Dodaj do ulubionych

Pizzeria VIVA - nidy więcej

IP: *.rzeszow.mm.pl 17.08.08, 21:35
Wiem ze istniej podobny wątek, ale nt innej pizzerii. Po moim ostatnim zamowieniu pizzy w Vivie uwazam ze nalezy im sie osobny temat. Nie zamawiajcie pizzy przez telefon bo to co dostaniecie to przypalone, stare, spleśniałe ciasto odgrzewane i skladniki ktorych termin waznosci dawno sie skonczył. Ser twardy i pachnący pleśnią a nie zamawiałam pizzy z serkiem plesniowym. Pizza nie nadawala sie do zjedzenia i nawet moj pies, który je wszystko tym razem nie chcial tego tknac. Pomine juz fakt ze zamawialam ciasto grube i powtarzalam trzy razy osobie ktora przyjmowala zamowienie ale widocznie zbyt malo. Tragedia, kiedys mieli tam dobra pizze ale to co teraz tam przyrzadzaja nie nadaje sie nawet dla psa.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: 88.156.163.* 18.08.08, 11:41
      www.pizzerie.rzeszow.pl/ tu są opinie o pizzeriach opisz ją!
      • Gość: m Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.nm.e-zet.pl 19.08.08, 12:20
        jadłam tam kiedyś kebaba- był niezły

z pizzeri to na uwagę zasługuję tylko Avanti

część pizzeri zastanawia mnie jak to możliwe, że nadal istnieją- jak taki syf
        serwują
      • Gość: Właściciel VIVY Pizzeria VIVA - zawsze wysoka jakość IP: *.krak.tke.pl 04.10.08, 17:02
        Prowadzę VIVĘ od 10 lat zawsze szczyciłem się tym , że mimo dużej
        konkurencji świetnie radzimy sobie na rynku gastronomicznym. Sam
        osobiście codziennie robię zakupy i gwarantuję za jakość kupowanych
        produktów. Ser dostarcza mi mleczarnia od lat ta sama więc nie
        wierzę w te dziwne historie o starym serze. Ser jest wiórkowany w
        mleczarni i pakowany w opakowania 2 kg w osłonie obojętnego gazu
        dzięki temu ser jest długo swieży bo otwieramy na raz tylko jedno
        potrzebne opakowanie a reszta dostawy leży w lodówce . Jeżeli
        zdarzają się jakieś niedoparzenia typu zimmna pizza w co też ciężko
        mi w uwierzyć bo chyba jako jedyna pizzeria posiadamy torby
        termiczne do przewozu pizzy podgrzewane prądem z gniazda zapalniczki
        samochodu więc pizza raczej zimna nie dojedzie chyba , że korki są
        nienormalnie duże tak jak to miało miejsce z okazji wyścigów
        kolarskich w takim przypadku należy to zgłaszać kelnerce a postaramy
        się to jakoś zrekompensować.Jeżeli chodzi o personel i jego
        podejście do klienta to zawsze można złożyć skargę do mnie osobiście
        mój numer telefonu znajduje się w wizytówce pizzerii w Info
        podkarpackim. Pozdrawiam wszystkich wielbicieli pizzy z VIVY .
      • Gość: viola Re: Pizzeria VIVA - najlepsza :) IP: *.rzeszow.mm.pl 13.10.08, 18:18
        to chyba jakiś niedoceniony konkurent rozpoczął ten żałosny temat... :/
        najłatwiej siebie podnieść na duchu pogążając innych :/ no cóż...

Pizzeria VIVA jest jednyną jaką odwiedzamy...:) pyszna pizza,kebab, wyborne
        sałatki i najlepszy na świecie bigcheesburger !! :DDD pycha:D

ps.. no i klimat ;)
        • Gość: Borówka Pizzeria VIVA mniam :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 20:32
          Dokładnie to na pewno konkurencja, a tak naprawdę Pizza w Vivie jest całkiem dobra :) a sałatki rewelacja i do nich pycha cieplusie bułeczki- mniam !!!!!!POLECAM !!!!!!!!
    • Gość: wrrr Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.19.165.5.osk.enformatic.pl 19.08.08, 17:49
      "Najlepsza" pizzeria-mordownia jest na ul. Małopolskiej czy Podhalańskiej (koło sklepu).Nie pamiętam nazwy (Amore?). Jak zobaczyłem tam kucharza jak gniecie ciasto, z papierosem w pysku, to oczom nie wierzyłem... :-(((
      • Gość: Gringo Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.intertele.pl 19.08.08, 21:04
        Jedyna dobra Pizza w Rzeszowie to ta w Keksie w Plazie. Cos ala
        włoska prawdziwa pizza. Co prawda we Włoszech jest lepsza ale w
        Rzeszowie rewelacyjna.

W Polsce natomiast najlepsza pizza to ta:

www.lagrotta.dei.pl/
        Knajpa włoska znajduje się niedaleko dworca głównego w Katowicach i
        podają tam wspaniałą pizze.
        • Gość: anna Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.rzeszow.mm.pl 19.08.08, 21:20
          "Jedynie dobra, najlepsza, tylko" to są ogólniki zupełnie
          nieprzystajace do czegoś co jest indywidualnym smakiem. Nawet we
          Włoszech w okolicach gdzie dużo Amerykanów, Niemców i Polaków też
          robi sie pizze pod nich. I stawia sie keczup na stole. Co nie ma
          wiele wspólnego z pizzą.
          • Gość: gogel Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.krak.tke.pl 08.09.08, 21:14
            dla mnie super pizza jest w pizzeri "kryjowkapizza" full składników i cisto
            smaczne polecam !!!!!!!!!!!!! jadłam wczesniej w pc ale jak mi przywiezli 3
            salami na 50cm pizzy to wyrzuciłam ją do kosza. Polecam również marias i pippo w
            boguchwale dla mnie te 3 sa najlepsze :D
            • aimm Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej 08.09.08, 21:26
              Ja bardzo lubię "Marini" na Słowackiego,
              ale najbardziej ADM w Jarosławiu - można zjeść pyszną pizzę,
              a klimacik jest extra!
              • Gość: bartolini Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: 84.38.160.* 10.09.08, 08:39
                Wy sie głuptaczki czepcie normalnego jedzenia , ziemniakow , kapusty itd ! A nie
                jakiś podrobionych wynalazkow , a potem celulit i prostata ! I jeszcze popijają
                to tym końskim moczem (Coca Cola ) Ptfu !
                • aimm Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej 10.09.08, 10:43
                  Ależ Bartolini żyjemy na szczęście w wolnym kraju
                  i każdy je to co lubi.
                  Jedz sobie kapustę jak ją lubisz, ja Cię nie nazwę z tego powodu głuptaczkiem,
                  tylko miej świadomość ,że to może być "muzyczna" potrawa :)

A i coli pić nie musisz jak nie lubisz, ja lubię , piję
                  i nie mam cellulitu , a pizzę jadam z ogromną przyjemnością
                  • Gość: b Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: 84.38.160.* 11.09.08, 17:36
                    Wiesz ... Kto nie chce słuchać - ten musi cierpieć , ja tylko dobrze radze a
                    owoce wyjdą po latach korytkowego pysznego jedzenia .
                    • aimm Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej 11.09.08, 19:21
                      Wiesz...po latach może okazać się ,
                      że mniej się cierpi po zjedzeniu dobrej pizzy,
                      niż kapusty koniecznie z zasmażką
                      czy ziemniaków dobrze pomaszczonych smalczykiem ze skwareczkami:):):)
                    • Gość: anna Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.rzeszow.mm.pl 12.09.08, 00:00
                      Szkoda, że niestety masz duzo racji i pizza w wydaniu powszechnym
                      nie ma nic wspólnego z klasyczną dobrą pizzą. To co powszechnie
                      kupowane to niestety nafaszerowane poprawiaczami smaku z nieodzownym
                      keczupem i tłuszczem, gdy tymczasem mozzarella z klasyki pizzy jest
                      jednym z lżejszych serów. Pizza od kiedy została spopularyzowana
                      przez Amerykanów została tez sprofanowana i dlatego zalicza sie ja
                      do fast foodów. Klasyczna włoska pizza jest zdrowa i pyszna.
                      • aimm Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej 12.09.08, 08:45
                        Oczywiście, i tylko o takiej jakościowo dobrej pisałam.
                        Bartolini widocznie próbował tylko fast food-owej.:)
                        • Gość: anna Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.rzeszow.mm.pl 12.09.08, 13:22
                          Napisał trochę prowokacyjnie, ale faktycznie 90% pizzerii sprzedaje
                          fast-foodowy syf.
                          Za to z tą kapustą i ziemniakami ma sporo racji. Bardzo zdrowe i
                          wcale nietuczące jeśli nie pływają w tłuszczu.
                          • aimm Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej 12.09.08, 15:12
                            Gość portalu: anna napisał(a):

> Za to z tą kapustą i ziemniakami ma sporo racji. Bardzo zdrowe i
                            > wcale nietuczące jeśli nie pływają w tłuszczu.

Jasne , ale niestety w polskim wykonaniu i przekonaniu zazwyczaj pływają :)
                            • Gość: anna Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.rzeszow.mm.pl 12.09.08, 15:29
                              To fakt pływają, a szkoda , bo choć niby jestesmy potęga
                              ziemniaczana to "mordujemy" te pyszne ziemniaki i traktujemy je jako
                              gorsze warzywa. Kapusta za to jest dość pracochłonna, ale tez
                              przepyszna. Faktycznie moze być ciężkostrawna, ale wystarczą
                              przyprawy. Ja ze względu na czasochłonność potraw z kapusty robię je
                              rzadko, ale uwielbiam. Młoda kapusta z koperkiem, surówka z młodej
                              kapusty lub z kiszonej i bigos z połaczenia kiszonej i świezej to
                              mistrzostwo świata.
                              • aimm Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej 13.09.08, 07:16
                                Pyszny bigosik ! mmmmmmmm... to faktycznie poezja smaku:)
                                A ziemniaki odpowiednio "zrobione" uwielbiam.
                                Co nie znaczy ,że nie lubię dobrej pizzy - lubię i jeść będę, niekoniecznie
                                popijając colą, wolę mocną herbatkę.
                                A colę pijam z przyjemnością przy innych okazjach:):):)
                                • Gość: anna Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.rzeszow.mm.pl 13.09.08, 11:57
                                  Ja też lubie bardzo dobrą pizzę, choc jem rzadko, bo lubię tez wiele
                                  innych rzeczy(np. kilka dni temu miałam smak na pizzę, ale
                                  pomyślałam, że jest teraz taka fura pysznosci jesiennych, że trzeba
                                  korzystać- z papryki, cukinii, bakłażana, tak jak wiosna najadam sie
                                  młodą kapustą i ziemniakami młodymi z koperkiem).
                                  Ale rzeczywiscie trudno czasem trafić na dobrą pizzę. Najgorsze, że
                                  kiedy nam sie wydaje, że trafiliśmy na swoją i tylko tam będziemy
                                  zamawiać okazuje się, ze kolejny raz otrzymujemy zupełnie inną- inne
                                  ciasto, inny sos pomidorowy czy ser. Podobno zależy to od kucharza
                                  na zmianie:)
                                  • anickk Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej 13.09.08, 14:46
                                    Nie naleze do maniakow pizzy ale jakis czas temu jadalam w Vivie i
                                    byla calkiem ok. Brakuje mi natomiast typowej polskiej kuchni, bo tu
                                    dzie mieszkam nie maja np. mojej ulubionej kapusty kiszonej czy
                                    bialego twarozku (jest tylko slony albo bardzo slony), wiec o
                                    nalesniczkach z serkiem moge pomazyc:(. To tylko zaledwie 2
                                    przyklady bo wiele produktow, ktore moge kupic w Polsce i zrobic cos
                                    z naszej kuchni jest tutaj niedostepna, mimo ze kuchnia lokalna
                                    rowniez jest super od czasu do czasu zjadloby sıe cos nawet
                                    plywajacego w tluszczyku;)
                                    • coralin Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej 13.09.08, 15:13
                                      Brak kiszonek(ogórki kiszone, kapusta) i twarogu to chyba największa
                                      bolączka Polaków na obczyznie. Spróbuj do naleśników dodać ricottę,
                                      bo pewnie dostępna. Nie to samo, ale ujdzie.
                                      Mnie z kolei kiedy pomieszkiwałam gdzie indziej brakowało polskiego
                                      chleba i miałam dosć- swoja drogą pysznych bagietek:) Pamiętam po
                                      powrocie, że zanim ukroiłam to musiałam sie nawąchać, nasycić
                                      najpierw zapachem, a potem smakiem:)
                                      • anickk Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej 13.09.08, 15:37
                                        coralin napisała:

> Brak kiszonek(ogórki kiszone, kapusta) i twarogu to chyba
                                        największa bolączka Polaków na obczyznie.

Robie z tego slonego krokiety z nadzieniem jak do naszych ruskich
                                        pierogow, nadaje sie znakomicie i tak tez smakuje. Co do kiszonek to
                                        maja ale tylko z korniszonow ale tez strasznie slone i ostre:(.
                                        Kapusty kiszonej niestey brak:(. Natomiast zmiast twarogu (jako
                                        slodkie nadzienie do nalesnikow) daje jogurt (wysmienity zreszta)
                                        plus cukier waniliowy, jednak smak tych nalesnikow nie jest juz taki
                                        jaki z naszego polskiego twarozku. Brak mi tez buraczkow cwiklowych:
                                        (. Jednak te i inne braki naszych rodzimych produktow rekompensuja
                                        mi roznorodne warzywka owoce, ktorych tutaj okragly rok pod
                                        dostatkiem i przede wszystkim...przyprawy, pod tym wzgledem jestem w
                                        raju:)

coralin napisała:

> Mnie z kolei kiedy pomieszkiwałam gdzie indziej brakowało
                                        polskiego chleba

Ja jem tylko ciemne pieczywo (na szczescie mam tu duzy wybor) wiec
                                        nie narzekam. Biale pieczywo (lokalne) przypomina nasze buleczki
                                        wiec tez jest ok:).

ps Dzieki za pomysl z ricotta:)

• aimm Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej 13.09.08, 18:45
                                    Ja mam wypróbowaną pizzę w dwóch pizzeriach,
                                    chociaż najlepsza jest ta w Jarosławiu w ADM-ie .
                                    Nigdy nie spotkałam się tam z różnym ciastem(poza grubością do wyboru) czy
                                    dodatkami:
                                    • liztooney Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej 13.09.08, 20:09
                                      ADM w Jarosławiu robi dobrą pizzę?
                                      Starają się robić dobrą autoreklamę(aż dwa wpisy od nich)a jak wiemy
                                      dobra reklama dzwignią handlu!
                                      • aimm Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej 14.09.08, 07:41
                                        Nie widziałam ich wpisów, ale jedzonko,
                                        w tym pizzę mają naprawdę dobre.
                                        Znam smak pizzy oryginalnej włoskiej i próbowałam pizzy w różnych miejscach. Ta
                                        z ADM jest naprawdę dobra :)
                                    • Gość: anna Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.rzeszow.mm.pl 14.09.08, 10:20
                                      A ja miałam ulubioną pizzerię, ale ze 2 razy dostałam na niedobrym
                                      cieście i sosu pomidorowego było maleńko. Zrezygnowałam z nich na
                                      jakiś rok(tym bardziej,że mieści sie daleko ode mnie), ale z miesiąc
                                      temu zamówiłam i to była poezja pyszności. Więc chyba się z nimi
                                      przeproszę:) Z kolei ta pizzeria, która jest blisko trzyma zawsze
                                      równy poziom sosu (pyszny)i sera, ale ciasto jest nie takie jak
                                      lubię.
                                      • aimm Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej 14.09.08, 10:38
                                        Tam gdzie ja lubię pizzę sosy (dwa)są zawsze dobre, ser w porządku, ciasto też
                                        jest zawsze takie samo - i do wyboru cieńkie lub grubsze,
                                        Zawsze wybieram to cieńkie.:)
                      • Gość: piz Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.08, 08:48
                        Wszystkim polecam pizzerie SCORPION na Baranówce 4 oraz SKALAR
                        również na B4. Scorpiona uważam w ogóle za jeden z lepszych lokali
                        jeśli chodzi o jedzenie.
                        • Gość: bartolini Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: 84.38.160.* 12.09.08, 23:06
                          Aniu ! Kocham Cię ! (bezinteresownie)
        • neotp82 Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej 09.11.14, 15:06
          a ja polece Pizzerie Przyjaciele koło WSIZu dla mnie super jak ktos próbował to może potwierdzić :D www.przyjaciele.rzeszow.pl/
    • Gość: d Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: 78.133.190.* 13.09.08, 21:35
      Czytałem kiedyś na forum ze chwalili pizze w la sueva. Zamówiłem salami (max) i
      totalne zaskoczenie. Ciasto do kitu i w dodatku jakiś gorzki ser. Zjadłem
      kawałek i poszło w kosz. NIE POLECAM !!!!!!!!
      P.S. Były jakieś sosy dodatkowo ale nie próbowałem, wg. mnie do pizzy nie
      powinno się dodawać żadnych ketchup'ów itd.
      • Gość: margo Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.19.165.17.osk.enformatic.pl 20.09.08, 13:33
        Jesli chodzi o pizze z Vivy to tez kiedys tam jadłam na miejscu i
        byla dobra wiec podobnie jak osoba ktora zalozyla ten temat kiedys
        zmaowilam pizze do domu i niestety potwierdzilo sie prawie wszystko
        co bylo tu napisane., Nie szanuja tam w ogole klientow, bo chyba
        wiedza ze nikt nie otwier pizzy przy dostawcy. Pizza byla zimna i
        twarda a dodatki podejzanie pachnialy. Mysle ze tym powinien sie
        zainteresowac nie wiem sanepid bo zjedzenie tego czegos grozi
        problemami zdrowotnymi.
    • Gość: Właściciel VIVY Pizzeria VIVA Zawsze wysoka jakość IP: *.krak.tke.pl 04.10.08, 17:28
      Każda pizza w mojej pizzerii jest pieczona indywidualnie dla klienta
      zaraz po złożeniu zamówienia a ciasto jest robione codziennie i nie
      jest przechowywane dłużej jak do zamknięcia pizzerii,także historia
      o odgrzewaniu pizzy i starym cieście to bzdura.Mąkę dostarcza mi
      młyn z Trzciany zapas wystarcza na 3 dni. Skąd informacja o
      przeterminowanych produktach po terminie ważności? Przynajmniej raz
      w miesiącu mam kontrolę z Sanepidu (podobnie jak inne pizzerie)i w
      przypadku potwierdzenia takich informacji pizzeria zostałaby już
      dawno zamknięta. Dodatki są kupowane codziennie i zawsze swieże
      dowożone z hurtowni. Regularne robimy kontrolę wsród zapasów i takie
      sytuacje jak opisana nie mogą mieć miejsca to po prostu bzdura.
      Jeszcze uwaga nie karm psa pizzą są specjalne karmy dla psów a psy
      faktycznie za pizzą nie przepadają więc to , że pies nie chce jeść
      pizzy z VIVY świadczy o tym ,że on jest mądry....
    • Gość: znajomaVIVY Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 17:56
      niestety,ale musze sie zgodzic,RAZ zamowilam pizze z VIVYpierwszy i ostatni!
      zawsze zamawiam z AVANTI,ale ALFORNO z Jagiellonskiej-jest pyyychaaaa
      jeste jeszcze jedna,gdzie jest znakomita-kolo kina ZORZA,w HELIOSIE mieli
      doskonala,szkoda,ze zrezygnowali!
      • Gość: pijany student Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: 79.139.88.* 05.10.08, 19:05
        lalala
        • Gość: mar Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.wist.com.pl 05.10.08, 20:32
          myśle że większość wypowiedzi to chęć dokopania konkurencji albo darmowa
          kryptoreklama.Prawda jest taka że jakość pizzy zależy od pizzera oraz jakie
          składniki i ich proporcje zaleca mu właściciel pizzerii.Wiekszość jadłodajni w
          pogoni za zyskiem oferuje wielkie,grube mączne placki ze śladowym dodatkem
          warzyw,mięs i sera.Jak ktoś był we Włoszech to wie że tam proporcje pizzy są
          odwrotne.Cieniutkie ciasto jest dodatkiem do reszty.Sosy także powinny być
          podawane osobno,niekoniecznie w gotowych opakowaniach z Tesco.Co do "szarganej"
          pizzerii to kiedyś nie mogłem zamówić pizzy którą chciałem bo "nie było
          ciasta"-co może świadczyć że cizsto nie było robione na miejscu.Jeśli chodzi o
          "fast foody" to większośc tego co jemy to przemysłowe mrożonki
          podgrzewane-przypiekane przed sprzedażą.Szczególnie irytują mnie szczególnie w
          weekendy brudne stoliki i podłogi,zagrzybiałe i wlgotne ściany ,i
          obsługa-wystrojone cizie flirtujące ze swoimi znajomymi i popalające papieroski
          przed wejściem lub na zapleczu
          • Gość: anna Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.rzeszow.mm.pl 05.10.08, 21:51
            Sosy do pizzy osobno? Sos pomidorowy jest integralną częscia pizzy i
            niczym jej nie trzeba "paciać" po podaniu. Te keczupy i sosy
            czosnkowe zimne na cieplą pizze to na pewno nie ma nic wspólnego z
            włoską klasyczną pizzą.
            We Włoszech podaje sie za to ocet winny lub balsamiczny i oliwę z
            oliwek na stół, bo sałat tam sie nie doprawia wcześniej tylko na
            stole- właśnie tym octem winnym i oliwą.
            • Gość: mar Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.wist.com.pl 05.10.08, 23:58
              poczytaj dokładnie to co napisałem i przejdź sie po północy np w sobote po
              rzeszowskich hamburgerowniach to pojmiesz że nie chodzi o zwyczaje konsumenckie
              miłośników pizzy w słonecznej italii ale całokształt podejścia rzeszowskiego
              fastfood biznesu do klienta.Na lekko terapię otrzeźwiającą proponuję udać się do
              sfinxa.Nie
              • Gość: mar Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.wist.com.pl 06.10.08, 00:09
                c.d. nie powiem ze by to była hells kitchen ale jest przynajmniej kulturalnie i
                czysto
              • Gość: anna Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.rzeszow.mm.pl 06.10.08, 16:24
                Zgadzam sie z Twoja wypowiedzią generalnie, ale odniosłam sie do
                fragmentu, że sos do pizzy podaje sie osobno we Włoszech(jak
                napisałeś). Nieprawda. Te sosy czosnkowe, keczupy na stole to dla
                Włocha barbarzyństwo i profanacja. Wystarczajacej wilgoci daje sos
                pomidorowy, miękka mozzarella i niczym nie ciapie sie pizzy po
                upieczeniu. Ale ja nie winiłabym robiących pizzę w Rzeszowie, bo idą
                za potrzebami i gustami ludzi.
                Częśc z nich nie specjalizuje sie w pizzy, częsć liczy na szybki
                zysk i z czasem znika z rynku.Częsć choc robi twory pizzopobobne
                utrzymuje sie, bo ludziom smakuje i mnie nic do tego, bo o gustach
                sie nie dyskutuje.
                I tak najohydniejszą pizzę w życiu jadłam nie w Polsce:)
            • anickk Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej 06.10.08, 11:20
              Gość portalu: anna napisał(a):

> We Włoszech podaje sie za to ocet winny lub balsamiczny i oliwę z
              > oliwek na stół

Nie tylko we Wloszech tak sie podaje;)
              • Gość: anna Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.rzeszow.mm.pl 06.10.08, 16:11
                Wiem, wiem, w krajach sródziemnomorskich czyli wszędzie tam gdzie
                docenia sie świeżośc produktów i czyste smaki nie zabija sie ich. U
                nas "do wszystkiego" dodaje sie keczup i majonez, który ratuje
                najpodlejsze składniki i z nimi da sie zjeść "starego buta".
                • anickk Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej 09.10.08, 15:05
                  Dokladnıe..
          • Gość: Paula Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 21:55
            JEZU-chłopie,kocham Cię-całe sedno sprawy ująłeś w tych kilku słowach!
            • Gość: Paula-do mar Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 21:56
              to było do osoby o nicku "mar"
              • Gość: mar Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.wist.com.pl 05.10.08, 23:52
                cały się rumienie ; )
                • Gość: Stefan Viva to to co lubię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 10:07
                  Często jem kebaby w Vivie i są bardzo smaczne . Część wypowiedzi
                  tutaj jest wcale nie na temat.
                  • Gość: anna Re: Viva to to co lubię IP: *.rzeszow.mm.pl 07.10.08, 16:48
                    No Twoja tym bardziej, bo piszesz o kebabie:)))) Zalezy co uznamy za
                    słowa, opinie -klucze: pizza, pizzeria Viva czy krytyka pizzy w
                    pizzerii Viva. Dla wiekszosci takim słowem inspirującym do dyskusji
                    w tym wątku okazała sie "pizza", dla Ciebie "pizzeria Viva"(i kebaby
                    w niej:)
                    W zasadzie na temat byłyby tylko wpisy potwierdzajace tezę z tytułu,
                    a autorowi nie wiadomo czy chodziło o dyskusję czy o antyreklamę.
                    Przypomina to raczej styl przedszkolaka, który krzyczy " A Józek
                    jest głupi". I w sumie chce tylko to wykrzyczeć, bo jak tak
                    przyjrzeć sie tytułowi wątku to chyba o to chodziło:) Raz po raz
                    wpadaja na różne fora tacy furiaci z okrzykami "uważajcie
                    na...", "ostrzegam przed...". Bardzo często ich wypowiedzi są bardzo
                    subiektywne, okraszone tysiacem wykrzykników:) I potem wchodząc za
                    jakis czas na forum dziwią się, że powstała z tego dyskusja.
                    • Gość: Stefan Viva to to co lubię IP: *.krak.tke.pl 07.10.08, 23:55
                      Temat głowny uciekł a pozostał tytuł który sugeruje ,że pizza tam
                      jest kiepska a wiele znajomych osób tam chodzi i nie slyszałem
                      takich negatywnych opinii a wręcz przeciwnie. Zresztą ta pizzeria
                      jako jedyna w Rzeszowie wystąpiła w filmie "KOROWÓD" Jerzego Sthura
                      (widziałem)to świadczy przynajmniej o tym , że jest tam klimat .
                    • Gość: Stefan Viva to to co lubię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 11:01
                      Anno ja piszę o pizzerii i o kebabie bo jestem tam parę razy na
                      tydzień i nie zauważyłem by działy się tam jakieś dziwne rzeczy.
                      Jedzenie ( burgery, kebaby ) jest smaczne dodatków dużo. Obsługa w
                      normie raz lepiej raz gorzej a z tego co piszą niektórzy to by
                      wynikało , że tam się nie da zjeść a moim zdaniem jest tam
                      sympatycznie i zawsze jest parę osób. No ale jak niektórzy kupują
                      pizzę aby nią karmić psa i jak on nie chce jeść to to jest
                      miernikiem tego czy pizza jest smaczna gratuluję pomysłowośći. Tym
                      się powinno zająć Towarzystwo Opieki Nad Zwierzętami a tym gościem
                      lekarz specjalista.
                  • Gość: Monia Re: Viva to to co lubię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 10:03
                    Ja jadam sałatki-mniamu...:-) Spróbujcie koniecznie też koktajli
                    owocowych i soków wyciskanych ze świeżych owoców-w żadnej pizzerii
                    sie z tym nie spotkałam a tu proszę jaka niespodzianka...:-)
                • Gość: pizzożer Pizzeria VIVA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 10:22
                  ja lubię i cienkie i grube ciasto w większości pizzerii można
                  zamówić jakie się chce w vivie też...
    • Gość: Klient Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.rzeszow.mm.pl 07.10.08, 17:00
      Jadłem pare razy w Vivie pizza była dobra oraz szanuje że (być może własciciel)
      wypowiada się w tym temacie. Aczkolwiek jadłem raz u was spaghetti carbonara i
      wiele zostawialo do zyczenia, nie wymagam, żeby było takie jak w Keksie czy Da
      Vinci ale było na bardzo niskim poziomie.
      Jeżeli chodzi o bardzo dobra pizze polecam pizzerie Scorpion oraz Keks
      Pozdrawiam
      • Gość: właściciel VIVY VIVA Staramy się bardziej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 10:50
        Proszę o to by uwagi krytyczne były bardziej konkretne to , że ktoś
        kiedyś nic mi nie mówi. Przecież za zrobienie pizzy odpowiadają
        konkretni ludzie którzy pracują w określone dni tygodnia. Jeżeli są
        państwo niezadowoleni z pizzy czy obsługi to bardzo proszę o kontakt
        moje dane są na wizytówce internetowej pizzerii można znależć przez
        google albo na stronach www.viva.ipr.pl lub www.vivapizzeia.rze.pl
        proszę o smsa albo złożenie skargi na tym forum.Wszystkie uwagi są
        dla mnie bardzo ważne.Piszę to ponieważ widzę , że część wypowiedzi
        ma na celu tylko podgrzanie dyskusji i oszkalowanie pizzerii do
        której jednak chodzi ok 300 osób dziennie . Pisanie więc o
        podmokłych i zagrzybiałych ścianach jest wierutną bzdurą także o
        paleniu tytoniu na zapleczu też bo w Naszej pizzerii nie palimy od
        samego jej otwarciaczyli 1998 roku o czym informuje stosowna
        tabliczka. Wymagajcie jakości i bądzcie dobrze obsługiwani mi też na
        tym zależy . Pozdrawiam
        • Gość: STAŁY KLIENT :) imRe: VIVA Staramy się bardziej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 21:17
          w nawiązaniu do wszystkich watków mogę stwierdzić że jako stały
          klient jestem zadowolony z pizzy która jest tam oferowana , owszem
          bywam w innych lokalach i mogę śmiało swierdzić że WSZĘDZIE zdarzają
          się tzw.wpadki (ostatnio 3 razy z rzędu w sfinksie) ale wracam
          zarówno do innych lokali jak i do VIVY - nie dajmy się zwariować
          kazdemu może sie zdarzyć wpadka ale z tego co wiem to właściciel
          pizzeri jest bardzo otwarty i można się z nim dogadać.
        • Gość: karolek viva jest spoko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 21:23
          powiem krótko bywam tam i wracam i jestem zadowolony, pizzeria stoi
          frontem do klienta a ostatnio nawet w cenie jaka byla dostajesz
          większą i smakuje tak samo, polecam chikenburgery i sałatki
          rewelacja a do tego przywiozą do pracy na szybką przekąskę.
          POLECAM !!!!!!!!
          • Gość: ~~~~PORUSZONA~~~~ do zbulwersowanych !!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 21:29
            mam propozycje dla tych cierpiętników którym tak bardzo pizza nie
            smakuje jesli są tacy idealni ,nieomylni,cudowni i wszechstronnie
            uzdolnieni (pewnie to same grube ryby-hihihihi) to proszę otworzyć
            pizzerię z Waszych snów gdzie każdy będzie zadowolony- no właśnie
            każdy po chwili zastanowienia sie dojdziecie do wniosku że takiej
            nie będzie nigdy !!!!!! bo się nie da, więc radzę troszkę
            wyrozumiałości na przyszłość bo każdemu może się zdarzyć.
            • Gość: animal friend do zbulwersowanych !!!!!!!!!! IP: *.krak.tke.pl 09.10.08, 00:05
              Zróbmy zrzutkę na tego błazna który karmi psa pizzą może kupi psu
              coś co psy lubią . Może on sam spróbuje psiej karmy dla odmiany . Na
              pewno nie zaszkodzi a może mu się polepszy z głową!!!!
            • Gość: popieram poruszoną popieram poruszoną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.08, 12:13
              poruszona jesteś super lepiej tego nie mogłaś ująć , ci idealni
              niech sami otworzą własną a nie szukają dziury w całym.
          • Gość: Roxi :-) Re: viva jest spoko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.08, 11:14
            A mi w VIVIE pizza smakuje!!! a do tych którzy narzekają na jakość
            pizzy przy dostawie do domu-pamiętajcie że pizza jest
            najlepsza,jedzona zaraz po wyjęciu z pieca!!!! Spróbujcie koktaili
            owocowych są super!!! Zawsze jak przechodzę w pobliżu to wstępuję....
        • Gość: ---witia---- dobre jedzonko.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.08, 15:01
          jestem w szoku, bo nigdy nie spotkałem się z niesmacznym jedzeniem w
          pizzerii VIVA. Pizza świetnie wypieczona, zawsze cieplutka i
          smaczna. Dostarczali mi też do domu i też gorąca i apetyczna. Ci co
          tak narzekają to chyba pomylili pizzerie...albo był to wyjątkowy
          przypadek.Pozdrawiam smakoszów pizzy... a tak na marginesie to
          spróbujcie też tam innych dań, niczego sobie :-)
          • Gość: anna Re: dobre jedzonko.... IP: *.rzeszow.mm.pl 09.10.08, 15:30
            Rozumiem oburzenie krytyką i antyreklamą, która Wam ktos zrobił, ale
            nie przeginajcie teraz z tą "reklamą", bo czuć na kilometr, że pisze
            to jedna osoba choć o różnych porach i z różnych komputerów.
            Zgadzam się, że wpadka moze sie zdarzyć kazdemu i nie było co
            podnosić larum na forum i robić antyreklamy.
            Pisałam o mojej ulubionej pizzerii- im tez się zdarzyło zaliczyć
            wpadkę, ale wróciłam do nich. Choc w sumie pizze jem bardzo rzadko.
            A sałatki i świezo wyciskane soki są godne pochwały. Mam nadzieję,że
            sałatki robione na świeżo:)
    • Gość: Eve Pizzeria viva the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 20:59
      Osobiście uważam że pizzeria viva jest jedyna pizzeria w Rzeszowie która robi
      naprawde dobre pizze. Ciasto jest miękkie , ser rozciaga sie na 0.5 metra ,
      nigdy nie załują składników , ciasto w pizzy nie jest zakalcem!!!! Ten kto
      założył ten temat musi naprawde obawia sie konkurencji , skoro takie bzdury
      wypisuje ktore napewno nie sa poparte faktami. Kazdy moze sie przekonac na
      wlasnej skorze .
      • Gość: mar Re: Pizzeria viva the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wist.com.pl 10.10.08, 21:32
        oooo,szef znalazł wątek o swoim lokalu w necie i nagle jak z rekawa posypały się
        pochwały :)
        • Gość: ada Re: Pizzeria viva the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 21:58
          Toskania - to pizza, w Polsce to namiastki, lepsze lub gorsze. Jaki sos? jaki majonez? Włoch by sie uśmiał, a ketchup to obciach! Nie ma to jak dobra polska kuchnia...
        • Gość: stała klienta a'la pizzeria "pizza" dobty żart IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.08, 20:16
          JAK DLA MNIE TO PIZZA TAM KIEDYŚ BYŁA LEPSZA OSTATNIO NIE NADAJE SIE
          DO ZJEDZENIA,PERSONEL NIEKUMATY, MYSLĘ ŻE POWINNA ZMIENIĆ NAZWĘ NA
          A'LA PIZZERIA, ZGADZAM SIĘ Z MAR - UJĄŁ TO BARDZO DOKŁADNIE, NA
          OPINIE PRACUJE SIĘ LATAMI A NIE DNIAMI .
    • Gość: Robert K. Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 17:31
      Moim zdaniem powinniscie skosztować pizzy w da'grasso , to dopiero
      syf!! Ciasto w da'grasso jest twarde i czesto przypalone , ciasto w
      vivie jest gruge i miekkie , składniki w da'grasso sa poprostu
      wsypywane na pizze nad seropodobnym wyrobem , a składniki w vivie sa
      wtopione w ser ! Pyszności!! . Jesteście żałośni...
    • Gość: dzidek Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 00:57
      Qrde no SZOK!
      Na jaką pizze ale akurat narzekanie na VIVE mnie dziwi!!!
      Jest jedną z dłużej działających w mieście i nadal trzyma dobry poziom, ostatnio
      widziałem, że powiększono menu - polecam sałatki ;)
      Już dużo więcej razy "naciąłem" się na Dextera!

Ma jeszcze jedną bardzo ciekawą cechę "in plus" - pizzeria wystąpiła w
      Korowodzie Stuhr'a ;)))

Wszystkim smacznego ;)
      aż sobie chyba zamówię, bo nabrałem smak ;))
      • Gość: marta co ma film do jakości pizzy ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.08, 15:22
        zastanawia mnie co ma wspólnego kręcenie filmu z jakością pizzy tam
        podawanej ? jak dla mnie nie za wiele, no ale nie ma jak "znajomi"
        • Gość: kinoman co ma film do jakości pizzy ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.08, 15:58
          A Ty Marto byłaś w tej pizzerii czy tylko tak dla podtrzymania
          rozmowy. Jeżeli pizzerii jest w rzeszówku 50 a film krecili właśnie
          w tej VIVIE to świadczy przynajmniej o tym , że ładnie wychodzi na
          zdjęciach.
          • Gość: marta do kinomana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 10:34
            oczywiście że byłam inaczej bym sie nie wypowiadła ale powiem Ci że
            super trafnie to ująłeś że przynajmniej ładne zdjęcie w niej
            wychodzą bo pizza nie bardzo a ilośc pizzeri powinna tylko
            utwierdzić własćiciela że konkurencja nie śpi i powinien się
            bardziej postarać, zgadzam sie z Tobą .
    • Gość: iza Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 10:38
      super pizzeria , kebab pycha, miła obsługa polecam
    • Gość: iza super pizzeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 10:40
      polecam wszystkim, miła obsługa, kebab rewelacja
    • Gość: Matylda Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 12:48
      Gratulacje dla Pani, która podaje psu pizze. Może jeszcze siada Pani
      z nim przy jednym stole? A szczekać też Pani potrafi? :)) Nic
      dziwnego, że nie dogadała się Pani z obsługą VIVY.
      A tak generalnie rzecz biorąc jestem kientką tej oszkalowanej
      pizzeri. Może nie stałą, bo zamawiam też pizze w innych lokalach.
      Jednakże nie moge powiedzieć złego słowa o tym co tam podają. Pizza
      jest zawsze taka o jaką prosze i nie wyczułam tam żadnej pleśni. Na
      marginesie dodam, że jestem alergikiem (mam uczulenie na pleśń) i
      wierzcie mi, po takiej porcji trafiłabym do szpitala.
      Pozdrawiam.
      • Gość: misia Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.19.165.91.osk.enformatic.pl 15.10.08, 07:59
        Ja na miejscu tej Pani zadzwoniłabym do Pizzerii i załatwiłabym sprawę inaczej
        (gdyby rzeczywiście tak było). Chociaż szczekanie nie każdy zrozumie więc
        biedaczka wypisuje bzdury. Ja z synem jesteśmy conajmniej dwa razy w miesiącu w
        Vivie. Mój syn zjada pizzę a ja się delektuję pyszną sałatką. Czasami też
        zamawiamy pizzę do domu i jak dotychczas nie miałam żadnych zastrzeżeń. Więc
        może pani pomyliła pizzerie.
        I droga Pani proszę spojrzeć w lustro. Może to tam widziała Pani grzyba.
        I jeszcze jedno. Pies jedzący pizzę(z pleśnią czy bez) To chyba jakieś
        wynaturzenie ale jaki pan taki kram
        Pozdawiam
      • Gość: vob Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.wsiz.rzeszow.pl 28.10.08, 14:59
        Pleśń dawała się wyczuwać kilkakrotnie. Większym problemem jest
        jednak fakt, że pizza na dowóz jest zwykle spalona od spodu...oraz
        bardzo słona. Po kilku takich zamówiniach przrzuciłem się
        na "Piwnicę" i jest OK.
    • Gość: oli3.3 Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.08, 15:57
      .......
    • Gość: stały bywalec kebabporażka !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.08, 13:31
      bywam często z kumplami w vivie ale faktycznie nie dzieje się tam
      nic dobrego i smacznego ostatnio zjedlismy po kebebie i powiem że to
      była masakra może to leżało obok kebaba i nic więcej.
      • Gość: stały bywalec chamburger porażka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 19:19

dziś postanowilem odwiedzic 'vive' i chyba zrobilem to ostatni raz
        jest tam coraz gorzej....................
    • Gość: Rzeszowiak Re: Pizzeria VIVA - nidy więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.09, 14:29
      Do właściciela pizzerni!
      Słuchaj Pan, bo przepraszam ,ale straciłem cierpliwość!
      chodzi mi o pizze na telefon!
      zamówiłem w południe, czekałem 3 godziny!!!
      i ta historia powtórzyła mi się w ostatnim czasie drugi raz.
      Byliście moją ulubioną pizzernią, kiedyś też zamawiałem telefonicznie i
      mieściliście się w godzinie! baa w 40 minutach!
      no to jak to jest? takie poszanowanie dla klienta macie na tle konkurencji?
      a tutaj się Pan mądrzy,broni interesu, plecie głupoty o psie autora tematu itd!
      zawiodłem się....
      trochę szacunku do klienta i wywiązywania się z zamównienia!
      panski personel, pewna dziewczyna to też porażka, eh szkoda słów już....
      NIE POLECAM!
      acha!
      jak pańscy dostawcy mają problem ze znajomościa ulic, rzeszowa....
      to polecam jak nie mają , GPS-Y!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka