ania-on-line 02.08.09, 21:59 Poszukuję księdza w Rzeszowie lub okolicy,który ochrzciłby mi dziecko.Mamy ślub cywilny,ksiądz stawia warunek-wezmiecie ślub kościelny to ochrzczę wam dziecko.Nie chce też wystawic zezwolenia na inną parafię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moyyra Re: Może ktoś doradzi 03.08.09, 22:02 co za biurokracja, a co ksiedza obchodzi...... nie znam zadnego coby ochrzcił wasze dzieciątko, może ktoś się wypowie i wam pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
aga.magda Re: Może ktoś doradzi 04.08.09, 14:01 Hej! Nie wiem czy ten "Twój" ksiądz ma prawo odmówić Wam chrztu i postawić taki warunek... nie podoba mi się to!!! a co do księdza to polecam Ojca Artura, Dominikanina. Możesz go znaleźć na Dominikańskiej, w parafii ojców dominikanów. Myślę że on powinien Wam w jakiś sposób pomóc. Nie wiem czy teraz jest obecny bo wiesz, księża też mają wolne ale dzwoń. Telefon znajdziesz na ich stronie www.rzeszow.dominikanie.pl powodzenia i trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: Może ktoś doradzi 06.08.09, 20:36 poszukaj sobie prawa kanonicznego i znajdz odpowiedni paragraf, ksiadz nie ma prawa odmowic chrztu dziecku tym bardziej kiedy rodzice wyrazaja taka wole, my nie mamy slubu koscielnego a mimo tego ochrzcilismy dwojke naszych dzieci bez wiekszych problemow, moze warto tez uzasadnic ksiedzu dlaczego nie chcecie/nie mozecie wziac slubu koscielnego, jesli nadal sie nie bedzie zgadzal poszukaj w innej parafii ksiedza ktory sie zgodzi, zaswiadczenie z parafii mozna pominac, poza tym uswiadom ksiedza ze zmuszanie do slubu jest wbrew prawu kanonicznemu a tym samym stanowic moze podstawe do uzyskania rozwodu koscielnego, a to przeciez nie o to chodzi... zawsze mozesz tez sprobowac szczescia i porozmawiac z innym ksiedzem , proboszczem... Odpowiedz Link Zgłoś
ania-on-line Re: Może ktoś doradzi 19.08.09, 22:10 Najbardziej mnie wkurza,że sam ma dwoje dzieci.Jego córka nie tak dawno wychodziła za mąż,więc ktoś ją kiedyś musiał ochrzcic.To jest jedna wielka banda. Odpowiedz Link Zgłoś
bszalacha Re: Może ktoś doradzi 03.12.09, 03:33 No to po co ,do cholery, tak się starasz o chrzest?Zrozumiałam,że sakrament nie jest dla Was istotny,że w dodatku żle myslisz o kościele.Jeżeli tak to miej odwagę przekazać dziecku własny punkt widzenia.Na tym polega odpowiedzialnośc rodzica. Odpowiedz Link Zgłoś
jndrk Re: Może ktoś doradzi 06.12.09, 11:00 Po co Ci ten chrzest ??? Jeśli nie po drodze Ci z kościołem to nie zabiegaj o chrzest i nie obrażaj księdza. Prawo do domagania się określonego zachowania przyznałaś tylko sobie. On ma udzielić sakramentu - bo ty tak chcesz, ale o to czy ty żyjesz zgodnie z sakramentami to już prawa nie ma pytać, bo to wyłącznie Twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
lottomana Re: Może ktoś doradzi 07.12.09, 21:20 Saletynów -tam jest bardzo mądry starszy ksiądz i MBRóżańcowej ul.Orla-świetnie podchodzą do ludzi a jeśli chodzi o zezwolenie to jego obowiązkiem jest wydać na żądanie Odpowiedz Link Zgłoś