Dodaj do ulubionych

dobre ręczniki ?

IP: 217.97.182.* 24.09.10, 18:16
Szukam od pewnego czasu naprawde dobrych ręczników, te kupowane w Jysku i marketach są do bani. Moja znajoma poleca ręczniki naf naf , kupiła je w maxcotton w katowicach, ale ponieważ musze kupić większą ilość chciałabym zapytać czy ktos z was już miał...? Będę wdzieczna za opinie...
Obserwuj wątek
    • jama_jka Re: dobre ręczniki ? 25.09.10, 11:09
      Dostałam ręczniki naf-naf w prezencie ślubnym. Kolor był średnio trafiony ale jeżeli chodzi o jakość są super, dobrze wchłaniają wodę i po praniach nie straciły koloru (dostałam granatowe).
      • slawenson Re: dobre ręczniki ? 10.09.14, 14:02
        Potwierdzam naf-naf to jedne z lepszych i trwałych ręczników, sam używam.
    • niki-ta86 Re: dobre ręczniki ? 26.09.10, 16:12
      moim zdaniem ręczniki z Benettona są porównywalne do ręczników z firmy naf-naf, i w dodatku mają większa gamę kolorystyczną, kolory są nasycone co charakteryzuje markę Benetton i idealnie pasują do nowoczesnych wnętrz.

Zerknij sobie na tego linka :)
      www.sklep.maxcotton.pl/Kolekcja%20r%C4%99cznik%C3%B3w%20frotte%20Benetton...,produkt,300,w7192.html
      • Gość: lavinka Re: dobre ręczniki ? IP: 217.97.182.* 28.09.10, 20:22
        dzięki za odpowiedzi...
        a jak te granatowe - nie straciły koloru..
        ten Benetton z Maxcotton jest super !
        a co do sklepu.. to kupował tam ktos nie chciałabym wtopić ? wole zawsze robić za kupy w prawdziwych sklepach...
        • Gość: nowa Re: dobre ręczniki ? IP: 78.9.31.* 26.10.10, 13:41
          ostatnio zamawiałam ręczniki na www.dekoria.pl/. niedawno je wprowadzili do oferty. Nie były drogie więc zamówiłam na próbę ...i powiem szczerze iż są na prawdę dabrdzo dobre
          • Gość: bena Re: dobre ręczniki ? IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.11, 18:25
            najważniejsze to gramatura, jeżeli ręcznik ma 500g/m2 albo więcej to można w ciemno kupować.
            dobre ręczniki na
            www.marletto.pl
            • ioan007 Re: dobre ręczniki ? 26.12.13, 17:02
              Gramatura nie ma decydującego wpływu na jakość. Gramatura określa nam tylko ciężar tkaniny.

Na jakość mają wpływ
              1) przędza
              2) barwniki
              3) zmiękczacze

Z czystym sumieniem polecam ręczniki z bawełny egipskiej np www.advertex.pl/recznik-delux

Nie ma sensu przepłacać też za tzw markowe ręczniki. Producenci tych ręczników żerują na niewiedzy konsumentów wmawiając im , że ich ręczniki są lepsze. Nie jest to prawda.

• modapiore Re: dobre ręczniki ? 13.12.17, 11:40
                Zgadzam się, przy gramaturze ręcznika 500-550g/m2 bardzo łatwo o dostrzeżenie różnicy w jakości przędzy, przy gramaturze 600-700g ręcznik już musi być odczuwalnie cięższy, jeśli tak nie jest, to znaczy, że coś jest nie tak z jakością.
                Dodam jeszcze jeden czynnik:

4) rodzaj pętelki

Podwójna to ręcznik optycznie grubszy, milszy, nawet jeśli gramatura jest niższa od ręcznika jednopętelkowego, stąd należy pytać nie tylko o gramaturę, ale i rodzaj bawełny, egipska jest uważana za jedną z najlepszych, np. tka z niej polski producent Greno, ja szukam ich w różnych miejscach do zakupów m.in. e-luksusdom.pl/category/reczniki lub kupuję u innego polskiego producenta Zwoltex zwoltex.pl/
    • Gość: doris Re: dobre ręczniki ? IP: *.180.44.152.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.03.11, 17:46
      Osobiście polecam ręczniki firmy Vossen. Ja mam akurat z bawełny egipskiej, są świetne, bo są mięciutkie i mięsiste (gramatura - 650/m2). Można je zamówić przez internet.
      • syrenka71 Re: dobre ręczniki ? 24.06.13, 12:45
        Odkąd kupiłam ręcznikI VOSSEN na www.sklep.vossen.pl z kolekcji Dreams, to nie zamienię ich na inne. Wchłania idealnie wodę, nie traci koloru podczas prania( kupiłam brązowe i ecri, ale jest duży wybór), nie kurczy się bordiura. Mam długie włosy i po zdjęciu ręcznika nie jest on mokrą ścierą.
        Polecam :)
        • jaca87 Re: dobre ręczniki ? 05.05.14, 21:58
          Wcześniej korzystaliśmy z ręczników Vosen teraz mamy Rits Royal i mogę zdecydowanie polecić. Vossen po jakimś czasie przestał wchłaniać wodę a te rits royal jakimś cudem z każdym praniem mam wrażenie że wchłaniają ją lepiej.
      • modapiore Re: dobre ręczniki ? 13.12.17, 11:33
        Moja koleżanka pokazała mi ręczniki polskich firm i od tego czasu nie kupuję innych, bo chcę wspierać polskich przedsiębiorców. Sama kupuję na e-luksusdom.pl/category/reczniki, jak chcecie, ja pomagam polskim firmom, nie ikei,ile można chodzić po tym sklepie
    • chacarron_macarron Re: dobre ręczniki ? 28.10.14, 13:16
      ikea?
    • magda8721 Re: dobre ręczniki ? 05.10.16, 17:47
      Hej,
      Polecam Ci sklep robi24.pl, ostatnio kupiłam ręczniki i jestem z nich bardzo zadowolona.
      Nawet po wielu praniach zachowują swój kolor, więc Ci polecam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka