Dodaj do ulubionych

Windows 7 - przygotowania do premiery

02.09.09, 18:09
Demonstracja obejmowała odtwarzanie na laptopach tej samej płyty DVD. W
efekcie okazało się, że bateria notebooka z Windows 7 działała o 20 proc.
dłużej, niż takiego samego sprzętu z Vistą. Wniosek: użytkownicy mogą się
spodziewać, że nowy OS będzie zużywał 10 - 20 proc. mniej energii podczas
oglądania DVD. Koncern z Redmond oraz Intel odmówiły jednak odpowiedzi na
pytanie jak bardzo zmniejszy się zużycie baterii komputera z Windows 7 w
porównaniu do Visty. Twierdzą bowiem, że zbyt wiele czynników może zakłócić
podobne badanie.

ale o co tu chodzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: ycbo Windows 7 - przygotowania do premiery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 18:24
      Czy microsoft daje choćby po długopisie za tę promocję.?
    • furry Windows 7 - przygotowania do premiery 02.09.09, 18:39
      Swietny pomysl marketingowy... jak wiadomo, wszystko jest wzgledne, wiec na tle visty nawet taki sobie system wypadnie dobrze. Co nie znaczy, ze JEST dobry.
    • kniazwitold Windows 7 - przygotowania do premiery 02.09.09, 18:58
      Droga autorko - prosze o dopisanie na wstepie, kapitalikami, na czerwono -
      ARTYKUL SPONSOROWANY PRZEZ MICROSOFT!!!
      • Gość: hahaha Re: Windows 7 - przygotowania do premiery IP: *.irishbroadband.ie 02.09.09, 19:31
        Ten artykuł to news w rodzaju "Wiadomość z ostatniej chwili: Elvis Presley nadal
        nie żyje".
      • Gość: g.suss Re: Windows 7 - przygotowania do premiery IP: *.chello.pl 02.09.09, 21:51
        kniazwitold napisał:

> Droga autorko - prosze o dopisanie na wstepie, kapitalikami, na czerwono -
        > ARTYKUL SPONSOROWANY PRZEZ MICROSOFT!!!

To wersaliki, nie kapitaliki. Fail.
      • Gość: fifi Re: Windows 7 - przygotowania do premiery IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 02.09.09, 21:55
        Tylko po co? Przeciez wiadomo, ze Agora ma umowe z M$ odnosnie wymiany
        informacji i reklamy. A to zobowiazuje. Np. do tego by pare razy w
        tygodniu cos napisac o windzie siedem i raz na tydzien cos negatywnego
        o Apple :)
    • 314zda Windows 7 - dla wielu już po premierze 02.09.09, 22:01
      Używam od kilku tygodni Windows 7 Ultimate 32 i 64 bit.

Windows 7 to poprawionae Windows Vista!

System jest naprawdę swietny, jest to pierwszy prawdziwy system operacyjny zrobiony przez Microsoft.
      Jest to pierwszy system Microsoft za który warto zapłacić.
      Pierwszy system Microsoft który moze konkutować z Linux.

System innaczej dzieli partycje na twardym dysku (dodatkowa 100 MB partycja systemowa).

Autorzy nie wiadomo po jaka cholere pisza o systemie WINTEL
      i niezgodnie z prawem odnosza sie jeszcze raz do popierania tego MONOPOLU .

Windows 7 jest działa o wiele lepiej na wioelokorowych procesorach 64 bitowych AMD 64 bitowych Phenom II 965 BE niż na Intelowskim badziectwie.

Tak ze zwracanie sie terminami takimi jak platforma Wintel wskazuje ze Microsoft i Intel razem z Gazetą świadomie pogwałcaja anty Monopolowe prawa i świadomie działaja na szkode o wiele lepszych niż intelowskie cztero korowych procesorów AMD Phenom II !

Nie ma żadnej watpliwosci że jest to deceptywny artkuł sponsorowany za publikacje którego płaca gazecie przedstawiciele Microsoftu i Intela, na niekorzyść AMD!

A za wprowadzanie klientów swiadomie w bład UOKiK powinien ukarać nie tylko Microsoft, i Intel ale również Gazetę wyborcza i dziennikarke Joanne Sosnowską która świadomie wprowadza wszystkich czytelników w bląd!

Wyrażnie widać że ktoś jej wetknał artykuł którego ona jest "autorką" i nic z niego sama nie rozumie!
      Jeszcze jeden powód dla którego męzczyżni a nie kobiety powinni opisywać zagadnienia techniczno technologiczne!
    • 314zda SONDAŻ 02.09.09, 22:16
      SONDAŻ
      Czy sądzisz, że Windows 7 będzie zużywał mniej zasobów komputera niż Vista?

Wszystko zużywa mniej zasobów niż Vista

Bardzo możliwe

Bardzo wątpliwe

Nie wiem

Myślę, że to Windows 7 będzie bardziej "zasobożerny"

te pytania w tym sondazu sa tendencyjne i po prostu IDIOTYCZNE!

Mysleć to można, ... ja juz wiem.

Mogę zdecydowanie potwierdzić że:

Na komputerach z procesorami AMD Phenom II x4 965 BE Windows Vista7 Ultimate 64 bit funkcjonuje o wiele wydajniej niz poprzednia orginalna wersja Visty na 32 bitowych dwu korowych 32 bitowych badziectwach Intela!

I co do tego nie ma żadnej watpliwosci.

Jak BARANY prowadzicie marketing przez tendencyjne sondaże to piszczie inteligentniejsze pytania, bo z powyzszymi tylko wychodzicie na idiotów!
      • Gość: owca Re: SONDAŻ IP: *.opera-mini.net 02.09.09, 22:39
        Kochanie a ile tobie zapłacił AMD za reklame?

I nie pisz prosze o myśleniu, bo w takim wydaniu jest to co najmniej smieszne. Nie pogrążaj się już.

Pozdrawiam zdroworozsądkowych ;)
        • Gość: człowiek-laptop Re: SONDAŻ IP: 89.108.215.* 02.09.09, 23:01
          Używałem Windows 7 przez ostanie 3 miesiące (wersja testowa). Zainstalowałem system na laptopie sprzed 4 lat i działał naprawdę OK.
          Po tych 3 miesiącach stwierdzam, że:
          Siódemka to porządnie poprawiona, odświeżona i zoptymalizowana Vista.
          - Zmniejszono liczbę procesów (system żwawiej reaguje),
          - poprawiono indekser plików (dysk twardy nie pracuje tak często jak w Viście),
          - ulepszono interfejs użytkownika (jest trochę wygodniej),
          - dodano obsługę kodeka HD (x264), wsparcie dla paneli dotykowych oraz dysków SSD (ulepszono także sterownik dla dysków konwencjonalnych).

Tak czy owak kupując komputer na Boże Narodzenie Windows 7 będzie standardową opcją. I dobrze.

• Gość: xen Re: SONDAŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 23:13
            Przy instalacji gry na windows 7 pokazuje mi sie komunikat "runtime
            error 255" i nstalacja zostaje zawieszona, a sam system bardzo sie
            spowalnia.

Jak dotad "W7" smigal mi az milo - co to za zwierze ten blad 255 i
            jak sie go pozbyc ?

Dzieki za pomoc !
    • Gość: ja szkoda, że nie porównali jeszcze do XP IP: *.poznan.uw.gov.pl 03.09.09, 08:31
      bo wiele osób na tym działa i zastanawia się nad apgrejdem
      • Gość: asga nie ma o czym pisac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 09:53
        jest w sumie o tyle samo wolniej co na viscie.
        • spyderr a wlasnie ze jest! 03.09.09, 10:59
          Mam od porzedniego weekendu zainstalowane Windows 7 x86 i x64 - wersje finalne i legalne z MSDN AA.

Na pierwszy ogien W7 x64 - chodzi na AMD Phenom II x550, 4GB DDR2, ATI 4870.
          Wczesniej byla Vista x64.
          W porownianiu duzo lepiej wypada W7. Jest po prostu szybciej i wygodniej. System szybciej wstaje, wszystkie okienka systemowe otwieraja sie od razu. Nie robilem jeszcze zadnych testow - sa to subiektywne wrazenia.
          Oczywiscie nie obylo sie bez wpadek - MS chwalil sie, ze zaimplementowal oblsuge kodeka H.264 - no pieknie, tylko teraz nie moge zmusic do dzialania CoreAVC, dzieki czemu filmy z rozszerzeniem .mkv sa dekodowane przez ffdshow... Kosz sie nie odswieza (ikonka zmiany statusu - pelny - pusty) glupota ale denerwujaca :)

A teraz wersja 32 bit - zainstalowana na juz leciwym laptopie HP Compaq 6715s - na pokladzie Turion x2 1.7 Ghz, 2Gb ramu i zintegrowana grafika ATI x1200.
          I tutaj baaardzo mile zaskoczenie. Poprzednio laptop pracowal na XP.
          Instalacja systemu to byl koszmar - sterowniki od wifi, karty sieciowej, dzwiekowej itp. Nic nie chcialo dzialac. A teraz ku mojemu zaskoczeniu W7 zainstalowalo wszystko samo! Jedyne co musialem zrobic to zainstalowac najnowsze Catalysty. Wylaczylem Aero i... jest ok !
          System dziala odrobine wolniej niz ogolocone ze wszystkiego Xp i duzo szybciej niz Xp 2 latach po formacie :)

Generalnie nie bede na sile polecal czy kogos zmuszal, ale uwazam, ze warto przynajmniej dac Windows 7 szanse.

• von.g Re: Windows 7 - przygotowania do premiery 03.09.09, 08:46
      Uff dzieki Bogu kolejna informacja o Windows 7. Juz prawie zapomnialem ze ten
      system juz tuz tuz :)

Nie to zeby byly jakies inne ciekawe informacje ze swiata IT...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka