Dodaj do ulubionych

Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kryjówka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 12:34
Od niedawna działa w Rzeszowie firma widmo, która podszywa się pod Kryjówę na Mickiewicza. Jest to nijak pizzeria Kryjówka.(www.kryjowkapizza.pl). Sprzedają tam pizzę na wynos. Robią to w domu i nie podają siedziby firmy. Trudno ustalić skąd tę pizzę dowożą do klientów Rzeszowa. Sprawą zajął się już SANEPID i POLICJA.
Prawdziwa strona Bar-Restauracji Kryjówka na Mickiewicza 19 to: www.kryjowka.eu Nadmienię, że znak handlowy "Kryjówka" jest opatentowany. Nieuczciwi ludzie wciskają wam więc niewiadomo co i niszczą wizerunek oryginalnej firmy. Uważajcie więc co zamawiacie z tej strony www.kryjowkapizza.pl Narażacie własne zdrowie. Bar-Restauracja "Kryjówka" działa od wielu lat w centrum Rzeszowa. Ma swoją pizzę ale nie prowadzi jej cateringu na terenie miasta. Nie dajcie się wieć oszukać!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ala Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.centertel.pl 28.10.08, 12:48
      Jadam pizzę w Kryjówce i jest super. Raz zamówiłam z tej firmy - podróby - www.kryjowkapizza.pl (w nieświadomości) i to było coś zupełnie innego i badziewnego niż na Mickiewicza. Nadmienię, że się strułam tym przywiezionym g. Byłam zdziwiona, że na miejscu robią zupełnie coś innego niż na wynos... ale teraz rozumiem, że to była podróba. ;(
      • Gość: jo Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 14:52
        Ja też dałem się na nabrać na to dziadostwo. Nie polecam tego chłamu.
        • Gość: Alicja :) IP: 79.139.58.* 31.10.08, 15:05
          Ciężko mówić o czymś takim jak "nabrać się". Czy miewasz często takie pomyłki
          np. idziesz do Grand Club a trafiasz do Underground (inna knajpa w Rzeszowie)? I
          w tym i w drugim przypadku adres jest inny. Jeśli chodzi o pizzerię to adres
          jest kryjowkapizza.pl, jeśli o Bar to jest kryjowka.eu. Myśli się co się robi.
          Nie sądzę, żeby ktoś chciał Cię oszukać i wcisnął Ci na siłę pizzę do buzi
          wmawiając że to ta z Mickiewicza :).

Co do Kryjowkapizza.pl to zamawiałam już kilka razy. Po pierwsze bardzo dobra a
          po drugie jest to największa pizza jaką kiedykolwiek wcześniej widziałam na oczy.
      • Gość: Alicja Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: 79.139.58.* 31.10.08, 14:56
        Biedactwo...
    • Gość: wezyr Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 18:10
      Bo to sztuka zamówić taką pizzę na wynos i spisać numery rejestracyjne samochodu
      kierowcy co ją przywiózł i zgłosić to odpowiednim organom powołanym do ścigania
      tego typu nieuczciwej konkurencji ?
      • Gość: prezes Można też wpisać na www.tp.tja.pl IP: *.19.165.21.osk.enformatic.pl 29.10.08, 00:17
        Można też na stronie www.tp.tja.pl wpisać numer telefonu TP i widać
        kto jest właścicielem numeru :P
      • Gość: pasza Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.krak.tke.pl 29.10.08, 22:11
        No. Zawsze tak robię. Jak odbiorę pizzę od gostka, to chyłkiem
        wybiegam za nim na parking i po cichu spisuję numery jego
        samochodu... W tak zwanym międzyczasie, podstępnie wyciągam od niego
        nr Pesel, grupę krwi, stan posiadania i OCZYWIŚCIE nr PIN. Następnie
        zgłaszam to odpowiednim organom. Ścigania organom. Oprócz PINu
        oczywiście. Z tego korzystam żeby karząca ręka sprawiedliwości
        odcisnęła swój ślad na pośladku nieuczciwej konkurencji...
    • Gość: marcin Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 21:03
      Czy te dwie firmy nazywają się tak samo ??
      Czy w menu mają te same pozycje ??

Jadłem pizze z www.kryjowkapizza.pl i nie mam do niej żadnych
      zastrzeżeń, jest smaczna i duża poza tym szybką ja dowożą...
      Osobiście jest mi wszystko jedno skąd jem pizze, jeśli firma jest
      zarejestrowana na pewno są w niej przeprowadzane inspekcje sanitarne
      … Jak ktoś chce napluć do placka to zrobi to wszędzie …
      A ten temat i cale zamieszanie z Policją to chyba jakaś dziecinna
      walka o klienta, szkoda tylko, że słowna … a nie kulinarna ;)
      • Gość: Magda Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.krak.tke.pl 29.10.08, 09:58
        Zgadzam się z kolegą wyżej ! Według mnie każdy ma swoje zdanie na temat pizzy,
        nie ma knajpy czy restauracji w której "wszystkim" smakowałoby jedzenie. Mi o
        wiele bardziej smakowała pizza z "podróby kryjówki ". Zresztą co do nazwy to w
        logo widzę że jedno to kryjówka a drudzy kryjówkapizza. I najważniejsze jest to
        jak ta pizza jest robiona a sanepid nie zezwoliłby na robienie pizzy w domu, a
        napluć naprawdę mogą wszędzie !!! Ważne czy mają odpowiednie warunki a założyć
        firmy nie można od tak sobie ...
        • insert0 Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry 29.10.08, 10:22
          Gość portalu: Magda napisał(a):

> Zgadzam się z kolegą wyżej ! Według mnie każdy ma swoje zdanie na temat pizzy,
          > nie ma knajpy czy restauracji w której "wszystkim" smakowałoby jedzenie. Mi o
          > wiele bardziej smakowała pizza z "podróby kryjówki ". Zresztą co do nazwy to w
          > logo widzę że jedno to kryjówka a drudzy kryjówkapizza. I najważniejsze jest to
          > jak ta pizza jest robiona a sanepid nie zezwoliłby na robienie pizzy w domu, a
          > napluć naprawdę mogą wszędzie !!! Ważne czy mają odpowiednie warunki a założyć
          > firmy nie można od tak sobie ...

też się pod tym podpisuję.
          • Gość: prezes A skąd wiecie że założyli firmę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 12:20
            A skąd wiecie że założyli firmę i że robią tą pizze w warunkach do
            których sanepid nie będzie miał zastrzeżeń?
            Stronke w internecie może założyć każdy.
            Sprzedając na odległość musi być podany np: adres firmy :P
            www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=332
            Rozdział 2 art.9
            • Gość: carling Re: A skąd wiecie że założyli firmę? IP: 79.97.234.* 29.10.08, 12:40
              pieprzyc podrabianych gnoi !
              • Gość: marek Re: A skąd wiecie że założyli firmę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.08, 13:00
                Ale łosie jesteście ... na każdym paragonie widnieje adres firmy ... hehe
            • Gość: dalton Re: A skąd wiecie że założyli firmę? IP: 89.231.194.* 29.10.08, 14:54
              Czytam posty na w/w temat i widzę,że pan"prezes" i pan "marcin"
              boją sie zdrowej konkurencji.(czyżby okazało się że "kryjówkapizza"
              robi smaczniejsze pizze od szanownych panów?):))
          • Gość: Ankha Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: 88.199.51.* 30.10.08, 12:02
            założyciel postu zrobił niezła reklamę konkurencji. lol ;) na podanej w Iszym
            poscie stronie są bardzo dokladne dane firmy kryjowkapizza - wniosek z tego, ze
            nieuczciwe dzialanie jest ze strony baru kryjowki oczerniajacego konkurencje.
            ale żenada ;)
    • Gość: piotr Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: 80.48.56.* 29.10.08, 13:22
      strasznie dużo kolego masz informacji na temat tego baru Kryjówka na
      mickiewicza który rzekomo ma ''opatentowaną nazwę'' chyba jesteś
      conajmniej właścicielem tego baru!:) a wiecie że za
      rozpowszechnianie nieprawdy można miec conajmniej cieplutko:)
      pozdrawiam wszystkie fikcyjne wypowiedzi na tym forum z prawie
      jednego IP ;)))
      • Gość: . Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: 88.156.163.* 29.10.08, 19:14
        Zamówiłam pizze dzisiaj bardzo smaczna ,miła obsługa ale faktycznie adresu
        nigdzie nie było
        • Gość: Jola Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.08, 21:28
          Dla mnie to jest proste. Niech każdy działa na swój rachunek a nie podszywa się pod innych, z renomą. Sam fakt, że nie wiadomo, gdzie tą krjówko-pizzę robią i gdzie w razie czego dochodzić swoich praw o czymś świadczy. Jak w widać w XXI w. w UE można działać nadal jak na ruskim bazarze...
          • insert0 Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry 29.10.08, 21:54
            Gość portalu: Jola napisał(a):

> Dla mnie to jest proste. Niech każdy działa na swój rachunek a nie podszywa się
            > pod innych, z renomą. Sam fakt, że nie wiadomo, gdzie tą krjówko-pizzę robią i
            > gdzie w razie czego dochodzić swoich praw o czymś świadczy. Jak w widać w XXI
            > w. w UE można działać nadal jak na ruskim bazarze...

O jakiej ty renomie mówisz ?
            • Gość: Jola Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 08:58
              Chodzę tam na obiady dosyć często i widzę, że się starają. Podobną opinię wyrażają moi znajomi.
            • Gość: Jezus z Nazaretu kontestacja IP: 84.38.160.* 30.10.08, 09:33
              a wiec. zamowilam pizze z kryjowkapizza, juz widac roznice w nazwie nie nazywa
              sie "kryjowka", tylko "kryjowkapizza" i pizza jest git! chlopaki pytaja sie
              jakie ma byc ciasto, sos itd. takze wszystko miodzio. duza pizza i bardzo dobra,
              a konkurencja juz nie wie co robic, zeby ich zniszczyc. wszystkim polecam pizze
              z kryjowkipizzy, bo jest dobra i tania niee :D? za niedlugo pozwiecie ich do
              sądu, ze maja tez kanciaste pudelka na pizze, jak wy :] dooobre
              • Gość: prezes Ale danych firmy nie musieliby ukrywać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 15:10
                Ale danych firmy nie musieliby ukrywać, jeżeli taka istnieje :D
                ciekawe co na to US?
                • insert0 Re: Ale danych firmy nie musieliby ukrywać 30.10.08, 20:43
                  Ale ludzie są podli...
                • Gość: gosc Re: Ale danych firmy nie musieliby ukrywać IP: *.nm.e-zet.pl 31.10.08, 10:53
                  a kto ukrywa dane ? na stronie internetowej masz napisane wszystko : adres, wlasciciel, kontakt
    • Gość: :) Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.krak.tke.pl 30.10.08, 21:54
      Adres to ulica Malczewskiego
      • Gość: lady X Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: 79.139.58.* 31.10.08, 08:47
        pizza w kryjowkapizza' to najsmaczniejsza pizza jaka jadlam :)
        • Gość: :) Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.krak.tke.pl 31.10.08, 10:48
          Mi też bardzo smakuje, miła obsługa przez telefon, pizza zawsze ciepła bo
          przywożą w specjalnej torbie. Nie rozumiem jak można mówić że to plagiat - nazwa
          inna.
    • Gość: marcin Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 11:29
      I próba złamania konkurencji okazała się niezłą reklamą ;) Bardzo dobra ta niby
      podróbka
      • Gość: stały klient Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: 79.139.58.* 31.10.08, 15:05
        Jadam tam pizze prawie od poczatku zaistnienia.

Na plus oceniam mozliwosc wyboru sosow do podkladow pizzy, nigdzie z tym sie nie spotkalem, niewiele pizzerii posiada az 4 sosy do wyboru w tym 2 sa gratis jako dodatek do pizzy, pizza na cienkim i grubym oraz kwadratowa, tu juz troszke wiecej ma ta opcje ale nie za duzo z tego co mi wiadomo.

mozna sobie dowolnie mieszac pizze dodawac dodatki do jednej przmeieniac w drugiej, nie ma problemu, pizza jest duza i np na cienkim ciescie najada sie jedna pizza cala moja rodzina czyli 4 osoby !

zaznaczam ze duzy ze mnie gosc 105 kg khe khe

a do autora pierwszego postu, antyreklamowac tez trza umić :D a tak za darmoszke reklama w znanym i popularnym forum :D

tylko patrzec jak teraz knajpa z mickiewicza sama na siebie zacznie nadawac zeby podreperowac popularnosc HA hA AH
        • Gość: WłaścicelKryjówki Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.centertel.pl 31.10.08, 15:17
          Odpowiadam na zaistniałą sytuację na forum chociaż prawne kwestie wdrażam. "Kryjówka" jest zastrzeżoną nazwą handlową w Urzędzie Patentowym. Od kilku tygodni przychodzą do Kryjówki klienci i zgłaszają szereg uwag do produktu (pizzy), która niby miałaby być naszego autorstwa. Tłumaczenie szanownym klientom, że nie mamy nic wspólnego z kryjowkapizzeria wymaga czasu i podważa nasz wizerunek na rynku gastronomicznym Rzeszowa. Dla wszystkich jest miejsce na rynku tylko warto zasłużyć i zapracować sobie na swój wizerunek. Działania prawne zostały wdrożone.
          • Gość: :) Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.krak.tke.pl 31.10.08, 15:50
            Daj już sobie siana
          • Gość: staly klient Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.rzeszow.mm.pl 02.11.08, 13:08
            o czym Pan tu do nas rozmawia jakich zastrzeżeniach !!! czy Pan wogóle rozumie
            to pojęcie.

Proszę mi pokazać gdzie tutaj jest Pan i rzekomo zastrzeżona nazwa handlowa ????
            www.uprp.pl/patentwebaccess/databasechoose.aspx?language=polski ?

Bo ja jakoś nie widzę... (chyba, że zgłosił Pan się niedawno to poproszę pisać
            takie bzdury za 2 lata jak Panu przyznają ochronę)

A wie Pan, że za takie bzdury jak się wkurzą właściciele
            www.kryjowkapizza.pl to bedzie ciekawie :D
    • Gość: G Re:\to jaki w koncu ten adres? IP: *.19.165.17.osk.enformatic.pl 31.10.08, 16:16
      na stronie jest ul Stwosza 10 ??
    • Gość: :) Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.krak.tke.pl 31.10.08, 16:54
      Skoro za stronie kryjowkapizza.pl/kontakt.html pisze ul. Stwosza to tak
      jest i już nie ma co o tym gadać.
      Zamknąć temat.
      • Gość: maja Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 20:32
        Krak.Tk.pl bardzo się denerwuje postami... Czyżby jednak coś było nie tak? I myslę jako postronny obserwator, że nie chodzi o pizzę tylko, jak napisał własciciel Kryjówki (chyba tej z Mickiewicza) że dla wszystkich jest miejsce na rynku, tylko niech każdy wymyśli sobie własną nazwę. A tak z drugiej strony, to oryginał musi być niezły, skoro pizzeria wybrałą sobie własnie ta nazwę...
        • Gość: gosc Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.nm.e-zet.pl 01.11.08, 21:08
          a prawda jest inna i bolesna bo nikomu nie znana restauracyjka na Mickiewicza "zapozyczyla" sobie nazwe znanej i renomowanej pizzeri KryjowkaPizza. to oburzajace. czy knajpa z Mickiewicza nie moglaby sobie znalezc wlasnej nazwy ? ?
          • Gość: Jo22 Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 17:07
            Na Stwosza 10 nie ma żadnej kryjowkapizzerii tak jak podają na swojej stronie internetowej. No chyba, że robią to u siebie w domowej kuchni w bloku. (garażowi biznesmeni...) Są tandetnym przykładem jak można oszukiwać klientów. Z tego co wiem Kryjówka na Mickiewicza działa od kilku lat a Ci chochsztaplerzy od niedawna. Szkoda, że się nie nazwali PizzaHut albo TelePizza :)
            • Gość: piwo-wodka-wino Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 04:31
              buahahha niezla jazda widze, ze "starym kryjówkowiczom" z mickiewicza
              przeszkadzaja ci nowi, tylko ze cos sie nie zabardzo udalo to przemyslane
              zagranie, prawdziwy majstersztyk marketingowy, czuje sie oszolomiony niczym
              ogladajac telekzakupy mango :D:D

Najlepsza jest darmowa reklama konkurencji w pierwszym poscie, pewnie ich ulotki
              tez rozdajecie swoim klientom, aby bron Boze nie jedli tej pizzy z tamtad, bo po
              niej bola zeby, brzuchy, mozgi, flaki....i takie tam

przeciez "kryjowka" to taka niepowtarzalna nazwa, wogole w jakim to jezyku?
              jakies dziwne slowo!

Na starym rynku w Krakowie tez jest restauracja Kryjowka, w Stalowej Woli jest
              bar Kryjowka baaa nawet jest...kuchnia domowa Kryjowka. Zapewne populacja
              kryjowek w naszym kraju jest liczniejsza.

Czy Kryjowka na mickiewicza jest ta jedyna wlasciwa??

Jak to mozliwe ??? Ktora kryjowka byla pierwsza? gdzie maja skryc sie pozostaly
              kryjowki ? Czy druga kryjowka nie moze byc lepsza od pierwszej ? Ktora jest
              bardziej ukryta ?

Ogolnie to rozwiazanie tego problemu jest nieco zaciemnione, rzeklbym wrecz,
              ze...skryte (ukryte, zakryte................)

Ale licze na dalsza dyskusje i zdemaskowanie falszywej kryjowki!
        • Gość: :) Re: Nieuczciwa konkurencja Baru - Restauracji Kry IP: *.krak.tke.pl 01.11.08, 21:13
          a pani z Neoplus.adsl.tpnet.pl nic nie rozumie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka