1978 Re: Borg Warner IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 20.01.14, 19:06 Hej, jak wygląda praca w dziale UR. Myślę o aplikacji do tego działu. Warto? Jacy ludzie? Jaki kierownik? Proszę o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Borg Warner IP: *.248.247.2.skyware.pl 11.01.14, 15:23 jest na produkcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 17.01.14, 20:17 cześć:) jest ktoś może dojeżdżający autem z Rzeszowa do Jasionki? interesuje mnie Borg ale może być też kierowca z sąsiednich firm który szuka pasażerów w celu rozłożenia kosztów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 19.01.14, 18:40 Hej, z Rzeszowa jest sporo ludzi, z którego rejonu dokładnie jesteś (podaj osiedle, albo ulicę). Jako drugie kryterium podaj zmianę, którą masz w tym tygodniu, chyba że jesteś pracownikiem biurowym to ten pkt. Cię nie dotyczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 20.01.14, 20:59 hej:)najbardziej by mi odpowiadało z ul. Piłsudskiego ponieważ nie mieszkam w samym Rzeszowie i dojeżdżam do centrum autobusem. Ze zmianami dogadalibyśmy się:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 21.01.14, 20:56 mój mail: beaba@wp.pl Proszę o kontakt osoby która wie coś na temat transportu Rzeszów-Jasionka, lub sama jeździ autem. W tym tygodniu mam 1 zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik z hali Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 22.01.14, 13:39 Ja mam teraz 2 zmianę, w przyszłym tygodniu 1, jak nikogo nie znajdziesz to daj znać, będziemy dalej kombinować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.14, 12:32 Czy u Was na montażu pracują też kobiety cz sami mężczyzni czy praca jest ciężka dla kobiet ? Gdzie można złożyć CV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik z hali Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 27.01.14, 20:28 Pracuje u nas sporo kobiet na montażu. CV można przesłać na rekrutacja@borgwarner.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karkus Re: Borg Warner IP: 109.52.242.* 27.01.14, 20:55 a czy praca na stanowiskach specjalistycznych łączy się z dużą ilością nadgodzin? Wie ktoś może jak wygląda praca w nowo powstalym centrum technicznym? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Borg Warner IP: *.net-9.rev.tdctelecom.pl 27.01.14, 20:58 A w jakim przedziale wiekowym pracują na montażu kobiety? Bo nie wiem jakie są moje szanse na dostanie się do pracy na montażu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 28.01.14, 17:02 różny przedział wiekowy, od zaraz po szkole, do ja wiem, 45-50, może i więcej, trudno oceniać wiek kobiety z wyglądu, bo kobieta ma tyle lat na ile się czuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Borg Warner IP: *.net-9.rev.tdctelecom.pl 28.01.14, 18:33 a wiekszosc jest kobiet młodszych czy starszych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumszakalaka Re: Borg Warner IP: *.rzeszow.vectranet.pl 26.01.14, 16:36 @pracownik_z_hali Jeździsz moze przez Dąbrowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Borg Warner IP: *.tktelekom.pl 27.01.14, 09:48 jeżdżę przez dąbrowskiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumszakalaka Re: Borg Warner IP: *.rzeszow.vectranet.pl 27.01.14, 11:46 ktora masz zmine w tym tygodniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik z hali Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 30.01.14, 16:42 Nie, nie jeżdżę z Dąbrowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_mia Re: Borg Warner IP: *.free.aero2.net.pl 28.01.14, 17:04 czy są może przyjęcia na stanowiska administracyjne - księgowość, kadry itp? co jakiś czas widzę oferty, ale tylko dotyczące inżynierów. Chyba, że tyle mają chętnych, że się nie ogłaszają.... Może ktoś wie coś na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Borg Warner IP: 195.206.127.* 29.01.14, 11:13 Powtórzę kolejny raz: tam się NIE DA dostać do pracy bez znajomości. Składałem CV na produkcję już kilka razy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karkus Re: Borg Warner IP: 151.91.34.* 29.01.14, 11:23 to czemu cały czas są aktywne ogłoszenia dla inżynierów?? nie mogą nikogo po znajomości znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik z hali Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 29.01.14, 16:36 Ja dostałem się bez najmniejszych znajomości. Znalazłem ogłoszenie na pracuj.pl, wysłałem aplikację, widocznie moje CV ich zainteresowało bo zaprosili mnie na rozmowę kwalifikacyjną. Dodam, że rozmowa trwała blisko godzinę czasu, a nie jak większość pseudo rozmów po 5-15 minut. Po rozmowie powiedzieli, że dadzą znać, czy są na tak, czy na nie. Jak widać, byli na tak i jestem zadowolony, że mogę pracować w BorgWarner. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Borg Warner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.14, 21:46 Witam. Wie ktoś może na jakim poziomie kształtują się zarobki w Kontroli Jakości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolm2m Re: Borg Warner IP: 93.154.167.* 05.02.14, 11:56 Witam jakiś czas temu byłem na rozmowie w BorgWarner i powiedzieli mi że dadzą znać czy na tak czy na nie mineło już z 2 miesiące i żadnej informacji nie dostałem moje pytanie jak długo czekałeś na odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
strdamian Re: Borg Warner 10.07.14, 13:36 Możesz mi powiedzieć po jakim czasie do ciebie oddzwonili ponieważ byłem już na rozmowie kwalifikacyjnej w kwietniu i oczekuje wciąż na telefon. Powiedz czy mam dalej myśleć że mogą zadzwoni czy już dać sobie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy4 Re: Borg Warner 21.08.14, 01:08 miałes rozmowe po polsku czy po angielsku? Jakie pytania padają podczas rozmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy4 Re: Borg Warner 21.08.14, 01:09 Gość portalu: pracownik z hali napisał(a): > Ja dostałem się bez najmniejszych znajomości. Znalazłem ogłoszenie na pracuj.pl > , wysłałem aplikację, widocznie moje CV ich zainteresowało bo zaprosili mnie na > rozmowę kwalifikacyjną. Dodam, że rozmowa trwała blisko godzinę czasu, a nie j > ak większość pseudo rozmów po 5-15 minut. Po rozmowie powiedzieli, że dadzą zna > ć, czy są na tak, czy na nie. Jak widać, byli na tak i jestem zadowolony, że mo > gę pracować w BorgWarner. Miałeś rozmoe po polsku czy po angielsku? Jakie pytania padają podczas rozmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Borg Warner IP: *.rz.izeto.pl 03.02.14, 11:39 Od kiedy złożenie kilka razy CV zobowiązuje pracodawcę do przyjęcia danej osoby do pracy? Może pop prostu nie spełniasz oczekiwań pracodawcy, może po prostu są inni, lepsi na to stanowisko... Gdybym ja był pracodawcą, na pewno nie przyjmowałbym nikogo na podstawie ilości złożonych aplikacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_mia Re: Borg Warner IP: *.free.aero2.net.pl 03.02.14, 13:21 Mnie zastanawia tylko brak ogłoszeń na stanowiska administracyjne i inne, jak np. związane z pracami fizycznymi, a z tego co tutaj czytam nowi pracownicy są przyjmowani. Więc są 2 możliwości - przebierają w CV jak w ulęgałkach, lub pracę dostaje się z polecenia, więc żadne procesy rekrutacyjne nie są ogłaszane. Odpowiedz Link Zgłoś
3942265ex Dojazd do pracy 27.02.14, 18:15 Szukam kogoś z kim mógłbym dojeżdżać do BorgWarner. W grę wchodzą okolice Rejtana, Piłsudzkiego, centrum Rzeszowa, mogę jeździć swoim samochodem i zabierać kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
3942265ex Re: Borg Warner 27.02.14, 18:17 Szukam kogoś z kim mógłbym dojeżdżać do BorgWarner. W grę wchodzą okolice Rejtana, Piłsudzkiego, centrum Rzeszowa, mogę jeździć swoim samochodem i zabierać kogoś. W przyszłym tygodniu mam 3 zmianę. Info proszę na 3942265ex@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś