Dodaj do ulubionych

Nowy pomysł MPK

18.11.08, 00:05
www.mpk.rzeszow.pl/

a dokładniej:

"Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne - Rzeszów Sp. z o.o. informuje
pasażerów, że od dnia 21 listopada 2008r. wprowadza się ceny biletów w
wysokości : 8 zł, 3 € za przejazd pasażera łącznie z bagażem."

a bez bagażu ponoć 3,99, nie wiem słyszałam tak od kogoś

ich chyba z lekka słonko jesienne przygrzało
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: Nowy pomysł MPK IP: *.19.165.62.osk.enformatic.pl 18.11.08, 16:53
      Jak znalazłaś to ogłoszenie to przeczytaj ze zrozumeniem - chodzi o kurs na lotnisko!!!!!!!!! a nie na rynek po dwie pietruszki
    • Gość: tusiu4 Re: Nowy pomysł MPK IP: *.rzeszow.mm.pl 18.11.08, 18:26
      kierowco MPK niemasz pierszenstwa przy warunkowym skrecie ,ma je
      pieszy!!!
      • Gość: grzesiek Re: Nowy pomysł MPK IP: 217.153.162.* 18.11.08, 18:31
        a tak w ogóle to MPK nie są poj. uprzywilejowanymi i niech nie
        wpychają się z zatoczki autobusowej. Muszą ustąpić jadącym!!!!!!.
        Buraki!
        • Gość: m22 Re: Nowy pomysł MPK IP: 80.50.128.* 18.11.08, 18:53
          Tylko w terenie zabudowanym, kierowcy jadący drogą mają ułatwić włączenie się do
          ruchu autobusowi- kompletnie nikt nie przepuszcza autobusów, więc się wpychają.
          Na zielonej strzałce nie zatrzymuje się praktycznie nikt, więc czemu czepiacie
          się akurat kierowców mpk, spójrzcie np. na taksówkarzy. Ci to dopiero "panowie"
          dróg- jadą jak chcą, np. z pasa do jazdy na wprost jadą w prawo zajeżdżając
          drogę innym samochodom (Skoda Octavia II)
        • Gość: Kam Re: Nowy pomysł MPK IP: *.com.pl 18.11.08, 19:17
          Brawo grzesiu. Proponuję ci poczytać co nieco o przepisach ruchu drogowego...
        • Gość: n Re: Nowy pomysł MPK IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 18.11.08, 19:25
          masz psi obowiązek zwolnić a nawet się zatrzymać jeśli zachodzi taka potrzeba,na terenie zabudowanym,gamoniu.
          • eluska-k Re: Nowy pomysł MPK 18.11.08, 20:38
            Panie Piotrze, ja i Pół Polibudy, która była wtedy na ogólnomiasteczkowym czacie
            sieci DC++ daje sobie rękę uciąć, że DOPISKU ŻE TO KURS NA LOTNISKO.
            skopiowałam i wkleiłam dokładnie to co było napisane..niestety nie moja wina, że
            mieli chochlika na stronie internetowej.

proszę mi też uwierzyć, że nie jestem osobą która chętnie wywołuje jakiekolwiek
            burze forumowe i zanim umieściłam ten wątek czytałam kilkakrotnie ciągle się
            dziwiąc o co chodzi. Teraz mogę spać spokojnie bo wiadomość tutaj jak i na
            stronie mpk została wyjaśniona.
        • Gość: ZASTANOWCIE sie Re: Nowy pomysł MPK IP: *.pul.tke.pl 18.11.08, 22:36
          Ludzie Kochani!!! Zastanowcie sie zanim napiszecie bzdury wprowadzające innych w
          błąd. ZGODNIE z kodeksem drogowym w terenie zabudowanym (czyli np. w Rzeszowie
          lub innym miescie) autobus wyjeżdżający z zatoczki lub ruszajacy spod przystanku
          ma PIERWSZENSTWO przed innymi pojazdami nadjezdzajacymi z tylu!!!!! wiec nie
          bredźcie głupot!!! w Rzeszowie niestety nikt nie przepuszcza MPK i stad czeste
          stluczki!!! w terenie niezabudowanym zgodnie z kodeksem jest juz odwrotnie,
          czyli autobus wlaczajac sie do ruchu nie ma pierwszenstwa.
          • Gość: gosc Re: Nowy pomysł MPK IP: *.nm.e-zet.pl 18.11.08, 23:03
            to raczej Ty sie zastanow, a najpierw POPATRZ jak robia to kierowcy MPK, ktorzy w wiekszosci najpierw wyjezdzaja z zatoczki a dopiero pozniej to sygnalizuja.
            • Gość: kierownik Albo włączy lewy kierunek i dopiero otwiera ... IP: *.19.165.21.osk.enformatic.pl 18.11.08, 23:27
              Albo włączy lewy kierunek i dopiero otwiera drzwi, i co, ja mam tak
              stać i sobie czekać aż wszyscy wysiądą i wsiądą?
            • Gość: gosc Re: Nowy pomysł MPK IP: *.tktelekom.pl 20.11.08, 10:10
              opowiadasz bzdury
        • Gość: gosc Re: Nowy pomysł MPK IP: *.tktelekom.pl 20.11.08, 10:06
          gdybyś był mądry i kulturalny to byś ustąoił mają rozkłady jazdy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka