Dodaj do ulubionych

zamknąć sklep z dopalaczami!!

IP: 217.153.162.* 31.10.08, 09:22
nawet nie zdajecie sobie sprawy, że osoby kupujące tam "tzw.
dopalacze" mogą w konsekwencji skończyć marnie. juz widze młodych
pod aptekami jak szykuja kase na farmaceutyki typu: Tuss..., Tra...
czy inne wynalazki. To droga do nikąd. Wielu z nich może to sie to
spodobac i sięgac w konsekwencji po dopalacze ale mocne i
nielegalne. jak najprędzej trzeba z tymi sklepami zrobic porządek.
Legalne ćpanie to mnie przeraża. życie na trzeźwo jest takie piękne
tylko trzeba z nim coś robić, anie odurzac sie aby zapomnieć o
swoich frustracjach, stawac przed problemami i je rozwiązywać. ŻYJMY
W TRZEŹWOŚCI!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Voyt3c Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 09:56
      No cóż, co nie jest zabronione, jest dozwolone, więc nie wiem czy można zamknąć
      tę sieć sklepów.
      Chociaż czy jest to legalne?
      Byłem na ich stronie internetowej, pod każdym specyfikiem jest napisane "NIE DO
      SPOŻYCIA PRZEZ LUDZI". No to przez kogo, przez psy i krowy? A jednocześnie każdy
      specyfik jest oceniany przez biorących, którzy opisują swoje doznania... I cała
      ta strona nie pozostawia złudzeń dla kogo oferta jest przeznaczona. Może to jest
      droga?
      • eluska-k Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! 31.10.08, 11:00
        Homo sapiens jak sama nazwa wskazuje to istota rozumna, każdy człowiek ma prawo decydować o tym co spożywa, nie tylko na stronie jest napisane że te środki nie są do spozycia przez ludzi, ale i na każdym opakowaniem, oni to owszem sprzedają, ale nikogo do używania tych specyfików nie namawiają, WIEC TO JEST NASZA WOLNA WOLA CZY SPALIMY "spice silver" czy zjemy "diablo" nie stosując się do ostrzeżenia...

Wszystko to opiera się na zaufaniu do samego siebie, i jeszcze raz powtarzam żebyście nie wprowadzali na dopalacze prohibicji, bo srodki te są mniej niebezpieczne i mniej uzależniające niż wszechoobecne papierochy czy wóde(tudzież inny alkohol)

LUDZIE WEZCIE SIE OPAMIETAJCIE! na cholere wpieprzacie się z butami w nie wasz interese i w nie wasze życie, Osoby korzystajace jak i osoby sprzedajace są dorosłymi a w wiekszosci przypadków odpowiedzialnymi ludzmi, wiec nie macie prawa nam czegokolwiek zabraniac! Jesli nie chcecie ze sklepiku korzystac to nie korzystajcie, jesli wam przeszkadza jego obecnośc - nie przechodcie obok, jeśli parkujecie przed nim na tym placyku na przeciwko pub kina, przed grand hotelem to tez nie parkujcie - bedzie zawsze troche wiecej miejsca bez takiego buractwa nietolerancji jak Wy! jesli nie chcecie zeby z tego korzystaly wasze dzieci po prostu z nimi na ten temat porozmawiajcie a o dzieci >18 sie nie marwtcie, bo gó...arzeri na pewno nie sprzedadza, jak nawet mnie i mojego 2 metrowego chłopaka wylegitymowali (szacun dla chłopaków)

i pzdr dla wyzej wymienionych chłopaków bo wiem że przeglądają to forum :))
        • Gość: gosc Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.nm.e-zet.pl 31.10.08, 11:13
          cpajaca kobieta to widok 100krotnie gorszy od jej zacpanego 2-metrowego cpunka
        • Gość: grzesiek Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: 217.153.162.* 31.10.08, 11:21
          tylko ze całe społeczeństwo płaci za osoby uzależnione, które musi
          utrzymywać (ośrodki dla osób uzależnionych, detoksy itp.)tak sami
          decydujce o własnym życiu ale płaci za to całe społeczeństwo. NAĆPAĆ
          SIĘ, ŻYC W RYNSZTOKU A PRZECIEZ PAŃSTWO I TAK NIE DA NAM UMRZEC -
          PRZECIEŻ MUSI ZAPEWNIC NAM BYT. EGOIŚCI. SPOŁECZEŃSTWO TYPU "TYLKO
          JA - JA MUSZE SIĘ DOBRZE BAWIĆ A INNI NIECH SIĘ PÓXNIEJ O NAS
          MARTWIA I PŁACĄ.
          • Gość: grzesiek Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: 217.153.162.* 31.10.08, 11:22
            cpuny zawsze na wszystko znajdą odpowiedz - to mistrzowie manipulacji
          • Gość: Lysy Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 13:27
            > tylko ze całe społeczeństwo płaci za osoby uzależnione, które musi
            > utrzymywać (ośrodki dla osób uzależnionych, detoksy itp.)

społeczeństwo płaci za ludzi chorych, więc zamknijmy wszystkie sklepy z
            niezdrowym żarciem. Siedzenie przed tv czy internetem też jest niezdrowe -
            zamknijmy jedno i drugie. Społeczeństwo płaci leczenie ofiar wypadków
            samochodowych - zabrońmy sprzedaży samochodów. Itd, itd.

I kto za to płaci? Pan płaci, pani płaci. Społeczeństwo płaci ;)
        • Gość: Voyt3c Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 15:20
          Homo sapiens istotą rozumną? Często mam co do tego poważne wątpliwości.. :-)
          Nie wydaje mi się, że moja powyższa opinia to "wpieprzanie się z butami w nie
          swój interes i w nie swoje życie". Wydaje mi się, że interes jest legalny (bo
          gdyby nie był już by go pewnie zamknęli), wyraziłem natomiast swoją wątpliwość
          co do dziwnej strategii merketingowo-promocyjnej. Specyfiki niby nie są dla
          spożycia dla ludzi, a wszyscy kupujący zażywają je osobiście i ze znajomymi...
          Chyba, że nie są tymi Homo sapiens o których pisałaś... Ale w końcu się
          zdecyduj,zażywają je ludzie czy nie-ludzie?
          Jakbym sprzedawał nawozy mineralne, reklamując, że są świetnym środkiem na
          przeczyszczenie i regulują pracę układu pokarmowego, to prawdopodobnie ktoś by
          się mną zainteresował, z tego względu, że narażam ludzkie życie na śmierć.
          Argument, że ludzie są dorośli mnie nie przekonuje, bo skoro produkty nie są
          produktami spożywczymi przeznaczonymi do konsumpcji, to jak możne je jako takie
          reklamować i sprzedawać? To się kompletnie qpy nie trzyma. Dorosłość nie ma nic
          do tego, jest to ewidentne wprowadzanie klientów w błąd, skąd klient ma
          wiedzieć, że zażycie danego wynalazku jest dla niego bezpieczne czy nie?

Bardzo zabawne jest stwierdzenie, że te środki nie są mniej bezpieczne niż
          papierosy i alkohol :-))) Typowa gadka początkującego ćpuna-eksperymentatora.
          Najpierw troszkę tego, potem troszkę tego, potem się nudzi, doznania za słabe, a
          więc może deczko koki albo browna na spróbunek? Pogadaj z byle terapeutą
          leczącym narkomanów, to Ci wyjaśni jak to jest z tym niby mniejszym zagrożeniem.
          No ale to inny temat, odbiegliśmy trochę od głównego wątku...

A o dzieci spokojnie możemy się martwić, bo końcu co to za problem przyjść z o 4
          lata starszym kolegą, który tydzień temu skończył 18 lat i zakupić cosik dla siebie?

Poza tym nazwanie mnie i mojego przedpiścy buractwem i nietolerancją jest niczym
          innym jak buractwem i nietolerancją :-) (Pomijam brak stylistycznego składu tego
          wyrażenia, jak ktokolwiek może być "buractwem i nietolerancją"?)
          Co to już nie można kulturalnie wyrazić opinii, żeby nie zostać zwymyślanym?
          • Gość: ms Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: 88.156.218.* 31.10.08, 15:52
            >Specyfiki niby nie są dla
            > spożycia dla ludzi, a wszyscy kupujący zażywają je osobiście i ze znajomymi...

Kupujący mogą to sobie i w d*** wsadzić, co ma do tego sklep??!!

> Jakbym sprzedawał nawozy mineralne, reklamując, że są świetnym środkiem na
            > przeczyszczenie i regulują pracę układu pokarmowego, to prawdopodobnie ktoś by
            > się mną zainteresował, z tego względu, że narażam ludzkie życie na śmierć.

CZY TY JESTEŚ NORMALNY?? Przecież sam napisałeś ZDANIE WCZEŚNIEJ, że sklep
            informuje, że to nie do spożycia przez ludzi!!!

> Argument, że ludzie są dorośli mnie nie przekonuje, bo skoro produkty nie są
            > produktami spożywczymi przeznaczonymi do konsumpcji, to jak możne je jako takie
            > reklamować i sprzedawać?

JESTEŚ JAKIMŚ IMPOTENTEM UMYSŁOWYM, CZY CO? Ten sklep właśnie
            sprzedaje swoje produkty jako nie przeznaczone do konsumpcji!!!

>To się kompletnie qpy nie trzyma.

I tu się zgadzamy!

> Homo sapiens istotą rozumną? Często mam co do tego poważne >wątpliwości.. :-)

W rzeczy samej! Osobiście ziębi mnie ten sklep, nie mam zamiaru nic tam kupować,
            ale jak pomyślę, że takie pomyłki ewolucji jak Ty chcą decydować (a w naszym
            kraju, zwłaszcza na ścianie wschodniej naprawdę decydują!), co mi wolno, a co
            nie, to mnie skręca!
            • Gość: Voyt3c Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.rzeszow.mm.pl 31.10.08, 23:14
              Mówią, żeby nie dyskutować z idiotami, bo sprowadzą cię do swojego poziomu i
              pokonają doświadczeniem. Po wiązance obelg pod moim adresem, wniosków widzę, że
              dobrze trzymać się tej przestrogi.
              • Gość: ms Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: 88.156.218.* 01.11.08, 15:18
                Jeśli dwie, jak to nazwałeś, obelgi, z jasnym wyłożeniem, skąd taka opinia, to
                dla ciebie cała "wiązanka", to musiało zaboleć. Na dodatek sam mnie obraziłeś
                nie prostując ani jednego mojego błędu, ałć. Do tego szkoda, że w twojej
                swojskiej edukacji nie ujęto, że idiotą jest ktoś, kto nie rozumie, co to
                sprzeczność.
                • Gość: Voyt3c Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.rzeszow.mm.pl 01.11.08, 17:52
                  Nie, zapewniam, że nie zabolało, po prostu jak widzę z kim mam do czynienia, to
                  nie wchodzę w polemikę :-) Trolle internetowe niech się żywią w sklepie z
                  dopalaczami albo na pastwisku, ja ich dokarmiać nie będę.
          • Gość: Kuraiko Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 16:04
            na denaturacie też jest narysowana czaszka, a jest niejednokrotnie
            spożywany ;)
            poza tym ja znam osoby, które próbowały palić zioło,
            zażywały "tajemniczą substancję" nazwaną "tuss..." (:DDD) i jakoś
            nie sięgnęły coś mocniejszego. a sam sklep... owszem zajrzałam z
            ciekawości, wystawione w gablotkach specyfiki nic mi nie mówią, tak
            samo jak skład. lepiej już zapalić gandę wychodowaną przez kumpla na
            oknie (jak ktoś zna taką osobę oczywiście, abstrahując oczywiście od
            tego, że to jest nielegalne) niż kupować jakieś chemiczne nie
            wiadomo co. no ale pewnie kupują to ci co się na tym znają, wiedzą
            jakie jest działanie itd...
            • Gość: Voyt3c Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.rzeszow.mm.pl 31.10.08, 23:32
              > na denaturacie też jest narysowana czaszka, a jest niejednokrotnie
              > spożywany ;)

O to chodzi, nikt denaturatu nie reklamuje jako fantastycznego napitku
              gwarantującego świetną zabawę. A z tymi specyfikami tak jest. Nie dla ludzi, ale
              jak zjesz to będzie super. Wolałbym, że takiej obłudnej informacji w ogóle nie
              było, bo skoro te dopalacze mają być zjadane to po kiego grzyba pisać, że nie
              należy ich zjadać? No chyba po to, aby ominąć prawo.

> poza tym ja znam osoby, które próbowały palić zioło,
              > zażywały "tajemniczą substancję" nazwaną "tuss..." (:DDD) i jakoś
              > nie sięgnęły coś mocniejszego. a sam sklep... owszem zajrzałam z
              > ciekawości, wystawione w gablotkach specyfiki nic mi nie mówią, tak
              > samo jak skład. lepiej już zapalić gandę wychodowaną przez kumpla > na oknie
              (jak ktoś zna taką osobę oczywiście, abstrahując
              > oczywiście od tego, że to jest nielegalne) niż kupować jakieś
              > chemiczne nie wiadomo co.

A pewnie że lepiej, przynajmniej wiadomo co to jest, co zawiera i jak działa.
              Poza tym to, że ktoś palił gandzię i nie przeszedł na coś mocniejszego wcale
              nie oznacza, że gandzia jest spoko, tysiące narkomanów, którzy przegrali swe
              życie zaczynało właśnie od trawki. I tyle w tym temacie, to że się zna
              dworcowych ćpunów niczego nie dowodzi.

> no ale pewnie kupują to ci co się na tym znają, wiedzą
              > jakie jest działanie itd...

Za bardzo wierzysz w ludzi, obserwując poziom naszego społeczeństwa, spora część
              to małpy z brzytwami, które uciekły z zoo :-]
              • Gość: Kuraiko Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.08, 23:58
                "I tyle w tym temacie, to że się zna dworcowych ćpunów niczego nie
                dowodzi." - tu nie wiem kogo masz na myśli, chyba swoich znajomych,
                bo piszesz o takich co zaczynali od trawki i się stoczyli. ja
                natomiast znam normalne osoby w wieku studenckim, które od czasu do
                czasu paliły trawkę, a niektóre zażywały "tuss..." i właściwie na
                tym się skończyło, sorry nie nazwałabym osoby, która pali zioło raz-
                dwa razy w roku "dworcowym ćpunem". owszem, na osoby które często
                palą (kilka razy w tygodniu) może wywrzeć negatywny wpływ, ale wcale
                niekoniecznie sięgnięcie po mocniejsze środki, mam na myśli raczej
                zaburzenia osobowości, agresję

"Za bardzo wierzysz w ludzi, obserwując poziom naszego
                społeczeństwa, spora częś
                > ć
                > to małpy z brzytwami, które uciekły z zoo :-] "
                że jak? wierzę w ludzi? miałam na myśli kolesi, którzy regularnie
                zażywają amfę itp na imprezach i w trakcie sesji i generalnie w
                tym "siedzą". z artykułu w wyborczej można było wywnioskować, że
                klienci w większości wiedzą jakie działanie mają poszczególne
                specyfiki, mnie natomiast sama nazwa nic nie mówi.

"po kiego grzyba pisać, że nie
                > należy ich zjadać? No chyba po to, aby ominąć prawo."
                - no to chyba logiczne, że po to aby ominąć prawo ;) tak jak na
                ekranach telewizorów pływała Łódka Bols :D

• Gość: Kuraiko Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 15:57
      sorry młodzi, głównie studenci kupują "tuss..." i bez wiedzy o takim
      sklepie. a jak nie było tego sklepu to niby nie palili zioła?
    • Gość: grzesiek Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: 217.153.162.* 31.10.08, 16:10
      kiedys natknąłem sie na strone www.hyperreal.info i to co tam
      serwuja głównie młodzieży mnie przeraża. jak byc na haju po Tuss...
      Avio..., Tra.... itp itd. Ile zażyć, z czym pomieszać. Dziwne,że
      policja i prokuratura nie zajęła się taką "ciekawą" stronką.
      Sprawdxcie sami jaki wartości tam pprezentują. TRAGEDIA. czy
      narkotyki czy środki psychopaktywne to wolnośc czy raczej
      ZNIEWOLENIE najpierw umysłu potem fiz. a na końcu całej tej reszty
      co po organizmie cpuna zostało.
    • Gość: grzesiek Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: 217.153.162.* 31.10.08, 16:11
      Pie...... taką wolność z dragami w tle
      • Gość: Voyt3c Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.rzeszow.mm.pl 31.10.08, 23:36
        Kasa kolego, kasa! Da się na idiotach zarobić? Da się. To trzeba zagrać ich
        kumpla, ziomala, i czekać aż przyniosą kieszonkowe od mamy.
        • eluska-k Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! 01.11.08, 21:14
          Od razy z góry przepraszam, że moje wyżej napisane mocne słowa, wcale tak o nikim nie myśle, ale mnie poniosło bo to juz kolejny z kilku wątków na temat dopalaczy...

Otóz, dla sprostowania, chciałam napisać, że jeżeli ćpunem można nazywać osobę, która od czasu do czasu, średnio razn na kwartał zapali sobie legalnego "spice" to TAK JESTEM CPUNKĄ, do której mozna czuć od raze, jeśli od czasu do czasu zapale sobie papierosa do piwa: TAK JESTEM W NALOGU NIKOTYNOWYM, i oczywiście od czasu do czasu zdarza mi się zaglądnać do kielisza, toteż JESTEM ALKOHOLICZKA..

i czy chceccie tego czy nie oczywiście lecze się na wasz koszt...

SORRY JESZCZE RAZ... ale takie wasze rozumowanie nieco denerwuje..., uważajcie sobie mnie za kogo chcecie, za niewiadomo jaką beznadziejną cpunkę itd itp..

Naprawdę macie dziwne myślenie.. NIe wiecie że coś zabronionego lepiej smakuje?

Narkotyki w legalnych i w nielegalnych postaciach były zawsze są i będą, lepiej żeby działały legalnie i do skarbu państwa wpływały pięknie podatki za nie łatając dziurkę budżetową niż nielegalnie zapychały kieszonki dealerów ewidentnie i celowo sprzedajacyh twarde narkotyki dzieciczkom z podstawówki ;)

im bedzie wiecej takich sklepow tym mniej bedzie nielegalnych handlowcyh na rynku, to chyba jasne..

ale to i tak poddaje waszemu osądowi..

pzdr ZIOM \m/

:PP
          • Gość: gosc Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.nm.e-zet.pl 01.11.08, 21:57
            kazdy cpun tlumaczy sie tak samo : ze tylko raz na jakis czas. smiech na sali
            • Gość: normalny Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 00:21
              dokładnie, miłe złego początki

policja niech raz dwa zamknie tą dilernię i po sprawie, życie jest piękne bez
              żadnych usprawniaczy-dopalaczy, a jeśli ktoś ma problem z życiem na trzeźwo, to
              musi udać się po pomoc do psychiatry lub psychologa. I piszę to na poważnie!
          • Gość: Voyt3c Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.rzeszow.mm.pl 01.11.08, 23:49
            > Otóz, dla sprostowania, chciałam napisać, że jeżeli ćpunem można nazywać osobę,
            > która od czasu do czasu, średnio razn na kwartał zapali sobie legalnego "spice
            > " to TAK JESTEM CPUNKĄ, do której mozna czuć od raze, jeśli od czasu do czasu z
            > apale sobie papierosa do piwa: TAK JESTEM W NALOGU NIKOTYNOWYM, i oczywiście od
            > czasu do czasu zdarza mi się zaglądnać do kielisza, toteż JESTEM ALKOHOLICZK

Ja nie wiem kto jest ćpunem a kto nie, nie zamierzam przyczepiać etykietek.

> Narkotyki w legalnych i w nielegalnych postaciach były zawsze są i będą, lepiej
            > żeby działały legalnie i do skarbu państwa wpływały pięknie podatki za nie łat
            > ając dziurkę budżetową niż nielegalnie zapychały kieszonki dealerów ewidentnie
            > i celowo sprzedajacyh twarde narkotyki dzieciczkom z podstawówki ;)

Moim zdaniem jesteś strasznie naiwna.
            Po pierwsze czy lepiej żeby było to legalne to wcale nie jestem przekonany, z kilku względów. To podobny temat jak z prostytucją: zalegalizować, żeby ukrócić działalność przestępczą z tym związaną (np. handel żywym towarem) - a tym samym państwo ma się stać mega-sutenerem i czerpać korzyści z nierządu. Kwestia oceny.
            Czy państwo ma się stać dealerem i ciągnąć kasę z handlu prochami, nieważne czy "twardymi" czy "miękkimi"? Ma mówić, że wszytko jest ok, biznes jak każdy inny? Tak samo - kwestia oceny. Ale ocena wszystkich specjalistów od narkotyków, z którymi miałem okazję w ten czy inny sposób się zetknąć, jest taka sama: nie wolno tego robić.
            Chodzenie po bagnach wciąga, ot co. Najpierw takie ziółko, potem taka pigułeczka, a potem... Owszem nie wszyscy z klientów tego sklepu skończy na dworcu, będzie to raczej zdecydowana mniejszość. Tylko czy to ma być rozgrzeszeniem do prowadzenia działalności na pograniczu prawa i ciągnięciu kasy od ludzi, którzy są na tyle biedni i słabi, mają tak mało ciekawe życie, że muszą je sobie ubarwiać chemią? Trzeba być niezła hieną, żeby czerpać zyski zyski z procederu, o którym wiadomo, że część osób w odległej konsekwencji doprowadzi do życiowego upadku :-/

> im bedzie wiecej takich sklepow tym mniej bedzie nielegalnych handlowcyh na ryn
            > ku, to chyba jasne...

Nie jasne, po prostu dealarzy wyspecjalizują się w mocniejszych specyfikach, a że po eksperymentach z legalnymi dragami, będzie wielu chętnych, jest chyba jasne...
            • Gość: Kuraiko Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 00:08
              widzę, że masz taki sam pogląd jak ci, którzy pikietują za
              ograniczeniem koncesji na alkohol, że niby jak będzie mniej sklepów,
              to zmniejszy się ilość alkoholików... a w czasach prohibicji to
              handel alkoholem kwitnie najlepiej i ktoś zbija na tym kokosy ;)
              tak samo myśli się, że jak nie będzie scen erotycznych przed godz.
              23 w tv to dzieciaki nie będą się masturbować, kupować świerszczyków
              i uprawiać wczesnego seksu.
              jak nie będzie sklepu, to zdobędą zioło od "znajomego znajomego
              znajomego" (wierz mi, zawsze ktoś zna kogoś, kto zna kogoś kto zna
              kogoś kto wie skąd załatwić), tak samo z różnymi pigułkami jak
              extasy czy amfa.
              byłam kilka razy na dużym festiwalu muzycznym i w prasie podsumowano
              tak "łatwiej było wnieść narkotyki niż aparat cyfrowy". młodzież ma
              teraz takie dojścia, że nie potrzeba im żadnych sklepów.
              przez taki jeden sklep napewno bardzo mały procent (jeśli w ogóle)
              wciągnie się w dragi, bo ci którzy by się wciągnęli to zrobiliby to
              tak czy owak, każdym sposobem, a tym co mają głowę na karku, to nie
              zaszkodzi.
    • Gość: gość portalu Re: zmiana przepisów to szambo IP: 217.98.20.* 02.11.08, 02:34
      zamknąć policję za obrażanie ludzi
    • Gość: zonk hipokryci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 00:45
      sytuacja analogiczna do propagandy z poczatku 20 wieku we Francji
      przedstawiajaca absynt jako wroga numer jeden przyczyne alkoholizmu
      i smierci, a z 2 strony gloryfikując wino i umiejetnie tuszujac
      wyniki badan oczyiscie na kozyśc wina:].
      Jak walczyc z nalogami to z wszystkimi zakazac sprzedazy alkoholu
      papierosów .
      A tu widze wybiorczosc czlowiak palacy trawke jest zly jest cpunem
      ale pijacy sobie wodeczke na kazdej imprezie alkoholikiem nie jest:]
      o co kamon O.O.
      • Gość: grzesiek Re: hipokryci IP: 217.153.162.* 03.11.08, 07:10
        Małopolskie Centrum Profilaktyki i Leczenia Uzależnień - Kraków
        ul .Stoczniowców - to coś dla "wielkich obrońców wolności", wolności
        o tak pełną gębą, pozerów, szpanerów, narkotykowych wyzwoleńców,
        frustratów W końcu Europa nie zapomniała o nas i dała
        nam "wolnośc" , która widać na każdym kroku, w parku, dworcu. NO
        PRZECIEŻ WOLNOŚĆ DLA KAŻDEGO. Pozdrawiam wszystkich, którzy mają
        odwagę trzeźwo zmagac się z trudnościami życia na codzień
    • Gość: pegaz Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: 88.156.218.* 03.11.08, 15:06
      wolna wola synek. i ch... Ci do tego kto co ćpa :)
      • Gość: grzesiek Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: 217.153.162.* 03.11.08, 18:00
        niedługo zróbcie sobie ćpuńską paradę równości jak homo bo przecież
        mniejszość musi mieć prawa!!!!
        • Gość: GRZESIEK Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: 217.153.162.* 03.11.08, 18:48
          spróbujcie zmienić swój świat, swój światopogląd, swoje spojrzenie
          na życie, spróbujcie jakiejkolwiek pracy. Wiele z nas wybiera
          narkotyki bo tak łatwiej, bez wstępnych zobowiązań. Uzależnienie to
          świat iluzji i zaprzeczeń. Czy chcemy tak żyć. Popularne leki na
          kaszel Tus... czy też nie zmieniają naszej rzeczywistości przez nas
          pojmowanej. Zmieniają. Ale ćpun zawsze umie wytłumaczyc sobie że
          nie, okłamując siebie a to juz najgorsze co może być. podział na
          miękkie i twarde to głupota i nieporozumienie!!! Alkohol to też
          środek psychoaktywny tylko w naszej kulturze powszechnie
          akceptowany. Dziwne, nie.
          • Gość: zonk Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 23:40
            .Jak chce cpać niech cpa ,niech sie na smierc zacpa, czemu zawsze
            sie znajdzie jakis socjalista ktory bedzie chcial wprowadzic swoj
            wyidealizowany czarno bialy swiat.Mnie to nie interesuje cpajcie
            pijcie wode umierajcie z bogiem
          • insert0 Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! 03.11.08, 23:51
            Nie zrozumcie mnie żle nie jestem za tym aby zamknąć sklep z dopalaczami, ale
            niech on będzie dla ludzi którzy świadomie dokonują wyboru.
            A z reguły to jest tak : "klient nasz PAN" - NIE WAżNE CZY PRZYSZEDł naćpany ,
            ważne że przyszedł, bo przecież kasa się liczy.
            Druga sprawa drażnią mnie wpisy niektórych osób (Kuraiko) cytuję" tak samo myśli
            się, że jak nie będzie scen erotycznych przed godz.
            23 w tv to dzieciaki nie będą się masturbować, kupować świerszczyków
            i uprawiać wczesnego seksu" - wiesz chyba nie masz jeszcze swoich dzieci, bo
            jako rodzic miałbyś lub miałabyś inne podejście.
            Co zatem proponujesz ? Może niech ostre pornole lecą 24 godziny na dobę ? Czemu
            już teraz nie uświadamiać małych dzieci ?
            I JESZCZE JEDNO ( DO KURAIKO) NIGDY NIE ZAżYWAłAM żADNYCH TEGO TYPU SPECYFIKóW,
            I DLA MNIE LUDZIE KTóRZY W TEN SPOSóB UCIEKAJą OD RZECZYWISTOśCI, WYBACZ, ALE
            MUSZą SIę LECZYć U PSYCHIATRY
            • Gość: Ahoj ! Re: A ja się pytam... IP: *.res.pl 04.11.08, 06:32
              Gdzie byli wtedy i są teraz ich RODZICE ?
              • Gość: grzesiek Re: A ja się pytam... IP: 217.153.162.* 04.11.08, 07:42
                pewnie na "bajzlu" :)
            • Gość: Kuraiko Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.08, 18:22
              ja też nie zażywałam :P
              no pewnie, jak piszę, że puszczanie scen erotycznych po 23 niczego
              nie zmieni, to od razu posądzasz mnie o to, że chcę aby porno
              leciało w tv przez cały dzień :/ jeśli uważasz, że to że dziecko
              zobaczy kawałek gołego tyłka czy piersi sprawi, że w wieku 15 lat
              zacznie uprawiać seks, a na pewno w wieku 9-10 już się masturbować,
              to chyba masz coś nie tak z głową. oczywiście każda laska która
              traci dziewictwo w gimnazjum robi to dlatego, bo zobaczyła coś w tv.
          • Gość: Dr Psychol Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.19.165.91.osk.enformatic.pl 04.11.08, 13:29
            heheh. Czytam te Twoje wypociny Grzesiu i się śmieję na głos :)
            Ty chyba przedawkowałeś godzinę wychowawczą, Radio Maryja i Tv
            Trwam. Przestań już chłonąć takie bździny. Skończ z mentalnym
            otępianiem się :) Zacznij samodzielnie myśleć i patrzec na życie
            racjonalnie :D Nie bój się dopalaczy i syropu na kaszel :) To samo
            zdrowie :)
            Popatrz na świat z różnej perspektywy, przestań się pienić i
            ujadać, zabierając głos w dyskusji nad czymś o czym nie masz
            zielonego pojęcia. Zapisz się do ZHP albo skocz na Oazę
            • Gość: grzesiek Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: 217.153.162.* 04.11.08, 14:42
              a powiem Ci pewna ciekawostkę. byłem 3 x na detoksie i 1 miesiąc na
              leczeniu w ośrodku dla osób uzależnionych w nowym dworku i wiem cos
              o uzależnieniu. naprawdę. uwierz mi. ZASKOCZONY???? pozdrawiam
              • Gość: zonk Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.08, 18:13
                To wyjasnia twoj fanatyzm z reguły tacy"nawroceni" to dziwne istoty
                szczegolnie brac oazowa,dobrze ,ze jeszcze tutaj nie piszesz o khem
                jezusie xd.
                Nie mozesz wszystkich i wszystkiego mierzyc jadna miara czy widziec
                w 2 kolorach świat ma pelno barw .
                Czytalem ze Swiatowa Organizacja Zdrowie postawila trawke na rowni
                z papierosami i alkoholem co wiecej stwierdzila ,ze maryska nie
                uzależnia:].Inna sprawa jest z innymi specyfikami ale jak sie jest
                idiota na tyle by łykac jakies tabletki czy brac w zyle tylko czemu
                mam mu tego bronic niech zdycha w pokoju jeśli takie jego marzenie...
                PS.nie biore nie bralem i nie bede brał bo mnie to nie bawi wole
                soba zapalic papierosa raz na jakis czas czy łyknać absyntu.
                • Gość: grzesiek Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: 217.153.162.* 04.11.08, 18:21
                  no raczej z braci oazowej nie jestem ale narko to straszne zło a
                  wyjść z tego to katusza!!!!!
                  • Gość: Dr Psychol Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.19.165.91.osk.enformatic.pl 04.11.08, 21:55
                    Współczuję trzech detoksów i całej reszty ale niestety prawda jest
                    bolesna, każdy w życiu dokonuje pewnych wyborów i ponosi ich
                    konsekwencje. Jednakże nie jest to żadnym argumentem w tej dyskusji.
                    Wszystkie używki same w sobie nie są ani dobre ani złe, jeśli już
                    rozpatrywać to w kategoriach ogólnie pojętego dobra czy zła. To co z
                    nimi i z sobą zrobisz zalezy w dużej mierze od Ciebie. Rożni ludzie
                    mają różne spojrzenie na świat oraz poczucie własnej wartości i
                    godnosci a na koniec wreszcie zwykłe poczucie estetyki oraz odmienny
                    próg tolerancji dla swoich ułomności.
                    Widocznie u ciebie było cos nie tak. Twoja postawa to typowe
                    stawianie piramidy na jej wierzchołku. Przytłaczająca większosc
                    ludzi korzystajacych ze wszelkich używek takich jak alkohol i np
                    wlasnie osławione dopalacze nie tylko nie uzależnia się w żadnym
                    stopniu od niniejszych środków, ale nawet nie nadużywa ich i nie
                    stanowią one dla nich ni dla ich otoczenia żadnego problemu.
                    Ot zabawa przy sobocie po robocie jak się to mówi :)

Zresztą skoro byłes na detoksie to zapewne nie z powodu dopalaczy
                    ani marihuany tylko zupełnie innych srodków.
                    To że Tobie coś się przydażyło w związku z używkami nie oznacza że
                    stanie się to regułą i czeka wszystkich innych.
                    Sam lubie wypić kilka browarów od czasu do czasu ale jakoś nie
                    ładuję dykty ani nie sępię na bełta pod sklepem. Pozdrawiam i proszę
                    o mniej demagogicznej agitki :)

• kuraiko Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! 05.11.08, 03:03
                      Dr Psychol ----> uważaj, bo zaraz usłyszysz, że "każdy pijak się tak
                      tłumaczy" :DDD
                    • Gość: grzesiek Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: 217.153.162.* 05.11.08, 07:09
                      to była taka moja krótka historyjka ale trzeba uważać ze wszystkimi
                      środkami psychoaktywnymi. nie jestem tu od prawienia morałów bo na
                      księdza raczej nie wyglądam:) po prostu zdarzaja się ludzie którzy
                      zabrna za daleko!

Pozdrawiam
                      • Gość: Gobi Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 18:59
                        Całe szczęście że się zorientowałeś
                      • Gość: plonk Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 21:54
                        zgadza się, te świństwa są niebezpieczne i można źle skończyć, więc po co po nie
                        sięgać? można się nauczyć ŻYCIA bez dopingu i takie jest duuużo fajniejsze,
                        tylko trzeba chcieć
                        • Gość: Zorro z Barcelony Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 00:15
                          Wiesz ja myślę że to wina naszego kraju, jak tylko tu przyjadę mija 2 dni i nie
                          mogę ojczyzny oglądać na trzeźwo. Tam gdzie mieszkam na stale nawet nie myślę o
                          wspomagaczach choć ich nie brakuje, ale są inne rzeczy a u nas ta siermięga.
    • snake_killer_pl Re: zamknąć sklep z dopalaczami!! 29.11.08, 13:00
      . ŻYJMY
      W TRZEŹWOŚCI!!! chyba kpisz „Czy wóda i papierosy nie uzależniają? Czy nie widać, że jest to jedno i to samo draństwo?” Ale nie to jest coś innego jak znam życie bo co tam można się (napierdo****lić) jak to u nas mawiają ale jak człowiek chce nie robiąc obory zapalić coś siąść w spokoju nie robiąc burd ( widziałeś kiedyś człowieka upalonego który by był agresywny :) to jest nie wykonalne :p) ale nie za to 48 siedzisz przeszukanie przesłuchanie i ku... zawiasy w najlepszym wypadku to jest przecież łamanie praw człowieka ale jak cię pan policjant widzi zajebanego w cztery dupy to nic nie zrobi no chyba ze juz sie czołgasz to ewentualnie izba ehhh temat rzeka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka