Gość: Polopiryn IP: *.cust.tele2.pl 04.06.09, 21:04 sugerowałbym w napisie napisa ze był królem polskiego bluesa - za to był ceniony - kompozytorów ,gitarzystów jest na pęczki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nn Re: Nalepa wybrany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 21:10 szkoda, że nie pokazano innych - przynjmniej w szerszym kadrze na zdjęciu - tak na oko - bez polotu - jak masowo klepane postacie papieża ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Res Re: Nie jest zły tylko czy gryf wytrzyma? IP: *.res.pl 05.06.09, 09:05 Znając kulturę naszych głupoli snujących się ulicami to długo nie zejdzie i jakiś półmózg zechce zabrać(złamie) ten gryf od gitary i trzeba będzie do znudzenia remontować Tadeusza.Pożyjemy,zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Break out fun Nalepa wybrany IP: 84.38.160.* 05.06.09, 10:49 Prawdziwy bluesman! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Nalepa wybrany 05.06.09, 12:55 Pomysł na figurę Nalepy idącego z gitarą i adnotacją na "cieniu" bardzo dobry. Pomysł dobry ale wykonanie jak na moje oko słabe. Jak ktoś napisał na poziomie stojących w kazdym miasteczku i wsi pomnikow papieża odlewanych masowo jak Polska długa i szeroka. Chyba że autor przyłoży się bardziej do wykonania. Szczegolnie twarzy Nalepy, bo to co widac na zdjeciu jakos za bardzo do oryginału podobne nie jest. Osobiscie przewiduję, chociaż nie chciałbym krakać, że wyjdzie z tego klasyczny gniot-odlew. Pytanie do wykonawcy dzieła? czy to musi być takie chropowate i nieociosane? Czy autor widział kiedyś jakies figury z brązu stawiane w reprezentacyjnych miejscach miast na zachodzie? Zastrzeżenia budzi też sama postać - sztywna, zastygła w jakiejs nienaturalnej pozie. I ten wyraz twarzy jakby chciał pozabijać wszystkich naokoło. Wyglada jak manekin a nie żywy człowiek spacerujący główną ulicą centrum. Moim zdaniem szkoda pieniędzy na takie "dzieła". Widocznie nie dorośliśmy do organizowania konkursów z prawdziwego zdarzenia z udziałem prawdziwych rzeźbiarzy i stawiania wartosciowych z pumktu widzenia sztuki pomników. Podsumowując poziom projektu to jest poziom liceum plastycznego. Prezydent i jego urzędnicy bedą zachwyceni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Nalepa wybrany IP: *.rzeszow.mm.pl 06.06.09, 22:55 rzecz jest tak brzydka, że bark słów aby to opisać. zastanawiający jest upór, godny na prawdę lepszej sprawy, z jakim miasto przyozdabia, temu podobnymi koszmarami, nasz krajobraz. pytanie gdzie w tym wszystkim jest sztuka? gdzie muzyka, której poświęcił życie? tego nie ma, mamy za to postać jakiegoś niebieskiego ptaka, dumnie kroczącego do pośredniaka, by następnie usiąść ze swoim bratem bliźniakiem - poczciwym Nitką - w jego resorowanej łajbie i razem straszyć obecne i przyszłe pokolenia. a muzyka to będzie jak mu jakiś wesołek nadzieje na tą sztycę pustą puszkę po browarze. ktoś rzekł że to poziom liceum plastycznego. myślę że nie, to jest średnia z egzaminu wstępnego do tego liceum. Uczniowie tej placówki dali temu miastu parę ciekawszych prac, nie ma więc powodu zbędnie ich angażować w porównania. myślę że Nalepa zasłużył na coś więcej aniżeli to coś plus jakiś trik z malowanym cieniem. Odpowiedz Link Zgłoś