Dodaj do ulubionych

Meble firmy Gala

02.04.10, 09:49
Proszę podzielić się opiniami odnośnie jakości mebli skórzanych firmy Gala.
Byłem zdecydowany na narożnik Italia do momentu przeczytania wielu krytycznych
uwag co do skóry w tych meblach. Ponoć często występuje złuszczenie i
odbarwienie skóry, co w mniemaniu producenta nie podlega gwarancji
(niewłaściwe użytkowanie). Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • edyta.op Re: Meble firmy Gala 07.04.10, 20:19
      Witam, razem z mężem zakupiliśmy meble z firmy gala,a dokładnie
      carlosa tylko że nie w narożniku,a kanape i fotel:)Przyznam szczerze
      że też obawialiśmy się o skórę, jak ona sie zachowuje w ciagłym
      użytkowaniu ;), i moge powiedzieć że jesteśmy zadowoleni.Pani w
      sklepie Verso w Szczecinie w który kupilismy carlosa poleciła nam
      środek takie mleczko do konserwacji skór. Udanych zakupów:)
      polacamy
      • 2marta366 Re: Meble firmy Gala 24.04.13, 20:31
        Do skóry trzeba dorosnąć! Właściwe użytkowanie obicia będzie gwarantowało nam dłuższą żywotność, poza tym jestem ciekawa jak właściciele czyszczą skórzane meble. Moi znajomi praktykują nakładanie kremów na kanapę co jest NIEDOPUSZCZALNE!!!! ale nie da się im tego wyperswadować.
        • gorczyca5 Re: Meble firmy Gala 14.05.13, 23:15
          2marta366 napisała:

> Do skóry trzeba dorosnąć! Właściwe użytkowanie obicia będzie gwarantowało nam d
          > łuższą żywotność, poza tym jestem ciekawa jak właściciele czyszczą skórzane meb
          > le. Moi znajomi praktykują nakładanie kremów na kanapę co jest NIEDOPUSZCZALNE!
          > !!! ale nie da się im tego wyperswadować.

Dokładnie.Trzeba pamiętać że przy skórze trzeba również poświecić czas na jej pielęgnację i nie jakimiś tanimi środkami na bazie alkoholu
          • kristofer00 Re: Meble firmy Gala 01.08.15, 14:08
            Meble te to kompletna BADZIEW!!!!!!!!!!!!!!!! Gorszego g........... w życiu nie użytkowałem!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Nie kupujcie tego chłamu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • czystasofa.pl Re: Meble firmy Gala 30.07.13, 16:52
          OMG!!! Za jakiś czas możliwe, pojawią się na skórze odbarwienia związane z jełczeniem tłuszczu w porach... Ale winą zostanie zapewne obarczony producent mebli - smutne... A wystarczyłoby przeczytać KARTĘ GWARANCYJNĄ.
          No ale przyznać muszę, że już spotkałam się z większą kreatywnością w tym temacie... :-(
          Pozdrawiam,
          www.czystasofa.pl
    • juliana27 Re: Meble firmy Gala 25.06.13, 06:45
      Jestem użytkowniczką mebli Gala i co do jakości skóry jestem bardzo zadowolona.Oczywiście skóra wymaga raz na jakiś czas pielęgnacji odpowiednimi preparatami i zachowania czystego rozsądku typu nie wchodzenia będąc mokrym na mebel.Jednak jakość oceniam na 5
      • 2marta366 Re: Meble firmy Gala 25.06.13, 16:55
        A w jaki sposób pielęgnujesz swoje meble?
        • czystasofa.pl Re: Meble firmy Gala 30.07.13, 16:57
          Preparaty do czyszczenia i konserwacji mebli Galowskich (skór naturalnych, skór eko i tkaniny) znajdziesz na www.czystasofa.pl - preparaty rekomendowane - producent gwarantuje, że te preparaty dobrze działają na skórę.
          Pozdrawiam,
    • czystasofa.pl Re: Meble firmy Gala 30.07.13, 16:49
      Większość problemów ze skórą związanych jest z niewłaściwą pielęgnacją/konserwacją skóry lub po prostu BRAKIEM konserwacji...
      Skóra naturalna jest materiałem bardzo wrażliwym i aby długo służyła i pięknie wyglądała - wymaga pielęgnacji. Polecam KONSERWACJĘ, która zabezpiecza skórę przed tak szybkim zabrudzeniem oraz zapewni jej miękkość i piękny wygląd, czyli taką jakość, jakiej wszyscy od skór naturalnych oczekujemy. Niestety większość osób kupujących meble skórzane nie ma tej świadomości... Informacje o preparatach i czyszczeniu udostępniam na www.czystasofa.pl
      Pozdrawiam
      • gorczyca5 Re: Meble firmy Gala 15.08.13, 11:56
        Dokładnie konserwacja w skórzanych meblach to podstawa
        • 2mercury Re: Meble firmy Gala 25.08.13, 16:12
          meble skorzane trzeba konserwowac przynajmniej raz na pol roku aby zachowaly dobry wyglad, a jesli chodzi o Gale to jest to jedna z najlepszych polskich firm produkujacych meble.
          • gorczyca5 Re: Meble firmy Gala 25.08.13, 23:25
            Mam sam ich meble więc to potwierdzę no i oczywiście środek do pielęgnacji specjalnie dedykowany Gali
            • zapach_slonca84 Re: Meble firmy Gala 28.08.13, 20:27
              Zastanawiam się nad zakupem mebli właśnie z Gali ale chciałem uzyskać informacje na temat ich skóry oraz wytrzymałości.
              • koralina5 Re: Meble firmy Gala 24.09.13, 16:18
                Skóra jest ok, możesz śmiało kupować, tylko od razu kup jakieś środki do czyszczenia, najlepiej też Gali. Ja swoją raz na pół roku konserwuje i ciagle wygląda jak nowa.
                • 2marta366 Re: Meble firmy Gala 30.09.13, 15:01
                  ja bym jeszcze dodała, żeby nie wybierać eco skóry tylko prawdziwą. Zupełnie inaczej zachowuje się materiał. Eko skóra bardzo szybko sie niszczy i nawet jakbyśmy bardzo o nią dbali to i tak zużyje się szybciej niż meble z naturalnej skóry :)
    • ulka1877 Re: Meble firmy Gala 28.01.15, 10:45
      Kupiłam meble z tej firmy w sklepie internetowym meble-bogart.pl i jestem zadowolona, są trwałe i myślę ze długą będą w świetnej formie. Polecam.
    • czolgi888tanki Re: Meble firmy Gala 21.10.16, 19:31
      Witam,
      Proszę o opinię na temat meble Gala Collezione warszawa a szczególnie ich trwałości. Ceny są dość wysokie, ale czy mogę liczyć na wysoką jakość?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka