Gość: tomerskn IP: *.krak.tke.pl 23.07.08, 20:14 Ktos widac bardzo traci na tym, ze kebab turkow lepiej sie sprzedaje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gc nowiny Re: Znów była awantura tureckim w kebabie na rzes IP: *.eranet.pl 24.07.08, 07:44 Szef baru z kebabem wykorzystał pracownice Kelnerki w rzeszowskim Tas Kebab pracowały po 15 godzin dziennie. Dostały połowę wynagrodzenia. Z tej treści skargą Z tej treści skargą wybierają się dziś do okręgowego inspektora pracy pokrzywdzone kelnerki. (KRZYSZTOF ŁOKAJ) PRZECZYTAJ WIĘCEJ * Uważnie czytaj umowę o pracę24-07-2008 * Sanepid powinien dbać o nasze zdrowie24-07-2008 Pracowały po 15 godzin dziennie. Szef Tas Kebab w Rzeszowie nie wymagał ani książeczki zdrowia, ani aktualnych badań. Gdy zbliżał się dzień wypłaty, oskarżał o kradzież, wypłacił połowę dniówki i wyrzucał. Dwie byłe kelnerki z baru Tas Kebab w Rzeszowie złożą dziś doniesienie w inspekcji pracy. Kinga (nazwisko do wiad. red.) przepracowała w barze zaledwie kilka dni. Twierdzi, że szef podsunął jej umowę na tydzień, której kopii nigdy nie dostała. Przez pierwsze dni bez problemu wypłacał dniówkę. Kiedy zbliżał się dzień przedłużenia umowy, zarzucił jej kradzież. W kasie miało brakować 100 zł. Zamiast 80 zł, za karę, wypłacił kobiecie 40 zł. Nie zgodził się na policję - Poczułam się dotknięta. Zawsze po zakończeniu pracy sumiennie się rozliczałam. Spisywałam dokładnie to, co sprzedałam i ile pieniędzy wpłynęło przez cały dzień do kasy. Poprosiłam, żeby wezwał policję. Nie zgodził się - oburza się Kinga. Ustaliliśmy, że podobną taktykę mężczyzna stosował wobec innych pracownic. Kobiety przekonują, że szef nie wywiązywał się nie tylko jako pracodawca, ale też jako kierownik. Przy zatrudnianiu nie wymagał od nich aktualnej książeczki zdrowia czy badań lekarskich. Nie domagał się nawet ich doniesienia. Każda z nich przygotowywała przecież jedzenie. promocja Badania są konieczne Jak to możliwie? Maria Banaszkiewicz, powiatowy inspektor sanitarny w Rzeszowie, nie umiała nam wczoraj wyjaśnić tej sytuacji. Zasłoniła się brakiem czasu. Stwierdziła jedynie, że sprawa w barze Tas Kebab nie wymaga natychmiastowej kontroli, bo nie zagraża życiu. - Przed podjęciem pracy należy obowiązkowo przedstawić orzeczenie o stanie zdrowia. Wnioskuję, że ten człowiek nie zamierzał nikogo zatrudniać na dłuższy czas - mówi Katarzyna Siekierzyńska-Zapała, zast. dyr. Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego w Rzeszowie. Chciał je tylko na tydzień Rzeczywiście, tak było w przypadku kelnerek, które przyszły po pomoc do naszej redakcji. Każda przepracowała w barze zaledwie tydzień. Nawet po 14-15 godz. dziennie. - Jeżeli została zawarta umowa o dzieło lub zlecenie, to nie ma tu ograniczeń czasowych. Z naszych kontroli wynika, że restauratorzy w rzeszowskim Rynku stosują takie praktyki - twierdzi Tomasz Płachta, zast. okręgowego inspektora pracy w Rzeszowie. Jedynym rozwiązaniem jest podważenie takiej umowy. Zdaniem Płachty treści opisanych przez kelnerki umów zawierają wszystkie elementy umowy o pracę, ale nie oznacza, że nimi są. Jeśli sąd pracy potwierdzi ich niezgodność, może nałożyć na pracodawcę do 30 tys. zł kary. Kierownik baru nie chciał rozmawiać z dziennikarzami. - Wszystkie zarzuty są bezpodstawne. To prowokacja - powiedział krótko Angelo, kierownik restauracji Tas Kebab. Do sprawy wrócimy. Małgorzata Motor Dominika Czapkowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Znów była awantura tureckim w kebabie na rzes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 16:55 i to niby tylko u Turkow tak zle buahaha ,przejdz sie po lokalach i popytaj pracownikow oczywiscie tak na boczku jak jest u nich,ksiazeczke zdrowia to ma moze 1 na 20 osob, zatrudnionych jest tak samo tylko garstka reszta robi na czarno,ot i tak wyglada caly ten barmansko kelnerski byznes w Rzeszowie:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moje zdanie Re: Znów była awantura tureckim w kebabie na rzes IP: *.wsiz.rzeszow.pl 18.04.09, 14:40 napewno nie zjem kebaba turków mógłby być najlepszy naswiecie ale za takie traktowanie ludzi...i to co sie o nich słyszy, widzi ich zachowanie albo na własnej skórze co sie niektóre przekonały to ja dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Jaka metropolia taka awantura IP: *.171.192.19.crowley.pl 24.07.08, 09:32 na poziomie kebabu tureckiego. A nie lepiej żeby młodzież na rynku dyskutowała raczej o komunikacji gondolowej w Rzeszowskiej Metropolii. Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk Dlaczego panowie dziennikarze nie zadacie... 24.07.08, 09:53 ...sobie trochę trudu a wasze relacje kończą się na tym co powiedział menadzer kebabu i rzecznik policji. Widać, że jest problem, tak naprawdę nie wiadomo o co chodzi... Za kilka miesięcy może być w Rzeszowie poważny konflikt "etniczny" wtedy będzie za późno. Wolne media są od tego żeby takie sytuacjie wykrywać i pokazywać. Kiedy sprawa jest wyciągnięta na światło dzienne, można coś z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wykroczyński Znów była awantura tureckim w kebabie na rzeszo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 10:27 Jeżeli chodzi o obrażenia - to faktycznie ściganie z oskarżenia prywatnego, ale Policja przyjmuje wniosek! A co z tym, że był to czyn chuligański, zakłocenie porządku? To nie jest przypadkiem wykroczenie? Nie Sąd Grodzki? Z fotela rzecznika nie widać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Znów była awantura tureckim w kebabie na rzeszo... IP: 79.139.57.* 24.07.08, 10:36 i po raz kolejny policja pokazała swoje olewające podejście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Znów była awantura tureckim w kebabie na rzeszo... IP: *.krak.tke.pl 24.07.08, 12:34 Rynek to najniebezpieczniejsze miejsce od paru lat zaraz po Baranówkach i okolicach dąbrowskiego,hetmanskiej i ulic poprzecznych. Na baranówkach się nieco uspokoiło ( nie oznacza to, iż całkowicie jest tam bezpiecznie ) ponieważ cała chuligańska hołota przeniosła się na rynek. Co chwile dochodzi do rozbojów - niestety zauważane są tylko te na tle pseudorasistowskim. Ludzie po prostu boją się zgłaszać kradzieży oraz pobić ponieważ liczą się z konsekwencjami nieudolności rzeszowskiej policji. Rynek to miejsce gdzie Policja powinna być ( przynajmniej w godzinach wieczornych ) non stop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobita odważna Re: Znów była awantura tureckim w kebabie na rzes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 10:48 Jak się tak boisz, to siedź w domu i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc [...] IP: *.nm.e-zet.pl 24.07.08, 13:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek [...] IP: *.pul.tke.pl 24.07.08, 13:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynk [...] IP: 212.180.139.* 24.07.08, 17:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarech Znów była awantura tureckim w kebabie na rzeszo... IP: *.rzeszow.mm.pl 24.07.08, 15:35 To tylko tzw.tolerancja katolicka wyssana z mlekiem mamusi ! Hej szable w dłon! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawex Znów była awantura tureckim w kebabie na rzeszo.. IP: *.rzeszow.mm.pl 24.07.08, 16:34 jazda z turkami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaxXx Zamknac wszystkie sklepy i bary na rynku DZISAJ ! IP: *.19.165.24.osk.enformatic.pl 26.07.08, 16:40 Udaje sie dzisiaj do klubu i nie rzycze sobie zeby mi przeszkadzano, na marginesie bardzo lubie kebab Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonistka Re: Zamknac wszystkie sklepy i bary na rynku DZIS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 10:51 Zamiast do klubu, udaj sie do szkoly na zajecia z ortografii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasrallah z d-szku [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 13:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sl Re: Znów była awantura tureckim w kebabie na rzes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 15:22 www.grapheine.com/bombaytv/index.php?module=see&lang=uk&code=c1a2aee76c2c7140986dd4d864606061 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Znów była awantura tureckim w kebabie na rzes IP: 84.38.160.* 15.09.08, 18:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Znów była awantura tureckim w kebabie na rzes IP: *.static.xcore.pl 08.02.09, 22:10 Nie popieram rasizmu ale co do Turasów to trzeba ich tępić!!! Nieda się z nimi żyć w zgodzie żeby się człowiek nie wiadomo jak starał. żyją w Polsce a myślą ciągle po turecku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dreamaker Re: Znów była awantura tureckim w kebabie na rzes IP: *.rzeszow.mm.pl 09.02.09, 11:42 oj czlowieku zastaniow sie co piszesz bo szkoda ze cie matka urodzila i wychowala .... a jak wychowala to widac po twoich postach Hitler tez nie popieral rasizmu ... Odpowiedz Link Zgłoś
snake_killer_pl Re: Znów była awantura tureckim w kebabie na rzes 09.02.09, 13:08 Hitler nie chciał wojny wcale ..... ale mniejsza z tym hmm co do turka to ja pracowałem zaraz po otwarciu tego lokalu zaraz obok to wiem co tam sie działo tak zwany Angelo nie tylko robił wały na kase dziewczyną tam zatrudnionym ale też były inne sytuacje gdzie kolesie sie na ostro dowalali do swoich pracownic raz była o to rozróba poleciało okno a wały na kasie to była norma ja nie wiem dlaczego dziewczyny dalej tam chodzą za pracą toż to tragedia jest , turki z rzeszowa WON Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimovit Re: Znów była awantura tureckim w kebabie na rzes IP: *.cust.tele2.pl 09.02.09, 14:49 Hitler nie chciał wojny? ło jezusicku, poziom edukacji leci na łeb na szyje. Chlopczyku pierwszy lepszy argument z brzegu - żaden kraj który nie szykuje sie do wojny, nie posiada tylu czołgów. Czołg to broń ofensywna. Taak dresiarze bronią dziewczyn na pewnooo hahahha. Nie kompromitujcie się obrońcy prawa, potraficie tylko bic i okradac normalnych ludzi, którzy bawią się na rynku. Leczcie kompleksy stojąc na bramce, w końcu i tak nic lepszego w zyciu was nie czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rioletto Pizza wyparła kebab we Włoszech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 14:28 polskatimes.pl/rozmaitosci/82461,pizza-wyparla-kebab-we-wloszech,id,t.html#material Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Re: Znów była awantura tureckim w kebabie na rzes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 14:28 Konkurencja nie śpi !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_z_rzeszowa Turcy rzeszowscy a kobiety polskie 15.04.09, 11:09 Co do Pana, o którym piszecie... Akurat miałam kiedyś niemiłe zapoznanie z nim w rzeszowskiej dyskotece. Wierzcie mi... nawet najbardziej pijany blokers polski nie zachowuje sie tak w stosunku do kobiety. Jak się prowadzi biznes w mieście to tym bardziej należy się zachowywać, nie ważne - Polak czy Turek. Zachowanie Pana było żałosne. Wydaje mu się, że można napastować kobiety tylko dlatego, że imigrantowi wyznania muzułmańskiego ciężko znaleźć partnerkę w Europie, a potrzeby każdy ma. W dodatku niektórym sie wydaje, że za kasę można każdą kupić. Może głupie malolaty tak, ja naszczęście się do nich nie zaliczam. Ludzie wychowani w innych systemach politycznych a tym bardziej w kraju islamskim chyba nie rozumieją na czym polega demokracja i swoboda sexualna. Na pewno nie na tym, że można napastowac każdą kobietę i wymachując jej przed nosem plikiem euro twierdzić, ze z takim plikiem można mieć każdą w tym mieście, więc należy sie szybko decydować bo okazji drugiej nie będzie. Ciekawe... okazji na co? Kolegom z Turcji może warto wyjaśnić, że Polska to wolny kraj europejski, tu kobieta może wybierać sobie mężczyznę na męża, chłopaka czy kochanka tak samo jak mężczyzna może wybierać sobie kobietę na żonę, dziewczynę czy kochankę - w zależności od wlasnych zapatrywań na życie. A poza pieniędzmi należy cos sobą reprezentować, np. określony poziom kultury i zachowania w stosunku do kobiet. Faktycznie ludzie z krajów muzułmańskich myślą inaczej o kobietach i chyba nigdy nie zrozumieją, że kobieta europejska ma prawo tak samo decydować o sobie i kontaktach z mężczyznami jak mężczyzna. Narzucać nikomu się nie wolno, tym bardziej napastować. Czasami zastanawiam się czy muzułmanie uznają przyjaźń między kobietą i mężczyznom. Europejczykowi trudno wytrwać w takim myśleniu a co dopiero muzułmanom...? Mam wrażenie, że kobieta dla muzułmanina to wyłącznie obiekt zaspokajania potrzeb sexualnych. Współczuję Panom z Turcji, bo napewno ciężko im znaleźć u nas partnerke, ale jak nie zmienią swojego zachowania to nic sie nie zmieni w ich życiu. Panu, z którym miałam wątpliwą przyjemnośc wówczas poznać w dyskotece informują, iż następnym razem nie będę znosić jego zachownaia, tylko spotkamy sie w sądzie na sprawie o molestowanie. Może też warto, żeby ten Pan zrozumiał, że w Polsce za pieniądze kupuje się prostytutki a nie kochanki, dziewczyny, czy żony. A że spora część Polek zachowuje się jak prostytutki to już inna rzecz... Pozdrawiam wszystkich uczestników forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vmax Re: Turcy rzeszowscy a kobiety polskie IP: *.wsiz.rzeszow.pl 15.04.09, 21:38 no i sie sami prosili ;) ja nie moge słyszałam ,że te wszystkie okopciałe pakistańće arabusy i turcy są nachalni ale ... nie no już nie pójde nigdy na tego ich kebaba wole polskiego z kurczaka albo wieprza przynajmniej są bardziej treściwe a nie jak dla krasnali(zmniejszyli porcje po tej 1szej rozrubie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flaki z kenucky Re: Turcy rzeszowscy a kobiety polskie IP: *.wsiz.rzeszow.pl 15.04.09, 21:46 no tak jak widzieli mnie kiedyś tam z siostrą bez faceta to sie ten młodszy zaraz chciał umawiać na kawe czy coś. Oni faktycznie przeginają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B do kobiety_z_rzeszowa IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.04.09, 16:02 kobieto!!! Widać, że nie masz pojęcia o czym piszesz;). Turcja nie jest krajem islamskim tylko świeckim!!! Poczytaj troszkę, dokształć się a potem zabieraj głos, albo najlepiej pomieszkaj sobie troszkę w Turcji;). Oceniasz całą Turcję po zachowaniu jednego prostego imigranta z Turcji czyli typowe zachowanie przeciętnego Polaka...nie widziałem/am ale na pewno wiem lepiej. Poziom wiedzy i tolerancji niektórych Polakow to porażka... Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_z_rzeszowa P/S 15.04.09, 11:45 Przepraszam za błędy w ostatnim akapicie... cosik mnie poniosły myśli:)... na wspomnienie o zachowaniu tego Pana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vmax Re: P/S IP: *.wsiz.rzeszow.pl 15.04.09, 21:51 spokojnie ;) nie dziwie sie ,nie miałam takiej wątpliwej przyjemności jak Ty;) trzeba było temu Turasowi z liścia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk turcy to brudasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.09, 23:26 złodzieje , brudasy a mimo to Polki leca na takie bydlo, a potem placz bo ja chce za 2 dorodne byki sprzedać xd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vmax Re: turcy to brudasy IP: *.wsiz.rzeszow.pl 16.04.09, 09:07 no chyba nie wszystkie lecą na cudzoziemców, wiele leci po prostu na kase a potem płacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: turcy to brudasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.09, 17:43 yhy jeden przy pasie ,dwa przy buzdyganie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schabowy surowy Re: turcy to brudasy IP: *.wsiz.rzeszow.pl 16.04.09, 23:16 ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Czy ktoś nadzoruje to forum?????????????? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.04.09, 15:55 Kolejny przykład braku reakcji moderatorów na takie jak powyższy post...ŻENADA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Znów była awantura tureckim w kebabie na rzes IP: *.tktelekom.pl 19.04.09, 21:49 my nie szukamy rozguby nie czepiajcie sie nas normalkie pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przykre..... Re: Znów była awantura tureckim w kebabie na rzes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.09, 14:54 Rzeszów z tego co pamietam zawsze byl zasciankiem, zreszta jak cała Polska. Jak miło jest wyjechać za granicę i popatrzeć na przewijające się ulicą różne narodowości, czy żyjących obok siebie chrześcijan, islamistów, buddystów. Szkoda że u nas w kraju, w którym tak wiele mówi się o tolerancji, który tak wiele przeszedł; nie umie się docenić i szanować innych narodowosci. Szkaluje się i opluwa innych wyzywając od odmieńców i brudasów, nie mając pojęcia jak wspaniałymi ludzmi potrafią być. Szkoda że w takim kraju żyjemy i przykre niestety...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalnyy Re: Znów była awantura tureckim w kebabie na rzes IP: 212.244.73.* 18.06.09, 13:52 tez tak kiedys myslalem, przede wszystkim razil mnie brak tolerancji dla tzw. 'innych'. tylko niestety na przykladzie innych krajow widac, ze czesc tych 'innych' sama w sobie jest nietolerancyjna. popatrz na francje - tam juz sa ataki rasistowskie ale nie przez francozow na obcych, tylko przez obcych (arabowie) na francozow. islam rozpowszechnia sie w europie z ogromna predkoscia. gdy tylko bedzie ich wiecej niz rdzennych europejczykow (a wszystko wskazuje ze juz nie dlugo) to myslisz ze beda wobec nas tolerancyjni? szczerze watpie. nie mam na mysli tu atakowanie ich jako ludzi na ulicy, tylko jednak jakies ograniczenie w przyznawaniu im prawa pobytu w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalnyy Re: Znów była awantura tureckim w kebabie na rzes IP: 91.150.161.* 23.06.09, 20:12 polecam obejrzec jak powoli islam przejmuje europe. wyglada na to, ze dozyjemy czasow ze bedziemy mniejszosci w europie (chrzescijanie i ateisci razem wzieci): www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Znów była awantura tureckim w kebabie na rzes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:26 więc bijmy turków za sprzedawania islamskiego kebaba <puk puk w główkę> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polo Re: Znów była awantura tureckim w kebabie na rzes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 22:16 Jedzcie, jedzcie te pyszne zdrowe kebaby i dawajcie zarabiac turasom zeby sciągneli całe rodziny tutaj. Problem teraz nie istnieje, jutro dalej go nie będzie ani za tydzien czy miesiąc ale za 5 lat będziecie mieli demonstracje na rynku turków że Polacy są nie tolerancyjni bo nie szanują ich religi gdy oni rozkładają dywan na środku. Śmieszne ? ZOBACZYCIE ! Niemcy też mówili że nie ma problemu a kraj ktoś musi odbudować. Teraz Berlin jest turecki , niemiec nie ma nic do powiedzenia a inne miasta powoli też przemieniają się w ten syf. Pieprze tolerancje wobec innych religi i nacji jeśli później oni mają mi mówić jak mam żyć na moim podwórku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimovit Re: Znów była awantura tureckim w kebabie na rzes IP: *.cust.tele2.pl 23.06.09, 22:20 pełna zgoda. Polaczki niech też wracają z wysp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przykre... Islam-Turcja-i takie tam...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 10:00 Jeżeli chodzi o Islam i Turkow to chyba nalezy cos na tym forum wyjasnic :) Fakt, że jest to zupelnie inna religia niz nasza, ale podobnie jak chcrzescijanstwo ma swoje korzenie i przeslania. Ksiazkowe definicje wsadzcie sobie do lamusa, podobnie jak idealizowanie nas jako chrzescijan. Wlasciwie to nimi nie jestescie krytykujac inna religie :) Islam zupelnie inaczej prezentuje sie w krajach stricte "arabskich", a troszke inaczej postrzegany jest w Turcji, a tam zalezy to rowniez od regionu :) Mozna to troche przyrownac do "wierzacy - niepraktykujacy", albo pseudo praktykujacy. W przypadku ramadanu od świtu do zmierzchu muzułmaninowi nie wolno spożywać żadnych pokarmów i nie wolno pić żadnych napojów :) Przez pierwsze dni wielu z nich owszem przestrzega tego zakazu. Jednak jak kazdy normalny czlowiek, ktory chodzi do pracy i prowadzi takowy tryb zycia, nie oszukujmy sie, bez jedzenia i picia w takich upalach jakie tam panuja, nie jest w stanie wytrzymac. Wiekszosc wiec zpomina o Ramadanie po kilku dniach jego trwania. Nie uwazam ze nalezy ich za to potepiac, gdyz wystarczy przyjzec sie nam samym i wziac pod uwage chocby post jaki funkcjonuje w naszej religi i zadac sobie pytanie jak my tego przestrzegamy :) Nie chce mi sie juz pisac o wielozenstwie w Turcji, bo to zjawisko prawie nie obecne, a o samosadach rodzinnych to juz wogole. Co do uwag ze Islam zaleje europe, to nalezy to sprostowac i stwierdzic ze juz zalal. Nie mniej jednak nie uwazam tego za problem, gdyz chcielismy wolnej, demokratycznej wspolnoty, wiec ja mamy. Oni tak samo pracuja i chca normalnie zyc, niejdnokrotnie tam zarabiaja o wiele mniej niz u nas podrzedny pracownik. Skoro maja szanse na poprawe swojego bytu, to wlasnie tak robia, dokladnie jak ktos powyzej zauwazyl ze my wyjezdzamy do UK wlasnie w tym samym celu :) Chodzi mi glownie o to ze wielu z osob tu piszacych widzi czubek wlasnego nosa i ma bardzo plaskie myslenie, pt, my, ja, nasze, moje ? Co do zalania rzeszowa przez obcokrajowcow to skomentuje to tak hahahahahaah Co ich tutaj czeka? Jakie perspektywy maja w Mojzeszowie? Nedzny rynek pracy? Zycie od 1-go do 1-go? Wyobcowanie? Musi sie jeszcze wiele zmienic zebym mogla w koncu powiedziec, ze mieszkam w fajnym tolerancyjnym panstwie i miescie..... Odpowiedz Link Zgłoś