Dodaj do ulubionych

Moj syn sie uzaleznil

29.10.13, 19:39

Dostal kota,krecka,szajby na punkcie zabawki.Z przebiegloscia lisa wyzebruje kolejne czesci,a oczekiwania sa co raz to wieksze i drozsze.Najgorzej,ze ja ta szajbe podzielamtongue_out
Narodzil sie kolejny LEGOmaniak.
Da sie nad tym jakos zapanowac?
A tak na serio,to syna najbardziej kreci seria Ninjago i Star Wars,udawac,ze nie widze oznaczen wiekowych?

ps.w Polsce czekaja trzy skrzynie mego lego,zostana przetransportowane w najblizszym czasie.

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
Obserwuj wątek
    • moofka Re: Moj syn sie uzaleznil 29.10.13, 19:50
      cos niesamowitego
      chlopak bawi sie klockami?
      surprised
      • gazeta_mi_placi Re: Moj syn sie uzaleznil 29.10.13, 19:54
        Powinien jak każdy syn z nowoczesnej postępowej rodziny bawić się w przebieranie sukienek lalkom i w dom, a na urodziny zażyczyć sobie zabawkowej kuchni i żelazka.
        • goodnightmoon Re: Moj syn sie uzaleznil 29.10.13, 20:24
          gazeta_mi_placi napisała:

> Powinien jak każdy syn z nowoczesnej postępowej rodziny bawić się w przebieranie sukienek lalkom

O ludu złoty, nie wiedziałam, że ja taka postępowa, bo mój ostatnio wziął się za przebieranie pluszaków.

Ale LEGO owszem, owszem ...
      • edelstein Re: Moj syn sie uzaleznil 29.10.13, 19:59
        Znam sporo chlopcow,ktorzy nie bawia sie klockami,wola np. playmobil lub resoraki
        • moofka Re: Moj syn sie uzaleznil 29.10.13, 20:10
          no to co ze playmobil
          edel smile
          z cala sympatia i bez zlosliwosci, bo cie bardzo lubie
          przypominasz ten nieznosny typ mamuski zakochanej w synciu, ze nawet jak pierdnie
          to sie zachwyca ze dzwiecznie, pachnaco i kolorowo
          otoz to jest najzupelniej normalne, ze mali chlopcy uwielbiaja lego
          ja sama mam takich dwoch i jest to najzupelniej normalne wsrod setek innych chlopcow jakich znam wink
          • edelstein Re: Moj syn sie uzaleznil 29.10.13, 20:19
            Pewnie,ze sie zachwycam,wreszcie znow Bede mogla sie pobawic legotongue_out
            Ee tam e moim facecie jestem duzo bardziejbzakochana,ale on sie nie bawi klockamitongue_out

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
    • viviene12 Re: Moj syn sie uzaleznil 29.10.13, 20:02
      nie da sie zapanowac

moj na szczescie ninjano faze przespal, ale na star wars sie obudzil
      ... kazdy stateczek 100 Euro hehe

NO coz, kupuj, potem odsprzedasz na ebay przynajmniej za polowe ceny
      • edelstein Re: Moj syn sie uzaleznil 29.10.13, 20:09

Nooo,obudzil sie chyba na najdrozsza serie jaka powstalatongue_out
        Lego City bardziej przystepne cenowo,ale mlody gdzies w gwiazdach sie blakatongue_out
        • viviene12 Re: Moj syn sie uzaleznil 29.10.13, 20:14
          edelstein napisała:

>
          > Nooo,obudzil sie chyba na najdrozsza serie jaka powstalatongue_out
          > Lego City bardziej przystepne cenowo,ale mlody gdzies w gwiazdach sie blakatongue_out

hehe coz

znam ten bol, powiem tylkosmile
        • ichi51e Re: Moj syn sie uzaleznil 29.10.13, 21:40
          O mylisz sie kochana... Zobacz lego modular houses...
          Marze o nawiedzonym domu kinke sklepie i pet shopie. I kawiarni.
          To sa krotkie serie 2 lata max puszczaja swietna inwestycja- i jako calosc i jako pickabrick. Zachowuj pudelka...
    • ichi51e Re: Moj syn sie uzaleznil 29.10.13, 20:03
      A zapytam z ciekawosci - buduje swoje czy bawi sie tym co producent zapodal? Pytam bo mam na ten temat przemyslenia jak obserwuje mojego bratanka... Posiadacza gwiazdy smierci! ;p
      • edelstein Re: Moj syn sie uzaleznil 29.10.13, 20:11

Przez dwie godziny bawi sie oryginalem po czym zaczyna przebudowywac.
    • czar_bajry Re: Moj syn sie uzaleznil 29.10.13, 20:08
      A tak na serio,to syna najbardziej kreci seria Ninjago i Star Wars,udawac,ze ni
      > e widze oznaczen wiekowych?

Mój Star Wars stawia ponad wszystko miewa krótkie przeskoki tak jak Ninjago i Chima ale jednak Star Wars jest numer 1. Olej oznaczenia wiekowe.

Da sie nad tym jakos zapanowac?

Niesmile
    • margotka28 Re: Moj syn sie uzaleznil 29.10.13, 20:14
      moi też byli uzależnieni od lego, star wars rządziło. Ale im przeszło, legusy się kurzą. Teraz są uzależnieni od sportu smile
    • asia_i_p Re: Moj syn sie uzaleznil 29.10.13, 20:21
      Jak daje radę, to machnij ręką na ograniczenia wiekowe - one są trochę od czapy, większość znanych mi siedmiolatków już ogarnia te bardziej skomplikowane.
    • mid.week Re: Moj syn sie uzaleznil 29.10.13, 20:32
      Znam wielu tatusiów z tym samym "problemem"
    • run_away83 Re: Moj syn sie uzaleznil 29.10.13, 20:41
      Bawcie się na zdrowie smile Ja też uwielbiam lego, czasami mam ochotę kupić jakiś zestaw dla siebie smile Moi synowie (prawie 7 i 2.5 roku) też uwielbiają star wars i ninjago smile Starszy bawi się lego gdzieś od trzecich urodzin, młodszy dużo wcześniej, odkąd zrobił się samobieżny i zaczął naśladować starszego brata (myślę że około roku miał), na szczęście nie żarł klocków, ale i tak miałam oczy dookoła głowy...

Ahha - moje chłopaki mają wśród swoich lego moje i męża klocki z początku lat 90. Lego są niezniszczalne smile

I jeszcze mi się przypomniało - oglądałam jakiś program na BBC, w którym James May zbudował pełnowymiarowy, umeblowany dom z klocków lego smile Śliczny był i taki kolorowy... tylko kanapy podobno niewygodne wink
    • asu1981waw Re: Moj syn sie uzaleznil 29.10.13, 21:30
      Witamy w klubie wink
      Mój ma nad łóżkiem małą galaktykę wink
      Olewam ograniczenia wiekowe. Patrzę tylko, aby nic nie zjadł ani nie zgubił.
      To co nas ogranicza, to kasa sad

Gwiazda śmierci jest chyba mało funkcjonalna jak i inne zestawy ze stelażem. Ale Marek (3,5 roku) ostatnio godzinę bawił się Barką Jabby i pewnie bawiłby się dłużej, gdyby mu się czas w wypożyczalni nie skończył.
      Do budowania, wolałabym chyba kupić zestaw luźnych klocków.
      Za dużym jestem fanem SW aby później szukać elementów, gdy chciałabym się pobawić (tongue_out) oryginalnym zestawem.
      • ichi51e Re: Moj syn sie uzaleznil 29.10.13, 21:42
        Jest dosc stabilna i bardzo grywalna suspicious ja statkow kosmicznych z tej serio nie lubie - zawsze cos odpada jak tym latasz.
    • evee1 Re: Moj syn sie uzaleznil 30.10.13, 04:12
      He, he, moj syn juz tak od ponad 10 lat i jakos nie widac, zeby mu przechodzilo wink.
    • mw144 Re: Moj syn sie uzaleznil 30.10.13, 07:55
      Jeśli to LEGO, to podejrzewam, że sprawa jest beznadziejnawink Mój wciągnął w to również siostrę, więc mam dwoje legomaniaków. Oznaczeniami wiekowymi przestałam się przejmować dawno temu.
      • edelstein Re: Moj syn sie uzaleznil 30.10.13, 11:08

Szczerze powiedziawszy nie jestem fanka star wars i nie bardzo kapuje co on do mnie mowi.Nie lubie fantastyki.
        Meczy mnie o legoland,na razie obskocze z nim legoland oberhausen.Bedzie weekend z star wars za dwa tyg.

• mw144 Re: Moj syn sie uzaleznil 30.10.13, 11:42
          Legoland mamy w planach w wakacjesmile
          • edelstein Re: Moj syn sie uzaleznil 30.10.13, 12:08
            Heh chce zobaczyc mine Lukiego.Co dwa tyg.w sobote robie mu niespodzianke,zoo,kino teraz ten Maly legoland.Wiem,ze sie ucieszy.
            Teraz ogolnie rozgladam sie i porownuje ceny w sklepach,juz wylapuje gdzie promocja wcale nie jest promocja tylko oszustwem.
        • run_away83 Re: Moj syn sie uzaleznil 30.10.13, 13:28
          Edel, legoland jest świetny - byliśmy dwa lata temu (w Bilund w Danii) i wszyscy bawiliśmy się jak dzieci smile Jest kupa atrakcji dla dzieci w najróżniejszym wieku i... dorosłych smile Polecam smile
    • gretchen184 Re: Moj syn sie uzaleznil 30.10.13, 09:00
      u mnie lego powoli przemija
      starszy ma 16 lat i raczej co innego go interesuje big_grin
      młodsza ma 6 lat i miała takie 2 lata,że bardzo dużo budowała ale teraz woli rysować,choć czasem ją jeszcze naleci.
      my mamy bardzo dużo klocków lego ale to taka zbieranina-część po szwagrze, część po moim bracie a część dokupiona.
    • imogen0 Re: Moj syn sie uzaleznil 30.10.13, 10:57
      Mój juz nastolatek, ma uzależnienie za sobą,ale gdy trzeba jakieś lego pomóc złozyć młodszemu rodzeństwu to jest pierwszysmile
      Jak miał jakieś 4-5 lat dostał pierwsze lego Bionicle,potem star wars i to była ulubiona zabawa,zebrało się tego dwa wiadrasmilePrzychodzili koledzy,wysypywali te klocki na podłogę i mogli się bawić godzinami...
      • ziarenko-piasku Re: Moj syn sie uzaleznil 30.10.13, 11:06
        Lego to najlepsza zabawka wg mnie - mój starszy już tak nie szaleje, ale ogromne modele ze Star Wars stoja nadal na honorowych miejscach. Ostatnio musiały się przeprowadzić wyżej bo mały zaczyna sięgać smile
        Fakt kosztują dużo, ale jakos bardzo często mąż jeżdżąc (kilka razy do roku na 2-4 dni)do Niemiec kupował trochę taniej, albo coś co w Polsce ni e było dostępne.
        Zabawka na wieki!
        • edelstein Re: Moj syn sie uzaleznil 30.10.13, 11:56

Trzeba przyznac,ze w porownaniu z polskimi cenami,niemieckie wygrywaja,szczegolnie Jak,real zrobi jakas obnizke.
    • nihiru Re: Moj syn sie uzaleznil 30.10.13, 11:15
      u mojego 4-latka legomania dopiero się zaczyna

ale mam zapytanie do doświadczonych w tym temacie: trzymacie oddzielnie każdy zestaw i pilnujecie żeby klocki się nie mieszały? bo syn dostał kilka zestawów, głównie samochodowych, gdzie jest dużo "specjalistycznych" klocków. samochody szybko zostały rozłożone na części, instrukcje pogubione i efekt taki, że teraz mamy w pudle jeden wielki melanż, z którym nie bardzo jest co zrobić: samochodów już nie da się odtworzyć, a na domy/garaże jest za mało "zwykłych"klocków.
      jak sobie z tym radzić, drogie bravo?

------------------------------------------------------
      forum rządzi, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi
      • ichi51e Re: Moj syn sie uzaleznil 30.10.13, 11:45
        Instrukcje mozna sciagnac w pdfach. Z tad np service.lego.com/pl-pl/buildinginstructions/
        Znajdz tylko numer zestawu.
        Co do segragacji to moja mama robila tak - osobne pudelka na wszystkie typy klockow (plaskie zwykle daszki itd) potem szczepiala rozmiarem i kolorami. (Dzieki temu zawsze wszystko bylo pod reka) do tego podeleczka na ludziki sliskie okna i drzwi i klocki specjalne.
        Mozna kupic firmowe lego do segragacji ale ikeowskir tez swietne i przezroczyste sa wiec latwiej znalezc
    • kamelia04.08.2007 Re: Moj syn sie uzaleznil 30.10.13, 23:45
      a jaki ty masz problem? bo chyba nie finansowy, przeciez pieniedzy ci nie brakuje
      kup mu te klocki, niech sie bawi, a jak wyrosnie, to oddaj jakiejs biednej polce, ktora sobie sprzataniem na nedzne zycie zarabia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka