aga857 19.07.08, 22:37 Gdzie w Rzeszowie mogę kupić dobre i w miarę świeże ryby? Chodzi mi także o zamrożone filety z różnych ryb. Ostatnio w jednych delikatesach wśród zamrożonych ryb znalazłam zdechłe muchy i... ryb już nie kupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ada Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.08, 09:20 makro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: 89.231.207.* 20.07.08, 16:19 na placu balcerowicza tam mają świeży towar Odpowiedz Link Zgłoś
aga857 Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? 20.07.08, 17:38 W jakimś konkretnym miejscu na Balcerowicza? Rzadko tam bywam, ale do rybnego chętnie bym zajrzała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.rzeszow.mm.pl 20.07.08, 16:52 Swieze ryby, ale w małym wyborze mają hipermarkety. Ty pytasz tez o o dobre mrożone. W Rzeszowie ciężko kupić, bo nie ma zapotrzebowania. U mnie na osiedlu sklep z rybami przetrwał parę miesięcy. Nawet te zamrozone mogą być zepsute, bo zamrażane i odmrażane kilkakrotnie. Ja kupiłam kiedyś zepsutą mrożoną kergulenę (pyszna ryba, polecam). Ostatnio widziałam w małym wyborze, ale świeże ryby w Reducie na Okulickiego. Nie winię sklepów za to, że nie ma świezych ryb , bo jest mało klientów na nie. Szkoda. Polskie świeże pstrągi są pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.nm.e-zet.pl 20.07.08, 18:30 na pelczara koło cukierni mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
aga857 Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? 20.07.08, 18:34 Faktycznie był dobry, ale chyba już nieczynny. Byłam kilka razy niby w godzinach zamknięcia i zawsze było nieczynne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdv Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.intertele.pl 20.07.08, 20:34 Spróbuj w godzinach otwarcia odwiedzić ten sklep, a nie w godzinach zamknięcia bo w godzinach zamknięcia to każdy sklep jest zamknięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: revenant Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.nm.e-zet.pl 20.07.08, 21:58 Ja lubiłem zawsze w centrali rybnej obecnie najbliższa jest w Kielcach na Żytniej polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.nm.e-zet.pl 21.07.08, 12:03 jeśli chodzi o ten na pelczara to w tamtym tyg widziałam, że jest jakiś remont sklep raczej będzie, bo kiedyś był norowaty niczym z prl-u a teraz widziałam, że mają ładne drzwi z naklejoną, ładną nazwą neptun na całe dzrwi, więc liczę, że sklep będzie czekam aż go otworzą, bo mają b. dobre flądry w panierce Odpowiedz Link Zgłoś
aga857 Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? 21.07.08, 14:08 Dziękuję za przypomnienie o godzinach otwarcia, nie zamknięcia :). Zwykłe przejęzyczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Panga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 12:09 olalazar.blox.pl/2006/10/Panga.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha ze strefy B. Dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 12:51 Świeże ryby są w środę w makro, w czwartek we Frac-U największy wybór na lwowskiej. Polecam kupić sobie łososia i zrobić go w sosie koperkowym - super. Ostatnio kupiłam w tabaku całkiem dobre śledzie w sosie koperkowym nazywały się w sosie wiosennym. Chyba mam hysia na punkcie ryb na punkcie ryb z koperkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dobre IP: *.nm.e-zet.pl 17.08.08, 16:33 w żadnym hiper i super nie ma świeżych ryb- są owszem, ale odświeżane w ludwiku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuraiko Re: Dobre IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 02:53 także we Fracu na Krakowskiej Południe w czwartki ;) (sklep widoczny z ul. Kotuli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wahamidua Re: Panga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 18:01 Panga była zjadliwa jak się pojawiła. I jak ze wszystkimi produktami spożywczymi, jak poczuli kasę to poszli na masówkę i się z.. dokumentnie. A te bzdury o kobietach w ciąży to typowy przykład z..ej plotki spożywczej. Co za ku.. debile wymyślają takie rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jnnn Re: Panga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 18:29 Raz ze masowka, a dwa ze "cos nowego" wiec automatycznie wszystkim smakowalo. Co do hormonu (akurat oksytocyny) to produkuje sie ja syntetycznie od dawna i nie sadze zeby miliony ryb napedzali naturalna oksytocyna Chociaz co bardziej renomowane koncerny kosmetyczne skupuja zageszczony z nocy mocz od kobiet w ciazy i ekstrahuja z niego hormony, a nastepnie pakuja je w kremy przeciwzmarszczkowe i inne pod oczy. Ale kurf nie ryby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miller Wędzone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 21:34 Uwielbiam wędzone. Oto ma lista rankingowa: 1: srebrzyk 2: grenadier 3: ostrobok 4: dorsz 5: leszcz 6: szprotki - tak, tak, jeśli świeże i soczyste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Wędzone IP: *.nm.e-zet.pl 18.08.08, 14:21 jeśli chodzi o filety to flądra- numer 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turska Re: Wędzone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 22:07 Mój typ to dorsz atlantycki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Jaka ryba na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 14:36 wwf.pl/informacje/news.php?idn=320 I nikt tak nie zapyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Jaka ryba na obiad? IP: *.rzeszow.mm.pl 18.08.08, 18:34 Polacy jedzą śladowe ilości ryb i nie ma co obwiniac ich za zagrożenie wyginiecia niektórych gatunków:) Polacy za to lubią namiastki i "produkty rybopochodne" typu panga. O gustach sie nie dyskutuje, ale smutne jest to, że dają sie tak obskubywać płacąc za ten twór. Części to smakuje, częsć je, bo przeczytała, że ryby zdrowe, a to jest syf nie ryba. Ale parę lat upłynie kiedy zwiększy sie świadomość tego co jemy, na własne życzenie podtruwajac się. Tak jest z glutaminianem sodu, od którego wiekszość Polaków jest uzależniona. Jest i tak tyle syfu w żywności i nie da sie uniknąć, ale mozna to ograniczać, a nie dopłacać do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilza Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 17:38 Byle nie paprykarz szczeciński ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: 88.156.163.* 20.08.08, 17:51 dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.nm.e-zet.pl 20.08.08, 20:44 W języku polskim nazwa panga używana jest dla określenia kilku różnych gatunków ryb: * Megalaspis cordyla - ryba z rodziny ostrobokowatych, w wykazie gatunków oznaczona jako panga (HAS)[1] * Pangasius hypophthalmus - sum rekini, sprowadzany do Europy w dużych ilościach z wietnamskich hodowli, sprzedawany w sklepach pod nazwą panga[2][3] * Pterogymnus laniarius - mała południowoafrykańska ryba występująca w Oceanie Atlantyckim i Indyjskim, w wykazie gatunków[1] figuruje pod nazwą pangafer (PGA), w języku angielskim[4] i holenderskim[5] określana nazwą panga za pl.wikipedia.org/wiki/Panga_(ryba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.rzeszow.mm.pl 20.08.08, 21:23 Szkoda, że wikipedia nie podaje jak wygladają te "wietnamskie hodowle" , a może to i lepiej dla amatorów tego tworu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara wędzone.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 07:21 świezutkie sa w każdą srode we Fracu na Obrońców Poczty Gdańskiej, duży wybór i jeszcze nigdy sie nie nacięłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: wędzone.. IP: *.rzeszow.mm.pl 21.08.08, 12:36 Ta siec Frac chyba ma w ogóle zarządzajacych z głową. Mały sklep a postawił na niezły wybór świeżych produktów. Ostatnio po poszerzeniu sklepu nie postawili na poszerzenie półki z puszkami tylko zrobili stoisko z lepszym pieczywem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wędzone.. IP: *.nm.e-zet.pl 21.08.08, 13:16 mały sklep ? w Rzeszowie Fraców jest 6-7 ich sklepow oprocz tego Tarnobrzeg, Krosno itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: wędzone.. IP: *.rzeszow.mm.pl 21.08.08, 14:02 Nie napisałam mała siec tylko mały sklep i tak, sklep Frac, o którym pisała osoba przede mną jest mały np. w stosunku do swojego sąsiada naprzeciwko to maleństwo wręcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Re: wędzone.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 15:50 dokładnie....w stosunku do sasiedniego Careffoura to jest malutki sklep, duzy wybór wedlin, swiezutkie mięso, ryby, spory wybór pieczywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: wędzone.. IP: *.rzeszow.mm.pl 21.08.08, 15:57 W Careffourze te świeże produkty są podłej jakości. Zresztą to opinia wielu ludzi, którzy w Careffurze kupuja artykuły chemiczne, alkohol, a mieso, wędliny,pieczywo, sezonowe warzywa we Fracu. W stosunku do wielkości sklepu wybór w małym Fracu jest ogromny właśnie tych świezych produktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Re: wędzone.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 16:42 zastanawiam się co tak śmierdzi rybą w moim pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kluge Makrela pieczona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 13:14 www.youtube.com/watch?v=Lqy9oWb3Fp8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rypok Re: Makrela pieczona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 17:42 wlasnie jem paprykarz szczecinski z bulka i maslem , wysmienite i moze troche piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rypok paprykarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 13:43 www.das-ryby.com.pl/index.php?action=show_items&gid=6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Makrela pieczona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 13:33 Gdzie dostać surowe makrele? Są wędzone tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Makrela pieczona IP: *.rzeszow.mm.pl 25.08.08, 16:05 W Polsce powszechnie do kupienia jest jakieś 3-5 gatunków ryb świeżych lub mrożonych(wszędzie mintaj, morszczuk i panga, i do tego tilapia lub dorsz lub sola lub flądra lub łosoś lub pstrąg, ale juz sklep, który ma te wszystkie 8 gatunków uważany jest za dobrze zaopatrzony w ryby i jest rzadkoscią). Inne ryby są rozpowszechnione w formie wyżej przetworzonej. Tak jak nie jest do kupienia makrela świeża(znana za to powszechnie w formie wędzonej) tak samo tuńczyk, który wiekszość zna z puszek i śledzie (już posolone i w zalewach). Ale nie narzekałabym , bo wynika to z takich, a nie innych potrzeb rynkowych Polaków. A makrela to tłusta i zdrowa ryba, a to wędzenie wydobywa znakomicie jej smak. Z tłustych ryb dostępnych w formie świeżej najpowszechniejszy jest łosoś. Ale nawet to co powszechnie dostępne jest dobre, choc w małym wyborze. Sola jest pyszna. Choć ostatnio tez głównie z Chin:( Polecam flądrę. Niedroga i bardzo smaczna. Bo "moja" kergulena prawie nieosiągalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.rzeszow.mm.pl 24.08.08, 22:03 Wychowalem sie w Gdyni, w rodzinie rybackiej wiec ryby to bylo moje podstawowe wyzywienie. Od 11 lat mieszkam w Rzeszowie/zona jest z Rzeszowa/ wiec na rybach troche sie znam... Najlepsze ryby w Rzeszowie sa w sieci FRAC /najlepszy ich sklep na Lwowskiej - najwiekszy wybor/ maja wspaniale swieze i suuuper wedzone,/dostawa w srody/ natomiast najlepsze ryby mrozone w Reszowie sa w Macro, ale polecam tylko te od ABRAMCZIKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Nie kupujmy dorsza... przynajmniej jakiś czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 16:59 olalazar.blox.pl/2007/09/Nie-kupujmy-dorsza-przynajmniej-przez-jakis-czas.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Nie kupujmy dorsza... przynajmniej jakiś czas IP: *.rzeszow.mm.pl 25.08.08, 17:18 Powiedz to Portugalczykom, dla których jest to potrawa narodowa- dorsz na 365 sposobów. Polacy jedzą ilości śladowe dorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nie kupujmy dorsza... przynajmniej jakiś czas IP: *.nm.e-zet.pl 25.08.08, 21:59 Janusz, a byłeś w rybnym na NM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 14:45 zaraz mam na obiad jakaas rybke ale dokladnie nie wiem co to jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.nm.e-zet.pl 27.08.08, 19:23 a ja będę próbować filety z mintaja w panierce z biedronki koło piątku- zobaczymy jakie są tak na marginesie, najgorsze ryby jakie w żytku jadłam: - filet z flądry, panierowany z targu na stawach w kraku- 90% to była panierka, 10% ryby- syf straszny- niestety próbowałam 2 razy i 2 razy się zawiodłam - filet z flądry ze sklepu rybnego na długiej w kraku: taki syf, że chyba był zepsuty - filet z pangi- nie przypominał ryby, chyba był zepsuty: jubilat w kraku - filet z mintaja z nowego kleparza w kraku- historia podobna do pangi słowem w kraku są ohydne ryby (pewnie to kwestia ich przechowywania: zamrażania i roztapiania), na plus ryby w barach najlepsze ryby jakie jadłam: - przede wszystkim nad morzem- hel, gdańsk-stogi... - NM: pelczara, rzech: najlepsze flądry i dorsze w panierce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żarłok Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.rzeszow.mm.pl 27.08.08, 21:16 Po przeczytaniu tego Forum poszedłem dzisiaj, bo dzisiaj środa do FRACa na Lwowską no i teraz ledwo żyję tak sie nażarłem...musze zaraz przepić wódeczką. Coś pysznego świeże i super, cena też dość dobra jak za taką jakość. Nie pamiętam, kiedy jadłem tak dobre ryby, a wybór taki, że jakby się chciało skosztować nawet po odrobinie z każdego gatunku to nawet dla takiego żarłoka i grubasa jak ja /106kg/ jedzenia na 2 tygodnie, a potrafię spore wiaderko zjeść. Smaczne pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Żarłoka Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.rzeszow.mm.pl 28.08.08, 19:47 Kolego zrobileś tam wczoraj chyba niezłe spustoszenie!!! Dzisiaj wybór był już niewielki - a taką miałem ochotę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wf Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 17:22 sieja sielawa mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 17:37 jak dziadek mial sklep to przedawal sledzie solone z beczki do zakonski po wudzie,ryby trzepalo sie o cholewke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dibelius Szczupak po cygańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 17:11 1 kg szczupaka, 15 dag cebuli, 15 dag ogórków konserwowych, tłuszcz do pieczenia, 100 ml ketchupu, zielenina, sól, pieprz, czosnek i musztarda do smażenia Oczyszczonego i wypatroszonego szczupaka umyć, przekroić wzdłuż na połówki usuwając kość grzbietową, pokroić ukośnie na porcje, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Cebulę obrać, opłukać, pokroić razem z ogórkami w paseczki, dodać do ryby razem z posiekaną zieleniną, wlać oliwę i ketchup, upiec w gorącym piekarniku, doprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Szczupak po cygańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 17:35 big.photos.nasza-klasa.pl/20368608/1/main/e7398f14a8.jpeg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 11:06 www.sfd.pl/Ryby_-_podstawowe_informacje-t228179.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 19:20 glazure macie na wszystkich mrozonych filetach tesco jest w tym mistrzem swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ichtiolog Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 22:02 wyjąwszy wieloryba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HK Why not ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 13:25 img232.imageshack.us/img232/6816/madonnazwielkimcycemth1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
meg83 Re: Why not ? 08.12.08, 07:49 na NM jest już od jkaiegos czasu rybny otwarty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Why not ? IP: *.ostnet.pl 18.02.09, 22:51 To gdzie na dzień dzisiejszy można dostać świeżą rybkę w Rzeszowie ? Ten sklep na popiełuszki istnieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 14:21 Ależ wędzone drożeją ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.ostnet.pl 21.03.09, 09:02 Gdzie w Rzeszowie kupię prawdziwą rybę a nie jakąś pakpkę z hipermaketu bo już mam dość rozpadającej się wodnej papki pangi czy mintaja. Gdzie są takie ryby jak kiedyś ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.rz.izeto.pl 21.03.09, 12:52 w rybnym Rekin na pelczara koło cukierni mikołaj (z tyłu solarium) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miller Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 17:06 -==JEDZ CODZIENNIE RYBY, RYBA TO WYGRYW==- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Dobry sklep rybny w Rzeszowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 17:33 www.liveleak.com/view?i=7e0_1243223318 Odpowiedz Link Zgłoś