Dodaj do ulubionych

Może ktoś doradzi

02.08.09, 21:59
Poszukuję księdza w Rzeszowie lub okolicy,który ochrzciłby mi dziecko.Mamy ślub cywilny,ksiądz stawia warunek-wezmiecie ślub kościelny to ochrzczę wam dziecko.Nie chce też wystawic zezwolenia na inną parafię.
Obserwuj wątek
    • moyyra Re: Może ktoś doradzi 03.08.09, 22:02
      co za biurokracja,

a co ksiedza obchodzi......

nie znam zadnego coby ochrzcił wasze dzieciątko,
      może ktoś się wypowie i wam pomoze
      • aga.magda Re: Może ktoś doradzi 04.08.09, 14:01
        Hej!
        Nie wiem czy ten "Twój" ksiądz ma prawo odmówić Wam chrztu i postawić taki
        warunek... nie podoba mi się to!!!

a co do księdza to polecam Ojca Artura, Dominikanina. Możesz go znaleźć na
        Dominikańskiej, w parafii ojców dominikanów. Myślę że on powinien Wam w jakiś
        sposób pomóc.
        Nie wiem czy teraz jest obecny bo wiesz, księża też mają wolne ale dzwoń.
        Telefon znajdziesz na ich stronie www.rzeszow.dominikanie.pl

powodzenia i trzymam kciuki!
        • kiniak22 Re: Może ktoś doradzi 06.08.09, 20:36
          poszukaj sobie prawa kanonicznego i znajdz odpowiedni paragraf, ksiadz nie ma
          prawa odmowic chrztu dziecku tym bardziej kiedy rodzice wyrazaja taka wole, my
          nie mamy slubu koscielnego a mimo tego ochrzcilismy dwojke naszych dzieci bez
          wiekszych problemow, moze warto tez uzasadnic ksiedzu dlaczego nie chcecie/nie
          mozecie wziac slubu koscielnego, jesli nadal sie nie bedzie zgadzal poszukaj w
          innej parafii ksiedza ktory sie zgodzi, zaswiadczenie z parafii mozna pominac,
          poza tym uswiadom ksiedza ze zmuszanie do slubu jest wbrew prawu kanonicznemu a
          tym samym stanowic moze podstawe do uzyskania rozwodu koscielnego, a to przeciez
          nie o to chodzi... zawsze mozesz tez sprobowac szczescia i porozmawiac z innym
          ksiedzem , proboszczem...
    • ania-on-line Re: Może ktoś doradzi 19.08.09, 22:10
      Najbardziej mnie wkurza,że sam ma dwoje dzieci.Jego córka nie tak dawno wychodziła za mąż,więc ktoś ją kiedyś musiał ochrzcic.To jest jedna wielka banda.
      • bszalacha Re: Może ktoś doradzi 03.12.09, 03:33
        No to po co ,do cholery, tak się starasz o chrzest?Zrozumiałam,że
        sakrament nie jest dla Was istotny,że w dodatku żle myslisz o
        kościele.Jeżeli tak to miej odwagę przekazać dziecku własny punkt
        widzenia.Na tym polega odpowiedzialnośc rodzica.
    • jndrk Re: Może ktoś doradzi 06.12.09, 11:00
      Po co Ci ten chrzest ??? Jeśli nie po drodze Ci z kościołem to nie zabiegaj o
      chrzest i nie obrażaj księdza. Prawo do domagania się określonego zachowania
      przyznałaś tylko sobie. On ma udzielić sakramentu - bo ty tak chcesz, ale o to
      czy ty żyjesz zgodnie z sakramentami to już prawa nie ma pytać, bo to wyłącznie
      Twoja sprawa.
    • lottomana Re: Może ktoś doradzi 07.12.09, 21:20
      Saletynów -tam jest bardzo mądry starszy ksiądz i MBRóżańcowej ul.Orla-świetnie
      podchodzą do ludzi a jeśli chodzi o zezwolenie to jego obowiązkiem jest wydać na
      żądanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka