meg83 28.08.09, 14:21 jaka jakość rozgłośni każdy słyszy nie ma potrzeby utrzymywania tak dużej rozgłośni zważywszy na to, że gł. słucha się rozgłośni ogólnopolskich Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: 84.38.160.* 28.08.09, 14:35 Oczywiscie mówisz tylko za siebie ? Być moze czujesz się czynnikiem opiniotwórczym jednak czytając twoje inne komentarze na tym forum powinnaś nieco ograniczyć swe wpisy .... ze wzgledu na ich mizerny poziom - milczenie jest złotem moja droga - twoje milczenie jest platyną...aaa - strona którą reklamujesz ma strasznie mizerny poziom...taki sieciowy zapychacz kompletnie bez tresci Odpowiedz Link Zgłoś
meg83 Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób 28.08.09, 15:19 wyrażam swoją opinię i nikogo nie obrażam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin1973 Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: 217.153.102.* 28.08.09, 21:21 Alina też do odstawki za RADIO FORUM DLA EMERYTÓW którzy zawsze dzwonią - po co ta audycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: 221.204.253.* 28.08.09, 15:31 Ciekawe czy w tej grupie znajdzie sie niejaki Gnatowski z zona. Od lat zatruwaja soba ta rozglosnie. Ale i Sroka nie jest lepszy. Syn dalej pracuje w radiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wers Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 18:04 zacznijmy od tego że w Radio Rzeszów jest chyba tylko jedna osoba z wykształceniem dziennikarskim (studia) - reszta jest bez wykształcenia. zwolnienia powinny dotknąć rodzin tam zatrudnionych, państwo Gnatowscy to nie wyjątek (przecież zdaje się że mają jeszcze firmę od stron www). I jeszcze jedno - po jakiego diabła ta rozgłośnia trzyma 3 prezesów?? Wystarczyłby jeden a pensje tych dwóch zachowały by pewnie 6 etatów i czy panowie prezesowie po raz kolejny zmienili opcje polityczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.09, 18:56 Sprawdź kto w Trójce, TVN, RMF ma wykształcenie dziennikarskie. Skończenie takich studiów nie jest ani warunkiem koniecznym ani wystarczającym. Rodzin? Pani Gnatowska z tego co wiem nie pracuje w Radiu Rzeszów aktualnie. Trzeba też rozważyć opcję, że ktoś poznał partnera życiowego w pracy, co nie jest równoznaczne z nepotyzmem - bo to rozumiem kryje się za Twoimi uwagami. Czy prezesi zmieniali opcje polityczne - tego nie wiem. warto chyba oceniać kompetencje a nie przynależność organizacyjną. A czy potrzeba by te trzy stanowiska funkcjonowały jako prezesowskie? No chyba faktycznie nie. Bo chyba w innych rozgłośniach jest jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wers Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 19:36 Myślisz że państwo G. to wyjątek? MARIAN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolniej! Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: 193.42.154.* 31.08.09, 07:40 Zanim napiszesz jeszcze cokolwiek na temat pracownika lub pracowników radia tytułując ich z imienia lub nazwiska zastanów się czy czasem pozew do sądu nie zamknie ci gęby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin1973 Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: 217.153.102.* 28.08.09, 21:11 Gnatowski do zwolnienia - "w wodzie nie wieje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.09, 21:13 Żona Gnatowskiego nie pracje już w radiu, ale synuś Sroki - owszem tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.09, 18:57 Ale co, nie może pracować nawet jakby robił dobre audycje? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób 28.08.09, 16:04 O ile telewizja lokalna jakby mniej mnie interesowala / telewizje odbieram orzez satelite a tam programu lokalnego z Rzeszowa nie ma/, to radiem rzeszowskim jestem jak najbardziej zainteresowany. Słucham tej stacji codziennie i w domu i w samochodzie/ oprócz tego trójke/. Mam wrażenie , że odchudzenie etatowe może nie wpłynąć na jakość programu, czasem jakby za dużo jest tych co realizuja audycję. Ale jestem za tym by pozostali wszyscy znani z anteny, a jesli ograniczać to część administracyjną i może trochę techniczną.Dodam, że od lat regularnie płacę abonament, i w przeciwieństwie do p. Łukacijewskiej, wiem jak się to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 16:13 Popieram Pana w 100%!!!!!!dzisiaj placenie abonamentu to nie modne ale co się dziwić jak sam premier go nie placi.Szkoda ale nic na to nie poradzimy,moze kiedys placenie abonamentu bedzie trendi! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.09, 19:05 Audycje realizuje zawsze jeden realizator. A że czasem jest dwóch prowadzących - to po prostu konwencja audycji. Jeśli jest ktoś do telefonów i wejść antenowych to wynika z charakteru audycji. Prowadzący nie jest w stanie wszystkiego ogarnąć np. w Radiu Biwak. W RRz i tak nie ma wydawców, którzy w dużych mediach są standardem więc na dziennikarzu spoczywają obowiązki, którymi w innych mediach dzielą się oni z wydawcami. I nie czarujmy się: oszczędności zawsze odbijają się na jakości programu - zawsze! Słychać to już np. w Trójce. Dlaczego tak jest? zamiast łączy radiowych - relacja przez telefon, zamiast realizacji, samorealizacja, co skłania dziennikarza do oszczędniejszej formy audycji, więcej konkursów esemesowych, słabsze materiały. Jeśli za materiał montowany przez 6 godzin ktoś dostawał 70 zł, to jeśli za ten sam będzie dostawał 30, nie będzie skłonny montować go nadal przez sześć godzin tylko przez trzy. Gaża nie jest płacona od godziny tylko za materiał, więc to przyśpieszenie nie będzie wynikało z poprawy ergonomiki pracy tylko po prostu materiałe będzie gożej zmontowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 16:18 Myśle, że Cynkara z Peremyśla to zwolnią w pierwszym rzucie. Jego beznadziejne relacje radiowe i ten płaczący głos wołąjący o pomstę do nieba to ma każdy słuchacz Radia Rzeszów powyżej uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
meg83 Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób 28.08.09, 16:55 zwolnienia to nie tylko rzeszów /101 osób zatrudnionych a odejść ma 30/ olsztyn z 68 /40 dziennikarze/ osób- ma odejść 10-15 osób /olsztyn to miasto o porównywalnej wielkości i liczebności/ katowice: 117 osób zatrudnionych- ma odejść ok 20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.09, 19:07 No nie każdy - ja go bardzo lubię. Takie wypowiadanie się za miliony jest nieuprawnionym wzmacnianiem swojego stanowiska gdy brak jakiejkolwiek merytorycznej argumentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 18:12 Ciekawe czy zwolnią tych z wadą wymowy, czy też "po uważaniu i powiązaniu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.09, 19:10 Kto ma wadę wymowy? A z drugiej strony paradoksalnie wada wymowy lub leniwa artykulacja nie muszą eliminować z radia czy telewizji. Patrz: Owsiak, Kydryńscy, Gacek, Terentiew, Mann. ale oczywiście lepiej gdy wymowa poprawna i głos ustawiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin1973 Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: 217.153.102.* 28.08.09, 21:07 Rafał musi pozostać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin1973 Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: 217.153.102.* 28.08.09, 21:35 Jak nie będzie LISTY LUDOWEJ i NA LUDOWĄ NUTĘ - to koniec ! przestanę WAS słuchać !!!!! PS Pozdrawiam Panią JOLĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekstro Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: 88.156.225.* 28.08.09, 22:19 5 mln miesięcznie na pensje ... 100 pracowników ... niezła średnia: 50 000 zł na osobę. Ktoś kto pisał ten artykuł mógłby go przeczytać po napisaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.09, 19:12 No tak - palnąć w tekście łatwo, ale poprawić już się nie chce ewidentnej bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.rzeszow.vectranet.pl 29.08.09, 01:20 Miło będzie jeśli w RRz po prostu dostosują pensję do obecnej sytuacji gospodarczej. Bo coś mi się wydaję,że osoby zarabiające więcej będą wciąż zarabiały tyle samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smalltownboy Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.dynamic.qsc.de 29.08.09, 12:39 Z redakcji muzycznej pozostawic tylko Ele Lewicka i Romana Owsiaka. Moze jeszcze pozostac Piotr Malec. Jest taka redakcja o nazwie archiwum - tam zwolnic wszystkich i redakcje rozwiazac. Archiwizacja moze zajmowac sie technik. Przerzedzic redakcje publicystyki, sportowa, kalejdoskopu. Zostawic dziennikarzy terenowych, zeby to radio bylo regionalne a nie miejskie. Alina Pochwat rzeczywiscie nie nadaje sie na antene - prowadzi jak gimnazjalistka; boi sie rozmowcy. Tak naprawde, to nie ma charakterystycznych glosow tego radia, z wyjatkiem Marii Wisz, ale ta ponoc juz na emeryturze. Prezenterzy muzyczni przeze mnie wymienieni tez moga byc - maja ciekawe glosy. Ale pozostala redakcja - serwisy, kalejdoskop, publicystyka - flaki z olejem; brak osobowosci. Nie wymienie pewnej osoby, ktora kiedys szefowala muzyce, bo jak sie jej slucha to mozna boki zrywac. Mam nadzieje, ze pojdzie na emeryture. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.09, 19:16 Ja tam po kilku głosach od razu poznaję, że to RRz, więc głosy charakterystyczne są. Nigdy nie będzie tak, że wszystkim będą wszystkie głosy pasować. Polecam forum Jedynki, Dwójki, Trójki - zdziwić się można jakich głosów ludzie nie mogą znieść. A skąd wiesz, że archiwizacją może się zająć technik? Jesteś z radia? A może znasz taki system z innego radia, może rzeczywiście są jakieś inne dobre rozwiązania, napisz, bo to ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smalltownboy Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.dynamic.qsc.de 29.08.09, 19:26 Marianie, w dobie komputerow archiwizacja jest drobnostka. To moze robic 1 osoba, a nie cala redakcja. Tak, jestem z radia, ale nie powiem ktorego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.09, 02:26 Ok, dzięki. Ale w RRz może chyba chodzić także o cyfryzacje archiwów z 50 lat. Ale nie upieram się, że taki dział musi istnieć - trudno mi to ocenić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 20:12 Niech zgadnę: jakiś studencki radiowęzeł? Rozmach wypowiedzi tak jakoś to lekko sugeruje. Odpowiedz Link Zgłoś
webdude Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób 30.08.09, 20:45 Gość portalu: S napisał(a): > Niech zgadnę: jakiś studencki radiowęzeł? > Rozmach wypowiedzi tak jakoś to lekko sugeruje. radio leliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.09, 18:50 To, że stacje ogólnopolskie mają większą słuchalność to ma być argument za ograniczaniem radia regionalnego? Pokrętna logika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wers Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 19:43 A ty MARIAN to na pewno z Radia jesteś i jestem przekonany że właśnie PRz. Rozumiem że bronisz swojej firmy, ale sam też wiesz że jst źle zarządzana i pieniądze trwonione. Powiedz szczerze ile zarabiasz w Radio - bo jeżeli jesteś :dziennikarzem to dużo" a jeżeli z administracji to pewnie nędznie. Jeżeli tam pracujesz to wiesz jakie układy i układziki panują. A na układy nie ma rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.09, 02:35 To nie ma znaczenia czy jestem z radia czy nie. Wypowiadam się zgodnie z przekonaniami a nie broniąc własnego interesu. W niektórych miejscach bronię RRz, w innych nie. staram się przeciwstawiać opiniom uproszczonym, krzywdzącym czy wręcz nieprawdziwym i głupim. Podejrzewam, że nie jest zarządzane wg najwyższych standardów menadżerskich bo tego w mediach publicznych nie ma. Tego czy pieniądze są trwonione nie wiem. Jeśli tak uważasz - podaj przykłady. Nie wiem też ile zarabiają dziennikarze. Więcej niż administracja? Moim zdaniem tak powinno być. Ile jest dla Ciebie "dużo". Pewnie jakieś układziki są, jak to w firmie. W państwowej zawsze trudniej je rozbić. Wiesz coś na ten temat? Jeśli możesz - podziel się wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wers Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 07:18 jeżeli chcesz coś zauważyć to wejdź na stronę radia i poczytaj nazwiska ludzi tam pracujących. W ogóle nie wiem co to za polityka żeby zatrudniać małżeństwa - dlatego mamy takie audycje a nie inne, ludzie teraz zaczynają się chronić bronić mężów i żony. Jak widzę pai Gnatowska jeszcze tam figuruje. Marian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoska Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 20:12 Odnoszę wrażenie chłopie, że masz ochotę na programy po kolegach, na których donosisz. Zbyt dużo wiesz o tym radiu - ja tyle nie wiem, więc domyślam się, z którego radia jesteś;). Zachowujesz się trochę jak dyrektor - tego zwolnić, tego zostawić. Każdy ma swoich ulubionych i tych nielubianych dziennikarzy. Ja akurat Alinę lubię -kulturalna i ładnie mówi po polsku, a to teraz rzadkość. Lubię też Rafała - tu macie rację. Ale wy faceci pewnie wiecie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wers Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 20:15 Marian jest przecież z Radia Zet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoska Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 20:36 Pisałam do tego małego (duchem) chłopaka z małego miasta - niespełna 200 tysięcy - nie takie małe:). Nie lubię kategorycznych tonów - ja mam myśleć tak, jak on - typowy facet: trzeba zrobić tak, jak JA uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smalltownboy Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.dynamic.qsc.de 29.08.09, 23:21 A co takiego nie tak, Zosienko, napisalem :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoska Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 23:29 służę: POZOSTAWIĆ!, ZWOLNIĆ!, ROZWIĄZAĆ!< PRZERZEDZIĆ!...I jeszcze "nie nadaje się" - ależ panie dyrektorze! A tak na marginesie, nie przyszło ci do głowy, że możesz być nieobiektywny? Przecież pracujesz w radiu - zwykła zawodowa zazdrość i subiektywne oceny. Właściwie już wiem, dlaczego wy dziennikarze nawet w takiej sytuacji nie potraficie zachować jedności i solidarności - naprawdę nie chciałabym być wśród was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smalltownboy Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.dynamic.qsc.de 29.08.09, 23:40 Chyba mam prawo do prywatnej opinii? Jesli zarzad wezmie pod uwage moje sugestie - bede zadowolony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoska Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 23:56 Baaaardzo p-r-y-w-a-t-n-e doprawdy.Jestem wzruszona bezstronnością Panie Redaktorze (fuj, co za bagno tam macie). Może jednak po prostu bliżej do gabinetu zarządu, co?. Może jest inny niż ja, bo ja takiego "doradcę" zwolniłabym na pierwszym miejscu za brak etyki. Jeszcze raz powtarzam: ale bagno w tym radyjku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woo-woo Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 00:03 Facet, ty szczujesz na własnych kolegów??? Na ich miejscu urwałbym ci j***.że tacy chodzą po świecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.09, 02:50 A skąd tu wiadomo kto z radia a kto nie - coś przegapiłem? Do oceny dziennikarza radiowego "z anteny" ma prawo każdy słuchacz - tak mi się wydaje. BDW: dla mnie może to być córka prezesa będąca kuzynką realizatora i powinowatą księgowej - jak fajnie prowadzi ciekawą audycję, to nie ma sprawy. I taki powinien być ruch kadrowy: lepsi zastępują słabszych, a nie młodsi starszych, dzieci rodziców, ci z wygranej partii tych z przegranej itd. Ciekawe czy w Radiu Rzeszów są/były otwarte nabory/konkursy/przesłuchania/castingi na dziennikarzy? Telewizja kiedyś coś takiego ogłaszała? Swoja drogą ciekawe: czy jakby się pojawił ktoś rewelacyjny, a nie było możliwości dodatkowego etatu, czy dałoby się w mediach publicznych wygospodarować taki etat zwalniając kogoś delikatnie mówiąc nierewelacyjnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoska Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 11:44 Marianie, to prawda, że my słuchacze oceniamy was dziennikarzy (po to płacimy abonament - ja przynajmniej płacę) i mamy do tego prawo. Chyba zresztą macie tam u siebie sposoby sprawdzenia, kogo ludzie słuchają, kogo lubią, a kogo nie. Ale tutaj widze, że wy rozrabiacie się nawzajem, jeden radiowiec donosi na drugiego, nie wiem z zadrości, dla jakiejś korzyści (znasz starą zasadę "tego wina czyja korzyść"?). Jak takie układy panują u was w radiu, to współczuję pracującym tam ludziom. Jeżeli zarząd naprawdę to toleruje, to jest do spuszczenia. A tak na marginesie, Marianie, mam wrażenie, że czasem spotykamy sie w moim miejscu pracy. Mam rację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.09, 17:44 Nie sądzę by pracownicy radia robili tu sobie krecią robotę - to nie byłoby dobre. Nie mam pojęcia czy się spotykamy, zresztą nie ma to znaczenia. Dyskutujmy a nie tropmy kto jest skąd. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoska Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 18:57 Dziękuję za pozdrowienia Marianie Pozwól, że zwrócę się do Ciebie, bo poziom reszty dyskusji jakoś nie za bardzo. To dobrze, że dbasz o dobre imię swoich kolegów, ale w rzeczywistości nas słuchaczy mało obchodzi, kto jest czyją żoną, kochanką, przyjacielem. Słuchamy programu, wymagamy, by był jakiś. Stąd moja uwaga o rozrabianiu się nawzajem. Jeżeli ja kogoś nie lubię, to go nie słucham (może słuchają inni), a nie żądam wyrzucenia - po prostu nie mam w tym interesu. Rozumiem nerwy, strach przed redukcją, albo wizje nowych szans, ale, przyznaj, wszystko ma swoje granice. Niejako zawodowo śledzę fora dyskusyjne i oceniam je z naukowego punktu widzenia - kopie się albo "z interesu", albo z bezinteresownej zawiści.Tyle o płaskich instynktach Nie do końca mogę zgodzić się z Twoim zdaniem o wykształceniu. Tak, wada wymowy często bywa zaletą (to czarrujące r Kydryńskiego), studia stricte dziennikarskie nigdy nie nauczą zawodu, bo to pewnie zdobywa się w praktyce (jak Wy pokonujecie tremę przed mikrofonem?), ale istnieje coś jednak, co jest chyba warunkiem koniecznym - studia wyższe (tu nie upieram się przy kierunku). One dają to coś, co słychać potem w radiu i widać w telewizji. Myślę, że ten problem nie dotyczy akurat RR, ale tak w ogóle, to nie bardzo wierzę w samorodne talenty bez matury czy dyplomu. Nie matura, lecz chęć szczera....to hasło trochę chyba nie z tej epoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 19:34 jak słychać pan G nie ma wyższego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.09, 22:27 Zgadzam się ze wszystkim. Nie negowałem przydatności wykształcenia - jeśli taki wniosek wynika z moich wypowiedzi, to albo źle się wyrażałem albo zostałem źle zrozumiany. Chodziło o to, że wykształcenie dziennikarskie nie jest konieczne. Ale z pewnością przydatne. A studia oczywiście pożądane. No ale hm, Owsiak nie ma - ja bym się tak fundamentalnie nie upierał, że jak nie ma studiów to zawsze przekreślić. Ktoś zaliczył 4 lata, innego kierunku trzy ale z przyczyn życiowych nie ukończył - tak bywa. Ale rozumiem też, że odpowiedni poziom to naturalne oczekiwanie od osób na takich stanowiskach. Ale w państwowych instytucjach to chyba wszyscy na kierowniczych stanowiskach muszą mieć studia? Nie jestem pewien ale chyba są jakieś przepisy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smalltownboy Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.dynamic.qsc.de 30.08.09, 13:50 To nie sa moi koledzy; nie ma z Radiem Rzeszow nic wspolnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woo-woo Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 13:56 Gostek, ty już nie wtrącaj się do rozmowy poważnych ludzi, bo ty formalna kapusta jesteś. I lepiej spadaj stąd, bo naubliżam takiemu jak ty, a odpowiem za człowieka. Organicznie nie trawie kapusiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smalltownboy Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.dynamic.qsc.de 30.08.09, 14:20 Trzesiesz 4 literami o stolek? Zapamietaj sobie facet, ze komuna sie skonczyla i miernoty musza odpasc. ja na siebie zarabiam komercyjnie, a nie czekam jak mi nakapie z podatkow i bede pisal, ile bede chcial - marzy sie cenzura i komuna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woo-woo Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 17:16 Ty koleś jakaś dziwna komercja jesteś - doradzasz konkurencji, co robić żeby rosła w siłę, zabrała ci słuchaczy i reklamy to jest kasiorę dla ciebie. To ty jesteś formalnie święty mikołaj buahahahahaha. Powinno ci zależeć, żeby ich sczyściło. A komuny nie pamiętam i ogólnie mi lata, ale słyszałem że wtedy była raj dla takich kapusiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smalltownboy Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.dynamic.qsc.de 30.08.09, 17:28 Glupia polska mentalnosc - kapus. Co to takiego? Wytykanie palcem miernot to kapowanie? Pokazanie np. policji mordercy czy zlodzieja to kapowanie? Dopoki nie nauczycie sie praworzadnosci w Polszy, zawsze ten kraj bedzie gownem ciagnacym sie w ogonie UE. A do tematu. RR nie jest dla mnie zadna konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.09, 02:36 Ot obelga :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yurek Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: 92.21.132.* 30.08.09, 00:54 100 osob pracuje w radiu rzeszow, co miesiac idzie na place 5 milionow, czyli wychodzi na lebka po 50.000zl. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.09, 02:38 To bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
meg83 Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób 30.08.09, 10:22 pewnie o jedno zero za dużo dodali a nikt się nad sensem tego nie zastanawiał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza720 Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.pul.tke.pl 30.08.09, 11:02 Meg wymagasz jakości od ludzi, a na twojej stronie aż roi się od błędów... co znaczy "roziązań"? co znaczy "być dobrze przygotowania"? do czego służy myślnik w połączeniu z wyrazem "gwarantuje-"? Niezła zachęta do jakościowej współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziennikarz Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 22:10 Jacek Żakowski napisał niedawno w "Polityce" świetny artykuł o internetowym chamstwie. To podobnie jak z buractwem pod budką z piwem - pijany jest świat by zmienił a jakże - REFORMATOR !!! hahaha ZATEM DO WSZELKIEJ MAŚCI INTERNETOWYCH NAPINACZY I FRUSTRATÓW TUDZIEŻ ŻYCIOWYCH NIEDORAJDÓW - ZAJMIJ SIĘ CZŁOWIEKU SWOIM ŻYCIEM , POSTARAJ SIĘ ZROBIĆ COŚ ZDE SOBĄ BY PRZESTAĆ UKŁADAĆ TOWAR W TESCO LUB TEŻ SADZIĆ KWIATKI NA RONDZIE. Tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 22:42 pozwole sobie złożyć głęboki szacunek dla osób które ładnie posadziły kwiatki na rondzie, poukładały towar w Tesco na półce czyli wykonały konkretną robote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shepard Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 23:28 Dziennikarzyno! Ktoś Ci może Nieboraku nastąpił na HONOR? "Uderz w stół" czy - może - czujesz jakiś oddech na plecach??? Jesteś BARDZO LEPSZY od tych co towar układają? Jak bardzo? Napisz bom ciekaw... S. P.S. Takie g.ó.w.nolotne zwroty, zawsze czemuś prowokują mnie do artykułowania tego rechotu... z bananem na gębie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoska Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 23:42 Marianie, chyba trzeba poprawić poziom, bo nieco opada, nie sądzisz? Ktoś odkrywa różnice między inteligencją a klasą robotniczą, inny łapanie przestępców porównuje do denuncjacji kolegów, którzy mają tracić żródło utrzymania rodziny. Ratuj, bo sama nie poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 13:12 No tak nie wiem o co chodziło Dziennikarzowi? Niby przeciw łajaniu na oślep w Internecie a sam tak trochę poleciał. Mi chodzi głównie o to, że w krytyce mediów publicznych dawno przekroczono granicę merytorycznej, rzetelnej oceny. Albo jest to używanie utartych, publicystycznych argumentów i ocen, albo subiektywne zwalnianie po nazwiskach. Jak słyszę: telewizja publiczna jest beznadziejna bo nie ma w niej Ligi Mistrzów i Formuły 1. A przecież te zawody to przedsięwzięcia biznesowe i chyba wszędzie obsługują je media komercyjne. A to przecież nie w TVN i nie w Polsacie jest lekkoatletyka, łyżwiarstwo figurowe, olimpiady, skoki narciarskie. W TVP taki beznadziejny ten Sopot i Opole. No tak, nie najlepsze. Ale obok tego jest piosenka aktorska z Wrocławia, Dwa Teatry z Sopotu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoska Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 01:07 Ale przyznasz,że właśnie telewizja publiczna w wielu dziedzinach poszła nie tam, gdzie trzeba (te tańce na lodzie, to ściganie się z komercją). Za to pewnie i Wy płacicie. Szkoda mi natomiast tej regionalnej (reportaże Szarka mogłabym oglądać na okrągło, ale i inni - że tak się wyrażę - "wytarli się", nabrali stylu. Bez niej zastaje nam tylko ta marniutka miejska w kablówce - przegadana, z lektorem jakby opowiadającym bajki, a nie czytającym informacje. Co do radia - też szkoda i dlaczego zwalniacie właśnie tylu dziennikarzy? Naprawdę nie potrzebujecie ich? To prawie połowa - szokujące. Tym bardziej, że 37 osób na 100 to nie jakaś porywająca proporcja. Nie boicie się wizji "tańców na lodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smalltownboy Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.dynamic.qsc.de 01.09.09, 09:16 Zoska, life is brutal and full of zasadzkas ) W 1989 roku w Polsce zmienil sie system i to, o czym piszesz (utrata mozliwosci utrzymania rodziny; splaty kredytow,itd) dotykalo roznych grup zawodowych np. hutnikow, stoczniowcow, pocztowcow itd. i nikt tak glosno nie plakal. Zarowno Polskie Radio jak i TVP wydawaly sie byc taka wyspa komunizmu posrod wzburzonych fal drapieznego XIX wiecznego kapitalizmu. A, ze w koncu ta fala zaczela zatapiac i te wyspy - trudno. Ja najbardziej bylbym zadowolony, gdyby mechanizmy wolnego rynku przerzedzily roznego rodzaju urzedy i administracje - to jeszcze wieksza oaza komunizmu. PS. Moge dluzej nie odpisac, gdyz wylatuje do Tunezji, a nie wiem, czy tam bedzie dostep do Internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 00:34 Niech w końcu pan G zrobi jakieś studia albo niech go zwolnią bo jego "bełkotu" i "seplenienia" nie da się słuchać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smalltownboy Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.dynamic.qsc.de 01.09.09, 09:02 Co wy chcecie od Macka? Czy studia zmienia sposob wymowy? Macie myslenie komunistyczne - dyplom, niczym czarodziejska rozdzka. Jedna z pracownic ukonczyla studia muzyczne w Warszawie i czy w zwiazku z tym zaczela pieknie mowic ? )) Mysle, ze on moze sie doskonale sprawdzac w reklamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shepard Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 09:37 Smalltownboy! Jesteś PODOBNO z radia - jak to gdzieś wcześniej zakomunikowałeś. To może nie czai się tak, tylko zapodaj jednak z którego: wtedy będzie można usłyszeć próbkę Twoich możliwości i może lokalni terminujący - nauczą się czegoś? Tak gadać - to każdy potrafi. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 15:12 Wymowy nie zmienią ale poziom audycji na pewno. Bo obecnie nie idzie tego słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 09:30 Ten Pan jest najbardziej wyrachowana osobą w całym radiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daser Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 15:11 zgadzam się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: 94.254.163.* 03.09.09, 11:56 Zwolnić wszystkich - dokładnie! Pozostawić dwie przypadkowe osoby które w dniu zwolnień były by akurat na antenie (realizatora i prowadzącego) a jestem przekonany że poziom audycji niczym by się nie różnił od tego jaki jest teraz. Ciągle przecież można puszczać archiwa, zadzwonić gdzieś gdzie się coś dzieje a wiadomości czytać z jaru czy papu. Muzyka też jest nieistotna bo zgodnie z misją trzeba puszczać jakieś wiejskie przyśpiewki. Te dwie osoby miały by i tak mnóstwo czasu na nonstop kawki. Nie widać by było żadnej różnicy, więc po co przepłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ipn Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: 188.33.110.* 04.09.09, 07:17 Może akurat przez przypadek chociaż zwolnieni zostaną tajni współpracownicy byłego systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolak nie ma kogo żałować IP: 84.38.160.* 04.09.09, 07:47 radio rzeszowskie podobnie jak tvp - to już od kilku lat totalna amatorszczyzna. Czas na zmiany i czystki - i nie z przyczyn politycznych czy jakiś tam - tylko z bardzo prostych - czas zrobić z tego porządne publiczna aczkolwiek lokalne media albo...albo sprywatyzować i zrobić z tego dziadostwa - porządną komercję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smalltownboy Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: 196.203.77.* 05.09.09, 12:29 No i sa jakies listy wytypowanych do zwolnienia? Jestem daleko poza Polska i nie mam czestego dostepu do informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qop Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 19:28 po co ci lista, przecież wiesz że ci którzy mają układy (mowa o nich w postach wyżej) zostaną, a pewnie polecą ci którzy faktycznie coś robią a układów nie mają. To proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchacz Re: Zwolnienia w radiu: odejść ma 30 osób IP: 94.254.164.* 09.09.09, 23:30 Mam wrażenie że Radio Rzeszów robi się coraz bardziej nudniejsze, no chyba że na przekór tak specjalnie robią profesjonaliści z tego radia, na myśl o zwolnieniach. A czy zwolnienia rzeczywiście będą to ju odrębny temat... Odpowiedz Link Zgłoś