dorotkag7 17.10.09, 22:37 mam sosnowe meble w pokoju dziennym i chciałabym wypoczynek w kolorze wrzosu (fiolet itp.) jaki wybrać koloer dywanu, podłogi i dodatków. Mam nadzieję na podpowiedzi :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta2202 Re: sosnowe meble.. 18.10.09, 15:39 To ja odnośnie mebli sosnowych jesli możnamam pytanie:) Czy da się jakoś zabezpieczyć meble przed zmianą barwy? Czy meble sosnowe można przemalować na biało żeby kolor był jednolity bez słoi? I czy po pomalowaniu trzeba za kilka lat ponawiać malowanie? A i czy stół do jadalni też można pomalować? Prosze o szczegółowe wytłumaczenie co z czym i jak? Odpowiedz Link Zgłoś
projektywnetrza Re: sosnowe meble.. 08.11.09, 21:35 Sosna zawsze zmienia kolor, czym starsza tym ciemniejsza. Jeśli chodzi o przemalowanie to wszystko zależy czy są one polakierowane, czy nie. Jeśli są to trzeba je najpierw zmatowić drobnym papierem ściernym, a potem malować. Niestety meble sosnowe maja to do siebie, że często są szpachlowane właśnie w miejscach gdzie są słoje. Po pomalowaniu zawsze wychodzą żółte plamy, przebarwienia. Renowacja mebli z sosny to ciężki temat. www.projektywnetrza.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gibiza Re: sosnowe meble.. 18.10.09, 16:50 kolor dywanu....wrzosowy, pod wypoczynek dodatki - wrzos i oliwkowy? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotkag7 Re: sosnowe meble.. 20.10.09, 20:34 Dziekuję za podpowiedź. Oliwka jest ok. ale kłopot jest z dywanem.....Prawie ich nie ma w sklepie. Widziałam tylko takie włochate (brrrrrrr) . A może coś brązowego? Odpowiedz Link Zgłoś
dabrow.potowska Re: sosnowe meble.. 09.11.09, 09:10 Brąz jak najbardziej, jest mocniejszy, ciemniejszy i przyprawi pastele wokół. Co do reszty kolorów, możesz pójść w mix odcieni wrzosów, różów, fioletów, odrobiny błękitów. Albo połączyć wrzosy i oliwki ale również z dodatkiem brązu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś