Gość: Jet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 20:49 super widowisko,brawa dla prezydenta Ferenca i całej ekipy za bardzo dobre przygotowanie imprezy oraz za bardzo fajną zabawe :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vendeta Re: Tour de Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 21:54 gdzie są ci co tak szczekali ze miasto będzie sparaliżowane?? Macie okazje to odszczekać teraz! bo organizacyjnie bylo bardzo dobrze wszystko przygotowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Tour de Rzeszów IP: *.rzeszow.mm.pl 18.09.08, 22:01 Ci którzy dramatyzowali raczej pod innymi nickami odezwą sie w innych wątkach narzekająco-lamentacyjnych. Taka gmina:) Odpowiedz Link Zgłoś
cortez1 Re: Tour de Rzeszów 19.09.08, 11:27 Gość portalu: anna napisał(a): > Ci którzy dramatyzowali raczej pod innymi nickami odezwą sie w > innych wątkach narzekająco-lamentacyjnych. > Taka gmina:) a ja, pod tym samym nickiem, uważam, że "wielki" sukces organizacyjny wyścigu to lekka przesada. Jak ktoś zauważył, inne ulice w mieście były przez większą częśc dnia zakorkowane lub trudno przejezdne. Ci, którzy zostawili auto w domu, nie zrobili tego jako poparcie dla organizatorów, raczej w celu uniknięcia nerwów. Niektórzy zgrzytając zębami szli przez miasto na piechotę lub stali na przystankach. A te tłumy na trasie wyścigu to chyba w większości "uwięzieni" mieszkańcy, którzy nie mogli normalnie powrócić do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi Re: Tour de Rzeszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 11:46 Wyszłam z pracy wczesniej, zeby złapac ostatni jadacy w moja strone autobus, nie wyslałam dziecka do przedszkola, mąż wziął pół dnia urlopu, zeby nie stac w korkach wracajac przez przytkaną czesc obwodnicy - jeden dzien, ok, dalo sie, jasne, wspaniale, kolarze sie przejechali, cudo tylko to wszystko jest dowod mizerii organizacyjnej i jesli chce sie w tym miescie organizowac w przyszlosci wieksze imprezy, wymagajace zamykania ulic, to trzeba sensownie to przygotowac i wczesniej naglosnic - jak ktos dalej napisal, takze poza Rz. bo jeden raz pracodawca sie zgodził skrocic prace i dac urlop, ale nastepny raz nie musi, poza tym nie zawsze sa takie mozliwosci, czasem obecnosc w pracy w dany dzien jest niezbedna poza tym placenie za przedszkole i niewysylanie zdrowego dziecka srednio mi sie podoba, w przyszlosci bede przeciwna skracaniu lekcji z podobnego powodu i pozwalanie na palętanie sie dziecka po ulicach w czasie, gdy normalnie powinno jeszcze byc w szkole wole juz ogloszenie dnia wolnego - wtedy sama zadbam o zapewnienie dziecku bezpieczenstwa MPK powinno wczesniej przygotowac sie do zmian tras, ludzie wczoraj na przystankach na prawde nie widzieli co i jak, czy jeszcze jedzie, czy już nie, któredy i o której moze trzeba sobie zrobic jakies symulacje, moze rozsadniej poplanowac trasy i objazdy, to powinno byc moim zdaniem wczesniej zrobione niz w piatek na kilka dni przed wyscigiem i podawane w prasie na dzien, dwa przed Zwlaszcza, ze w najbardziej poczytnych piatkowych i poniedzialkowych gazetach tych informacji o MPK najwazniejszych jeszcze nie bylo, poza ogolnymi zamknieciami ulic jakies info o dojazdach do szpitali tez by nie zaszkodzilo, szczegolnie kiedy dojazd przecinac mialby sie z zamknietymi trasami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Tour de Rzeszów IP: *.rzeszow.mm.pl 19.09.08, 13:26 Tak myślałam,że wywołam Was do odpowiedzi:) Takie sytuacje zdarzają się raz na kilkanaście lat. I w tym kontekscie to Wasze dramatyzowanie było nieuzasadnione. Niewspólmierne do "kłopotu", jaki zrobiła ta impreza. Zrozumiałabym irytacje gdyby było to co miesiac, co rok. I nadal brniecie "w zamartwianie się na zapas". Piszecie: "następnym razem". Przyznam, że nie rozumiem ludzi, którzy wypalają się emocjonalnie martwiąc na zapas. Ale w sumie to ich zdrowie:) Moim zdaniem organizacyjnie było to nad podziw dobrze zrobione. A do Pana sceptyka- Corteza to mój kolega choc chory podreptał z dzieciakami specjalnie, żeby zobaczyć te imprezę i mieli radochę. Nie pisz zatem,ze byli to tylko przypadkowi ludzie. Wiesz są tacy ludzie, którzy potrafia cieszyć sie drobiazgami, a sa tacy, którzy narzekaja i marudzą na wszystko, wszystkich i zawsze:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi Re: Tour de Rzeszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 13:48 Było raz na kilkanaście lat, ma byc ponoć i za rok i dobrze, tylko niech zostaną wyciagnięte wnioski na przyszłośc ja nie mam nic przeciwko dużym imprezom, niech sie odbywają, niech ich będzie coraz więcej, tylko zawsze trzeba pamiętac, ze są jeszcze ludzie, którzy nie chcą się tym przejmować, mają swoje sprawy i chcą np. spokojnie wrócić do domu mają do tego prawo niech Ci Aniu będzie że to dramatyzowanie, skoro tak wolisz, masz prawo tak uważac ja sama tym razem miałam mozliwości zmienic plan dnia i uniknąć korków i nie martwic sie o zdążenie na czas, pewnie sporo innych ludzi tak samo ale nie zawsze kazdemu innemu czy mnie może się to udac warto o tym pamiętac na przyszłośc - bo jednak licze, ze w przyszłosci jeszcze raz przyjedzie TdP (może tak jednak w czasie wakacji?) albo wydarzy sie inna ciekawa impreza i nie uważam tego za martwienie sie na zapas, tylko zwykły głos w dyskusji która w mniejszym lub większym stopniu odbywa sie na forach, tym tu i innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Tour de Rzeszów IP: *.rzeszow.mm.pl 19.09.08, 14:08 Oczywiście, że masz prawo martwić się na zapas, dramatyzować, narzekać, że okoliczności zewnętrzne raz na kilkanaście lat zburzą Twój plan dnia... Zdaje mi się, że stajemy się totalnymi egoistami, egocentrykami przy okazji psujac swoje zdrowie;) Przeszkadza nam wszystko. Dni osiedla i głośna muzyka do 23, procesje na osiedlu po południu, utrudnienia w ruchu przez imprezy. I co gorsza zakładamy, że to jest bez sensu i nikomu niepotrzebne. Cortez założył, że obserwatorami byli przypadkowi ludzie. Sądzę i mam nadzieję,że większośc podeszła do tego zdrowo i z humorem. PS. Dramatyzowałaś i to bardzo pisząc np. że chciałabyć tego dnia zobaczyć swoje dzieci. Oczywiscie nie przyznasz, że było to dramatyzowanie niewspółmierne do tego co nastąpiło i nie dałaś sobie wtedy wytłumaczyć,ze nie będzie tragicznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Tour de Rzeszów IP: *.krak.tke.pl 18.09.08, 22:04 jeden wielki syf!!! tyle kasy na takie badziewie!!! odwołać dyr. Promocji UM za takie marnotrastwo naszych podatków!!! no jasne ze nie było w centrum korków bo były ulice debile zamkniete!!! trzeba było popatrzec co sie dzialo na innych ulicach!!! dramat!!! tylko dlatego że 5 min. jechali sobie rowerowcy ..szkoda ze nie zrobili tego co wczoraj w Lublinie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milan Tour de Rzeszów IP: *.ostnet.pl 18.09.08, 22:11 super i gratuluję, Panie Prezydencie - może zrobić jakiś regionalny Tour de Rzeszów dla uczniów szkół niezrzeszonych w sekcjach kolarskich np. w maju 2009 - etap ok. 20 km - jeszcze raz super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gringo Re: Tour de Rzeszów IP: *.intertele.pl 18.09.08, 23:05 Jest :-) wiedzialem, że ktoś normalny inaczej się ujawni. Nick wojtek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Tour de Rzeszów IP: *.krak.tke.pl 18.09.08, 23:15 Jest :-) sam jestes inaczej...pewno tez chodzisz w takich obcisłych pedalskich spodenkach jak oni....:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gringo Re: Tour de Rzeszów IP: *.intertele.pl 19.09.08, 01:26 A nie chodzę ale, że dużo jeżdże na rowerze to zastanawiam się nad zakupem takich spodenek. Jednak dopiero w przyszłym roku :-) i nie uważam, że są pedalskie. To, że sam lubisz jak Ci się jaja obijają o dupe to nie znaczy, że ja czy inni miłośnicy rowerów to lubią :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kmd_rohan Tour de Rzeszów 19.09.08, 08:16 Nie zabierwałem głosu w dyskusjach, ale prawdę mówiąc spodziewałem się małej apokalipsy. Cieszę się, że sie myliłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: Tour de Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 09:16 Gringo nie nie wchodź w dyskurs z,, Wojtkami'' szkoda czasu i zdrowia - impreza super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megaclub Re: Tour de Rzeszów IP: *.centertel.pl 19.09.08, 10:12 to trzeba było jechać A 4 . Z łańcuta pan policjant kierował wszystkich w lewo. A dalej. żadnego oznakowania objazdu. Radż sobie kierowco sam przez podkarpackie wiochy. Nadrób 60 km. trać czas. Ale impreza sie udała prawda? rzeszowiacy zadowoleni. Tylko w przyszłości niech szanowny pan przezydent ogłosi zamknięcie drogi miedzynarodowej nie tylko w mediach i prasie lokalnej,ale też ogólnopolskiej.Tyle na temat waszego wyscigu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polecam artykuł Re: Godzina tania ,pięć minut oglądania. IP: *.res.pl 19.09.08, 11:48 www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080919/RZESZOW/233048093 To dla tych zachwyconych chociaż przyznaje ze było lepiej niż się spodziewałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Tour de Rzeszów IP: *.krak.tke.pl 19.09.08, 19:16 czy Ty i Gringo jestescie para?? fajnie powodzenia :-))) kupcie sobie obcisle spodenki i zaproście kolarzyka bedzie was tzrech:-))) ale będzie wtedy jazda :-))) zrobicie może wszystkie zaplanowane petle a nie jak wczoraj tylko 1 marna...za 350 tys PLN z pieniedzy podatników..:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
cortez1 Re: Tour de Rzeszów 19.09.08, 11:53 Gość portalu: Jet napisał(a): > super widowisko,brawa dla prezydenta Ferenca i całej ekipy za bardzo > dobre przygotowanie imprezy oraz za bardzo fajną zabawe :) Fajna zabawa dla Ferenca i spółki. Dla zmokniętych ludzi widzacych jadących kolarzy to frajda już była mniejsza. A finiszujących kolarzy ilu widzów mogło ogladać? Umieszczenie lini mety w tym konkretnym miejscu nie było zbyt szczęśliwe. Na przyszłość proponowałbym puścić kolarzy przez Rejtana lub północną obwodnicą. Tam przynajmniej jest szeroko i duzo więcej ludzi mogłoby ich oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Libertador Re: Tour de Rzeszów IP: 62.29.173.* 19.09.08, 12:16 Przecież tych ludzi nikt tam na siłe nie wysyłał - skoro przyszli mimo deszczu to zapewne dobrze się bawili. Lokalizacja mety też była jak najbardziej w porządku - z tego co zauważyłem nie było jakichś wielkich problemów z ustawieniem się w jej pobliżu. Świetna impreza, super organizacja - szkoda tylko, że pogoda nie dopisała. Odpowiedz Link Zgłoś
cortez1 Re: Tour de Rzeszów 19.09.08, 12:44 Pewnie niektórzy przyszli z ciekawości. Duża jednak część widzów została zablokowana i mimo chęci nie mogła nie zobaczyć kolarzy. Impreza super - z tym się zgadzam. Chociaż kolarze nie do końca są zawodowcami, skoro przeszkadza im zimno i deszcz i trzeba skracać etap, bo zbyt zmokną i zmarzną. Zawodowcy to jeżdżą w TdF, Giro i Vuelta... im jakoś ani zimno, ani deszcz, ani długość etapu nie przeszkadzają... Biorą pieniądze, to jadą a nie - jak panienki - grymasza, że deszcz pada i daleko do hotelu. Organizacja - CDD... niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Za takie pieniądze można było wyburzyć pomnik IP: *.171.192.28.crowley.pl 19.09.08, 15:16 jak była firma wyburzeniowa do Hotelu Rzeszów. Byłoby od roku pozamiatane. Nie mówcie mi że nie ma pieniędzy na wyburzenie pomnika jak na byle bibę dla reklamy władz wydaje się takie pieniądze z budżetu miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo Re: Za takie pieniądze można było wyburzyć pomnik IP: *.nm.e-zet.pl 19.09.08, 18:03 brawo!! Odpowiedz Link Zgłoś