Dodaj do ulubionych

Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami

IP: *.interblock.pl 06.08.09, 12:14
Ile etatów jest w Radiu Rzeszów, a ile np. w RMF czy ZET? Nie chodzi
tutaj o samych dziennikarzy, tylko całą otoczkę. W komercyjnym radiu
prowadzący program sam siebie realizuje, nie ma żadnej rozdzielni -
wszystko robią komputery. Zostawić najlepszych dziennikarzy, kilku
najlepszych realizatorów i tyle. Zarząd też nie musi być 3 osobowy.
Jeden prezes wystarczy. Dziś mamy taką technikę, że nawet z domu można
nadawać program radiowy i słuchacz nie odróżni jakości.
Obserwuj wątek
    • Gość: smalltownboy Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.interblock.pl 06.08.09, 12:18
      Zresztą, nie wiem czy nie było dobrym pomysłem zostawienie tylko
      informacji w regionie, a resztę programu robiła by centrala dla
      wszystkich 17 spółek. Przecież programy wysokiej kultury np. z
      muzyką klasyczną, teatr radiowy, reportaż itd. można nadawać na całą
      Polskę, a nie w każdej rozgłośni sztab ludzi, żeby dla jednego
      województwa przygotować audycję.
      Zrobić pasmo centralne z rozszczepieniami lokalnymi, przy czym musi
      być położony duży nacisk na lokalność, bo w tej chwili to o regionie
      więcej dowiem się z lokalnych gazet i portali niż Radia Rzeszów.
      • Gość: sasda Re: Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 12:27
        niech się szanowni dziennikarze radyjka przyznają jakie mają zarobki i ile
        lewizny za chałtury i swoje firmy
        • Gość: anja Re: Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.tktelekom.pl 06.08.09, 23:23
          tak się właśnie zastanawiam, ile w tym radiu zarabiają. a propos chałtur i
          własnych firm - co jest złego w tym, że ktoś dorabia. czy dziennikarzy
          obowiązuje jakiś zakaz. a może z powodu zarobków w radiu muszą dorabiać, bo
          gdyby było im tak dobrze, to nie wiem czy chciałoby się komuś chałturzyć.
          pozdrawiam

• Gość: klejnot Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: 84.38.160.* 06.08.09, 13:44
      Poziom rzeszowskiej radiostacji powinien odbijać się w wypłatach - czyli
      powinny być około zera - nareszcie nadeszła sprawiedliwość - mając przez
      dzisięiolecia monopol i abonament szanowni radiowcy doprowadzili do czego ? ze
      jedyne to co potraficie to wydać kazde pieniądze na zadną działalność - wiem
      wiem ...misja ale to jest bajeczka dla moherów i księzy... zyczę duzo zdrowia
      • Gość: Obserwator Re: Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.ip.netia.com.pl 06.08.09, 13:59
        no i jak to w życiu bywa "zamienił stryjek siekierkę na kijek",
        mierną kadrę naszego regionalnego radia zamieni budynek pod
        Kasztanami na masakrycznie kiepskich gwiazdorów z Wydziału
        Promocji!! eh życie życie...
        • Gość: boli boli Re: Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: 84.38.160.* 06.08.09, 15:08
          trzeba będzie kupić nowe auto aby szybko skoczyć do ratusza nie ...? a moze
          rowerek ? holenderkę np ? :-)
          • Gość: Shepard Re: Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 22:14
            Ho ho ho! Dwadzieścia osób się gnieździ bez klimatyzacji! Ależ to
            NIESZCZĘŚCIE... To może zwolnić połowę? - bo i tak NIC nie robią...
            nawet - dobrego wrażenia.
            Miejsce się zwolni i może na klimatyzację zaoszczędzi: dla tych co
            zostaną i zajmą się czymś więcej niż dłubaniem w nosie i liczeniem
            czasu do 15tej. :-)
            A jak się nie podoba nowe miejsce - to wio! Zająć się technologią
            żywienia... :-) a do ryneczku se tunel wykopać. Albo kolejkę
            gondolową pierdyknąć. Jeszcze do tego Beczka Śmiechu, Tunel Strachu
            i Gabinet Krzywych Zwierciadeł. Na najbliższy Carpatia Festiwal -
            jak w pysk strzelił. Nazwę też proponuję zmienić, na: wydział
            POŚCIGOWY.

S.

• Gość: lolek Re: Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.150.177.87.csa-net.pl 06.08.09, 23:23
              Ty sie nie wypowiadaj bo chciałeś zdaje się kaskę na etacik na jakieś głupie
              muzeum bakelitu i teraz plujesz bo nie dali biedactwo. To byłoby wrzucanie kasy
              w błoto dla miernot o wypranych bakelitowych móżdzkach
              • Gość: Shepard Re: Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 00:15
                Nie Twój interes faceciku :-) I nie piłuj dzioba, bo jeszcze ktoś
                pomyśli, że Ci za to płacą.
                • Gość: Agata Re: Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.rzeszow.vectranet.pl 07.08.09, 07:34
                  idiota..........
            • Gość: Shepard Re: Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 08:44
              "... Idiota... "

Miło mi. Całe szczęście, że istnieją idioci - bo bez nich nie
              moglibyście ogłaszać swoich sukcesów... :-)
              Co zaś się tyczy mojego... etaciku - się proszę nie martwić: ma się
              zupełnie dobrze, do tego: nie jest zasilany z Waszych
              podatków... czego nie można powiedzieć o urzędniczych darmozjadach.
              :-)))
              S.
      • Gość: ann Re: Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.tktelekom.pl 06.08.09, 23:31
        przecież to nie radiowcy wydają pieniądze. problem mediów publicznych to nie
        jest kwestia dziennikarzy tylko systemu zarządzania tą firmą, zarządy, rady
        nadzorcze, krritv i brak specjalistów od zarządzania. przecież cieszący się
        dzisiaj dużą oglądalnością np. tvn nie tworzy kilka czy kilkanaście osób, ale
        to jest sztab ludzi - oczywiście specjalistów na każdym szczeblu
    • Gość: squbi Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 16:48
      Jak to jest że ludzie wiedzą więcej niz ci co powinni. Radio Zet czy RMF jest całkowicie inną placówka niz radia Publiczne. Maja inne zadania do wykonania, sądze że takie radio jak Radio Rzeszów nie można porównywać do radiostacji komercyjnych. Gdzie czytaja ciekawostki z gazet, internetu itp. mieszając w 89 % z muzyką która właśnie jest na topie. Problem polega na tym że takie radio nie utrzyma sie z reklam bo nie jest tak popularne. Ale POLAK potrafi zniszczyś, zgładzić ... bo czemu taki dziennikarz z Radia Rzeszów ma mieć lepiej niż ja - PRAWY POLAK !!!
      • Gość: smalltownboy Re: Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.interblock.pl 06.08.09, 17:13
        Dla kogo te inne zadania do wykonania mają? Bo ktoś sobie wymyślił, że mają je mieć, mimo tego, że słucha tego 10 osób na krzyż?
        Polsce wystarczy jeden program publiczny ogólnopolski i drugi regionalny z połączonym pasmem. To samo dotyczy TVP. Jeden zarząd w Warszawie, a w terenie tylko dziennikarze. Obecne media publiczne to zbiurokratyzowany twór, który żebrze o kasę, podobnie jak PKP, które jeżdżą coraz wolniej, niepunktualnie, brudno....
        • Gość: Squbi Re: Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 17:27
          Twój tok myslenia- trzeba zostawić Radio ZEt i RMF oraz polsat i TVn.Te stacje maja największą słuchalność i oglądalnośc po co 8 stacji radiowych i 6 tv. Inni nie muszą wiedzieć co sie dzieje w ich regionie. Przecież wiesz co sie dzieje codziennie w Stalowej Woli.
          • Gość: smalltownboy Re: Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.interblock.pl 06.08.09, 17:34
            Czytaj ze zrozumieniem, to o czym napisałem w drugim wpisie.
            Nie może być tak, że na radio, którego słucha troszkę emerytów musi składać się cała populacja. Nie mówię o likwidacji mediów publicznych, ale o racjonalizacji.
            2 programy radiowe i telewizyjne w zupełności mogą spełnić misję publiczną, tylko trzeba mądrze ułożyć ramówkę. Jeśli dziś w Radiu Rzeszów lecą takie same piosenki co w Esce, RMFie czy Zet, a wiadomości są mierniejsze niż na portalach lub prasie regionalnej, to czemu mam na nie łożyć, skoro to pierwsze mam za free?
            • Gość: helka Re: Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.kol.tke.pl 06.08.09, 18:38
              jeżeli chodzi o kwestie radia to zgadzam się z przedmówcą
              (smalltownboy) ale co do tych pajaców z promocji to stanowczo się
              nie zgadzam - jaka q...a promocja, będą tam denzela zapraszać?
              głupota ludzka nie zna granic ale dlaczego za moje pieniądze!!!
              • Gość: radio-maniak Re: Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.rz.izeto.pl 06.08.09, 20:16
                Tak tak rozpi.....to radio i po problemie wg niektórych, bo jakiś tam
                RMF czy ZET będzie opowiadał co na naszym podwórku słuchać?.Będziemy
                mieli jedynie łomot i "niusy" typu kot zjadł psa. A ja czy inny by
                chciał usłyszeć np: coś z naszej muzyki lokalnej,ludowej ale to jest
                bee nie nowoczesne.Szanowny smaltwboy chce zniszczyć do spodu co jest
                jeszcze w miarę całe i działa jako tako.Owszem nie podobają mi się
                jakieś tam sponsorowania przez radio skoro kasy brak czegoś co radiu
                nie służy a koszty generuje.Wydział promocji miasta pod
                kierownictwem tego "fachowca" przynosi jedynie szkody dla wizerunku
                ratusza.
                • Gość: smalltownboy Re: Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.interblock.pl 06.08.09, 20:23
                  Zmienić, nie zniszczyć. Nie jest normalne, alby w rozgłośni regionalnej było ponad 100 etatów + współpracownicy razy 17 spółek, to ile daje gęb do wyżywienia z naszych podatków?
                  • Gość: Prześmiewca Re: Radio wynajmi miastu willę a tu same problemy. IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 21:28
                    Ludzie co ja słyszę mistrz innowacji ma problemy z ścisłą współpracą
                    z działami UM.Panie Sidor nie do końca pan wiesz co dzisiaj można zrobić przez
                    internet.Może problem tkwi w wiedzy.Ja przynajmniej
                    wiedziałbym o stanie powietrza w poszczególnych pokojach ratusza a może
                    jeszcze więcej a zapraszając na umowę zlecenie do organizacji tych
                    kontaktów dobrych informatyków zredukowałbym dział promocji do 10 osób.
                    Brać tą willę z kopytami i uczyć ludzi w ratuszu kontaktów przez internet.
                    • Gość: Shepard Re: Radio wynajmi miastu willę a tu same problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 22:29
                      "... Panie Sidor nie do końca pan wiesz co dzisiaj można zrobić
                      przez internet... "

Uuuuóóóóó! Kochany! Lista tego czego NIE WIE Dyrektor Promocji jest
                      znacznie dłuższa...:
                      NIE WIE co to strach
                      NIE WIE co to ryzyko
                      NIE WIE... NIC!
                      S.
    • Gość: Shepard A tak na marginesie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 22:48
      ... i bez żartów już: tak sobie myślę, że Wydział Promocji to musiał
      naprawdę poczuć się urażony taką guzik wartą propozycją: jakiś tam
      pałacyk na zadupiu Stolicy Innowacji! :-(
      Dla takiego Wydziału Promocji jak rzeszowski - to powinno być coś
      naprawdę EXTRA z wysokiej półki; Tak żeby inne Wydziały Promocji (i
      od Marszałka i od Wojewody i z Doliny Lotniczej i z Nienacka...)
      ABDYKOWAŁY z zazdrości. Tu trzeba się postarać, Ludu Pracujący na
      Innych, i zaproponować BONUS wszechczasów, o którym jeszcze wnuki
      Danzela będą śpiewać, a na widok którego rzeszowski pomnik sam się
      imploduje, zapakuje w sreberka i sprzeda na Allegro...
      Wydział Promocji zasłużył na conajmniej... transatlantyk. Co ja
      gadam! Krążownik Corelian! Z hipernapędem, salonką i zapiekankami z
      dworca. Żadnych oszczędności!
      A jak już się wszyscy zepną i postarają, Telewizja pokaże, gazety
      napiszą a... Wydział Promocji, z całym dobytkiem - zapakuje do
      nowego obiektu - calość... POLECI w CHOLERĘ na Syriusza albo
      aldeBARANA albo jeszcze dalej.
      A u nas zapanuje spokój, ukojenie i praca. Biorąc zaś pod uwagę
      fakt, że inne POTRZEBNE BARDZO wydziały abdykowały - mniej będzie
      głupoty w działaniach a i na kosztach się zaoszczędzi... :-)

I
      To
      By
      Było
      Na
      TYLE
      • Gość: o Re: A tak na marginesie... IP: *.150.177.87.csa-net.pl 06.08.09, 23:35
        proponuje człowieczku, kimkolwiek jesteś, zajebistego psychiatrę i psychologa
        coby się za ciebie wzięli. Kilka razy zdarzyło mi się czytac to co piszesz, i
        kiepscy fachowcy nic nie pomogą w takim stanie twojego umysłu. Chyba biedaku
        nie masz do kogo się żalic, skoro piszesz tu epopeje. I to po kilka razy w
        temacie hyh. Ależ jesteś dowcipny i mądry w tym pisaniu.Załóż sobie bloga i
        wypisuj tam swoje teorie.Potem je powoli czytaj wielokrotnie upajając się potęgą
        swego pięknego umysłu. Taka tam autoterapia ale przy leczeniu farmakologicznym i
        psychoanalizie może dac efekty i przywrócic tobie troszkę poczucie własnej
        wartości.Amen
        • Gość: o Re: A tak na marginesie... IP: *.150.177.87.csa-net.pl 06.08.09, 23:44
          A tak na marginesie to wyborcza rzeszowska dryfuje w kierunku
          FAKTycznieSuperEkspresowym. Gdyby nie urzędy, firmy etc. prenumerujące ten
          tytuł, to jej nakład byłby na poziomie pkb w Gabonie.
        • Gość: Shepard Re: A tak na marginesie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 00:20
          "... Kilka razy zdarzyło mi się czytac to co piszesz.. "

Szkoda, że nie ze zrozumieniem.

Zainwestuj w encyklopedię i sprawdź co to jest epopeja głąbie...
      • Gość: Agata Re: A tak na marginesie... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 07.08.09, 07:39
        w/w autor tych w/w bzdur nie rozumie tego co pisze. Idiota......
    • Gość: mn Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 23:46
      Uważam że to jest najlepsze miejsce na siedzibę Rady Miasta.
      Przynajmniej reprezentacyjne....dzisiaj to miejsce które jest w
      rynku to dla Rady największa lipa! mam nadzieję że włodarze miasta
      to zmienią i Rada będzie miała godną siedzibę Pod Kasztanami.
      • Gość: Res Re: Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.res.pl 07.08.09, 08:44
        Wszystko byście zniszczyli. MPK zniszczyć,Radio zniszczyć...Te wpisy
        to jakaś porażka tym bardziej ze 80% piszących tutaj nie płaci
        abonamentu a porównywanie Radia ZET czy RMF do Radia Rzeszów jest
        głupotą.Przez tydzień słuchałem ZETki i kilkanaście razy dziennie
        jedne i te same kawałki i badziewne konkursy typu wyślij sms do
        wygrania to czy tamto.Radio Zet Wam daje-radio daje? policzcie ile
        słuchacze płacą za te sms y to uświadomicie sobie ze to słuchacze
        składają się na te nagrody czy kasę dla jednego szczęśliwca a dwa
        razy tyle dla niby chojnego radia.Każdy słucha czego chce.Ja
        zdecydowanie bardziej wolę 1-kę,3-kę i właśnie Radio Rzeszów a
        abonament powinien być(jest)obowiązkowy tak jak w wielu krajach
        europy a to że ludzie nie płacą świadczy o mierności władzy.W Anglii
        każdy polak płaci i wie ze nie można niepłacić a u nas wystarczy się
        przeprowadzić lub przestać płacić.Ja płacę.
        Inna sprawa to trwonienie tych pieniędzy przez sztaby
        prezesów,zastępców i kontrakty kilkadziesiąt tys.miesięcznie dla
        Orłosiów czy do niedawna Kameli,Smoktunowiczów- Lisów ale to TV.
        • Gość: Prześmiewca Re: Radio wynajmie miastu willę Pod Kasztanami IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.09, 21:26
          Czyli sam sobie odpowiedziałeś na to czego do końca nie rozumiesz lub
          nie chcesz rozumieć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka