Dodaj do ulubionych

Inter Consulting

IP: 88.156.219.* 27.10.08, 16:51
witam. słyszał ktoś lub był na rozmowie w takiej firmie jak Inter Consulting?
jestem umówiony na rozmowe i zastanawiam się czy nie jest to jakaś ściema typu
Dual Power. Firma nie ma strony internetowej co juz jest dziwne. Jeśli ktoś ma
jakieś informacje to będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: nova Re: Inter Consulting IP: *.19.165.80.osk.enformatic.pl 27.10.08, 23:39
      Ja byłam na rozmowie w zeszły piątek. Wszystko wyglądało niby ok, ale teraz
      wydaje mi się, że była to ściema. Na koniec rozmowy kobieta powiedziała mi, że
      między 17-18 podejmie decyzje kogo przyjąć, a miało to być aż 5 osób, chętnych
      było mnóstwo, więc dziwne, że nadal szukają. Rozmowa przebiegała standardowo -
      mocne strony, doświadczenie, wysokość wynagrodzenia etc.
      • Gość: domanek Re: Inter Consulting IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 28.10.08, 13:10
        a ja ide na romowe jutro i czytajac Wasze komentarze to sie
        zastanawiam nad sensem. Dzis rowniez pojawilo sie nowe ogloszenie w
        Anonse, takze predko decyzja nie padnie kogo przyjac.
      • Gość: gość Re: Inter Consulting IP: *.189.223.98.skyware.pl 29.10.08, 11:08
        Ja dzisiaj do nich dzwoniłem i jak już usłyszałem nazwę INTER CONSULTING to mi się odechciało. To jest wielka ściema, bo ta rozmowa jest niekończącą się opowieścią. Byłem już kiedyś na tej rozmowie ale to jakieś 2 lata temu a oni nadal szukają na takie same stanowiska i na dodatek tyle samo osób. Nie mam pojęcia, czy ktokolwiek sie tam dostanie, moim zdaniem szkoda czasu. Rozmowy są codziennie a nikt sie nie dostaje zauważcie to.
        • Gość: sasasa Re: Inter Consulting IP: *.ostnet.pl 29.10.08, 14:49
          Ja byłam dzisiaj na tej rozmowie. Ludzie, którzy byli przede mną mówili, że mają
          do nich dopiero zadzwonic. Ale mnie kobieta juz umowila na pierwszy dzien probny
          wiec nie wiem co jest grane...
          • Gość: nova Re: Inter Consulting IP: *.19.165.80.osk.enformatic.pl 29.10.08, 16:18
            A co masz tam robić? Jakie stanowisko pracy Ci zaproponowali? Daj znać jak to z
            nimi faktycznie jest.
      • Gość: możliwe Re: Inter Consulting IP: *.wsiz.rzeszow.pl 13.11.08, 19:06
        nie wiem ale warto sie rozejrzeć może to faktycznie coś takiego jak dual power albo new collection
    • Gość: Marcin Re: Inter Consulting IP: *.wsiz.rzeszow.pl 28.10.08, 16:23
      Hej! Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej..yy..sorki przyszedłem a rozmowy nie
      było!Pracodawca nie przyszedł...! Jest to firma chyba dopiero rozwijająca
      się,tak zauważyłem,ale czy się rozwinie to mam co do tego wątpliwości! Moj mail
      007robak@wp.pl odpisz
      • Gość: Karola Re: Inter Consulting IP: *.mmpnet255.tnp.pl 28.10.08, 16:52
        Witam,
        Jutro mam rozmowę o prace. Może więcej szczegółów?

Pozdrawaim
        • Gość: nova Re: Inter Consulting IP: *.19.165.80.osk.enformatic.pl 28.10.08, 17:17
          Co do szczegółów odnośnie samej firmy, to na rozmowie powiedziano mi, że IC
          zajmuje się sprawami biurowymi 3 większych firm, które nie mają na to czasu,
          szukają chętnych na stanowiska biurowe (do sekretariatu) i tak jak już
          wspomniałam wcześniej miałoby to być 5 osób. Praca na 8h, wynagrodzenie 1400
          netto. Wszystkie ładnie, pięknie, a jednak coś mi tu śmierdzi. Dodam tylko, że
          jakiś miesiąc temu moją mamę zaczepiała pewna osoba w okolicach ul. Warzywnej z
          zapytaniem czy się nie orientuje, gdzie mieści się firma IC, bo jest umówiona na
          rozmowę w sprawie pracy, więc ta ich rekrutacja coś dłuuuugo trwa. Aha i jeszcze
          jedno, gdy dzwoniłam, żeby umówić się na spotkanie poinformowano mnie, że
          szukają handlowców i doradców, a na miejscu mówiono już inaczej. Nie wiem co o
          tym sądzić, ale w sumie mnie to już nie dotyczy, bo znalazłam inną pracę.
          Pozdrawiam i powodzenia.
    • Gość: o Re: Inter Consulting IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 19:13
      przecież większość firm prowadzi rekrutację cały czas, niekoniecznie przyjmując,
      ale rozwijając swoją bazę potencjalnych pracowników. Niektóre oferty potrafią
      być widoczne pół roku i dłużej, więc to żadna nowość co piszecie.
      • Gość: sasasa89 Re: Inter Consulting IP: *.ostnet.pl 29.10.08, 21:00
        No ja mam właśnie w piątek isc na pierwszy dzień próbny i w sumie to nie wiem co
        robic. Na którymś forum wyczytałam, że potem dają ci dwutygodniowy okres próbny,
        który jest koszmarem ale nie możesz zrezygnowac bo inaczej nakladają na ciebie
        kare pienieżna. Poza tym zauważyłam, że są rozbieżności w relacjach ludzi na
        temat ilości godz. Czytałam, że jakiejś lasce powiedziano, że bedzie pracowac
        8h/ dobe a mi kobieta powiedziała że 10h. Juz sama sie w tym wszystkim gubie...
        Chyba jednak pójde w piatek i zobacze o co to chodzi a jak wyczuje jakiś
        szwindel to najwyżej niczego nie podpisze. A tak wogóle to ta ich cała siedziba
        na Warzywnej to poprostu śmich;p z zewnątrz to zwykły zaniedbany dom
        jednorodzinny, a w środku widac ślady zrobionego na szybko remontu. Jakby ktoś
        miał jeszcze jakieś pytania to podaje maila: sasasa89@interia.pl
        • Gość: nova Re: Inter Consulting IP: *.19.165.80.osk.enformatic.pl 29.10.08, 21:56
          Ja właśnie pisałam o tych ich rozbieżnościach w zeznaniach w postach wyżej.
          Przez telefon mówili co innego, a na miejscu co innego. Co do ilości godzin
          pracy, o których napisałaś, to przez telefon powiedzieli, że praca od 9:30 do
          19:30 i jak łatwo policzyć to razem 10h, a na miejscu kobieta mówiła o 8h dniu
          pracy. Ktoś tu kłamał... Napisz proszę jak było w piątek. Na pewno komuś Twoje
          doświadczenia się przydadzą. Pozdrawiam!
        • Gość: nova Re: Inter Consulting IP: *.19.165.80.osk.enformatic.pl 31.10.08, 22:05
          I jak po dniu próbnym?
          • Gość: sasasa89 Re: Inter Consulting IP: *.ostnet.pl 31.10.08, 23:41
            Powiem tak... byłam umówiona na dzisiaj na 10.30. O godz 9 dzwoni do mnie babka
            i mówi cytuje: "Z powodu choroby szkoleniowca chcialam Pania poinformowac, że
            dzień probny odbedzie sie dopiero w przyszlym tyg, a kiedy dokladnie to zadzwoni
            do Pani jeszcze szefowa". Nie wiem co jest grane ale cos mi tu delikatnie mowiac
            smierdzi o! Zobaczymy czy zadzwonia do mnie w przyszlym tyg... Jak cos to dam
            znac;p
            • Gość: domanek22 Re: Inter Consulting IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 03.11.08, 14:41
              widze ze sie "glosno" tu zrobilo. Jak przeczytalem te komentarze to
              sie zastanawiam kogo oni wlasciwie szukaja? co do godzin pracy to mi
              rowniez przez telefon powiedziano 10 a dopiero na rozmowie ze 8h.
              Jak to mozliwe ze Panie ktore ze soba pracuja nie maja pojecia na
              jakich warunkach beda przyjmowac ludzi. pozdrawiam
              • Gość: bezrobotny Re: Inter Consulting IP: 88.156.218.* 03.11.08, 14:52
                wygląda na to, że ten cały inter consulting to kolejne śmieciowe ogłoszenie w
                anonsach i nie ma co tracić na nich czasu. pozdrawiam szukających pracy!
                • Gość: domanek22 Re: Inter Consulting IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 03.11.08, 15:30
                  zgadzam sie z Toba Bezrobotny. od niedawna szukam w rzeszowie pracy
                  ale widze ze nie brakuje ofert opodobnego typu. Nie wiem, moze im
                  placa tylko za szukanie nowych pracowników??
                  • Gość: sasasa89 Re: Inter Consulting IP: *.ostnet.pl 03.11.08, 20:36
                    myśle, że szkoda na nich naszego czasu o! zaglądałam na różne fora
                    dotyczące tej całej ich firmy i nie znalazłam jeszcze ani jednej
                    pozytywnej wypowiedzi... samo to daje do myślenia... pozdrawiam
                    • Gość: bas Re: Inter Consulting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 16:05
                      Znalazłam dziś ogłoszenie w internecie Doradca Klienta wysłałam maila i po 15
                      minutach odpowiedź proszę o kontakt (0178628339 godz.9-17.00)umówimy Panią na
                      rozmowę: dzwonię więc a tu Pani mówi witam Interconsulting, ponad miesiąc temu
                      byłam tam na rozmowie, gdy to powiedziałam podziękowałyśmy sobie zgodnie za
                      dalszą współpracę.
                      Ciekawi mnie jednak co to za firma, bo z tego co usłyszałam na rozmowie to mają
                      otwierać siedzibę w Rzeszowie na ul. Rejtana, wpierw muszą jednak wybrać
                      najlepszą kadrę, a to przecież trwa:)
    • Gość: mak177 Re: Inter Consulting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 18:28
      a czym sie naprawdę firma zajmuje bylem na rozmowie i na 1 dniu próbnym wiec
      wiem firma zajmuje sie akwizycja (a nie jak mi powiedziano praca biurowa) czyli
      chodzeniem po domach i oferowaniem usług telekomunikacyjnych firmy netii jedyny
      problem w tym ze przez większość czasu sie kłamie lub omija odpowiedzi na trudne
      pytania a na samym końcu mowi sie a tak przy okazji to przechodzi pan z
      abonamentem do netii
      nie lubie kłamać wiec olałem te ofertę pracy i szukam dalej a wy róbcie co
      uważacie przynajmniej wiecie czym sie naprawde firma zajmuje
      • Gość: nova Re: Inter Consulting IP: *.19.165.80.osk.enformatic.pl 17.11.08, 21:57
        No i wyszło w końcu szydło z worka.
    • Gość: sznujący pracę Re: Inter Consulting IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.08, 13:39
      czytam te wasze wypociny i rozwalacie mnie wszyscy. siedzicie przed
      kompem zajmujecie się pierdołami i biadolicie że nie macie pracy
      tylko wszędzie szukacie dziury w całym nic wam nie pasuje BIEDACTWA.
      Po co wydajecie pieniądze na telefon jak i tak nie chce wam się
      pracować to się nazywa LENISTWO!!!!!!!!!!! Ja pracuję w bardzo dużej
      firmie w której rekrutacja jednego pracownika trwa około 2,5
      miesiąca. Jeśli zależy ci na pracy to trzeba przychodzić na
      spotaknia wtedy kiedy chcą a nie siedzieć bezsensownie przed kompem
      i szukać dbilnych opini. Jakbym w taki sposób szukal pracy i czytał
      opinie jakis sfrustrowanych "bezrobotnych" to do tej pory pewnie nie
      miałbym za co opłacić rachunku za internet. POWODZENIA
      SZUKACZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: olo Re: Inter Consulting IP: *.wist.com.pl 28.11.08, 18:47
        wal się
        • Gość: szanujący pracę Re: Inter Consulting IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 10:58
          Tylko na tyle Cię stać?? Nie dziwię się że ciągle szukasz pracy.
          Jeszcze długa droga przed tobą
          • Gość: Nieszanujący Re: Inter Consulting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 14:31
            Taa... Dzisiaj byłem na rozmowie, szefu spóźnił się półtorej godziny, a podczas
            rozmowy w ogóle nie mówił na temat oferty pracy po którą przyszedłem :|
            Przyszedłem jako kandydat na przedstawiciela handlowego a on mówił o
            telemarketerze, wiec zajebistą mają organizacje...
            Oczywiście tłumaczenia że jeszcze chwilkę poczekać, a jak dzwonił telefon to
            nagle się muzyka w pseudo poczekalni pogłaśniała...
            Więc nara z taką firmą !!
            • Gość: ja Re: Inter Consulting IP: *.11.15.vie.surfer.at 03.12.08, 11:35
              heh.... pewnie bys chcial od razu pracowac w jakiejs miedzynarodowej firmie na stanowisku kierowniczym, samemu bedac po podstawowce i z ledwo zdana matura....
              takich ludzi jak Ty i takich co sie podpisywal wczesniej jako bezrobotny, to jedyny wybor jaki macie to wlasnie jako przedstawiciel handlowy lub na budowe ew. zmywak w anglii. Wiec ja na Twoim miejscu bym nie wybrzydzal tylko zbieral doswiadczenie. Bo to jednak nie masz CV ktore by pozwolilo TOBIE wybierac firmy...
              takze po co tak nadawac, lepiej sie wziasc za jakas robote, albo do nauki...
              • Gość: michaelll Re: Inter Consulting IP: 80.50.128.* 05.12.08, 13:57
                pięknie napisane popieram w 100% pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka