Dodaj do ulubionych

Jak się żyje na osiedlu Strzyżowska?

IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 17:13
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania. Podoba mi się osiedle Strzyżowska.
Chciałabym poznać opinie mieszkanców tego osiedla. Jak się tu mieszka, plusy
i minusy. Wasze opinie o usługach spółdzielni Projektant.
Wydaje mi się, że jest to osiedle, na którym mieszka dużo młodych ludzi, a
tym samym dużo internautów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Arti Re: Jak się żyje na osiedlu Strzyżowska? IP: *.rzeszow.mm.pl 13.02.04, 00:25
      Siemasz. Wydaje mi się że to jest świetne miejsce do mieszkania w Rzeszowie.
      Mieszkam tu od 5 lat i będę się przeprowadzał za jakiś czas do innego
      mieskzania również na tym osiedlu. Jeśli chodzi o zalety tego osiedla to
      wymienię piękną okolicę, szybko rozwiajającą się infrastrukturę ( jak się
      wprowadzałem nie było ani jednego sklepu , teraz jest apteka , poczta ,
      weterynarz, 3 sklepy i już ruszyła budowa szkoły i przedszkola). Kolejną zaletą
      jest fakt , że jesto to jedno z nielicznych osiedli od początku do końca
      wybudowane z cegły , nie z jakiś tam dużych betonowych płyt. No ale wymieniać
      zalet mógłbym jeszcze wiele więc moze przejdę do wad które zauważam. Pierwszą z
      nich jest dość duża odległośc do miasta ( jednak są plany przebicia ulicy
      bezpośrednio na ulicę Krakowską). Następna sprawa to zbyt ciasne stawianie
      kolejnych bloków. Może to nie jest widoczne dla kogoś z zewnątrz , ale gdy
      wprowadziliśmy się do naszego mieszkania z okna było widać pole a nasatępny
      blok stał dopiero za ulicą. Pole zamieniono najpierw w trawnik a póżniej
      postawiono tam kolejny blok , który zasłania słońce w godzinach południowych .
      Jeszcze jedną wadą , ale to dotyczy starszych bloków , są otwory wentylacyjne
      pod oknami w kuchni. Nie wolno ich zatkać , ponieważ piece które są w
      mieszkaniach wymagają wentylacji a w wypadku ich zatkania może dojśc do
      zatrucia .Gdy są jednak odetkane w mieszkaniu mimo ogrzewania jest dośc zimno w
      styczniu i lubym. Tuż pod tym otworem znajdują się rury doprowadzające wodę
      któa przez to często zamarza w zimie i nie ma wody. Ten problem jednak dało się
      rzowiązać zmieniając położenie rur...Wiem ze moze to mało istotne obserwacje
      ale przybliżają myśle obraz mieszkania tutaj. Na Pani miejscu kupiłbym
      mieszkanie tym bardziej ,że nie ma również problemu ze stałym łączem do
      internetu , które w moim przypadku jest bardzo przydatne ( jestem studentem
      więc często się przydaje ). Jednak nie wiem czy jest Pani zorientowana , ale
      bliżej miasta przy ulicy Witosa ,ta sama spółdzielnia mieszkaniowa projektant
      buduje nowe osiedle któro też będzie w przyszłości tak duże jak to na
      strzyzowskiej , bo widzialem juz plany. Pozdrawiam
      • Gość: ala32 Re: Arti IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.04, 20:47
        Dziękuję za wiadomość. Trochę mnie zdziwił brak wody z powodu zamarzania, i o
        jakich piecach ( w mieszkaniu?) jest mowa? Okolica bardzo mi się podoba. Czy
        dostęp do internetu jest stały abonamentowy i czy jest w każdym mieszkaniu?
        Jakie są ceny czynszu?
        • Gość: Grzesiek Re: Arti IP: *.rzeszow.mm.pl 13.03.04, 13:36
          W każdym mieszkaniu jest piec centralnego ogrzewania i ciepłej wody to małe
          urządzenie, bardzo oszczędne, cały okres grzewczy wyniusł mnie (65,5m kw.)
          około 500zł za gaz, opłata za internet jest stała i wraz z pełnym pakietem
          kablówki wynosi 106,99zł. Najlepszy jest czynsz:) za 65metrów płacę 130zł
          miesięcznie!
        • Gość: Grzesiek Re: Arti IP: *.rzeszow.mm.pl 13.03.04, 13:37
          W każdym mieszkaniu jest piec centralnego ogrzewania i ciepłej wody to małe
          urządzenie, bardzo oszczędne, cały okres grzewczy wyniusł mnie (65,5m kw.)
          około 500zł za gaz, opłata za internet jest stała i wraz z pełnym pakietem
          kablówki wynosi 106,99zł. Najlepszy jest czynsz:) za 65metrów płacę 130zł
          miesięcznie! Więcej info: grzesiek_27@tlen.pl
    • Gość: gośc życie do tanich nie nalezy IP: *.krak.tke.pl 01.03.04, 23:10
      Zyje się super tylko od razu garaż wynajmij:) Koledze ukradli, kołpaki, radio koszt około 1000 zł, mi lusterka :) koszt 1200 zł :) więc życie do tanich nie nalezy.choć zapewne tak jest wszędzie. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka