kasik81 20.05.10, 12:32 Wg mnie ok, a nawet super rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klocki.lego Re: Sypialnia ze szkła 20.05.10, 15:12 Jak wyglada wymiana powietrza w takim pomieszczeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
halev Re: Sypialnia ze szkła 21.05.10, 08:42 Spanie w szafie? Przecież to jest radykalne zmniejszenie kubatury. A spanie w chmurze dwutlenku węgla chyba nie jest najlepszym rozwiązaniem. Ja bym sobie czegoś takiego nie zafundowała, tym bardziej, że w ogóle lubię przestrzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
akwarium.2 Fajna sprawa. Polecam! 21.05.10, 12:11 Ja mam taką sypialnię oddzieloną szklaną ścianą z przesuwem. Super sprawa bo pomieszczenie choć bez okna jest ładnie doświetlone. I jakie przez to mam bajeranckie nowoczesne mieszkanko;-) Polecam też wykonawców www.glass-door.pl Odpowiedz Link Zgłoś
monikawojciechowicz Re: Fajna sprawa. Polecam! 06.06.10, 13:33 Bardzo podoba mi sie to rozwiazanie ze szklana sypialnia ;) wchodzilam jyz nawet na stronke www.glass-door.pl szkoda ze nie sa podane tam ceny - tak mniej wiecej ile taka sypialnia szklana wyjdzie ?...... czy ktos wie ? ,,, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jazzee Re: Sypialnia ze szkła 08.06.10, 12:06 A mi brakuje przytulności, gołe szkło, nawet kombinowane gładkie/mat czy we wzorki odbiera całe ciepło sypialni. Proponowałbym dołożyć drewniane szprosy i takie stylizowane na styl japoński przesuwne drzwi wyglądałyby dużo lepiej, szczególnie w nowoczesnych wnętrzach.. Odpowiedz Link Zgłoś
neral_0 Re: Sypialnia ze szkła 08.06.10, 14:09 Pomysł sam w sobie jest oczywiście bardzo ciekawy.Oczywiście jako ciekawostka, bo na przykład ja nie wyobrażam sobie mieszkania w takim wnętrzu. To typowy przykład "sztuki dla sztuki" bez praktycznego zastosowania Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Sypialnia ze szkła 11.06.10, 10:28 klaustrofobia murowana , zamknieci jak w pudełku..... Odpowiedz Link Zgłoś
akwarium.2 Re: Sypialnia ze szkła 11.06.10, 11:57 Kwestia spojrzenia na sprawę. Czy lepiej w takim razie postawić murowane ściany dla wydzielenia koniecznego zakątka jakim jest sypialnia??? -Chyba nie! Wtedy własnie tworzyło by się absurdalnie klaustrofobiczne pudełko bez dostępu światła (jezeli zakątek jest bez okna). W przypadku szklanego przesuwu w elegancki sposób "zakryta" jest część sypialniana (patrząc od zewnątrz), a kiedy trzeba zasunięte szybki tworzą odpowiednią intymność (patrząc od wewnątrz) ;) Ja sobie chwalę to rozwiązanie bardzo, bardzo:) Odpowiedz Link Zgłoś
mikaela13 Re: Sypialnia ze szkła 09.07.10, 12:54 akwarium.2 napisała: > Czy lepiej w takim razie postawić > murowane ściany dla wydzielenia koniecznego zakątka jakim jest > sypialnia??? -Chyba nie! Wtedy własnie tworzyło by się absurdalnie > klaustrofobiczne pudełko bez dostępu światła Też to tak widzę. Sory, ale każdy pokój bez okien można by wobec tego nazwać katakumbą. A tak to przynajmniej jest jakieś źródło światła (przechodzi przez ścianki), a zarazem para ma trochę prywatności w sypialni. Kiedyś zastosowałam podobne rozwiązanie w projekcie kuchni w cad k., aby oddzielić ją od salonu bez konieczności umieszczania ściany. Jak się okazuje jest to także genialne rozwiązanie dla wydzielenia innych pomieszczeń w na małej powierzchni. Choć wstrzymałabym się przez powielaniem tego pomysłu przy łazience;) Odpowiedz Link Zgłoś
mamarita Re: Sypialnia ze szkła 14.07.10, 16:45 Trochę wyglada jak kabina prysznicowa :)) I wydaje się, że aż tak klaustrofobiczne nie jest, w końcu kładąc sie spać można rozsunąć ścianki. Chodzi o to, żeby łóżko nie stało na widoku. Bardzo dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś