Gość: gość IP: *.rzeszow.mm.pl 12.01.09, 09:08 Ludzie, gdzie w Rzeszowie można znaleźć jakąś konkretną pracę, tzn. nie w sklepie, jako agent ubezpieczeniowy czy przedstawiciel handlowy?Szukam już czwarty miesiąc i nic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: też szukam....... Re: Gdzie znależć pracę? IP: 88.156.219.* 12.01.09, 17:17 ...już piąty miesiąc, w księgowości, obsłudze klienta. Wysyłam dziesiatki CV, bez odzewu :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidek Re: Gdzie znależć pracę? IP: 79.191.6.* 12.01.09, 17:46 > Wysyłam dziesiatki CV, bez odzewu :((( Może właśnie to "wysyłam" jest problemem! Pół roku temu, brałem udział w rekrutacji (nie zajmuje się tym na co dzień) i wiem sam po sobie, że CV, których autor pofatygował się osobiście były czytane, oceniane oraz przeprowadzaliśmy od razu rozmowę z osobą zainteresowaną. Teraz w CV ludzie wypisują cuda! po 8 rozmowie z osobą zaproszoną tylko na podstawie CV, zwątpiłem!!!umiejętności i zasób wiedzy w CV totalnie różniące się (na niekorzyść) z poziomem na rozmowie. Tak jak by kompletnie dwie różne osoby. Stwierdziliśmy, że szkoda czasu, aby zapraszać tylko po lekturze CV. Jeżeli komuś naprawdę zależy na pracy to zadzwoni, umówi się i przyjdzie na rozmowę! Moja rada, jeżeli masz możliwości finansowe i możesz dojechać, to mniej wysyłaj a zaoszczędzony czas poświęć na telefon do firmy, umówienie się na spotkanie i wizytę w niej. Teraz pracodawca ocenia nie tylko czyste umiejętności ale i osobowość człowieka - po prostu czy da się z nim współpracować! powodzenia w szukaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też szukam... Re: Gdzie znależć pracę? IP: 88.156.219.* 12.01.09, 18:20 Tylko zauważ,że prawie we wszystkich ogłoszeniach w PUP lub na portalach internetowych, podany jest tylko adres mailowy albo zastrzeżenie,że dokumenty należy wysyłać drogą elektroniczną. Rzadko podawany jest adres czy nr telefonu. Faktem jest,że dyskwalifikuje mnie mój wiek(40+), ale podobno pracownicy z doświadczeniem są poszukiwani. Tylko gdzie????????? Odpowiedz Link Zgłoś